Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Fiat Brava hakkında bir kaç soru ?

Nacfires
27/05/2014, 22:30
Merhabalar,

2000 model türkiye üretimli 1,6 Brava sahibiyim. Aracın performansını arttırmak için uygulamak istediğim bir kaç işlem var, burada sizlere sormak danışmak istedim.
işlemleri şekilde sıralayacak olursak;
1- dereceli egzantrik: palio sporting egzantiriği, Colombo&Bariani marka cadde tipi egzantirik bulunduğunu duymuştum.

2- header- egsoz manifoldu: uzun bir süredir araştırıyorum ancak hiç bir yerde bulamadım.

3- komple düz boru + son susturucu: boru çapı kaç mm olmalıdır??

4- chip tuning uygulaması.

Bu uygulamaların getirisi tahmini ne olacaktır? Maliyet kısmı önemli değil, önemli olan parçaları bulabilmek. Manisa merkezde ikamet ediyorum izmire yakın olmamda bir avantaj. parçaları temin edebileceğim yada bu işlemleri yapabilecek birileri var mıdır ??

şimdiden teşekkürler...

F500
27/05/2014, 23:22
eski bir bravacı olarak;chip tuningle atmosferik motorlarda en fazla yüzde 10 beygir artışı olduğu için okadar paraya değmediğini düşünüyorum
benim tavsiyem motorla oynamadan açık hava fitlresi(77 mm çapında)ve katalizör iptali+spor son susturucu,en basit ucuz modifiye havas giriş ve çıkışını rahatlatmak..

Nacfires
28/05/2014, 00:56
Teşekkürler cevabın için. Chip olayı en son yapılacak işlem olarak düşünüyorum. Egzantrik vs olacağı için totalde 30 hp fark eder diye düşünüyorum. Sorun header ve egzantrik bulmak :)

cemdogu
28/05/2014, 01:28
Egzos 5 hp kadar arttırır düz boruyla.Yazılımla da max 7-8 beygir alınır, zengin karışım oranını arttırdığı için.Turbosuz olduğu için bu değerler tabiiki.Turbonuz olsaydı 20+ beygir artışı alınabilirdi...

Xperia L ile Pro'dan gönderdim.Olası yazım hatalarım için Özür Dilerim...