PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : CD hazırlama

EMRE ALTINOK
02/04/2014, 23:30
Selam müzikseverler, mp3 desteği olmayan orjinal teybim sadece "audio track" formatı çalmaktadır. Bende müzik cd si yapıyorum. Nasıl mı? Çoh goley.

* maxell yada tdk marka boş cd alıyorum. orjinal cd lerden yada ses kalitesine emin olduğum 320kbps kalitesindeki şarkıları mümkün olan en düşük yazma hızında ashampoo burning studio 6 programıyla yazdırıyorum. hem mp3 leri ses cd formatına çevirip " cd deki parçaların ses düzeyini eşitle" kutucuğunuda işaretleyip güzelce yazdırıyorum. her şarkının ses seviyesi aynı oluyor. tavsiye ederim. (mp3 çevir-ses seviyesini eşitle-cd ye yaz) hepsi tek programla.

Bol müzikli günner.

knidos111
03/04/2014, 02:01
mp3 quality optimiser ile mp3 lerin hepsini 320 kbps kalitesine getiriyorum, sonra mp3 gain ile ses düzeylerini eşitliyorum ,, en kolayıda yazdırmak, yazdıracağın mp3 leri secip bulunduğu dosyanın menüsündeki yazdır butonuna tıkla yeter ,sana soruyor müzik cd si mi veri cd si mi olsun diye , senin teybe müzik cd sini seçmek lazım sanırım,, ben veri cd sini seçip en yüksek hızda yazdırıyorum

cdogu
03/04/2014, 03:00
Hocam ben 11 yıldır müzisyenim ve aktif hayatımda çok zaman stüdyolarda geçti.Mp3'leri 320kpbs'ye getiremezsiniz. Sadece lafta olur. Stüdyodan direk çıkmadıkça ya da sıkıştırılmamış Flac formatında olmadığı sürece orada yazan bitrate değeri yalan dolan. Benim tavsiyem internetten eğer albüm şeklinde indirilecekse, flac formatını indirip ondan mp3'e ya da CD'ye çevirmeniz. Onun dışında tek tek indirilecekse wav formatı da olabilir. Flac ile bambaşka duyulur ses. Flac'ten 320kpbs'ye çevirebilirsiniz.

LG G2 Cihazımdan aracılığıyla gönderildi.Olası yazım yanlışlarım için özür dilerim.

Sonsuzluga
03/04/2014, 06:58
Hocam ben 11 yıldır müzisyenim ve aktif hayatımda çok zaman stüdyolarda geçti.Mp3'leri 320kpbs'ye getiremezsiniz. Sadece lafta olur. Stüdyodan direk çıkmadıkça ya da sıkıştırılmamış Flac formatında olmadığı sürece orada yazan bitrate değeri yalan dolan. Benim tavsiyem internetten eğer albüm şeklinde indirilecekse, flac formatını indirip ondan mp3'e ya da CD'ye çevirmeniz. Onun dışında tek tek indirilecekse wav formatı da olabilir. Flac ile bambaşka duyulur ses. Flac'ten 320kpbs'ye çevirebilirsiniz.

LG G2 Cihazımdan aracılığıyla gönderildi.Olası yazım yanlışlarım için özür dilerim.

Hocam size şunu sorayım peki misal cogu zaman ben Youtube'dan idm ile müzikleri indirip formatfactory ile videodan mp3 e çevirme yapıyorum. Genelde Youtube de vidodaki seçenek en yüksek ne ise onu indiriyorum misal 360-480-720hd gibi Ve bunlari mp3 e çekiyorum sağlıklı ses almam icin Youtube kalitesi ne olmalıdır.

iPhone 'den aracılığı ile gönderildi

Arrest
03/04/2014, 07:50
Hocam size şunu sorayım peki misal cogu zaman ben Youtube'dan idm ile müzikleri indirip formatfactory ile videodan mp3 e çevirme yapıyorum. Genelde Youtube de vidodaki seçenek en yüksek ne ise onu indiriyorum misal 360-480-720hd gibi Ve bunlari mp3 e çekiyorum sağlıklı ses almam icin Youtube kalitesi ne olmalıdır.

iPhone 'den aracılığı ile gönderildi

1080p en ust seviye videoda ama ben hic donmadan izleyemedim.. Anlayamazsiniz

Keyifli ve Kazasız Sürüşler Dilerim " Sato Topal "

cdogu
03/04/2014, 14:12
1080p ses olarak iyidir. Ama şarkıların asıl kalitesi wav,flac gibi sıkıştırılmamış veya az sıkıştırılmış formatlarda belli olur. Tavsiyem bu şarkıların flac,wav formatını indirip,ondan çevirmeniz olur. Ya da,kalitesi iyi bir mp3'ün,Megabaytı yani dosya boyutu büyük olur. Indirirken buna dikkat edin.

Evren_c
03/04/2014, 18:47
Cenk doğru söylüyor. Yalnız şu da var; youtube'dan 1080p dahi indirseniz, videoya gömülü olan ses dosyası yüksek bitrate değerine sahip olmayabilir. Örneğin ben size değil 1080p, 4K video hazırlarım ama içine 18kbit mono ses koyarım. O yüzden mümkünse şarkıları orijinal audio cd'den ya da Cenk'in dediği gibi flac'tan alarak mp3'e çevirin.