Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bu araca bakabilir misiniz

BrrnMhmmr
17/03/2014, 23:43
Aracın kaputundaki boşluk normal mi, bir de tampon ve çamurluk bağlantıları hatalı gibi.https://i.hizliresim.com/KZ0YaG.jpghttps://i.hizliresim.com/eX5dGk.jpghttps://i.hizliresim.com/wLLQzZ.jpghttps://i.hizliresim.com/xJv3JJ.jpghttps://i.hizliresim.com/eo1E49.jpghttps://i.hizliresim.com/wzbno7.jpg

tayfux
17/03/2014, 23:49
hocam tampon çamurluk aralıkları çoğu punto da normal değildir zaten..hafif dokunmalarda da o ayarlar bozulabiliyor onun için ön panele bakmak lazım..

Arrest
18/03/2014, 00:08
aga burdan ne kadar bakarsan bak yanındaki gibi olmaz

serkandikici
18/03/2014, 00:27
Sattığım gp'de aynen bu şekilde bi boşluk vardı.. Sıcak havada esneme yapıyodu daha da açılıyodu aralık. Özellikle farların altına bakınca belirgin bi şekilde görüyosunuz. Normal olma ihtimali yüksek ama sadece resimlerden bakarak bişey söylemek zor malesef..

BrrnMhmmr
18/03/2014, 01:08
Arkadaşlar araç uzakta olduğu için hemen göremiyorum.
Fiyatı özelliklerine göre çok iyi, bana göre 4000 TL ucuz. Tramerde hiç bir hasar kaydı çıkmıyor, sigortacıyada baktırtdım. Yalnız satan yer galeri, niye bu kadar ucuza versin bilmiyorum

serkandikici
18/03/2014, 01:19
Hocam aracı galeriden alacaksanız mutlaka yetkili bir serviste raporlu ekspertize sokun 100 - 200TL için kaçıyoruz bazen bu tarz eylemlerden ama hem kaporta durumu hem de kilometre bilgisi (en azından yetkili servis kaydı var mı?, bilgisayardaki tahmini km ne gösteriyor bi bakmak için) açısından yararınıza olacaktır. Babasının hayrına hiç bir galericinin ucuza araç satacağını zannetmiyorum..

BrrnMhmmr
18/03/2014, 01:34
Hocam aracın km bilgileri 5664 te doğru çıkıyor. Hangi aracı alırsam alayım yetkili serviste ekspertiz yaptıracam yalnız mesafe uzak olduğunda boşuna masraf yapmayayım diye araştırıyorum.

Şöyle bir şey sorayım, araç ağır kaza geçirdiyse mutlaka sigorta kayıtlarında gözükür mü?

brcan157
18/03/2014, 02:34
Hic diri durmuyor uzak durun derim

iPhone 'den aracılığı ile gönderildi

BaranSelo
18/03/2014, 02:53
https://img..com/d/14/03/18/nyty7y9y.jpg

Sent my LG-P760 using 2

görkem koçsan
18/03/2014, 05:05
önden tıklamışa benziyo bu araba, birazda hor kullanılmış gibi. ama yakından görmeden karar veremem siz detaylı altınada baktırın.

TMRT
18/03/2014, 05:19
https://i59.tinypic.com/rhsuw3.jpg

Yanına gitmeye bile gerek yok bence. Kimseyi zan altında bırakmak istemem ama bir de ucuz ve galeriden olması da eklenince yani -.-

cagataygumus86
18/03/2014, 06:08
dostum bu araba komple oynamış şase falan belli yani hiç ama hiç gitme zaman ve para kaybı

BrrnMhmmr
18/03/2014, 10:45
Teşekkürler arkadaşlar, diğer ilanlardaki araçlara bakıyorum hiç böyle bir durum yok, ondan şüphelendim. 2 aydır punto arıyoruz, aramaya devam ;)

Honor COOPER
18/03/2014, 23:23
kolay gelsin istediğin gibi araba bulmak gerçekten zor ve zaman alıyor.

serkandikici
18/03/2014, 23:27
Hocam aracın km bilgileri 5664 te doğru çıkıyor. Hangi aracı alırsam alayım yetkili serviste ekspertiz yaptıracam yalnız mesafe uzak olduğunda boşuna masraf yapmayayım diye araştırıyorum.

Şöyle bir şey sorayım, araç ağır kaza geçirdiyse mutlaka sigorta kayıtlarında gözükür mü?

Eğer kaza yapan kişi ccebinden yaptırırsa olaya polis sigorta vs karıştırmazsa gözükmez.. Yanlış anlamayın ama araç benim içime çok fazla sinmedi sanki yıpranmış gibi duruyor nası diye sormayın sadece his heralde.. Belki de galeriden olduğu için önyargı bilmiyorum ama ucuz etin suyu kara oluyo malesef.. Yine de detaylı bi ekspertizden hataların kaçma ihtimali oldukça düşük. Mümkünse boya ölçümü yaparken aracın yanında olup sizde değerlere bakın. Ben aracımı alırken aracı kontrol ettirdikten sonra ustaya nası yapıyosunuz ya bu ölçümleri bi göstersene gibi ayaklara yatıp 2. bi ölçümü de yanımda aldırdım tüm değerleri görünce öyle inandım valla :)

BrrnMhmmr
19/03/2014, 15:33
Arkadaşlar benzinli mi dizel mi tavsiye edersiniz ?

(İkisininde benzer donanım, km, fiyatta olduğunu varsayarak)

biancoangelo
19/03/2014, 18:07
Araç tırt göküyo. Ellemişler araca

serkandikici
19/03/2014, 18:23
Arkadaşlar benzinli mi dizel mi tavsiye edersiniz ?

(İkisininde benzer donanım, km, fiyatta olduğunu varsayarak)

Fiyat ve temizlik açısından eşitse kesinlikle dizel lakin fiyat eşit değilse yıllık yaptığınız km göz önünde bulundurularak benzinli veya LPG'li de düşünülebilir. Ben 1.4 77hp benzinli kullanıyorum yakıt tüketimim şehir içi 30-32 krş güncel.. Şehir dışı bu değer 24-26-28krşlara iniyor dizelde ise bunun çok daha altını görmek mümkün. Öte yandan önceki aracım dizeldi 16 TDCI fusion 65000kmde turbo değiştirdim 1700TL veridm. Yani 2.el alırken dizel bazen kötü bir tercih olabiliyor. Tabiki önceki sahibinin kullanımına ve bakımlarının aksatılıp/aksatılmamasına bağlı..

BrrnMhmmr
19/03/2014, 20:08
Fiyat ve temizlik açısından eşitse kesinlikle dizel lakin fiyat eşit değilse yıllık yaptığınız km göz önünde bulundurularak benzinli veya LPG'li de düşünülebilir. Ben 1.4 77hp benzinli kullanıyorum yakıt tüketimim şehir içi 30-32 krş güncel.. Şehir dışı bu değer 24-26-28krşlara iniyor dizelde ise bunun çok daha altını görmek mümkün. Öte yandan önceki aracım dizeldi 16 TDCI fusion 65000kmde turbo değiştirdim 1700TL veridm. Yani 2.el alırken dizel bazen kötü bir tercih olabiliyor. Tabiki önceki sahibinin kullanımına ve bakımlarının aksatılıp/aksatılmamasına bağlı..

Hocam yanlış yazmışım Lpgli ve dizel kıyaslaması olacaktı

cemdogu
19/03/2014, 20:23
Kmye göre karar verin.Hazır Lpgli araçlar direk kar ettirir Kısa mesafelerde.Lpg montajı, ayar ve işlettirme masrafları malumunuz.Bunları ödemeyeceksiniz ve sadece gaz biraz da benzin atıp bakımını yaptırmak size kalacak.Dizeller biraz daha maliyetli bakım açısından, özellikle turbo sıkıntıları çok eziyetli.

C2105 cihazımdan gönderildi

wayyybe
19/03/2014, 21:51
Fiat Punto Grande 1.4 Fire Dynamic 2006 Model 21.500 TL Galeriden satılık ikinci el Mavi renk - 156671423 (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-semercioglundan-2006-1-4-grande-punto-156671423/detay) dostlar bu araç alınır mı yada ne kadara bırakılırsa alınır?

cemdogu
19/03/2014, 22:07
Fiat Punto Grande 1.4 Fire Dynamic 2006 Model 21.500 TL Galeriden satılık ikinci el Mavi renk - 156671423 (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-semercioglundan-2006-1-4-grande-punto-156671423/detay) dostlar bu araç alınır mı yada ne kadara bırakılırsa alınır?

Kaza durumu, bakım durumu malesef belli değil burda.Ama eğer kazası yoksa, tek parça boyalı ve sorunsuzsa fiyat güzel Otomatik klima var...İç döşemesi de opsiyondu sanırım...

Sony Xperia L cihazımdan ile gönderildi.Olası Yazım Hatalarım İçin Özür Dilerim.

hanbjk
19/03/2014, 22:08
Ben ilanda açıklama yapmayan adamdan araba almam. Zaten arabası temiz olsa yazardı. Telefonla bilgi alınızmış şaka gibi.

hanbjk
19/03/2014, 22:10
Kaza durumu, bakım durumu malesef belli değil burda.Ama eğer kazası yoksa, tek parça boyalı ve sorunsuzsa fiyat güzel Otomatik klima var...İç döşemesi de opsiyondu sanırım...

Sony Xperia L cihazımdan ile gönderildi.Olası Yazım Hatalarım İçin Özür Dilerim.

Cem kardeşim satıcı malına güvense açıklama yapar zaten. Böyle ilanlara prim vermemek lazım.

Arrest
19/03/2014, 22:16
Cem kardeşim satıcı malına güvense açıklama yapar zaten. Böyle ilanlara prim vermemek lazım.

Benimde bu yonde onyargilarim var abicim

Keyifli ve Kazasız Sürüşler Dilerim " Sato Topal "

hanbjk
19/03/2014, 22:19
Benimde bu yonde onyargilarim var abicim

Keyifli ve Kazasız Sürüşler Dilerim " Sato Topal "

Aynen kardeşim. Bak sende arabanı satıyodun herşeyini yazdın hatta hasar aldığı fotoları bile koydun. Böyle ilanlar zaman kaybı başka bişey değil.

wayyybe
19/03/2014, 22:25
Galerici satıyor ama arkadaşın tanıdığı bir yer. Araçta 3-4 parça boya varmış. . Fiyatta da bişeyler yaparız demiş. istediği yere götürüp baktırsın demiş.

cemdogu
19/03/2014, 22:29
Galerici satıyor ama arkadaşın tanıdığı bir yer. Araçta 3-4 parça boya varmış. . Fiyatta da bişeyler yaparız demiş. istediği yere götürüp baktırsın demiş.

Kaza nasıl olmuş o önemli.Şasi numarasından sorgulsyınca ne kadar hasar çıkıyor bu da önemli.Varsa hasar fotoğrafları gerek.Eğer boyalar birbirinden bağımsız yerlerdeyse örneğin. Bagaj, ön tampon gibi alakasız yerlerdeyse düşünülebilir.Ama eğer ön tarafta tampon kaput çamurluklar gibi bir arada bpya varsa tek seferde büyük bi kazaya girmiştir...

hanbjk
19/03/2014, 22:32

Sefa bey bence acele etme. Birsürü temiz araba var. Bütçeniz biraz kısıtlı anladığım kadarıyla. Fakat bekleyinn düşer güzel bi araba.

Bu ilandaki arabayı kolay alırsın ama satarken çok zor satarsın. Yanlış anlamayında lafım size değil ilanlara; ben bu 3 - 4 parça boyalı olayına kafayı takmış durumdayım. Yav mubarek yazsana neresi boyalı yada neden boyandı diye. Dediğim gibi adam arabasına güveniyosa zaten neyi var neyi yok yazıyo.

wayyybe
19/03/2014, 22:49
Dostlar, yarın gidip yüz yüze konuşup her şeyini öğrenip sizlerden yine tavsiye alırım.

serkandikici
20/03/2014, 15:27
Telefonla bilgi alınız nasıl bi ilan verme şeklidir ya :) Şaka bi yana şimdi tüm mesajları baştan okudum hep olumsuz geri dönüş olmuş gibi ama herkes yardımcı olmaya çalışıyo. Ben de malesef olumsuz düşünüyorum ilan veriş şeklinden dolayı. Yine de yüz yüze görüşüp tam bilgi alınca buraya yazarsanız yorum yapmak daha doğru olur.

biancoangelo
20/03/2014, 16:15
Kastamonu galericilerden sakın araba alma.... Kastamonuda 10 sene yaşamış biri olarak söylüyorum. (o siyah folyoyu hangi apaci çekmiş o arabaya)

Bu arabayı çok gördüm kastamonuda tavsiye etmem.

wayyybe
20/03/2014, 23:59
Dostlar akşam bakmaya gittik ancak galerici yoktu çalışan bir bayan vardı arac hakkında bilgisi yoktu. Galericiyi tanıyan arkadaşla gittiğim için boya cihazı varmış kendimiz baktık. Arabanın sağ arka 2 kapıda, çamurlukta ve kaputta boya var, kısım kısım boyanmış. 4 tane de hasar var 5664 msj attım. hasarlar çarpma 510TL, 467TL, 231TL,. Görüşleriniz nelerdir arkadaşlar?

cemdogu
21/03/2014, 01:05
Hasar kaydı ucuz çıkmış ama araç sanki sağ ön taraftan yemiş, kapılara kadar gitmiş gibi.Ekspere götürme şansınız ne? Boya testine sokabilir misiniz? Dipnot : galerici götürmesin.Siz götürün nereye gidecekse...

byadrenalin
21/03/2014, 01:15
Galeriden araba alınmaz. Ben bir önceki arabamda bunu yaşadım. Çöp arabaları piyasadan ucuza alıyorlar sonra piyasa değerinin az biraz altına millete satıyorlar. Bence sahibinden.com dan başka arabalara bakın derim.

cemdogu
21/03/2014, 01:20
Galeriden araba alınmaz. Ben bir önceki arabamda bunu yaşadım. Çöp arabaları piyasadan ucuza alıyorlar sonra piyasa değerinin az biraz altına millete satıyorlar. Bence sahibinden.com dan başka arabalara bakın derim.

Abi seninki cidden tallihsizlik ya...Çoğu galerici bunu yapıyor...Sadece piyasadan değil, sigorta şirketlerinden alıp toplayanlar da var.Resmen mezar, tabut satıyorlar...Bazıları da çok şanslı, galeriden ucuz fiyata çok güzel araçlar alıyorlar..Var böyle de örnekler..Ben de galeriye sıcak bakmıyorum ama fiyatı iyiyse, kontrol ettirmekte fayda var.Eksper parasına kıymayıp, kontrol ettirmek en iyisi.

Ersal
21/03/2014, 01:24
Bizim forumda bir sürü satılık araba var bence bir inceleyin nede olsa forumun arabası yamuk yapacak adam olmaz bizde.

halils2
21/03/2014, 01:27
Araç benim de hoşuma gitmedi. Şunu da söylemek istiyorum galeriden de alsanız elden de alsanız aracı incelemeden götürüp baktırmadan almayın tanıdığınız da olsa. Dostluk başka alışveriş başka. Hele hele bana güvenmiyor musun diyenle ağzı çok laf yapan adamlardan uzak durun.

wayyybe
21/03/2014, 01:28
Fiat Punto Grande 1.4 Fire Dynamic 2006 Model 21.500 TL Galeriden satılık ikinci el Mavi renk - 156671423 (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-semercioglundan-2006-1-4-grande-punto-156671423/detay)
aslında arabayı satan ford bayisi elinde sadece 2. el satılık tek araç bu punto var. takasa kabul etmiş arabayı. expertiz fiyatları ne kadar?

halils2
21/03/2014, 01:31
expertiz için 150 200 tl civarı bir ücret alıyorlarmış. Gürkan abi var forumda IZEM geçen sene ondan 180 tl istemişler arkadaş da yeni citroen nemo aldı servis 200 tl istemiş.

cemdogu
21/03/2014, 01:36
150/200 dediği gibi ama.Önemli cidden.Vermediğiniz 200 lira city masrafı diye 2000liraya dönebilir.Servis bağlayıp tüm hatalara bakar, motoruna da bakar.Hatta benim görüşğm sadece servis yetmiyor.işi iyi bilen bir usta motora bakmalı, kaportaya bakmalı...

halils2
21/03/2014, 01:36
Fiat Punto Grande 1.4 Fire Dynamic 2006 Model 21.500 TL Galeriden satılık ikinci el Mavi renk - 156671423 (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-semercioglundan-2006-1-4-grande-punto-156671423/detay)
aslında arabayı satan ford bayisi elinde sadece 2. el satılık tek araç bu punto var. takasa kabul etmiş arabayı. expertiz fiyatları ne kadar?

Araç almak için araç almayın bekleyin içinize sinen aracı alın. Ben aracımı alırken aslında hiç içime sinmemişti ama eşim beğendiği için aldım hala da çok sıcak değilim. Satmayı bile düşünüyorum bazen ama içime sinmediği halde kıyamıyorum satmaya :). Çok şükür bir kaç ufak tefek arızası dışında üzmedi beni.

halils2
21/03/2014, 01:45
150/200 dediği gibi ama.Önemli cidden.Vermediğiniz 200 lira city masrafı diye 2000liraya dönebilir.Servis bağlayıp tüm hatalara bakar, motoruna da bakar.Hatta benim görüşğm sadece servis yetmiyor.işi iyi bilen bir usta motora bakmalı, kaportaya bakmalı...

Cem kardeşim çok güzel demişsin ama ben bu kaporta boyacıları da anlamıyorum. Ben aracımı servise gösterdim gram boya yok dedi aldım geldim burda sanayiye gösterdim biri ön sol çamurluk boyalı dedi, bir tanıdığıma gösterdim araç güzel orjinal dedi sanayi de denk geldi kaportacı baktı sağ ön kapı boyalı dedi, arkadaşta da punto var sol ön çamurluktan kaza yaptı çamurluk değişti, bi gün sanayide arkadaşların yanında kaportacı denk geldi ona gösterdik aracı sol çamurluk boyalı ama değişmemiş dedi aynı puntoya sonra arkadaş boya makinasıyla bakmış arka sağ çamurlukta tekerleğin üzerinde boya göstermiş. Kime güvenecez :) .

wayyybe
21/03/2014, 02:00
gerçekten kime güvenicez.? kastamonuda çok fazla araç bulunmuyor ondan bir tane punto çıktı karşıma ama kararsız kaldım. sizce kaça verirse alınır? yarın gidip servise göstersem mi?

byadrenalin
21/03/2014, 02:01
Abi seninki cidden tallihsizlik ya...Çoğu galerici bunu yapıyor...Sadece piyasadan değil, sigorta şirketlerinden alıp toplayanlar da var.Resmen mezar, tabut satıyorlar...Bazıları da çok şanslı, galeriden ucuz fiyata çok güzel araçlar alıyorlar..Var böyle de örnekler..Ben de galeriye sıcak bakmıyorum ama fiyatı iyiyse, kontrol ettirmekte fayda var.Eksper parasına kıymayıp, kontrol ettirmek en iyisi.

Ben bir de expertiz yaptirdim :) benimki harbi kor talihti :D