Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Doludan dolayı hasarlı satılan araçlar

ERDEM1907
26/08/2014, 11:03
Arabamı satıp bütçeme uygun bir uygun yeni bir araba almak istiyorum.
Bu aralar piyasa da doludan zarar gördüğü için nispeten ucuza satan sıfır araçlar var bildiğiniz gibi.Bende bir iki firmayla görüşüp bilgi aldım. Liste fiyatına göre 5000-8000 tl arası gibi fiyatlar daha düşük.
Fakat bilen arkadaşlarım der ki Tavanından hasar almış arabalar pelte çıkmış arabalar gibi muamele görür satarken çok zarar edersin. Sorduğum araçların bir kısmında boya yok, sadecede vakumlama veya düzeltmeler var, bir kısmında kaporta veya bagaj değişmiş.
Bu tür araçlar için fikriniz nedir? Çevrenizde alan kişiler var mı?Yada aynı paraya 2012-2013 ikinci el almak mı mantıklı olur?
Punto artık bana küçük geldiği için değiştireceğim geniş bgajlı sedan almak istiyorum. Arabayı alırken hasarlı araba aldığınıza dair bir belgede imzalıyorsunuz.Benim için sorun değil en az 5-10 sene kullanacağım.Sorduğum arabalar Honda ve Wv arabaları.
Konu hakkında bilgi sahibi olan arkadaşların cevap vermesini rica ederim. Cevap verecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

celenlee
26/08/2014, 11:07
Ne olursa olsun yeteri kadar düşük fiyata verince gidiyor araçlar.
Ki sen de düşük fiyata alacağına göre çok sıkıntı yok..

Servisten alırken sen de bir yazılı kağıt almaya bak ve sakla.
""Dolu yüzünden bagaj ve Kaput 0 km iken değişmiştir diye.."

ERDEM1907
26/08/2014, 11:10
Ne olursa olsun yeteri kadar düşük fiyata verince gidiyor araçlar.
Ki sen de düşük fiyata alacağına göre çok sıkıntı yok..

Servisten alırken sen de bir yazılı kağıt almaya bak ve sakla.
""Dolu yüzünden bagaj ve Kaput 0 km iken değişmiştir diye.."

ben düşük alacağımda satarken de piyasasının çok altına gidecekse anlamı olmaz.

aozalatur
26/08/2014, 11:58
aldığın fiyatlar varmı ?
paylaşabilirmisin bilgi mahiyetinde..

ERDEM1907
26/08/2014, 12:23
aldığın fiyatlar varmı ?
paylaşabilirmisin bilgi mahiyetinde..
Honda Civic Premium 1.6 Benzin Lpg 59,000 tl
Başka bir marka için fiyat aldım ama onu paylaşamam çünkü bayi tanıdık biraz daha altına alabilirim.

cemdogu
26/08/2014, 13:32
Bence, siz zaten düşük alıyorsanız sorun etmeyin.Kaç yıl bineceksiniz atıyorum 3 yıl için 3bin zarar edecekseniz, bindiğinize varsayın.Alacağınız markaların piyasası var çokça.Vw zaten ölü de olsa bir şekilde elden çıkıyor hemen.Çok sorun yaşayacağınızı sanmıyorum..

Servis eğer doludan dolayı değişimi belgeler ise, o zaman sorununuz kalmayacaktır bence

ERDEM1907
26/08/2014, 14:53
Honda Civic Premium 1.6 Benzin Lpg 59,000 tl +otomatik vites+ 6 yıl garanti.
Fabrika da kaput değişmiş.Bilgi verilmediği sürece servisler bile anlamıyor dedi satıcı.

katip onur
26/08/2014, 15:26
Arabayı alıp uzun süre binecekseniz bence alınır. Sonuçta sizde piyasanın altındaki rakamlara alacaksınız. Sürekli araba değiştiren birisiyseniz bence uğraşmayın. Satarken istediğiniz rakama müşteri çıkmazsa stres yapabilirsiniz :)

tayfux
26/08/2014, 19:15
binici için ideal araçlar aslımda..

shellcininabisi
26/08/2014, 22:02
en azindan sifir ve en önemlisi ne olduğunu bildiğiniz araç aliyorsunuz e biniciyim de diyorsaniz sorun yok.

acaba bütün firmalarda var mi boyle birsey mesela skodada falan ben de Skoda octavia düşünüyorum ama bi 15 bin biriktirmem gerecek

celenlee
26/08/2014, 23:30
Honda Civic Premium 1.6 Benzin Lpg 59,000 tl +otomatik vites+ 6 yıl garanti.
Fabrika da kaput değişmiş.Bilgi verilmediği sürece servisler bile anlamıyor dedi satıcı.

Piyasadan 5000TL düşük daha ne olsun :)

lithium_
27/08/2014, 00:35
Honda civic 1.6 elegance tuplu duz vites 60.750

iPhone 'den aracılığı ile gönderildi

fawori
27/08/2014, 01:32
Vallahi ne kadar güvenilir bilemiyorum ben şüpheciyim kaç tane doludan hasarlı araç var piyasada aman hocam kakdırmasınlar sonra pertten dönme tırdan düşme araçları. Bu memlekette sıfır aracı boyalı satan bayiler var bir kaza olduğunda nakilde servislerinde kayıtdışı onarıp satmıyorlar mı sıfır sıfr diye. Siz bilirsiniz tabii eğer güven verdiyse olur.

celenlee
27/08/2014, 09:55
Honda civic 1.6 elegance tuplu duz vites 60.750
iPhone 'den aracılığı ile gönderildi

Liste fiyatından %10 iskonto neresi yapmış :)
Kişiye özel fiyat mı bu?

fotobelit
27/08/2014, 10:53
Şahsen ben almazdım..8 bin indirimle aldık diyelim,2.eli 3-4 bin düşecek,hasarlı diye ordanda 3-4 düşecek ve satışı uzun sürecek...Ve kafanda hep hasarlı araç diye kalıcak..Dediğim gibi şahsen bu durumlarla ugraşmak istmem..

lithium_
27/08/2014, 13:20
Liste fiyatından %10 iskonto neresi yapmış :)
Kişiye özel fiyat mı bu?

hayır kişiye özel değil. Efe'den öğrenebilirsiniz.

fluminense
27/08/2014, 13:38
Geçen ay Nissan'a gittik,yanlış hatırlamıyorsam 79.000 tl lik aracı 74.000 liraya vereceklerini söylediler..Aynı dediğiniz gibi doluda zarar görmüş boya yok ama vakumlama yoluyla düzeltme yapılmış,hasarlı sıfatıyla satılacağını söylediler ve servis,sanayi şu bu kimse anlamaz dediler...Arkadaşın içine sinmedi,vazgeçtik.Bence alınabilirdi..

OzzY
27/08/2014, 13:46
eğer ikinci el önemli bir kriterse değişeni olan araç almayın, bayii 0km iken değiştiğini belgelese dahi sonrasında tekrar kaza yapıp değiştirmediğinizi ispatlayamazsınız.

cdogu
27/08/2014, 13:59
Nissan ithalatlarında yeni Qashqai'lerin bir kısmı doluya maruz kaldı. O yüzden bazı uyanık plazalar galeriler vakumlayıp paketlediler aracı müşteriye. Bazıları sonradan araştırıp anlayıp davacı oldular. Bazıları ise hiç takmadı. Boya olmadıktan sonra bir sorun olarak görmediler. Fakat bazı servislerde araçların dolu hasarlı olduğunu belirtip indirimle verdi. Adaletsizlik oldu.

Dolu hasarlı araç çok bir şey değil aslında sonuçta evimin önünde duran araçta dolu hasarı alabilir. Mühim olan boyanmış mı ya da değişmiş mi. Sonuçta tavandan dolu hasarı alsa ve burada parmak kadar boya olsa bile arabaya takla atmış derler.

Honor COOPER
28/08/2014, 21:59
Parça değişmedi sadece vakum ve masaj yöntemiyle düzeltildiyse bence fırsat araçları onlar 7-8000 ucuzsa.
2012 de Silifke de doluya maruz kaldık aracımda 100den fazla dolu izi vardı otoking sıfıra yakın hatayla masaj ve vakum yöntemiyle onardılar.
Aracımı normal değeri ne ise ona satım ben alan arkadaşa peşinen söyledim oda boya yoksa sorun yok dedi ta bursa dan geldi benim punto için. Zaten bu işin bu kadar pahalı olma sebebi de aracında boya ve değişme gibi handikapları ortadan kaldırması yalan olmasın ama kaskodan bu iş için oz aman 1500 civarı para aldılar.