Orijinalini görmek için tıklayınız : İlk Kazayı Yaptık, Önerilerileriniz
onurunlu
27/08/2014, 00:03
Selamlar Arkadaşlar,
resimlerde gözüktüğü üzere tamamen haklı olmama rağmen maalesef bir kazaya karıştık ve kağıt üstünde haksız gözüküyorum. Minübüsün 10 saniye boyunca hareket etmemesini insanlık yaptı herhalde deyip yol verdiğini sanıp sinyal verip çıkarken gaza basmasıyla arkadaşın sol önden çamurluğu yamultup kaportayı çıkarttı.
Şimdi arkadaşlar sizce bunu kaskoyu bozup yaptırayım mı? yoksa sanayide kendim mi halledeyim, araç 2011 den beri bende ve hiç kazam yok, kaskoya bu sene 600 TL ödedim, arkadaşlar sanayide 2 parçanın düzeltilmesi ve boyanmasıyla 400-500 TL ye çıkacağımı söylüyorlar,
öneri ve tavsiyelerini bekliyorum, sağlıcakla kalın
https://imagizer.imageshack.us/v2/q90/912/7VfUXO.jpg
https://imagizer.imageshack.us/v2/q90/539/394M7H.jpg
emrek8899
27/08/2014, 00:13
Kaskoyu bozdursaniz en fazla 200 fark eder diye dusunuyorum bence bozdurmak mantikli sonucta kasko bu durumlar icin degilmi Allah betrinden korusun geçmiş olsun
onurunlu
27/08/2014, 00:17
Saolsın hocam,
kasko 2 parçayıda onarmaz değiştirir diyorlar, 2000 TL hasar yazarlarmış, fotoğrafları göndersek kasko eksperine hemen işlem yapmadan fiyat verirler mi acaba?
emrek8899
27/08/2014, 00:22
Dedigin gibi isin o kismi da var 2000 tl hasar satarken belki sorun olabilir su piyasada iki parca degiscek kesin serviste yaptirirsan 3000 bile bulabilir ustalarla saglam pazarlik yapip degerlendirmek lazim
Kaskoyu bozdurmayın bence.ben bozdurdum 300 liralık hasara 650 lira yazdılar,ertesi sene de yaklaşık 500 lira fazla ödedim.
Kaskoyu bozdurmayin gecmis olsun
Geçmiş olsun bu şöför esnafı yokmu (İyiler için sözüm meclisten dışarı) ama %90 'ı insanlıktan nasibini almamış. Geçen taksiye bindim o bile diğer taksicilere sövüyo katıksız p..çç abi bunlar diyo. Mesela geçen Ankara'nın göbeğinde akşam 21.00 sıraları ışıkta bekliyorum yeşil yandı bana (sarı da değil) yavaşça kalkçam bi tane taksi sol taraftan geliyor kırmızıda geçiyor selektör korna selektör uyardım ben sola kaçıp kurtarabilir inadına gelebildiği kadar sağa kırıp burunuma geldi ben hafiften hareketlenmiştim el frenini bir çektim araba hafif yanladı inerken bastı gitti kansız. Komşum var taksici kardeşim diyor gündüzleri bri nevze daha iyidir diyor ama birde gece vardiyasına dikkat et 17-18 20 yaşlarında veletlere veriyolar ergenliklerini kanıtlamaya çalışıyorlar trafikte dedi.
Sonsuzluga
27/08/2014, 02:39
Geçmiş olsun hocam..
Kasko bu durumlar için var. Cebinizden şimdi neden sıcak para çıksın ki ?
Geçmiş olsun.
Kasko bu durumlar için var. Cebinizden şimdi neden sıcak para çıksın ki ?
Geçmiş olsun.
Katılıyorum, kaskolara zaten her sene dünyanın paraları veriliyor, herhangi bir hasar anında kaskoyu kullanmayacaksanız zaten yaptırmanın çokta bir manası yokki.
fotobelit
27/08/2014, 10:56
Geçmiş olsun..Bencede Allah korusun daha fazla hasarlarda kullanılmalı diye düşünüyorum..Sanayide iyi bir ustaya belki dahada uyguna yaptırabilirsiniz..
Kadir00906
27/08/2014, 11:48
Geçmiş olsun, bencede kaskoyu bozdurmayın sanayide hallettirin.
yusufagcatr
27/08/2014, 12:01
Öncelikle geçmiş olsun.Benim önerim ;sanayiden kendiniz bir fiyat almanız,sonrasında fiyatı değerlendirip ona göre kasko yada sanayi tercihi yapmanız yönünde
Kaskoyu Bozdurun kasko budurumlar ıcın var zaten,
600TL kasko odemıssınız buyıl ıtıbarı ıle hasarsızlıkla onumuzdekı sene odeyecegınız bedel de tahmını 500-600 cıvarı kasko mınımum 500TL ye ıner yıllar gecsede tahmınımce bugune kadar kımseden duymadım 200-300 TL kasko odedıgını 2014 600 TL kasko + 500 TL de bu 1100 TL cepten cıktı bu yıl.
İkiyıl once kaskoyu bozdurdum marsbıyel degıstı 1500TL ozaman kasko ındırımım % 40 ıdı eger marsbıyel olmasaydı %50 olacaktı marsbıyelın degıstıgı yıl kasko % 40 ıle 600 TL ıdı kazadan sonra hasarsızlık artmadı %40 ta kaldı odedıgım rakam 750 falandı,yanı hasarsızlık bozuldugu için 150 TL fazka hadı bılemedın 200 Tl fazla verdım, bu sene hasarsızlık %50 ye cıktı kasko teklıfler 1100- 540 TL arasındaydı bende 540 TL ye yaptırdım.
Sımdı %60 hasarsızlık olsaydı yıne bu rakama olurdu buyuk ıhtımal.
İlk kazada bozulma 200-250 TL falan oynuyor ama bu bozulma 2-3 olunca rakam artıyor ıster ıstemez ayrıca aracın yası buyudukce de rakamlarda artıyor.
Hersene Kaza olursa;
2014 te kaza oldu 2015 te 200-300 Tl fazla odeyıp kasko yapılıyor,
2015 te de kaza oldu artık sıgorta sırketleri daha fazla prım artırıyor,
2016 da kaza oldu 500 tl lık kasko cıkıyor 2000 tl ye ve yapsakmı yapmasakmı deyıp zar zor yapıyorlar
2017 de kaza oldu yeter ulen yapmıyorum dıyorlar
Olmaz ıse;
2014 te kaza var
2015 te 200-300 Tl fazla odeyıp ve ındırım aynı kalıyor (%30)kasko yapılıyor,sorun cıkmıyor
2016 da da kaza yok normale donuyor hasarsızlık (%40) bır kademe artıyor
2017 de da kaza yok normale donuyor hasarsızlık (%50) bır kademe artıyor
Bence kaskoyu hiç karıştırmayın. Benim aracımada aynı yerden aynı şekilde park halinde çarpmışlardı (5-6 ay önce) doğrulma+boya+ araca komple boya koruma ve pasta cila yaptırmıştım 350TL verdim. kaskodan yaptırırsanız yukarıda bir arkadaşın söylediği gibi 350-400 TL olan hasarı 2000-3000 TL gösterecekler.
Kasko ne için yapılmıştır? Bu duruma kasko bozdurmamak mantıksızdır.
İlk hasarınız olduğundan dolayı o kadar fazla kesinti yapılacağını zannetmiyorum.
+ olarak dediğiniz gibi kazada bir kusurunuzun olmaması sizin kasko poliçesinin bozulacağı aşikardır.
Kusur tamamı ile karşı tarafta ise kasko dosyanız dan bile açılsa, rücu işlemi karşı tarafın sigorta poliçesinden alacağından kaskonuzda hiçbir değişiklik olmayacaktır.
Geçmiş olsun.
hangi kasko? Mesela anadolu sigortada hasarsızlık koruma klozu var, birçok kaskoda sadece 1 kademe düşer vs. Öncelikle poliçenizi okuyun.
Servisten faturanın kopyasını alırsanız tutar yüksek görünse bile ne yapıldığını göstermiş olursunuz.
Kadir00906
27/08/2014, 15:23
Evet, mesela benim aracım sompo japan sigorta dan kaskolu bu kaskoda yılda 1 defaya mahsus kaskoyu bozmadan onarım hakkım var, eğer sompo japan sigortadan kasko yaptırdıysanız bu hakkınızı kullanabilirsiniz.
darktiger
27/08/2014, 16:49
öncelikle büyük geçmiş olsun kardeşim. aynı şekilde banada sağ taraftan ramazanın 3. günü taksi çarptıydı. bende senin gibi düşündüm ama sonra serviste yaptırdım. neden dersen araç bana hergün lazımdı o yüzden sigortadan ikame araç istedim kapıma kadar getirdiler iş bitince de gelip aldılar.
darktiger
27/08/2014, 16:52
birşey daha. tamponu değiştirmiyorlar yırtık olsa bile tamir ediyorlar. çamurluğuda tam çizgi yeride çok ezik varsa düzeltmiyorlar değiştiriyorlar
https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpa1/t1.0-9/10516846_793156897395464_4343383893925921021_n.jpg
erenemre
27/08/2014, 20:04
yahu bu olayı anlamıyorum kaskoyu ona bozdurma buna bozdurma para cebimden çıktıktan sonra ne anladım kaskodan her senede tonla para ödeniyor her ne kadar risk olsada 4 senedir aracım var ve kaskom yok yaptırmayı düşünmüyorum ALLAH korusun hepimizi kaza beladan
teadrinker
27/08/2014, 22:39
Öncelikle geçmiş olsun, tavsiye vermeyip başımdan geceni anlatayim,
Bundan daha az kasarli tamponum tek tirnagi kirik farim sis lambam ve yine tek tirnagi kirik ust panjurum icin degisim yapildi,kaputun ucunda 3 parmak yer duzeltdi, orjinallik gitti bu bir, parca icin bi dunya bekledik arac 1 aya yakin yatti bu iki,bir de usta olmayan birine denk geldim tampon ve far arasinda açıklık kaldi bu 3. , tahminen 1000tl hasar var en fazla hasar 4000 gozukuyor buda 4. Allah beterinden korusun hepimizi, tecrubesizlikdi ben bunlari yaşadım.
Öncelikle geçmiş olsun, tavsiye vermeyip başımdan geceni anlatayim,
Bundan daha az kasarli tamponum tek tirnagi kirik farim sis lambam ve yine tek tirnagi kirik ust panjurum icin degisim yapildi,kaputun ucunda 3 parmak yer duzeltdi, orjinallik gitti bu bir, parca icin bi dunya bekledik arac 1 aya yakin yatti bu iki,bir de usta olmayan birine denk geldim tampon ve far arasinda açıklık kaldi bu 3. , tahminen 1000tl hasar var en fazla hasar 4000 gozukuyor buda 4. Allah beterinden korusun hepimizi, tecrubesizlikdi ben bunlari yaşadım.
plastik kaynak denen bişey var arkadaş yahu çok aman aman bir ustalıkta istemiyor ve orjinaline yakın oluyor benim araçla biladerim bir aurise arkadan hafif vurmuştu geçen ilkbaharda mayısta kavaklıdere servise bıraktım bakımda farkedildi far ayağında kırık biz bir hasar yok zannetmiştik sağolsunlar söküp plastik kaynak yapan yere göndermişler on numara işçilik şu an orjinalden farksız tek fark kaynak izi ona kaputu açıp ayaklara bakınca belli fonksiyonda hiçbir sorun yok siz bayağ bir şanssızlık yaşamışsınız üzüldüm
Airbagciler plastik kaynak yaparlar. Bilginize.
yahu bu olayı anlamıyorum kaskoyu ona bozdurma buna bozdurma para cebimden çıktıktan sonra ne anladım kaskodan her senede tonla para ödeniyor her ne kadar risk olsada 4 senedir aracım var ve kaskom yok yaptırmayı düşünmüyorum ALLAH korusun hepimizi kaza beladan
Kaskoyu sadece pert, çalınma, doğal afet vb durumlar için yaptıranlar var, ve bakış açısına göre mantıklı olabilir. Gerçi 8 yaşındaki mareayı pert ettiğimde aşağı yukarı 8 yıllık kasko parası kadar ödemişlerdi :) o 8 senede hasar olsun mini onarım olsun kullanıldı tabii. Sonuçta zarar eden sigorta oldu.
Başka bir örnek, bir arkadaşımın arabasını kapalı otoparkta su bastı, kasko 50000tl ödeme yaptı(2011 focus), kasko olmasada otoparktan yada belediyeden 50000 olmasada zarar karşılanırdı belki ama kim bilir ne zaman, ne kadar uğraştan sonra.
thevahsi
30/08/2014, 12:37
geçmiş olsun kardeş
Geçmiş olsun, bu konuları kasko yaptırdığıniz firmayla görüşün bence.
geçmiş olsun.400 e 500 e zor görüyorum.kasko bunun için var.geçmişte 200 tl lik kaza için kaskomu bozdurmamıştım.komşum lastik yarılması için kaskoyu bozdurmuştu.kişiye olaya göre değişebiliyor.
atesvesugibi
31/08/2014, 00:58
Geçmiş olsun arkadaşım...
Kaskoyu sadece pert, çalınma, doğal afet vb durumlar için yaptıranlar var, ve bakış açısına göre mantıklı olabilir. Gerçi 8 yaşındaki mareayı pert ettiğimde aşağı yukarı 8 yıllık kasko parası kadar ödemişlerdi :) o 8 senede hasar olsun mini onarım olsun kullanıldı tabii. Sonuçta zarar eden sigorta oldu.
Başka bir örnek, bir arkadaşımın arabasını kapalı otoparkta su bastı, kasko 50000tl ödeme yaptı(2011 focus), kasko olmasada otoparktan yada belediyeden 50000 olmasada zarar karşılanırdı belki ama kim bilir ne zaman, ne kadar uğraştan sonra.
iş belediyeye kalırsa asla alamazsın benim klima kompresörüne (ev) belediye ekipleri bahçedeki ağacı kimseye sormadan budamaya kalktılar kocaman kereste gibi gövdeyi binaya devirdiler benim klima zarar gördü alt komşunun pencere çerçevesine kadar pert ettiler adamlar artislenip gittiler gittik park işlerine ekibi sakladı haysiyetsiz belediye görevlileri avukata gittim uğraşma deymez 4 sene sürer dedi yani polise gidiyosun şikayete o bile yardımcı olmuyor bu memlektte
fatihhhh
01/09/2014, 17:55
150-200 üzeri kesinlikle kaskodan yaptırın.
experoto
01/09/2014, 18:27
bir exper olarak gerçi herkes yorumunu yapmış ama aracında kaskodan yaptıralacak kadar bir sorun yok,kasko tamponu çamurluğu değiştirecek sana en az 2000 hasar kaydı oluşturacak ayrıca satarken değişmiş olarak görünecek ve bir dahaki sefer kasko yaptıracağınız zaman kasko fiyatı iki katına çıkacak bence verin 300-500 lira sanayide yaptırın kafanız rahat olsun