PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Lanet olsun bin kere Fiata!!!

Misafir047
21/07/2014, 14:14
Ya inanmıyorum 2011 model Grande Punto'da isofix bağlantısı yok. Şaka mı?
2 gündür delirdim resmen, arabaların çoğunda var bizde yok.
Şimdi ben nasıl alacağım çocuk koltuğunu? Çocuğumun güvenliğini geleneksel yöntemlerle mi sağlayacağım Fiat?

Yoksul
21/07/2014, 14:22
Ya inamıyorum 2011 model...

Aracınızı yenimi aldınız yoksa cocugunuz olacak da bu özelligin aracınızda olup olmadıgını sonradan mı fark ettiniz anlamadim ama ben burda fiatın sucu ne onu bulamadim. Bu özellik her aracda istek uzerine geliyo sadece fiatta degil her markanin 100 den 2 sinde anca cikar
Basliginizi okuyunca araciniz yandi dusuk km de motor dagitti turbo gitti falan filan sandim bu kadar saydirmaniza gerektircek bir sey yok ortada

recepseven
21/07/2014, 14:44
şaka l.n şaka :)

celenlee
21/07/2014, 15:34
Sanırım ısofix bağlantıları şaseye vidayla monteli.
Muhtemelen montaj yerleri vardır, çıkma hudadan vs temin edilebilir düşüncesindeyim..

*Son çıkan GP'lerde viraj denge çubugu dahi yok, Bunu yapan adamın, isofix bağlantılarını komadığını öğrenince hiç şarşrımadım..

aon
21/07/2014, 16:14
2007 model aracımda isofix var ve isofix in zorunluğu olduğunu duymuştum gerçekten yoksa yazık...

rafetyildiz
21/07/2014, 16:15
2010 grande punto active benım arac mevcut var aracta 2011 de nasıl yok anlamadım

ligdevi
21/07/2014, 17:19
94 tipomda bile vardı ya hayret :D

iPhone 'den GP m-jet sport ile gönderildi :D

arenas
21/07/2014, 18:54
İsofix 1997 de ilk defa golfte kullanılmış

iPhone 'dan Gönderildi...

Ziyaretçi78
21/07/2014, 19:48
Şafak kardeşim sıkma canını.
Ben hiç düşünmeden aldım koltuğu ve bagaj lastiği aldım çengelli 3 adet ve kolaylıkla hallettim işimi. Yani sinire gerek yok aga ;):))

H.KURU Saygılarımla

Misafir047
21/07/2014, 22:12
Aracınızı yenimi aldınız yoksa cocugunuz olacak da bu özelligin aracınızda olup olmadıgını sonradan mı fark ettiniz anlamadim ama ben burda fiatın sucu ne onu bulamadim. Bu özellik her aracda istek uzerine geliyo sadece fiatta degil her markanin 100 den 2 sinde anca cikar
Basliginizi okuyunca araciniz yandi dusuk km de motor dagitti turbo gitti falan filan sandim bu

kadar saydirmaniza gerektircek bir sey yok ortada

demekki fiatla aynı kafadansın millet anladı sen anlamadın ısofix bağlantısı standarttır zorunludur araştır bakalım Avrupa da var mı yok mu işte Türklere özgü bu durum olduğu için alışmışlar fiatta bunu çok güzel kullanıyor sen güle güle bin fiatla Bi yastıkta kocarsın

SteinGP
21/07/2014, 22:18
demekki fiatla aynı kafadansın millet anladı sen anlamadın ısofix bağlantısı standarttır zorunludur araştır bakalım Avrupa da var mı yok mu işte Türklere özgü bu durum olduğu için alışmışlar fiatta bunu çok güzel kullanıyor sen güle güle bin fiatla Bi yastıkta kocarsın

Şafak Bey diğer üyelere sataşmayın. Yoksa arabanızda isofix, memnun da değilseniz, satar gider isofix'i olan bir araç alırsınız. Zorla satmadı heralde Fiat size bu arabayı. Isofix sizin için önemliyse bu kadar, alırken var mı diye bakmak sizin sorumluluğunuz.

cemdogu
21/07/2014, 22:38
katılıyorum.madem çok aradığınız bir özellikti, alırken düşünseydiniz.şimdi ihtiyaç doğduysa da fiat'ı suçlamanın anlamı yok sonuçta sizin araştırmanız gereken bi eklenti.

İsofix olmadan da çocuk koltuğu bağlanabiliyor, güvenliği de isofix kadar stabil oluyor testlere tabii..

tasso40
22/07/2014, 01:48
Koltuğun altında kalmış olabilir bir bakın derim.

HTC One S cihazımdan gönderildi

Sonsuzluga
22/07/2014, 06:21
Sanki fiat isofix var diye satmış siz sonradan olmadığını öğrenmiş gibi davranıyorsunuz garip açıkcası.. Tavsiyem satın aracınızı isofixli bir araç almanız yönünde

selcuk06
22/07/2014, 09:48
Evet isofix opsiyonel ama 2010'dan beri arabada bebek varsa bebek koltuğu bulundurmak zorunlu iken isofix'in opsiyonel olması çok saçma bence.

Yıllarca 131'in sağ aynasını bile opsiyonel olarak satanlara bunu çok görmemek lazım.

Artık standart olmuş olabilir onun hakkında bir bilgim yok.

fotobelit
22/07/2014, 11:09
Bana göre,2011 model bir aracın İsofixi varmı yokmu diye bakmak,emniyet kemeri varmı yokmu diye bakmak gibi birşey..Olmaması saçmalık gerçekten..

Misafir047
22/07/2014, 11:26
Şafak Bey diğer üyelere sataşmayın. Yoksa arabanızda isofix, memnun da değilseniz, satar gider isofix'i olan bir araç alırsınız. Zorla satmadı heralde Fiat size bu arabayı. Isofix sizin için önemliyse bu kadar, alırken var mı diye bakmak sizin sorumluluğunuz.

bu nasıl mantık anlamadım iyi o zaman araba alırken direksiyon ayarı olup olmadığına ,aynaların otomatik olup olmadığına bagaj da lamba olup olmamasını kontrol edecez hatta sen araba alırken stepne var mı yok mu onada bakıyorsundur :)

Allahım ya bu nasıl mantık anlamadım ayrıca sataşma yok eleştiri var

Misafir047
22/07/2014, 11:28
Arkadaşlar bundan sonra araba alırken arkada stepne olup olmadığını kontrol edecez yoksa cana göre arabayı zorlamı almış oluyoruz değilmi araba aldık stepne yoksa bakacaktık yoksa fiat zorlamı sattı değil mi :)

alee367
22/07/2014, 11:38
bu nasıl mantık anlamadım iyi o zaman araba alırken direksiyon ayarı olup olmadığına ,aynaların otomatik olup olmadığına bagaj da lamba olup olmamasını kontrol edecez hatta sen araba alırken stepne var mı yok mu onada bakıyorsundur :)

bakmanızı tavsiye ederim artk bazı firmalar stepne yerine lastik tamir kitiyle çıkarıyor sıfır arabaları bilginize...yani bu dediklerinizin hepsine ve stepneye bakmak lazım:)

ZAK1980
22/07/2014, 12:15
Şafak Yenı modellerde standart ve benım arabadada mevcut 2009 Modelde O kancalar genelde koltugun altında ve zor bulunur görememiş olabılırmısın acaba ?bu ara gercekten saçma maliyeti nedır ıkı kancanın da konulmamıs.
Bu arada zorlamı aldırdılar almasaydınız dıye yazan arkadaslar Şafak tepkısını yazacak elbete ozaman Cıty Sıkıntısını hepımız bılıyoruz cıty sorunu cıktıgında Almasaydınız kardesım bılıyordunuz neden tepkı verıyorsunuz veya yasal hakkınzı kullanıyorsunuz almasaydınız veya musterı hızmetlerını aradıgınızda bu sorunu bılıyordunuz neden aldınız dıyen birinin bu sekılde konustugunu dusunun.
Bazı arkadaşların Sanki ortaklığı varda firma ile toz kondurmuyor 2006... 2009... standart 2014 sıtandar her daım standart olan bırseye bakmak kımın aklına gelır varmı yokmu dıye , ozaman frenlerde standart araba alırken fren dıskı varmı dıye bakalım.
Bagaj lambası standart olup ama içinde lamba olmayan bagaj vardı forumda

selcuk06
22/07/2014, 12:17
bakmanızı tavsiye ederim artk bazı firmalar stepne yerine lastik tamir kitiyle çıkarıyor sıfır arabaları bilginize...yani bu dediklerinizin hepsine ve stepneye bakmak lazım:)

Ilk kez duydum ama doğrudur koyabilir ama sizinde dediğiniz gibi Stepne koymayıp sana alternatif olarak tamir kiti sunuyor. Hem stepnesiz hemde tamir kiti olmadan teslim etmiyor öyle değilmi? İsofix koymuyorsan müşteriye alternatif sunmalı diye düşünüyorum.

Misafir047
22/07/2014, 12:33
Fiattan canı yanan birisi araba almaya gidiyor arabalara bakıyor beğendiği arabanın 4 kapınında camları açık üstüde açık iyice bakıyor torpidodo lambası var mı var bagajda varmı var tutamaç var mı var bu arda stepnesi var mı var isofix bağlantısı var mı var fiattan canı yanan adam iyice inceliyor su püstürtüyor mu diye soruyor :D neyse püskürtüyormuş arabaya binmiş çalışıyor direksiyon sağlam silgeçler çalışıyor vb her neyse adam alıyor arabayı bütün gün geziyor akşam evin önüne park edecekken o da ne arabanın camları kapanmıyor hemen arıyor arabanın camları kapanmıyor diye Satıcıda Camları yok ki kapansın
zorlamı sattık size almadan önce baksaydın:D

grandeizmit
22/07/2014, 14:19
Şafak bey bence canınızı çok sıkmışsınız anlaşılan yalnız bir çok çocuk koltuğunun isofix bağlantısı yok sadece emniyet kemeriyle bağlantı yapılabiliyor. :)

Misafir047
22/07/2014, 14:51
Şafak bey bence canınızı çok sıkmışsınız anlaşılan yalnız bir çok çocuk koltuğunun isofix bağlantısı yok sadece emniyet kemeriyle bağlantı yapılabiliyor. :)

çok sinirlendim tabii geçti şimdilikde beni daha da sinirlendiren bazı arkadaşların isofix bağlantısının olmamasını normal karşılaması ve hatta fiatla zorlamı sattı demesi

grandeizmit
22/07/2014, 14:57
Gerçekten normal bir durum çünkü ülkemizde isofixli çocuk koltukları bile 2 sene önceye kadar 200-300 lira fiyat farkıyla satılıyordu. Şuan ki durumu net bilmiyorum.
Sonuçta çocuk koltuklarında standart olmayan bir durumu neden otomobil firması standart versin?

fotobelit
22/07/2014, 15:08
Nasrettin hocanın fikrasına benzedi iyicene :)..
Altı Kâğıt
Nasrettin hoca caminin yanında çarık satarken altı kağıt altı kağıt diye bağırıyormuş. Adamın biri almış abdest alırken çarığın altında su aldığını fark etmiş sonra hocaya gelmiş sattığın çarığın altı kâğıtmış yırtıldı. Nasrettin hocanın kılıfı hazır;

- Ben altı kağıt altı kağıt diye bağırmıyor muyum neden aldın o zaman?

SteinGP
22/07/2014, 15:09

Elbette bakıyorum. Belki de tamir kiti var nereden bileceğim? Olmasını istediğim her özelliği kontrol ederim. Şimdi sizin o zaman aklınıza gelmedi diye suçlu Fiat oldu öyle mi? Kış gelince Allah bu Fiat'ın belasını versin koltuk ısıtma koymamışlar!!! diye konu açarsınız artık :) Halbuki araçta koltuk ısıtma olmadığını biliyorsunuz değil mi? Çünkü baktınız.

Arkadaşlar bundan sonra araba alırken arkada stepne olup olmadığını kontrol edecez yoksa cana göre arabayı zorlamı almış oluyoruz değilmi araba aldık stepne yoksa bakacaktık yoksa fiat zorlamı sattı değil mi :)

Ayrıca üyelere beni hedef gösterip kendinizi haklı çıkarmaya kalkmayın Şafak bey. Sizin araç seçerken yaptığınız hataların ve düşünemediğiniz ayrıntıların sorumlusu ben değilim.

alee367
22/07/2014, 15:13
şafak bey zorla mı sattılar demek istemiyorum ama gerçekten bu tarz şeyler arabada opsiyonel olabilir nasıl ki her araba asr esp ebd gibi güvenlik donanımlarıyla standart üretilmiyorsa isofix bağlantısı da standart olmayabilir yukarıda da söyledim stepnesiz arabalar var üretiliyor. isofix arkadaşımızın da söylediği gibi bebek koltuklarında bile standart değilken otomobil üreticisi bunu neden standart yapsın?....bu mantıkta her arabanın 12 hava yastıklı asr li ebdli olması lazım fiyat olarakta 70binden ucuz araba olmamalı...biz millet olarak lastik alırken en ucuzuna bakarız sonra kaza yapınca vay ben böyle lastiğin diye başlarız...yani özetle fiatı savunmuyorum eminim isofix olmayan bi dünya araba bi dünya marka vardır, araba alırken biraz araştırmak lazım oldu da araştırmadık aldık sonra bu arabada nasıl bu olmaz demek yerine olanına bakmak lazım...inanın başlığı görünce kaza bela oldu arabanın direksiyon kiltlendi takla atıldı falan sandım

Misafir047
22/07/2014, 15:16
Elbette bakıyorum. Belki de tamir kiti var nereden bileceğim? Olmasını istediğim her özelliği kontrol ederim. Şimdi sizin o zaman aklınıza gelmedi diye suçlu Fiat oldu öyle mi? Kış gelince Allah bu Fiat'ın belasını versin koltuk ısıtma koymamışlar!!! diye konu açarsınız artık :) Halbuki araçta koltuk ısıtma olmadığını biliyorsunuz değil mi? Çünkü baktınız.

Ayrıca üyelere beni hedef gösterip kendinizi haklı çıkarmaya kalkmayın Şafak bey. Sizin araç seçerken yaptığınız hataların ve düşünemediğiniz ayrıntıların sorumlusu ben değilim.

Koltuk ısıtma olayı ile isofix arasında nasıl benzerlik kurmuşsun hayran kaldım :)
Görünen köy kılavuz istemez.

Ne alaka ben sorumlu değilim ne demek çok komik bir yorum olmuş heralde yani Sen konuştun fikirlerini soyledin bana şimdi ben fikirlerimi soyluyorum seni niye hedef gösteriyim ki fiatın oğlumusun :)

celenlee
22/07/2014, 15:22
Megane II Extreme de ön sağ koltukta bile var ;) Tamamen opsiyonel. Bizim puntoda sağ ön koltukta yok mesela.

Yani Isofix güvenlik donanımı ve standart değil.
Nasıl ki ESP her araçta yok.
Nasıl 2 hava yastığı 4-6-8 diye sunulabiliyorsa, arka perdeler ekstra sunulabiliyorsa, isofix de onun gibi sunulabilir. Çünkü zorunlu değil.

Ama problem şu ki.
Bir seri sona erdiğinde donanımı eksiltip eksiltip satıyorlar ya, harbi uyuz bir olay!

SteinGP
22/07/2014, 15:25
Koltuk ısıtma olayı ile isofix arasında nasıl benzerlik kurmuşsun hayran kaldım :)
Görünen köy kılavuz istemez.

Ne alaka ben sorumlu değilim ne demek çok komik bir yorum olmuş heralde yani Sen konuştun fikirlerini soyledin bana şimdi ben fikirlerimi soyluyorum seni niye hedef gösteriyim ki fiatın oğlumusun :)

Sizinle iletişim kurarken mecaz kullanmayacağım :) Bir ürünü alırken faturanın altına imza attığınızda, o ürünü gördüğünüz/görebileceğiniz şartlarda eksiksiz olarak teslim aldığınızı kabul edersiniz. Aldığınız günün şartlarında isofix donanımı standart gözüküyor ve sizin aracınızda yoksa, gider servise başvurur mağduriyetinizin giderilmesini istersiniz. Eğer yok ise de neden koymadınız diye başvurduğunuzda, aracın standart donanımında ne olduğu belli, biz size isofix var demedik ki deyip bir güzel işin içinden çıkabilirler. Bence gayet anlaşılır bir durum.

alee367
22/07/2014, 15:27
bu ülkede vw iskandinav ülkeleri için üretilmiş klimasız araba sattı...yanlış hatırlamıyorsam 2011 golfler de olması lazım...yani fiat, isofix, donanım, bunları çok konuşmaya gerek yok :)

1923qw
22/07/2014, 15:52
Şafak Bey hangi markanın hangi modelini alırsanız alın kesinlikle eksik çıkacak bunu unutmayın, mesele donanımsa hiçbir araba dört dörtlük olamaz çünkü yerinde durmayan bir teknoloji ile savaşıyor tüm firmalar, sizin lanet olsun dediğiniz fiat beni çok memnun ediyor mesela, araç alırken bakmanız lazım isofix varmı diye, fiat hariç tüm markalar tüm modellerine koyuyor da sadece fiat mı koymuyor, eleştirmeye hakkınız var fakat hakkaniyeti elden birakmayalım, 2014 model araçlara baksanız dahi isofix göremeyeceğiniz tonla araç vardır buna eminim, lanet okumak hoş değil

Misafir047
22/07/2014, 15:58
Arkadaşlar demek ki bagaj lambası veya tutamaçlar opsiyoneldir.
Tamam ben çok cahilmişim yeni öğrendim.İsofixde opsiyonelmiş.

Misafir047
22/07/2014, 16:02
Şafak Bey hangi markanın hangi modelini alırsanız alın kesinlikle eksik çıkacak bunu unutmayın, mesele donanımsa hiçbir araba dört dörtlük olamaz çünkü yerinde durmayan bir teknoloji ile savaşıyor tüm firmalar, sizin lanet olsun dediğiniz fiat beni çok memnun ediyor mesela, araç alırken bakmanız lazım isofix varmı diye, fiat hariç tüm markalar tüm modellerine koyuyor da sadece fiat mı koymuyor, eleştirmeye hakkınız var fakat hakkaniyeti elden birakmayalım, 2014 model araçlara baksanız dahi isofix göremeyeceğiniz tonla araç vardır buna eminim, lanet okumak hoş değil

Haklısında arabada bagaj lambası yok tutamaç yok tamam çok önemli değil ama ısofix de olmayınca adam çıldırır onemli bir ucuz guvenlik donanımı bu

Hangi arabada hem torpio hem bagaj lambası hem tutamaç hem isofix bağlantısı olmayan araç göster bana özürdileyeceğim

alee367
22/07/2014, 16:09
abi sen çok başka bi tarzda tartışıyorsun ya güzellikle bişeyler söylüyoruz bi fıkra anlatıyorsun cam çerçeve diyorsun bi böyle alaya alır gibi konuşuyorsun...bagaj lambası da olmaya bilir çakmakta koymayabilir bu satış stratejisidir ya full yapar 50000 der boşunu yapar 30000 der aralara da istediğin gibi donanımları seç koy der...alırsın almazsın o senin bileceğin iş ama aldıktan sonra vay sen nasıl bunu koymazsın demezsin...bugün sıfır araba alacak olsam egsozuna kadar bakarım...topal atın kör alıcısı olurmuş...otomobil üreticisi arabayı motorsuz yapsa böyle satıyorum istediğiniz motoru koyun dese onunda bir alıcısı çıkar emin olun

alee367
22/07/2014, 16:10
abi daha düne kadar kianın hiç bir aracında bu saydıkların yoktu arka camlar manuel di adamlar motor kaputuna yalıtım yapmıyordu bagaja kaplama yapmıyordu ama alınıyordu...az önce söyledim bırak tutamaçı lambayı adam klimasız arabayı çatır çatır sattı yaa daha ötesi var mı?

Misafir047
22/07/2014, 16:24
Haklısın bagaj lambası tutamaç yok ama en azından çocuk güvenliği için ısofix bağlantısı koymalıydı fiat anlıyoruz seni çocuk için güvenliğini düşünüyorsun başka çözüm olabilir belki

Zorlamı sattı ee normal diğer arabalarda yok zaten artık arabanın herşeyine bakacaksın hatta motoru olup olmadığına bakacaksın isıofix yoksa sat başka araba al

Aradaki farkı anlayanlara ................

(konu ile ilgili son mesajım )

SteinGP
22/07/2014, 16:49
Haklısın bagaj lambası tutamaç yok ama en azından çocuk güvenliği için ısofix bağlantısı koymalıydı fiat anlıyoruz seni çocuk için güvenliğini düşünüyorsun başka çözüm olabilir belki

Zorlamı sattı ee normal diğer arabalarda yok zaten artık arabanın herşeyine bakacaksın hatta motoru olup olmadığına bakacaksın isıofix yoksa sat başka araba al

Aradaki farkı anlayanlara ................

(konu ile ilgili son mesajım )

Tebrik ederim Şafak bey yaşınıza yakışır bir tavır sergilediniz.

fotobelit
22/07/2014, 16:49
Standart donanım..Yani olması gerekiyor.. 2011 gp 1,3 doananım özellikleri fotosudur..
https://i.hizliresim.com/5pkYbq.jpg (https://hizliresim.com/5pkYbq)

grandeizmit
22/07/2014, 16:59
cemil bey ortalığı iyice hararetlendiriyorsunuz sözü ettiğiniz siteye donanım konusunda pek itibar etmemek lazım bazen çok ilginç şeyler olabiliyor.
Bu arada şafak bey fiat muhtemelen size araç ile ilgili para iadesi yapacaktır bu kadar yazıdan sonra.
Yaşıt sayılırız sadece eleştiri olarak kabul edin lütfen; siz kendinizi zorla mutsuz yapıyorsunuz. 2 tane halka için bu kadar stres yapmaya gerek yok 2 günlük dünya ya. Emniyet kemeri bağlantısıda isofix kadar güvenlidir ve montajı demontajı basittir allah göstermesin acil bi durum olursa emniyet kemerli daha seri olur Canınızı sıkmayın .

fotobelit
22/07/2014, 17:47
cemil bey ortalığı iyice hararetlendiriyorsunuz sözü ettiğiniz siteye donanım konusunda pek itibar etmemek lazım bazen çok ilginç şeyler olabiliyor.
Bu arada şafak bey fiat muhtemelen size araç ile ilgili para iadesi yapacaktır bu kadar yazıdan sonra.
Yaşıt sayılırız sadece eleştiri olarak kabul edin lütfen; siz kendinizi zorla mutsuz yapıyorsunuz. 2 tane halka için bu kadar stres yapmaya gerek yok 2 günlük dünya ya. Emniyet kemeri bağlantısıda isofix kadar güvenlidir ve montajı demontajı basittir allah göstermesin acil bi durum olursa emniyet kemerli daha seri olur Canınızı sıkmayın .

Espirimi yaptında ben anlamadım..Hayırdır..O paylaşımın nesi seni hararetlendirdi..Sitenin kendi teknik veriside değil zaten..Bence iftarı bekle biraz..Sanırım niyetlisin..Gerçi bende niyetliyim ama senin kadar acıkmadım sanırım..Teknik veri sunmak neden seni bukadar gerdi anlamadım..

cemdogu
22/07/2014, 17:59
bahsedilen site teknik veri değil, aracın üzerinde genel olarak görülen donanımları işaretleyen bi web sitesi.

İsofix bağlantısı yandan kazalarda daha risklidir ıspatlanmıştır.Emniyet kemeri ile bağlanan çocuk koltuğu ise daha sağlıklıdır seri tepkime açısından deformelerde ufak olduğu ve kes çıkar mantığı olduğu için.

Madem standart her araçta..Buyrun, qq arızalandı diye bize bi dacia verdiler duster.Güyya fuldü.Ama arka bagajı geçin, arka yolcu tarafında ışık, tutamaç yok.İsofix te yok.2013 model arabada standart değilse, sizde de olmaması anlaşılır...

kaldı ki tekrar söylüyorum.Zamanında umrunuzda değildi belki isofix, aldınız aracınızı.Şimdi ihtiyacınız doğdu diye suçlu fiat mı? atıyorum, mal taşıyacaksınız ama bagaj kapasiteniz yetersiz.kardeşim bu araba neden station değil diye fiata da sövüyor musunuz?

camlardan örnek veriyorsunuz, dalga geçiyorsunuz ama başkası size örnekleme yapınca "anlayana" diyip ima çakıyorsunuz.Gerginliğe mahal vermeye lüzum yok.isofix Aracınızda şimdi ihtiyacınızın doğması, sizin probleminiz.Eskiden de ihtiyacınız vardıysa alırken baksaydınız.Şimdi küfretmenin anlamı yok ..

1923qw
22/07/2014, 18:21
Haklısında arabada bagaj lambası yok tutamaç yok tamam çok önemli değil ama ısofix de olmayınca adam çıldırır onemli bir ucuz guvenlik donanımı bu

Hangi arabada hem torpio hem bagaj lambası hem tutamaç hem isofix bağlantısı olmayan araç göster bana özürdileyeceğim

özür dilemen için bu tarz bir araç bulmaya gerek yok emin ol birsürü araç var böyle, araç satışlarında artık paket kavramı var farkındasınız dimi, bende punto kullanıcısıyım arkadaş ve bahsettiğin şeylerin hepsi benim aracımda mevcut, demekki neymiş ne kadar ekmek o kadar köfte ;) , isteklerine göre alacaksın arabayı, kendine sürpris olsun diye bakıp etmeden alırsan böyle hüsrana uğrarsın, bahsettiğin şeyler sadece fiatta opsiyonel değil, aslında fiatın harekete geçip elinden o arabayı alması lazım diye düşünüyorum, insan bindiği arabayı bu kadar kötüler mi anlamıyorum madem bu kadar kötü satın kurtulun hocam ötesi yok bu konuşmalarınızın

Arrest
22/07/2014, 18:22
özür dilemen için bu tarz bir araç bulmaya gerek yok emin ol birsürü araç var böyle, araç satışlarında artık paket kavramı var farkındasınız dimi, bende punto kullanıcısıyım arkadaş ve bahsettiğin şeylerin hepsi benim aracımda mevcut, demekki neymiş ne kadar ekmek o kadar köfte ;) , isteklerine göre alacaksın arabayı, kendine sürpris olsun diye bakıp etmeden alırsan böyle hüsrana uğrarsın, bahsettiğin şeyler sadece fiatta opsiyonel değil, aslında fiatın harekete geçip elinden o arabayı alması lazım diye düşünüyorum, insan bindiği arabayı bu kadar kötüler mi anlamıyorum madem bu kadar kötü satın kurtulun hocam ötesi yok bu konuşmalarınızın
Katiliyorum..

tayfux
22/07/2014, 18:48
Şafak'ı bütün site az çok tanır içinde kötü niyet olmayan yada direk fiat ı kötülemek isteyen bir arkadaş olmadığını biliyoruz..hemen savunma amaçlı yazılar yazmaya gerek yok..2011 model bir araçta isofix bağlantısının olmaması bence de çok çok yanlış bir durum..bu sadece fiat için değil honda Renault opel citroen ford wv seat skoda Toyota gibi halk için üretilen orta tebaa ya hükmeden markalar artık bu çalma olaylarına son vermeli..genel düşünce şu az yaksın güvenlik çok önemli değil biraz da görüntüsü iyi olsun tamamdır..özellikle Türk halkı için ülkeye gelen firmalar tamamen olaylara bu açı ile bakmaktadır.bunu değiştirmek ve ülkeye giren araçlarda standart oluşturmak devletin görevidir ama bunu devlete hatırlatmak da bizlere düşmektedir.renault 12 nin yada Toros un parçaları ile 2000 li yıllara kadar arabalar satıldı bu ülkede..

Şafak çok sinirli çünkü sıfır aldığı ve diğer sınıfındaki araçlarda olan ufak özelliklerin ve çok önemli olan isofix bağlantısı kendi aracında yok. bu demek ki canın dan çok sevdiği çocuğunu gönül rahatlığı ile arkaya koltuğuna oturtamayacak. bu gerçekten sıkıntılı bir durum. gerçekten de Şafak'ın dediği gibi araba alırken isofixi var mı? tutamacı var mı? torpido ışığı yada bagaj ışığı var mı? diye bakma 2010 lu şu yıllara geldiğimizde sizce de biraz saçma değil mi arkadaşlar? şapkayı önünüze koyun ve düşünün lütfen? hemen ne kadar para o kadar köfte demeyin rica ediyorum..bunu eleştri olarak almayın ama artık gerçekten araba alırken bunlara da bakmayalım yani...

Şafak kardeşim puntoyu seviyorum diyorsan sat dolu bir punto al...tutamaç yada isofix yüzünden arabamı satmam diyorsan tabii sen bilirsin..

1923qw
22/07/2014, 19:27
Şafak'ı bütün site az çok tanır içinde kötü niyet olmayan yada direk fiat ı kötülemek isteyen bir arkadaş olmadığını biliyoruz..hemen savunma amaçlı yazılar yazmaya gerek yok..2011 model bir araçta isofix bağlantısının olmaması bence de çok çok yanlış bir durum..bu sadece fiat için değil honda Renault opel citroen ford wv seat skoda Toyota gibi halk için üretilen orta tebaa ya hükmeden markalar artık bu çalma olaylarına son vermeli..genel düşünce şu az yaksın güvenlik çok önemli değil biraz da görüntüsü iyi olsun tamamdır..özellikle Türk halkı için ülkeye gelen firmalar tamamen olaylara bu açı ile bakmaktadır.bunu değiştirmek ve ülkeye giren araçlarda standart oluşturmak devletin görevidir ama bunu devlete hatırlatmak da bizlere düşmektedir.renault 12 nin yada Toros un parçaları ile 2000 li yıllara kadar arabalar satıldı bu ülkede..

Şafak çok sinirli çünkü sıfır aldığı ve diğer sınıfındaki araçlarda olan ufak özelliklerin ve çok önemli olan isofix bağlantısı kendi aracında yok. bu demek ki canın dan çok sevdiği çocuğunu gönül rahatlığı ile arkaya koltuğuna oturtamayacak. bu gerçekten sıkıntılı bir durum. gerçekten de Şafak'ın dediği gibi araba alırken isofixi var mı? tutamacı var mı? torpido ışığı yada bagaj ışığı var mı? diye bakma 2010 lu şu yıllara geldiğimizde sizce de biraz saçma değil mi arkadaşlar? şapkayı önünüze koyun ve düşünün lütfen? hemen ne kadar para o kadar köfte demeyin rica ediyorum..bunu eleştri olarak almayın ama artık gerçekten araba alırken bunlara da bakmayalım yani...

Şafak kardeşim puntoyu seviyorum diyorsan sat dolu bir punto al...tutamaç yada isofix yüzünden arabamı satmam diyorsan tabii sen bilirsin..

hocam sen mevzuyu yanlış anlamışsın hemde tamamen, biz isofix yokmuş ama olsun fiat on numara demiyoruz zaten, hemen hemen her markanın bazı modellerinde olmayan bir özellik puntoda yok diye fiata lanet olsun denilmez biz bunun çabasındayız, kusura bakmayın ama otomobillerde paket olayları çıktığından beri ne kadar ekmek o kadar köfte mantığında ilerliyoruz, istesekte istemesekte, arkadaş fiatı kötülesin kötülemesin çok umrum değil ben bindiğim aracı verdiğim parayı bilir ona göre karda mıyım zararda mıyım bunu düşünürüm, ben bekar olduğum halde aracı alırken isofixi varmı diye araştırıyorsam evli olan çocuğu olanda araştıracak, mantık bu yönde ilerlemelidir, tutamaç isofix bagaj lambası önemliyse bu kadar sözü edilecekse araba alınırken bakılır bu özellikler yoksa araç alınmaz süreç böyle işlemelidir, elbette insan eksikliklerden yakınabilir ama lanet okunmaz

Arrest
22/07/2014, 19:30
Hondaninda bi çoğu aracinda dizel ve turbo teknolojisi yok lanet olsun hondaya diyemeyizya.. Sifir alirken bakmak aklina gelmediyse sasirabilinir ama kufretmek biraz sacma. İsofix koymadigi icin fiati ovemeyiz ama koymasi gerektiginin bizde farkindayiz. Her aracta kendine gore noksan taraflar olur. Bunu elestiri olarak soylemekte fayda var

tayfux
22/07/2014, 19:41
hocam sen mevzuyu yanlış anlamışsın hemde tamamen, biz isofix yokmuş ama olsun fiat on numara demiyoruz zaten, hemen hemen her markanın bazı modellerinde olmayan bir özellik puntoda yok diye fiata lanet olsun denilmez biz bunun çabasındayız, kusura bakmayın ama otomobillerde paket olayları çıktığından beri ne kadar ekmek o kadar köfte mantığında ilerliyoruz, istesekte istemesekte, arkadaş fiatı kötülesin kötülemesin çok umrum değil ben bindiğim aracı verdiğim parayı bilir ona göre karda mıyım zararda mıyım bunu düşünürüm, ben bekar olduğum halde aracı alırken isofixi varmı diye araştırıyorsam evli olan çocuğu olanda araştıracak, mantık bu yönde ilerlemelidir, tutamaç isofix bagaj lambası önemliyse bu kadar sözü edilecekse araba alınırken bakılır bu özellikler yoksa araç alınmaz süreç böyle işlemelidir, elbette insan eksikliklerden yakınabilir ama lanet okunmaz
ben mevzuyu yanlış anladığımı düşünmüyorum..hani bazı şeyler vardır yok ya bu kadar mı ?? dersin..bence tutamaç gibi şeyler aynen bu olay..bu kadar da olmaz denilecek cinsten bir olaydır ki zaten böyle bir olay olmasa Şafak bu tepkiyi vermez emin ol çünkü Şafak ı biraz olsun siteden tanırım..sen bekar olarak bunlara bakman başka bir olay onun evli olarak bakması başka bir olay yani ben 2014 yılında sıfır araba almaya gittiğimde şahsen bagaj lambası tutamaç var mı isofix var mı diye bakmam ama çıkmazsa bu kadar da olmaz diye kızarım..çünkü kızılacak bir şey..yani önemli olmadığı için değil aklıma gelmez çünkü benim için bunlar artık direksiyon gibi lastik gibi olması gereken sınıfına girmiştir..onun için bakmam..burada Şafak ı yanlış anlamayın..olaya yada bu özelliklere Şafak bu gözle bakıyor..
ne kadar ekmek-köfte olayına gelince bakın biz böyle düşündüğümüz sürece bu firmalar özellikle orta sınıf araç üreten firmalar arabalarımızda olması gereken stadart olması gereken malzemeleri paketlere koyup bize fazla paralara satacaktır. olayları lütfen bu şekilde düşünmeyi bırakalım. artık ülkemize giren arabaların Amerika da yada Avrupa da olduğu gibi stadart ı olsun.güvenlik ve donanım stadartları olsun. olayları eğitim bilimlerinde olduğu gibi mantıklandırma çabasına girildiği zaman ne olur biliyor musunuz? Su Akar Türk Bakar :)

1923qw
22/07/2014, 19:53
ben mevzuyu yanlış anladığımı düşünmüyorum..hani bazı şeyler vardır yok ya bu kadar mı ?? dersin..bence tutamaç gibi şeyler aynen bu olay..bu kadar da olmaz denilecek cinsten bir olaydır ki zaten böyle bir olay olmasa Şafak bu tepkiyi vermez emin ol çünkü Şafak ı biraz olsun siteden tanırım..sen bekar olarak bunlara bakman başka bir olay onun evli olarak bakması başka bir olay yani ben 2014 yılında sıfır araba almaya gittiğimde şahsen bagaj lambası tutamaç var mı isofix var mı diye bakmam ama çıkmazsa bu kadar da olmaz diye kızarım..çünkü kızılacak bir şey..yani önemli olmadığı için değil aklıma gelmez çünkü benim için bunlar artık direksiyon gibi lastik gibi olması gereken sınıfına girmiştir..onun için bakmam..burada Şafak ı yanlış anlamayın..olaya yada bu özelliklere Şafak bu gözle bakıyor..
ne kadar ekmek-köfte olayına gelince bakın biz böyle düşündüğümüz sürece bu firmalar özellikle orta sınıf araç üreten firmalar arabalarımızda olması gereken stadart olması gereken malzemeleri paketlere koyup bize fazla paralara satacaktır. olayları lütfen bu şekilde düşünmeyi bırakalım. artık ülkemize giren arabaların Amerika da yada Avrupa da olduğu gibi stadart ı olsun.güvenlik ve donanım stadartları olsun. olayları eğitim bilimlerinde olduğu gibi mantıklandırma çabasına girildiği zaman ne olur biliyor musunuz? Su Akar Türk Bakar :)
siz anlıyorsanız biz anlatamıyoruz o zaman 2014 model araç alın size yok artık dedirtecek tek marka fiat mı hocam biz bundan bahsediyoruz, lanet okunacak tek marka fiat mı yani bu düşünceyi mi savunuyosunuz bana , paket olaylarına karşı koymak kişisel olarak mümkün değil bunun bilincindesiniz sizde ama bana akıl veriyosunuz bunu böyle düşünmeyelim diye, açıkça söylüyorum size ben paket olayına karşıyım evet fiat dahil tüm markalarda birçok şey opsiyonel olmamalı standart olmalı ben bu fikri savunuyorum, duydu mu beni firmalar bi faydası oldu mu benim bu kişisel düşüncemin, ne kadar ekmek o kadar köfte benim savunduğum bir düşünce sistemi değil, ülkemizde mevcut olan durumdan bahsettim size sadece, su akar Türk bakar nedir hocam ne demek istiyorsunuz konuyu biraz daha açarsanız sevinirim, kendi halkınıza ne demek istiyorsunuz, siz rahat olun bu konularda Türkler işini bilir, konuyu anlamadığınız konusunsa ısrarcıyım

tayfux
22/07/2014, 20:08
siz anlıyorsanız biz anlatamıyoruz o zaman 2014 model araç alın size yok artık dedirtecek tek marka fiat mı hocam biz bundan bahsediyoruz, lanet okunacak tek marka fiat mı yani bu düşünceyi mi savunuyosunuz bana , paket olaylarına karşı koymak kişisel olarak mümkün değil bunun bilincindesiniz sizde ama bana akıl veriyosunuz bunu böyle düşünmeyelim diye, açıkça söylüyorum size ben paket olayına karşıyım evet fiat dahil tüm markalarda birçok şey opsiyonel olmamalı standart olmalı ben bu fikri savunuyorum, duydu mu beni firmalar bi faydası oldu mu benim bu kişisel düşüncemin, ne kadar ekmek o kadar köfte benim savunduğum bir düşünce sistemi değil, ülkemizde mevcut olan durumdan bahsettim size sadece, su akar Türk bakar nedir hocam ne demek istiyorsunuz konuyu biraz daha açarsanız sevinirim, kendi halkınıza ne demek istiyorsunuz, siz rahat olun bu konularda Türkler işini bilir, konuyu anlamadığınız konusunsa ısrarcıyım

Öncelikle amacım tartışmak değil Şafak ı yanlış anladığınız konusunda uyarmaktı fakat olayı tartışma boyutuna çekmeye çalışıyorsunuz..

Siz benim fiat ı suçladığımı düşünüyorsunuz sadece onun için anlamadığımı düşünüyorsunuz. Yukarıda 1. yazdığımı lütfen ve lütfen dikkatlice okuyunuz. ne yazmışım markalar ile ilgili gördünüz mü? sadece fiat mı demişim yada ağzımdan fiat hep böyle tarzı sadece fiat ı suçlayan bir ifade çıkmış mı? nereden sadece fiat ı suçladığım kanısına vardınız acaba? orada birçok marka ismi yazmakta değil mi??
paket olayında tabii ki burada yazdığın birkaç satır hiçbir işe yaramaz bu konuda birlik olmak lazım bunu demeye çalışıyorum.

benim kimseye akıl vermek haddime değil. herkesin kendi aklı kendine yeter. ben aklı sınıfta çocuklarıma veririm. amacım akıl vermek değil düşüncemi söyleyerek aslında bu konuda yanış yapıldığını anlatmaya çalışmaktır. Türk milletinin araçlar yada araba konusunda nasıl bir olguya yada algıya sahip olduğunu daha önceki yazılarımda da yazmıştım beni tanımadığınız ve benim bu konularda ne düşündüğümü bilmediğiniz için bana bu konuda çok fazla sitem etmemenizi öneririm çünkü Türk milletinin yani milletimin yabancı firmalar yüzünden senelerdir nasıl kötü arabalara maruz bırakıldığını ve bu firmalara zorunda bırakıldığımız ile ilgili bu sitede birçok yazım mevcuttur. Yani bu milletin canını parasını savunan kişilerden biriyim bu konu su götürmez bir gerçektir bilinmesini isterim. Su akar Türk bakar diye bir laf uydurmuş yabancılar. İşte yabancı firmaların yaptıkları yanlışlıkları ülkemize gönderdikleri standartı ve güvenliği olmayan arabaları köfte-ekmek diye mantıklandırdığınız sürece biz o lafa uygun hareket etmiş oluyoruz bunu söylemeye çalışıyorum. Bu konuda aynı fikre sahibiz aslında. Açıklamalarınızda bunu görüyorum bende sizin dediklerinizi söylüyorum ama Şafak a da kızılmamalı çünkü o da haklı şu zamanda bu özelliklere bakmamamız gerekli..yani bu özellikler zaten olmalı..

1923qw
22/07/2014, 20:13
Öncelikle amacım tartışmak değil Şafak ı yanlış anladığınız konusunda uyarmaktı fakat olayı tartışma boyutuna çekmeye çalışıyorsunuz..

Siz benim fiat ı suçladığımı düşünüyorsunuz sadece onun için anlamadığımı düşünüyorsunuz. Yukarıda 1. yazdığımı lütfen ve lütfen dikkatlice okuyunuz. ne yazmışım markalar ile ilgili gördünüz mü? sadece fiat mı demişim yada ağzımdan fiat hep böyle tarzı sadece fiat ı suçlayan bir ifade çıkmış mı? nereden sadece fiat ı suçladığım kanısına vardınız acaba? orada birçok marka ismi yazmakta değil mi??
paket olayında tabii ki burada yazdığın birkaç satır hiçbir işe yaramaz bu konuda birlik olmak lazım bunu demeye çalışıyorum.

benim kimseye akıl vermek haddime değil. herkesin kendi aklı kendine yeter. ben aklı sınıfta çocuklarıma veririm. amacım akıl vermek değil düşüncemi söyleyerek aslında bu konuda yanış yapıldığını anlatmaya çalışmaktır. Türk milletinin araçlar yada araba konusunda nasıl bir olguya yada algıya sahip olduğunu daha önceki yazılarımda da yazmıştım beni tanımadığınız ve benim bu konularda ne düşündüğümü bilmediğiniz için bana bu konuda çok fazla sitem etmemenizi öneririm çünkü Türk milletinin yani milletimin yabancı firmalar yüzünden senelerdir nasıl kötü arabalara maruz bırakıldığını ve bu firmalara zorunda bırakıldığımız ile ilgili bu sitede birçok yazım mevcuttur. Yani bu milletin canını parasını savunan kişilerden biriyim bu konu su götürmez bir gerçektir bilinmesini isterim. Su akar Türk bakar diye bir laf uydurmuş yabancılar. İşte yabancı firmaların yaptıkları yanlışlıkları ülkemize gönderdikleri standartı ve güvenliği olmayan arabaları köfte-ekmek diye mantıklandırdığınız sürece biz o lafa uygun hareket etmiş oluyoruz bunu söylemeye çalışıyorum. Bu konuda aynı fikre sahibiz aslında. Açıklamalarınızda bunu görüyorum bende sizin dediklerinizi söylüyorum ama Şafak a da kızılmamalı çünkü o da haklı şu zamanda bu özelliklere bakmamamız gerekli..yani bu özellikler zaten olmalı..
amacım tartışmak değil zaten sizin fikirlerinizle alakalı problemim de yok hocam ben adı geçen arkadaşın konu başlığına takılıyorum, sizin gibi herkesin bell konularda birtakım çabaları var, birçok markada opsiyonel olan isofixin fiatta da opsiyonel olması sebebiyle lanet okunması gücüme gitmekte fiat bana ait değil ama haksızlığa inanın gelemiyorum, umarım derdimi anlatabilmişimdir

tayfux
22/07/2014, 21:17
amacım tartışmak değil zaten sizin fikirlerinizle alakalı problemim de yok hocam ben adı geçen arkadaşın konu başlığına takılıyorum, sizin gibi herkesin bell konularda birtakım çabaları var, birçok markada opsiyonel olan isofixin fiatta da opsiyonel olması sebebiyle lanet okunması gücüme gitmekte fiat bana ait değil ama haksızlığa inanın gelemiyorum, umarım derdimi anlatabilmişimdir
Fikirler farklı olabilir saygı duyarım.. Eyvallah hocam...

erenemre
22/07/2014, 23:17

bu yorumu ben yapsaydım kesin emre yine avukatlığa soyunmuş derdin sayın modum :) bu arada benim araç 2008 dynamic ve isofix mevcut

Arrest
22/07/2014, 23:20
bu yorumu ben yapsaydım kesin emre yine avukatlığa soyunmuş derdin sayın modum :) bu arada benim araç 2008 dynamic ve isofix mevcut
Emre yine ortaligi karistiriyor... Ahahahaha pis avukat seni :)

erenemre
22/07/2014, 23:26
Emre yine ortaligi karistiriyor... Ahahahaha pis avukat seni :)

evet itiraf ediyorum fiat bana forumlarda avukatlık için düzenli para yatırıyor :D

SteinGP
22/07/2014, 23:44
Sizi zaten yakindan biliyoruz Emre Bey :)

cemdogu
23/07/2014, 01:00
evet itiraf ediyorum fiat bana forumlarda avukatlık için düzenli para yatırıyor :D
hah ben de seni arıyodum be nerde kaldı dedim.Bu konuda haklı olursun bence aga senin kıyaslamayla alakalı problemler var ahaahahaha şaka bi yana...

Arkadaşlar.Ülkenin durumu bu ve biz de uyanık olacaz.Böyle arabalar satılıyor.Zamanında araştırmak gerek.Bakmak gerek.Memlekette böyle araba satılırken bakmadan araba alırsak sonradan sövme hakkımız yok.

biz tepki versek te bu düzelmez.Kapitalist düzen budur.VeriR,verir...Alındığını farketmezsiniz.Verdiğinizden daha fazlası alınır.Hayat budur malesef...

Misafir047
23/07/2014, 02:09
Beni en iyi anlayan tayfun oldu. Bir arabada olması gereken özelliklere bakmak kadar komik bişey olamaz. Bilmeyenlere not aynen su akar türk bakar. Avrupada satlan araçla ile türkiyede satılan araçlar neden farklı çünkü adamlar işi biliyor orda oyle bagaj lambası olmadan satamazsın

alıntı:Ford’un web sitesinden beğenerek Focus marka araç satın alan E.E. daha önce kendisine hiçbir bilgi verilmediğini internet sitesinde yer alan araçların Türkiye’deki araçlardan farklı olduğunu aracı satın alınca fark ettiğini iddia etti. Şikayetinde “İnternette tanıtımı yapılan aracın teyp ekranı, gösterge paneli satın aldığım araçta çok farklı. Neden bizim Türkiye’de aldığımız araçlarımız Almanya’da üretilmesine rağmen Avrupa modellerinde olan donanımı içermemektedir. Eksiklikler bulundurmaktadır” dedi.

Donanım Özellikleri Farklılık Gösteriyor

Gelen şikayetler üzerine açıklama yapan Ford yetkilileri gelen şikayeti doğrulayarak şöyle yanıt verdi:

“Sitede yer alan fotoğraf ve videolar, Türkiye'de satılacak olan araçların donanım özelliklerinden farklılık gösterebilir. Almanya’da üretilen araçlar Ford Otosan’ın onayı ile Türkiye’ye gelip satılıyor. Aracın maliyeti hesaplanarak karar veriliyor. Almanya kendi hedef kitlesine Türkiye kendi hedef kitlesine göre üretebilir. “

Türk halkı bu düşünceler yüzünden türkiyede satılan araçlar farklı 2.sınıf muamelesi görüyor.

Misafir047
23/07/2014, 02:11
Yurdum insanı isofix bağlantısını,bagaj lambasını olmamasını bile normal karşılıyor satın alırken bakmamız gerektiğinden bahsediyor.

alee367
23/07/2014, 02:38
hocam o arabayı size satarken isofix yok deselerdi isterseniz ekleyelim 1000tl+kdv deselerdi kabul edermiydiniz yoksa o şartlarda o yılda aman kalsın boşver mi derdiniz?lütfen samimi cevap verelim

cemdogu
23/07/2014, 03:04
Şafak abi bak anlamadığım şey şudur.evet, olmaması çok kötü.Isofix'in de, ESP'nin standart donanım olmaması da kötü şeyler..Bunlardan kimse memnun değil.Ekstra bagaj lambası eklemek için hem zaman hem para harcanıyor.Bunlar kötü şeyler.Ama söylemek istediğimiz şudur, bunlar ne kadar kötü.normal karşılanmaması gerekiyor.Almamak gerekir bu kadar kafaya takılacaksa.kendi adıma ben senin kadar kafaya taksaydım bunu, almazdım.ya da daha fazla verir dolusunu alırdım.bunları şimdi kafaya takıp fiat'a sövmek mantıksız geliyor bana.anlaşamadığımız nokta budur.İşte bu yüzden satın alırken bak diyoruz.yoksa almayıp tepkini gösterirsin, herkes tepkisini bu şekilde gösterirse fiat ta donanım eklemeye başlar...

şahsi fikrim bu yönde...

fawori
23/07/2014, 03:20
koltuklar değişebilir çıkmacıdan felan al sana isofix sonra

1923qw
23/07/2014, 03:45
Beni en iyi anlayan tayfun oldu. Bir arabada olması gereken özelliklere bakmak kadar komik bişey olamaz. Bilmeyenlere not aynen su akar türk bakar. Avrupada satlan araçla ile türkiyede satılan araçlar neden farklı çünkü adamlar işi biliyor orda oyle bagaj lambası olmadan satamazsın

alıntı:Ford’un web sitesinden beğenerek Focus marka araç satın alan E.E. daha önce kendisine hiçbir bilgi verilmediğini internet sitesinde yer alan araçların Türkiye’deki araçlardan farklı olduğunu aracı satın alınca fark ettiğini iddia etti. Şikayetinde “İnternette tanıtımı yapılan aracın teyp ekranı, gösterge paneli satın aldığım araçta çok farklı. Neden bizim Türkiye’de aldığımız araçlarımız Almanya’da üretilmesine rağmen Avrupa modellerinde olan donanımı içermemektedir. Eksiklikler bulundurmaktadır” dedi.

Donanım Özellikleri Farklılık Gösteriyor

Gelen şikayetler üzerine açıklama yapan Ford yetkilileri gelen şikayeti doğrulayarak şöyle yanıt verdi:

“Sitede yer alan fotoğraf ve videolar, Türkiye'de satılacak olan araçların donanım özelliklerinden farklılık gösterebilir. Almanya’da üretilen araçlar Ford Otosan’ın onayı ile Türkiye’ye gelip satılıyor. Aracın maliyeti hesaplanarak karar veriliyor. Almanya kendi hedef kitlesine Türkiye kendi hedef kitlesine göre üretebilir. “

Türk halkı bu düşünceler yüzünden türkiyede satılan araçlar farklı 2.sınıf muamelesi görüyor.

yurtdışında bagaj lambası olmadan satamazlar evet çünkü insanlar almaz, Türkiye'de de satamamaları için bakıp almak lazım Şafak Bey, kendi ağzınızla söylüyorsunuz bunları dikkatinizi çekerim, bahsettiğiniz yurdum insanı benim sanırım ve halimden oldukça memnunum, bagaj lambam, isofixim mevcut, çok mutluyuz tüm donanımlarımızla, biz sizi çok iyi anlıyoruz merak etmeyin ama hatayı yanlış yerde arıyosunuz hata satıcılarda değil, sen ben gibi tüketicilerde

Evren_c
23/07/2014, 10:01
Ben herkesi haklı buluyorum. Isofix olmamasını da yadırgıyorum, ihtiyaç olmasına rağmen (ya da ilerde ihtiyaç olur düşüncesiyle) isofix var mı yok mu kontrol edilmeden araç alınmasını da yadırgıyorum. Çünkü isofix cam gibi, fren pedalı gibi olmazsa olmaz bir donanım değil gerçekten.

Isofix'in opsiyonel olmasının kendi içinde şöyle bir mantığı olabilir. Hani mübalağa ederek "o zaman direksiyon var mı ona da bakalım" gibi şakayla karışık veryansın ediyoruz ya, ikisi aynı şey değil. Tutamaç da öyle, bagaj ışığı da öyle. Kimi insan çocuk yapmayacaktır, bekardır, çocuğu olmuyordur vs. kısacası isofix'e ihtiyaç duymayacaktır, dolayısıyla bu donanım opsiyonel olabilir. Keza bagaj ışığı da öyle. 1,5 senedir bagaj ışığına 1-2 kez ihtiyaç duydum (bende var). Tutamaça (o da var) ise hiç duymadım. Hadi biraz abartayım, arka koltuğa bile ihtiyacım yok, keşke o hacim bagaj olsaymış :p

Tabii ki isofix dahil olmak üzere bu maliyeti nispeten düşük donanımların araçta olmamasını yadırgıyorum, hatta ihtiyaç duyduğum bir donanımın eksikliğinden ötürü o aracı almaktan da cayarım ama neden opsiyonel olduklarını da anlayabiliyorum.

Demem o ki, tartışmaya hiç gerek yok, herkesin haklı olduğu hususlar var :) Öte yandan Avrupa-Amerika'da standart olan, bizde ise opsiyonel olan ya da hiç olmayan donanımlarla ilgili tabii ki şikayetlerimizi distribütörlere yapmalıyız. Hem deli gibi para ödüyoruz hem de 3 kuruşluk donanımı esirgiyorlar. İcabında çok beğensek de almamalıyız o aracı.

fotobelit
23/07/2014, 11:33
Peki bu konu olmasaydı,hanginiz isofixi varmı diye bakardı 2014 model araca?Ne deniyor''önce güvenlik''Yani bu araçlar çocuksuz olanlar içinmi tasarlanıyor 2014 yılında???..Bu özelliği hatta özellik demiyim gerekli olan parçayı takmıyorsa o firma HANGİ FİRMA OLURSA OLSUN gerçekten hakareti hakediyor BENCE..Şafak Fiat almış ona patlamış..Almadıgı bir araç için yorum yapmamış sonuçta..2014 yılında Başka hangi markalarda bu özellik yok onuda bilmiyorum..Büyük bir bölümünde oldugunu düşünüyorum..

alee367
23/07/2014, 13:11
konu var ben hala bakmadım bakmayacam da çünkü benim ihtiyacım yok şuan için...haa yarın bir gün ihtiyaç doğar bakarım fiatın "iş bilmeyen" mühendisleri pazarlama uzmanları benim araca da koymamış gider emniyet kemeriyle sabitlenen stabil ürünleri araştırırım baktım kafama yatmadı aracı ilana koyar satarım isofix olanını alırım kendime de almadan neden bakmadım ki şu donanıma diye bir söylenirim...ama kendim harici kimseye lanet etmem günahtır saygılar

Misafir047
23/07/2014, 13:56
Şafak Yenı modellerde standart ve benım arabadada mevcut 2009 Modelde O kancalar genelde koltugun altında ve zor bulunur görememiş olabılırmısın acaba ?bu ara gercekten saçma maliyeti nedır ıkı kancanın da konulmamıs.
Bu arada zorlamı aldırdılar almasaydınız dıye yazan arkadaslar Şafak tepkısını yazacak elbete ozaman Cıty Sıkıntısını hepımız bılıyoruz cıty sorunu cıktıgında Almasaydınız kardesım bılıyordunuz neden tepkı verıyorsunuz veya yasal hakkınzı kullanıyorsunuz almasaydınız veya musterı hızmetlerını aradıgınızda bu sorunu bılıyordunuz neden aldınız dıyen birinin bu sekılde konustugunu dusunun.
Bazı arkadaşların Sanki ortaklığı varda firma ile toz kondurmuyor 2006... 2009... standart 2014 sıtandar her daım standart olan bırseye bakmak kımın aklına gelır varmı yokmu dıye , ozaman frenlerde standart araba alırken fren dıskı varmı dıye bakalım.
Bagaj lambası standart olup ama içinde lamba olmayan bagaj vardı forumda

Yok kardeşim iyice baktım nasıl olmaz diye diğer arkadaşlarada gösterdim onlarda çok şaşırdı

femoli
23/07/2014, 14:06
hocam o arabayı size satarken isofix yok deselerdi isterseniz ekleyelim 1000tl+kdv deselerdi kabul edermiydiniz yoksa o şartlarda o yılda aman kalsın boşver mi derdiniz?lütfen samimi cevap verelim

Yok kardeşim iyice baktım nasıl olmaz diye diğer arkadaşlarada gösterdim onlarda çok şaşırdı

şuna gönülden bir cevap yazsana bende merak ettim :)

İnsan o anki şartlarda ne öngörüyorsa onu alır yapar bende ilk aldığımda o olsun bu olsun istedim ama malesef gücüm yetmedi 3 sene sonra fiatttt allah seni gemi yapsın demedim :) senin sorunun az bişide olsa farklı sonuçta olay güvenlik ama bu kadar bela dilemeye aman aman olay çıkarmayada mazeret değil gibi geliyor ;)

Zendercage
23/07/2014, 16:41
2010 grande punto active benım arac mevcut var aracta 2011 de nasıl yok anlamadım

Kardeş selam kusurabakma birşey soracağım. Yeni bir araç aldım seninki ile aynı model sigortada 90 lık yazıyor. Ruhsatta 75 kw yazıyor. Bazı kaynaklarda da ruhsata yanlış yazıyorlar 75 hp yerine 75 kw yazılıyor diyolar. Bunu net olarak nasıl öğrenebilirim? Birde benim kadran 230 diğer çoğu araçta 220 acaba aracım 90 hp mi 75 hp mi çözemedim gitti :uhm00000:

grandeizmit
23/07/2014, 17:12
Kardeş selam kusurabakma birşey soracağım. Yeni bir araç aldım seninki ile aynı model sigortada 90 lık yazıyor. Ruhsatta 75 kw yazıyor. Bazı kaynaklarda da ruhsata yanlış yazıyorlar 75 hp yerine 75 kw yazılıyor diyolar. Bunu net olarak nasıl öğrenebilirim? Birde benim kadran 230 diğer çoğu araçta 220 acaba aracım 90 hp mi 75 hp mi çözemedim gitti :uhm00000:

aracınız kaç vites?

Zendercage
23/07/2014, 17:24
aracınız kaç vites?

5 vites

Zendercage
23/07/2014, 17:24
5 vites

Ama artık 75 lik ve 90 lık ikiside 5 vites oluyor sanırım.

grandeizmit
23/07/2014, 17:25
Aracınız 75 beygir Muhtemelen ruhsatta yanlış yazmışlar.
kaynak : https://forum.grandepuntotr.com/genel/44369-aracim-kac-hp-beygir-ve-seri-kac-nasil-anlarim.html

Zendercage
23/07/2014, 23:28
Aracınız 75 beygir Muhtemelen ruhsatta yanlış yazmışlar.
kaynak : https://forum.grandepuntotr.com/genel/44369-aracim-kac-hp-beygir-ve-seri-kac-nasil-anlarim.html

Kardeş buraya bakmıstım genede teşekkür ederim ama servise sordum artık 2010 ve sonrasi 6 ileri yok standart 5 ileri dedi. Bende 75 hp oldugu kanaatindeyim fakat kadranin 230 olmasi şaşırtıcı. Net birşey bulamadım.

biancoangelo
24/07/2014, 10:28
yaww vardır o arabada iso

celenlee
24/07/2014, 12:28
Kardeş buraya bakmıstım genede teşekkür ederim ama servise sordum artık 2010 ve sonrasi 6 ileri yok standart 5 ileri dedi. Bende 75 hp oldugu kanaatindeyim fakat kadranin 230 olmasi şaşırtıcı. Net birşey bulamadım.

2009 sonrası tüm puntolarda kadran 230 ;)
Benim 77BG Fire da 230 :p

Zendercage
24/07/2014, 13:39
2009 sonrası tüm puntolarda kadran 230 ;)
Benim 77BG Fire da 230 :p

Yanlışınız var evolar hariç hemen hemen hepsinde kadran 220 :)

biancoangelo
24/07/2014, 13:48
230 doğrusu...

celenlee
24/07/2014, 13:51
Yanlışınız var evolar hariç hemen hemen hepsinde kadran 220 :)

Yanlışım yok, sadece eksik küçük bir bilgi var.
2010-2011 Model GP lerde 220. Bunu eklesek daha doğru olcak.

Onlarda 2008 ve öncesi kadran kullandılar çünkü..
Son seriden çala çala sattılar araçları...
Eski kadran
manuel klima
vs.vs..

Zendercage
24/07/2014, 13:59
230 doğrusu...

Sizde yanılıyorsunuz 2 tanıdığımda var biri 2010 biri 2011 şimdi açtım ikisine de sordum kadranlar 220.Bilgi net. 171832232 veya https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-2011-grande-punto-1.3-active-orjinal-173140679/detay buda herhangi bir tanesi sitede ilk çıkan yaklaşık 10 tanesine baktım sadece 1 tanesinde kadran 230.

Yani doğrusu 220..

Zendercage
24/07/2014, 14:04
Yanlışım yok, sadece eksik küçük bir bilgi var.
2010-2011 Model GP lerde 220. Bunu eklesek daha doğru olcak.

İyide benim aracım 2010 model ve kadran 230 yani 220 değil :)

celenlee
24/07/2014, 14:05
Sizde yanılıyorsunuz 2 tanıdığımda var biri 2010 biri 2011 şimdi açtım ikisine de sordum kadranlar 220.Bilgi net. Fiat Punto Grande 1.3 Multijet Active 2011 Model 28.500 TL Galeriden satılık ikinci el Gümüş Gri renk - 171832232 buda herhangi bir tanesi sitede ilk çıkan yaklaşık 10 tanesine baktım sadece 1 tanesinde kadran 230.

Yani doğrusu 220..

2010-2011 GP'ler dediğim gibi eski kadran ve manuel klima ile satışa çıktığı için bu şekilde.
Hatta daha akla gelmeyen bir çok şeyi çıkarta çıkarta sattılar adamlar.

Isofix'i çıkartmışlar
Viraj denge çubuğunu çıkartmışlar
vs vs..

YANİ 2009 ve sonrası (2010-2011 GP'ler hariç) puntolarda kadran 230 ;)

celenlee
24/07/2014, 14:06
İyide benim aracım 2010 model ve kadran 230 yani 220 değil :)

Tamam işte istisnayı sonradan ekledik.
2010-2011 GP'ler eski kadranla satışa çıktı..
Krom çerçevesiz, 220lik.

Zendercage
24/07/2014, 14:24
Tamam işte istisnayı sonradan ekledik.
2010-2011 GP'ler eski kadranla satışa çıktı..
Krom çerçevesiz, 220lik.

Valla ne diyim bilemedim şimdi sen 220 diyemi iddaa ediyorsun 230 diyemi önce buna bir karar vermelisin ((

celenlee
24/07/2014, 14:36
Valla ne diyim bilemedim şimdi sen 220 diyemi iddaa ediyorsun 230 diyemi önce buna bir karar vermelisin ((
Yazdıklarımı bir daha okumanız dileğiyle.....

celenlee
24/07/2014, 14:41
Ya da zahmet etmeyin ben detaylı yaziim birdaha birşey kaybetmem.

2009 model. GP Active,Dinamik
2010 ve sonrası Tüm Evolar
2012 ve sonrası tüm puntolar da 230kadran var.

Sadece 2010-2011 Model GP'ler Tek versiyoun olarak,donanım düşürlerek, eski kadranla, 220 olarak satıldı. Bunlar istisna yani

Sonuç:
2009 Model sonrası tüm puntolar (2010-2011GP'ler hariç ) 230 kadranlıdır..

femoli
24/07/2014, 15:14
Fiat elinde ne varsa açıkcası onu takıyor. sizin aracınız muhtemelen 75 hp lik kadranın 230 olması bir şey değiştirmez. dizellerde 2009 sonrası 1,3 90 üretilmedi yeniler 1,3 95 hp dir

ruhsatta yazan kw dır 1hp=1,36 kw ya denk gelir.
75 kw*1,36 = 102 hp dir yanlış yazılmış muhtemelen

arenas
24/07/2014, 15:30

Sadece 2010-2011 Model GP'ler Tek versiyoun olarak,donanım düşürlerek, eski kadranla, 220 olarak satıldı. Bunlar istisna yani

Sonuç:

Biz de gittik o istisnaya para verip aldık.
Ama akıllandım.bundan sonra araba alırken önce o arabanın forumuna üye olup ondan sonra arabayı alıcam

Misafir047
24/07/2014, 16:31
Biz de gittik o istisnaya para verip aldık.
Ama akıllandım.bundan sonra araba alırken önce o arabanın forumuna üye olup ondan sonra arabayı alıcam

Forumdaki bazı arkadaşlara göre bakmadan almıcaksın kadrana bile bakacaksın yok kadran 180 lik alırsan senin suçun fiatın değil çünkü bakmadın

Evren_c
24/07/2014, 18:33
Şafak sen de abartıyorsun ama :)

Benimki 2012 Punto Lounge (Evo değil), kadran 220.

SteinGP
24/07/2014, 18:41
Forumdaki bazı arkadaşlara göre bakmadan almıcaksın kadrana bile bakacaksın yok kadran 180 lik alırsan senin suçun fiatın değil çünkü bakmadın
Şafak Bey cidden artik su forumdaki bazi arkadaslar laan kurtulun ya.

Yoksul
24/07/2014, 18:54

Hocam bi savunma tutturmuşsun almadan bakmiycaksin bu nasıl söz diye. Ya söyle yerini falanda o eki ben yaptirayim aracina
Bu arada fiat aracim yok hic de olmadi
Ufak bir eksiklik icin bu kadar saydirmişsiniz fiata ilk msj da bunu belirtmeye calistim ama siz ukalaca fiatla evlen gibi saçma bir deyim kullanmişsiniz
Son diyecegim fiat küfür ettiginiz kadar adi firmaysa neden o araca hala ailenizle biniyosunuz ben bir firmaya o kadar saydircam kullanmam bi daha onu

biancoangelo
24/07/2014, 21:04
Sizde yanılıyorsunuz 2 tanıdığımda var biri 2010 biri 2011 şimdi açtım ikisine de sordum kadranlar 220.Bilgi net. 171832232 veya Fiat Punto Grande 1.3 Multijet Active 2011 Model 26.000 TL Sahibinden satılık ikinci el Beyaz renk - 173140679 (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-2011-grande-punto-1.3-active-orjinal-173140679/detay) buda herhangi bir tanesi sitede ilk çıkan yaklaşık 10 tanesine baktım sadece 1 tanesinde kadran 230.

Yani doğrusu 220..

2012- ve 2013 model araçlarım oldu. ikiside 230 kadran. 2008 gp var halen oda 230 ....

celenlee
25/07/2014, 00:33
Şafak sen de abartıyorsun ama :)

Benimki 2012 Punto Lounge (Evo değil), kadran 220.

Punto Pop'larda dahi krom çerçeveli 230 kadran var.
Çoğu Lounge da yeni evo kadran 230 var.

Amma ve lakiin..
Yeni bir tip daha çıktı meydana :)
220'lik evo kadranı hepimize hayırlı olsun :)

arenas
25/07/2014, 01:05
Bu fiat türkiye de iyice suyunu çıkardı.
Çinden konteynerla mal getiren tahtakale esnafı gibi.bi parti bi partiyi tutmuyo

tayfux
25/07/2014, 03:32
Bu fiat türkiye de iyice suyunu çıkardı.
Çinden konteynerla mal getiren tahtakale esnafı gibi.bi parti bi partiyi tutmuyo

:d

Evren_c
25/07/2014, 11:14
Punto Pop'larda dahi krom çerçeveli 230 kadran var.
Çoğu Lounge da yeni evo kadran 230 var.

Amma ve lakiin..
Yeni bir tip daha çıktı meydana :)
220'lik evo kadranı hepimize hayırlı olsun :)

Çok pardon arkadaşlar ya, ben yanlış hatırlıyormuşum. Benim kadran da 230 :) Hatta yanımda arkadaşımın 2013 Punto Lounge'u duruyor, onun kadranı da 230.

Fakat 2012 ve 2013'lerin kadranları birbirinden farklı. Soldaki foto 2012 modelinki.

https://www.imageupload.co.uk/images/2014/07/25/fotoğraf_1.th.jpg (https://www.imageupload.co.uk/ulb)https://www.imageupload.co.uk/images/2014/07/25/fotoğraf_2.th.jpg (https://www.imageupload.co.uk/ulo)

Zendercage
25/07/2014, 11:28

Sonuç:

Valla sanırım biyerde takılı kaldı olay. Ben de diyorum ki benim aracım 2010 ve kadran 230 hala niye zorluyorsunuz gerçekten anlayamadım.. 2010 ve 2011 için genelleme yapmışsınız yanı istisna değil..

Zendercage
25/07/2014, 11:32
2012- ve 2013 model araçlarım oldu. ikiside 230 kadran. 2008 gp var halen oda 230 ....

Tamam olması gereken o zaten ben de öyle olduğunu savunuyorum :bye10000: Okumamışsınız sanırım tam olarak ama ben genede genelleme yapamıyorum.

YaYa
25/07/2014, 11:33
bu fiat türkiye de iyice suyunu çıkardı.
çinden konteynerla mal getiren tahtakale esnafı gibi.bi parti bi partiyi tutmuyo

iphone 'dan gönderildi...
:d:d:d

celenlee
25/07/2014, 12:59
Valla sanırım biyerde takılı kaldı olay. Ben de diyorum ki benim aracım 2010 ve kadran 230 hala niye zorluyorsunuz gerçekten anlayamadım.. 2010 ve 2011 için genelleme yapmışsınız yanı istisna değil..
İftar vakti hatlar karışmış olcak ki ortalık da karışmış, şanslızınız o zaman 230'luk Şık olan kadrandan varsa aracınızda :)

biancoangelo
25/07/2014, 19:05
Konu bence kapansın gereksiz saçma tartışmalara gebe bi hal almış.....

Konu amacını yitirmiş.

erenemre
25/07/2014, 22:21
2008 dynamic punto var maalesef kadranım 220 lik kromsuz olanlardan o kromlu göstergeler çok hoş duruyor keşke kazalı bir araçtan çıkmacıda falan bulup takabilsem

Zendercage
27/07/2014, 04:23
İftar vakti hatlar karışmış olcak ki ortalık da karışmış, şanslızınız o zaman 230'luk Şık olan kadrandan varsa aracınızda :)

Hic önemli degil bende sanşlılardanım o zmn diyelim Birde duayenler olarak fikrinizi almak isterim punto dünyasına yeni katıldım şuam için memnunum. 2010 model Active 115 binde 4-5 parça boya vardı aracta ama kazası yok gercekten sürmeden hafif vuruktan falan boyanmış. 1500 TL lik hasar kaydı vardı sadece. Ön kaputta ve tavanda boya yok. 23750 ye aldım. Sizce nasıl fiyat?

fatihhhh
04/08/2014, 15:24
zorlamı sattılar, alırken bakmadın mı gibi yaklaşımlar bence doğru değil.
maliyeti hiç önemsenmeyecek ama güvenliğe olan katkısı inanılmaz fazlaca olan böyle bir donanımdan eksik araç üretmek bu çağ da ayıp olsa gerek.
benim 2007 model aracımda var, ve ben isofix li koltuk kullanmıyorum,
bu benim tercihim ama, kullanmak ta isteyebilirsim.
isofix çok önemli bir güvenlik donanımı ve kullanmak isteyenleri mahrum bırakmak bir üretici açısından büyük acizlik.

Misafir047
04/08/2014, 17:00
zorlamı sattılar, alırken bakmadın mı gibi yaklaşımlar bence doğru değil.
maliyeti hiç önemsenmeyecek ama güvenliğe olan katkısı inanılmaz fazlaca olan böyle bir donanımdan eksik araç üretmek bu çağ da ayıp olsa gerek.
benim 2007 model aracımda var, ve ben isofix li koltuk kullanmıyorum,
bu benim tercihim ama, kullanmak ta isteyebilirsim.
isofix çok önemli bir güvenlik donanımı ve kullanmak isteyenleri mahrum bırakmak bir üretici açısından büyük acizlik.

Bir avrupa ulkesinde bir satıcının bakıpta alsaydın zorlamı sattık diyeni göremezsiniz bu sadece türkiye ye özgü ve bunu sadece turkler kullanır

grandeizmit
04/08/2014, 18:10
Şafak Bey bu arada benim 2008 gpde isofix var.

merzel
04/08/2014, 20:01
Ben de merak ettim, 2009 gpmde de var isofix.

arenas
04/08/2014, 21:44
Veritabanına katkım olsun ;)

2011 gp ,isofix yok

KG777
05/08/2014, 14:50
Merak edip nedir bu isofix dedim, internetten vidosunu izledim. 2 adet u demir tarzı birşey gibi görünüyor.

Aracıma gittim baktım gözle görülmüyor. Elimle yokladım, bir önceki sahibi araca koltuk kılıfı taktırmış, onun atında kalmış.

2008 model 1.3mjet 90hp güvenlik paketli aracım.

Saygılar.

https://www.youtube.com/watch?v=iM17-Aw9jYg

Misafir047
05/08/2014, 15:29
Şafak Bey bu arada benim 2008 gpde isofix var.

evet doğrudur ama 2011 de yok maalesef

grandeizmit
05/08/2014, 15:41
Şafak bey bununla ilgili fiat müşteri hizmetleri ile görüştünüz mü? Merak ettim kusura bakmayın ve sakın yanlış anlamayın.

Misafir047
05/08/2014, 16:03
Şafak bey bununla ilgili fiat müşteri hizmetleri ile görüştünüz mü? Merak ettim kusura bakmayın ve sakın yanlış anlamayın.

Hayır kesinlikle yanlış anlamam eleştiriye oldukça açığımdır.Dürüst olmak gerekirse Fiat müşteri hizmetleriyle görüşmedim görüşsemde bir sonuç çıkacağını sanmam

Sonuç alabileceğim birşey olursa kesinlikle yaparım 2 defa 40-50 tl için bile tüketici hakem heyetine gidip tüm günümü harcadığımı bilirim ve parayı geri aldımda yani olmayacak duaya amin demem

KG777
05/08/2014, 16:15
İsofix 2013 ve sonrası araçlarda artık zorunlu olmuş galiba?