Orijinalini görmek için tıklayınız : 1.4 77bg fire chip uygulaması ve ilk deneyimim
demedimmi
08/07/2014, 01:49
Ankara iftar buluşmasında hediye olarak verilen Chip uygulaması, bana çıktı. Yemekten sonra Ahmet Şeker abi uygulamayı hemen yapabileceğini söyledi ve....
yaklaşık yarım saat içinde yazılım yüklendi.
İlk olarak artıları
Arabada üç kişi (yaklaşı 240kg) İlk kalkıştan sonra Ahmet abinin yönlendirmesiyle deneme amaçlı düşük devirlerde vites yükseltmemdi yol hafif yokuş olmasına rağmen 1500 devirde 5 vitese kadar çıktık ve araçta titreme bayılma gibi bir durum olmadı, araç hemen toparladı. Daha sonra Mehmet bey geçti direksiyona onunda farkı hissetiğinden emnim. Akşam trafiği olması ve yolun müsait olmamasından dolayı fazla deneme şansımız olmadı, ama ilk izlenimlerim çok olumlu. İnşallah kısa zaman içinde uzun yol ve yakıt değerlendirmemide yaparım. Ayrıca Yazılım yaptırmak isteyen ve tereddüdte kalan arkadaşlar isterlerse deneme sürüşüde yapabilirler.
Yapımda ve YAZILIMDA emeği geçen Herkese çok teşekkür ederim:D
Abim tanistigima memnun oldum. Umarim guzel olmustur. Fire kullanicilarina da referans olmus oldun boylece.
demedimmi
08/07/2014, 01:59
Abim tanistigima memnun oldum. Umarim guzel olmustur. Fire kullanicilarina da referans olmus oldun boylece.
Bende çok memnun oldum, :icon_smile_8ball:
Ankara iftar buluşmasında hediye olarak verilen Chip uygulaması, bana çıktı. Yemekten sonra Ahmet Şeker abi uygulamayı hemen yapabileceğini söyledi ve....
İlk olarak artıları
Arabada üç kişi (yaklaşı 240kg) İlk kalkıştan sonra Ahmet abinin yönlendirmesiyle deneme amaçlı düşük devirlerde vites yükseltmemdi yol hafif yokuş olmasına rağmen 1500 devirde 5 vitese kadar çıktık ve araçta titreme bayılma gibi bir durum olmadı, araç hemen toparladı. Daha sonra Mehmet bey geçti direksiyona onunda farkı hissetiğinden emnim. Akşam trafiği olması ve yolun müsait olmamasından dolayı fazla deneme şansımız olmadı, ama ilk izlenimlerim çok olumlu. İnşallah kısa zaman içinde uzun yol ve yakıt değerlendirmemide yaparım. Ayrıca Yazılım yaptırmak isteyen ve tereddüdte kalan arkadaşlar isterlerse deneme sürüşüde yapabilirler.
Çok şükür fire a yazılım yaptırıp paylaşan biri çıktı hayırlı olsun öncelikle. Ara hızlanmalardaki, ilk kalkıştaki ve yakıttaki değişiklikleri zaman içinde paylaşırsanız çok memnun olurum. Ayrıca aracınız lpg li mi? Ahmet abi bana özel l fiyat verdi sağolsun ama ordan bir yol yaparası daha indirirsem ve şu hava filtresi borusunu da halledebilirsem filtreyle birlikte sanırım bayramdan sonra ben de yaptıracam yasılımı ama kısmet tabi. Neyse yazılımla ilgili olumlu olumsuz yorumlarınızı bekliyoruz.
10 bg kattıysa iyidir bence en azından kasanın verdiği hantallığı yener.Yakıtta da eminim düşme olacaktır.
Abi sen zaten hevesliydin , yorumlarını bekliyoruz merakla
demedimmi
08/07/2014, 02:23
Aracım benzinli ara hızlanmalar ve ilk kalkış bariz değişti yakıt durumunuda ilerleyen günlerde paylaşacağım.
Ahmet abi tam soyadı gibi Şeker bir adam. Çok keyifli sohbet ettik. Ayrıca kendisi müşterisinin iyiliğini düşünen,güvenlik maksadıyla özellikle uyarılar yapan çok iyi bir esnaf. Düşünenler mutlaka Tork Tuning ile görüşmeliler. Ben şahsen tanıştığıma çok sevindim.
Aracım benzinli ara hızlanmalar ve ilk kalkış bariz değişti yakıt durumunuda ilerleyen günlerde paylaşacağım.
Benim araç tüplü. Yazılım yaptırsam da farkı anlayamazmışım diyorlar kimisi yeniden tüp ayarı yaptırman gerek diyor ben de bilmiyorum ne nasıl olur ama araç da 10hp fark etti mi çok çok güzel olur hatta ve hatta qçık hava filtresi ile araç biraz daha rahatlar. Yakıt değerlerinizi de bekliyoruz :)
Benim araç tüplü. Yazılım yaptırsam da farkı anlayamazmışım diyorlar kimisi yeniden tüp ayarı yaptırman gerek diyor ben de bilmiyorum ne nasıl olur ama araç da 10hp fark etti mi çok çok güzel olur hatta ve hatta qçık hava filtresi ile araç biraz daha rahatlar. Yakıt değerlerinizi de bekliyoruz :)
Abi evet gaz ayarı şartmış.Açık hava filtresi iyi de sesi çok sıkıyo bi süre sonra
Mehmet DEMIRKARA
08/07/2014, 03:46
İlk olarak artıları
Aracınızda sürüş keyfi ve iyi günlerden kullanmanızı temenni ederim...
Abi evet gaz ayarı şartmış.Açık hava filtresi iyi de sesi çok sıkıyo bi süre sonra
Vakti zamanında bi şahinimiz vardı sırf abart egsoz gibi bağırsın diye egsozu demiştim babam 1 gün bile dayanamadı gitti bayram bayram egsozcu bulup değiştirdi :) benim için sıkıntı yok da çocuklar sesten rahat edemezlerse o zaman orjinale dönerim ya da başında mı kutu içi hf taksam acaba ?
Gaz ayarı ile çözülüyorsa sıkıntı yok hallederiz. Aracı tüplü kullaniyorum ama bazen sırf benzindeki serilik için tüpü sökesim geliyor.
dün aracı kullanma fırsatım oldu normalde tek kullanacaktım (ağırlık açısından ) fakat 3 kişi ile tek kişi rahatlığı vardı 3. vites 1200 devirde hafif yokuş araç bayılmadı ve rahat topladı bir turbo araç kadar olmasada chip 1,4 77 hp de hakkını verdi açıkcası ben beğendim. düşünenlere referans olsun.
ahmetseker
08/07/2014, 12:22
Ahmet abi tam soyadı gibi Şeker bir adam. Çok keyifli sohbet ettik. Ayrıca kendisi müşterisinin iyiliğini düşünen,güvenlik maksadıyla özellikle uyarılar yapan çok iyi bir esnaf. Düşünenler mutlaka Tork Tuning ile görüşmeliler. Ben şahsen tanıştığıma çok sevindim.
Eyvallah kardeşim o senin güzelliğin. bende sizlerle tanıştığıma çok memnun oldum. sonuçta yaptığım işi ticari amaçla yapıyorum ama ne olursa olsun benim için önce güvenlik. para ikinci planda. allah haram lokma yedirmesin. (Amin)
Kadir00906
08/07/2014, 12:27
İlk olarak artıları
Ferhat abi çok sevindim,güle güle kullanırsın inşallah,bak bir sürü fire kullanıcılarına da ön ayak oldun böylelikle :)
Kadir00906
08/07/2014, 12:33
Ücretini Ahmet Şeker abiden alabilirsini tork tuning in sahibi çok güzel fiyatlar veriyor forum üyelerine
ahmetseker
08/07/2014, 12:36
İlk olarak artıları
Öncelikle Allah hayırlı uğurlu etsin kazasız belasız güle güle kullanmayı nasip etsin. araçtaki farkı zaten anında hissettiğini yazmışsın. o anda orda olan deneme şansı bulan femoli de denedi ve yorumlarını yazmış zaten. Bizim insanlarımız 8 hp 16-18 nm yi çok az görüyolar. bahsedilen güçler kamyona yüklendiğinde bile fark ediyor değilki binek arabada edilmesin.
yakıt meselesine gelince dizel araçlarda yakıt illaki düşer çünkü proğramda yakıt kısılır. ama benzinli araçlarda yakıt kısılma gibi bir şans yok. bu nedenle araç güçlendiğinden vites aralıkları kısaltılır. buda yakıtı düşürür. yani işin özü benzinli araçlarda yakıtı kullanıcı düşürür. bugüne kadar yaptığım benzinli araçların hepside yakıtının düştüğünü söyledi. gidiyor diye habire basarsa kusura bakmasın :)
okan atak
08/07/2014, 12:43
Dun cok gaza geldim ahmet abi ile randevu lastik ogledwn sonra benim kulusturede yazilim atacagiz ;)
ahmetseker
08/07/2014, 12:53
Arkadaşlar dün iftar yemeğine gelen tüm arkadaşlara teşekkürler. muhabbet sohbet gayet güzeldi. herkes çok sıcak kanlı ve içtendi. hepinizi tanıdığıma çok memnun oldum tekrardan...
bu arada forumda devamlı chip tuning için fiyat soran arkadaşlar var ben geçenlerde de iftara gelen arkadaşlar için bi güzellik düşünüyoruz diye yazmıştım. yalnız iftara gelen arkadaşların dışında da forum üyesi olan bütün arakadaşlara ramazan sonuna kadar chip tuning (yazılım) uygulaması 400,00 - TL :)
Kadir00906
08/07/2014, 15:36
Arkadaşlar dün iftar yemeğine gelen tüm arkadaşlara teşekkürler. muhabbet sohbet gayet güzeldi. herkes çok sıcak kanlı ve içtendi. hepinizi tanıdığıma çok memnun oldum tekrardan...
bu arada forumda devamlı chip tuning için fiyat soran arkadaşlar var ben geçenlerde de iftara gelen arkadaşlar için bi güzellik düşünüyoruz diye yazmıştım. yalnız iftara gelen arkadaşların dışında da forum üyesi olan bütün arakadaşlara ramazan sonuna kadar chip tuning (yazılım) uygulaması 400,00 - TL :)
Haydi bakalım gel gel chip tuninge gell,Ahmet abinin yazılımları bunlar gelllll :)
Abi helal olsun sana tebrik ediyorum işini kalitesiyle yapan nadir insanlardan birisin.
ahmetseker
08/07/2014, 17:51
Allah razı olsun kadir kardeşim. o senin güzelliğin
biancoangelo
08/07/2014, 20:23
Şeytanın bacağı kırıldı.... Hayırlı olsun.
Bundan sonra chipciler artacaktır. Garanti sonuna doğru bende uygulatacam Nasip olursa.
biancoangelo
08/07/2014, 20:44
Sitede 8 hp 16 NM artış olduğundan bahsediliyor.
Kadir00906
09/07/2014, 12:33
Evet fire motorda bu veriler mevcut,ancak turbo dizel ve turbo benzinli motorlarda bu veriler 20 hp 40 nm olarak görülebiliyor.
ahmetseker
09/07/2014, 14:45
Şeytanın bacağı kırıldı.... Hayırlı olsun.
Bundan sonra chipciler artacaktır. Garanti sonuna doğru bende uygulatacam Nasip olursa.
Şeytanın bacağı çoktan kırılmıştı da bu sitede 1.4 ünü yaptıran yada yapabilecek bir firma bulamamışlar sanırım. ama bu site için şeytanın bacağı yeni kırıldı o konuda haklısınız. bu arada yaptığımız yazılım uygulaması garantiyi bozmaz bilginize.
Konu Sahibi son izlenimlerini aktarabilir mi acaba?
biancoangelo
10/07/2014, 23:38
Konu Sahibi son izlenimlerini aktarabilir mi acaba?
konu sahibi keyif mi yapıyo canafarla acep ola????...
Son izlenimleri bide merak ediyoruz.... Bak garantiyide bozmuyomuş... Bende uygulatırım babacımm.
konu sahibi keyif mi yapıyo canafarla acep ola????...
Son izlenimleri bide merak ediyoruz.... Bak garantiyide bozmuyomuş... Bende uygulatırım babacımm.
bence de keyfini sürüyor :) ben de yaptıracam diyorum ne zamandır bir türlü uyduramadım yaptırmıycam diyim bakayım belki yaptırırım :)
Ahmet bey
euro 5 95 hp lik 1.3 mjet kullanıcısıyım. chip tuning sonrası normal kullanıcı için ortalama veriler ne çıkıyor ve yakıt tüketimi ortalama nerelere çekilebiliyor.
Mutlaka yaptığınız araçlardan geri dönüş almışsınızdır
saygılar
ahmetseker
11/07/2014, 12:44
Ahmet bey
euro 5 95 hp lik 1.3 mjet kullanıcısıyım. chip tuning sonrası normal kullanıcı için ortalama veriler ne çıkıyor ve yakıt tüketimi ortalama nerelere çekilebiliyor.
Mutlaka yaptığınız araçlardan geri dönüş almışsınızdır
saygılar
Merhabalar,
aracınıza 17-20 hp 35-40 nm tork artışı idealdir. bu veriler aracınızdaki hantallığı kaldırır tepkimeyi arttırır. aracınız min. 1 vites güçlenir. 1.3 95 hp multijetlerin şehir içi yakıt tüketimleri kullanıcıya göre 5.1 ila 7 lt. arasında değişiyor. uygulama sonrası yine kullanıcıya göre % 5 ila 15 arasında yakıt tüketiminde tasarruf sağlandığı görülmüştür. Yani 100 km.de 0,7 - 1 lt. arasında tasarruf görülmüştür.
teşşükürler saygılar.
demedimmi
11/07/2014, 15:15
Eveet bayağı keyfini sürüyorum. Yakıtta çok bariz bir azalma olmadı (sanırım eski alışkanlıklarımdan ve şuan kullandığım güzergahla alakalı)kanaatindeyim yazılım atılalı 100km yol 7.0 ortalama tüketim (Sanatoryum- Kızılay arası normal trafikte) daha önceleri 7.3 gibiydi. Ama çekişin bariz arrtığı hissediliyor. Birde yıllık bakıma henüz gidemedim hava filtresi vs.. değişince birazdaha fark alacağımı düşünüyorum.
Eveet bayağı keyfini sürüyorum. Yakıtta çok bariz bir azalma olmadı (sanırım eski alışkanlıklarımdan ve şuan kullandığım güzergahla alakalı)kanaatindeyim yazılım atılalı 100km yol 7.0 ortalama tüketim (Sanatoryum- Kızılay arası normal trafikte) daha önceleri 7.3 gibiydi. Ama çekişin bariz arrtığı hissediliyor. Birde yıllık bakıma henüz gidemedim hava filtresi vs.. değişince birazdaha fark alacağımı düşünüyorum.
Mutlaka alacaksındır Ferhat abi. Özellikle hava filtresini kutu içi ile değiştirebilirsin aslında ekstra bir maliyetle. Yakıtta artış olur ama çekişte de onu takriben olacaktır.
ahmetseker
11/07/2014, 18:54
Güle güle bin aracına.
Arkadaşlar hep tekrarlıyorum benzinli araçlarda yazılım hazırlanırken yakıt kısılamıyor. öyle bir şans yok. araç güçlendiği için vites aralıklarını kısaltarak kullanırsanız o zaman tabiki yakıt tasarrufu yaparsınız. kısaca yakıt tasarrufu kullanıcının elinde olan bişeydir. benzinli araçta % 20 -25 30 yakıt düşürüyor diyenler var külliyen yalan.
ama dizel araçlar farklıdır. proğram hazırlanırken yakıt kısılır. o zaman yakıtınız kesin düşer diyebiliyoruz. bu düşüş öyle %25 -30 değildir yine kullanıcıya göre %5 - 15 arasında değişkenlik gösterir. motor ne kadar büyük olursa yakıt tasarrufu o kadar çok olur. mesala bir 3.000 dizel renge rover BMV X5 gibi araçlarda %15-20 yi rahat görebiliyoruz. % 25 i gördüm diyende var ama onlar istisna.
teşekkürler iyi günler.
demedimmi
11/07/2014, 21:09
Ahmet abini dediği gibi eskiden kalma alışkanlıklarımı biraz değiştirebilirsem yakıtta tasarruf yapabileceğimi düşünüyorum
Chip uygulamasını izmirde yaptırabileceğim yer var mı acaba?
biancoangelo
12/07/2014, 01:39
Sanatoryum yoluda berbat yine 7.0 çokk ii o yol için. Bende Bağluma çıkıyorum.. Benim yakıtı sen hesab et...
Sanatoryum yoluda berbat yine 7.0 çokk ii o yol için. Bende Bağluma çıkıyorum.. Benim yakıtı sen hesab et...
havalar da ısındı klima sürekli açık yakıt 1-1.5 lt arttı benim bide devirli kullanıyorum geçen gün 10 küsür lt lerle geziyordum ş.içinde, corvet gibi yakıyo namussuz.
havalar da ısındı klima sürekli açık yakıt 1-1.5 lt arttı benim bide devirli kullanıyorum geçen gün 10 küsür lt lerle geziyordum ş.içinde, corvet gibi yakıyo namussuz.
Abi 2013 corvette 16lt yakıyo ya :/
Zamanında 95 reno 19 um vardı ş.içi 17 lt yaktığını biliyorum :) ama karbüratörün şamandırası delinmiş benzin ne gelirse gidiyordu yaptırdık 10ltlere düşmüştü sonra dayanamadım gaz taktırdım :D
Zamanında 95 reno 19 um vardı ş.içi 17 lt yaktığını biliyorum :) ama karbüratörün şamandırası delinmiş benzin ne gelirse gidiyordu yaptırdık 10ltlere düşmüştü sonra dayanamadım gaz taktırdım :D
ahmetseker
12/07/2014, 12:31
Chip uygulamasını izmirde yaptırabileceğim yer var mı acaba?
Balıkesire yolun düşerse yardımcı olabilirim. orda var yapan arkadaş.
emrek8899
13/08/2014, 12:36
ferhat abi şu kanıma girdin yine bak banada yaptırtcanda arabanın borcu çok ya :sapsal:
Mehmet DEMIRKARA
14/08/2014, 13:37
ferhat abi şu kanıma girdin yine bak banada yaptırtcanda arabanın borcu çok ya :sapsal:
Emre kardeşim ferhat abinin araba 1.4 fire idi. görüdüğüm kadarıyla seninki 1.3 multijet. multijetlerde daha keyifli oluyor. hem dizel olduğu için yakıt düşüyor hemde turbo olduğu için acayip güçleniyor. tavsiye ederim
emrek8899
14/08/2014, 21:17
Abi biliorum aklimda ferhat abiylede konustumda biraz butce el vermiyor yoksa hemen yaptircam ama fiyatta guzel bi kanpanya olursa borc bulur yine yaptiririm :) saygilar
Mehmet DEMIRKARA
15/08/2014, 13:21
Kardeşim yaptırmak istiyorsan ahmetseker abi ile görüş
marineros
25/09/2014, 15:56
Merhabalar.benim aracım 2011 benzinli 77hp evo dualogic.acaba bu araca yaptırabiliyor muyuz?eğer yapılıyorsa yaptırmak istiyorum.Ahmet bey,ben muğla fethiye de yaşıyorum ama bodrum da çalışıyorum.aydın,muğla civarı veya izmir tarafında servis verebilen çalışma arkadaşlarınız var mı?varsa gelecek hafta yaptırmak isterim.teşekkür ederim.
emrek8899
21/12/2014, 12:44
Dün Ferhat abinin aracı kullandim daha oncede fire motorlu linea ve punto kullanmistim ama chip olayiyla sanki arac multiair gibi hizlaniyor dusuk viteste gaza yuklendiginde hic zorlanmadan hizlaniyor gerçekten basarili olmus fire motorun hantalligindan sikayet edeneler mutlaka uygulatmali
Biraz konuyu hortlatmış gibi olacam ama şuan bu sistem geliştirildi mi daha fazla?
1.4 Fire için şuanki durum nedir. Bunu yaptırdıktan sonra motora yük biniyor mu? Yoksa motor rahatlıyor mu. :)
Muratipek
11/08/2016, 14:49
Merhaba arkadaşlar
İstanbulda bunu uygulayan varmı acaba?
Venus_V3_5570 cihazımdan gönderildi
maskot87
05/10/2016, 12:18
hayırlı olsun inşallah :)
Arkadaşım chip uygulaması yapıyor İstanbul Avrupa yakasında isteyen olursa numarasını veririm , benim ismimi verin indirim yapar vaktiniz yoksa ev adresinize galipte uygulamayı yapabiliyor.
Muratipek
06/10/2016, 00:18
Mumkunse numarasini yazabilirmisin
ASUS_Z002 cihazımdan gönderildi
Murat bey PM atıldı, buradan da yazarımda reklam olmasın diye yazmadım , isterseniz buradan da yaza bilirim.