Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Soma'daki Acı Facia

cemdogu
14/05/2014, 01:42
Ölenlerin 157 olduğu bilgisi, BB Başkanı tarafından Cnnde ilan edildi...Allah rahmet eylesin.Kaza değil, iş cinayetidir ..Kaza dediğinde bu kadar can kaybı olmaz...Allahım sen herkese sıralı ölüm ver.Toprak altında kalan emektarlarımızın bir an önce çıkarılması için hepimiz dua edelim dostlar.Hepsinin allah yardımcısı olsun....

Xperia L ile Pro'dan gönderdim.Olası yazım hatalarım için Özür Dilerim...

CMasteR
14/05/2014, 01:45
Allah ailelerine yakınlarına sabır versin. :(

cemdogu
14/05/2014, 01:56
hem ölenlerin, hem yaralı olanların, hem de hala kurtarılma umuduyla bekleyenlerin yakınına sabırlar dileyelim.Çok üzücü bir durum allah düşman başına vermesin.

erdiyilmaz
14/05/2014, 03:56
Çok büyük bir facia, Allah geride kalanlara sabırlar versin

Arrest
14/05/2014, 09:19
Bunun sorumlulari her kimse Allah bin belasini versin

Keyifli ve Kazasız Sürüşler Dilerim " Sato Topal "

yusufagcatr
14/05/2014, 09:30
Tehlikeli olduğunu onlarda biliyordu ama evlerine ekmek götürebilmek,çocuğunu okutabilmek için mecburlardı.Allah rahmet eylesin,mekanları cennet olsun.

Misafir047
14/05/2014, 09:39
Hala tedbir alınmıyor yok neymiş sıkı denetimler yapılıyor bilmem hep aynı saneryo 15 yaşında bir çocuğun madende işi ne bu nasıl denetim sorumluları olanlara lanet olsun

Arrest
14/05/2014, 09:42
200 kisi kayip ve yangin hala devam ediyor. Kurtarma ekipleri karbonmonoksit seviyesinin azalmasini bekleniyormus... Resmen bir facia insan hayati bu kadar ucuz kimilerine gore ne yazikki..

outlife
14/05/2014, 10:53
25 gün önce chp li manisa vekilinin somadaki maden ocaklarının denetimi ile ilgili verdiği soru önergesi akp liler tarafından reddedilmiş ve aynı gün o. ç. ş.tayyar chp eften püften şeyler için soru önergesi veriyor diye açıklama yapmıştır bugün tv de.

bugün ölenlerin kanı madencinin ölüm kaderinde var diyen tayyipten, güzel öldüler diyen o.ç. bakana, yas ilan etmeyen ohal ilan etmeyen devlet kurumlarına, manisada tarımı bitirip vatandaşı madende çalışmaya zorlayan hükümete ve bu hükümete taa en başından oy veren akıl yoksunu basiretsiz izansız herkese bulaşmıştır... ve hepsinin açık seçik allah bin türlü belasını versin kimlere ne acıları yaşattılarsa aynı acıları onlarada yaşatsın...

bugün ulusal yas değil daha çooook güzel ölmemek için ulusal isyan ilan edilmelidir. yoksa bu şerefffffsizlerin, onursuzzzzların bu faciayı bile paralel yapıcıların üstüne atacak kadar viccdanı si....mişlerin cezası verilmeli...

bu kadar açık ve net söylüyorum. hala bir şekilde hükümeti vs savunacak olan varsa lütfen buraya yaazmasın... rica ediyorum yazmasın...

babam 35 yıllık maden işçisi 5 senesi somadaki maden şirketlerinde geçti. 6 kez göçükte kaldı... en yakın arkadaşlarını göçüklerde elleriyle taşıdı...

kimse bana burda ama şirket ama hükümet ama bakan vss mavalı okumasın çok pis küfrederim...

bugün acayip sinirli gergin ve nefret doluyum...

CMasteR
14/05/2014, 11:06
Ağzınıza sağlık yemin ederim ki şu haberleri izlerken insanın gözleri doluyor :(

Seronet
14/05/2014, 12:46
Hepimizin başısaolsun,
Allah rahmet eylesin, sevenlerine ve ailelerine sabır versin. :(

Allah'ın gazabı sorumluların üzerine olsun....

khanunl
14/05/2014, 12:50
25 gün önce chp li manisa vekilinin somadaki maden ocaklarının denetimi ile ilgili verdiği soru önergesi akp liler tarafından reddedilmiş ve aynı gün o. ç. ş.tayyar chp eften püften şeyler için soru önergesi veriyor diye açıklama yapmıştır bugün tv de.

bugün ölenlerin kanı madencinin ölüm kaderinde var diyen tayyipten, güzel öldüler diyen o.ç. bakana, yas ilan etmeyen ohal ilan etmeyen devlet kurumlarına, manisada tarımı bitirip vatandaşı madende çalışmaya zorlayan hükümete ve bu hükümete taa en başından oy veren akıl yoksunu basiretsiz izansız herkese bulaşmıştır... ve hepsinin açık seçik allah bin türlü belasını versin kimlere ne acıları yaşattılarsa aynı acıları onlarada yaşatsın...

bugün ulusal yas değil daha çooook güzel ölmemek için ulusal isyan ilan edilmelidir. yoksa bu şerefffffsizlerin, onursuzzzzların bu faciayı bile paralel yapıcıların üstüne atacak kadar viccdanı si....mişlerin cezası verilmeli...

bu kadar açık ve net söylüyorum. hala bir şekilde hükümeti vs savunacak olan varsa lütfen buraya yaazmasın... rica ediyorum yazmasın...

babam 35 yıllık maden işçisi 5 senesi somadaki maden şirketlerinde geçti. 6 kez göçükte kaldı... en yakın arkadaşlarını göçüklerde elleriyle taşıdı...

kimse bana burda ama şirket ama hükümet ama bakan vss mavalı okumasın çok pis küfrederim...

Duygularımızı dile getirdiniz !

outlife
14/05/2014, 14:10
Berkin Elvan için 15 yaşındaki çocuğun sokakta ne işi var diyenler,
15 yaşında gerdeği HELAL addeddenler,

Kemal Yıldız 15 yaşında bir çocuktu. yoksulluktan (ekonomimiz süper işsizliğimiz sıfırdı ya) madende çalışıyordu çocuklarında (madende) çalıştırılmasını destekleyen çsgb bakanlığının düzenlemesiyle suç değildi çalıştırılması...

Ne mi oldu Kemal'e sizin vicdanınız gibi yüzleri kapkara olan sizin kendinizi ak diye addederken gerçekten alınteriyle yüzleri apak olan işçi abileriyle dün akşam yanarak boğularak minicik ama nasırlı elleriyle dua bile edemeden belki can verdi...

Vicdanlarınız yansın kurusun ey akp şakşakçıları, ocağınız yansın kömür gibi...

Dipnot: bakınız bi trafo patlamasıyla 205 işçinin can verdiği şirketin genel müdürü katil madeniyle ilgili daha önce ne palavralar sıkmış buyrun...

Soma Holding Yönetim Kurulu Başkanı Alp Gürkan, herhangi bir kaza anında 500 işçinin 20 gün süreyle yeraltında yeme-içme ihtiyacını karşılayacağı ve dışarıyla oksijen bağlantısının kurulacağı ‘Yaşam Odaları’ oluşturduklarını söylemişti.

Alp Gürkan; Merzifon Çeltik’te 30 yıl süreyle işletecekleri sahada, 1 milyon 250 bin tonluk üretim ve 1500 kişilik istihdam hedeflediklerini, kurulacak santralin bölgedeki rezerve bağlı olarak 270 Megawatt veya 405 Megawatt gücünde olacağını belirterek “Yeni santral, dünyada en son geliştirilen ve temiz enerji üretimi sağlayan ‘Akışkan Yatak Teknolojisi’ne göre kurulacak. Zaten Soma’daki madenimizde de patlama riski bulunan metan gazını sürekli kontrol altında tutuyoruz. Herhangi bir kaza anında 500 işçinin 20 gün süreyle yeraltında yeme-içme ihtiyacını karşılayacak, dışarıyla oksijen bağlantısının kurulduğu ‘Yaşam Odaları’ oluşturduk” demişti.

https://odatv.com/n.php?n=o-maden-ocaginin-sahibi-bakin-neler-soylemisti-1405141200

benkimya
14/05/2014, 14:17
Forum Yöneticilerine sesleniyorum. Kan üzerinden siyaset yapmasına kimsenin izin vermeyin.... Hiç kimseyi sen verdiği oy la yargılayamazsın. Asıl akıl yoksunu olan sensin, insan ol önce.
herkes üzgün, sadece senin gibler bunu anlayamıyor.

"""bu hükümete taa en başından oy veren akıl yoksunu basiretsiz izansız herkese """

benkimya
14/05/2014, 14:18
Burası siyaset yeri değil, hele hele kendi siyasi görüşünü Ölen vatandaşlarımız üzerinden yaymaya çalışan bu zihniyet asıl bizden değil

outlife
14/05/2014, 14:23
12 yılda 14700 işçi ölümünden akp iktidarı sorumludur... bu kadar açık ve net... bunları bilerek ve görerek hala oy veerenlerde bu ölenlerin kanına ellerini ve oylarını bulaştırmışlardır... bu kadar açık ve net...

bunca canın ölümünden hala iktidarı sorumlu tutmayanlarda ve hala beni siyasetle suçlayanlarda vicdan kitap yoktur asıl...

ben kimseye kendi siyasetimi dayatmıyıorum... bu ölümlerin sorumlusu akp iktidarıdır... ve onlara taa başından beri sorgusuz sualsiz oy veren akılsız izansızlardır diyorum ve tekrar ediyorum... hala bu ölümlerden iktidarı sorumlu tutmayanlar benim için akıl yoksunudurlar... vicdansız ve oportunisttirler...

bu kadar açık ve net...

banla beni at forumdan admin...

benkimya
14/05/2014, 14:29
CHP yada MHP iktidar olunca hiç kimse ölmeyecek değil mi. onlar kimseye peşkeş çekmeyecek, kimseyi kayırmayacak değil mi, herşeyi doğru yapacak değil mi... Ölenler için ailesi için bişey yapabiliyor musun? Klavye şövalyeliği yapmayalım. Acı ama gerçekler bunlar önlem alınmasını engellenmesini herkes ister.
Sen ne zannediyorsun AKP li diye birisi ölen insana seviniyor mu, düşüncen bu mu senin? İnsanlık duygunu kaybetmişsin sen dön önce kendini düzelt

SteinGP
14/05/2014, 14:36
Arkadaşlar. Yerin yedi kat altında insanlar yanıyor. Ölmeden cehennemi görüyorlar. Siz hala parti...

outlife
14/05/2014, 14:37
lan klavye şovalyeliğinden başlatma... ömründe kaç kere girdin madene... benim 2 senem babamın 35 senesi madende geçti... 3 ayrı şehre göçtüm 6 göçük altından çıkardım ben babamı... 2 akrabam dahil en az 30 madencinin cenazsine gittim neyin şovenizmindxen bahsediyosun sen...

bu ülkede madencinin kaderinde ölüm vardır diyenler, güzel öldüler diyenler, taşeron işçi çalıştıranlar, 18 yaş altında işçinin çalışmasını yasalaştıranlar babam mı...

somadaki madenler için verilen önergeyi reddedenler kim... savunduğun akp milletvekilleri...

mhp ve chp nin de a...na koyayım... adam olsalardı muhalefet yapsalardı...

bak açıkça yazdım buraya savunacaklar buraya yazmasın diye...

ben babamın kapkara işçi kıyafetlerini leğende çiğneyerek büyüdüm... madenci dayanışmasının da allahını bilirim...

buraya girip lak luk yapma. git modifiye sayfalarına vs yaz...

benkimya
14/05/2014, 14:42
Outlife senden öğrenmeyeceğim nerde ne yazacağımızı
asıl sen ukalalık yapma
madencilere lafımız yok ama işin içine siyaseti vs karıştıran sensin.
Akp yi savunmuyorum, öteki ne idüğü belirsizleri hele hiç savunmuyorum.
Olayı çarpıtma sadece.
Herkes biliyor bu iş tehlikeli, her an ölüm var. Ama bu tartışmaları yapmanın yeri burası değil
hele zamanı hiç değil
lak luk yapan sensin terbiyeni takın

F500
14/05/2014, 15:00
Allah rahmet eylesin çok üzüldüm..

dexter
14/05/2014, 15:08
acımız çok büyük,tüm milletimizin başı sağolsun...

kadir07
14/05/2014, 15:16
Hayatını kaybedenlere Allah tan rahmet,yaralılara acil şifalar ailelerine sabırlar diliyorum öncelikle...
Bergamada 23 sene yaşadım Eskişehirde üniversitede okurken trene binebilmek için Soma ya birçok kez gidip geldim.Soma ve civar ilçelerden gelen binlerce kişinin o madende çalıştığının en yakın tanıklarından biriyim.Ayrıca birsürü arkadaşım ve onların ailelerindeki kişiler Soma daki madende çalışıyordu bazılarından haber alamadık henüz.Umutla iyi haberlerini beklemekteyiz halen :(

İnsan yaşamı partilerden,forumlardan ve diğer herşeyden daha önce gelir yorumlarınızı buna göre yaparsanız bu tarz tartışmaları engellemiş oluruz...

Arrest
14/05/2014, 15:24
CHP yada MHP iktidar olunca hiç kimse ölmeyecek değil mi. onlar kimseye peşkeş çekmeyecek, kimseyi kayırmayacak değil mi, herşeyi doğru yapacak değil mi... Ölenler için ailesi için bişey yapabiliyor musun? Klavye şövalyeliği yapmayalım. Acı ama gerçekler bunlar önlem alınmasını engellenmesini herkes ister.
Sen ne zannediyorsun AKP li diye birisi ölen insana seviniyor mu, düşüncen bu mu senin? İnsanlık duygunu kaybetmişsin sen dön önce kendini düzelt

Ya kes birader tatava yapma. Sizin herseye bi cevabiniz olur zaten. Sen kendini kandir cevaplarinla bizi kandiramazsin , biz aptal degiliz. Sen git ağa babalarin gelsin.

Tunaboylu
14/05/2014, 15:25
Başımız sağolsun. Vefat edenlerinde sayısı daha da artmasın tek dileğim bu şu an.

benkimya
14/05/2014, 15:30
Kardeşim Ben parti taraftarı değilim lafını bil konuş. Malesef böyle bir cevap verdiğin için aptalsın

Ya kes birader tatava yapma. Sizin herseye bi cevabiniz olur zaten. Sen kendini kandir cevaplarinla bizi kandiramazsin , biz aptal degiliz. Sen git ağa babalarin gelsin.

ygurbuz
14/05/2014, 15:31
Başımız Sağolsun... Allah geride kalanlara Sabırlar ihsan eylesin...

Arrest
14/05/2014, 15:32
Kardeşim Ben parti taraftarı değilim lafını bil konuş. Malesef böyle bir cevap verdiğin için aptalsın

Foruma Adini "M" soyadini "C" harfini koyan biri olarak bu kanuya nasil vardin merak ediyorum.

benkimya
14/05/2014, 15:35
Yuh be kardeşim Adımın ve soyadımın ilk harflerini koyduğum için suçlu mu oluyorum.

Seninkide sato topal diye geçiyor ama ben hiç bundan gocunmuyorum. Ad soyad vermek zorunda da değiliz.
M C harfleri ile bağnazlık yapıyorsun işte daha ne diyeyim.

Foruma Adini "M" soyadini "C" harfini koyan biri olarak bu konuya nasil vardin merak ediyorum.

Arrest
14/05/2014, 15:37
Mevlana Cahillerle Yaptigim Hiçbir Tartışmayı Kazanamadim demis.. Bende tutmusum sizinle tartisiyorum.

Verilen bir oy ile bile bu vebale ortak oldugunuzu unutmayin. Bu isin sorumlulari bellidir. Allah'in Laneti Uzerinizde Olsun!

cdogu
14/05/2014, 15:41
Yahu hala siyaset diyor. O madenin içinde 15 yaşında çocuk var ve olmasın dediğimiz siyasetin konusu bu. Çünkü yasalaştıran kişiler siyasetin ta kendisi. Kendine gel benkimya. Sen burada parti şakşakçılığı yapacağım diye ölümlerin tek sorumlularını unutuyorsun. Ben senin bu acımasızlığını anlarım. Ama öteki dünya anlamaz.. Sen sen ol,partinin şakşakçılığını yapacağına,sorumlular kim,neden sorumlu bunları araştır. 10 denetimde 60tan fazla kusur bulunan ocağı rant amacıyla kimler açmışlar onu sorgula!

LG-D802 cihazımdan gönderildi

benkimya
14/05/2014, 15:44
Cahil kim Allah bilir, Laneti de kime verecek onu o bilir. Allahın işine karışılmaz, hepimizi Allah ıslah etsin.

Forumdan çıkarılma isteğimi Kadir Bey e ilettim. uzun zamandır burda faydalanıyordum yardımı olan herkese teşekkür ederi.

benkimya
14/05/2014, 15:48
Arkadaşım mesajları baştan oku siyaseti alakasız olayı karıştıran ben değil outlife isimli kişidir. Ben de İSG uzmanıyım ama önce insanım. Bende istemiyorum yasanın öyle çıkmasını bende istemiyorum 15 yaşında çocuğun çalıştırılmasını, ben parti şakşakçısı değilim diyorum bunu bile anlamıyorsunuz yada anlamak istemiyorsunuz.
Denetimleri senden daha çok biliyorum neler yapıldığını nelerin yapılmadığını.
Bunlara kimler nasıl göz yumuyor çok iyi biliyorum.
Ne diyeyim ki anlamadınız ne demek istediğimi. outlife isimli arkadaşın siyaset ve berkin elvan gibi konularla bunu bağdaştırmasını doğru bulmadığımı belirtiyorum.

Yahu hala siyaset diyor. O madenin içinde 15 yaşında çocuk var ve olmasın dediğimiz siyasetin konusu bu. Çünkü yasalaştıran kişiler siyasetin ta kendisi. Kendine gel benkimya. Sen burada parti şakşakçılığı yapacağım diye ölümlerin tek sorumlularını unutuyorsun. Ben senin bu acımasızlığını anlarım. Ama öteki dünya anlamaz.. Sen sen ol,partinin şakşakçılığını yapacağına,sorumlular kim,neden sorumlu bunları araştır. 10 denetimde 60tan fazla kusur bulunan ocağı rant amacıyla kimler açmışlar onu sorgula!

outlife
14/05/2014, 15:53
bu tartışmaların yeri neresi söyle orda tartışalım...

insan ölüyor siyaset yapma, sel oluyor siyaset yapma, doğa katlediliyor siyaset yapma, terör suçu işleniyor siyaset yapma, savaşa girmek üzere geliyoruz siyaset yapma, kadın cinayetleri, çocuk cinayetleri tecavüzleri almış yürümüş siyaset yapma...

ne zaman nerde siyaset yapılacağını ben bilmiyorum... yaz buraya zamanını ve yerini orada o zaman yaplım siyaseti...

bu canların hesabını kim verecek kim soracak... akp nin dağıttığı kömürleri çıkaran şirket bu şirket biliyorsun değil mi?

beni şovenistlikle suçlayarak lak luk yapan sensin...

evet siyaset yapıyorum... bu sayfada yapıyorum... ne zaman ihamladen tacizden tecavüzden terörden afetten bir ölüm olsa (iktidarda hangi parti olursa olsun) kime soracağız... bunu sormak siyaset mi?

bırakın allah aşkına başka. başka bir parti varken olmayaccak mı demek bile siyasetin allahını yapmaktır...

benim canım yanıyor arkadaşım. devlet bu ölümlerin hesabını sormazsa devlete hesabı sorulur. bu kadar açık ve net...

ayrıca bu şirketin yöneticilerinden bir kadının akp meclis üyesi olduğunu da söyleyeyim... chp yahut başka partili meclis üyesi olsaydı ak trolleri ak yavşakları görürdük sosyal medyada....

Arrest
14/05/2014, 15:54
Biz olayin sorumlusu bizce ...... Dir gibisinden yorum yapiyoruz sen koruma ic gudusundesin. Sanane sana mi kaldi destekcilkk yapmiyosan. Kendinle celisiyosun. Mhp CHP olsa cokmu farkli olurdu diyerek AKP yi savundugunuzda ortada. Cocuk yok karsinizda sayin isg uzmani. Beyin fakiri degiliz

outlife
14/05/2014, 15:56
Arkadaşım mesajları baştan oku siyaseti alakasız olayı karıştıran ben değil outlife isimli kişidir. Ben de İSG uzmanıyım ama önce insanım. Bende istemiyorum yasanın öyle çıkmasını bende istemiyorum 15 yaşında çocuğun çalıştırılmasını, ben parti şakşakçısı değilim diyorum bunu bile anlamıyorsunuz yada anlamak istemiyorsunuz.
Ne diyeyim ki anlamadınız ne demek istediğimi. outlife isimli arkadaşın siyaset ve berkin elvan gibi konularla bunu bağdaştırmasını doğru bulmadığımı belirtiyorum.

isg uzmanlığını da sektör haline getirip sürekli yasal düzenlemeler yaparak mağdur edenlerde iktiidardır...

isg uzmanlığını önüne gelene 3 aylık eğitim ve sertifika ile osgb açma yetkisi verip işçilerin can güvenliği ile oynanmasına müsaade edenlerde iktidardır...

3 yılda hortlayan isg sektörünün nasıl ayağa düşürüldüğünü insanın canını kağıt üstünde koruyan sistemi getirenleri de iyi biliriz...

cdogu
14/05/2014, 16:00

Emin ol o denetimleri benden iyi bilemezsin. Yaşa bakıp konuşmayalım. Benim babam Türkiye'nin önde gelen bir maden lab.ının TR sorumlusudur. Ki denetimlerin nasıl olduğunu biliyorum.

Ben sana siyasete bulaştırma demedim. Ergin abi(outlife) doğru tespitler yapıyor. 15 yaşındaki kişinin orada bulunmasının yasal olması siyasetin konusudur ve biz bu konuyu konuşurken siyasetten uzak kalamayız. Sen kal,senin dünyan pembe bulutlar üzerinden kurulmuş. Her şey güzel..

60dan fazla kusuru olan maden ocagının RANT için açılması siyasetin konusudur. Bu ölümlerin sorumlusu da siyasilerdir.. parti ismi vermiyorum.Biliyorsundur kimi kastettiğimi.

Forum kuralları fereği de üyelik iptali yapamazsın. Girip girmemek senin tercihin. Ama üyeliğin kalacak.

benkimya
14/05/2014, 16:08
3 yılda hortlayan isg sektörünün nasıl ayağa düşürüldüğünü insanın canını kağıt üstünde koruyan sistemi getirenleri de iyi biliriz...

Bu konuda senin kadar benimde sıkıntım var belgeyi aldım yapmıyorum bu işi yapmam da. Resmen maşa konumuna soktular milleti, işsizlik azaltma yöntemine dönüştü. ilk başta güzel bir niyetle çıkıldı ama herşey o kadar hızlı yapılmak istendi ki ne firmalar ne bakanlık ne insanlar buna ayak uydurabildi.
Saçma sapan mevzuat gereği yapmak zorunda olunan bir uygulamaya dönüştü.

Herkes her konuda uzman oldu.

Ben Kimyagerim Bakanlık yetklisine bizzat söylediğim sözdür, Kişinin uzmanlık alanı neyse ondan İSG Uzmanlığı yapsın.
Ama bunu düzeltmek için uğraşalım, birbirimize düşüyoruz, herkes çıkarına bakıyor. Türkiyede kurulan OSGB sayısını biliyor musunuz, ne iş yapar nasıl yapar %90 sadece yasaları kullanarak para kazanmak için açıldı. Bunlar için uğraşmamız gerekiyor.

isg uzmanlığını da sektör haline getirip sürekli yasal düzenlemeler yaparak mağdur edenlerde iktiidardır...

isg uzmanlığını önüne gelene 3 aylık eğitim ve sertifika ile osgb açma yetkisi verip işçilerin can güvenliği ile oynanmasına müsaade edenlerde iktidardır...

outlife
14/05/2014, 16:08
a. kodumun memleketinde 600 kişinin göçük altında kaldığı bi maden ocağğında yararlıları kurtarma ekibi 380 kişi başbakanın koruması 500 kişi...

bu da mı zorunuza gitmiyor lan... bu da mı gitmiyor... açın gözünüzü artık yaa.... bana siyaset yapma diyenler bugün direkt yada dolayı iktidarı savbunarak siyasetin allahını yapıuyor yaa...

hangi memlekette ölüm bölgesine başbakan 500 koruma ordusuyla gider lan... hangi bakan vekil bürokrat takım elbiseyle işçileri uzaktan vebalıymış gibi seyreder...

insan olan gider sarılır SOMA'lili çocuklara sarılıp ağladığı gibi...

ama bunlar insan değil... bildiğin su katılmamış katıksız saf vicdansızzzz zzz

Kadir00906
14/05/2014, 16:12
Ölen kardeşlerimize Allahtan rahmet,yakınlarına başsağlığı diliyorum,Hala yaşayanlar varsa Allah ım onlara biran önce ulaşılmasını ve sağ sağlim o göçükten çıkarılmasını nasip etsin inşallah..

outlife
14/05/2014, 16:12

Bu konuda senin kadar benimde sıkıntım var belgeyi aldım yapmıyorum bu işi yapmam da. Resmen maşa konumuna soktular milleti, işsizlik azaltma yöntemine dönüştü. ilk başta güzel bir niyetle çıkıldı ama herşey o kadar hızlı yapılmak istendi ki ne firmalar ne bakanlık ne insanlar buna ayak uydurabildi.
Saçma sapan mevzuat gereği yapmak zorunda olunan bir uygulamaya dönüştü.

Herkes her konuda uzman oldu.

Ben Kimyagerim Bakanlık yetklisine bizzat söylediğim sözdür, Kişinin uzmanlık alanı neyse ondan İSG Uzmanlığı yapsın.
Ama bunu düzeltmek için uğraşalım, birbirimize düşüyoruz, herkes çıkarına bakıyor. Türkiyede kurulan OSGB sayısını biliyor musunuz, ne iş yapar nasıl yapar %90 sadece yasaları kullanarak para kazanmak için açıldı. Bunlar için uğraşmamız gerekiyor.

şu bu yaptığın siyaset burada yapma lütfen... forum siyaset yeri değil... devletin bakanını eleştiremezsin... mhp ve chp de olsa farklı mı olacaktı....

deerler adama...

bi sittimin bakanlıklarında bi karar alınırken analiz yapılmaz mı?, alt yapı yapılmaz mı, çalıştyalar düzenlenmez mi... ben yaptım oldu, başbakan istedi oldu diyerek karar alıp torbaya atıp onaylatırsan... daha çooook mağdur ediliriz...

bakanlık bu çukurunu açtıysa ben niye düzeltiyorum... bakanlık düzeltsin... bunlar düzelene kadar ölenlerin hesabını sorunca siyaset yapıyorsun diyorsun bana... bırak allah aşkına...

bak bu maden ocağının isg uzmanları gidecek altına başka da kimse değil...

benkimya
14/05/2014, 16:17
Arkadaşlar,

Bu forumda ne kadar bir süredir varım bilmiyorum ama uzun bir zaman oldu.
Şahsen görüştüğüm hiçkimse yok, ama anlıyorum ki herkes iyi niyetli.
Bugünkü konu sebebiyle şahsıma bazı laflar edildi, haksız yere itham yapıldı.
Beni tanımadığınız için bunları söylediğinize veriyorum keşke önceden tanıma imkanı olsaydı bunların hiçbirini söylemez, söyleyemezdiniz.
Hepimiz için iyi güzel hayırlı şeyler olsun. Kaza bela kimseye veremesin Allah, ki kimse istemez böyle birşey.
Bir arkadaş forumdan silenemediğimizi belirtti. Ben küfür etmeyen bir insanım, outlife sende kime ne konuda olursa olsun küfür etme ki bu hiçbir insana yakışmaz.
Ben forumdan çıkıyorum.
Ben gelip birisinin kafasını gözünü de patlasam o da bana aynısını yapsa kimseye faydası olmayacak.
İnşallah hep birlikte kalkınıp bilinçli bir toplum olana kadar biribirimizi öldürüp yoketmeyiz.

benkimya
14/05/2014, 16:19
bakanlık bu çukurunu açtıysa ben niye düzeltiyorum... bakanlık düzeltsin... bunlar düzelene kadar ölenlerin hesabını sorunca siyaset yapıyorsun diyorsun bana... bırak allah aşkına...

Hocam onlar bozuk yapıyorsa evet biz düzelteceğiz. sen ben düzelteceğiz yoksa daha çoook canımız yanacak. Kızgınlığından hala bana sinirlisin ama aynı gemideyiz.

şu bu yaptığın siyaset burada yapma lütfen... forum siyaset yeri değil... devletin bakanını eleştiremezsin... mhp ve chp de olsa farklı mı olacaktı....

deerler adama...

bi sittimin bakanlıklarında bi karar alınırken analiz yapılmaz mı?, alt yapı yapılmaz mı, çalıştyalar düzenlenmez mi... ben yaptım oldu, başbakan istedi oldu diyerek karar alıp torbaya atıp onaylatırsan... daha çooook mağdur ediliriz...

bak bu maden ocağının isg uzmanları gidecek altına başka da kimse değil...

Arrest
14/05/2014, 16:21
Sende 360 derece dondun birden , ilk mesajlarin boylw degildi

CMasteR
14/05/2014, 16:21
Hülooğman iş başında burda anlaşılan.

SteinGP
14/05/2014, 16:24
Arkadaşlar, özellikle Ergin abi;

Lütfen şahıslara küfür etmeyin burada. Bakın daha önce oldu yine olacak, BTK dan isimleriniz ip leriniz istenecek, "seve seve" vermek zorunda kalacağız. Sonra başınıza bir ton iş alacaksınız.

outlife
14/05/2014, 16:24
ilk yorumumda özellikle yazdım... iktidarı vs savunacak arkadaşlar lütfen buraya yazmasın dedim... hem madenci çocuğu olduğum için hem göçük madenci ölümü nedir bu sahneler nasıldır bildiğim için özellikle yazdım...

ısrarla abuk subuk bir şekilde sanki provoke eder gibi yazıldı. ve maalesef ki ben dayanamadım.

özür dilenecek bir suç işlemedim. çünkü kimsenin şahsına küfür etmedim... sen şusun busun demedim...

üstüne alınanlar varsa kendileri bilir...

ben hem yazdıklarımın hem söylediklerimin arkasındayım...

sadece benkimya nickli kişinin forumdan uzkalaşmasına vesile olduğum için yönetici arkadaşlardan özür diliyorum...

chp ve mhp iktidarda olsaydı başka mı olurdu diyecek kapasiteede birinin forumdan uzaklaşması eksiklik midir yönetici arkadaşların takdirine bırakıyorum.

gerekiyorsa kurallar içindeyse beni de banlayıp forumdan uzaklaştırmalarını bundan asla rahatsız olmayacağımı bildiririm...

cemdogu
14/05/2014, 16:26
hüloğman. .Senin Başçalanın 4 yıl önce "Madenciliğin kaderinde ölmek var" derkensiyaset yoktu, 10 denetim geçirip kapatılan sonra sizin peşkeş çekerek açtığınız madenden ölü 200 olunca mı siyaset yapıyor olduk? Siyasetin her b.kluğunu yiyen liderleriniz yüzünden oldu bu olay.Sor bakalım 150 adamın üstünde adam çalıştırmak İşçi güvenliği sertifikasına uyuyormu? 700 adam ne demek? Bunun suçlusunu da mı aramayak?

outlife
14/05/2014, 16:31
o madende göçükte kalan 700 işçinin toplam maaşı bir hırsız bakanın kol saati kadar...

işin acısı kol saatinin garantisi var... işçinin hayatının garantisi mi... kader yada güzel ölmek...

outlife
14/05/2014, 16:32
Arkadaşlar, özellikle Ergin abi;

Lütfen şahıslara küfür etmeyin burada. Bakın daha önce oldu yine olacak, BTK dan isimleriniz ip leriniz istenecek, "seve seve" vermek zorunda kalacağız. Sonra başınıza bir ton iş alacaksınız.

sınırsız küfür edebileceğim bir platform bir konu sayfa site ne bileyim bi yer yok mu bu sitttiiimin internet dünyasında yavvv.

Arrest
14/05/2014, 16:35
o madende göçükte kalan 700 işçinin toplam maaşı bir hırsız bakanın kol saati kadar...

işin acısı kol saatinin garantisi var... işçinin hayatının garantisi mi... kader yada güzel ölmek...

Abi helal olsun cok güzel laf ettin

Gorky
14/05/2014, 17:17
adam 1800 yıllarından örnek verip olayı meşrulaştırıyor ya.
kapitalizminde ******* iktidarında.

CMasteR
14/05/2014, 17:27
200 u aşkın çocuk akşam yemeğinde babasının boş koltuğuna bakarak yemek yiyemicek. Madenci abinin sedye kirlenmesin diye çıkarmak istediği cizmelerden dökülen kömürün saati 5 lira idi. Bir bakanın kolundaki 700 bin liralık saatten daha temizdi. Hangi ibadetiniz temizleyecek bunca kanı. Is kazaları kader değil sermaye babalarının 3 kuruş fazla para kazanmak için emekçilerin sağlığıyla oynamasıdir. Allah ailelerine sabır versin.

https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/t1.0-9/10277533_827235693976193_3006241025306632373_n.jpg

outlife
14/05/2014, 17:49
adam 1800 yıllarından örnek verip olayı meşrulaştırıyor ya.
kapitalizminde anasını sikeyim iktidarında.

2014 avrupasından mı örnek verecekti allah aşkına. türkiyenin güvenlik kriterleri 1800 lü yılların avrupasıyla aynı şuan ondan mütevellit bu örnekler...

isg uzmanı arkadaşımız da yazmış ya... önüne gelen uzman oldu diye... sonrasında da eklemiş biz düzelteceğiz halk olarak demiş...

bu zihniyet anca iktidarın inmiş ını düzeltir halka karşı... başka da bi s..kime yaramaz...

CMasteR
14/05/2014, 17:56
Vefat haberinizi LCD televizyonlarımızda, süslü koltuklarımızda otururken izledik. Siz yaşam mücadelesi verirken biz, ellerimizde sizin bir maaşınız kadar olan telefonlarımızla paylaşımlar yaptık. "Nasıl bir ülkede yaşıyoruz?" Doğalgaza geçtiğimiz için unuttuk kömürün karasını, kokusunu, eziyetini. Siz yerin 200 metre altında ekmek parası için çabalarken, bizler yerin metrelerce üstünde, teras katlarda yemekler yedik. Duyarsız kaldık halinize. İstemesi çok anlamsız ama hakkınızı helal edin.

Çok duygulandırdı paylaşmak istedim :(

eros06060
14/05/2014, 19:32
yav arkadaş rahat olun sonuçta bir iş kazası hem imam hatip okuyan bacılarımız ruhlarına fatiha okuyormuş yani müsterih olun ölen öldü kalan sağlar bizimdir nasılsa.
Ben hayatımda bu kadar vicdansız adam görmedim arkadaş ben gözüm dolu dolu haber izlerken iş kazası diyebiliyor neymiş fatiha okuyorlarmış hatim indirsen nolur derler lan adama, adam öldü öldü gitti yani. Sen sokakta yürürken 500 koruma ile yürü sonra korumasız adam ölünce kader de kısmet de ulan hele birde Yahudi Cesaret Ödülü sahibi biri bunu söylüyor ya utanıyorum.

Allahıma yalvarıyorum geceden beri buna sebep olanlar ne bu dünyada ne öteki tarafta huzur bulmasın, buna sebep olanları koruyanlar cehennemin en dibinde yansın, orayı teftiş edipte sorun yoktur diyenler beter olsun, o ailelerin çektiği acılar onların en mutlu gününde yaşadığı sevinçle eşit olsun İnşallah, birde üzüldük evet diyip de "ama" ile başlayan cümleler kuranlar da daha beter acılar çekerler İnşallah

Arrest
14/05/2014, 21:17
Ankarada facianin sorumlulari hakkinda protesto eylemleri var. Kizilay, mesrutiyet yuksel ve mithatpasa caddeleri gaz bombasi dumanlari altinda

Arrest
14/05/2014, 22:32
Manisa milletvekili bülent arınç nerde acep ? seçim zamanlarında şov yapıp ağlamayı iyi biliyor.

Seronet
14/05/2014, 23:01
Yüzsüzler çıkar yakında merak etme. Pişkin pişkin konuşurlar, ordanda puan toplarlar.!

Arrest
14/05/2014, 23:03
Yüzsüzler çıkar yakında merak etme. Pişkin pişkin konuşurlar, ordanda puan toplarlar.!

Ulan hep dua ediyorum Allah'ım seni sorgulayamam ama birazda bu veballeri öbür dünyaya bırakmasanda şu dünyada gazabına uğratsan bu şeref yoksunlarını diye..

eros06060
15/05/2014, 01:52
Ulan hep dua ediyorum Allah'ım seni sorgulayamam ama birazda bu veballeri öbür dünyaya bırakmasanda şu dünyada gazabına uğratsan bu şeref yoksunlarını diye..

Aynı şekilde düşünüyorum Umarım bu dünyada adaleti göremememizin sebebide sabır testidir. Ama bugün şunu düşündüm şu eşşek kadar halimle gün içinde belki 20 kez 30 kez gözümden yaş geldi ben bu yaşların tek tek hesabını sorucam ahirette Affedersem de namerdim şehitlerin aileleri affetsin ben affetmem.

tayfux
15/05/2014, 10:41
Allah'ım yar ve yardımcıları olsun inşallah..dualarımızı eksik etmeyelim..

Gorky
15/05/2014, 11:25
toplanıp çatışmaya çıkıncada "kırıp döküyolar" diye ağlamazlar mı bide.
kardeşim ben küçük esnafa dokunmam ama patronları doyurup işçiyi sömüren bu iğrenç sistemin kabuğunu oluşturan burjuvazinin bırak cam çerçevesini indirmeyi***********

SteinGP
15/05/2014, 11:46
toplanıp çatışmaya çıkıncada "kırıp döküyolar" diye ağlamazlar mı bide.
kardeşim ben küçük esnafa dokunmam ama patronları doyurup işçiyi sömüren bu iğrenç sistemin kabuğunu oluşturan burjuvazinin bırak cam çerçevesini indirmeyi***********

Arkadaşım burada ateizm ve komünizm propagandası yapmaktan vazgeç artık. Herkesin fikirleri kendini bağlar. Ayrıca mesajlarında küfür etmekteyi de bırak.

Misafir047
15/05/2014, 12:11
Soma'da önceki gün yaşanan maden faciasının ardından dün Metro Turizm'in patronu Galip Öztürk'ün attığı tweetler sosyal medyada büyük tepki topladı. Öztürk, gelen tepkilerin ardından bu tweetlerini sildi.

Öztürk, 'Zamanlama manidar inşallah bunun altından bir SABOTAJ çıkmaz', 'Vallahi bunlardan her şey beklenir hizmetin selameti için yapmayacakları şey yok' tweetlerini paylaştı. Bu tweetlere sosyal medyada çok tepki gelirken, Öztürk daha sonra yazdıklarını sildi.

Bundan sonra metro otobüsüne hayatta binmem sizide metro firmasını boykota çağırıyorum

karaelmaz
15/05/2014, 12:25
Yaziktir gunahtir ya tamam ana haber bultenleri isini yapiyo bilgi veriyo. Ya digerleri esro erol somada la sen niye ordasin milletin acisindan kar mi elde etmeye calisiyorsun. Bu bir is kazasi ihmal varmi yokmu buna kimse bilip bilmeden yorum yapamaz trafanin patldigi soyleniyo patlamaya sebeb olan parca ilmalsizlikden mi yoksa yapisindan mi patladi bunu ilerde goruruz insallah en azindan orda calisan kuzenimden ogrene bilirim bi is kazasini siyasete dokmelerine anlam veemis degilim ne desek bos ne etsek nafile olan olene oldu alan gerde kalan dullara yetim cocuklara oldu en kotusu bu olanlarda 1200tl lik hayat sartlari yuzunden oldu. Ölenlerin mekanı cennet olsun geride kalanlarin allah yardimcisi olsun. Oleni geri getirmez ama insallah kan paralarini eksiksiz verirler kaza kurban yakinlarina

Grande Punto
1.3 Turbo Multijet 16V
Siyah(Rock) 2008
75+ bilinmiyor bg
195,55R16
chip Tuning
egr iptali
K&N hava filtresi

Arrest
15/05/2014, 12:45
Yaziktir gunahtir ya tamam ana haber bultenleri isini yapiyo bilgi veriyo. Ya digerleri esro erol somada la sen niye ordasin milletin acisindan kar mi elde etmeye calisiyorsun. Bu bir is kazasi ihmal varmi yokmu buna kimse bilip bilmeden yorum yapamaz trafanin patldigi soyleniyo patlamaya sebeb olan parca ilmalsizlikden mi yoksa yapisindan mi patladi bunu ilerde goruruz insallah en azindan orda calisan kuzenimden ogrene bilirim bi is kazasini siyasete dokmelerine anlam veemis degilim ne desek bos ne etsek nafile olan olene oldu alan gerde kalan dullara yetim cocuklara oldu en kotusu bu olanlarda 1200tl lik hayat sartlari yuzunden oldu. Ölenlerin mekanı cennet olsun geride kalanlarin allah yardimcisi olsun. Oleni geri getirmez ama insallah kan paralarini eksiksiz verirler kaza kurban yakinlarina

Grande Punto
1.3 Turbo Multijet 16V
Siyah(Rock) 2008
75+ bilinmiyor bg
195,55R16
chip Tuning
egr iptali
K&N hava filtresi

Kardes rant için siyasiler guvenlik önlemleri olmayan madende isci calistirilmasina musade ediyorsa bu siyasi bi boyuttur. Trafo yanici parlayici patlayici ozelligi olan gazin oldugu biyerde trafo olmasi mantiklimi geliyo sana? Trafo disarda olur kablolar ile elektirik gider. Beyin bedava

cdogu
15/05/2014, 15:55
Yahu bana burada başbakanı savunan adamlar,açıp YouTube'a,kendisinin vatandaş tokatlarkenki videosunu izlesin,müşavirinin yerdeki vatandaşı tekmelediği fotoğraflara baksın da gelsin. Bana yıl olmuş 2014,"BIRAZ geçmişe gidiyorum" diyip 1800'lerde başka bir ülkede oluşan göçükte ölen kişileri örnek verdiği videoları izlesin. İnsaf yahu! Neyi siyasetin dışında bunun.

Bu iş kaza değil,ihmal cinayeti,katliam resmen. Hadi diyelim değil,gerçekten kaza diyelim,pislik ağzıyla onun da içine fesatlığını bulaştırdı adam. Allah kahretsin ya vatandaş tokatlayan başbakan mı olur!

Arrest
15/05/2014, 16:07
Yahu bana burada başbakanı savunan adamlar,açıp YouTube'a,kendisinin vatandaş tokatlarkenki videosunu izlesin,müşavirinin yerdeki vatandaşı tekmelediği fotoğraflara baksın da gelsin. Bana yıl olmuş 2014,"BIRAZ geçmişe gidiyorum" diyip 1800'lerde başka bir ülkede oluşan göçükte ölen kişileri örnek verdiği videoları izlesin. İnsaf yahu! Neyi siyasetin dışında bunun.

Bu iş kaza değil,ihmal cinayeti,katliam resmen. Hadi diyelim değil,gerçekten kaza diyelim,pislik ağzıyla onun da içine fesatlığını bulaştırdı adam. Allah kahretsin ya vatandaş tokatlayan başbakan mı olur!

Vatandaşı çavuş sandi

cdogu
15/05/2014, 16:15
Kardes rant için siyasiler guvenlik önlemleri olmayan madende isci calistirilmasina musade ediyorsa bu siyasi bi boyuttur. Trafo yanici parlayici patlayici ozelligi olan gazin oldugu biyerde trafo olmasi mantiklimi geliyo sana? Trafo disarda olur kablolar ile elektirik gider. Beyin bedava

Kardeşim bahsettiğin gaz içeride hali hazırda olan bir gaz değil. Yangından sonra ortaya çıkan karbonmonoksit gazı. Dolayısıyla içeride trafo olmasında herhangi bir kusur yok. Olur da zaten,çünkü içeride elektrikli taşıma bantları var,ışık var,asansör var. Bunları dışarıdan kablo ile beslemenin trafonun içeride olmasıyla bir farkı yok. Kısa devre olursa kabloda da olur,kıvılcım çakar. Linyit kömürü en ufak kıvılcımda çakar.

Ben girdim daha önce madene,bu yüzden biliyorum.

Arrest
15/05/2014, 16:46
Yinede trafonun içeride olmasi daha tehlikeli oldugu kesin

CMasteR
15/05/2014, 16:58
Trafoya kedi girmiştir ! Enerji bakanımız açıklama yapmadımı hala ?

outlife
15/05/2014, 18:41
enerji bakanı sorumlular cezalandırılacak dedi, çalışmna bakanı güvenlik önlemlerinde sıkıntı yok dedi, fıtratını b... f.... bu işin fıtratında bu var dedi... akp manisa milletvekili hükümet bu krizde başarılı davranmıştır dedi... soma holding şirketi geçmiş olsun başımız sağolsun dedi,

bu arada başbakan ve özel kalemi somalı vatandaşları dövdü, bunların yalakaları olayı paralele ve darbeye bağlayarak müthiş bir yalama örneği gösterdi...

protesto edenler gazlandı tazyikli suyla sulandı...

konuşanlar sitem edenler sitem yazanlar politika yapmakla suçlandı... politika yapmak suçya heryerde o bakımdan....

ilgisiler rutin hayatına devam etti... laylalay lommm...

bilgisizler hala dünyadan bi haber...

babası kardeşi eşi çocuğu akrabası ölenler evlerine ateş düştüğü ile kaldı...

ceza alacakları ben söyleyim....

sağ kaldılarsa iş güvenli uzmanları...

elbruz
15/05/2014, 18:43
Maden ocağını denetleyemeyen, gerekli önlemleri alamayan devlet, nükleer santral yapmaya kalkıyor asıl o zaman görün her hangi bir kaza da sadece çalışanlar değil toplu ölümler yaşanacaktır....

outlife
12/11/2014, 18:50
osgb nin önemi mi? osgb denen kavramı devlet rant için yarattı. işsizler ordusu 2-3000 tl lik eğitimlerle uzman oldu. sektör yarattı. bugün piyasada 1000 liraya çalışan isg uzmanı var. bu adam hangi eksikliğin giderilmesini sağlayabilir... patrondan maaş alarak çalışan bir isg uzmanı yahut osgb ne kadar görevini layıkı ile yerine getirebilir...

arenas
12/11/2014, 19:47
enerji bakanı sorumlular cezalandırılacak dedi, çalışmna bakanı güvenlik önlemlerinde sıkıntı yok dedi, fıtratını b... f.... bu işin fıtratında bu var dedi... akp manisa milletvekili hükümet bu krizde başarılı davranmıştır dedi... soma holding şirketi geçmiş olsun başımız sağolsun dedi,

bu arada başbakan ve özel kalemi somalı vatandaşları dövdü, bunların yalakaları olayı paralele ve darbeye bağlayarak müthiş bir yalama örneği gösterdi...

protesto edenler gazlandı tazyikli suyla sulandı...

konuşanlar sitem edenler sitem yazanlar politika yapmakla suçlandı... politika yapmak suçya heryerde o bakımdan....

ilgisiler rutin hayatına devam etti... laylalay lommm...

bilgisizler hala dünyadan bi haber...

babası kardeşi eşi çocuğu akrabası ölenler evlerine ateş düştüğü ile kaldı...

ceza alacakları ben söyleyim....

sağ kaldılarsa iş güvenli uzmanları...

Sonuna kadar katılmakla birlikte ufak ta bi ekleme:
"Bakan", soma madenini önceden denetleyen müfettişlerin ,olaydan sonra soruşturulmasına izin vermedi

Sent my iPhone using