Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kaza Yaptım Akıl Verin Arkadaşlar!!!

isocan
15/10/2007, 03:43
Arkadaşlar Merhaba;

Öncelikle tüm punto_cu arkadaşlarımın ramazan bayramını kutlarım...

Daha bir ay önce aldığım arabamla bayramın 2. günü yağmurlu bir havada kaza yaptım. Önce kısaca size kazayı anlatayım.

Denizli'den İzmir istikametine giderken şehrin çıkışındaki son bir ışıklı kavşağa yaklaşıyordum. Ki o ışıklı kavşaktan U yapacaktım. Orta şeritte seyir halindeyken arkama baktım ve sonra sol sinyalimi vererek sol şeride geçtim. Işık kırmızı yandığından 5. viteste ayağımı gazdan çekmiştim. Önümde yanımda kimsede yoktu. Sonra ışığa az kalınca orta aynadan arkama baktım ki bir araç acayip bir hızla arkamdan geliyor. Benim hızımda 60-70 km arası. sonra çarpacağını anlayınca gazı kökledim ama ne çare adam 3 şeritli koca yolda aracı kaydırdı arabamın sağ arka tarafından vurdu. bende vurduktan sonra durdum. O sinirle arabadan indim bir baktım ki bir ticari sarı taksi. (Plakayı da vereyim Denizli liler bu adama dikkat etsin 20 T 0072 Doğan SLX ). Ben adama ağzımdan ne çıkıyorsa söyleyip üstüne yürüyordum ki. arabasından müşterisi indi. Adamın surat tamamen berbat. zaten anında diğer şeritte kaza olduğu için etraf polis ve jandarma oldu. taksi şöförüde bana müşterisinin oğlunun kaza yaptığını oraya gittiklerini ve müşterinin durmadan daha hızlı gitmesini istediğini söyledi. Ki müşterinin oğluda kazayı aynı kavşakta ters istikamette (İzmir Denizli yönünde) yapmış. Neyse kaza raporları ıvır zıvır derken ben aracı aldığım yere zorda olsa götürdüm. Orada nöbetçi arkadaşta kaportacıymış. 2500 - 3000 YTL hasar olduğunu söyledi.

Şimdi benim size sormak istediğim şu arkadaşlar:

Ben bu adamı avukat tutup 1 aylık aracımın değeri düştüğü için ve canımı tehlikeye attığı için maddi manevi tazminat davası açsam kazanırmıyım. Kaç paralık dava açmalıyım. Dava çok uzun sürer mi? Sonuç ne olur? Kısaca değer mi?

Yoksa bu durumlarda kaza anında orman kanunlarını mı devreye almalı bilmiyorum artık. İşim icabı yılda 60.000 km aktif 60.000 km'de pasif seyahatım oluyor. Bir yıl boyunca bu tür 100'lerce araç kullanmayı bilmeyen dangalaklar yüzünden tehlikeler atlayorum(z).

Herkes kaza yapabilir niçin bu adamla uğraşıcan derseniz. Kazadan sonra adamın eşi geldi. Ve kocasına YİNE Mİ ARKADAN VURARAK KAZA YAPTIN DEDİ.
Hele Hele birde dangalak polis'e benim kaskom yok benim hasarı punto'nun kaskosu ödemer mi demez mi? Kısaca dangalak bunu hep yapıyormuş....

Benim ricam başına bu tür bir olay gelen arkadaş (lar) varsa bana akıl versin. Yoksa ben bu sinirle daha farklı olaylara sebep olacam.

dagored
15/10/2007, 04:19
Benim ricam başına bu tür bir olay gelen arkadaş (lar) varsa bana akıl versin. Yoksa ben bu sinirle daha farklı olaylara sebep olacam.

Hocam öncelikle çok geçmiş olsun, üzücü bir durum. Allah beterinden korusun...

Benim başıma böyle bir olay hiç gelmedi, pek yorum yapamam, ancak belirtmek istediğim; siz sükuneti elden bırakmayın. Unutmayın ki öfke ile kalkan zararla oturur...

Kazasız ve de keyifli sürüşler...

OzzY
15/10/2007, 08:40
geçmiş olsun

ufuk61
15/10/2007, 09:02
geçmiş olsun kardeşim allah daha beterinden korusun en azından canınıza birşey olmamış maldır yerine geir

grandédrivér
15/10/2007, 09:55
geçmiş olsun...

Fuzuli
15/10/2007, 10:40
Geçmiş olsun..Allah korumuş..
Adamı dava edersen kazanırsın ama 1-2 seneyi bulabilir...Hatta olur olmadık zamanda mahkeme ile uğraşmaktan sıkılıp kendin de bırakabilirsin..(Bir arkadaşım telefon sapığı yüzünden suç duyurusunda bulunmuştu...8 ay sonra 3-4 defa olmadık zamanda mahkemeye çağırılıp aynı şeyler defaten sorulunca dilekçesini geri çekmeye çalıştı..)
Bu adamı herşeyi en ince ayrıntısına kadar anlatan uzun bir dilekçe ile Şoförler odasına,Bulunduğun yerdeki yerel bir gazetenin tüketici şikayetleri köşesine şikayet edersen sonuca daha çabuk ulaşırsın gibime geliyor...
Aslında bu tipler odundan başka bir şeyden anlamaz ama kanun çoğu zaman haklıyı değil haksızı koruyor...Suçlu olan bir anda mazlum rolüne bürünüyor...Mağdur yaşadığı sıkıntının üzerine bir de cinnet geçirmekle kalıyor.. :(

questions
15/10/2007, 11:29
geçmiş olsun böyle dangalaklar her yerde var... kazasız belasız sürüşler...

MACHINE
15/10/2007, 12:48
Çok geçmiş olsun kardeşim.Özelliklede bayram günü böyle öküzler bunu hep yapıyorlar.Bunlardan mümkün olduğu kadar uzak durmya çalışacaksın.Boşver davayı falan allaha havale et gitsin.Böyle herifler için sinirlerini defalarca bozmaya değmez.Allah tekrarından saklasın!

ufukbzk84
15/10/2007, 12:59
bayramlarımızı zehir eden bu dangalaklar bu bayramda 95 tane can aldı... bence mahkemeyle filan uğraşılmaz bu ülkede... ama şöförler birliğine ve tüketici şikayetleriyle ilgilenen o bölegedeki kuruma başvurabilirsin bu insan yüzünden bayramın zehir oldu... çok büyük geçmiş olsun...

shoparr_
15/10/2007, 13:51
geçmiş olsun arkadaşım.arkadaşlar anlatmış ama bi ekleme çok takma kafana halloluyor canını sıkma ..;)

galkoo
15/10/2007, 14:16
ismail öncelikle geçmiş olsun.böyle tiplere her zaman rastlanır.bence davalık bi durum yok.yani var da adama pek bi yaptırımı yok.
bence aracında da o dediğin kadar hasar yok.resimden gördüğüm kadarıyla tabi.
ben denizliyi çok ii bilirim 6 sene üniversitede okudum.hala bir sürü yakın akrabam var orda.yani ordak taksicileri ii bilirim.adamlar hafif dumanlı gezerler.ne bilim biraz gariptirler.
bence sen bi yara almadığına dua et.olan araca olsun.herşey halledilir.
hem biliosun istersen adamın trafiğinden yaptır.ister kaskon varsa ona başvur(eğer sende kusur yoksa) ordan yaptır.parayı adamın trafik sigortasına rücü ederller.
ama bence hiç kaportacılara gitme.yetkili servise götür bi ön ekspertiz yaparlar ne kaadar hasarr var öğrenirsin.bide senin kaskonla anlaşmaları var mı onu sor..
tekrar geçmiş olsun...

grandecaglar
15/10/2007, 15:09
geçmiş olsun ne diyeceğimi bilmiyorum ama şu gerçek araba sürmeyi oyuncak sürmekle karıştıran insan sayısı çok fazla kazalarda ölümler de insanları frenlemiyor trafikte bile akışı bozan odunlar yokmu o yüzden araba sürmekten korkuyorum bu tür odunların yüzünden malesef geçmiş olsun :ermm::kizgin:

microab
15/10/2007, 15:18
Geçmiş olsun,Allah beterlerinden korusun...

ABNEW
15/10/2007, 17:02
İsmail geçmiş olsun.Dava hakkın her zaman vardır tabi.Ancak bu biraz da vicdani bir durum.Kazaya sebebiyet veren de sanırım arkadan çarpmayı alışkanlık haline getirmiş.Zor bir durum ne desek boş açıkçası...

viper
15/10/2007, 17:04
Çok geçmiş olsun:(
Hayvanlarda araba sürerse böyle olur:@

biloGP
15/10/2007, 17:49
geçmiş olsun.. Açmak istediğin maddi manevi tazminat davanı kazanırsan talep edeceğin parayı bu adamın verebileceğinden emin misin? Yani taksicinin hali vakti yerinde mi ? Ama kısacası olay sende bitiyor. Değer mi değmez mi bilemiyorum. Ama adam sana kazadan sonra gururuna ya da onuruna dokunacak bişiler sölediyse.... Affetme.. Aç davayı..

Alp
16/10/2007, 01:05
gecmiş olsun arkasasım. Dıger arkadasların dedıgı gıbı ugrasarak cabalıyarak hıcbır sey elde edmezsın maalesef. Direkt kasko ve servıs uzerınden olayı halletmek en ıyısı.

pdr42
16/10/2007, 03:06
gecmiş olsun

akin78
16/10/2007, 14:54
Geçmiş olsun.Cana geleceğine mala gelsin artık ne denirki.

troublesetter
16/10/2007, 18:04
öncelikle geçmiş olsun. hem bir gp sahibi hem de bir avukat olarak dava açmanı öneririm. dava aç ki belki adamın aklı başına gelir. benim puntoma da kırmızıda geçen bir motorlu çarptı ve aracım yepyeni olduğu için çok sinirlenmiştim. ben de açacağım karşı taraf bizi zarara uğrattıysa bunun bir bedeli olmalı. merak etme dava fazla uzun sürmez. maksimum 1-1,5 yıl diyebilirim. denizlideki mahkemelerin yoğunluğunu bilmiyorum (istanbulda bu kadar sürer). davayı açarken masraflarının az olması için zararını düşük gösterip daha sonra mahkemede bilirkişice belirlenecek rakam üzerinden zararını alırsın. dava için yapacağın harç, bilirkişi masrafı gibi gideleri de dava sonunda karşı taraftan alacaksın nasıl olsa. parayı nasıl tahsil edeceğine gelince:burada hem şoförün hem araç sahibinin (eğer farklı kişilerse) hem de plakanın sorumluluğu söz konusudur. dava açılırken plaka ve araç üerine bir tedbir konulursa 2-3 milyarlık bir alacak bu 3 unsurdan birisinden kolaylıkla tahsil edilir.
sonuç olarak dava açmanı öneririm hiç değilse hasarsızlık indirimindeki zararını telafi etmiş olursun....

multijet
17/10/2007, 01:47
öncelikle geçmiş olsun. hem bir gp sahibi hem de bir avukat olarak dava açmanı öneririm. dava aç ki belki adamın aklı başına gelir. benim puntoma da kırmızıda geçen bir motorlu çarptı ve aracım yepyeni olduğu için çok sinirlenmiştim. ben de açacağım karşı taraf bizi zarara uğrattıysa bunun bir bedeli olmalı. merak etme dava fazla uzun sürmez. maksimum 1-1,5 yıl diyebilirim. denizlideki mahkemelerin yoğunluğunu bilmiyorum (istanbulda bu kadar sürer). davayı açarken masraflarının az olması için zararını düşük gösterip daha sonra mahkemede bilirkişice belirlenecek rakam üzerinden zararını alırsın. dava için yapacağın harç, bilirkişi masrafı gibi gideleri de dava sonunda karşı taraftan alacaksın nasıl olsa. parayı nasıl tahsil edeceğine gelince:burada hem şoförün hem araç sahibinin (eğer farklı kişilerse) hem de plakanın sorumluluğu söz konusudur. dava açılırken plaka ve araç üerine bir tedbir konulursa 2-3 milyarlık bir alacak bu 3 unsurdan birisinden kolaylıkla tahsil edilir.
sonuç olarak dava açmanı öneririm hiç değilse hasarsızlık indirimindeki zararını telafi etmiş olursun....

Suç tamamen karşı tarafta olduğu durumlarda(rüculu hasarlarda) hasarsızlık indirimleri etkilenmez. Kasko ödediği hasar bedelini karşı tarafın trafik sigorta poliçesinin ait olduğu şirketten tazmin eder. Hasarı kaskoya yaptırmak herzaman mantıklı çünkü kaskolar trafik sigortasında olduğu gibi yıpranma bedeli düşmeden hasarın tamamını öder. Bir sonraki sene o kaza hiç olmamış gibi prim bedeliniz hesap edilir.

meliscix
17/10/2007, 12:18
geçmiş olsun Allah tekrar yaşatmasın inşallah