Orijinalini görmek için tıklayınız : Motor yıkama hakkında
galatasaray
23/06/2014, 22:08
arkadaslar aracımın motorunu yıkamak ıstıyorum kopukleyip tazikli suyla yıkasam kayıslar falan zarar görurmu dikkat etmem gereken biseyler varmı zararı varmı yıkamanın yardım edermisinz arkadaslar:):)
Bildiğim kadarıyla hele dediğiniz şekilde köpükleyip tazyikli suyla yıkama araca zarar verme ihtimali yüksek bir olay. Kayışlardan çok su gitmemesi gereken elektronik bazı kısımlar var diye biliyorum. (Sensörler, beyin vs. bunların en iyi şekilde korunması illa yıkanacaksa motor tazyikli su değil de daha nazik şeylere yönelmeli diye düşünüyorum. Spreyler falan vardı galiba.)
Not: Aşırı bilgimden değil ama az çok okuduklarımdan ve çıkarımlarından yazdım.
Ekleme: Hatta tabi en güzeli bir bilene danışmak, yaptırmak. Öğrenince tek başına devam etmek.
dizelse hiç bi zararı olmaz fakat yıkamanında bi faydası olmaz:)
blackhawk
24/06/2014, 13:46
Servise götür ver 40-50 TL korkulu rüya görme... Sorun olursa onların sorumluluğunda olur.
son derece riskli bir işlem bana göre :D
ECU'yu,kabloları,aküyü ve varsa xenon balastlarını vs. poşet ile kapatıp hızlı bir şekilde yıkama yapılabilir. Kullanılan kimyasal iyi bir kir sökücü olmalı. Atas EST gibi sağlam bir kir sökücü motoru pırıl pırıl yapar. Motoru çalışırken yıkamamak lazım. Motor kapalıyken temizlenmeli,yıkandıktan hemen sonra çalıştırılmalı ondan sonra kurulamalı. Hava tabancası olsa hiç fena olmaz.Elin girmediği yerlerdeki kaba suyu atabilirsiniz böylece.
ECU'yu,kabloları,aküyü ve varsa xenon balastlarını vs. poşet ile kapatıp hızlı bir şekilde yıkama yapılabilir. Kullanılan kimyasal iyi bir kir sökücü olmalı. Atas EST gibi sağlam bir kir sökücü motoru pırıl pırıl yapar. Motoru çalışırken yıkamamak lazım. Motor kapalıyken temizlenmeli,yıkandıktan hemen sonra çalıştırılmalı ondan sonra kurulamalı. Hava tabancası olsa hiç fena olmaz.Elin girmediği yerlerdeki kaba suyu atabilirsiniz böylece.
mars motoru vs???
sakin ole bi hata yapmayin. motor temizleme spreyleri var.
Keyifli ve Kazasız Sürüşler Dilerim " Sato Topal "
erdinc1000
24/06/2014, 20:07
Bende bu konuyu çok merak ediyorum. Çok kirli görünüyor. Şimdiye kadar dokundurmadım kimseye ama iyi bir çözüm çıkarsa takipteyim...
Yılda iki kere kendim yıkıyorum. öncelikle aracınız dizelse çok tereddüt etmenize gerek yok. öncelikle tam yağlı kontak spreyi ya da wd40 ayarlıyorsunuz. kablo girişlerine bağalantı soketlerine sıktıktan sonra. aracınızın motorunun kirine göre, motor temizleme köpükleri var, hepsiburada - gg - sanalpazar gibi sitelerden kolayca bulabileceğiniz köpüklerden alıp uygulayabilirsiniz. motor ciddi anlamda yağ kalıntısı, ve kirli ise BİM'den GÜLDAL yağ çözücü alıyorsunuz(şaka değil) sıkıp iyice süzüldükten sonra duruluyorsunuz. kesinlikle basınçlı su tutmayın, ecu dediğimiz beyne su tutmayın(arada sıçrayabilir o kadar hassas değil). yağmurlama yapar gibi durularsanız sıkıntı olmaz. sonrasında kurulayıp, tekrar bağlantı noktalarına WD40 ya da tam yağlı kontakt spreyi ve tekrar silin. iş tamamdır. birde benzinli araçlarda tüp beynine dikkat edin, bobinlere doğru fazla sus tutmamaya çalışın.
Resimdeki araç benim herhangi bir parlatıcı sıkılmamıştır
mars motoru vs???
sakin ole bi hata yapmayin. motor temizleme spreyleri var.
Keyifli ve Kazasız Sürüşler Dilerim " Sato Topal "
elektronik olan her şey kapanacak kanka. Qashqai'nin motorunu 2 kez bu şekilde yıkadım. Basınçlı su ile. Hiç bir sorun yaşamadım. Ha,japon arabaları motor konusunda çok hassastır elektroniği çok olduğu için. ama bendeki Renault motorlu :)
Bir sorun olmaz. Benzinlilerde bujileri kapatıyoruz. ECU,marş motoru,akü ve elektrnik olan her şeyi kapatıyoruz poşetle. Yukarıdaki arkadaşın elektronik soket ve kablolara WD-40 sıkması suyu itmesi sebebiyle yapılıyor. Ama işi şansa bırakmamak için kapatadabilirsiniz.
Motor suyla yıkanmaz. Hiç riske gerek yok. Ban kalsa bırakın tozlu kalsın. Yok illede temizlensin isteyenler varsa, süt ile pırıl pırıl yapabilir. Sütü sıkın ve biraz bekledikten sonra sünger ile silin. Daha sonra temiz bezle üstünden geçin ki, pıhtılaşma olmasın. Toz moz almaz uzun bir süre.
En iyi temizlik budur :
Nasıl yapıldığına gelince :
1 adet sıradan dandik bir bez alıyorsunuz suya batırıyorsunuz. Sonrasında sonuna kadar sıkın bezi nemli kalacak şekilde Motordaki siyah ne kadar aksam varsa siliyorsunuz ve sonuç :D :lock: :lock: :thankyou:
https://i.hizliresim.com/0Vdd6V.jpg
En iyi temizlik budur :
Nasıl yapıldığına gelince :
1 adet sıradan dandik bir bez alıyorsunuz suya batırıyorsunuz. Sonrasında sonuna kadar sıkın bezi nemli kalacak şekilde Motordaki siyah ne kadar aksam varsa siliyorsunuz ve sonuç :D :lock: :lock: :thankyou:
Sen arabaya binmiyorsun ki kirlensin, seninki kirlenmez ki anca tozlanır :D