Orijinalini görmek için tıklayınız : Hoparlör konusunda arkadaşlarımıza tavsiyeler
hamdi1905
21/07/2014, 15:10
merhabalar.öncelikle bu konudaki amacım ucuza arabamızdan nasıl güzel ses alınır.elbette 4 basamaklı sayılara veya >=500tl gibi paralara harika ses sistemi döşettirebiliriz ama benim gibi fazla masrafa gerek yok diyen arkadaşlarımıza bir kaç tavsiyede bulunacağım.ses sistemine baya bütçe ayırmış veya ben ortalığı inletcem subwoofer olmadan olmaz diyen arkadaşlarım lütfen yorum yapmasın veya okuyup zamanlarını boşa değerlendirmesin dediğim gibi benim gibi ses sistemine gereksiz rakamlar vermem veya bütçem uygun değil diyen arkadaşlarıma neyse uzatmayayım.
aracın ses sisteminden hiç memnun değildim.kapılara gerek pioneer aldım gerekse başka markalar ama hiç birinden bas ses alamadım.hatta orjinal sistem daha iyidi.bagaja subwoofer koydum bu sefer de bastan başka birşey duyamadım bagajımın iptal olması da midemi yaktı.kompenant alsam dünya para eee amfide ister o paşam o yüzden bulaşmadım.kapılarda pioneer vardı media markttan aldığım bir açtım kapıları hoparlörler şişmiş bildiğin içi dışına çıkmış.demekki neymiş?pioneer den uzak durcakmışız.söktüm attım hepsini.arka kapılarda jvc vardı 16cm lik onlar sağlam.geçen hafta dur bakiyim deneyeyim dediğim piranha marka hoparlör aldım 17 cm çifti 30tl.markalı hoparlörlerin çoğundan iyi.kasnak lazım şimdi.öncelikle kessinlikle orjinal hoparlörlerimizi ziyan etmiyoruz.kullanmıyoruzda.orjinal hoparlörlerimizin arka tarafındaki plastik bacakları kesiyoruz.ondan sonra sağlam bir yumrukla hoparlörü nakavt ediyoruz ve bir bakıyoruz aaa elimizde tamı tamına orjinal kasnak.hemde kapıdaki çemberin içine de girer housing yapar.hoparlörümüzü alıyoruz kasnağın içine yerleştirip kenarlarından japonla yapıştırıyoruz sıkıca.arka kapılara gelince.aynı işlem.bacakları kes hoparlörü ayır kasnağını çıkar ve yapıştır.haaa burada dikkat edilecek konu arkaya 16cm alabilirsiniz.ammavelakin jvc sony gibi markaları tercih edin 16.5 cm lik çünkü onların sepet çapı 13 cm konileri 16 cm yani 13 cm lik yuvaya oturur orjinal kasnağımıza da.onlarıda yapıştırdık 13 cm lik arka kasnağımıza.bunu yaptıktan sonra arka kapıda hoparlör genişliği kadar olan çemberi kerpetenle kesiyoruz.çünkü vida delik yerlerinden dolayı döşemeye oturmaz.bunu yaparken madem orjinal kasnağımızı kullandık hoparlörün arkasından soket yerine aynı hizada lehim yapıp orjinal soketleri de kullanabiliriz böylece kablo korozyona uğramaz ve orjinal olur.kapılara hoparlör takarken çıkan perçin deliklerini kapı başına 3 er adet civata atıyoruz böylece kapımızıda delmiyoruz.tam o deliğe uygun civatalar var.ön kapılar tam o çembere oturuyor arka kapılar ise hava kaçırmayacak şekilde oturuyor.herşey mükemmel.hoparlörleri tweeterlı alırsanız ondeki tweeterları iptal edin.hem fazla tiz olur hemde hoparlöre az da olsa filtre yapıyor baslara mani oluyor.
şuna da dikkat edin! hoparlör kablo bağlantılarında bir yanlışlık var.siyah çizgili kablo + uç. eğer siyah şeritli kabloyu - ye bağlarsanız arabada bası unutun.çünkü ters renkte.yalnız ön sağ kapıda - uç siyah çizgili kablo.çoğu kişi dikkat etmemiştir buna ve balace 0 olduğunda bas falan kalmıyo bunu yapmazsınız ne yaparsanız yaapın.bu işlemlerin sonucunda sesimiz 30 da dikiz aynamız titriyor ve yanımızdakini duymak için bağırması gerekiyor.en son 37 lerde bozulmaya başlıyor. ben hala şaşırıyorum nasıl böyle oldu diye.inanmayan arabama bakabilir dinleyebilir videoda çekebilirim.hem masrafsız hem orjinal hem de çok tatminkar oldu.başınızı şişirdim.yapın demiyorum mesuliyet bana ait değildir.tecrübedir.herkese başarılar.2 - 3 tane resim koyuyorum fikir olsun diye.toplam maliyet hoparlörler 50tl jvc+30tl çin piranha=80tl.tabi bu işlemler daha profesyonel hoparlörlerle çok daha başarılı olabilir.
shellcininabisi
21/07/2014, 18:09
hocam tam da aradığım ama malesef artık sormaya çekindiğim bir konu olmuş...
ön sol kapı patlak.. kime sorsam yok amfi al hazır açmışken yok orjinalbile daha iyi takacağın coax lerden... falan filan... bir ara izmirde buluşup benim evoma da yapsak senin sistemden olur mu , eminim bendeki usb aparatıyla daha da güzel ses verecektir.
hem tanışırız , içecekler de benden ;)
hamdi1905
22/07/2014, 15:26
olur hocam tabi buluşuruz.ben amfi kompenant tarzı pahalı şeylere karşıyım hocam o paralar benim 2 aylık gaz param sonuçta kolay elde etmiyoruz bazı şeyleri.coaxlar doğru kullanıldığı taktirde mükemmel çalışırlar.aldıklarımızın kötü çıkmasının sebebi montajcılar maalesef bodozlama dalıyolar kapıya ne kasnak biliyolar ne de yalıtım.benim de öyleydi.içerdeki süngerin yarısı yırtılmış gördü eline bi bant al yapıştır bari.kasnak yok hoparlör 15 cm içerden çalıyo sesin yarısından fazlası döşemenin içinde kayboluyo ondan sonra ses çıkmaz tabi.bugün bir volkswagen e binin ford a binin arabaların içi gümbür gümbür.coaxlarla.iş doğru yapıldığında bizim araçlarda böyle sonuçlar verir.geçen senelerde bi focusa bindim arabanın aynasını sallanıyo bastan ses o biçim güzel adam kalkmış kompenant falan taktırcam diyo.insanlarımız parayı kolay kazanıyo malesef herneyse hocam bayramdan sonra buluşalım ayarlayalım bişeyler :)
blackhawk
24/07/2014, 14:15
Hamdi c sınıfı focus 'la bizim araçları kıyaslama tamam araçlarımızdaki hoparlörler gerçekten kötü ama segment farkımız var. Tesisat kuruyorum deyip bu işi bilmeden yapan çok insan var dediğin gibi bu konuda sana katılıyorum. Fakat katılmadığım bir konu var sql sistemlerde compenent kullanılır. Compenent sistemlerde her hoparlör kendi görevini yapar. twetter yüksek frekansı mid orta frekansı bas orta alçak frekansı verir. coaxial hoparlör montajın pek mümkün olmadığı yerlerde kullanılır ve genelde beklenti düşüktür. yüksek volümde ses saçmalamaya başlar. Tabi ki bu zevk meselesidir kimi yüksek sesten,kimi kaliteli sesten kimi gürültüden hoşlanır.
Saygılar...
hamdi1905
31/07/2014, 18:30
hocam.focus c segmenti eyvallah.fiesta 2009 ve sonrası modellere bak o da aynı.bas mid tiz mükemmel.yıkılıyor araç.hadi onları geçtim.sanderoya bin.o bile bizimkinden güzel.ilk yazımı okudunmu ne demişim?mebla yükseldikçe çok daha güzel sonuçlar demişim.benim amacım çok cüzi bir bütçeyle güzel sonuç.benim sese vercek param yok keşke olsa.en azından artık ses açabiliyorum.inletcek kadar çok olmasa da bas ses alıyorum.kendi hoparlörlerle şehirler arası yolda ses açın bakalım.bası -6 dan yukarı ses seviyesini bozulmadan 30-35 yapabilcekmisiniz.şehir içi kısarsın sesi hızlı gitmiyosan ehh işte tıngırdıyo dersin.fiestada da koaksiyel kullanılıyor ama 500 liralık aftermarket dediğimiz sonradan yapılan ses sistemler kadar başarılı.valla arkadaş isteyen yapsıın isteyen yapmasın.ben o çin malı bilgisayar hoparlörü gibi aldığım sesten kurtuldum gerisi size kalmış.bizimde kulağımız yok değil yani.hayırlı forumlar...
mrbleeeed
24/12/2014, 19:15
merhabalar.öncelikle bu konudaki amacım ucuza arabamızdan nasıl güzel ses alınır.elbette 4 basamaklı sayılara veya >=500tl gibi paralara harika ses sistemi döşettirebiliriz ama benim gibi fazla masrafa gerek yok diyen arkadaşlarımıza bir kaç tavsiyede bulunacağım.ses sistemine baya bütçe ayırmış veya ben ortalığı inletcem subwoofer olmadan olmaz diyen arkadaşlarım lütfen yorum yapmasın veya okuyup zamanlarını boşa değerlendirmesin dediğim gibi benim gibi ses sistemine gereksiz rakamlar vermem veya bütçem uygun değil diyen arkadaşlarıma neyse uzatmayayım.
aracın ses sisteminden hiç memnun değildim.kapılara gerek pioneer aldım gerekse başka markalar ama hiç birinden bas ses alamadım.hatta orjinal sistem daha iyidi.bagaja subwoofer koydum bu sefer de bastan başka birşey duyamadım bagajımın iptal olması da midemi yaktı.kompenant alsam dünya para eee amfide ister o paşam o yüzden bulaşmadım.kapılarda pioneer vardı media markttan aldığım bir açtım kapıları hoparlörler şişmiş bildiğin içi dışına çıkmış.demekki neymiş?pioneer den uzak durcakmışız.söktüm attım hepsini.arka kapılarda jvc vardı 16cm lik onlar sağlam.geçen hafta dur bakiyim deneyeyim dediğim piranha marka hoparlör aldım 17 cm çifti 30tl.markalı hoparlörlerin çoğundan iyi.kasnak lazım şimdi.öncelikle kessinlikle orjinal hoparlörlerimizi ziyan etmiyoruz.kullanmıyoruzda.orjinal hoparlörlerimizin arka tarafındaki plastik bacakları kesiyoruz.ondan sonra sağlam bir yumrukla hoparlörü nakavt ediyoruz ve bir bakıyoruz aaa elimizde tamı tamına orjinal kasnak.hemde kapıdaki çemberin içine de girer housing yapar.hoparlörümüzü alıyoruz kasnağın içine yerleştirip kenarlarından japonla yapıştırıyoruz sıkıca.arka kapılara gelince.aynı işlem.bacakları kes hoparlörü ayır kasnağını çıkar ve yapıştır.haaa burada dikkat edilecek konu arkaya 16cm alabilirsiniz.ammavelakin jvc sony gibi markaları tercih edin 16.5 cm lik çünkü onların sepet çapı 13 cm konileri 16 cm yani 13 cm lik yuvaya oturur orjinal kasnağımıza da.onlarıda yapıştırdık 13 cm lik arka kasnağımıza.bunu yaptıktan sonra arka kapıda hoparlör genişliği kadar olan çemberi kerpetenle kesiyoruz.çünkü vida delik yerlerinden dolayı döşemeye oturmaz.bunu yaparken madem orjinal kasnağımızı kullandık hoparlörün arkasından soket yerine aynı hizada lehim yapıp orjinal soketleri de kullanabiliriz böylece kablo korozyona uğramaz ve orjinal olur.kapılara hoparlör takarken çıkan perçin deliklerini kapı başına 3 er adet civata atıyoruz böylece kapımızıda delmiyoruz.tam o deliğe uygun civatalar var.ön kapılar tam o çembere oturuyor arka kapılar ise hava kaçırmayacak şekilde oturuyor.herşey mükemmel.hoparlörleri tweeterlı alırsanız ondeki tweeterları iptal edin.hem fazla tiz olur hemde hoparlöre az da olsa filtre yapıyor baslara mani oluyor.
şuna da dikkat edin! hoparlör kablo bağlantılarında bir yanlışlık var.siyah çizgili kablo + uç. eğer siyah şeritli kabloyu - ye bağlarsanız arabada bası unutun.çünkü ters renkte.yalnız ön sağ kapıda - uç siyah çizgili kablo.çoğu kişi dikkat etmemiştir buna ve balace 0 olduğunda bas falan kalmıyo bunu yapmazsınız ne yaparsanız yaapın.bu işlemlerin sonucunda sesimiz 30 da dikiz aynamız titriyor ve yanımızdakini duymak için bağırması gerekiyor.en son 37 lerde bozulmaya başlıyor. ben hala şaşırıyorum nasıl böyle oldu diye.inanmayan arabama bakabilir dinleyebilir videoda çekebilirim.hem masrafsız hem orjinal hem de çok tatminkar oldu.başınızı şişirdim.yapın demiyorum mesuliyet bana ait değildir.tecrübedir.herkese başarılar.2 - 3 tane resim koyuyorum fikir olsun diye.toplam maliyet hoparlörler 50tl jvc+30tl çin piranha=80tl.tabi bu işlemler daha profesyonel hoparlörlerle çok daha başarılı olabilir.
konuyu hortlatıcam ama aradığım konu bu...
yorum yapan arkadaşın evoya uyguladınız mı?
sanırım tweeter patlamış benim, ona el atmışken orjinalin sesini iyileştirebilir miyim diye düşünüyorum. asls ve asla delme etme gibi bir şey düşünmediğim için sizin uygulama uygun gibi geldi.
öneriniz olur mu? aracı yeni aldım, kapı sökme takma tecrübem falan da yok.
bende büyük heveslerle Pioneer TS-G1721i 17 cm almıştım ama sonuç sizinkinden farklı değil ancak ki orijinal hoparlörlerden bir nebze iyi diyebilirim. aldığınız hoparlörlerin ürün kodlarını paylaşmanız mümkün mü?
hamdi1905
26/12/2014, 14:10
Hocam sana soyle soyleyim.evo araclara bindim.orjinal sistemi grandelerden iyi yani en azindan benim puntomdan iyiydi.ben sifir aldigimda bass i -4 ten yukari kullanamiyodum yuksek sesi sevdigim icin.kisik seslerdede baslar da cin mali hoparlor kivami iste.evolarda ve linealarde ses kalitesi tatmin edici.hoparlor kaliteli birsey alsaniz da iscilik kotu olurse kendi sesini mumla ararsiniz.eger kaliteli hoparlor alip iyi bir ustaya yaptirirsaniz sonuc gayet guzel olabilir.benim kanaatim orjinal takintiniz varsa elletmeyin.ya da alacaksaniz da ya ucuz ama kaliteli bir marka alin ya da paraya kiyip kaliteli birsey alin.cogu markanin orta citasi cirt olabiliyor.pioneer jvc gibi.kenwood alpine iyidir.sony xplod larda fiyatlarina gore iyidir.dedigim gibi once iscilik.ben artik biraktim bu isleri teybi sokup teybin oldugu yere cep yaptirdim telefon sigara cuzdan vs koyuyorum.radyoyu acsam cizirtili ses hoparlorler yine ziriltili.dinlemiyom bari bosluktan faydalanayim dedim.gorenlerde guluyo.iyi gunler.saygilarimla..
mrbleeeed
26/12/2014, 15:31
Hocam sana soyle soyleyim.evo araclara bindim.orjinal sistemi grandelerden iyi yani en azindan benim puntomdan iyiydi.ben sifir aldigimda bass i -4 ten yukari kullanamiyodum yuksek sesi sevdigim icin.kisik seslerdede baslar da cin mali hoparlor kivami iste.evolarda ve linealarde ses kalitesi tatmin edici.hoparlor kaliteli birsey alsaniz da iscilik kotu olurse kendi sesini mumla ararsiniz.eger kaliteli hoparlor alip iyi bir ustaya yaptirirsaniz sonuc gayet guzel olabilir.benim kanaatim orjinal takintiniz varsa elletmeyin.ya da alacaksaniz da ya ucuz ama kaliteli bir marka alin ya da paraya kiyip kaliteli birsey alin.cogu markanin orta citasi cirt olabiliyor.pioneer jvc gibi.kenwood alpine iyidir.sony xplod larda fiyatlarina gore iyidir.dedigim gibi once iscilik.ben artik biraktim bu isleri teybi sokup teybin oldugu yere cep yaptirdim telefon sigara cuzdan vs koyuyorum.radyoyu acsam cizirtili ses hoparlorler yine ziriltili.dinlemiyom bari bosluktan faydalanayim dedim.gorenlerde guluyo.iyi gunler.saygilarimla..
teşekkürler yanıt için, ilginç olmuş sizin durum :)
orjinaller çıkartılıp aynı boyutta başkaları takılacak, bu konuda neye dikkat etmek lazım işçilik konusunda? benim tarafımdan bakıldığında çok el emeği yok görünüyor.
hamdi1905
26/12/2014, 15:58
Ickilik bakimindan derseniz aciklayim.simdi kapimizin plastiginin disleri ve vidalari var.bu disler mavi renkte yumusak plastikten.abanmaya gelmez abanmadan cekip cikarsin.kapinin icinde beyaz naylonumsu yalitim malzemesi var.sadece kablolarin ciktigi yerleri acik.ustamiz o naylona dikkat etmeyip yirtarsa kapilardan hoparlor bas vurdukca hisirtilar gelir ve tok ses alamayiz.alacaginiz hoparlora mutlaka kasnak yapin ve orjinal hoparlorler kapi sacina percinli.ustalarin neredeyse tamami bu percinlere matkapla girip parcalarlar daha sonra percin deliklerine yeni hoparloru vidayla tutturlar.ilerleyen zamanlarda bu vidalar gevseyip kesinlikle cikar.cikmaz derler ama cikar cunku kapi saci ince oldugu icin vidanin donecegi yer olmaz vidanin cunku yuvasi yok zaten genelde takilan vidalar bosa doner.kisacasi gecici sureligine tutar.bu yuzde hem kapinin saci zarar gormesin hem zirilti yapmasin hem saglikli ses olsun.ne yapmak lazim?usta percinle hoparlor arasina - tornavida sokup cevirirse o percinler hem zarar gormeden cikar hem de takilan yeni kasnak bir daha asla oynama yapmaz zirilti yapmaz.bir baska konu orjinal olsun istiyosaniz soketi kesmeden yapsin.siyirirlar genelde.ben soketin arasina sıkıştırıp ince cirt kelepceyle sabitlemistim kabloyu.bunlara ozen gosterirse memnun kalmazsaniz bile hic bir islem yapilmamis gibi eski haline cevirebilirsiniz tekrardan.benden bu kadar :)
hamdi1905
26/12/2014, 16:01
Yani nacizane fikrim bunlar.ben olsam boyle yapardim cunku sonradan takilan memnun etmezse veya daha kotu olursa geri donus olabilsin diye karar sizin araba sizin hersey sizin :)
mrbleeeed
26/12/2014, 16:37
Yani nacizane fikrim bunlar.ben olsam boyle yapardim cunku sonradan takilan memnun etmezse veya daha kotu olursa geri donus olabilsin diye karar sizin araba sizin hersey sizin :)
teşekkürlerrr