Orijinalini görmek için tıklayınız : Jantlardan Aşırı Gelen Sese Çözüm Arıyorum
Arkadaşlar 215/45/17 kullanıyorum aracımda. Fakat çukurlarda falan aşırı derecede takır tukur ses geliyor. Artık haddinden fazla rahatsız etmeye başladı. Arkadaşın leona bindik onda da jant lastik ebatı aynı fakat benimki gibi ses çıkartmıyor ve benim araçtaki gibi kasislerde vs. aşırı sallamıyor arabayı. Arkadaşım benim araçtaki gibi başta araçta ses geldiğini ve bu kadar salladığını görmediğini söyledi. Bende artık aracımda başka bir sorun olduğunu düşünmeye başladım. Bu sesler ve aracı çok sallaması normalmidir? Bu soruna bi çözüm bulabilir miyiz ya da azaltabilir miyiz?
Janttan gelmiyordur o sesler, amortisörlerden, alt takımlardan kaynaklanıyordur muhtemelen. Zaten fazlasıyla büyük bir lastik takmışsınız. Leon'un altyapısı tamamen farklı. Punto daha "nazik" bir araç, ses gelmesi bir derece normal karşılanabilir. Ne kadar ekmek o kadar köfte hesabı.
Leon ile punto ayni segmenttemi ? Ver uste para leon al sesten kurtul yani hakkaten yazdigin mesaji okurken kizdim :)
185/65/15 takarsan daha azalir ama leon gibi olmaz. Cozum bu baska cozum yok uretmeyede kalkisma aracina yazik. Amortisor veya on takim takozlarda fln bisey yoksa daha minimuma inmez ses.
Keyifli ve Kazasız Sürüşler Dilerim " Sato Topal "