Orijinalini görmek için tıklayınız : Bilgi sahipleri lütfen aydınlatın
Merhaba arkadaşlar,
2012 Model Granda Punto aracım var.Ruhsatta Model olarak Actuel yazıyor,cevremdekiler Aktiv model olduğunu söylüyorlar.
Benim problemim ben bu aracı sıfır aldım,aldığımda direksiyon simitindeki kumanda tuşlarının ışığı yanıyordu fakat şimdi yanmıyor.Servise baş vurdum Aktiv modellerinde bu özelliğin olmadığını diğer modellerde olduğunu söylediler.Fakat ben şimdi kendimden şüphe eder oldum önceden yanıyormuydu yoksa benmi yanılıyorum.
NOT:Servisdeki arkadaş başka bir araçtan kumandaları söküp getirdi taktığında çalıştı.Yetkili tesisatın var olduğunu fakat aktiv modeli olduğu için kumandaları ışıksız takılıyor dedi.Lütfen bu konu hakkında bilgi sahibi olan varmı aydınlatırsanız sevinirim.Teşekkürler.
byadrenalin
30/03/2014, 01:44
Dedikkeri gibi active modeller de o ışıklar yanmıyor. Kapı kollarınız ve aynalarınız siyah renk ise aracınız active dir :)
Yoo benimkinde yanıtordu.
byadrenalin
30/03/2014, 02:27
Yoo benimkinde yanıtordu.
O zaman bu bir kriter değil. Dolu active model arabası olanlar da var. Dış dikiz ayna ısıtmaları olan falan. Bu Fiat neye göre ne çıkartıyor belli değil :)
benim 2008 aktiv direksiyon ısıkları yanıyor
şekerlioğlu
30/03/2014, 03:23
2006 modellerde bile yanan var.
2009 yılından sonra direksiyon lambaları yanmaz oldu.FİAT 1 TL lik ledleri tasarruf olsun diye çıkarttı arabalardan.Daha sonra el tutamakları,bagaj lambası gibi..
byadrenalin
01/04/2014, 01:42
2009 yılından sonra direksiyon lambaları yanmaz oldu.FİAT 1 TL lik ledleri tasarruf olsun diye çıkarttı arabalardan.Daha sonra el tutamakları,bagaj lambası gibi..
Desene 2015 ten sonra arabayi direksiyonsuz falan satacak :) Direksiyon + sag arka koltuk opsiyon :D
2007 active aracımda da yanıyor. Aynı şekilde bir tane de 2006 active var onda da yanıyor.
arkadaşlar bilmeden konuşmayalım 2011 active arabam ve direksiyon ışıkları yanıyor... yalnız fiat bazı yıl ve modellere farklılık yapıyor dolayısıyla servisteki eleman bile bilmez çoğu özelliklerini...bagaj lambam,el tutamaçları ve 3 hava yastığım da var,activlerde hiç bi şey yoktur mantığını bırakalım...
bende 2007 model active vardı yanıyordu..
Farlar açıkkenmi yanıyor acaba?
Ziyaretçi78
01/04/2014, 12:35
Bendede her daim yanıyor vallaha active araçlarda yanmıyor diye bir şey yok yanması lazım.
Pro Üzerinden Note II ile Gönderildi.H.KURU Saygılarımla
sakinkaradas
01/04/2014, 14:50
2011evo dynamic var bende yanmiyor veya yok.hic dikkat etmemistim bu gune kadar
Discovery cihazımdan gönderildi
Vallahi bilmiyorum işte benim arabamda yanmıyor,ne yapmam gerekiyor bilmiyorum.
erenemre
05/04/2014, 22:24
2008 dynamic var yanmıyor
Ziyaretçi78
05/04/2014, 22:35
Vallahi bilmiyorum işte benim arabamda yanmıyor,ne yapmam gerekiyor bilmiyorum.
Bu resimdekilerden alacaksın ama rengine sen karar ver kablosuz halinden olacak. 6 veya 8 adet olması lazım.
28809
Bu resimdekilerden alacaksın ama rengine sen karar ver kablosuz halinden olacak. 6 veya 8 adet olması lazım.
28809
Harun bu parçaları nereden alabilir arkadaş....
Harun kardeş bilgin için teşekkür ederim.Benim asıl derdim benim aracım garantide servis bunlar yanmıyor diyor bende yanıyordu diyorum garantide yaptırmak istiyorum.Yoksa o tuşlar komple serviste satılıyormuş 250 TL.
Ayrıca bu dediklerinizi nerde yaptıra bilirim.
Bazılarında yanar bazı serilerde yanmıyor....... 2009 sonrası genelde var....
benimde yanıyordu ne olduysa şimdi yanmıyor
Ziyaretçi78
07/04/2014, 01:14
Harun bu parçaları nereden alabilir arkadaş....
Harun kardeş bilgin için teşekkür ederim.Benim asıl derdim benim aracım garantide servis bunlar yanmıyor diyor bende yanıyordu diyorum garantide yaptırmak istiyorum.Yoksa o tuşlar komple serviste satılıyormuş 250 TL.
Ayrıca bu dediklerinizi nerde yaptıra bilirim.
250 tl verilmez eğer el becerisi varsa sizde kesin yaparsınız.;)
Bu ledleri elektrikçilerden temin edebilirsiniz.
Yanlız ilk resimde atmış olduğum ledlerin kablosuz olanını alacaksınız o resimde lehim ile kablo takılmış.
Sonrasında kumanda panelini açıp 3 adet sol 3 adet sağ tarafa lehim ile yapacaksınız yerleri belli zaten.onun için zorlanacağınız bir konu yok yani.Şimdi kalkıp servise 250 tl vereceğinize elektrikçilerden alacağınız ledler 25 kuruştan 150 kuruş vereceksiniz.onun için kendiniz yapın bence.
Ziyaretçi78
07/04/2014, 01:33
Hah şimdi buldum işte elektrikçiye gittiğinizde smd1210 kılıfsız led diyeceksiniz unutmayın.
Hatta bende turuncuydu ve ben beyaz olarak değiştirmiştim.
;)