Orijinalini görmek için tıklayınız : Gaz pedalındaki boşluk?
mehmetsinan
30/01/2014, 21:50
Merhaba arkadaşlar. Bravo dizel aracımın gaz pedalına bir miktar bastıktan sonra devir saati hareket ediyor. Yaklaşık 1-1,5 cmlik bir boşluk söz konusu. Bu normal midir? Benim alışmam ve kullanmam çok problem olmadı ama eşim buna alışmakta zorluk çekiyor. Önceki aracımız golftü. gaz pedalındaki en ufak dereceyi devire yansıtıyordu. Ona alıştığı için bu araçta biraz zorluk çekiyor. Sorum bu bütün bravolarda geçerli mi ve gaz pedalının ayarı söz konusu mu?
Golf dizelmiydi dizellerde gaz tepkileri biraz daha ağırdır benzinli gibi hemen gaza dokunur dokunmaz devir saatine yansımaz bu. Bide pedal elektrikli yani Telli olmadıgından tepkileri biraz daha geç oluyor haliyle.
mehmetsinan
31/01/2014, 00:16
golf benzinliydi. arada marka model ve dizel olmasından kaynaklı farkların olabileceğini tahin ediyordum zaten. yanlız benim anlatmak istediğim daha farklı birşey. şöyle örnek vererek izah etmeye çalışayım. diyelim ki, arabanın gaz pedalı 1 cm aşağı indiğinde devirlenmeye başlıyor. ve bu duruma alışık olan kişi kalkışta direk doğru noktaya getiriyor ve kavramayla hareket sağlanıyor. işte benim anlatmak istediğim tam da bu noktada başlıyor. doğru yere bile getirsen meydana gelen tepki gecikmesinden bahsetmiyorum. aynı örnekteki arabada diyelim ki pedalı 0.9 cm aşağı indirin ve orada tutun. 30 saniye bile tutsanız araba rölantide çalışmaya devam ediyor. benim bahsettiğim bu boşluk. ve bildiğim kadarıyla bu konu dizel-benzin farkı değil. merak ettiğim bravo kullanan arkadaşlar buna benzer şeyler ile karşılaşıyor mu?eğer böyle bi durum bana özelse pedal ile ilgili bi ayar yaptırmam söz konusudur diye düşünüyorum.
adrentos
31/01/2014, 01:06
bazı araçlarda gaz pedalında dediğiniz gibi biraz boşluk olabiliyor örneğin arada clio kullanıyorum bir miktar boşluk varken megan da hiç boşluk yok kısa zamanda ayak alışıyor sorun olmuyor boşluğun benzinli yada dizel olmasıyla alakalı bir durum değil
benim eski aracımdada 1 cm boşluk vardı opelde..motora giden o teli görebiliyordum hatta elliyim dedim boşluk yüzünden makarasından çıkıcaktı yolda nasıl çıkmıyor diye hayret ediyordum ama alışmıştım bence o tel biraz sıkılabilir kısaltılıp
celenlee
03/02/2014, 14:17
bazı araçlarda gaz pedalında dediğiniz gibi biraz boşluk olabiliyor örneğin arada clio kullanıyorum bir miktar boşluk varken megan da hiç boşluk yok kısa zamanda ayak alışıyor sorun olmuyor boşluğun benzinli yada dizel olmasıyla alakalı bir durum değil
Aynı sorunu ben de yaşadım, megane'da gaza değmeniz ile gaz verir araç. Gecikme süresi yok gibi birşey.
Ancak bizim pedalımızın kalibrasyonunda bir gecikme söz konusu.
gaz pedalına sprint booster uygulaması videosunu seyret Vidio.mp4 - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=12-_z2j6oak)
ilk düzlüğü geç alınca, haliyele motor da geç tepki veriyor.
Bu videodaki gibi düşünebilirsin. Her araçta gaz iletim kalibrasyonu farklı olabilir.
Megane - Clio - GP farkı gibi.
arkadaş onu demiyor gaz pedalında boşluk varmış .tel biraz uzun sanırım...
mehmetsinan
04/02/2014, 16:29
Cevaplar için teşekkür ederim arkadaşlar. Daha önce de söylediğim gibi bu durum benim için bi sorun teşkil etmiyor. Ama eşim kullanırken vites değişimlerinde tam yerini bulamadığı için biraz problem yaşıyor.(gerçi alıştı sayılır:)) Gazı geç yeme gibi bi problemi yok olsa hemen anlardım zaten. Ben başka kişilerde de oluyo mu diye merak etmiştim. Sanırım kesin çözüm bir başka dizel bravo sahibi arkadaşın gaz pedalına basmak olacak :)
celenlee
04/02/2014, 16:53
arkadaş onu demiyor gaz pedalında boşluk varmış .tel biraz uzun sanırım...
Araçta tel yok, pedalımız elektronik, yaşadığı sorun da anlattığımdan ibaret.
Yani araçlarımızda bu gaz pedalının iletim tepkisi yavaş, ama pedalda ekstra bir sorun varsa bu iletim olayı daha da yavaşlayabilir. En güzeli muadil bir araçla karşılaştırmak.
EMRE ALTINOK
04/02/2014, 21:46
hangi modellerde tel yok hangilerinde var? o boşluk benimkindede mevcut. azıcık yüklensem 3500 devire çıkıyor.ayrıca debri pedalı mesafeside çok uzun.. uzun boylular için sorun olmaz ama kısa boylu sürücüler için sıkıntı..
bikaç gün önce yeni kasa ford focus kullandım. debri pedalı sanki gaz pedalı gibi.. dizimi hareket ettirmeden sadece ayağımın hareketiyle basıyorum. dibe dayanıyor. bizim gp ların ki çok uzun.. :(