Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Puntoda virajda görme sıkıntısı

malt
18/08/2014, 13:45
arabamla keskin virajlara girerken,mesela sola döneceksem a sütunu deniyor herhalde orası görüşümü engelliyor kafamı uzatıp ön camdan bakmak zorunda kalıyorum.aynı şekilde iç dikiz aynasının yeri de bence yanlış.sağa virajlarda görüşü çok engelliyor.her araba mı böyle yoksa puntolar mı böyle?

Gorky
18/08/2014, 14:18
puntolar böyle. a sütunu yatay ve kalın :)

katip onur
18/08/2014, 14:20
Puntolarda öyle malesef ben de özellikle sola dönüşlerde oynar başlıklıya dönüşüyorum :D

seralex
18/08/2014, 14:22
Puntoyu ilk aldığımda bende baya zorlanmıştım, virajları dönerken şekilden şekile giriyordum, park sensörüde olmayınca geriye doğru manevra ise deveye hendek atlatmak gibi bişeydi hemen park sensörü taktırdım zamanla alıştık artık ama malesef puntoların hem ön hem arka görüş açısı çok kötü.

iakbay06
18/08/2014, 14:22
Benim aracım linea maalesef aynı sıkıntıyı bende yaşıyorum.

byadrenalin
18/08/2014, 15:10
Puntoların özelliği bu. Fakat kaza anında çok işe yaradığını söylüyorlar o ön direklerin.

malt
18/08/2014, 15:27
Üşenmeyip cevap yazan arkadaşlara ayrı ayrı teşekkür ediyorum.Ben bu sorunu başlarda fark etmedim,her arabada böyledir diye düşünüyordum.Virajlarda hızlı dönen araçları görünce onlar usta şoför diye düşünüyordum.Ama bazıları öyle bir giriyorki viraja yolu görmeden öyle dönmeleri mümkün değil diye düşünüyorum.

Yolu gören kişi ister istemez daha seri girer viraja yani.

Biz bu aracı satacağımızda bravo düşünüyorduk.Ama sanırım tüm fiat araçlarında bu sorun var.Peki a sütunların görüşü engellemediği bir araç var mı?Yani sizin kullandığınız ve görüş açısı çok iyi olan araçlar var mı?

Görüş açısı iyi olan araçların a sütunu nasıl olur?Yani ince veya daha yatay gibisinden

Ayrıca sizce iç dikiz aynası da sağa dönüşlerde görüşü engellemiyor mu.Bence bayağı bir engelliyor.Eski arabamız albeada iç dikiz aynası görüşü engellemiyordu.

merzel
18/08/2014, 15:32
Cogu arabada kör noktalar mevcut. Ben de ilk aldigimda farkettim. Sola donuslerde yolu hic goremiyorsun. Ya yavas girecegiz viraja ya da zurafa gibi kafamizi uzatacagiz.

2009 GP 1.4 Fire Fun

malt
18/08/2014, 15:38
Tamam yavaş girelim ama yolu görebilsek hiç frenlemeden girebileceğimiz virajlarda hızımı boşuna düşürmüş oluyoruz.Bu da boşuna fren-gaza sebep oluyor.

tr112
18/08/2014, 16:19
Birçok arabada kör nokta var hocam. Punto'da bunlardan biri... gerek bahsettiğiniz ön sol sütun gerekse geri manevralarda arkada da kör noktalar var... Ve fakat puntomu çok seviyorum :) 4 senedir kullanıyorum Ben alıştım artık...

celenlee
18/08/2014, 17:35
Doğandan Megane II'ye geçtiğimizde yaşamıştım bu olayı.
Sonradan alıştım.

Ama aynısını Megane II'den Puntoya geçince yaşadım :)
Demekki Punto'da daha sıkıntılı. Ama birçok B sınıfında A sütunundan şikayet ederler..

Arrest
18/08/2014, 18:01
Direklerin genis olmasi ve ortaya sıkışan kelebek cam malesef buna yol aciyor yapacak birsey yok aman dikkat diyelim

cemdogu
18/08/2014, 18:32
yeni modellerde de böyle.Çoğu araçta var böyle sıkıntı bende de yani nissanda davar malesef...

fotobelit
18/08/2014, 19:28
Evt malesef..Yan koltuktakinin co-pilotluk yapması gerekiyor :)

malt
18/08/2014, 19:46
Doğandan Megane II'ye geçtiğimizde yaşamıştım bu olayı.
Sonradan alıştım.

Ama aynısını Megane II'den Puntoya geçince yaşadım :)
Demekki Punto'da daha sıkıntılı. Ama birçok B sınıfında A sütunundan şikayet ederler..

Eski araçlarda o zaman sıkıntılı değilmiş a sütunu.

malt
18/08/2014, 20:06
Evt malesef..Yan koltuktakinin co-pilotluk yapması gerekiyor :)

Bu sütun sorunu sürüş zevkini ciddi manada olumsuz etkliyor.Peki sizce iç dikiz aynası sağa virajlarda görüşü engellemiyor mu?

cemdogu
18/08/2014, 20:54
Bu sütun sorunu sürüş zevkini ciddi manada olumsuz etkliyor.Peki sizce iç dikiz aynası sağa virajlarda görüşü engellemiyor mu?
hocam sizin boy uzun sanırım, ya da dik oturmayı seviyorsunuz.ne puntoda ne başka araçta bende iç dikiz aynası sorun yaratmadı hiç.Tek derdim A sütunu, o da alışıyor zamanla gözüme.

tonymontana
18/08/2014, 21:44
Fiat'ta kullanılan A direği mimarisi bu yönde geliştirildi. Giulietta'da daha da kötü. A direği ön çarpmada önemli rol oynar. Araç gövdesinin rijitliği için de oldukça önemlidir. Her ne kadar homologasyon olmasa da Euro NCAP skorları prestij sebebi. Punto'da 5 yıldızlı bir araç... Kalın olması normal.

hazarcelik
18/08/2014, 22:20
bende cok muzdaribim bu konuda ya ben konu açıcaktım baktım anasayfada tek ben değilmisim :D

ykaya1983
19/08/2014, 00:28
A sütünunun görüş açısını kısıtladığı doğru fakat virajlarda böyle bir sıkıntı yaşamadım.Bir hafta önce mersin silifke arasındaki virajlı yolları katettim.

malt
19/08/2014, 00:40
A sütünunun görüş açısını kısıtladığı doğru fakat virajlarda böyle bir sıkıntı yaşamadım.Bir hafta önce mersin silifke arasındaki virajlı yolları katettim.

Mersin-Silifke arasındaki yol duble yol.Duble yollarda sıkıntı olmuyor.Daha dün Anamur-Adana arasında kullandım aracı.Geliş-gidişli çok keskin virajlı dapdar yollar var.Oralarda çok sıkıntı oluyor.

malt
19/08/2014, 00:54
hocam sizin boy uzun sanırım, ya da dik oturmayı seviyorsunuz.ne puntoda ne başka araçta bende iç dikiz aynası sorun yaratmadı hiç.Tek derdim A sütunu, o da alışıyor zamanla gözüme.

Boyum uzun değil.Evet dik oturuyorum,öyle rahat ediyorum çünkü.Dik oturduğum için mi sorun oluyor diyorsunuz?

SmLCvLk
19/08/2014, 00:56
O sütun yüzünden dönerken kaldırıma çıkarım bi gün :)

orcun19
19/08/2014, 01:50
Aynı sıkıntı bizdede var ya bir keresinde az daha onun yüzünden kaza yapıyordum birde acele vardı :/

fluminense
19/08/2014, 02:42
Çok rahatsız ediyorsa kesin çıkarın :D şaka bi yana punto sözde şehir içi kullanıma uygun bir araç olacak ama ön ve özellikle arka alanda göremediğimiz çok yeri var..Büyük handikap bence..Daha dün hanım geri park ederken başka bir araca biraz dokunmuşş..Yemin billah ediyor görmedim diye.kızmadım çünkü zaten arka görünmüyor hiç.

malt
19/08/2014, 11:42
Evet virajlarda çok sıkıntı oluyor.Sık sık Anamur-Adana arasında kullanıyoruz aracı tek şeritli yollarda çok yavaşlamak durumunda kalıyoruz,görünmüyor çünkü.

Aklıma geldi.Doblo,nemo tarzı araçlarda a sütunu görüşü engelliyor mu?Sanki onlar bu konuda daha rahat gibi.

fotobelit
19/08/2014, 11:46
Şuana kadar rahatsızlık vermedi..Bence koltuk ayarlarından biraz koltuğu aşağı alın(Mümkünse)..Sanıyorum koltuk en üst seviyede..

malt
19/08/2014, 11:49
Şuana kadar rahatsızlık vermedi..Bence koltuk ayarlarından biraz koltuğu aşağı alın(Mümkünse)..Sanıyorum koltuk en üst seviyede..

Koltuğu biraz aşağıya alacağım ve koltuğu biraz daha yatıracağım.Bakalım durum nasıl olacak.Öneriler için teşekkürler.

Peki a sütununun olumsuzluğu biraz da olsa koltuğu aşağı-yukarı vs.ile düzeltilebilir mi?

fotobelit
19/08/2014, 11:51
Koltuğu biraz aşağıya alacağım ve koltuğu biraz daha yatıracağım.Bakalım durum nasıl olacak.Öneriler için teşekkürler.
Bence bir miktar daha görüş açınız artar..Koltugu yatırmana gerek yok..Aşağı indir yeter..Sırt bölümü emniyet açısından dik durmalı..

malt
19/08/2014, 11:56
Bence bir miktar daha görüş açınız artar..Koltugu yatırmana gerek yok..Aşağı indir yeter..Sırt bölümü emniyet açısından dik durmalı..

Başka birisi de yatırmayı tavsiye etmişti de o yüzden dedim.Ben dik kullanıyorum ya öyle alışmışım ya da daha konforlu geliyor bana.

fotobelit
19/08/2014, 11:59
Başka birisi de yatırmayı tavsiye etmişti de o yüzden dedim.Ben dik kullanıyorum ya öyle alışmışım ya da daha konforlu geliyor bana.
Bencede doğru olanı yapıyorsunuz..Koltuğu yatırınca yaslanamıyorsun halilyle(çoğunda böyle görüyorum)Buda insanı özellikle uzun yolda daha fazla yoruyor..Birde yaslanırsa bu kez görüş açısı kötüleşiyor..Zaten araçların burnu yerde :)

malt
19/08/2014, 12:03
Bencede doğru olanı yapıyorsunuz..Koltuğu yatırınca yaslanamıyorsun halilyle(çoğunda böyle görüyorum)Buda insanı özellikle uzun yolda daha fazla yoruyor..Birde yaslanırsa bu kez görüş açısı kötüleşiyor..Zaten araçların burnu yerde :)

İnsanlar resmen yatarak aracı kullanıyorlar:siritma:

celenlee
19/08/2014, 12:13
Eski araçlarda o zaman sıkıntılı değilmiş a sütunu.
Yoktu çünkü :S
Sadece ince bir profil ;)

ykaya1983
19/08/2014, 12:26
Mersin-Silifke arasındaki yol duble yol.Duble yollarda sıkıntı olmuyor.Daha dün Anamur-Adana arasında kullandım aracı.Geliş-gidişli çok keskin virajlı dapdar yollar var.Oralarda çok sıkıntı oluyor.
Yanlış yazmışım.Mersin-antalya arasındaki yol diyecektim.Viraj yönünden türkiyenin en tehlikeli yollarından bir tanesi.100 lerce km uzunluğundaki o yolu katederken böyle bir sıkıntı yaşamadım.

malt
19/08/2014, 12:43
Yanlış yazmışım.Mersin-antalya arasındaki yol diyecektim.Viraj yönünden türkiyenin en tehlikeli yollarından bir tanesi.100 lerce km uzunluğundaki o yolu katederken böyle bir sıkıntı yaşamadım.

İlginç nasıl sıkıntı yaşamadınız.O yolları sürekli kullanıyoruz biliyorum nasıl yol olduğunu