PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bakım

onurgenc87
30/06/2014, 00:20
Arkadaşlar aracım 2011 1.4 dualogic evo ilk bakımını 20000 de serviste yaptırdım. 2. bakımda ise işim sebebi ile çok binemediğim için 29700 de tekrar serviste yaptırdım. Aracımın garantisi temmuz da bitiyor yani bitti diyebiliriz :D şuan araç 47000 küsürde ve bakım yaptırmayı düşünüyorum. Fiat servisi yerine bosch-car serviste yaptırmayı düşünüyorum. Neleri yaptırmalıyım ? Şanzuman için bir şey yaptırmak gerekiyor mu ? Marmaris te ikamet ediyorum buralarda en mantıklı bosch-car servisi geldi. Sizce ne yapmalıyım önerileriniz nelerdir? Teşekkür ederim.

celenlee
30/06/2014, 00:53
Yag ve filtreler dışında..
Periyodik cetvele baktığımzda 2senede bir şanzıman yağı ve fren hidroliği değişmelidir diyor.

**Ama şanzıman yağını genelde ülkemizde debriyaj balatası değişirken değiştiriyor herkes.
**Aynı şekilde fren hidroliğini az km yapan araçlarda balatadan balataya değiştiriyorlar (hatta bir çoğu değiştirmiyor bile)

Ayrıca bujileri 20BIN km dolmadan değiştirmenin hiçbir manası yok, 20BIN'deki bujiler bile gayet temiz çıkabiliyor.
Bujilerin son değişim km'sine göre karar verebilirsiniz buna da. Ya da ustanız bir tanesini açar bakar, önerisine göre değiştirir ya da devam edersiniz aynı bujiyle..

Kayış vs değişimleri de 5.Yılı tamamladığında yapacaksınız.(Muhtemelen 120BIN km dolmadan 5 yaşını doldurur :) )
V-Kayışı+Bilye
Triger Kayışı+Bilyesi
Araç Temmuz2010 çıkışlıysa 2015 yazında yapılmalı.. Araç montaj tarihine/~trafiğe çıkış tarihine göre

onurgenc87
30/06/2014, 21:17
yani standart bakım yaptırsa yeter diyorsun... bide buna artı balataları değiştirmek lazım 50000 olacak neredeyse daha hiç değiştirmedim.. Kampanalar ne kadar da gidiyor acaba ?

onurgenc87
30/06/2014, 21:57
Hocam bir de benim aracın şanzuman kulağı gitmiş sanırsam 1-2 de çok vuruntu yapmaya başladı... Fiyatı nedir acaba ?