Orijinalini görmek için tıklayınız : Herkes baksın (Hyundai İ30)
https://m.ak.fbcdn.net/photos-h.ak/hphotos-ak-frc3/t1/405662_234475646640433_725389493_n.jpg
10 hava yastığı olan 2010 model aracımız 4 -5 aylık iken kaza yapıyor. 24 metre boyunca takla atmasına rağmen 10 hava yastığından bir tanesi bile açılmıyor.
Hyundai Assan yetkilileri ile görüşmemiz neticesinde aldığımız cevabı aynen yazıyorum. "ARAC KAZA ESNASINDA ALTTAN DARBE ALACAK VE HAVA YASTIKLARI AÇILACAK".
Şimdi size soruyorum kaza yaparken aracının önünü kaldırıp alttan darbe almasını sağlayan kaç baba yiğit var...
Bu araç Hyjndai i30. Iişte Hyundai kalitesi. Paylaşın ki herkez görsün hyundai kalitesini...
Not . Alıntıdir
erenemre
04/02/2014, 00:07
ben hyundai tenekedir diyorum da kızıyorlar son çıkardığı modeller biraz cafcaflı olunca millet hyundai yi bişey sanıyor hyundai,kia,opel bu markalar abartılıyor opel almanya nın tofaşı dır hyundai ve kia nında asla şuan satıldığı fiyatları haketmiyor.Bu markaların hiçbiri fiat tan aman aman bir kalitesi yok.
byadrenalin
04/02/2014, 00:09
Çok ilginç. Ama benzeri bir şeyler Fiat ta da var sanırım. İlla önden darbe alması gerek diye galiba.
Gezgin8793
04/02/2014, 00:10
ben hyundai tenekedir diyorum da kızıyorlar son çıkardığı modeller biraz cafcaflı olunca millet hyundai yi bişey sanıyor hyundai,kia,opel bu markalar abartılıyor opel almanya nın tofaşı dır hyundai ve kia nında asla şuan satıldığı fiyatları haketmiyor.Bu markaların hiçbiri fiat tan aman aman bir kalitesi yok.
Söylediklerinizde sonuna kadar haklısınız
knidos111
04/02/2014, 00:26
hyundai ile birlikte kia yıda tenekeler kralı ve kraliçesi klasmanında tek geçiyorum,,,,, bir anımı anlatıyım,benim puntoya yazılım attırıyorum,ustaya '' usta turboyu kucağımıza almayız demi '' diye sordum, ''yok abi multijet bu olurmu öyle şey, hyundai olsa belli olmaz derdim,zaten yazılımsız 75bin de kendiliğinden cortluyor hyundainin turboları :D '' dedi
İnşallah bu arabadan canlı çıkan olmuştur. Gerçekten çok kötü bi durum Allah başa vermesin.
Sonsuzluga
04/02/2014, 02:05
geçen yıl hyundai kiraladık accent era araç 2010 yada 2011 olması lazım ön camlar bile manüeldi abs felan varmı bilmiyorum :D
buda aracın başka fotosu artı direksiyona dikkat edin üstü kapalı her söylenen doğru olsa bence bu hundaiyi karalamadan başka bir şey deyil son yıllarda i30 satışı tavan yaptı ondan olsa gerek.
https://img855.imageshack.us/img855/9431/37485110150434198547240.jpg
sefer1032
04/02/2014, 02:20
zamanında alacaktım iyiki almamışım diyorum geçmiş olsun
Bu airbagin şans işi olduğunu düşünüyorum. Punto'larda da var bu durum araç önden baya sağlam hasar alıyor ama airbagler açılmıyor..
Onun dışında babamın yaptığı ufacık bir sürtmede Peugeot 'in bütün airbagleri açılıyor. Sağlam bir darbe yok ama babamın burnu airbag yüzünden zedeleniyor.Üstüne çıkan gaz yüzünden saatlerce öksüre öksüre gırtlağı tahriş oldu. ''Airbag açılmasa kafam yerinden oynamaz'' diyordu. Yani anlayacağınız markaya göre değişen bir şey değil bu. Airbag teknolojisinin eksikliği diyebiliriz. Sonuçta arabanın çeşitli yerlerine konan sensörler çalıştırıyor bu aleti.Kimisinde hiç açmıyor,kimisinde sürtünmeyle dahi açılıyor.
Bir de bu arabanın sahibine sormak lazım aslında,emniyet kemeri takılı mı acaba. Çünkü yeni arabaların en büyük saçmalığı airbag açılması için emniyet kemerinin takılma zorunluluğu.
Hhundailerin hava yastıklarının açılmadığını bilmeyen kaldı mı ki
turboferhat
04/02/2014, 06:12
Hundai matah değildir kabul! ama Fiat ın aşağılayıcı bı konumda olması soz konusu bıle degıl!
Aynı şey Hyundai Getz modeli olan arkadaşımın başına geldi. Ön kaput tampon farlar sol çamurluk gitmesine ve hatta ön şase nin içe doğru yamulmasına rağmen airbag açılmadı. Hyundai alırken bir kez daha düşünmek gerekli.
Emniyet kemeri takılımıydı acaba ? Malum Emniyet kemeri takılı omadan airbag açılmama gibi bi saçmalıkta var.
Ben biliyorum bu aracı bu yeni bi kaza değil yanılmıyorsam 2010 yılında oldu hatta hyundai assan la mahkemelik oldular kaza ölümle sonuçlandı. Eskiden accent era sahibiydim hyundaiclubtr de görmüştüm bu aracı ordan biliyorum.
grandeizmit
04/02/2014, 17:20
Bahsettiğiniz araçlar tekerlekli tabutlar diil mi ?? sahibinden.com a bakarsanız orada da göreceksiniz mutlaka bir kaç parça değişen var ama hava yastıkları sağlam diye tabut satmaya çalışanları. Yine de büyük geçmiş olsun umarım can kaybı yoktur.
nazimselvi
04/02/2014, 17:48
sektörün içinde birisi olarak bir iki cümlede ben eklemek istedim. Hukuki olarak sorun çıkmayacağını bilsem 1-2 dökümanda paylaşırdım ama olmuyor maalesef :)
1-Airbag’ler, aracın rijit bir cisime ön taraftan 25 km/h’ten daha yüksek hızlarda ve aracın ön köşelerinden itibaren yana doğru 30˚’yi geçmeyecek şekilde çarpması sonucu açılır. Airbagler emniyet kemerine ilave bir sistemdir. Emniyet kemerleri takılı değilse Airbag’ ler yarar yerine zarar verir. Ayrıca Airbaglerin devreye girmesi için sisteminde herhangi bir arıza hali olmaması gereklidir.
2-YANDAN GELEN ÇARPMALARDA ÖN AIRBAG’LER AÇILMAZ.(YAN HAVA YASTIKLARI VAR İSE, ÖNDEN ÇARPMADA OLDUĞU GİBİ, AYNI UYGUN KOŞULLAR GERÇEKLEŞTİĞİNDE AÇILIRLAR)
3-ARKA KÖŞEDEN ÇARPMALARDA AIRBAG’LER AÇILMAZ.
4-TAKLA ATMA HALİNDE AIRBAG’LER AÇILMAZ.
5-ÖN KAPUTUN ÜST BÖLGESİNDEN GELEN ÇARPMALARDA AIRBAG’LER AÇILMAZ.
Saygılarımla.
grandeizmit
04/02/2014, 17:51
neyse Allahtan benim puntomda çok fazla hava yastığı yok. 120 bin verip 10larca hava yastıklı araba alanlar düşünsün.
nazimselvi
04/02/2014, 18:02
+ bilgi olarakta: hava yastığı sensörleri araçların birçoğunda plakanın 2-4 parmak kadar dışına konumlandırılır. Darbe tam bu sensöre gelmezse maalesef yastıklar açılmaz.
Bu nedenle direk, duvara dik çarpma gibi tam göbekten gelen çarpmalarda da yastıklar açılmaz. NCAP testlerinin üstten çekimlerine bakarsanız darbeleri hep plakayı kapsayacak şekilde veriyorlar.
yan hava yastığı içinse genelde B stununa sensör koyup darbeyi ordan verirler.
Honor COOPER
05/02/2014, 14:39
Maalesef bu ve daha büyük kazalarda bile bütün markalarda böyle durumlarla karşılaşılıyor sadece Hyundai de demek haksızlık bence!
Hyundai denildiği kadar kötü bir marka değil ona kalırsa emniyet kemeri kopan Fiat var onu ne yapıcaz her araçta olabilir airbag açılmaması