Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ses sistemiiyardımı hakkında

hknbrn
20/06/2014, 18:17
Arkadaşlar Grande Punto'ma ses sistemi yapmak istiyorum. Ama öyle bangır bangır bi ses sistemi değil de daha zevkle müzik dinleyebileceğim bi sistem düşünüyorum.

Öncelik aracın orijinalliğini bozmamak. Orijinal teybi değiştirmeden ve kapılardaki hoparlörleri herhangi bir işlem yapılmadan (kesme biçme);

-Bagajda stepne yerinde lpg olduğundan stepne de bagajda ve çok az yer kalıyor. Sony Slim Bass (NEW 2013 SONY XS-GTX121LS 1000W SLIM BASS KAPINDA ÖDE - Subwoofer Hoparlör İlanları sahibinden.com'da - 112102326 (https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-ses-sistemleri-hoparlor-new-2013-sony-xs-gtx121ls-1000w-slim-bass-kapinda-ode-112102326/detay)) + kapılara kompenant denen hoparlörlerden eklersek maliyeti ne olur.

-Ya da başka bir arkadaşımın önerisi kapılara güçlü hoparlörlerden alırız arkaya da oval alırız yeterli sesi alırsın yönünde idi. Bagaj da bana kalacak idi tabi.

Bagaja bass almaksızın hoparlörlerden yeterli derecede bass alabilir miyim?
Ve aşağı yukarı bütçem 500 TL. Bu rakam ile böyle bir sistem kurmak mümkün müdür?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

cemdogu
20/06/2014, 18:33
selamlar.

klasik olacaktır ama basslı bir sistem istiyorsanız iyi bir amfi almak zorundasınız bu 1. kısmı

ben de şahsen sizin gibi düşünüyorum.Bagaj bize kalmalı.müzik dinleyecez diye bi koli sığmayacak hale geliyor bagajlarımız...Özellikle uzun yolda eziyet oluyor.

Ben bu yüzden zamanında bir araştırma yapmıştım ve stepne bass'ı bulmuştum pioner üretiyor.Stepne lastiğinizin ortasındaki boşluğa sığacak boyutta.Aynı sistem Bizim şuanki qashqai'de orjinal olarak bose marka olarak mevcut.Yani hem stepne lastiğimiz kalkmıyor, hem de bassımız oluyor.sonuç olarak bagaj bize kalıyor.Buna karşın, tok, abartısız hoş basslar alıyorsunuz..

Kapı kolonlarındaki hoperlörleri değiştirmeden hiçbir şekilde düzgün ses alamazsınız.Ayrıca arka pandizota konulan hoperlörler doğru müzik yöntemleri değil.Müzik dediğin tam sağ,tam sol hoperlörlerle dinlenir.O yüzden kapı kolonları sizin için daha ucuz ve daha doğru yöntem.

Tavsiyem JBL'in kapı kolonları, çünkü bass nitelikteler.Teypteki bass ayarlarıyla bile hoş ses veriyorlar.Arka tarafa da eğer bass alacaksanız yine JBL tavsiye ederim.

Bu arada sizde sanırım simit lpg var.Eğer normal lpg tankınız olsaydı bu bahsettiğim stepne bass'ı size fayda sağlardı ama tek tercihiniz slim bass gibi duruyor.Eğer sığıyorsa slim bass'ı arka bagaja doğru değil, sağ taraftan sol tarafa dönük şekilde sığdırırsanız daha titreşimsiz ve tok bass alırsınız.Ses çıktığı zaman kaportaya vurmak yerine yalıtımlı yüzeye vurarak daha temiz yayılır.

500TL'lik bütçeyle bunlar zor.Ama slim bass ve kapı kolonları + güzel bir amfi ile geçici olarak güzel ses alırsınız.Ancak işi biraz daha güzelleştirmek isterseniz kapılara,bagaj kapağına ve tabana ses izolasyonu yapmanızı tavsiye ederim...

khanunl
20/06/2014, 19:08
Arkadaşlar Grande Punto'ma ses sistemi yapmak istiyorum. Ama öyle bangır bangır bi ses sistemi değil de daha zevkle müzik dinleyebileceğim bi sistem düşünüyorum.

Öncelik aracın orijinalliğini bozmamak. Orijinal teybi değiştirmeden ve kapılardaki hoparlörleri herhangi bir işlem yapılmadan (kesme biçme);

-Bagajda stepne yerinde lpg olduğundan stepne de bagajda ve çok az yer kalıyor. Sony Slim Bass (NEW 2013 SONY XS-GTX121LS 1000W SLIM BASS KAPINDA ÖDE - Subwoofer Hoparlör İlanları sahibinden.com'da - 112102326 (https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-ses-sistemleri-hoparlor-new-2013-sony-xs-gtx121ls-1000w-slim-bass-kapinda-ode-112102326/detay)) + kapılara kompenant denen hoparlörlerden eklersek maliyeti ne olur.

-Ya da başka bir arkadaşımın önerisi kapılara güçlü hoparlörlerden alırız arkaya da oval alırız yeterli sesi alırsın yönünde idi. Bagaj da bana kalacak idi tabi.

Bagaja bass almaksızın hoparlörlerden yeterli derecede bass alabilir miyim?
Ve aşağı yukarı bütçem 500 TL. Bu rakam ile böyle bir sistem kurmak mümkün müdür?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Hiçbirşeye dokunmadan kendinden amfili volüm kontrollü koltukaltı subwoofer kullanabilirsiniz.Bass sesleri istediğiniz ölçüde alırsınız ve ayrıca yer kaybınız olmaz!

28041990
07/08/2014, 15:52
Ben orjinal teybe cevirici ile 1000w pıonner bass onlere jbl companenti ve pıonner amfi alıp bağladım.Seste bi sıkıntım yok güzel ses çıkıyor fakat arkada oturunca farkettim arkada sadece bas var önde ise sadece tiz var hemde aşırı derecede.Kısmak zorunda kaldım önleri.Ayrıca teyp yada ceviriciden olsa gerek sesi 20 den fazla acarsam ses bozuluyor.Tam istediğim bası alamıyorum.Tavsiyem arkadaşınızın dediği gibi arkalara ve önlere güzel bir hoparlör alırsanız ki dediğiniz fiyata en iyisinden alırsınız.Buda sizin istediğiniz sesi size sunar.Bagajınızda sizde kalır.Kompanent takımı hakkında da bana amfisiz bi işe yaramaz demişlerdi.Aklınıza takılan sorulara yardımcı olmaya çalışırım.