PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Basınçlı yıkama makinaları

Chipset001
04/06/2014, 16:02
Arkadaslar merhaba,

Malum son günlerde ülkemizde sık sık yağmur yağıyor. Geçen gün yağan yağmur(çamur) artık tak ettirdi. Sonunda gidip basınclı oto yıkama makinesi aldım. Dışarıda hangi sampuanı bilmediğimiz yerlerden aracımı yıkatmaktansa kendi Meguiars setimi ve yıkama makinemi edinmek daha ekonomiktir diye düşünüyorum.
Hem de boş zamanları değerlendirip stres atmak açısından da iyi olabilir.
Daha önce aracı için bu tarz cihazlar kullanan arkadaslarımız varsa önerileri var mı?

SteinGP
04/06/2014, 16:38
Yikama isiniz bittigi zaman suyu derhal kapatin. Suyu kapatmazsaniz basinc makinanin pompasini bozuyor. Bi tane bosch attim cope aci tecrubeyle sabit :)

LG-D802 cihazımdan gönderildi

cdogu
04/06/2014, 16:51
Ne marka aldınız bilmiyorum ama eğer uygunsa Foam Lance aparatı da alın. Böylece perde şeklinde köpükleme yapabilirsiniz. Yıkamanızı çift kova yöntemi ile yapın. Temiz bir kova su,yanında şampuan bulunan kova. Yıkama eldiveninizi şampuana batırıp arabanızı yıkayın,ardından temiz su ile durulayıp tekrar şampuan alın. Böylece eldiveninize taş,çamur toz yapışamayacak ve arabanızı çizemeyeceksiniz.

Şampuan olarak Sonax Turuncu şampuan tavsiye ederim. PH Nötr'dür ve boyaya zarar vermez.

tirit
04/06/2014, 16:52
Yıkama işiniz bittikten sonra musluğu kapatın, sonra motoru kapatın ve akabinde hortumdaki basıncı almak için tabancayı çalıştırıp basıncı alın. Yine de makineler uzun süre dayanmıyor ne yazık ki. Deponun içinde yaylı bir mekanizma var aşırı basınca karşı korumak için. Sanırım onlar bir süre sonra illaki bozuluyor ve hem basınç kaybı hem de makinanın altından sular seller akıyor. Tamir ettirmek isterseniz de sizden makine parasını istiyorlar.Siz siz olun en fazla yarım saat makineyi açık tutun. Uzun süreli kullanımlardan kaçının.

Chipset001
05/06/2014, 11:02
Ne marka aldınız bilmiyorum ama eğer uygunsa Foam Lance aparatı da alın. Böylece perde şeklinde köpükleme yapabilirsiniz. Yıkamanızı çift kova yöntemi ile yapın. Temiz bir kova su,yanında şampuan bulunan kova. Yıkama eldiveninizi şampuana batırıp arabanızı yıkayın,ardından temiz su ile durulayıp tekrar şampuan alın. Böylece eldiveninize taş,çamur toz yapışamayacak ve arabanızı çizemeyeceksiniz.

Şampuan olarak Sonax Turuncu şampuan tavsiye ederim. PH Nötr'dür ve boyaya zarar vermez.

Uzun araştırma ve soruşturma süreci sonrası 130 bar'lık bosch aqt 37-13 plus modelini aldım. Aslına bakarsanız bu konuyu basic seviyesinde biliyorum. diğer arkadaşların vermiş olduğu bilgileri kesinlikle dikkate alıcam.

Yalnız bir problem var cihaz ile gelen kitapçıkta köpükleme bölümüne hiç yer ayırmamış. Uygun deterjan ve su karışımımızı yaptıktan sonra köpük attırma işlemini nasıl yapabilirim bu konu hakkında yardımcı olur musunuz? Bunun dışında Foam lance aparatı hakkında araştırma yaptım gerçekten faydası olabilir. Önerdiğiniz şampuanı kullandım memnun kaldım fakat şu an Meuiars şampuan ve yıkama kurulama sonrası Quick wax parlatıcı sprey kullanıyorum.

@SteinGPBiraz; anlattığınız durum garanti kapsamı dahilinde değil mi hocam ?

gurcan45
05/06/2014, 12:56
Valla bndede karcher var bende senin gibi dusunup alistim 2 yil olacak nerdeyse is yerinde kullanmayan yikanmayan sey kalmadi halen daha canavar masallah :)

Chipset001
05/06/2014, 14:23
Valla bndede karcher var bende senin gibi dusunup alistim 2 yil olacak nerdeyse is yerinde kullanmayan yikanmayan sey kalmadi halen daha canavar masallah :)

Var mıdır öneriniz dikkat et diceğiniz sey hocam. Galiba kullanmıyorken sebeke suyunu kesmemiz ve işimiz bittikten sonra cihazın icindeki suyu tabancaya basarak tahliye etmemiz dısında baska bişey yok. Siz deterjan ve köpük püskürtme opsiyonunu kullanıyor musunuz ? :cool:

cdogu
05/06/2014, 16:17
Foam Lance bosch makinaya uyumlu olarak var Türkiye'de. Alabilirsiniz. Perde şeklinde köpük atarsınız tabii ki daha iyi bir temizlik sağlanır. Bosch iyi bir makina. FL de Karcher,Lavor,Bosch ve Black&Decker gibi markalara uyumlu olarak satılıyor.

Foam lance esasında Şampuan haznesi bulunan bir nozul tabancadır. Su önce şampuanla karışır oluşan basınçla I şeklindeki uçtan perde halinde çıkar. Şampuanın ölçüsüne göre köpüğün yoğunluğu değişir. Kirlerin akıp gitmesi için bu ölçü mühimdir.Malesef ki makinanızdaki (varsa) deterjan haznesi köpüklemek için hiç yeterli olmayacaktır. Tabii varsa dediğim gibi.

gurcan45
06/06/2014, 11:52
Var mıdır öneriniz dikkat et diceğiniz sey hocam. Galiba kullanmıyorken sebeke suyunu kesmemiz ve işimiz bittikten sonra cihazın icindeki suyu tabancaya basarak tahliye etmemiz dısında baska bişey yok. Siz deterjan ve köpük püskürtme opsiyonunu kullanıyor musunuz ? :cool:

valla hıc bırseye dıkkat etmıyoruz massallah canavar gıbı calısıyo kopukle yıkamayıda aracımın ozel sungerı ve sonax turuncu sampuanı var onlarla yapıyorum bana yetıyo acıkcası. :)

Chipset001
06/06/2014, 14:39
valla hıc bırseye dıkkat etmıyoruz massallah canavar gıbı calısıyo kopukle yıkamayıda aracımın ozel sungerı ve sonax turuncu sampuanı var onlarla yapıyorum bana yetıyo acıkcası. :)

Kaç Bar peki sizinki bunu sormayı unutmusum :busted_b:

cdogu
06/06/2014, 14:51
Karcher genelde 130 bar olur. Baslangıç seviyesi makinalar hep 100-130 bar arası olurlar.

Chipset001
06/06/2014, 15:13
Karcher genelde 130 bar olur. Baslangıç seviyesi makinalar hep 100-130 bar arası olurlar.

Evet. Bende bu işi yapan insanlarla konustuğumda 100 barlık cihazlardan verim alınamayacağını. Basic seviyesinde uygun cihazın 130 ile 150 bar olduğunu duymuştum. Benimkisi 130 bar bakıp göreceğiz. Yağmurlu havalar bir geçsin de :cool0000:

emrek8899
06/06/2014, 15:39
Ya bu cihazlarin fiyatlari nasil

Chipset001
06/06/2014, 17:31
Ya bu cihazlarin fiyatlari nasil

Piyasada onlarca marka model ve güc aralığında cihaz var ortalama 120 -150 Tl'den baslıyor. Ama işinizi görecek güc aralığı ortalama 1700W ve 130-150 bar arası olmadı. Açıkcası ben bilmediğim güvenmediğim cihazlara para yatırmaktansa biraz daha verip Bosch marka aldım. Şu anda diğer firmalara göre indirimde aşağıda linkini paylastım inceleyebilirsiniz.

BURADAN..!!! (https://www.hizlial.com/bosch-aqt-37-13-basincli-yikama-makinasi-1700w-130-bar-0-600-8a7-200/10349483)

cdogu
06/06/2014, 19:32
Aslında olay basınçta tabii. Işi kolaylaştırır. Ama 30 bar büyük bir fark değil. Pisliklerin tamamını hiç bir türlü sadece tazyikle çıkarmak mümkün olmaz. O yüzden çift kova yöntemini tavsiye ettim. 100 yada 130 fark etmez. Ben 200 barlık hava kompresörlü kullandığımda da çift kova kullanırım.

SteinGP
04/07/2014, 01:15
Ben de bir hort çekeyim :) Geçtiğimiz hafta 2 tane bosch yıkama makinamın ikiside patladı. Bosch almaya tövbe ederek biraz araştırdıktan sonra Lavor Power 19 modelini aldım dün. Bugün kargo geldi İstanbul'dan. Kesinlikle boschtan bir gömlek üstün hem fiyat hem de özellik olarak. Şiddetle tavsiye ederim.

cdogu
04/07/2014, 01:23
Lavor iyidir. Tetik olarak ileride sıkıntı yaratabilir Can abi. FoamLance almayı düşünür müsün? Köpükle yıkarsın

erdiyilmaz
04/07/2014, 01:34
Alakasız olacak ama dün 1tl ile çalışan basınçlı su yıkama makinasıyla ufak bir kaza geçirdim. Yakın mesafeden bir anlığına basınçlı su el parmağıma geldi ve parmağımı parçaladı. Bir anda kanlar içinde kaldı. Apar topar hastaneye gittim, röntgen çekildi kırık çıkık yok şükür. Ödem nedeniyle şimdilik hareket ettiremiyorum ama yakın zamanda eski haline döner diye düşünüyorum. Hastanedeki doktor bu şekilde el ya da ayak parmakları kopma noktasına gelenlerin dahi olduğunu söyledi.

Siz siz olun basınçlı su yıkama aletlerini dikkatli kullanın yakın mesafeden jiletten farkları yok. Tecrübeyle sabit :)

SteinGP
04/07/2014, 01:40
Lavor iyidir. Tetik olarak ileride sıkıntı yaratabilir Can abi. FoamLance almayı düşünür müsün? Köpükle yıkarsın

Tetik olayını bende okudum. Umarım bende olmaz. FoamLance zımbırtısına benzer bir şişesi var. Bugün onuda deneme imkanım oldu. Gayet iyi çalışıyor. O yüzden şimdilik gereksiz gördüm. Aslında gönlümden buharlı makine almak geçiyor ama, işyerinde o kadar teferruat kuramam zaten araba yıkadığım için sitedeki komşuların çoğu bana kıl :) Bu da bozulursa başka almayacağım ama Allahın hakkı 3 :D

Alakasız olacak ama dün 1tl ile çalışan basınçlı su yıkama makinasıyla ufak bir kaza geçirdim. Yakın mesafeden bir anlığına basınçlı su el parmağıma geldi ve parmağımı parçaladı. Bir anda kanlar içinde kaldı. Apar topar hastaneye gittim, röntgen çekildi kırık çıkık yok şükür. Ödem nedeniyle şimdilik hareket ettiremiyorum ama yakın zamanda eski haline döner diye düşünüyorum. Hastanedeki doktor bu şekilde el ya da ayak parmakları kopma noktasına gelenlerin dahi olduğunu söyledi.

Siz siz olun basınçlı su yıkama aletlerini dikkatli kullanın yakın mesafeden jiletten farkları yok. Tecrübeyle sabit :)

Geçmiş olsun başkan. Dikkat etmek lazım heleki o benzinliklerdeki makineler tam iş kazasına uygun aletler..

cdogu
04/07/2014, 02:15

Abi çok geçmiş olsun. Benzinliklerdeki yaklaşık 200bar ve oldukça sertler. Bu makinalar daha yumuşak çalışıyor. Sana da tavsiye ederim :)

cdogu
04/07/2014, 02:18
Tetik olayını bende okudum. Umarım bende olmaz. FoamLance zımbırtısına benzer bir şişesi var. Bugün onuda deneme imkanım oldu. Gayet iyi çalışıyor. O yüzden şimdilik gereksiz gördüm. Aslında gönlümden buharlı makine almak geçiyor ama, işyerinde o kadar teferruat kuramam zaten araba yıkadığım için sitedeki komşuların çoğu bana kıl :) Bu da bozulursa başka almayacağım ama Allahın hakkı 3 :D

Motor bozulmaz lavorda ama tetigi dikkatli kullan abi. Kapattiktan sonra icindeki basinci almak icin bir iki kere bas tetige.

FoamLance bomba gibi bir sey. Aslinda bir kisim tanidigim ilac pompalarini modifiye ediyor ve boyle perde gibi kopuk attiriyorlar alete. Alabilirim boylece istedigim yerde kendi sampuanimi kullanabilirim.

Sampuan olarak sana Sonax Turuncu oneririm. Hele ki cila atarsan ondan baskasini kullanma cunku ph notr ve cilaya zarar vermez. Eldiven de kullan ki cizme guzelim arabayi aman :)

SteinGP
04/07/2014, 02:24
Şampuan olarak yillardir meguiars nxt kullaniyorum. Eldiven olarak meguiars yikama eldiveni ve silme icin meguiars mikrofiber bez :D

cdogu
04/07/2014, 02:28
Şampuan olarak yillardir meguiars nxt kullaniyorum. Eldiven olarak meguiars yikama eldiveni ve silme icin meguiars mikrofiber bez :D
Wolly mamooth tavsiye ederim. Sıkmadan tek seferde kurulayabiliyor aracı

Meg nxt de hakikaten guzel sampuan bence de. Ama ben cilayi bozmamasi acisindan sonax kullaniyorum.

SteinGP
04/07/2014, 02:40
Ayda bir mutlaka Mg gold class carnauba plus wax atıyorum zaten :) Nedense sonax ürünleri bana hep itici gelmiştir. Olur da yarın bir gün şimdiki işimi yapmaktan vazgeçersem, kesinlikle hedefimde bir Meguiars uygulama merkezi açmak var :D

cdogu
04/07/2014, 03:01
Ayda bir mutlaka Mg gold class carnauba plus wax atıyorum zaten :) Nedense sonax ürünleri bana hep itici gelmiştir. Olur da yarın bir gün şimdiki işimi yapmaktan vazgeçersem, kesinlikle hedefimde bir Meguiars uygulama merkezi açmak var :D
Ortak olurum :) ya da çalışan :)

SteinGP
04/07/2014, 03:05
Ortak olurum :) ya da çalışan :)

Her şartta kapım açık beklerim kardeşim :)

katip onur
04/07/2014, 10:38

Geçmiş olsun.. Antalya'daki Otogar aşağısındaki Antoil'deki yıkama makinasının basıncı diğerlerinden biraz daha fazla. Ben de orda bir el parçalama olayı yaşamıştım, yarası kapandı ama elimde izi kaldı malesef. Bu arada maguiars'ın şu şampuanını 1 defa kullandım gerçekten çok başarılı, araba temizliğinin üstadı Maguiars sanırım :)