PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Navitech nx145r Punto için hazırlanışı

28041990
19/03/2014, 16:34
Arkadaşlar daha önce forumda yapılmış ve benimde o konudan esinlenerek yapmış olduğum navictech nx145r marka teybin resimleri video haline getirilmiştir.Kısmetse hafta sonu araca taktıracağım yapımı sadece akşamları ve haftaiçi olduğu için 15 gün sürmüştür.
Link:
https://www.youtube.com/watch?v=Gve9BsrfN2w&feature=youtu.be

erdiyilmaz
19/03/2014, 17:01
Elinize sağlık, video hayli detaylı olmuş, meraklıların işine yarayacaktır

cdogu
19/03/2014, 17:51
Hocam boya konusunda amatörlük,tekrar tekrar uygulamaya yol açmış ama sonuçta olmuş :)

Düğmeleri boyamanız zamanla oranın atmasına sebep olabilir. Ince bir kat mat veya parlak vernik atmanızı tavsiye ederim. Malum güneş görebilir korumak lazım. Bir de renk uyumu var. Torpidonuzlabuyumlu olacak mı acaba?

Ellerinize sağlık. Emekle yapılan başka..

LG G2 Cihazımdan aracılığıyla gönderildi.Olası yazım yanlışlarım için özür dilerim.

28041990
19/03/2014, 18:19
Evet boyacıya ggidip teybi bıraktım onunla aynı boyayı çıkartırım dedi ve çıkartmış çok fazla bi fark yok ama kesin fark teyp takılınca anlaşılacak.İlk defa elime boya alıp birşeyler boyadım.İllaki bi amatörlük oluyor :) Bu arada altyazılarda kayma olmuş videoyu tekrar eklemek zorunda kaldım.
yeni link :https://youtu.be/Gve9BsrfN2w

28041990
19/03/2014, 18:26
Vernik demişsiniz bu vernik boyacıya gidince verirler demi bu taktaların üzerlerine yapıyorlar o verniklerdenmi acaba bi marka veya link gönderirseniz onada bakarım o görevi yapması için pasta cila atmıştım ben :)

cemdogu
19/03/2014, 21:13
İşlemden emin olmayanlar boyayı sanayide ucuza hallederler.Ama bu kaynak işi sıkıntılı.Macun da aynı şekilde sıkıntılı.onu elle yapmak daha keyifli olur :)

C2105 cihazımdan gönderildi

cdogu
19/03/2014, 21:16
Vernik demişsiniz bu vernik boyacıya gidince verirler demi bu taktaların üzerlerine yapıyorlar o verniklerdenmi acaba bi marka veya link gönderirseniz onada bakarım o görevi yapması için pasta cila atmıştım ben :)

pasta cila bir süre sonra etkisini kaybeder tıpkı kaporta gibi. Temizlik açısından yapmanız iyi olmuş. Verniği herhangi bir nalbura giderseniz rahatlıkla bulabilirsiniz. Tek yapmanız gereken mat veya parlak olmasını belirtmeniz. Sprey şeklinde isteyin. Marshall'ın veya Akçalı'nınkiler fena değil. İnce katlar halinde iki kat tavsiye ederim. Boya gibi değil,çok iyi çalkalamak lazım,tükürürse üstünde izi kalır. Mümkün mertebe verniğin ilk katında pütür olmayacak şekilde atın ki,zımpara yapmanıza gerek kalmasın.

28041990
20/03/2014, 01:13
Anladım onuda yaparım ekranı kapatıp denerım tekrar dağıtmak çokta mantıklı gelmiyor.Çok zor oluyor.Bu mat veya parlak olmasına gelecek olursak orjınal gri renkli bi göğüs araçım buna parlak mı matmı atmak gerekir.

cdogu
20/03/2014, 01:24
Anladım onuda yaparım ekranı kapatıp denerım tekrar dağıtmak çokta mantıklı gelmiyor.Çok zor oluyor.Bu mat veya parlak olmasına gelecek olursak orjınal gri renkli bi göğüs araçım buna parlak mı matmı atmak gerekir.

İnan bilmiyorum. Ben olsam parlak atardım. Bu arada sakın dağıtmadan vernik atma. Ekrana dumanı bile gelse etkilenir. Çok çok iyi maskelemen lazım bu da zor iş. Bence tekrar dağıtıp öyle bir vernik at.

byadrenalin
20/03/2014, 02:03
Bence çerçeve dahil bütün ön paneli söküp Piano Black yap. Renk uyumu da olur en azından sıkıntı yaşamazsın. Ben eski aracıma yapmıştım. Alttaki linkte fotolara bakabilirsin.

https://forum.grandepuntotr.com/gorsel-modifikasyon/51538-konsol-kalorifer-ve-gosterge-cercevesi-piano-black-boya-ve-direksiyon-kaplama.html

28041990
20/03/2014, 02:36
Söylediklerinizi deneyeceğim :) Ama bu şekilde güzel olmamış mı? beğenmediniz mi? Kimse çok güzel olmuş demedi.Çok mu kötü olmuş.Takmayımmı arabaya ? Benim için görsellik ve orjinallik önemli sırf orjinal görünmesi için bu işi yaptım.Yoksa ben bu teybi arabaya takmıcaktım.

cdogu
20/03/2014, 03:09
Hocam,düğmeleri boyaman yanlış olmuş bence. oradaki işaretler orjinallik için önemli. Renk seçimin de konsolla daha uyumlu olan düz siyah olsa süper olacakmış..

cemdogu
20/03/2014, 03:12
Hocam gel maliyeti çoktan azaltmışsın zaten.Klimaydı, kalorifer peteğiydi komple söküp boyacıya teslim et.Piano Black boyayıp 1 kat vernik atsınlar.Ya da al piano black boya, kendin boya.Üstüne 1 kat vernik at.

Sony Xperia L cihazımdan ile gönderildi.Olası Yazım Hatalarım İçin Özür Dilerim.

28041990
20/03/2014, 11:21
Düğmeleri çıkartamadım arkasına yapıştırılmış kopmacak diye çıkartmadım ilk zımpara aşamasında ise zarar verdiğim için boyamak zorunda kaldım.Kople boyamaya gelince onu şuanda yapamam.Ama aklıma yatmadı değil.

wosswoss
22/03/2014, 20:26
link gitmiş..yenilermisiniz..kullancı tarafından video kaldırıldı diyor

28041990
23/03/2014, 01:25
ilk mesaja sanırım yorum geldiği için düzenle seçeneği kayboldu nerden düzenlendiğinide bulamadığım için ikinci yaptığım yorumda yeni linki ekledim ordan ulaşabilirsiniz.

izmirlee
15/04/2014, 11:36
bende navitech teyp den aldım video klip oynatamıyorum hangi formatta yüklemem gerekiyor bilen varmı acaba avi.mov.3gp hepsini denedim olmadı

mesutt1905
15/07/2014, 12:55
Arkadaşlar bayramdan 2 gün önce uzun yola gideceğim bu navitech 145r alacağım ancak montajında bana yardımcı olabilecek arkadaş arıyorum istanbuldan. Elektronikçi 75 tl istedi ( malum bayram sadece cihaz için bile bütçeyi zor ayarladım ) çerçevesini alacağım montajını buluşup beraber yapabileceğimiz bir arkadaş arıyorum :)

cemdogu
15/07/2014, 17:17
Arkadaşlar bayramdan 2 gün önce uzun yola gideceğim bu navitech 145r alacağım ancak montajında bana yardımcı olabilecek arkadaş arıyorum istanbuldan. Elektronikçi 75 tl istedi ( malum bayram sadece cihaz için bile bütçeyi zor ayarladım ) çerçevesini alacağım montajını buluşup beraber yapabileceğimiz bir arkadaş arıyorum :)

ankarada olsanız bağlardım.tek lazım olan 4 tane şiş, bilimum el aletleri navitech ve çerçeve.direksiyon tuşlarını kullanmak istiyorsanız ayrı bir modül daha almanız lazım bu arada.

mesutt1905
15/07/2014, 17:24
ankarada olsanız bağlardım.tek lazım olan 4 tane şiş, bilimum el aletleri navitech ve çerçeve.direksiyon tuşlarını kullanmak istiyorsanız ayrı bir modül daha almanız lazım bu arada.

Eminim yardımcı olurdun sağ ol. çerçeve alacağım şiş dediğini anlamadım. Şuan sadece aleti taksam yeter direksiyon tuşu geri görüş kamerası falan daha sonra inş.

mesutt1905
17/07/2014, 11:28
Yardım edecek yok mu arkadaşlar hafta sonu yapalım bu işi