Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Lastiklerimin değiştireceğim

seralex
27/02/2014, 14:28
Arakadaşlar aracımı aralık 2013'de almıştım, alırkende pek çok kişi lastiklerin kötü olduğunu ve kısa sürede değiştirmem gerektiğini söylemişti. Bende bir kaç aydır bu şekilde kullanıyorum bir yandan da lastik araştırıyordum.

Bugün aracımı sabah eşime bıraktım, eşimde abisiyle işyerlerinin yanında ki continental lastikçiye gitmişler lastikleri göstermişler. Lastikçi şu an aracımın üzerindeki lastikleri görünce çok kötü demiş kauçuk kalmamış, yakıtı fazla yakar yol tutuşu olmaz bir an önce değiştirilmesi lazım demiş. Hatta ben aracı alırken lastik ölçülerini için arka lastiklere bakmıştım ve 185/65/15'di ancak latikçi hepsine bakmış arkadalar 185 önler 175'likmiş :( Ve hatta lastikleri iç dış çevirmişler yani içe bakan kısım dışa dışa bakan kısım ise içe bakıyormuş.
Lastikçinin dediği gibi lastiklerimin bu durumu yakıtı artırmışmıdır?

Ayrıca 150 TL'ye matador diye bi lastik önermiş ödemesinide nasıl isterseniz öyle yapın demiş. Matador hakkında biraz araştırma yaptım, slovakya markasıymış 2011 yılında continental slovak firmasının % 51'i ni satın almış. Yani tam anlamıyla bir continental değil. Kullanıcı yorumlarına baktım fazla birşey bulamadım ama kullanan birkaç kişide memnun değil.

Bu lastiği takmayı düşünmüyorum ancak içinizde bu lastiği kullanan varmı ?

seralex
27/02/2014, 14:43
https://i.hizliresim.com/wzqjG7.jpg (https://hizliresim.com/wzqjG7)

Birde bu şekil lastikler çok hoşuma gidiyor, bu lastikleri aracımda kullanabilirmiyim? Artıları eksileri neler olur benim için ?

kadir07
27/02/2014, 15:20
V desenli lastikler uğultu ve ses fazla yapar tavsiye etmem.Toyo yada Hankook gibi fiyatı orta seviyerlerdeki lastiklere bakmanızı tavsiye ederim

oknadr
27/02/2014, 15:34
benim aracımda V desen var, starmaxx'ın. 2 yıldır kullanıyorum, uğultu ve ses çok fazla dikkatimi çekmedi. genel olarak yol tutuşu iyi,özellikle yağmurlu havalarda. Ama aşırı sıcaklarda yol tutuşu çok kötü. Denizlinin de yazın çok sıcak olduğunu düşünürsek, özellikle virajlarda dikkat etmek gerekiyor.

seralex
27/02/2014, 15:35
V desenli lastikler uğultu ve ses fazla yapar tavsiye etmem.Toyo yada Hankook gibi fiyatı orta seviyerlerdeki lastiklere bakmanızı tavsiye ederim

Teşekkür ederim tavsiyeniz için. Bende konuyu açtıktan sonra biraz daha araştırdım v desen bizim araçlara göre değilmiş :)

Peki lastik olarak bi tavsiyeniz varmı ?

tafo0911
27/02/2014, 16:55
Yakın zamanda lastik değiştirecek biri olarak ben de lastik araştırıyorum. Yaptığım araştırmaya göre seçenekleri 2 ye indirdim. Ebat da 195-60-15 olacak.
1. Goodyear Efficientgrip
2. Nokian

ykaya1983
27/02/2014, 18:03
Valla almışken adam akıllı birşey olsun.Ben daha 6 ay önce sıfır aldığım 4 adet petlasın mıleston markası lastiklerimi aldığım günden beri memmun olmadığım için sıfır ayarında henüz 5000 km de olmasına rağmen mıchelın bayine verip yeine 4 adet mıchelın energy saver aldım.Aldığım bayi sırf 20000 km yakıt tasarrufuyla lastiğin parasını çıkarırsın dedi.Mıchelın latiklere geçince aracın süspansiyonları yol tutuşu bir başka güzel oldu.Bundan sonra asla lastik alırken ucuz mal almam.Fiyat farkı boşuna olmuyor.