Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kapı hoparlörü değiştirirken kabloları değiştirmeye gerek var mı?

BaranSelo
17/03/2014, 23:15
Merhaba. Kapı hoparlörlerimi değiştirip amfiye bağlama planım var ve kafama kablo meselesi takıldı. Amfinin ses çıkışına bağlayacağım kablolar kaliteli (Sanıyorum 1.5mm) ses kabloları, bunları teybin arkasına kadar çekeceğim. Fakat teypten kapı hoparlörüne uzanan aracın orijinal kabloları çok ince. Sizce bu durum sorun teşkil eder mi? Ses kalitesi açısından o orijinal ince kabloyu söküp kalın hoparlör kablosu takmalı mıyım ve bu işi nasıl yapabilirim?

cdogu
18/03/2014, 01:38
Baran mühim olan kablonun inceliği değil. Özellikle ses kablolarında. Malum bunlar bir akım veya voltaj taşımıyor. Ses kablolarında önemli olan,kablonun materyali. Yani neyden yapıldığı. Bence araba için çok ta gerek yok. Orjinal kablolar da sesi makul şekilde iletecektir. Hani showroom arabası yapacaksan,Monster kablo vereyim sana stüdyodan :) Ama hem uğraşa hem de parana yazık olur diye düşünüyorum.

LG G2 Cihazımdan aracılığıyla gönderildi.Olası yazım yanlışlarım için özür dilerim.

BaranSelo
18/03/2014, 02:29
Baran mühim olan kablonun inceliği değil. Özellikle ses kablolarında. Malum bunlar bir akım veya voltaj taşımıyor. Ses kablolarında önemli olan,kablonun materyali. Yani neyden yapıldığı. Bence araba için çok ta gerek yok. Orjinal kablolar da sesi makul şekilde iletecektir. Hani showroom arabası yapacaksan,Monster kablo vereyim sana stüdyodan :) Ama hem uğraşa hem de parana yazık olur diye düşünüyorum.

LG G2 Cihazımdan aracılığıyla gönderildi.Olası yazım yanlışlarım için özür dilerim.

Yoh yahu showroomu gec ust sinif bile olmayacak aslinda sistem, orta halli baslangic urunlerinden topluyorum. Peki sence on kapilara coax takip arka kapilari iptal edip bagaja subwoofer mi koyayim yoksa 4kapi coax kullanip subwooferdan mi vazgeceyim? Amfi 4 cikisli olacagi icin sub koyarsam arka kapilar iptal olacak mecbur

Sent my LG-P760 using 2

cdogu
18/03/2014, 11:08
Ben yerinde olsam bagaja subwoofer koymam. Titreme yapıyor. Onun yerine sağlam 4 coax koyardım. Ama sağlam olacak.