Orijinalini görmek için tıklayınız : bandrol ücreti(borcu)
fatihhhh
27/09/2007, 17:51
az evvel puntomu aldığım servis aradı beni. bandrol borcu bulunduğunu söyledi.
ben arabayı nisan 2007 de aldım. haziranda da 164 ytl motorlu taşıt vergisi ödedim.
şimdi bu bandrol borcu nedir?
arabayı almadan önceki ocak ayında ödenmesi gereken ama ödenmeyen vergi mi? başka bişi mi?
eğer cevap evetse, ocakta ödenmesi gewreken vergi ise:bunu ben mi ödemeliyim? yoksa fiat servisimi?
ilgililere şimdiden çok teşekkür ederim.
içinde bulunan vergi dönemini genelde bayiler verir.. bunuda genelde belirtir.. bandrol lünü ödemeleri lazımdı.. biraz sert çıkmalısın herkes böyle yaparken siz neden böyle bir uygulama yapıyorsunuz diye. ve hatta müşteri hizmetleri gibi tehdit et ve yapmazlarsa müşteri hizmetlerine de şikayet et..
birotteau
27/09/2007, 18:23
Merhaba,
::Motorlu Taşıt Sorgulaması:: (https://www.gib.gov.tr/index.php?id=40) linkinden aracinizin vergi durumunu kontrol edebilirsiniz. Burada benim de 1. taksit aldigim bayi odemis olmasina ragmen hala borc gorunuyor, ancak bu linkteki "tahsilatlar"a girdigimde odendi bilgisi de gorunuyor. Bu gibi bir durumla karsilasildiginda bagli bulundugunuz vergi dairesine gidin gibi bir uyari da goreceksiniz ayni sayfada.
Herkese selamlar
ahmet
Merhaba,
::Motorlu Taşıt Sorgulaması:: (https://www.gib.gov.tr/index.php?id=40) linkinden aracinizin vergi durumunu kontrol edebilirsiniz. Burada benim de 1. taksit aldigim bayi odemis olmasina ragmen hala borc gorunuyor, ancak bu linkteki "tahsilatlar"a girdigimde odendi bilgisi de gorunuyor. Bu gibi bir durumla karsilasildiginda bagli bulundugunuz vergi dairesine gidin gibi bir uyari da goreceksiniz ayni sayfada.
Herkese selamlar
ahmet
Aynı sorun bendede var...
2007 ilk taksit ödenmemiş görünüyo hatta 60 ytl gecikme zammı ama tahsilatlarda var...
(bayinin ödediği değil.)
az evvel puntomu aldığım servis aradı beni. bandrol borcu bulunduğunu söyledi.
ben arabayı nisan 2007 de aldım. haziranda da 164 ytl motorlu taşıt vergisi ödedim.
şimdi bu bandrol borcu nedir?
arabayı almadan önceki ocak ayında ödenmesi gereken ama ödenmeyen vergi mi? başka bişi mi?
eğer cevap evetse, ocakta ödenmesi gewreken vergi ise:bunu ben mi ödemeliyim? yoksa fiat servisimi?
ilgililere şimdiden çok teşekkür ederim.
nisanda aldıysanız ocak-haziran dönemini bayiniz ödemeliydi , sizde temmuz-aralik dönemini ödeyecektiniz. haziranda ödediginiz nedir ki ? eger haziranda ödediginiz ocak-haziran dönemi vergisi ise ve bayiniz size ödenmemis vergi icin indirim yapmadıysa o parayı bayiden söke söke almalısınız. bayi sizden para istemeyecek , siz ondan isteyeceksiniz. çok akıllı sanmasınlar kendilerini.
Denildiği gibi içinde bulunulan dönemin de vergisi ödenmeli.Haziranın sonunda alınan araç için ocak-temmuz dönem vergisi de yatırılır.Genelde bunu bayiler ödese de bence herhangi bir yükümlülükleri yok.Yani şu an sizin borcu öderlerse şanslısınız bence...
ewet bayı odemek zorunda. fiata sikayet ediceginizi soylemek ,yeterlı ve gereklı bı tehtıd olacaktır. koskoca sırket sızden 3 kurus daha fazla kazanmak ıcın boyle cambazlıklar yaparsa onu sıkayet etmek tuketıcı sorumlulugudur.