Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hangi Telefonu Kullanıyorsunuz? Neden?

tayfux
26/05/2014, 13:05
Arkadaşlar merhabalar. Bugünlerde telefon almanın eşiğindeyim. Sizler bana ne önerirsiniz ? Güncel olarak hangi telefonları kullanıyorsunuz ve o telefonu tercih etme sebebiniz nedir?

CMasteR
26/05/2014, 13:10
Ilk çıktığı günden beri iPhone 4s kullanıyorum gayet memnunum. iOS işletim sistemi stabilete olsun arayüz olsun android e göre daha stabil çalışması ve basit kolay kullanım sağlaması açısından gayet memnunum.iphone kullanımında zor bir telefon değil herkes gayet kolay kullanabilir :)

cdogu
26/05/2014, 13:44
LG G2 kullanıyorum. Fiyat Performans olarak oldukça üst bir telefon. Kamerası çok iyi. Çıktığı zaman ki hala öyledir Benchmark testlerinde Xperia z1 ile kapışıyordu.

adrentos
26/05/2014, 14:02
Samsung s4 mini cift hatli ( yurtdisi versiyonu ) kullaniyorum boyutlarin dolayi bunu tercih etmistim oldukca memnumum tavsiye ederim

GT-I9192 cihazımdan gönderildi

CMasteR
26/05/2014, 14:06
Samsung s4 mini cift hatli ( yurtdisi versiyonu ) kullaniyorum boyutlarin dolayi bunu tercih etmistim oldukca memnumum tavsiye ederim

Sizinki çin malı osa gerek çünkü orjinallerde çift hatlı yok diye biliyorum ?

cdogu
26/05/2014, 14:07

+1.Samsung'un s4'te çift hattı yok. Duos diye bir modeli var ama s4'le baya farklı.

Arrest
26/05/2014, 14:32
General mobile discovery. Bu fiyata daha iyisi yok :)

Keyifli ve Kazasız Sürüşler Dilerim " Sato Topal "

cemdogu
26/05/2014, 14:35
General mobile discovery. Bu fiyata daha iyisi yok :)

Keyifli ve Kazasız Sürüşler Dilerim " Sato Topal "

Onun elite diye bi modeli çıkıyor aboooo

Xperia L ile Pro'dan gönderdim.Olası yazım hatalarım için Özür Dilerim...

yusufagcatr
26/05/2014, 14:36
Samsung S4 mini kullanıyorum, memmnun muyum evet ama bir iphone değil bence,Android işl sistemi resmen çöplük,ne bulursan atıyorsun içine tabıı buda sana bilmem kaç GB ram,kaç çekirdek reklamlarına söverdürmüyor değil.Bile bile aldım,doğrudur ama işi özetleyen halk dilinde bir söz var; ANDROİD PİŞMANLIKTIR :)

CMasteR
26/05/2014, 14:40
Samsung S4 mini kullanıyorum, memmnun muyum evet ama bir iphone değil bence,Android işl sistemi resmen çöplük,ne bulursan atıyorsun içine tabıı buda sana bilmem kaç GB ram,kaç çekirdek reklamlarına söverdürmüyor değil.Bile bile aldım,doğrudur ama işi özetleyen halk dilinde bir söz var; ANDROİD PİŞMANLIKTIR :)

Gerçekten baktığın zaman samsung'da öyle bir özelk varki ram osun işletim sistemi olsun ama gel gelelim iphone'dan ne kadar iyi olduğunu sansamda android işte belli bir süreden sonra aşırı ısınma ( ki bu zaten iphondada oluyor) ama takılmalar donmalar aşırı derecede söz konusu. o yüzden ios işletim sistemi gerçekten son derece muazzam başarılı stabil.

Evren_c
26/05/2014, 14:47
Ben çıktığı zamandan bu yana iPhone 4 kullanıyorum, herhalde bozuluncaya kadar da değiştirmeyeceğim. (ara sıra gaza geliyorum ama :))

Bence önce işletim sistemine karar vermeniz lazım;
- IOS
- Android
- Windows

IOS tarafında zaten tek seçenek var (tek derken bir marka var yani).

Android tarafında kendi adıma Nexus alın derim zira Android'in mimarı Google'a ait bir cihaz, güncellemeleri ilk önce siz alırsınız, stabilite sorunu yaşamazsınız. Örneğin güncel olan son Nexus 5'i LG üretiyor, dolayısıyla LG G2 de alabilirsiniz zira birkaç fark dışında hemen hemen aynı cihaz ancak Nexus'da stok (saf) Android var, LG'de ise kendine has arayüz, farklı programlar vs. var. Bunun dışında yine kendi adıma başka alınacak Android cihaz göremiyorum. HTC'nin ve Samsung'un da güzel cihazları var elbet ama ben Google'ın işletim sistemini kullanacaksam ona göre optimize edilmiş olan Nexus'u alırdım.

Windows tarafında çeşit daha çok başta Nokia olmak üzere. Donanımsal özellikleri birbirine yakın cihazlar. Kamera, gövde tasarımı ve ekran başta olmak üzere birkaç kriterde farklılaşıyorlar.

Özünde tüm cihazlar aynı işi benzer performansta yapıyor. Her bir işletim sisteminin birbirine göre üstünlükleri/eksiklikleri var. Örneğin IOS'da Android'de olduğu gibi bir dosya yönetimi olmadığı için istediğiniz gibi veri aktaramıyorsunuz cihaza. Android bu konuda en esnek olan. Kimisi harici hafıza kartı desteklemiyor vs. vs. birçok fark var. Önceliğiniz ne ise (pil ömrü, kamera, internet deneyimi, oyun, program çeşitliliği vs. birçok şey sayabiliriz) ona göre araştırıp, mümkünse deneyip karar verin.

Kıyas yaparken kaynağınız GSMArena olabilir. Aynı şekilde Engadget ve The Verge'e de bakın mutlaka.

Ben başta oyun/program çeşitliliğinden ve işletim sisteminin görsel bütünlüğünden dolayı IOS tercih ediyorum ama şu an yeni telefon alacak olsaydım, herhalde Nexus 5 alırdım. Hem nispeten ucuz, hem de çok performanslı bir cihaz. Tek dezavantajı pil ömrü denebilir. Kimisi kamerasını da eleştiriyor ama ben yeterli buluyorum.

Gerçi tekrar "akıllı olmayan" telefon kullanasım var paranoyaklıktan (takip ediliyor olmamızdan) dolayı ama bir türlü cesaret edemiyorum.

celenlee
26/05/2014, 14:55
Discovery ;)

Sebep=Fiyat/performansı çooook yüksek.
525TL'ye almıştım ben piyasa fiyatından daha ucuza. Şu ara nasıldır bilmiyorum.

İşimi fazlasıyla görecek, muadil samsung telefona göre daha kararlı(yazılım olarak) ve ucuz olan. bir telefondu.

S3'ler 900TL'den ucuza yoktu ben aldığımda. S3 lerle herkes problem yaşarken ben 1 kere bile takılma, resetlenme, yavaşlık, donma vs yaşamadım.

Ben bu telefonu alırken:

Discovery 600TL
S3 900TL
S4 1450TL
LGG2 1400TL gibi fiyatlardaydı.

S4 vr G2 ile kıyaslanamaz ama S3'ten tek ekisi işlemcisinin hızı, başka da bir eksiği yok,hatta artısı var: problemsiz yazılımı.

Bence siz fiyat bandı verin arkadaşlar ona göre öneride bulunsunlar size..

Kadir00906
26/05/2014, 14:57
Apple iphone 5 kullanıyorum,çok rahat ve doyulmak bilmeyen bir kullanım tadı var :D

Akbulut
26/05/2014, 15:07
Samsung s4 biraz pahali ama performans kamera ozellik guzel

GT-I9500 cihazımdan gönderildi

Evren_c
26/05/2014, 15:16
Söylendiği gibi Discovery güzel bir alternatif. Yeni modeli Elite'i de kurcalama şansım oldu, gayet güzel. Ancak eski olanın yazılım desteği ne kadar sürer bilinmez. Yine eskisinin kasasında fiziksel sıkıntılar da çıkabiliyormuş. Şarj girişi bozulan azımsanmayacak kadar çok kullanıcı var. Sıfır bulma şansınız olur mu bilmiyorum ama Discovery parasına Nexus 4 alsanız, yıllarca götürebilecek bir cihaz almış olursunuz. Eşimde var, performans anlamında benim iPhone 4'ümü katlar. Fakat yine pil ömrü biraz kısa, günü zor çıkarıyor.

haybat
26/05/2014, 15:19
samsung s4 kullanıyorum memnunum çıkan tum guncellemelerı yapıp ardından rootu çaktınmı telefon canavar oluyor

dexter
26/05/2014, 15:59
gm discovery,4,7 inç ekranı var ki o bile alışınca küçük geliyor,çok hızlı bir telefon,görüntü ve foto kalitesi süper daha ne olsun

SteinGP
26/05/2014, 16:34
LG G2 tavsiye ederim bende. Şarjı sürekli kullanımda 2 gün çok rahat dayanıyor. Pil bakımından rakipsiz.

wolfbaskan
26/05/2014, 16:40
Lg g2 kullanicisi olarak ekran parlamligi olsun.ekram genisligi.olsun (citalari.ince ) pil dayanma suresi (2 gun) mobl int ack.watsap ont tlf aktif.kullanim , tuslarla fazla isiniz yok kamerasi makroda ozellikle.cok hos
https://img..com/d/14/05/26/uge5u6e7.jpg
Rada paranin degeri yazdigi ilk defa bu tlfda kesfettim :) seri bi cihaz oyunlarda kasma vs yasamadim bana gore eksi yani.ise radyo (yurtdisi versiyonlarinda mevcut tr de trt payi ilave alinmasin.diye konmamis diyorlar) isletim.sistemi alabilgine.genis zaten.android mouse klavye ble takilior saglamligini denemek.nasip olmadi.olmasinda :)

LG-D802 cihazımdan gönderildi

adrentos
26/05/2014, 16:43

Netten biraz arastirma yaparsaniz yurt disinda s4 mini 9192 modelinin cift hatlisinin olduguni fakat Turkiye de satisinin olmadigini ogrenebilirsiniz...

adrentos
26/05/2014, 16:49
+1.Samsung'un s4'te çift hattı yok. Duos diye bir modeli var ama s4'le baya farklı.

Telefonum s4 degil s4 mini s4 mininin cift hatlisinin olmadigini biliyorsan yanlis biliyorsun

CMasteR
26/05/2014, 16:53
Netten biraz arastirma yaparsaniz yurt disinda s4 mini 9192 modelinin cift hatlisinin olduguni fakat Turkiye de satisinin olmadigini ogrenebilirsiniz...

Ben zaten kesin bir şekilde yok demedim :) olduğunu. Bilmiyorum demiştim bakar öğrenirim teşekkürler açıklama için :)

YaYa
26/05/2014, 18:16
Iphone 3GS kullanıyorum, bayağı bir yavaşladı ancak bozulana kadar kullanmaya devam edeceğim :)

tayfux
26/05/2014, 18:53
Arkadaşlar LG g2 nin namını bugünlerde çok duyuyorum..piyasadaki en iyi akıllı telefon deniliyor ne kadar doğru bilmiyorum..aslında düşünmüyor da değilim..şöyle bir durum var eskiden lg nin telefonlar çok sağlam olmazdı düşmeye gelmezdi şimdi de öyle mi? kasa durumu nasıldır? ios ile android arasında Türkiye de insanlar yüzde 50 - 50 ayrılmış durumda herkes farklı bir şey söylüyor..s3 ı phone 4s lg g2 arasında kalmış gibiyim ama discovery nin de fiyatı çok cazip..ı phone nin fiyatının hiç düşmemesi ve değer kaybına uğramaması çok iyi..

hanbjk
26/05/2014, 19:22
Bir tek ben lumia 920 kullanıyorum herhalde :) Benim için sağlamlık önemliydi ve 920 bunu hakediyo. onun haricinde zaten bi sürü uygulama var. Hafızası yanlış hatırlamıyosam 32 GB gayet yeterli geliyor bana. Kamerası falan da iyi.

emrek8899
26/05/2014, 19:32
I9500 S4 islemcisi kamerasi gayet basarili sarjida iyi gidiyor diger akilli telefonlara gore

CMasteR
26/05/2014, 19:34
iPhone candır :) 4s zaten iPhone efsanesi olarak kalacaktır bence kasa olarak :D

emrek8899
26/05/2014, 19:36
I9500 S4 islemcisi kamerasi gayet basarili sarjida iyi gidiyor diger akilli telefonlara gore

erenemre
26/05/2014, 19:55
2013 den beri note2 kullanıyorum ihtiyacımı fazlasıyla karşılaşıyor yeri geliyor mini televizyon yeri geliyor navigasyon yeri geliyor tablet niyetine kullanıyorum bazen asıl amacı olan (telefon) dan daha farklı özelliklerini daha çok kullandığımı hissediyorum :)

fotobelit
26/05/2014, 19:57
Gm Discovery..Quadcore işlemci.Bu fiyata en iyisi..

SaLDo
26/05/2014, 20:43
İphone 5 kullanmaktayım. Nedeni iste kesinlikle piyasada ki en stabil telefon. 234234 kere yere düştü ekranında tık yok. Otelde çalışan arkadaşlarımın çoğu samsung s4 vs. kullanıyor. Kötülemiş gibi olmayayım ama alayının ekranı catlak. :)

erenemre
26/05/2014, 21:22
İphone 5 kullanmaktayım. Nedeni iste kesinlikle piyasada ki en stabil telefon. 234234 kere yere düştü ekranında tık yok. Otelde çalışan arkadaşlarımın çoğu samsung s4 vs. kullanıyor. Kötülemiş gibi olmayayım ama alayının ekranı catlak. :)

dostum yanlış anlamada ufacık ekranı var s4 ün yanında o yüzden düşmelerde çatlamaması gayet normal şimdi iphone 6 nın ekranı oldukça büyük olacakmış 5 ile 5,5 inch arası oda düşünce çatlamasın da o zaman apple yi tebrik edelim.

cemdogu
26/05/2014, 21:56
dostum yanlış anlamada ufacık ekranı var s4 ün yanında o yüzden düşmelerde çatlamaması gayet normal şimdi iphone 6 nın ekranı oldukça büyük olacakmış 5 ile 5,5 inch arası oda düşünce çatlamasın da o zaman apple yi tebrik edelim.

Yok aga ne samsung s3ler gördüm cepte kırılan.İphone ekranı sağlam ama kırılırsa çok sağlam fatura çıkarıyor.Stabilite istesem iphone alırım ama oynamayı sevdiğim için Sony Xperia L kullanıyorum.

Radiance
26/05/2014, 22:13
Htc one kullanıcısıyım.

artıları
ses kalitesi -beats audio ile şarkı dinlerken farkı anlıyorsunuz
kamerası (özellikle gece çekimleri ve zoe özelliği )
kasa malzeme kalitesi
ekran kalitesi
stabil çalışması (hiç donma yaşamadım desem yeridir)
sesnse arayüzü

eksileri
fiyatı hala pahalı
pil değişiminin serviste olması
hafıza kartı desteği olmaması

SaLDo
26/05/2014, 22:57

Yanlış anlaşılacak bir durum yok. Ben genel olarak hızdan yanayım. Telefon dediğin donmayacak, akıp gidecek:) İphone bu konuda rakipsiz.

must82
27/05/2014, 01:19
LG G2 kullanıyorum. Fiyat Performans olarak oldukça üst bir telefon. Kamerası çok iyi. Çıktığı zaman ki hala öyledir Benchmark testlerinde Xperia z1 ile kapışıyordu.

zaten 2 oy çıkmış LG g2 ye biri ben biri de cem'in. Ne s4 ler ne s5 ler ne yeni çıkan htc M8 ler hava civa. fiyat ve performansta android işletim sistemli tek geçebileceğim telefondur. en son çıkan htc m8 in bile sadece işlemcisi farklı gerisi hepsi g2 özelliğiyle aynı. hatta 3000 mAh batarya bile yok m8 de en yeni android işlemcili tlfn olmasına rağmen :D

Punto38
27/05/2014, 01:29
G2

LG G2 cihazımdan gönderildi

EMRE ALTINOK
27/05/2014, 01:36
samsung e1205..

tuşların üzerinde ARAPÇA yazıyor.. yani kaçak ama sahte deyil (değil)

kargo+kdv 55 tl. ye aldım. türkçe menülü . gece gündüz açık pili 10 GÜN gidiyor. radyo dinlersen 5 gün.

işte hiçbir telefonda olmayan muhteşem özellikler:

* nota ve takvime sesli alarm atayamıyorsun.
*telefon kapalıyken alarm ötmüyor.
*arayana özel zil sesi ayarlayamıyorsun.
*kulaklığı takmadan radyo çalışmıyor.
*biri seni aradığında ya açacan ya reddedecen.sessize alamıyorsun.
*rehber hafızası hangisinde seçili olursa olsun.yeni kayıtları hep telefona yapıyor.kaydını SIMe aktarmadan yeni kaydı listede göremiyorsun.
*sadece 1 tane oyun var.
*pilini çıkarır yada tamamen bitirirsen.geri takıp açtığında her seferinde tarih ve saati yeniden girecen otomatik güncelleme yok..

şimdi söyleyin.. hangi galakside? hangi ayfonda bu muhteşem güzellikler var?

( değerli yorumlarınızı bekliyorum.)

Bolu_Beyi
27/05/2014, 02:11
Sürüsüyle cihaz kullandım ve en son LG G2de kaldım. Sebeplerinden sadece bir kaci ekrana cift dokunarak cihazi uyandirma, 3000mAh batarya, ekran parlakligi, akilli kumanda ve misafir modu sadece bir kacı. Şuan G3 tanitimini bekliyorum bariz fark varsa onu alicam, ikinci bir secenegim ise HTC One M8. M7sini güc tusu yüzünden degistirmistim ama M8 e koymuslar o cihazinda sesini unutamadim.

must82
27/05/2014, 02:51
Sürüsüyle cihaz kullandım ve en son LG G2de kaldım. Sebeplerinden sadece bir kaci ekrana cift dokunarak cihazi uyandirma, 3000mAh batarya, ekran parlakligi, akilli kumanda ve misafir modu sadece bir kacı. Şuan G3 tanitimini bekliyorum bariz fark varsa onu alicam, ikinci bir secenegim ise HTC One M8. M7sini güc tusu yüzünden degistirmistim ama M8 e koymuslar o cihazinda sesini unutamadim.

walla az araştırdığım için naçizane önerilerim var. G3 için ve m8 için fazla para vermeye değmez ki her ikisi de 2000 tl civarında olacak. g2 den farkları işlemcisinin snapdragon 801 olması diğer bütün özellikler donanımsal olarak aynı sadece yazılımsal olarak yeni özellikler var g3 te. bence ne m8 ne de g3 e fazla para vermeyin. G2 ile devam edin hayata bnm gibi ...:)

cdogu
27/05/2014, 02:58
G2 ile devam edin bence de. Yazilim olarak g3te gelecek her sey g2ye de adapte edilebilir. Ben sahsen rom kurdum ve su an knock code kullaniyorum.

sergenozmercan
27/05/2014, 11:43
Abi şöyle diyim, note2 kullanıyorum, hayatımda aldığım hiçbir şeyden, yediğim hiçbir yemekten, kullandığım hiçbir arabadan, yaptığım hiçbir şeyden bu kadar memnun olmadım. Ilk başta o ne öyle takoz gibi diyenlerdendim. Ama önyargılı olmamak lazımmış. Aldıktan sonra öyle bir alıştım ki başka telefon kullanamaz oldum. Diğer telefonlar fiat bis gibi gelmeye başladı. Bu telefon bozulana kadar kullanıp sonra da note serisine devam etmeyi düşünüyorum. Bir insanın her ihtiyacına cevap veren, asla kitlenmeyen, bozulmayan manyak bir cihaz. 2 gigabyte ram var boşta 700 mb kullanıyor, bu hiç bir telefonda yok. S4 falan hikaye anadol kamyonetten daha çok arıza yapıyor, s5 çok pahalı, iphone da çok pahalı eğer 1300 civarı paran varsa note2den şaşma. Note 3 çıktı dersen, note3 note2 den daha kasan kilitlenen 3 gb ram olmasına rağmen boşta 2sini kullanan, ama şekli çok güzel olan bi cihaz. Dersen ki o kadar param yok, git gm discovery al. Kalite/fiyat oranı türkiyedeki en yüksek ikinci telefon. Birincisi de note 2:)

Misafir047
27/05/2014, 12:42
ucuz çok çok iyi olsun diyorsan nokia lumia 525 tavsiye ederim ıphone lg kullanan biri olarak soyluyorum

fotoğraf benim için çok önemli diyorsan yine nokia yı tek geçerim en üst modeli tabiiki

çok sağlam çok iyi telefon istiyorsan htc en üst modelinden şaşma derim

telefon alırsan yeterki android alma ios veya windows al fakat windows uygulamaları yetersiz

stabil hız olarak en iyi telefon işletim sistemi olrak

1-ios
2-windows (tercihim)
3-android

tayfux
27/05/2014, 13:00
samsung e1205..

tuşların üzerinde ARAPÇA yazıyor.. yani kaçak ama sahte deyil (değil)

kargo+kdv 55 tl. ye aldım. türkçe menülü . gece gündüz açık pili 10 GÜN gidiyor. radyo dinlersen 5 gün.

işte hiçbir telefonda olmayan muhteşem özellikler:

* nota ve takvime sesli alarm atayamıyorsun.
*telefon kapalıyken alarm ötmüyor.
*arayana özel zil sesi ayarlayamıyorsun.
*kulaklığı takmadan radyo çalışmıyor.
*biri seni aradığında ya açacan ya reddedecen.sessize alamıyorsun.
*rehber hafızası hangisinde seçili olursa olsun.yeni kayıtları hep telefona yapıyor.kaydını SIMe aktarmadan yeni kaydı listede göremiyorsun.
*sadece 1 tane oyun var.
*pilini çıkarır yada tamamen bitirirsen.geri takıp açtığında her seferinde tarih ve saati yeniden girecen otomatik güncelleme yok..

şimdi söyleyin.. hangi galakside? hangi ayfonda bu muhteşem güzellikler var?

( değerli yorumlarınızı bekliyorum.)
Emre hemen siparişi veriyorum kardeşim ağzım açık kaldı bu özelliklere :D şaka biryana aslında bende normal bir telefon kullanıyorum ama şimdi artık sosyal ağlarda hesap açmak istiyorum ve haberlere hemen ulaşmak istiyorum. onun için bir telefon şart oldu. halen daha mesajlaşmaya para veriyoruz yahu :D

gurhany
27/05/2014, 14:56
Note 3 çünkü 3 gb ram birtek onda var ve çok işe yarayan bir özellik

cdogu
27/05/2014, 16:45
ucuz çok çok iyi olsun diyorsan nokia lumia 525 tavsiye ederim ıphone lg kullanan biri olarak soyluyorum

fotoğraf benim için çok önemli diyorsan yine nokia yı tek geçerim en üst modeli tabiiki

çok sağlam çok iyi telefon istiyorsan htc en üst modelinden şaşma derim

telefon alırsan yeterki android alma ios veya windows al fakat windows uygulamaları yetersiz

stabil hız olarak en iyi telefon işletim sistemi olrak

1-ios
2-windows (tercihim)
3-android

Yapma hocam. Windows'un uygulama marketi geniş değil bunu söylemişsiniz zaten. stabilite konusunda istikrarlı bir sistem ama kişiye göre değişmekle beraber,kullanıcı dostu değil. Windows'un yapabilecekleri ile Android kıyaslanamaz.Android açık ara alır çünkü açık kaynak kodlu bir sistemdir.Bu da sonsuz geliştirme sonsuz sınırsızlık demektir. İşte bu yüzden de benim fikrim,Android bu listede 1. sırada olur.

Note 3 çünkü 3 gb ram birtek onda var ve çok işe yarayan bir özellik

Bir tek onda yok. Xperia Z2'de de 3 gb ram mevcut. Açıkçası benim LG G2'mi size versem,aralarındaki performans farkını anlamanız mümkün değil. Bu özelliklerin sonucu sadece kağıda yansır çünkü.

must82
27/05/2014, 22:08
Yapma hocam. Windows'un uygulama marketi geniş değil bunu söylemişsiniz zaten. stabilite konusunda istikrarlı bir sistem ama kişiye göre değişmekle beraber,kullanıcı dostu değil. Windows'un yapabilecekleri ile Android kıyaslanamaz.Android açık ara alır çünkü açık kaynak kodlu bir sistemdir.Bu da sonsuz geliştirme sonsuz sınırsızlık demektir. İşte bu yüzden de benim fikrim,Android bu listede 1. sırada olur.

Bir tek onda yok. Xperia Z2'de de 3 gb ram mevcut. Açıkçası benim LG G2'mi size versem,aralarındaki performans farkını anlamanız mümkün değil. Bu özelliklerin sonucu sadece kağıda yansır çünkü.

Katılıyorum +9875421 :)

tayfux
27/05/2014, 23:02
farklı fikirler çıkıyor:) ios virüs ve takılma konusunda, android de kendini geliştirme konusunda iyi sanırım değil mi?

cdogu
28/05/2014, 02:07
farklı fikirler çıkıyor:) ios virüs ve takılma konusunda, android de kendini geliştirme konusunda iyi sanırım değil mi?

Evet. Mesela ben Lg G2 telefonumun varola. özelliklerine ek olarak,bağımsız yazılım geliştiriciler sayesinde LG G Flex'in Knock Kode özelliğini,Sony'nin Eq ve Bravia Engine modellemesini vs. Kullanabiliyorum.4k video da cekebiliyorum ama 4k tv olmadiktan sonra pirt.. Bunlar yazılımsal olarak entegre ediliyor. 2.27 ghz işlemciyi 3'e yakın overclock edebiliyorum. Vs. Vs. Bunlar kullanicinin istegine bagli. Lg G2'deki 3000mah pil ile benim gibi çok oynayan adam bile 1.5 günü çıkarabilir. Ekran süper,kasma yok.kamera muthis. Androidin en son sürümünü kullanıyor su an.

Buna karşın iPhone'da sadece JailBreak ile beleş uygulama indirebiliyorum. Şarjı da cabası. Ama ben kamerasini begeniyorum. Kasma falan da yok. Ama performans dersen Android ayri bir deryadir bence.

Misafir047
28/05/2014, 10:16
[QUOTE=cdogu;914615]Yapma hocam. Windows'un uygulama marketi geniş değil bunu söylemişsiniz zaten. stabilite konusunda istikrarlı bir sistem ama kişiye göre değişmekle beraber,kullanıcı dostu değil. Windows'un yapabilecekleri ile Android kıyaslanamaz.Android açık ara alır çünkü açık kaynak kodlu bir sistemdir.Bu da sonsuz geliştirme sonsuz sınırsızlık demektir. İşte bu yüzden de benim fikrim,Android bu listede 1. sırada olur.

Tabiiki android hem kullanıcı dostu hemde zararlı nedenine gelince çok ram tüketmesi özellikle google nin kafasına göre istediğini yüklemeside cabası 2 gb ram olsa nolur çok ram tüketiyor ve stabil değil sıkıysa 1 gb ram le çalışsın bakalım noluyor inanılmaz yavaşlıyor 1 gb ram windows ve ios la kıyaslasan arada epey bir fark var

cdogu
28/05/2014, 13:20
[QUOTE=cdogu;914615]Yapma hocam. Windows'un uygulama marketi geniş değil bunu söylemişsiniz zaten. stabilite konusunda istikrarlı bir sistem ama kişiye göre değişmekle beraber,kullanıcı dostu değil. Windows'un yapabilecekleri ile Android kıyaslanamaz.Android açık ara alır çünkü açık kaynak kodlu bir sistemdir.Bu da sonsuz geliştirme sonsuz sınırsızlık demektir. İşte bu yüzden de benim fikrim,Android bu listede 1. sırada olur.

Tabiiki android hem kullanıcı dostu hemde zararlı nedenine gelince çok ram tüketmesi özellikle google nin kafasına göre istediğini yüklemeside cabası 2 gb ram olsa nolur çok ram tüketiyor ve stabil değil sıkıysa 1 gb ram le çalışsın bakalım noluyor inanılmaz yavaşlıyor 1 gb ram windows ve ios la kıyaslasan arada epey bir fark var

Buna katılmıyorum. Motorola Atrix telefonumun 1 gb rami vardı. O zamanlarda fiyat performans olarak en iyi telefonlardan biriydi. Yıllarca kullandım ve gerçekten hiç kasmadı.rom kurdum,kernel attım yapmadigimi birakmadim ama bir kere kasilmadi..

Olay yazilimdan ziyade ureticilerin uygulamalari. Mesela lg,cok uygulama var icinde. Ama bunlar kaldirilabilir. ze edilebilir. Problem degil. Ama windowsta veya iosta boyle yapilandirma mumkun degil.

cemdogu
28/05/2014, 14:37
ramden daha önemlisi vardır o da yeni nesil işlemcidir.Sen intel pentium 4e 50Gb ram taksan kaç yazar? aynı mantık...

Misafir047
28/05/2014, 16:22
[QUOTE=safakakbiyik;914753]

Buna katılmıyorum. Motorola Atrix telefonumun 1 gb rami vardı. O zamanlarda fiyat performans olarak en iyi telefonlardan biriydi. Yıllarca kullandım ve gerçekten hiç kasmadı.rom kurdum,kernel attım yapmadigimi birakmadim ama bir kere kasilmadi..

Olay yazilimdan ziyade ureticilerin uygulamalari. Mesela lg,cok uygulama var icinde. Ama bunlar kaldirilabilir. ze edilebilir. Problem degil. Ama windowsta veya iosta boyle yapilandirma mumkun degil.

evet dediğin doğru katılıyorum benım kullandığım lg çok yuklu uygulama vardı ama android kullanan çoğunda çok uygulama var(lg kadar olmasada) buda googleden kaynaklanıyor evet ios ta ve windowsta yapılandırma mumkun değil ama stabil olması bunun onune geçiyor andorid kadar fazla uygulama yok en az yüklü uygulama windows ta

evet ze mumkun açık kaynaklı kod olduğu için istediğini yapabiliyorsan ama soyle bir durum var uygulama yukledikçe inanılmaz yavaşlıyor windosta çok uygulama yukledim hiç yavaşlama olmadı

Misafir047
28/05/2014, 16:42
Bu 3 işletim sisteminin 3′ünün de kendine has avantaj ve dezavantajları mevcut.
ANDROID:

Avantajları: Geliştirilebilir ve kişileştirilebilir olması en büyük avantaj.
Dezavantajları: En son çıkan Android telefonlarda bile telefonun kasması (donması), kendi kendine uygulama açması ve Android Market’teki (Google Play) uygulamaların virüs taramasından geçmeden paylaşılması en kötü tarafı.
İOS:

Avantajları: En büyük avantaj olarak Android gibi kasmaması (donmaması) sayılabilir.
Dezavantajları: Arayüzünün basit ve kişileştirilmemesi, internette sörf yaparken pilinin çabuk tükenmesi dezavantajları arasında sayılabilir.
WİNDOWS PHONE:

Avantajları: Akıllı telefonlar içinde çıkan en yeni işletm sistemi olan Windows Phone’un en büyük avantajı olarak kendisine has olan arayüzü sayılabilir.
Dezavantajları: Windows Phone Mağazası’ndaki uygulamalaların Google Play ve Apple AppStore’a göre az olması şimdilik en büyük dezavantajı.

Son yapılan araştırmalarda iOS güvenlik bakımından ortalama 100 üzerinden 95 puan alırken, Andorid 72′lerde kalmıştı. Windows Phone’da yine bu konuda iddialı bir işletim sistemi olduğunu aldığı 96 puanla gösterdi.

alıntıdır..

mesutt1905
29/05/2014, 17:22
İphone 5 candır :)

Teknolojiyi seven takip eden birisi olarak bu kadar da takıntılı olmamak lazım arkadaşlar ihtiyacınızı karşılayan herşey sizin için en iyisidir. Mail, cepbank, sosyal ağlar, kamera / video, kolaylık sağlayan uygulamalar vs vs ihtiyacınız ne ise bilen birisinden veya araştırarak size en uygun telefonu yarım saatte bulabilirsiniz.
Ben 5 aldım tek ve ortak sıkıntı şarj problemi onuda bilerek çözmediklerine eminim.

tayfux
29/05/2014, 18:09
Arkadaşlar şunu görüyorum bu telefonu telefon olarak kullanmayan çok farklı uygulamalar kullanan arkadaşlar genelde android kullanmakta ama telefon için kullanan yada telefon dışından sadece sosyal ağ amaçlı ve internet amaçlı kullanımlarda ios tercih edilmekte doğru mudur? çünkü ben aman aman bir yükleme yapmam internet telefon ve kamera dışında bir şey kullanacağımı çok sanmıyorum.

Evren_c
29/05/2014, 19:11
Dediğim gibi, tüm cihazlar birbirine benzer performans veriyor ve aynı işi yapıyor. Gerisi tamamen kişisel zevke, beklentilere kalmış.

IOS da alsanız Android de alsanız bir web sitesine girdiğinizde aynı arayüzü göreceksiniz. Sadece browser'in performansı değişecek. Günümüzde "iyi" cihazların performansları arasında öyle aman aman bir fark da yok. Bir telefon 3 saniyede sayfayı yüklerken öbürü 4 saniyede yükleyecek. Keza instagram vb. popüler programların da arayüzleri aynı neticede. Tabii ki donanımsal problemler, pil ömrü, kamera kalitesi vb. problemleri de göz önüne almak lazım.

Belirttiğim sitelerden bol bol okuyun, kendi gözünüzle de görün, canınız hangisini isterse onu alın :)

Sonsuzluga
29/05/2014, 21:06
İphone 4 kullanıyorum.3 yıl felan olacak telefonu alalı artık değiştirme vakti geldi 5s almayı planlıyorum.

tayfux
29/05/2014, 21:52
İphone 4 kullanıyorum.3 yıl felan olacak telefonu alalı artık değiştirme vakti geldi 5s almayı planlıyorum.
Köksal bey peki hiç samsung düşünmediniz mi? android kullandınız mı? bu arada bende aslen Kırşehirliyim..Yağmurlu köyünden :)

cdogu
29/05/2014, 22:23
Ya abiler ben şunu söylemek istiyorum. eğer ki kullanıcı dostu arayüz+işlevsellik ve kişiselleştirme istiyorsanız Android iyi bir tercih. Yine kullanıcı dostu arayüz ama stabilite istiyorsanız iPhone alın. ama iPhone kişiselleştirme ve geliştirmede Android'in yanına pek yaklaşamaz.

henky
29/05/2014, 22:30
Nokia x3 kulaklık takmadan radyosu çalışıyor basit ve batarya süresi uzun

Bi türlü alışamadım şu akıllı telefonlara eski kafa devam :D

must82
30/05/2014, 01:27
Arkadaşım günümüzün akıllı telefonlarındaki bence en kronik problem sarjzdır ve şu an piyasada 3000 mAh lik pili bulunan cihazlar sayılıdır. Burada tavsiyelerde bulunurken, hem fiyat hemde performans gözetilerek tavsiyelerde bulunulmuştur. örneğin 2000 tl ye sarjı 1 gun bile gitmeyen iphone 5 mi yoksa aynı kullanımla sarjı net 2 gün giden diğer telefonlar mı? ben telefon alıcam sarjı 1 gün bile gitmeyecek, mağdur olcam. bana mantıksız geliyor... başka sözüm yok....

emreaktan
30/05/2014, 01:37
LG G3 olayı bitirmiş bekliyorum gelmesini

cdogu
30/05/2014, 01:53
LG G3 olayı bitirmiş bekliyorum gelmesini

Evet bence de çok güzel olmuş G3 ama,G2 gibi fiyat performans ürünü değil,2000TL ve üzeri bandında Samsung Galaxy S5 ile kapışacak ki,bu G2'de olan başarıyı yakalayamayacağı anlamına gelir.

Bir de ben 16 GB'da 2GB , 32 GB'da 3GB ram olmasına anlam veremedim.Kameralar da aynı yazılımda fark var. Onun dışında efsane olmuş.

Sonsuzluga
30/05/2014, 03:11
Köksal bey peki hiç samsung düşünmediniz mi? android kullandınız mı? bu arada bende aslen Kırşehirliyim..Yağmurlu köyünden :)

Ne güzel hemşeriymişiz :) ve Tayfun bey ikinci telefon olarak htc wildfire s kullandım bir süre iOStan sonra o kadar sorunlu geldiki bana sevemedim 5-6 ay önce kız arkadaşım beni dinlemeyerek gitti s4 aldı benim ona tavsiyem 5c al demiştim ama dinlemedi 😊 şimdi s4 aldığına bin pişman diyebilirim çünkü keşke 5c yada 5s alsaydım diyor :) s4 de çok sorun yaşadı telefon hat çekmiyor açık olduğu halde ulaşılamıyor,görüşme sırasında telefon görüşmeyi sonlandırıyor,kamera çekiminde mavi baloncuklar çıkıyor ama ama ekranda sorun olmuyor enteresan sorunlar 😊 geçenlere yurtdışından gelen arkadaşım bana note 3 ü 900 tlye satmayı teklif etti 1 aylık telefonu yarı parasına almadım android sevmediğimden bende 5s istediğimi söyledim 2 ay sonra tekrar gelecek 5s getirirse alacağım bakalım artık 😊 ve ekleyim 3 yıldır aynı telefonu kullanıyorum yaşadığım iki sorun oldu yere düşürmem sonucu arka camı kırıldı 20 tlye hallettim bir diğeride üst kilit tuşunun çıt çıt yapan kısmı içine çökmüş ama o halde bile 5-6 ay kullandım hazır arka kapağı kırmışken orasınıda hallettirdim 20 tlye dahil 😊

💮Kırşehir.4⃣0⃣💮

CMasteR
30/05/2014, 03:22
abi sen en güzeli bir iphone al ve sorunsuz şekilde kullan :) Zaten sen telefonun ince detaylarını kullanmayacaksın yok rammiş şuymuş overclock falan fişman :D senin kullanacağın alo desin güzel resim çeksin birazda şarj gitsin tamamdır. Senin ilacın şarj konusunu pek düşünmezsek iphone tam senin kalemin :D

Ziyaretçi78
01/06/2014, 10:14
Samsung not II kullanıyorum.
Banka hesapları (eft-havale) çok uğraşıyorum ayrıca grandepuntotr sitesinde daha rahat kullanıyorum.
ekranı büyük tam bana göre;)

H.KURU Saygılarımla

marineros
01/06/2014, 10:30
Samsung galaxy note 3 kullanıyorum.biraz büyük ama yanımda ufak bilgisayar varmış gibi geziyorum.ipad de var ama samsung biraz daha özgürlük sağlıyor.ofis içerisinde kullanacaksanız iPhone tek geçilir.wifi özellikli yazıcılarda direk bağlantı yapıp takılmadan çalışıyor mesela.

svmdbb
18/06/2014, 18:40
iphone aldıktan sonra telefon kullandığımı anladım..samsung ve sony güven vermedi bana.

tayfux
19/06/2014, 01:02
arkadaşlar gold un outlet inde 4s 16 gb 900 lira ne dersiniz? telefonlar kullanılmış ama servis tarafından sıfırlanmış..1 sene gold garantisinde..

teo53
19/06/2014, 01:48
arkadaşlar gold un outlet inde 4s 16 gb 900 lira ne dersiniz? telefonlar kullanılmış ama servis tarafından sıfırlanmış..1 sene gold garantisinde..

teknosada sıfır 1100 tl hiç girme bence amerika paralel ithalatı çıkarsa servis alamazsın hiçbiryerden :) Gold garantisi altında olabilir ama amerika cihazı çıkarsa servis alamazsın hiçbir şekilde çünkü donanımsal farklılıklar var amerika ve avrupa cihazları arasında ve yasalarımız gereği amerika donanım cihazlarının yedek parçaları bile ülkemize giremiyor ithalatı yasak ürün kapsamında değerlendiriliyor bilgine

Adm
05/07/2014, 12:57
Telefon aldim mi note 2 veya note 3 alicaksin kasa olarak zayif ama genis ekran olması kendine bagliyor

tayfux
05/07/2014, 13:36
Telefon aldim mi note 2 veya note 3 alicaksin kasa olarak zayif ama genis ekran olması kendine bagliyor
geçenlerde note-2 aldık kardeşime 1300 lira verdik..aslında güzel telefonlar ama ben bu android özelliklerini tam olarak kullanmayacağım için ios tercih edicem sanırım..

2jz
05/07/2014, 13:45
büyük ekran telefonlara hala alışamadım, özellikle minyon tipli kişiler kullanınca kulaklarında ramazan pidesi gibi komik bir görüntü oluyor :)

iPhone 5s kullanıyorum

ligdevi
05/07/2014, 14:53
s4 mini ve iphone 4s arasında kaldım ve araştırmalarıma göre hız- güvenlik(virüs) -sağlamlık -kamera full hd çekim olarak iphone karar verdim, 1 yıl oldu ve ikinci el garantili almıştım hiç problem yaşamadım, 10 numara telefon bence, kasa olarakta çok güven veriyo, bugün olsa yine gider iphone alırdım, samsungu olan arkadaşlar kızmasın bana ama samsunglar bana çok narin kırılganmış gibi geliyor :) , tel çok hızlı ve ios baya stabil sorunsuz çalışıyor, tavsiyem iphone 4s ve üstü özellikle kamera ve hız açısından ...

tayfux
05/07/2014, 16:17
s4 mini ve iphone 4s arasında kaldım ve araştırmalarıma göre hız- güvenlik(virüs) -sağlamlık -kamera full hd çekim olarak iphone karar verdim, 1 yıl oldu ve ikinci el garantili almıştım hiç problem yaşamadım, 10 numara telefon bence, kasa olarakta çok güven veriyo, bugün olsa yine gider iphone alırdım, samsungu olan arkadaşlar kızmasın bana ama samsunglar bana çok narin kırılganmış gibi geliyor :) , tel çok hızlı ve ios baya stabil sorunsuz çalışıyor, tavsiyem iphone 4s ve üstü özellikle kamera ve hız açısından ...
Halil hocam sizin gibi 2.el garantili-faturalı bir arkadaştan bulayım dedim de yok yok..sanki kimse satmıyor telefonunu :)

ligdevi
05/07/2014, 16:33
Halil hocam sizin gibi 2.el garantili-faturalı bir arkadaştan bulayım dedim de yok yok..sanki kimse satmıyor telefonunu :)

Eğer ikinci el alırsanız iphonede mutlaka wifi çekimini kontrol edin ve icould hesabını öğrenerek alın. Tel iyi olduğu için kimse sıkışmadıkça bozulmadıkça veya model yükseltmedikçe satmaz, 4s ve 4ler kasa olarak birebir aynıdır ona dikkat edin 4s ler kamera ve performans olarak daha üstündür aklınızda olsun ve çift çizgiler kasanın yan taraflarındadır, 4lerin çizgileri üst ve yan alt kısımdadır ...

https://images.scroll.com.tr/2011/10/iPhone_4_4S.jpg

tayfux
05/07/2014, 19:09
Eğer ikinci el alırsanız iphonede mutlaka wifi çekimini kontrol edin ve icould hesabını öğrenerek alın. Tel iyi olduğu için kimse sıkışmadıkça bozulmadıkça veya model yükseltmedikçe satmaz, 4s ve 4ler kasa olarak birebir aynıdır ona dikkat edin 4s ler kamera ve performans olarak daha üstündür aklınızda olsun ve çift çizgiler kasanın yan taraflarındadır, 4lerin çizgileri üst ve yan alt kısımdadır ...

https://images.scroll.com.tr/2011/10/iPhone_4_4S.jpg
Hocam bilgiler için teşekkür ederim..gold markete bazen gelen yapılmış ürünler oluyor..mesela note 3 var 1 yıl gold garantili 1300 lira..bu tarz yakalamaya çalışıyorum ı phone..ı phone 5 geldi 1200 liraydı 5s geldi 1500 liraydı..4s vardı kaçırdım benden önce almışlar..şimdi hergün girip kontrol ediyorum bakalım..

Scottie
06/07/2014, 01:28
geçen hafta sony xperia z 2 telefon aldım... ondan önce samsung galaksi s 2 ve s4 kullandım... eşimde ise iphone 5 var...

şunu söyleyim sony xperia z 1 yada z2 süper makinalar... samsungdan kat be kat iyi...

Gorky
06/07/2014, 01:52
samsung s3 mini. param buna yetti :D

tayfux
06/07/2014, 02:20
geçen hafta sony xperia z 2 telefon aldım... ondan önce samsung galaksi s 2 ve s4 kullandım... eşimde ise iphone 5 var...

şunu söyleyim sony xperia z 1 yada z2 süper makinalar... samsungdan kat be kat iyi...
Eser hocam ı phone ile sony z-1 arasında tercih de bulunsanız desem???

cdogu
06/07/2014, 06:21
Z1 derim. Kamera konusunda rakipsiz. Androidin ozgur platformu da var.. Ben cok dusundum ama sonra lg g2 cikti onu aldim.

Scottie
06/07/2014, 09:56
Eser hocam ı phone ile sony z-1 arasında tercih de bulunsanız desem???

biri ios biri android... iphone hiç kullanmadım... kullanamam gibi geldi... nitekim temmuz ayının ortasında bir tane 5 c gelecek ama onu hemen satacağım...

şarj konusunda iphone ilk başta akşama kadar sonra sabahtan öğlene kadar gidiyor... şarj konusunda pek iyi değil...

z1 ise iki gün şarjı var... ne kadar kullanırsan kullan...

ben z 1 alırdım...

tayfux
06/07/2014, 14:43
biri ios biri android... iphone hiç kullanmadım... kullanamam gibi geldi... nitekim temmuz ayının ortasında bir tane 5 c gelecek ama onu hemen satacağım...

şarj konusunda iphone ilk başta akşama kadar sonra sabahtan öğlene kadar gidiyor... şarj konusunda pek iyi değil...

z1 ise iki gün şarjı var... ne kadar kullanırsan kullan...

ben z 1 alırdım...
1 yıl gold garantili z1 compact var ne dersiniz? biraz büyük gibi..

elbruz
06/07/2014, 15:38

Z1 compact büyük değil küçük olan Z1 yani Z1 mini olarak çıkacaktı ben de düşünmüştüm bir ara güzel....

tayfux
06/07/2014, 15:45
Z1 compact büyük değil küçük olan Z1 yani Z1 mini olarak çıkacaktı ben de düşünmüştüm bir ara güzel....
Mehmet hocam 1295 lira 1 sene gold garantili ne dersin?

elbruz
06/07/2014, 15:47
Mehmet hocam 1295 lira 1 sene gold garantili ne dersin?

Fiyat uygun sıfırı 1890 tl civarı idi, hatta ben alacakken 1999 tl...

PUNTO2008
06/07/2014, 16:43
General Mobile Discovery kullanıyorum. Hem benim ilk akıllı telefonum, hem de işim gereği hep çift hatlı telefon kullandım bugüne kadar ve bu telelfon benim için biçilmiş kaftandı. 7. aydayım hiçbirsorun çıkarmadı, Galaxyden eksiği yok artısı çok, şu sıra biraz şarjı az gitmeye başladı çünkü elimden dürüşremiyorum facebooktu, whatsaptı, maildi vs. Kısacası tavsiye edebilim, aslında şimdi yakında 2. versiyonu çıkacak bunun beklemeni öneririm, daha büyük ekran, daha büyük işlemci hızı, ve fiyatı da 800 -850 TL olacağı duyumlarını aldım. Aslında çıkacaktı da bekleniyor 1 süre daha.:)

cemdogu
06/07/2014, 18:07
ya bu discovery'nin elite diye bi modeli var fiyat/performansta muadili yok gibi bişey.Ona da bakın derim gerçekten efsane bi telefon yapmışlar.

https://www.google.com.tr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=6&cad=rja&uact=8&ved=0CEsQFjAF&url=http%3A%2F%2Fwww.chip.com.tr%2Finceleme%2Fgene ral-mobile-discovery-elite_4196.html&ei=IFe5U4OUB4j07AaDo4HICQ&usg=AFQjCNHYJJWUg-VThGjEmybGK_7L3yFmtg&sig2=fCpKBAxEVQUGGVZdYBr3Dw&bvm=bv.70138588,d.bGE

Ben şahsen hala xperia L kullanıyorum cyanogenmod11 kurdum üstüne de.Telefonunuza uygun cyanogenmod var ise eğer en son sürümü kullanırsınız.Custom rom meziyetleri tabii :)

PUNTO2008
06/07/2014, 18:09
O da çok güzel ancak tek hat yapılmış sanırım. Çok şekil ya. General çok coştu ya telpadan somnra. Ayrıca dark yaptı yine 1 telefon bunlar yeni yeni giren ama sağlam markalar, samsungun ıphonenin tahtına adaylar gelecek 1 kaç yıl içinde. İnceleyin.

erenemre
06/07/2014, 18:34
8 aydır note 2 kullanıyorum ve çok memnunum biraz büyük o yüzden cepteyken bazen rahatsız edebiliyor ama özellikleri yüzünden bunu mazur görüyorum.Aracımda navigasyon ve mp3 player , mutfakta televizyon , gerektiğinde internet için tablet ve dışarda telefon ve radyo olarak kullanıyorum.Ayrıca ezan programıda inanılmaz işime yarıyor.Kısacası çok memnunum.

elbruz
07/07/2014, 22:58
discovery elit fiyatına göre güzelmiş ama ekran çok sönük geldi bana...

Scottie
08/07/2014, 00:01
Gold garantili bence girmeyin derim..

alixxx
08/07/2014, 00:08

O kadar para verip neden ikinci el bir telefon alasınız ki. Dıştan temiz görülebilir fakat içinde nasıl bir işlem yapıldı bilinmez. Discovery elite güzel bir telefon ki discovery bile güzel bence.

ZAK1980
08/07/2014, 00:23
Samsung Note 2 ,
Tüm ıhtıyacı karsılıyor ıkı farklı navıgasyon var navıgasyon cıhazı alacatım 200 TL ona verecegıme aynı buyuklukte note 2 aldım ıkı navıgasyon cıhazım oldu tek sorunu Eller ser olayı ıngılızce samsung daha TR dıl destegı koymamıs,aracta vıdeo oynatıyor ,TV ızletıyor ,yolu buluyor ....