Orijinalini görmek için tıklayınız : Araç ile yurt dışına çıkış hakkında
farukileri
19/05/2014, 23:51
Arkadaşlar selamlar,
Haziran sonunda nişanlım ile beraber aracımla Yunanistan'a gitmeyi planlıyoruz. Bu çerçevede sınırdan çıkış için yapmam gereken işlemler nelerdir? Aracı pasaporta işletmek için nasıl bir işleme sokmam lazım? Bunlarla ilgili bilgi verirseniz sevinirim.
Ben bilgi sahibi olduğumda burada da paylaşıyor olurum, millet bilgilensin maksat :)
Benim bildiğim yurt dışı için sigorta yaptırmak lazımdı
Mr.Freeze
20/05/2014, 02:49
Uluslararasi ehliyet alman lazim. Green kart biz de 15 gunluk 60 euro. Bulgaristan da 3 aylik 80 euro.
Arac sahibi olmadan araci yurt disina cikartamazsiniz. Eger arac baskasinin uzerine ise noterden vekaletname almaniz lazim.
iPhone 'den aracılığı ile gönderildi
Berkantonlu
20/05/2014, 02:52
bildiğim kadarıylada yola elverişlilik muayenesi yaptırmak gerekiyordu yurtşı çıkışları için
Berkantonlu
20/05/2014, 02:54
düzeltiryorum ticari araclar için geceerlimiş bu :D
Ben İtalya'da araç kiralamıştım. Bizim ehliyet geçerli idi.
ozkancavus5916
20/05/2014, 16:47
Arac yurt disi sigortasi yaptiriyosun 15gunluk 60euro falan ehliyete falan gerek yok ben gecen sene bg gitmistim .arac trafik sigortasi ve bulgar sinirinda 15gunluk 15levaya vinetka parasi vermistim
varadero
20/05/2014, 17:57
bulgarda gerek yok ama yunanda ehliyet olmadan giremezsin.ben sık gider gelirim motosiklet ile.geçenlerde puntom ilede gittim.gerekli olanları yukarıdaki arkadaşımız açıklamış.ben tekrar edeyim.uluslarası ehliyet-green kart( uluslarası zorunlu trafik sigortası) araç sizin adınıza olacak değilsede noterden vekalet.başkada bişi yok iyi yolculuklar.
farukileri
20/05/2014, 23:39
Bilgiler için teşekkürler arkadaşlar. Araç zaten benim üzerimde işlemleri daha kolay yaptırabilme adına, vekalet sorunu yok hiçbir şekilde
Kiralamalarda elimizdeki ehliyetin yeterli olduğunu biliyorum; polisler durdurduğunda önce pasaporta sonra ehliyete bakıyorlar çünkü (yaşamadım ama öyle olduğunu duydum)
EMRE ALTINOK
27/05/2014, 01:40
Vize alırken nelere dikkat etmeliyiz? (https://teknoseyir.com/vize-alirken-nelere-dikkat-etmeliyiz)
Yurt dışında karşılaşabileceğiniz sorunlar (https://teknoseyir.com/yurt-disinda-karsilasabileceginiz-sorunlar)