PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Uzun yola çıkacağım. Tavsiyeleriniz nelerdir?

samirr86
24/07/2014, 01:27
Arkadaşlar Merhaba;
Hayırlısıyla Cuma gecesi yola çıkacağız. Bursa- Marmaris arası git-gel yaklaşık 1200 km yol yapacağım.Daha önce uzun yola çıkmamış biri olarak neler yapmalıyım? Yanımda neler bulundurmalıyım? O güzergahta mola verebileceğim yer var mıdır?

Yol tecrübesi olan arkadaşlar konu ile ilgi bilgi paylaşımı yaparsa sevinirim.

tayfux
24/07/2014, 01:53
Hocam ben sürekli İstanbul-Aydın yapan birisiyim hemen hemen güzergahlarımız aynı sen İzmir otobanından bodrum yoluna gireceksin bende didime gidiyorum genelde aynı güzergahtan..tavsiyem şudur ki arabanı hiç yorma sakın basayım edeyim diye uğraşma az yaktırmaya çalış çünkü mesafe uzun..yol biraz engebeli bilgin olsun..yolda susurlukta tost-ayran , Akhisar da köfte , Balıkesir de peynir tatlısı , Manisa da kebap yiyebilirsin :) Susurluk da da mümkünse belediyenin yerinde yada Yasa da tostu yemeni tavsiye ederim..köfteyi ise Akhisarın hemen çıkışında Hisar köfte var gerçekten güzel yapıyor köfte sevmem diyorsan Tavvuk diye bir lokanta var yine Akhisar çıkışında orası da binbir çeşit tavuk yemeği yapar ve gerçekten güzeldir.

Araç için ise mutlaka 5L su bagajında her zaman olsun..uzun yol bu Allah korusun termostat falan açmaz araba hararet yapar..bu ve bunun gibi ufak tefek önlemler alınabilir..

Castell
24/07/2014, 02:03
Aracın benzinli olduğundan yola çıkmadan radyatör soğutma su seviyesine, yağ seviyesine, akü kontrolü, lastik basınçlarının kontrolü ve fren hidrolik yağı seviyesine bakabilirsin.......... Marmaris girişinde mutlaka radar oluyor ona dikkat et, aracının muayene ve trafik sigortalarının günlerinin dolup dolmadığına da bakabilirsin.......... Bir kere başıma gelmişti muayene süresi dolmuş polis çevirmesi neticesinde tatil rezil olmuştu..... iyi yolculuklarr.......

celenlee
24/07/2014, 02:07
Tek uyarım olacak:

SOLLAMALARDA DİKKAT ET...

Aracımız accık zayıf olduğu ve uzun yolda çok tecrübe etmediğiniz için, bölünmüş yol bile olsa, önünüzdeki kamyon vb araçları sollarken, arkadan deli gibi gelen araçların akışını kesip korna vb küfürler yiip moraliniz bozulabilir :)

Sol arkanız açık iken (Özellikle yokuş çıkarken) aracın kapasitesini MUTLAKA test edin ki mecbur kaldığınızda nasıl tepki vereceğini de görmüş olursunuz.

Benim bu araçta ilk uzun yolumda canımı sıkan tek şey buydu.

**Eskiden dizel araçla gittiğim o yolda bir kaç kere hüsrana uğradım :(
Ama zamanla alıştım :)

shellcininabisi
24/07/2014, 02:44
yilda 2 kere samsun İzmir git gel yapiyorum
- ya 2 saatte bir uzun molalar 45 dakika gibi ya da kisa aralıklarla mola verin benim standarttır 60 km de bir dururum bi elini yüzümü yikarim 5-10 dakika kadar, tabi dizel benim araç kisa molalarda stop etmem.
- askerde nöbette ya da hazirolda parmakları kipirdatin derlerdi bol bol kipidatin ayak parmaklarinizi kan dolasimi önemli. molalarda kisa yürüyüşler yapin
- en rahat ve terletmeyen alt giysinizi giyin. deniz sortu gibi deli gibi kaba eti terletecek şeyler giymeyin. tecrübeyle sabittir :)
- ben genelde ayaklarim sistigi için sandalet ya da terlik giyiyorum.
- herkeste oluyor mu bilmiyorum ama bi 300 - 400 km den sonra inince bacaklarda hafif titremeler, gemi ya da tekneden inmislik hissi oluşuyor normaldir heralde
- zaten yola bakmaktan gözlerinizi yorulacak mutlaka iyi ve yormayan rahatsız etmeyen bir güneş gözlüğü gündüz şart gece yolculuklarında da güneşin doğusu kizartmaya yetiyor.
- acil bir durum yoksa hic acele etmeyin çünkü uzun yol da olsa çok bir saat farketmiyor bir kere basarak geldim 2 saat farketti yoruldugumla kaldim. bir daha tobe :)
- anlik tüketim değerini acin psikolojik olarak basamiyorsun ve hirs yapiyorsun bir süre sonra " lan daha az yaktircam " mod oluşuyor bu da ideal sürüsü sagliyor
- uzun yol eğlencelidir tadini cikartin ;-)
- mutlaka iyi bir müzik arşivi yaninizda olsun bu da tecrübeyle sabittir yoksa çoğu yerde trt FM ve türk sanat musikisinden örnekler dinlersiniz ;)
- yaninizda yeteceğini dusundugunuzden fazla para bulundurun. allah korusun dağ basinda kalmak ta var.
- gece yolculuklarında bazen " yol ustu bağlar" oluşur bazen siz hic tanimadiginiz birinin peşine takilirsiniz o size yol gösterir sonra siz onu sollayip yol gösterici olursunuz bu yollariniz ayrilana kadar boyle değişmeli gidebilir " manyak mi la peşine taklidi " diye dusunmeyin. dosttur o ;)

aklima gelenler bunlar :)

zhenny22
24/07/2014, 05:10
size tek bır önerim olacak arabadaki canları düşünün bir yere gıdıyorsunuz 10 dk geç gıdın önemli olan bu acele etmeyın yavaş yavaş dinlenerek gıdın ama sağlam gıdın :) bende 8 agustos da çıkacam yola kısmetse ankaradan yola çıkıp konya Karaman mut Silifke yapıcam :) tek sorun konya ovasi bilen bilir git git bitmez o yol :)

biancoangelo
24/07/2014, 10:25
Ağır ağır gidin. Arabayı da kendinizide yormayın... 90-100 90-100

rimi5731
24/07/2014, 10:40
mamak türküsünü dinleyin :)
samsun asfaltında otomobiller. ne güzeldir yollarda olmak şimdi...

mesutt1905
24/07/2014, 10:52
Hayırlı yolculuklar bende cuma sahurdan sonra erzincan'a yola çıkıyorum ilk uzun yol deneyimim olacak bakalım hayırlısı olsun biraz yorulacağız anlaşılan

bora.sen
24/07/2014, 11:18
mamak türküsünü dinleyin :)
samsun asfaltında otomobiller. ne güzeldir yollarda olmak şimdi...

+1

42hg498
24/07/2014, 11:27
güzel bir müzik arşivi, güneş gözlüğü, atıştırmalık bişeyler fındık-fıstık. bana birde bu emniyet kemerinden lazım :)

kovboy
24/07/2014, 11:40
hayırlı yolculuklar.1 lastikler 2 yağı suyu 3 akü ölçümü 4 avadanlıkların kontrolü 5 aracınızdaki kafanıza takılan şeylerin kontrolü 6 harita veya navigasyon 7 lastik tamir kiti hava pompası 8 benzin bidonu vb.

celenlee
24/07/2014, 12:34
- gece yolculuklarında bazen " yol ustu bağlar" oluşur bazen siz hic tanimadiginiz birinin peşine takilirsiniz o size yol gösterir sonra siz onu sollayip yol gösterici olursunuz bu yollariniz ayrilana kadar boyle değişmeli gidebilir " manyak mi la peşine taklidi " diye dusunmeyin. dosttur o ;)

Uzun yolda en dinlendiren ve bence güvence sağlayan şey bu oluyor.
Tabi arada siz de öne geçeceksiniz ki arkadaki biraz rahat etsin :)
Bir de farlarla rahatsız etmeyecek mesafeden takip etmek lazım öndeki i..

samirr86
24/07/2014, 21:44
Yorumlarınız için teşekkürler ederim. Bahsi geçen konulara dikkat etmeye çalışacağım.

fluminense
26/07/2014, 17:49
Kardeş nasıl geçti yolculuk?

samirr86
27/07/2014, 14:23
Gidiş İyi geçti yardımlarınız için teşekkürler. Akhisar da 1 mola verdim. 7.5 saat sürdü. 580 km yol. Izmire kadar 90-100 km/h ile gittim. Aydında otobanda biraz hızlandım. Kamyon sollamak dediğiniz gibi çok zor. Her yer polis var 7-8 çevirmeden geçtim. Araba yakmadı neredeyse. Dizel gibi yaktı. 4.8 ort. ile geldim ki aydın otobanına kadar ort. 4.5 ti.

samirr86
06/08/2014, 01:19
1220 km yolculuğumu pazar günü tamamladım. Gayet güzel geçti tatilim ve yolculuğum. Telefonuma IGO navigasyon programı yüklemiştim. Çok faydasını gördüm kamera ve olası çevirme noktalarını gösteriyor. Dönüş yolunda Manisa da ara verdim. 310 tl benzin yaktı. bence gayet makul.

CMasteR
06/08/2014, 06:38
Çok iyi ya bende 22 Ağustos da gideceğim Marmaris'e bakalım nasıl olacak :)

YaYa
06/08/2014, 09:14
Yarin sabah itibariyle bende eşim ve 2 yaşindaki kizimi alip izmitten akçaya dogru yola cikicaz toplamda 900e yakin km yapicaz Allah herkese kazasiz belasiz yolculuklar versin