Orijinalini görmek için tıklayınız : Grande Punto 110 bin bakım
esatalemdar
10/05/2014, 22:53
Bugün 2006 model aracımın 110 bin bakımını yaptırdım. Daha önce serviste yaptırdığım bakımları Bursa küçük sanayiden parçaları kendim alarak yine sanayinde bir ustaya yaptırdım
Yağ Mobil 1 5w-30 : 95 tl
Yağ filtresi Opar : 15 tl
Hava filtresi Opar : 15 tl
Polen filtresi Valeo karbonlu : 35 tl
Mazot filtresi : 35 tl ( markasını bilmiyorum :) ama tanıdık yerden aldım daha önce de buradan almıştım) Orijinali 150 tl idi sanırım
Ön Balatalar Kale : 40 tl ( çok tavsiye ettiler )
değişimler, Genel kontroller, yağ - sıvı kontroleri vs toplam 45 tl de işçilik verdim
Toplam : 280 TL
Serviste olsaydı bu rakamı varın siz hesap edin.
Saygılar
hayırlı olsun..gelecek bakım baya tuzlu olabilir..
esatalemdar
11/05/2014, 00:55
Gelecek bakımda fazladan birşey yok Debriyaj baskı balata diskler V kayışı falan değişeli 20 bin oldu Triger de sanırım 150 -160 binde değişiyormuş
ozkancavus5916
11/05/2014, 13:31
Banotoda degistirebilirdin bence 280 ile 350tl arasinda bursada yetkili servisler arasinda rekabet cok var .ben agir bakima corludan memleketim bursaya servis bakimina geldim .yol parasi icinde 1000tl kar im vardi
lithium_
11/05/2014, 13:45
Tek sayili bakimlar ucuz olur, yanilmiyorsam serviste iscilik 27 lira. Ciftler ise pahali 120 lira fln iscilik ucreti. Serviste de yaptirsaydiniz yaklasik ayni fiyata cikardi.
iPhone 'den aracılığı ile gönderildi
esatalemdar
11/05/2014, 20:52
Serviste sordum Shell veya selena yağ kullanıyorlarmış 100 tl dedi Mobil 1 istersem 150 tl dedi. servis karbon polen filtresi takmayacaktı, ayrıca bugün öğrendiğime göre mazot filtresi de 175 TL imiş. Banotoya gitmedim ama giden arkadaşlarımdan hiç iyi çeyler duymamıştım. Birmot da epey geçiriyor, Küçük sanayide özel Yetkili fiyat servisi var ismini vermeyeyim oraya gidiyordum orada da işçilik 35 tl den başlıyor. Yağ ve filtre değişimi için ve balatalar için ayrı ayrı fatura çıkarcaklardı Artı bilgisayar bağlayıp birde bilgisayar parası ekliyorlar.
Not : Bir arakadaşım birkaç ay önce puntosunu garantili diye servisine götürmüştü bakımına 400 küsür tl para vermişti ( sanırı 20-30 bin km olması lazım ağır paraçların hiçbirisi yok )
Gelecek bakımda fazladan birşey yok Debriyaj baskı balata diskler V kayışı falan değişeli 20 bin oldu Triger de sanırım 150 -160 binde değişiyormuş
o zaman sadece sıvılar değişir..yağ filtre falan..hayırlısı olsun..
ozkancavus5916
11/05/2014, 21:49
Banoto dan cok memnunum agir bakima oraya gitmistim .banotonun servis muduru cemal beyi 25seneden beri tanirim 10seneden fazla banotoda calisiyo .kendisi motor bolumu mezunu ekibiyle tanidtim isi bilen ustalar .bence gidin bir deneyin memnun olmadiginiz durumda servis muduru cemal beye iletebilirdiniz odasi direk giriste .her servisten cikiyo memnuniyetsizlik arasira olur .insan bu hata yapabilir .benim baska bi serviste memnuniyetsizligim vardi bunu kendilerine ilettim .sorunu cozduler .servisteki arkadslarla aramiz cok iyi .ben kendi aracima boya koruma yaptirmistim .memnun kalinca komsumun aracina cam filmi ve boya koruma ya goturdum .2arkadsimi dahs goturucem boya koruma yaptirmaya servise