Orijinalini görmek için tıklayınız : Takoz Patladı
TuqayVAROL
12/02/2014, 10:31
Arkadaşlar Direksiyonu Çevirme Hareketlerinde ÖN SOL Tekerin Üst Tarafından Bir Ses Geliyor.
Kaput'u Açıp Direksiyonu çevirttirdim sesi tespit edebilmek için Tam sol üst köşede Bir Titreşim ve Ses geliyor Sanırım ORda Takoz var o Takoz Patlamış yarılmış olabilirmi ?
Not: 2 gün Önce Kasis'e baya hızlı girdim Uçtum Desem Yeridir..
Eğer Patladıysa Değişimi Kolaymı?
Maliyeti Ne Olur Bilen varsa Bir Yazıversin..
Takozu sökmek için amortisörü sökmek gerekiyor orjinalin tanesi 75-80tl civarıydı ama bulabilirsen Alman İna marka takozlardan al (corsa d için de olabilir ikiside aynı) bu takozlar kolay kolay bozulmuyormuş tanesi 50-60tl civarıdır tahminen.Ben 2 yıldan fazla süredir kullanıyorum sorunsuz şekilde
byadrenalin
12/02/2014, 14:34
Ben tanesini 35 liraya almıştım. 5-6 aydır kullanıyorum sıkıntı yok.
Bu arada girdiğin çukur veya tümsek her neyse o yüzden sadece takoz bozulmamış olabilir. Takozla birlikte z rot alt salıncak bozulmuş ve jantın yamulmuş olabilir. Bence ilk iş bir ön takımcıya baktır liste al ona göre bakıma gir.
TuqayVAROL
12/02/2014, 14:39
Takozu sökmek için amortisörü sökmek gerekiyor orjinalin tanesi 75-80tl civarıydı ama bulabilirsen Alman İna marka takozlardan al (corsa d için de olabilir ikiside aynı) bu takozlar kolay kolay bozulmuyormuş tanesi 50-60tl civarıdır tahminen.Ben 2 yıldan fazla süredir kullanıyorum sorunsuz şekilde
2 takoz değiştirilse 100 lira, heralde bi o kadarda işçilik alırlar..
Ben tanesini 35 liraya almıştım. 5-6 aydır kullanıyorum sıkıntı yok.
Bu arada girdiğin çukur veya tümsek her neyse o yüzden sadece takoz bozulmamış olabilir. Takozla birlikte z rot alt salıncak bozulmuş ve jantın yamulmuş olabilir. Bence ilk iş bir ön takımcıya baktır liste al ona göre bakıma gir.
Çukur değilde Kasis'e denk geldim zıpladı araba 4 teker yerden kesildi desem yalan olmaz. Dediğingibi ön takıma baktırmak lazım ama takozdan gedliğinden emin oldum puntoların takozların kaputu açtığında görünüyor nerdeyse. üzerine elimi koyduğumda titreşimin ve sesin ordan geldiğini anladım.
200 lirayı gözden çıkartıcaz artık ne yapalım..
Amortisörlerin sökümü takımı + rot ayarı gerekirse dediğiniz rakamları bulacatır
TuqayVAROL
12/02/2014, 15:18
Amortisörlerin sökümü takımı + rot ayarı gerekirse dediğiniz rakamları bulacatır
İnşALLAH sadece Takoz'dur.
celenlee
12/02/2014, 15:19
Amortisör çiftini ve takozları sök tak 75TL falan yaparlar.
Takozları da 60TL'ye Krem renkli olan son revizyondan almanı tavsiye ederim.
Zrot vs dediğin de 25TL Teknorot güvenerek alabilirsin.
Rot başı 20TL
Rot Kolu 30TL
**Salıncağa birşey olmamıştır, olduysa 100TL'nin üstünde.
TuqayVAROL
12/02/2014, 15:26
Amortisör çiftini ve takozları sök tak 75TL falan yaparlar.
Takozları da 60TL'ye Krem renkli olan son revizyondan almanı tavsiye ederim.
Zrot vs dediğin de 25TL Teknorot güvenerek alabilirsin.
Rot başı 20TL
Rot Kolu 30TL
**Salıncağa birşey olmamıştır, olduysa 100TL'nin üstünde.
Teşekkür Ederim Bilgiler İçin..
Fiat Servisine Gidersem Fazla Tutar Sanırım hiç Bulaşmıyım oraya bence.
prolaktin
22/07/2014, 23:53
teşekkürler bilgi için
teşekkürler bilgi için
bilader hayırdır ilan mı koyacan??
bilader hayırdır ilan mı koyacan??
😀
iPhone 'den aracılığı ile gönderildi
Geçmiş olsun Tugay.inşallah sadece takozdur.iyileştirilmiş takozdan almayı unutma.yoksa kışın ıslanınca yeniden bozulur
iPhone 'dan Gönderildi...
Geçmiş olsun Tugay.inşallah sadece takozdur.iyileştirilmiş takozdan almayı unutma.yoksa kışın ıslanınca yeniden bozulur
iPhone 'dan Gönderildi...
Benimde takoz almam lazim. Bu dediginiz iyilestirilmis takoz hangileri oluyor?