PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İlk cezamı yedim!!!

merzel
14/07/2014, 03:56
Arkadaşlar geçen cumartesi direksiyon sınavına girdim, ve ehliyet almaya hak kazandım. Ancak dosyalar yetişmediği için hala ehliyetimi alamadım.

Bu süre zarfında da kendimi geliştirmek için aracımı kullanıyordum ki...

Biraz önce saat 01.00 civarı yine dışarı çıktım, hem sokakları öğreneyim hem de alışayım aracıma diye. Tam o sırada çevirme...

Ehliyet, ruhsat... Ruhsatı verdim tabi, ancak ehliyet evde kaldı memur bey :D Kimliğimi aldı 10 dakika falan sorguladılar, tabiki sistemde ehliyet yok ancak sertifika gözüküyor...

Sonuç araç eşimin üzerine bana da eşime de 727tl ceza. Akşam akşam çok sinir oldum ama çıkacağı varmış dedim.

Cezayı direk elime kesti verdi. Eşimin cezası da 1 ay içinde adrese gelecekmiş.

Bazı sorularım olacaktı.

1. 15 gün içinde ödersem %25 indirim varmış. Doğru mudur?

2. Bu cezayı nereye ödeyebilirim?

3. Bu cezaları nereden sorgulayabiliriz? Tatil için şehir dışına çıkacağız. Eşimin cezasının gelio gelmediğini nereden bileceğiz.

4. Şu an ehliyetim yok ama belki yarın dosya gelecek ve ehliyeti alacağım. Karşı dava hakkım var mı?

Saygılar ...

atlatma
14/07/2014, 04:08
Bence uygun bir dilekçe ile bulunduğun bölgede ki SULH HUKUK MAHKEMESİNE başvur. Kaybedecek bişeyin yok.
Ceza tebliğinden sonra 15 gün içinde vergi dairelerine %25 indirimli yatırabilirsin.

merzel
14/07/2014, 04:28
Bence uygun bir dilekçe ile bulunduğun bölgede ki SULH HUKUK MAHKEMESİNE başvur. Kaybedecek bişeyin yok.
Ceza tebliğinden sonra 15 gün içinde vergi dairelerine %25 indirimli yatırabilirsin.

Sadece vergi dairesine mi yatırabiliyoruz? Banka ve ptt şubelerinde olmuyor mu?

zhenny22
14/07/2014, 05:02
727 lira ceza yuh dedim vallahi :) vay insansız :D

merzel
14/07/2014, 05:25
727 lira ceza yuh dedim vallahi :) vay insansız :D

Ne 727si. Ruhsat eşimin üstüne ona da 727. Doubleladık yani :D Erken ödeme ile 1100tl. Evlat acısı gibi :D

zhenny22
14/07/2014, 05:39
Aman yarabbi :D insana dışarı çıktığına çıkacağına pişman eder :)) geçmiş olsun :D

Sonsuzluga
14/07/2014, 05:41
Geçmiş olsun dünde bana geldi 56 ile radara girmişim 172 tl 55 ile girsek ceza gelmicekmiş okul yoluna radar atmışlar

Arrest
14/07/2014, 09:45
Dun 121 ile radara girdim bartindan donerken. 122 ile girsem 172 tl yiyecekmisim. İlerde cevirme vardi polis bana " hadi yine iyisin koftehor bir km ile ceza yemedin " dedi :D

katip onur
14/07/2014, 10:08
Ceza yiyen tüm arkadaşlara geçmiş olsun ;) Okul önüne radar koymakda tam insafsızlıkmış :) Borçlar Vergi Dairesi Müdürlükleri, PTT Şubeleri, internet bankacılığı, internet vergi dairesi www.gib.gov.tr (https://www.gib.gov.tr) ve e-devlet www.turkiye.gov.tr (https://www.turkiye.gov.tr) sayfasından sorgulatabilir ve ödeyebilirsiniz. Ayrıca 1189'a mesaj atarak da vergi borcunuzu öğrenebilirsiniz BORÇ T.C.(kimlik no) ANNE KIZLI SOYADININ İLK İKİ HARFİNİ yazıp 1189'a sms atarak öğrenebilirsiniz. Sulh CEZA Mahkemelerinde itiraz ücretsiz ancak itirazınız red olur ise yargılama giderlerini ödüyorsunuz 28 - 30 TL civarı tutuyor olmalı. İtiraz edecekseniz de borcu ödeyip indirimden yararlanıp ödeyin derim. Davayı kazanırsanız eğer ödediğiniz ceza parasını iade alıyorsunuz ;)

YaYa
14/07/2014, 12:30
Geçmiş olsun ancak bana bu yazılan tutar çok fazla geldi, hem kişiye hemde araç sahinine ceza yazmışlar birde üstelik hemde 700 küsür lira bu nedir arkadaş yaa parayı sanki bu insanlar sokaktan topluyorlar, ancak şunu merak ediyorum sonuçta sertifika ehliyete hak kazandığınızın göstergesi bir nevi ehliyet yerine geçmesi gerekiyor, hiç ehliyeti olmayan biri ile sizi aynı kefeye koymuşlar resmen.

merzel
14/07/2014, 13:06
Hic ehliyet olmazsa 1407tl mis. Bugun ehliyetimi aliyorum. Dosyam gelmiş. Bu aksamda inadina gidecegim oraya. İnsallah yine o olur. Bi plastik parcasi yüzünden 700tl. Yapacak birsey yok. Cikacagi var mis dedim.

ykaya1983
14/07/2014, 18:56
Vay be gerçekten fazla yazmış.

shellcininabisi
14/07/2014, 20:26
bence direk itiraz et. çünkü dosyanın ehliyete DÖNÜŞTÜRÜLMEMESİ senin suçun değil.

Ersal
15/07/2014, 01:42
Hic ehliyet olmazsa 1407tl mis. Bugun ehliyetimi aliyorum. Dosyam gelmiş. Bu aksamda inadina gidecegim oraya. İnsallah yine o olur. Bi plastik parcasi yüzünden 700tl. Yapacak birsey yok. Cikacagi var mis dedim.

Bir plastik parça mı???Sen dua et çevirmeye yakalanmışsın.Belkide çevirme olmasa Allah korusun ya kaza yapacaktın birinin canını yakacaktın veya birinin arabasını pert edecektin.O zaman bu cezanın on katına itiraz ederdin eminim bundan ve senin ehliyetsiz şekilde arabanı kullanmanızı destekleyen arkadaşlarada inanamıyorum.Biraz mantıklı olalım bırakın duygusallaşmayı

cdogu
15/07/2014, 02:18
Bir plastik parça mı???Sen dua et çevirmeye yakalanmışsın.Belkide çevirme olmasa Allah korusun ya kaza yapacaktın birinin canını yakacaktın veya birinin arabasını pert edecektin.O zaman bu cezanın on katına itiraz ederdin eminim bundan ve senin ehliyetsiz şekilde arabanı kullanmanızı destekleyen arkadaşlarada inanamıyorum.Biraz mantıklı olalım bırakın duygusallaşmayı
+1 Henüz ehliyet almakla iyi şoför olunmuyor. O plastik parçası dediğin şeyin hakkını vermek lazım. Yoksa herkes çıksın ehliyetsiz trafiğe. Düzen bu ve bu düzenin kuralları gayet açık. Fiziksel olarak o ehliyet cüzdanda olmadığı sürece trafiğe çıkmamak gerekir. Ersal beye kesinlikle katılıyorum.

Ersal
15/07/2014, 02:29
Bir plastik parça mı???Sen dua et çevirmeye yakalanmışsın.Belkide çevirme olmasa Allah korusun ya kaza yapacaktın birinin canını yakacaktın veya birinin arabasını pert edecektin.O zaman bu cezanın on katına itiraz etmezdin eminim bundan ve senin ehliyetsiz şekilde arabanı kullanmanızı destekleyen arkadaşlara da inanamıyorum.Biraz mantıklı olalım bırakın duygusallaşmayı

Yazım hatası oldu.Kusura bakmayın.10 katı cezaya itiraz etmezdin yazacaktım.

merzel
15/07/2014, 05:01
Haklisiniz, size hak veriyorum. Ancak trafige ciktigim saate bakin. İkinci olarak bu olaydan 12 saat sonra ehliyetimi aldim. Son olarakta evet acemilik olabilir ancak Turkiyedeki kazalara bakarsanız kazalarin cogunu ben usta şoförüm diyenler yapiyor.

Benim takildigim nokta, bir arkadas demis ki ben yaklasik 2 ay sertifika ile sürdüm bir şey demediler. Hani nerede esitlik ve kanun?

Olaylara demagoji ve tribunlere oynamaktan girersek siz haklisiniz.

Bana 40 yillik soforun kaza yapmayacagina garanti verebilir misiniz?

Saygilarimla....

cemdogu
15/07/2014, 05:30
zaten sorun da bu hocam.40 yıllık şöför bile kaza yapabilir.siz de ben de.. allah başımıza vermesin...ben marifet diye söylemedim sadece bu konuda anlayışlı polislere denk geldiğimi belirttim. umarım hiçbirimiz kaza yapmayız.size de hayırlı olsun ehliyetinizi bi ısırsın yakınlarınız :)

mesutt1905
15/07/2014, 11:13
Kazaların çoğuna bakın ben ustayım şöyleyim böyleyim diyenler yapıyor. Trafikte herkes deliriyor adamın altında 90 model toros da olsa gaza geliyor o yüzden saatin tenhalığın hiç bir önemi yok. Bende şuan dosyamı bekliyorum bu hafta içi çıkacak inş. 6 ay kadar ehliyetsiz kullandım bursa dahil heryere gittim hata ettiğimi şimdi daha iyi anlıyorum çok dikkat ederek kullanıyorum hız kurallarını harfiyen uyuyorum ama başka birisi yada kendi dikkatsizliğimden dolayı bir kaza olsaydı hatalı başkası da olsa suçlu benim trafiğe çıkma iznim yok ve çıkmasam böyle birşey olmayacak. Sabrın sonu selamettir diye boşuna dememiş atalarımız 1 2 ay taksi-otobüs kimseyi öldürmez.

alee367
15/07/2014, 11:16
Haklisiniz, size hak veriyorum. Ancak trafige ciktigim saate bakin. İkinci olarak bu olaydan 12 saat sonra ehliyetimi aldim. Son olarakta evet acemilik olabilir ancak Turkiyedeki kazalara bakarsanız kazalarin cogunu ben usta şoförüm diyenler yapiyor.

Benim takildigim nokta, bir arkadas demis ki ben yaklasik 2 ay sertifika ile sürdüm bir şey demediler. Hani nerede esitlik ve kanun?

Saygilarimla....

hocam senin haklı olduğun yerlerde var ama keşke polise ehliyet evde demeseydin bizim polisimiz sevmez böyle şeyleri uygun dille halini anlatsan belki yazmazdı belki de ceset torbası yok kemer takılı değil falan diye uygun bir şey yazardı...seneler önce ankara da arkadaşımın arabanın sigorta dolmuş 2 gün sonra cevirmede polis farketti anlattık meseleyi öğrenciyiz falan diye sağolsun polis görmezden geldi iyi niyetle bi kemer cezası kesti :) arkadaşta gitti hemen sigortayı yaptırdı

Ersal
15/07/2014, 18:15
hocam senin haklı olduğun yerlerde var ama keşke polise ehliyet evde demeseydin bizim polisimiz sevmez böyle şeyleri uygun dille halini anlatsan belki yazmazdı belki de ceset torbası yok kemer takılı değil falan diye uygun bir şey yazardı...seneler önce ankara da arkadaşımın arabanın sigorta dolmuş 2 gün sonra cevirmede polis farketti anlattık meseleyi öğrenciyiz falan diye sağolsun polis görmezden geldi iyi niyetle bi kemer cezası kesti :) arkadaşta gitti hemen sigortayı yaptırdı

Bence haklı hiçbir tarafı yok. Ehliyetsiz arabanın direksiyonuna kim oturuyorsa haksızdır.

Ersal
15/07/2014, 18:23

Saygilarimla....

Tekrar söylüyorum yaptığınız yanlış.Kazayı herkes yapar siz benim ne demek istediğimi anlamıyorsunuz.Avrupa da bazı ülkelerde kırmızıda geçenleri cinayete teşebbüsden yargılıyorlar keşke bizim ülkemizde de öyle olsa veya buna benzer durumlarla yargılasalar.O zaman kimse ışık ihlalide yapmaz,radara da düşmez,ehliyetsiz arabada kullanmaz.

shellcininabisi
15/07/2014, 19:39
ya ne biçim bi ülke olduk ya

neyi tartışıyorsunuz? Yok kaza yapsaydın yok bilmem ne...

LA ADAM 12 SAAT SONRA EHLİYETİM ÇIKTI DİYOR.... ADAM ZATEN SINAVLARI GEÇEREK EHLİYET ALMAYA HAK KAZANMIŞ...

adama 15 yaşında babasının arabasını kaçırmış ta yakalanmış muamelesi yapmayın yahu

bence hiç vakit kayb etmeden git dava aç...

cdogu
15/07/2014, 19:42
La ma konuşmak pek yakışmıyor. Ayrıca konuşmamızı ülkenin durumuna bağlamak nasıl bir bakış açısı.

Yoksul
15/07/2014, 19:54
La ma konuşmak pek yakışmıyor. Ayrıca konuşmamızı ülkenin durumuna bağlamak nasıl bir bakış açısı.

La kelimesi üykemizde pek cok dile alinan ve hakaret küfür saygisizlik icermeyen bir hitap şeklidir. Ayni kelimeler sizin yaninizda söylense bu kadar dikket etmessiniz. Ve arkadaş sôylediklerinde haklı

cdogu
15/07/2014, 20:18
La kelimesi üykemizde pek cok dile alinan ve hakaret küfür saygisizlik icermeyen bir hitap şeklidir. Ayni kelimeler sizin yaninizda söylense bu kadar dikket etmessiniz. Ve arkadaş sôylediklerinde haklı
Öylemi? Tanimadiginiz insanlara la der misiniz? Demezsiniz. Ha siz bana la derseniz benim de size cevabim o sekilde olur.

Arkadas hakli mi orasina katilmiyorum. Ehliyet fiziken cepte olmadiktan sonra isterse anayasa mahkemesine basvursun yine de haksiz. Kurallar gayet acik. Ehliyetin cepteyse cikar gezersin istedigin gibi. Yoksa olamaz. Teslim edilmedi gibi bir durum soz konusu degil. Ehliyet teslim edilmiyor gidip sen teslim aliyorsun. Aldiginda da almadiginda da sorumluluk senindir. Kaza maza hic bi laf etmedim. Fakat arkadas henuz daha ehliyeti cebine sokmadan trafige cikarak hata ve amatorluk yapmis.

alee367
15/07/2014, 21:05
Bence haklı hiçbir tarafı yok. Ehliyetsiz arabanın direksiyonuna kim oturuyorsa haksızdır.

Hocam o konuda sana katiliyorum hakli derken sertifika hak etmisle hic sinava girmemis insan kanunlar onunde ayrilmali... Misal birisi 1000tl cezaysa biri 500 olmali gibi...su forumda ehliyet olmadan direksiyona gecen kisi sayisi gecmeyen kisi sayisindan fazladir eminim :)

iPhone 'den aracılığı ile gönderildi

Yoksul
15/07/2014, 23:49
Öylemi? Tanimadiginiz insanlara la der misiniz? Demezsiniz. Ha siz bana la derseniz benim de size cevabim o sekilde olur.

Arkadas hakli mi orasina katilmiyorum. Ehliyet fiziken cepte olmadiktan sonra isterse anayasa mahkemesine basvursun yine de haksiz. Kurallar gayet acik. Ehliyetin cepteyse cikar gezersin istedigin gibi. Yoksa olamaz. Teslim edilmedi gibi bir durum soz konusu degil. Ehliyet teslim edilmiyor gidip sen teslim aliyorsun. Aldiginda da almadiginda da sorumluluk senindir. Kaza maza hic bi laf etmedim. Fakat arkadas henuz daha ehliyeti cebine sokmadan trafige cikarak hata ve amatorluk yapmis.

Öyle. La kelimesi ukalalık oldaydı tv ler de la lan kelimeleri 78milyon önunde söylenmezdi. Burdada birbirimizi tanidigimizi var sayıyorum forumun boşuna tanişma bölümü yok siz şimdi tanışmadan anladıgınız omu dersiniz bu konu uzayip gider ben sadece fikrimi belirttim

Ersal
15/07/2014, 23:50
ya ne biçim bi ülke olduk ya

neyi tartışıyorsunuz? Yok kaza yapsaydın yok bilmem ne...

LA ADAM 12 SAAT SONRA EHLİYETİM ÇIKTI DİYOR.... ADAM ZATEN SINAVLARI GEÇEREK EHLİYET ALMAYA HAK KAZANMIŞ...

adama 15 yaşında babasının arabasını kaçırmış ta yakalanmış muamelesi yapmayın yahu

bence hiç vakit kayb etmeden git dava aç...

Uslubuna dikkat et kardeş forum kalitesini düşürme!12 saat 1 saat bilmem.Ehliyetin olsun fakat yanında olmasın sorun yok zaten polisler sorgulamış ehliyet olsaydı böyle sıkıntılar yaşanmazdı.Sertifika ülkemizde ehliyet yerine geçmiyor bilmeden konuşup ahkam kesme.
Bu arkadaşımız o halde kaza yapsa birinin canını yaksa,veya bir arabaya maddi hasar verseydi ne gelirdi başına araştır gel ondan sonra konuşalım seninle.Sadece bu ehliyet mevzusu değil,bilmediğin konularda biliyormuş gibi konuşarak yazdıklarını veya söylediklerini görecek ve duyacak insanların kafasını karıştırma.Arkadaşımızı dava açmaya yönlendiriyorsun.belli başına gelmemiş böyle bir olay.Adliyeye gönder eli boş boş geri gelsin.Burada arkadaşımızı uyarmamdaki sebep daha büyük birşeylerin yaşanmadan sadece trafik cezası ile yırttığına sevinmesini bilmesini istememdir.Burası grandepuntotr forumu biz aileyiz.En azından ben öyle düşünüyorum.

halils2
16/07/2014, 00:05
Uslubuna dikkat et kardeş forum kalitesini düşürme!12 saat 1 saat bilmem.Ehliyetin olsun fakat yanında olmasın sorun yok zaten polisler sorgulamış ehliyet olsaydı böyle sıkıntılar yaşanmazdı.Sertifika ülkemizde ehliyet yerine geçmiyor bilmeden konuşup ahkam kesme.
Bu arkadaşımız o halde kaza yapsa birinin canını yaksa,veya bir arabaya maddi hasar verseydi ne gelirdi başına araştır gel ondan sonra konuşalım seninle.Sadece bu ehliyet mevzusu değil,bilmediğin konularda biliyormuş gibi konuşarak yazdıklarını veya söylediklerini görecek ve duyacak insanların kafasını karıştırma.Arkadaşımızı dava açmaya yönlendiriyorsun.belli başına gelmemiş böyle bir olay.Adliyeye gönder eli boş boş geri gelsin.Burada arkadaşımızı uyarmamdaki sebep daha büyük birşeylerin yaşanmadan sadece trafik cezası ile yırttığına sevinmesini bilmesini istememdir.Burası grandepuntotr forumu biz aileyiz.En azından ben öyle düşünüyorum.

trafik mevzuatındaki cezaların yarıya yakınını yemiş biri olarak sana katılıyorum abi. Mevzuata göre ehliyetini yanında taşımamanın bile cezası 2008 yılında 115 tl idi şimdisini bilmiyorum ehliyetsiz araç kullanmak ki bu ehliyeti çıkartmadan sertifikalı durum dahil yasak. Adam ne bilsin senin sertifikan mı var neyin var? ayrıca nasıl asayişte kimlik istendiğinde göstermek zorundaysan trafikte de ehliyetin yanında olacak ha ehliyetin yanında yok, görevli polis ister yazar ister yazmaz. Hoş yazarsa kötü polis yazmazsa iyi polis oluyorlar.

cdogu
16/07/2014, 00:15
Öyle. La kelimesi ukalalık oldaydı tv ler de la lan kelimeleri 78milyon önunde söylenmezdi. Burdada birbirimizi tanidigimizi var sayıyorum forumun boşuna tanişma bölümü yok siz şimdi tanışmadan anladıgınız omu dersiniz bu konu uzayip gider ben sadece fikrimi belirttim

O zaman size şöyle söyleyeyim,benim de fikrim bu. Burada tanışma bölümü var diye kimse kimseye ''la'' gibi laçka ve çirkin bir laf söyleyemez. Orada tanışma konusu var diye bana ''la'' diyecek yakınlığı kimse kendinde göremez misal. Benim gibi düşünen çok kişi de vardır emin olun :)

Kesinlikle katılıyorum.

trafik mevzuatındaki cezaların yarıya yakınını yemiş biri olarak sana katılıyorum abi. Mevzuata göre ehliyetini yanında taşımamanın bile cezası 2008 yılında 115 tl idi şimdisini bilmiyorum ehliyetsiz araç kullanmak ki bu ehliyeti çıkartmadan sertifikalı durum dahil yasak. Adam ne bilsin senin sertifikan mı var neyin var? ayrıca nasıl asayişte kimlik istendiğinde göstermek zorundaysan trafikte de ehliyetin yanında olacak ha ehliyetin yanında yok, görevli polis ister yazar ister yazmaz. Hoş yazarsa kötü polis yazmazsa iyi polis oluyorlar.

Şu anda 80TL cezası var abi. Bazı polisler ehliyeti unuttum diyene direk yazıyor. Bazen de GBT'den ehliyeti var mı yok mu onu soruyor ceza yazmıyor ama tabiiki yazması lazım.

Ersal
16/07/2014, 00:34
trafik mevzuatındaki cezaların yarıya yakınını yemiş biri olarak sana katılıyorum abi. Mevzuata göre ehliyetini yanında taşımamanın bile cezası 2008 yılında 115 tl idi şimdisini bilmiyorum ehliyetsiz araç kullanmak ki bu ehliyeti çıkartmadan sertifikalı durum dahil yasak. Adam ne bilsin senin sertifikan mı var neyin var? Ayrıca nasıl asayişte kimlik istendiğinde göstermek zorundaysan trafikte de ehliyetin yanında olacak ha ehliyetin yanında yok, görevli polis ister yazar ister yazmaz. Hoş yazarsa kötü polis yazmazsa iyi polis oluyorlar.

+1111

halils2
16/07/2014, 01:31
O zaman size şöyle söyleyeyim,benim de fikrim bu. Burada tanışma bölümü var diye kimse kimseye ''la'' gibi laçka ve çirkin bir laf söyleyemez. Orada tanışma konusu var diye bana ''la'' diyecek yakınlığı kimse kendinde göremez misal. Benim gibi düşünen çok kişi de vardır emin olun :)

Kesinlikle katılıyorum.

Şu anda 80TL cezası var abi. Bazı polisler ehliyeti unuttum diyene direk yazıyor. Bazen de GBT'den ehliyeti var mı yok mu onu soruyor ceza yazmıyor ama tabiiki yazması lazım.
O polisin insiyatie sen ehliyeti yanında taşımakla yükümlüsün. Gbtden bakar ehliyet varsa yanında olmadığından isterse yazar istemezse yazmaz. İnsanlık hali unutabiliyor insan ben çook evraksız kimliksiz çevirmeye girdim ama ş.içi tanıdık oluncq sqlıyorlar ama evet ceza yazmaları gerek ki unutmasın bir daha

merzel
16/07/2014, 04:40
Arkadaşlar sakin sakin 😀 bugün gittim cezamı paşa paşa ödedim. 545tl. Yaptığımı savunmuyorum ancak trafiğe çıkış saatiminde çok önemli olduğunu düşünüyorum. Neyse uzatmaya gerek yok. Bu paranın çıkacağı varmış ve çıktı. Kulağıma küpe olsun...

fotobelit
16/07/2014, 10:56

Giderken dikkat edin bazuka atmasınlar a k. Bi gittik yemin ederim altımıza kaçırdık korkudan.

Bence tartışma ortamı yaratmaya gerek yok..La biraz kaba olsada kabul edilebilir.. sizinde bulundugunuz ortamlarda siz ve arkadaşlarınızda buna benzer yorumlarda bulunmuş ve kullandıgınız argo kelimeler olmuş..Bir örnek yukarda..Sakın yanlış anlama ben burda arkadaşı korumuyorum..Bazı yorumlar yaparken önce kendimizede bakmalı..Bu tip çıkışlar malesef saldırmaya kadar gidip,sonunda tatsız şeylere dönüşüyor..
Bu arada bencede ehliyetsiz bir gün daha beklenebilirdi..Hayırlı olsun ehliyetiniz..Ceza içinde geçmiş olsun diyorum..Sonuçta her olaydan ders almak gerek..Vardır bir hayır..

shellcininabisi
16/07/2014, 12:05
türk dil kurumu der ki

la (I)
isim, müzik (la:, l ince okunur) İtalyanca la
1. isim, müzik Gam dizisinde "sol" ile "si" arasındaki ses
2. Bu sesi gösteren nota işareti
La (II)
kimya (la:, l ince okunur)
1. kimya Lantan elementinin simgesi

KÜFÜR DİYENLER? FORUMUN SEVİYESİNİ DÜŞÜRDÜ DİYENLER?

shellcininabisi
16/07/2014, 12:13
AHA BU DA BÜTÜN ANLAMLARI

a US UK
Gam dizisinde "sol" ile "si" arasındaki ses.
Bu sesi gösteren nota işareti.
Lantan elementinin simgesi.
Lantanyumun simgesi.
(en) Syllable applied to the sixth tone of the scale in music in solmization.
(en) The tone A; so called among the French and Italians.
(en) Look; see; behold; sometimes followed by you.
(en) An exclamation of surprise; commonly followed by me; as, La me! the syllable naming the sixth note of a major or minor scale in solmization.
(en) In solmization, the sixth degree of the major scale Also, the first degree of the relative minor scale, e g a is the sixth degree, or la, in the C major scale and the first degree of the a-minor scale.
(en) Local Authority or council.
(en) Local Authority.
(en) In solmization, the sixth degree of the major scale Also, the first degree of the relative minor scale, e g a is the sixth degree, or la, in the C major scale and the first degree of the a-minor scale Lacrimoso - Tearful, mournful Lamento - Mournful, sad Langsam - Slow Largamente - Broadly Larghetto - Slower than largo Largo - Very slow Leading tone - The seventh degree of the major scale, so called because of its strong tendency to resolve upward to the tonic Ledger lines - Short lines placed above and below the staff for pitches beyond the range of the staff Legato - Smooth, ed Leggiero - Light; graceful Lento - Slow; slightly faster than largo, slower than adagio Liberamento - ly Linear - Melodic; horizontal lines.
(en) Chemical symbol for Lanthanum.
(en) Low Angle British designation used to denote SP guns or directors Means that they are intended for use solely against surface targets.
(en) Lead Agent The Uniformed Services individual responsible for supporting TRICARE contract administration in a specific region.
(en) Latex agglutination.
(en) Legislative Assistant.
(en) Latin America.
(en) Location Area.
(en) Liquid Applique.
(en) Arabic for No.
(en) Local Authorities.
(en) Ucla.
(en) Eo la.
(en) White soft metallic element that tarnishes readily; occurs in rare earth minerals and is usually classified as a rare earth.
(en) State in southern United States on the Gulf of Mexico; one of the Confederate states during the American Civil War.
(en) The syllable naming the sixth note of a major or minor scale in solmization.
(en) The two-character ISO 3166 country code for LAO PEOPLE'S DEMOCRATIC REPUBLIC.
(en) The portion of a receiving water's total maximum daily load that is attributed either to one of its existing or future nonpoint sources of pollution or to natural background sources.
(en) Library Association.
(en) İn the Western do re mi system, the 6th note or swara, equivalent to da.
(en) (Los Angeles) ] large seaport and city in California.
Louisiana.
), (müz.) la notası, müzik gamında altıncı nota.
[LA (Latin America) ] los angeles

alee367
16/07/2014, 12:43
hocam "la" senin üslubun olabilir bana göre de yanlış olsa da yine kabul edebilirim ama şu caps lock u kapat yaa :) sanal da bağırmak çağırmak anlamına gelir bu kabul edilemez saygılar

shellcininabisi
16/07/2014, 12:50
evet orada bagirdim ;)

cemdogu
16/07/2014, 18:43
evet orada bagirdim ;)
Hocam bakın.Bu forumda samimi olduklarımızla La'lı Lu'lu konuşuruz.Örnekleri çoktur.Ama tanımadığımız insanlarla muattap olurken yerimizi biliriz, siz biz olur.La deme amacınız kötü değilse de, yanlış anlaşılır.Rica edicem, daha uzatmasak bu konuyu?

Arrest
16/07/2014, 19:46
La oğlum tartismayin lannnn

Not : hshwbdhwjwhdbd

cdogu
16/07/2014, 21:01
Bence tartışma ortamı yaratmaya gerek yok..La biraz kaba olsada kabul edilebilir.. sizinde bulundugunuz ortamlarda siz ve arkadaşlarınızda buna benzer yorumlarda bulunmuş ve kullandıgınız argo kelimeler olmuş..Bir örnek yukarda..Sakın yanlış anlama ben burda arkadaşı korumuyorum..Bazı yorumlar yaparken önce kendimizede bakmalı..Bu tip çıkışlar malesef saldırmaya kadar gidip,sonunda tatsız şeylere dönüşüyor..
Bu arada bencede ehliyetsiz bir gün daha beklenebilirdi..Hayırlı olsun ehliyetiniz..Ceza içinde geçmiş olsun diyorum..Sonuçta her olaydan ders almak gerek..Vardır bir hayır..
Orada Harun abimle konusuyordum ve bu benim onunla genel hitab seklim olabilir. Buradaki arkadasimiz ise tanismadigi ve belli samimiyeti olmayan kisilerle la seklinde konusuyor.

Ben size la desem bu cocuk ne diyor dersiniz. Iste onun gibi bisey. Siz demezseniz ben derim,ve dedim.

O yorumdaki yer de cok korkunctu bu arada hakkaten. Yine olsa yine derim :(

Arrest
16/07/2014, 21:21
Orada Harun abimle konusuyordum ve bu benim onunla genel hitab seklim olabilir. Buradaki arkadasimiz ise tanismadigi ve belli samimiyeti olmayan kisilerle la seklinde konusuyor.

Ben size la desem bu cocuk ne diyor dersiniz. Iste onun gibi bisey. Siz demezseniz ben derim,ve dedim.

O yorumdaki yer de cok korkunctu bu arada hakkaten. Yine olsa yine derim :(
Kes lan artislik yapma cemil abine sogan cucugu :D seni ankaradan surerim yoksa il baskaninim adam ol ahdjwkabdjeb

Yoksul
16/07/2014, 21:36
Kes lan artislik yapma cemil abine sogan cucugu :D seni ankaradan surerim yoksa il baskaninim adam ol ahdjwkabdjeb

:) iste bu bee seviyoruuum ulaaaaaaa :) hemi de cok
Neyi
Bilmiyorum
Peh peh
Yanlız arkadaşın konusu beyaaa kaynak oldu
Sadece LA Baslik li konu acın oradan devam edelim. Once orta tanisir kaynasir sonra la lan lun oluruz :)

Arrest
17/07/2014, 00:08
:) iste bu bee seviyoruuum ulaaaaaaa :) hemi de cok
Neyi
Bilmiyorum
Peh peh
Yanlız arkadaşın konusu beyaaa kaynak oldu
Sadece LA Baslik li konu acın oradan devam edelim. Once orta tanisir kaynasir sonra la lan lun oluruz :)
Kes la sesini bebe puhahaha :D alayına gider ulann qhahahaha

shellcininabisi
17/07/2014, 04:07
ser kürsüye acayim bakalim :) bu arada burada bir zamanlar kişilerin samimiyeti değil FORUM samimiyeti vardi
.. tanismasak ta birbirini anlardi herkes...

iste bu yüzden dedim Ne Biçim ULKE olduk diye... herkes hemen atarlaniyor artik.... herkes biz onlar oldu.. kahveye girerken SAMİMİ olduklarimiza yani BİZDEN olanlara selam verir olduk... selam verenin de arkasından sorar olduk TANİYOZ MU diye...

bak forum bile değişti... la lar da lar HAKARET oldu... bir zamanlar selam verirdik sellektor yapardik hic tanimazdik ama forum stickerini görünce... simdi samimi değilim :)

SteinGP
17/07/2014, 04:58
Evet o meşhur LA konusu buymuş :) Bu kadar küçük şeylere takılırsak işimiz iş gerçekten. LA kelimesinin dünya dillerinde ne anlamlara geldiğini de öğrenmiş olduk bu sayede. Bazen boşvermek lazım arkadaşlar, sizde boşverin o kadar zor değil.

Konuya gelince, eğer bir kural varsa koşulsuz uygulanmalı bence. Eğer ehliyetiniz yoksa yoktur. Bence Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine'de başvursanız bir sonuç çıkmaz. Size geçmiş olsun demekten başka diyecek bir şey yok..