PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Çanak Anten ve bununla alakalı bilimum sorular



cemdogu
19/08/2014, 23:37
Merhabalar arkadaşlar.


Yeni bir eve taşındık.Burda önceki kiracıdan kalma digiturk çanağı üzerinde lnbsi ile duruyor.Ayrıca kabloları da çekilmiş vaziyette, benim odamda da kablosu var.

sorularıma gelince...

1-Ben bu çanağı normal türksat yayınlarını izlemek için kullanabilir miyim?
2-Bazı yerlerde LNB değiştirilmesi gerekir deniyor.Bazı yerlerde de ben değiştirmeden kullandım diyenler var.LNB Universal ise kullanılır mı? LNB'nin universal olup olmadığını nasıl anlarım?
3-Mini Scarta takılan uydu alıcılarını tavsiye eder misiniz? Yoksa kutu almamı mı tavsiye ediyorsunuz.Ayrıca 5+1 ses sistemim de var, bunu da bağlayabilirsem çok iyi olurdu.
4-Sizce bu sistemi değiştirmem, ayarlamam ne kadara mal olur? Çanağın yönünü değiştirmem gerekir mi? bunun için adam çağırmam lazım mı?

Sabrınız için teşekkürler şimdiden.En erken vakitte cevaplarınızı beklerim.

yusuff06
20/08/2014, 00:15
Eski kiracidan kalan canak anten muhtemelen digiturk uydusu eutelsat uydusuna ayarlidir.1 isiniz turksat uydusuna cevirmeniz ve ayarlamaniz.2 is lnb. Egerki lnb universal lnb ise yada 2 yada 4 cikisli universal ise direk kullanirdiniz.yok MDU yani merkezi lnb ise sadece digiturkte kullanilir.. 3 su ise egerki mdu lnb ise muhtemelen arada TAP yada sprinter bolucu vardir.bunlari iptal edilmesi ve bireysel hata donusturulmesi gerekli. Bu konuda bikginiz yok ise bi uyducudan yardim almanizi oneririm.4 mini uydularinda kalitelisi var.kullanilabilir.5 fiyat konusu ise sadecd canak ayar olur ise 30 lira.lnb hat duzenleme v.s extra bir seyler cikarsa cift hat icin 100 lira arasi fiyat ister

GT-I9190 cihazımdan gönderildi

yusuff06
20/08/2014, 00:19
Ayrica piyasadaki bazi uyducular.digiturk merkezi sistemi hakkinda bilgisi yok.aradaki tap veya sprintiri iptal etmeden sistem calistiriyor.kisa sure sonra sinyal sorunu cikmakta.tecrubeli birini bulmanizi tavsiye ederim.

GT-I9190 cihazımdan gönderildi

cemdogu
20/08/2014, 00:26
Ayrica piyasadaki bazi uyducular.digiturk merkezi sistemi hakkinda bilgisi yok.aradaki tap veya sprintiri iptal etmeden sistem calistiriyor.kisa sure sonra sinyal sorunu cikmakta.tecrubeli birini bulmanizi tavsiye ederim.

GT-I9190 cihazımdan gönderildi

selamlar.

çanakta takılı lnb tek çıkışlı.ayrıca her katın bireysel kendi çanağı var.bizdeki çanaktaki kablolar da sadece bizim daireye dağılıyor.sanırım 3 farklı yerde digiturke ait kablolama mevcut ama dağıtıcı bulamadım.

Castell
20/08/2014, 02:08
İşin teknik boyutunu bilmiyorum ama ethernet girişli hdmi çıkışlı mini uydu alıcısı alıp biri hotbird biri astra olmak üzere 2 de lnb bağlattım...... Birde şifreli kanallar için server hizmeti aldım (aylık 10tl) tüm nationaldan discoveriye bein-sporttan skysporta avrupanın ligtvleri de dahil yaklaşık 3000 kanal oldu hepsi açık ve sorunsuz....... Benim gibi spor merakınız varsa dreambox ve server bağlantısı tavsiye ederim isterseniz ligtvli digitürk bile veriyorlar........ Uyducularla konuşmanız lazım........

EMRE ALTINOK
06/09/2014, 14:26
3- mini skart uydu zımbırtılarından uzak dur. onlar çok çabuk ısınıyor.ısınınca donma takılma yapıyor.kaldırıp yere çalan iki günde. ayrıca 5+1 bağlaman için analog stereo ses çıkışı olması lazım. o bile çoğu uydu kutusunda yok.(biri beyaz biri kırmızı yuva)

goldmaster fta 72000-92000 tavsiye ederim. hd değildir.100 liradan ucuzdur.şimdilik işini görür.