PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Fiat Punto'dan Soğuma Sebeplerim ve Başımdan Geçenler

byadrenalin
09/01/2014, 15:18
Merhaba,
2006 Model 1.4 77 HP Dynamic Grande Puntom (Lovato LPG) var. Bazı konularda yaptığım yorumlarda aracı kötülememden bazı arkadaşlar rahatsız oluyor sanırım :) Bu yüzden başımdan geçenleri anlatma gereği duydum :)

Arabayı 6 Kasım( :p ) 2012 de bir açık oto pazarındaki galerici birinden aldım. Başıma geleceği bildiğimden ve şanssız olduğumdan arabayı exper ettirdim ve aldığım tek hata sağ klima motorunun bozuk olduğuydu. Bunu pek önemsemedim 2. el araç dedim normal diyerek arabayı aldım.

İlk bir iki ay çok sorunsuzdu. Arabadan gayet memnundum. Sadece hafif karlı hava da kontrol zorluğu çektirse de, ki normal bu her HB araba da vardır eminim, iyi bir şekilde bindim. Ama araç bir arıza vermeye başladı ki sonrasında durmak bilmedi. Şu an bile şu yazıyı yazarken kendisi serviste bana masraf çıkartıyor :)

Nerden başlayayim bilmiyorum. Sadece şu an aklıma gelenleri yazacağım. Sonra tekrar unuttuğum varsa eklerim. Arasında benim kullanım hatamda olabilir tabi.

Araba 5. vites dişlisi kırdı :) Sanayide herkes bu nasıl olur, nasıl becerdin derken resmen bilmece gibi bir olay oldu. Mecbur dişlileri değiştirdik :)

Airbag sargısı herkesin başına gelen gibi benimde başıma geldi. seve seve ! gittik aldık 400 tl ye değiştirdik.

Bu yazacağım bakımsızlıktan da olabilir ya da kullanımdan. Ki aslında sakin kullanırım. Arabayı aldığım da bir şey yokken 4 ay sonra bir detaylı bakıma soktuğumda alt salıncaklar, dört amantisör ve amantisör takozları, arka teker bilyeleri ve arka fren balataları değişti. Bu her araçta olabilcek bir şey tabiki :)

Gel zaman git zaman ön balatalarım da bitti. Diskler ve balataları birlikte değiştiridim. Balataları orjinal Opar aldım ki ses yapmasın diye. Ama o da ne ? Eski balatam ötmezken ki yan sanayi iken yenisi bir otobüs freninden daha beter ötmeye başladı. Bir kez daha soğudum nefret ettim arabadan.

Arabayla uzun yol yaptım. Ve defalarca daha nefret ettim. Başıma gelmeyen kalmadı. 1997 Model 2000 motor mazdam vardı. Yıllarca memlekete gidip geldik bir sefer sıkıntı yaşadık. O da bizim bakım ihmalkarlığımızdandı. Ama Punto ne lanetmiş. Her şeyine baktırdık yola çıktık. Daha yolun yarısında ön davlumbaz koptu tekere sürtmeye başladı. Otobanda indik, sağa çekip falçatayla kestik. Devam dedik. Hava karardı ve soğudu. Kalorifer açtık ama o da tam bir rezalet arabanın içinde resmen donduk. Hararet düştü. Kaloriferi açtık ve harareti düşürdü. Bugün tofaş şahine binen adamın kaloriferi soba gibi ısıtıyor. ( bu bakımsızlıktan da olabilir buna lafım yok ama o gece çektiğim bu sıkıntı beni mahvetti) Ama peki bir anda kaloriferin kafayı yemesi ? Kendi kendine bir açılıp bir kapanması ne olacak ?

Yine uzun yol macerası araba dakika başı motor arıza lambası yakıp durdu. Yok yere. 100 'ü çok fazla geçmediğim halde.

Performans olarak öyle üzdü ki anlatamam. Araba da iki kişiyiz 120 ile yokuş 'a dalıyorum ama o da ne devir git gide git gide düşüyor. 4 'e çek 3 'e çek sağ şeride geç ıkına ıkına yokuş çık. Eski arabamda 5. vitesten düşürmesem arabayı yine tırmanırdı yine tırmanırdı. Bahsettiğim yokuşta çok hafif tatlı bir yokuş. Ama az yakıyor böyle yapmalarının sebebi bu dedik eyvallah dedim, şehir içi arabası uzun yol değil dedim es geçtim.

Araba da tekleme sorunu başladı. 1500 devirde kendini silkeliyordu. Vuruntu vardı. Buradan okuduklarımla motor kulakları dediler değiştik düzelmedi. Servise soktum bana 2200 tl fiyat çekti aksların açık dedi. Arabadan bir kez daha nefret ettim. Bir hafta binmedim arabaya. Bir sefer sert çukura düşmüştüm. Jantım yamulmuştu. Eğer bir kere de düşerek bozulacaksa aks demek ki işimiz var bu arabayla... Onun dışında ufacık setten bile en düşük hızla geçerim ben.

Arabanın gaz enjektörü bozuldu. Kendini kaybetti. Buna lafım yok. Ömrü dolmuş olabilir ama bu kadar şeyin üstüne olunca insan bir ha s.. diyor yani :)

Ön sağ yolcu airbag göğüste çok hafif çizik var. Çatladı çatlayacak bence elimden geldiği şekilde dikkat etmeye çalışıyorum ama nefret ettiriyor :)

Arkaya küçücük 30 cm bir bas koydum. Arabanın arka bagaj zıngır zıngır ediyor. Arkadaşımın opel corsasında, fiestasında ve eski model 97 mazdam da hiç bir böyle bir şey görmedim. Hatta ve hatta arkadaşımın Astrasında kicker L7 vardı, bilenler bilir. O bile bu sesi yapmadı. Bu nasıl dandik bir arabadır ? İnsan en azından az da olsa biraz izole eder bagajı kapı içlerini.

Arabanın geçen aylarda termostat ağzı kırıldı. Durduk yerde. Radyatör su deposundan giden bir boru var termostata o borunun içinde kaldı. Neyseki termostatı değiştirmeden boruyu oraya kelepçeyle sıktık iş halloldu.

Arabanın sol şöför güneşliği elimde kaldı :) Biraz sert açmış olabilirim belki ama sonuç olarak koptu. Orjinalini bulamadım. Servis dünya para çekti. Mecbur gidip çıkmacıdan buldum ve çene yaparak biraz fiyat kırıp aldım :)

Sol arka kapım dışardan açılmıyor. Merkezi kilit kapının kilidini açmıyor. Anca bir kez içerden açıp kapatınca açılıyor.

Sağ cam sonuna kadar indirildiğinde geri kalkmıyor. Biraz uğraşmak gerekiyor. Bunlar ufak şeyler ama mide bulandırıyor.

Torpito kapağı şangur şungur oynuyor. Sanki içine 50 kilo kalıp koymuşuz. Bir cd kutusu bir çakmaklık şarj var içinde alt tarafı :) Çözülemeyecek şey değil ama mide bulandırıyor.

Kalorifer sorunu şimdi daha farklı bir boyut aldı. İçerideki hava yön kapakçıkları katur kutur ediyor açılıp kapanırken :)

Veee en son başıma gelen. Rölanti şaştı arabada. Kendi kendine gaz veriyordu nerdeyse. Fiattan ayrılma bir ustaya uğradım ve kelebek boğazı bunlarda hastalık dedi. Temizleyelim düzelir. Temizlettik. Bilgisayardan adaptasyon yaptı kendisi ve araba bozuldu. Çalıştıramadık. 4 gün yattı nerdeyse orda. Servisten arkadaşları geldi. Yeni yazılım attı. Tesisat söküldü vs. derken araba orada yattı durdu. En son kafam attı zincirlikuyu birmota çektirdim. Dün aldığım bilgiye göre arabanın hem Body Computer hem Enjeksiyon Ünitesi bozulmuş. Üniteyi tamire yollamışlar. Bugün her şey netleşecekmiş.

Atladığım illaki vardır. Çünkü bir sürü arıza yaşadım. Bir senede başıma gelenler bunlar. Şimdi siz söyleyin. Siz olsanız bu arabadan nefret etmezmiydiniz ? Sokakta biri beni durdurup sorsa arabadan memnunmusun diye adama ilk dediğim laf kesinlikle alma. Alacaksan garantili 1-2 senelik al.

Diceksiniz ki araba temiz kullanılmamıştır. Olabilir. Bu konuda bende biraz düşünceliyim. Adam yağ su koymuş binmiş. Belki triger bile değişmemiştir. Amantisörler ve takozlar bunun göstergesi. Peki ama diğer olanlar ? Bunların hepsinin her ay her hafta bir şey çıkarması ? Ki arabanın kapı döşemeleri ve göğüs falan temiz. İçi de temiz. Ben koltukları biraz kirlettim. Yani kullanan aslında temiz kullanmış bence.

İşi özeti şu. Sanırım arabayı satacağım 3-5 aya. Ve sanmıyorum ki bir daha Fiat 'a binerim. Kapısına gidip yeni kasalarına bile bakmam. İçinde opsiyon varmış yok ESP yok güvenlikmiş yok hız sabıtleyiciymiş. Araba sağlam olmadıktan sonra isterse opsiyon olarak kapıları yukarı açılır gelsin. Kuzenim 2007 model Golf aldı. 5 ay oldu nerdeyse. Daha bir sefer duymadım arıza verdi dediğini... Burda arkadaşların yok boşu şu kadar para pahalı diye kötülediği o Golf en azından sağlam bir araba.

Sabır gösterip okuyan varsa affetsin uzun olmuş biraz :) İyi forumlar :)

tirit
09/01/2014, 15:37
Arkadaş senin de başına gelmedik kalmamış ama bence bu araca has şeyler bunlar. Bir de o çukura düşme olayına takıldım ben. Jantın yamulduğuna göre o basınçta araçta her şey olabilir. Geçmiş olsun.

byadrenalin
09/01/2014, 15:41
Arkadaş senin de başına gelmedik kalmamış ama bence bu araca has şeyler bunlar. Bir de o çukura düşme olayına takıldım ben. Jantın yamulduğuna göre o basınçta araçta her şey olabilir. Geçmiş olsun.

Jant çin malı bir jant :) Düştüğüm çukur ise bildiğimiz logar kapağının biraz daha derin olanı :) Anlayacağınız aslında öyle çok büyük bir çukur değil :) Teşekkür ederim.

mucar
09/01/2014, 15:43
Problemli arabayı çeken bilir, diyecek sözüm yok, haklısınız :) Yalnız sizin Punto'nuzun problem çıkartıp kuzeninizin Golf'ünün problem çıkartmaması Golf'ün problemsiz, Punto'nun problemli olduğu anlamına gelmez ama. Burda da bir çok kişinin Punto'su problemsiz, VW grubundan dert yanan da çok. Kimdi hatırlamıyorum, adamın arabasını servisin dışında yağmurun altında bekleten servis vardı yahu.. Fotoğraflar vardı buralarda.

Bu yaşadıklarınızdan sonra, soranlara Fiat ya da Punto önermemenizi kesinlikle anlıyorum, haksız da bulmuyorum. Aynı düşünceler benim için de Ford Tourneo için geçerli, merak eden olursa babamın arabasının hikayesini anlatırım uzun uzun :) Bu nedenle kimseye Ford, özellikle de Tourneo önermem, öneremem, fakat "arkadaşımın Doblo'su var, problemsiz" demem çok da ciddiye alınmaz sanırım :)

Düzeltme: yağmurdan emin değilim

byadrenalin
09/01/2014, 16:01
Problemli arabayı çeken bilir, diyecek sözüm yok, haklısınız :) Yalnız sizin Punto'nuzun problem çıkartıp kuzeninizin Golf'ünün problem çıkartmaması Golf'ün problemsiz, Punto'nun problemli olduğu anlamına gelmez ama. Burda da bir çok kişinin Punto'su problemsiz, VW grubundan dert yanan da çok. Kimdi hatırlamıyorum, adamın arabasını servisin dışında yağmurun altında bekleten servis vardı yahu.. Fotoğraflar vardı buralarda.

Bu yaşadıklarınızdan sonra, soranlara Fiat ya da Punto önermemenizi kesinlikle anlıyorum, haksız da bulmuyorum. Aynı düşünceler benim için de Ford Tourneo için geçerli, merak eden olursa babamın arabasının hikayesini anlatırım uzun uzun :) Bu nedenle kimseye Ford, özellikle de Tourneo önermem, öneremem, fakat "arkadaşımın Doblo'su var, problemsiz" demem çok da ciddiye alınmaz sanırım :)

Düzeltme: yağmurdan emin değilim

Ya ben örnek gösterdim Golf 'ü. Tabiki sıkıntılı olanları da vardır :) Ama dediğim gibi bu kadar sorun yaşadıktan sonra Fiat 'a iyi yaklaşamıyorum. Sadece yorumlarımda beni Fiat 'a çamur atmakla suçlar gibi konuşan arkadaşlara ithafen yazdım başımdan geçenleri :) Aynı şekilde babamın doblosu var 2011 yeni doblo. İki sene de iki sefer amantisör takozu değişti garantiden. Gerçi onun biraz kullanımı sert. Birde yük falan taşıdı. Ama öyle yani :)

dexter
09/01/2014, 16:18
galeriden aldım dedikten sonra yazının sonunu okumadan anladım yani;)

byadrenalin
09/01/2014, 16:41
galeriden aldım dedikten sonra yazının sonunu okumadan anladım yani;)

Hahaha :) Galericiden yaklaşık bir sene önce de doblo aldığımız için bu alacağımız araba da böyle bir şey yaşayacağımı düşünmemiştim. Bir de exper ettirdim yani. Aldığımda sorun yoktu işin açıkcası. Detaylı incelendi araba :) sorun galeride değil yani.

halils2
09/01/2014, 17:34
3 sene önce puntoyu alcağım zaman arkadaşın poloya bakıyordum nasıl falan diye hani polo mu alsam acaba diye fikir edineyim dedim o da expertizden sonra almış sakın bulaşma dedi direksiyon da sıkıntı varmış 4500 tl masraf çıkartmışlar direksiyon kutusu aks falan değişcekmiş. Bi de böyle bir araba denk gelirse ne diyeceksiniz

byadrenalin
09/01/2014, 17:49
3 sene önce puntoyu alcağım zaman arkadaşın poloya bakıyordum nasıl falan diye hani polo mu alsam acaba diye fikir edineyim dedim o da expertizden sonra almış sakın bulaşma dedi direksiyon da sıkıntı varmış 4500 tl masraf çıkartmışlar direksiyon kutusu aks falan değişcekmiş. Bi de böyle bir araba denk gelirse ne diyeceksiniz

Aynı sıkıntı bende de var zaten :) Akslar değişecek :) Denk geldi yani gelmedi değil :)

Arrest
09/01/2014, 17:59
ben 2006 eylülden beri aynı araca biniyorum puntoya... Bu dediklerinin hiç birini yaşamadım. Acaba aracın bakımsızlıgından yıpranmışlıgından hor kullanılmışlıgından olmasın ?

byadrenalin
09/01/2014, 18:04
ben 2006 eylülden beri aynı araca biniyorum puntoya... Bu dediklerinin hiç birini yaşamadım. Acaba aracın bakımsızlıgından yıpranmışlıgından hor kullanılmışlıgından olmasın ?

Yazdıklarımı okuduysanız şayet bazı yerlerde bakımsızlıktan kaynaklanabilcek sorunları söyledim zaten :) Şahsen benden önceki nasıl kullandı bilmiyorum ama ben hiç hor kullanmadım desem yeridir. İlk zamanlarımda bir kaç defa altını ve marşpiyelleri sürttüm ama daha sonrası çok daha dikkatli kullandım arabayı. Yani bakımsızlıkta olabilir evet. Fakat bu kadar fazla sorun yaşayınca öyle bir soğudum ki arabadan. İnanın artık yıkamıyorum bile. Leş gibi duruyor.

halils2
09/01/2014, 18:05
Mutlaka denk gelmiştir ama her araçta sıkıntı olur sıkıntısız olarak üretilen hiçbir markanın modeli yoktur seri üretim araçlar için söylüyorum. 6 7 yaşında bakımsız kalmış araçlar illaki sorun çıkartır. zaten genelde de bu yaşlarda satarlar araçlarını. Keşke araçlar sorunsuz olsa ama maalesef.

byadrenalin
09/01/2014, 18:09
Mutlaka denk gelmiştir ama her araçta sıkıntı olur sıkıntısız olarak üretilen hiçbir markanın modeli yoktur seri üretim araçlar için söylüyorum. 6 7 yaşında bakımsız kalmış araçlar illaki sorun çıkartır. zaten genelde de bu yaşlarda satarlar araçlarını. Keşke araçlar sorunsuz olsa ama maalesef.

Yine yanlış anlaşılıyorum :) Bakın sorunsuz araç vardır demiyorum ben. Ya da şu marka kesinlikle sorun çıkarma demiyorum. Sadece bahsettiğim şey Fiat 'ın çok fazla sorun çıkarması ve sürekli çıkarması ve çabuk çıkarması. Tabiki bunda bakımsızlık önemli. Yani arabaya bakmazsan o da sana bakmaz ama dediğim gibi exper ettirdim. Her şeyi kontrol edildi. Sorun yoktu. Arabayı aldığımda araba kazalı veya şasesi yamuk içi leş gibi vs. bir araç değildi. Çil çil parlıyordu. Sanırım km nedeniyle biraz yorulmuş araç olmasından kaynaklı durumları yaşadım ama işin sonunda arabadan ve markadan soğudum.

halils2
Yazdıklarımı okuduysanız şayet bazı yerlerde bakımsızlıktan kaynaklanabilcek sorunları söyledim zaten :) Şahsen benden önceki nasıl kullandı bilmiyorum ama ben hiç hor kullanmadım desem yeridir. İlk zamanlarımda bir kaç defa altını ve marşpiyelleri sürttüm ama daha sonrası çok daha dikkatli kullandım arabayı. Yani bakımsızlıkta olabilir evet. Fakat bu kadar fazla sorun yaşayınca öyle bir soğudum ki arabadan. İnanın artık yıkamıyorum bile. Leş gibi duruyor.

Hak veriyorum sana. Bakımsız arızası çok olan araçla uğraşmak zor sıkıcı ve masraflı.

Arrest

arabaya zulmetsen ancak bu sorunlar ortaya cıkar :) valla puntodan soğumak falan değilde sen bence 2. el araç alırken talihsizliğinden dolayı sitem et :) doğru tercih yanlış araç bence

byadrenalin
09/01/2014, 18:12
arabaya zulmetsen ancak bu sorunlar ortaya cıkar :) valla puntodan soğumak falan değilde sen bence 2. el araç alırken talihsizliğinden dolayı sitem et :) doğru tercih yanlış araç bence

O da olabilir. Bilmiyorum. Ama şimdi size soruyorum acaba bunları yaşasanız ve benzeri bir kaç sorunu forumda okusanız bir daha punto almaya cesaret edebilir misiniz ? Sıfır harici. Ki sıfırına bile cesaretim yok açıkcası. Servislerin yarattığı rezillikleri okuduktan sonra :)

halils2
09/01/2014, 18:23
Yine yanlış anlaşılıyorum :) Bakın sorunsuz araç vardır demiyorum ben. Ya da şu marka kesinlikle sorun çıkarma demiyorum. Sadece bahsettiğim şey Fiat 'ın çok fazla sorun çıkarması ve sürekli çıkarması ve çabuk çıkarması. Tabiki bunda bakımsızlık önemli. Yani arabaya bakmazsan o da sana bakmaz ama dediğim gibi exper ettirdim. Her şeyi kontrol edildi. Sorun yoktu. Arabayı aldığımda araba kazalı veya şasesi yamuk içi leş gibi vs. bir araç değildi. Çil çil parlıyordu. Sanırım km nedeniyle biraz yorulmuş araç olmasından kaynaklı durumları yaşadım ama işin sonunda arabadan ve markadan soğudum.

Benimde sana anlatmak istediğim sorular sadece fiatta değil her markada olduğu. Ama araçtan soğuduğun için tüm fiatların kötü olduğuna kanaat getirmişsin ve bu fikrini değiştirebileceğimizi sanmıyorum. karar senindir kimse de seni zorla puntoya bindiremez sevgili kardeşim. Bundan sonraki aracın ne olursa olsun umarım sorun yaşamazsın . Sorunlu araçla uğraşmanın ne olduğunu iyi bilirim.

byadrenalin
09/01/2014, 18:26
Benimde sana anlatmak istediğim sorular sadece fiatta değil her markada olduğu. Ama araçtan soğuduğun için tüm fiatların kötü olduğuna kanaat getirmişsin ve bu fikrini değiştirebileceğimizi sanmıyorum. karar senindir kimse de seni zorla puntoya bindiremez sevgili kardeşim. Bundan sonraki aracın ne olursa olsun umarım sorun yaşamazsın . Sorunlu araçla uğraşmanın ne olduğunu iyi bilirim.

Anladığınıza sevindim :) Bütün Fiatlar kesi kötüdür demiyorum ama işin boyutu bu işte. Yerim de olsanız aynı duyguları hissedeceğinizden eminim :) Yoksa arabayı ilk aldığımda çok sevmiştim. Konforu, kullanım şekli. Yani kullanması çok zevkli bir araba aslında. Ama soğudum. Nefret ettim adeta.

Arrest
09/01/2014, 18:29
O da olabilir. Bilmiyorum. Ama şimdi size soruyorum acaba bunları yaşasanız ve benzeri bir kaç sorunu forumda okusanız bir daha punto almaya cesaret edebilir misiniz ? Sıfır harici. Ki sıfırına bile cesaretim yok açıkcası. Servislerin yarattığı rezillikleri okuduktan sonra :)

Dostum valla ben sıfır aldım aracı su anda 80.000 de şu km ye kadar sadece peroyodik bakımlarını yaptırıdm zamanla yıpranan parçalar değişti balata triger gibi vs..

İlk defa bu ay baskı balatam değişecek , motor kulağım değişecek. Aküm bile hala 7 yıllık akü hatta 7.5 yıllık :) Senin aracın aldıgında kaç bindeydi bilmiyorum ama km si düşürülmüş falanda olabilir gibi düşünceler oluştu kendimce. yani bi araç anca bu kadar yıpranabilir senin dediklerinin olması için galiba 300.000 i devirmiş olması gerek... 10 kişiden 9u aracından memnundur forumumuzda. Tabi performans açısından bende müzdaribim ama bunu bile bile aldım ben bu aracı sitem etmeye gerek yok bu konuda şimdi. Fiattan puntodan sogunacak bir şeyde yok. bunu sat daha temizini al o zaman puntoya değil sadece o aldıgın adama lanet edersin bana hurda arabayı verdi diye

byadrenalin
09/01/2014, 18:38
Dostum valla ben sıfır aldım aracı su anda 80.000 de şu km ye kadar sadece peroyodik bakımlarını yaptırıdm zamanla yıpranan parçalar değişti balata triger gibi vs..

İlk defa bu ay baskı balatam değişecek , motor kulağım değişecek. Aküm bile hala 7 yıllık akü hatta 7.5 yıllık :) Senin aracın aldıgında kaç bindeydi bilmiyorum ama km si düşürülmüş falanda olabilir gibi düşünceler oluştu kendimce. yani bi araç anca bu kadar yıpranabilir senin dediklerinin olması için galiba 300.000 i devirmiş olması gerek... 10 kişiden 9u aracından memnundur forumumuzda. Tabi performans açısından bende müzdaribim ama bunu bile bile aldım ben bu aracı sitem etmeye gerek yok bu konuda şimdi. Fiattan puntodan sogunacak bir şeyde yok. bunu sat daha temizini al o zaman puntoya değil sadece o aldıgın adama lanet edersin bana hurda arabayı verdi diye

Kilometre konusunda benim de düşüncelerim vardı. Araç aldığım da 157 bindeydi. En son muayenede 152 binde olmuş. Ondan önceki de 120 bin civarlarında. Yani benden önceki km düşürmüş olması biraz imkansız gibi. Düşürülmüş olması muhtemel tabi. Ama bunu anlamanın yolu yok. Anlıyorum diyenler piyasada var. Ama milletin parasını almak için bol keseden sıkan insanlar bunlar :)

Dediklerine inanıyorum. Olabilir. Sorunsuz binmişsindir ama bir insan bu kadar sorun yaşayınca ister istemez soğuyor :) Yapabilecek bir şey yok yani. Birde ardı arkası kesilmeyince daha kötü oluyor. Yani mesela amantisör dedim. Yaptırdım. Olur dedim. Eski araç. Yaşı var km si var. Şu dedik bu dedik. Bir döndüm baktım ki ben tam arka arkaya 9 ay arabaya full masraf yapmışım :D :)

Kaloriferinden memnun musun ? Arabanda lpg var mı ? Kalorifer yeterince ısıtıyor mu ?

Arrest
09/01/2014, 19:14
Kilometre konusunda benim de düşüncelerim vardı. Araç aldığım da 157 bindeydi. En son muayenede 152 binde olmuş. Ondan önceki de 120 bin civarlarında. Yani benden önceki km düşürmüş olması biraz imkansız gibi. Düşürülmüş olması muhtemel tabi. Ama bunu anlamanın yolu yok. Anlıyorum diyenler piyasada var. Ama milletin parasını almak için bol keseden sıkan insanlar bunlar :)

Dediklerine inanıyorum. Olabilir. Sorunsuz binmişsindir ama bir insan bu kadar sorun yaşayınca ister istemez soğuyor :) Yapabilecek bir şey yok yani. Birde ardı arkası kesilmeyince daha kötü oluyor. Yani mesela amantisör dedim. Yaptırdım. Olur dedim. Eski araç. Yaşı var km si var. Şu dedik bu dedik. Bir döndüm baktım ki ben tam arka arkaya 9 ay arabaya full masraf yapmışım :D :)

Kaloriferinden memnun musun ? Arabanda lpg var mı ? Kalorifer yeterince ısıtıyor mu ?

kardeş termostat zamanla bozuluyor aslında onuda 60 binde bi değiştirmek lazım benimki eskiden daha iyiydi. Ben memnunum genel olarak ama 2 arkadaşım bu yıl terostatını değiştirdi daha iyi ısıttıgına rastladım. Tabiki zamanla yıpranıyor benim aracımda artık ufaktan ufaktan tadilat ister hale gelecek bunun farkındayım ama bunu forduda ypaar opelide yapar... Marka ile pek alakalı değil açıkçası bu durum...

cemdogu
09/01/2014, 19:24
saydıklarınızın çoğu bakımsızlıktan görünüyor.geri kalanlar da önceki sahibinin sert kullanışı.aracınız kaç kmde bilmiyorum ama bu söylediğimi teyit eder.

araçlar biraz şans işi.düşünin, fabrika çıkışlı 0 araç alınıyor ama boyalı çıkıyor.Millet mağazalara boya ölçüm aletiyle gider oldu.Neyse sadede gelirsek geçmiş olsun. araçtan soğumanızı anlıyorum ama bu 100 araçta 5 olan bi durum.genel itibariyle puntosundan memnun olan çok insan var.sizinli özel ve istisna bir durum.

araç alırken sadece ekspertiz değil, işinin ustası, işi çok iyi bilen bi motorcuyla gitmek en temizi...

C2105 cihazımdan gönderildi

byadrenalin
09/01/2014, 19:25
kardeş termostat zamanla bozuluyor aslında onuda 60 binde bi değiştirmek lazım benimki eskiden daha iyiydi. Ben memnunum genel olarak ama 2 arkadaşım bu yıl terostatını değiştirdi daha iyi ısıttıgına rastladım. Tabiki zamanla yıpranıyor benim aracımda artık ufaktan ufaktan tadilat ister hale gelecek bunun farkındayım ama bunu forduda ypaar opelide yapar... Marka ile pek alakalı değil açıkçası bu durum...

Marka ile çok aşırı alakalı bir durum. Bu konuda katılmıyorum. 1997 model Mazdam vardı. Özel üretim bir araç. Fabrika çıkış deri koltuk, koltuk altı ısıtma, hız sabitleyici, hava yastıkları, elektronik aynalar, dört cam otomatik, arka spoyler, telefon ve komple deri döşeme direksiyon el freni vites topuzu. Arabanın motorunu bitirdik. Motor yaptırdık. Ama bu kadar arıza yaşamadık. 400 bin km yaptık tam olarak. Puntoda yaşadığımızın yarısını yaşamadık onda. Ki babam bakım yaptırmayan bir adamdır. Usta yağını 5 bin sonra değiş der babam 20 bin sonra değişir. Kendi kafasına göre fikirleri vardır :) :D Ne biliyim hor kullanır. Paldır küldür sürer. Bütün çukurlara girer. Ona rağmen şu puntoda yaşadığımın yarısını yaşamadım. Marka kesinlikle önemli. Opel Astrası olan arkadaşım var. Adam bir gün ayık gezmez. Her gün kafası dumanlı alkollü kullanır arabayı. Kaldırımlara kadar çıkar. Arabasında tek bir ses yok. Puntoyla bir iki sefer yap aynısını gör bakalım neler gelir başına :) O yüzden marka alakalı durum yok lafına katılmıyorum...

byadrenalin
09/01/2014, 19:26
saydıklarınızın çoğu bakımsızlıktan görünüyor.geri kalanlar da önceki sahibinin sert kullanışı.aracınız kaç kmde bilmiyorum ama bu söylediğimi teyit eder.

araçlar biraz şans işi.düşünin, fabrika çıkışlı 0 araç alınıyor ama boyalı çıkıyor.Millet mağazalara boya ölçüm aletiyle gider oldu.Neyse sadede gelirsek geçmiş olsun. araçtan soğumanızı anlıyorum ama bu 100 araçta 5 olan bi durum.genel itibariyle puntosundan memnun olan çok insan var.sizinli özel ve istisna bir durum.

araç alırken sadece ekspertiz değil, işinin ustası, işi çok iyi bilen bi motorcuyla gitmek en temizi...

C2105 cihazımdan gönderildi

Arabanın tek sağlam yeri orası zaten. Motoru :)

chn73
09/01/2014, 19:34
hocam daha city problemi ile tanışmamışsın.2006 modellerin büyük çoğunluğunda bu problem var.

byadrenalin
09/01/2014, 19:35
hocam daha city problemi ile tanışmamışsın.2006 modellerin büyük çoğunluğunda bu problem var.

Aman usta. Dur ağzını hayır aç :) Bir tek o denk gelmedi zaten :) Ayrıca daha önce de değişmemiş. Serviste sordum. Kayıtlarda yok.

BaranSelo
09/01/2014, 19:53
Abi sat kurtul, okurken ben bile sogudum o arabadan :D Gercekten buyuk dert bu tip sorunlar. Ben eski aracimda enjeksiyon degistirdiM,sorunu tam olarak bilmiyorum ama 300lira tutmustu, sirf o bile koyuyor insana. Sizinkiler cekilir dert degil. Sogumakta gayet hakli buldum sizi ama tabi ki fiatin degil o aracin eski sahibinin hatasi bunlar buyuk oranda. Umarim hepsinin ustune bir de city denk gelmez:)

Sent my LG-P760 using 2

byadrenalin
09/01/2014, 20:02
Abi sat kurtul, okurken ben bile sogudum o arabadan :D Gercekten buyuk dert bu tip sorunlar. Ben eski aracimda enjeksiyon degistirdiM,sorunu tam olarak bilmiyorum ama 300lira tutmustu, sirf o bile koyuyor insana. Sizinkiler cekilir dert degil. Sogumakta gayet hakli buldum sizi ama tabi ki fiatin degil o aracin eski sahibinin hatasi bunlar buyuk oranda. Umarim hepsinin ustune bir de city denk gelmez:)

Sent my LG-P760 using 2

Satacağım zaten :) Başka araba alacak parayı denkleştirdiğim zaman :) Gerçi buna masraf yapmaktan o para ne zaman denkleşir :D City şimdiye kadar arıza vermediyse bundan sonra vermez diye düşünüyorum ben. Verirse de servisle kavga ede ede değiştirmek için uğraşırız artık :)

seralex
09/01/2014, 20:02
Bir arkadaşında dediği gibi 2.el araç alırken birazda şans yanında olacak.

Misal benim ilk aracım 90 model doğal L idi, tam 11 yıl kulllandım herşeyiyle orjinaldi . 11 yılda tek birgün dahi yolda kalmadım 2 defa lastik patladı o da park halindeyken, 1 defa lastikleri yeniledim, 2 defa alt takım yaptırdım, 1 defa baskı balata değiştirdim. Alırken tamirci motor biraz zayıf 2 3 yıl idare eder sizi demişti biz 6 yıl bindik sonra komple motor yaptırdık. onun dışında yılda 1 2 defa sanayiye giderdim ufak tefek şeyler için o da 40 50 tl anca tutardı :D Ayrıca ben o araçla 3 defa hararet yaptırdım hararet de ne hararet 3 ü de 130 dereceyi gördü (malum tofaşlarda hararet sorunu hep vardır) ama motoru soğuttuk yola devam ettik, bir başka araç o hararetin birini yapsa motoru yerdi :)

Şahin doğanlar nasıldır diye sorsan basit adi malzeme kullanılmış sanayiden çıkmayan ama parçaları ucuz olduğu için katlanılan araçlardır, benim doğanı 11 yıl kullanmam bu gerçeği değiştirmez benim gözümde. Benim o araçta çok büyük bir şansım vardı tabi iyi kullanımımıda gözardı etmemek lazım :D

O yüzden bence sen sadece büyük bi şansızlık yaşamışsın belkide sizden önceki sahibi bakımları zamanında veya hiç yaptırmadığından kaynaklı arızalar başgöstermeye başlamıştır. Muhtemelen araç biryerlerden patlak vermeye başlayacakmış oda siz aldıktan sonraya denk gelmiş. Sağdan soldan duyuyoruz sizde duymuşsunuzdur, bazı kişiler özelliklede şirketler sıfır araç alıp 5 6 yıl afedersiniz eşek gibi kullanıyo bakımlarını yaptırmıyo araca inen binen belli değil sonrada artık satma zamanı geldi diyip satıyorlar olanda aracı alan kişiye oluyo elinde patlıyor resmen :(

byadrenalin
09/01/2014, 20:11
Bir arkadaşında dediği gibi 2.el araç alırken birazda şans yanında olacak.

Misal benim ilk aracım 90 model doğal L idi, tam 11 yıl kulllandım herşeyiyle orjinaldi . 11 yılda tek birgün dahi yolda kalmadım 2 defa lastik patladı o da park halindeyken, 1 defa lastikleri yeniledim, 2 defa alt takım yaptırdım, 1 defa baskı balata değiştirdim. Alırken tamirci motor biraz zayıf 2 3 yıl idare eder sizi demişti biz 6 yıl bindik sonra komple motor yaptırdık. onun dışında yılda 1 2 defa sanayiye giderdim ufak tefek şeyler için o da 40 50 tl anca tutardı :D Ayrıca ben o araçla 3 defa hararet yaptırdım hararet de ne hararet 3 ü de 130 dereceyi gördü (malum tofaşlarda hararet sorunu hep vardır) ama motoru soğuttuk yola devam ettik, bir başka araç o hararetin birini yapsa motoru yerdi :)

Şahin doğanlar nasıldır diye sorsan basit adi malzeme kullanılmış sanayiden çıkmayan ama parçaları ucuz olduğu için katlanılan araçlardır, benim doğanı 11 yıl kullanmam bu gerçeği değiştirmez benim gözümde. Benim o araçta çok büyük bir şansım vardı tabi iyi kullanımımıda gözardı etmemek lazım :D

O yüzden bence sen sadece büyük bi şansızlık yaşamışsın belkide sizden önceki sahibi bakımları zamanında veya hiç yaptırmadığından kaynaklı arızalar başgöstermeye başlamıştır. Muhtemelen araç biryerlerden patlak vermeye başlayacakmış oda siz aldıktan sonraya denk gelmiş. Sağdan soldan duyuyoruz sizde duymuşsunuzdur, bazı kişiler özelliklede şirketler sıfır araç alıp 5 6 yıl afedersiniz eşek gibi kullanıyo bakımlarını yaptırmıyo araca inen binen belli değil sonrada artık satma zamanı geldi diyip satıyorlar olanda aracı alan kişiye oluyo elinde patlıyor resmen :(

Ne diyim haklısınız :) Söylediklerinize katılıyorum bende. Zaten demiyorum ki araç full bakımlıydı bu arızaları verdi :) Ben sadece bazı yerlerde araçtan soğuduğum için fiatı sevmediğimi söyleyince bana tepki veren arkadaşlar için yazdım bunları. Bu kadar şey yaşayıpta arabadan soğumamak imkansız. Beni bırakın her gün sanayideyim servisteyim diye kız arkadaşım bile soğudu. Allah aşkına binme şu arabaya dursun ben seninle otobüsle gezmeye de razıyım dedi yani. Siz düşünün gerisini :D Belki şansızlıktan oldu ama konunun başında da dediğim gibi ben biliyorum şanssızlığımı o yüzden exper ettirdim. Ama demek ki sadece exper ettirmek yetmiyormuş :)

Gezgin8793
09/01/2014, 20:12
Güzel kardeşim başına gelenleri hayret sabır ve ibretle okudum ancak ben devlet memuruyum rize de görev yapıyorum ailem istanbulda buradan çıkıyorum 1207+7 km hatta bazen hanımın memleketi sivas oradanda istanbul aynı şekilde istanbul sivas oradan da rize aracın bakımları dışında baskı balata değiştim birde fren disk ve balatalarını değiştim ALLAH NAZARDAN kazadan beladan saklasın hiç beni yolda bırakmadı hatta çok keyifli bir şekilde yola çıkıyorum benim kanaatim aracı alırken size büyük ihtimalle hor kullanılmış bir aracı vermişler malum expertiz genelde kaza varmı yok mu ufak tefek detay dışında pek bakmıyor İNŞAALLAH en yakın zamanda sıkıntısı olmayan bir punto sahibi olursunuz ALLAH kaza bela dert keder vermesin saygılarımla

byadrenalin
09/01/2014, 20:18
Güzel kardeşim başına gelenleri hayret sabır ve ibretle okudum ancak ben devlet memuruyum rize de görev yapıyorum ailem istanbulda buradan çıkıyorum 1207+7 km hatta bazen hanımın memleketi sivas oradanda istanbul aynı şekilde istanbul sivas oradan da rize aracın bakımları dışında baskı balata değiştim birde fren disk ve balatalarını değiştim ALLAH NAZARDAN kazadan beladan saklasın hiç beni yolda bırakmadı hatta çok keyifli bir şekilde yola çıkıyorum benim kanaatim aracı alırken size büyük ihtimalle hor kullanılmış bir aracı vermişler malum expertiz genelde kaza varmı yok mu ufak tefek detay dışında pek bakmıyor İNŞAALLAH en yakın zamanda sıkıntısı olmayan bir punto sahibi olursunuz ALLAH kaza bela dert keder vermesin saygılarımla

Evet bende öyle düşünüyorum. Biraz hor kullanılmış bir araç aldık sanırım :) Teşekkürler :)

halils2
09/01/2014, 20:41
Kalorifer ısıtmıyorsa önce termostatı değiştir. Geçen sene bende ısınamıyordum değişince sorun kalktı. Şimdi ise hava ne kadar soğuk olursa olsun 20 30 dakika sonra içersi fırın gibi oluyor fanı 1e alıp sıcaklığı düşürüyorum. Dediğim gibi sorunlu araçlarla uğraşmaktan gına geldi dedim birde genç bir araba alayım 4 yaşında bunu aldım şimdi oldu 7 yaşında maşallah ı var. Aman nazar değmesin.

byadrenalin
09/01/2014, 20:43
Kalorifer ısıtmıyorsa önce termostatı değiştir. Geçen sene bende ısınamıyordum değişince sorun kalktı. Şimdi ise hava ne kadar soğuk olursa olsun 20 30 dakika sonra içersi fırın gibi oluyor fanı 1e alıp sıcaklığı düşürüyorum. Dediğim gibi sorunlu araçlarla uğraşmaktan gına geldi dedim birde genç bir araba alayım 4 yaşında bunu aldım şimdi oldu 7 yaşında maşallah ı var. Aman nazar değmesin.

Ne kadara aldınız termostatı acaba ? Ben hem onu değiştirip hem de güzel bir kalorifer bakımı yaptırmam gerekiyor :)

Nazar değmesin tabi. Allah kazadan beladan korusun.

halils2
09/01/2014, 20:50
Ne kadara aldınız termostatı acaba ? Ben hem onu değiştirip hem de güzel bir kalorifer bakımı yaptırmam gerekiyor :)

Nazar değmesin tabi. Allah kazadan beladan korusun.

Yan Sanayi için 50 orjinal için 80 tl istedi, benyan sanayi aldım. Polen filtresi kapağını da kontrol edin kapanmazsa yine soğuk hava verir içeri. Bunun haricinde antifriz kırmızı ise peteğin tıkanacağını sanmıyorum. Ayrıca termostatta sorun varsa hararet ibresi oynanma yapar.

ykaya1983
09/01/2014, 20:56
Yaşadıklarınızı okuyunca kızmakta haklı olduğunuz açıkça görülüyor.Bu kadar sorunun hepsinin üst üste gelmesi hakikaten bir insanı arabadan ve araba kullanmaktan soğutur.Bence sizin bu talihsizlikleri yaşamanızın en büyük nedeni aldığınız aracın sizden önce bakımsız ve hor kullanılmış olmasıdır.Çünkü ben de aynı motor puntoyla 3 yılda 80000 km yol yaptım ve bu süre içerisinde sadece kapı menteşesi arızalandı.Siz lpg kullanıyormusunuz bilmiyorum ama ben aracımı 80000 km lpg de kullandım.Lpg ile ilgili en ufak bir çekiş sorunu en ufak bir titreme veya lamba yakma sorunu yaşamadım.Kullandığım lpg markası atikerin en ucuz olanıydı.Ama takdırdığım yer güvenilirdi ve buna rağmen işi bitirene kadar ustanın başında tüm titizliğimle beklemiştim.Hiçbir sorun yaşamadım çünkü aldığım kişi aracı güzel kullanmıştı.İkinci el araç alırken aracın sizden önceki sahibi tarafından nasıl kullanıldığı hayati biçimde önemlidir.

Benzinli puntomu sattıktan sonra da 2010 model dizel punto aldım.Bu sefer eskisi gibi şanslı değildim çünkü aracı galeriden aldım.Aldıktan sonra vites halatı,akü,davlumbaz plastiği,korna değiştirdim.Şimdi geçen gün fark ettim ki ön sol far canında kırık var.Bunlara rağmen bu aracımda kullandığım 5 ay süre zarfında beni mutsuz edecek bir problem yaşatmadı.Bunları da yaşamazdım ama galeriden biraz hor kulllanılan bir araç aldığım için yaşadım.Siz sz olun mümkün mertebe galeriden araç almayın alırken aracın sizden önce temiz kullanıldığına dair bir tespitniz oluşunca alın aracı.

byadrenalin
09/01/2014, 21:02
Yan Sanayi için 50 orjinal için 80 tl istedi, benyan sanayi aldım. Polen filtresi kapağını da kontrol edin kapanmazsa yine soğuk hava verir içeri. Bunun haricinde antifriz kırmızı ise peteğin tıkanacağını sanmıyorum. Ayrıca termostatta sorun varsa hararet ibresi oynanma yapar.

Soğuk üflemiyor ama sıcakta üflemiyor ılık üflüyor. Evet hararette oynama var. Kaloriferi açtığım zaman hararet düşüyor :) Hemde çeyreklere kadar :) Antifiriz koymadım açıkcası. Lanet ettim arabaya. Bırakın anfirizi yıkatmıyorum arabayı o derece. Kuş pisliğinden geçilmiyor üstünde :) Polen filtresi yeni değişti sadece. Ondan sonra içeriye verdiği koku gitti o kadar.

Yaşadıklarınızı okuyunca kızmakta haklı olduğunuz açıkça görülüyor.Bu kadar sorunun hepsinin üst üste gelmesi hakikaten bir insanı arabadan ve araba kullanmaktan soğutur.Bence sizin bu talihsizlikleri yaşamanızın en büyük nedeni aldığınız aracın sizden önce bakımsız ve hor kullanılmış olmasıdır.Çünkü ben de aynı motor puntoyla 3 yılda 80000 km yol yaptım ve bu süre içerisinde sadece kapı menteşesi arızalandı.Siz lpg kullanıyormusunuz bilmiyorum ama ben aracımı 80000 km lpg de kullandım.Lpg ile ilgili en ufak bir çekiş sorunu en ufak bir titreme veya lamba yakma sorunu yaşamadım.Kullandığım lpg markası atikerin en ucuz olanıydı.Ama takdırdığım yer güvenilirdi ve buna rağmen işi bitirene kadar ustanın başında tüm titizliğimle beklemiştim.Hiçbir sorun yaşamadım çünkü aldığım kişi aracı güzel kullanmıştı.İkinci el araç alırken aracın sizden önceki sahibi tarafından nasıl kullanıldığı hayati biçimde önemlidir.

Benzinli puntomu sattıktan sonra da 2010 model dizel punto aldım.Bu sefer eskisi gibi şanslı değildim çünkü aracı galeriden aldım.Aldıktan sonra vites halatı,akü,davlumbaz plastiği,korna değiştirdim.Şimdi geçen gün fark ettim ki ön sol far canında kırık var.Bunlara rağmen bu aracımda kullandığım 5 ay süre zarfında beni mutsuz edecek bir problem yaşatmadı.Bunları da yaşamazdım ama galeriden biraz hor kulllanılan bir araç aldığım için yaşadım.Siz sz olun mümkün mertebe galeriden araç almayın alırken aracın sizden önce temiz kullanıldığına dair bir tespitniz oluşunca alın aracı.

Haklısınız tabi ki. Bende biliyorum aracın hor kullanılmasıyla oluşabilcek şeyler bunlar. Fakat bazı sorunların kronikleşmiş olduğunu da gördükçe iyice soğuyor insan. Yani siz hiç sorun yaşamadığınız için kronik arızaları göz ardı edebiliyorsunuz. Ben kroniklerin yanı sıra extra sorunlar yaşadığımdan dolayı iyice nefret ettim :frusty00:

Galericiden araç almak mantıksız. Tamamen katılıyorum. Ama ilk arabamdı. Rengi de az bulunan renkti. İlk defa görüyordum bir heves aldık ama daha 2 hafta üst üste arıza yaşamadan şöyle gönül rahatlıyla bir binemedim arabama :no000000:

halils2
09/01/2014, 21:22
Muhtemelen sıkıntınız termostatta. Değiştirin su yerine de kırmızı antifriz koyun sorun çözülecektir diye düşünüyorum.

byadrenalin
09/01/2014, 21:27
Muhtemelen sıkıntınız termostatta. Değiştirin su yerine de kırmızı antifriz koyun sorun çözülecektir diye düşünüyorum.

Araba servisten calisir vaziyette bir ciksinda ilk isim o olacak :)

reddragon
09/01/2014, 21:43
Muhtemelen o araç taklalı ve ağır hasarlıdır. Expertizde ortaya çıkaramamışlardır... Expertize de güvenmemek lazım sanırım. Punto canavar gibi araba. Sınıfındaki araçlarla aynı kalitede. Bu sizin araca mahsustur. Allah sıfır araca binmek nasip eylesin size de... İkinci el iyi talih gerektirir. Ne kadar adam gördüysem 2. elde satan bir sorundan dolayı satıyordu. Sizin satacağınız adam da yarın öbür gün gelip burada Punto'ya lanet edebilir. Sıfır alın başınız ağrımasın bi daha...

byadrenalin
09/01/2014, 22:32
Muhtemelen o araç taklalı ve ağır hasarlıdır. Expertizde ortaya çıkaramamışlardır... Expertize de güvenmemek lazım sanırım. Punto canavar gibi araba. Sınıfındaki araçlarla aynı kalitede. Bu sizin araca mahsustur. Allah sıfır araca binmek nasip eylesin size de... İkinci el iyi talih gerektirir. Ne kadar adam gördüysem 2. elde satan bir sorundan dolayı satıyordu. Sizin satacağınız adam da yarın öbür gün gelip burada Punto'ya lanet edebilir. Sıfır alın başınız ağrımasın bi daha...

Taklalı bir araç olsa anlaşılır. Taklalı araç hiç bir şekilde yol tutmaz. Siz biraz işi abartmışssınız :) Takla atmış aracın şasesi kayar. Şasesi kayan araç otoban da 110 'u gördüm mü kendini kaybeder. Benim aracım 180 'leri görüyor ve normal bir HB arabanın sarsacağı kadar sarsıyor. Bunu hissedebiliyorum. Ağır hasar konusuna da katılmıyorum. Bu tip şeyler belli eder kendini. Exper 'e tamamen güvenmek yanlış olur ama ağır hasarlı bir çok arabanın çizgileri düzgün değildir :)

İşin açıkcası Punto 'nun sıfırına 45-50 bin gibi rakam hayatta ödemem :) Gereksiz. Haketmiyor. Gözümde en fazla 35 bin lira eder sıfırı. Onu alacağıma 60 bin verip yeni Kia Ceed 'e binerim :)

İkinci el biraz talih işi dediğiniz gibi. Herkes ilk arabasında biraz kazık yer derler. Benim kazığım da bu oldu sanırım :) Ama bu yüzden puntodan soğumuş oldum :)

reddragon
09/01/2014, 23:52
Taklalı bir araç olsa anlaşılır. Taklalı araç hiç bir şekilde yol tutmaz. Siz biraz işi abartmışssınız :) Takla atmış aracın şasesi kayar. Şasesi kayan araç otoban da 110 'u gördüm mü kendini kaybeder. Benim aracım 180 'leri görüyor ve normal bir HB arabanın sarsacağı kadar sarsıyor. Bunu hissedebiliyorum. Ağır hasar konusuna da katılmıyorum. Bu tip şeyler belli eder kendini. Exper 'e tamamen güvenmek yanlış olur ama ağır hasarlı bir çok arabanın çizgileri düzgün değildir :)

İşin açıkcası Punto 'nun sıfırına 45-50 bin gibi rakam hayatta ödemem :) Gereksiz. Haketmiyor. Gözümde en fazla 35 bin lira eder sıfırı. Onu alacağıma 60 bin verip yeni Kia Ceed 'e binerim :)

İkinci el biraz talih işi dediğiniz gibi. Herkes ilk arabasında biraz kazık yer derler. Benim kazığım da bu oldu sanırım :) Ama bu yüzden puntodan soğumuş oldum :)
Eywallah abartmış olabilirim ama ne punto ne de başka bir büyük marka aracında ciddi bir hata zinciri olmadıkça bu tarz şeyler olmaması lazım diye düşünüyorum. Fiyat konusunda haklısınız Punto etmez o paraları. Diğer B sınıfı araçlar da... Bu devirde azcık daha kasıp Honda Civic Elegance vs C sınıfı almalı..

CoachK
09/01/2014, 23:59
Geçmiş olsun, bu kadar arızadan sonra arabadan soğuman normal.... Ama aeninde bir çok kez açıkladığım gibi bu puntoyu kötü yapmaz... Punto iyi bir ataba değil ama kötü bir araba da değil... İyi denemz, malzeme kalitesi, işcilik servis vs. İyi değil ama kötü de değil... İkinci el araba şanssızlığı olmuş... İnşallah az zararla satarsın...

mucar
10/01/2014, 00:00
Bu konu en sakin Punto eleştirisi olarak tarihe geçmeli :D Allah bozmasın, ne eleştiren ne de savunan ahkam kesmiyor, kimse kimseyi kırmıyor, herkes sakin sakin konuşuyor.

byadrenalin
10/01/2014, 00:05
Eywallah abartmış olabilirim ama ne punto ne de başka bir büyük marka aracında ciddi bir hata zinciri olmadıkça bu tarz şeyler olmaması lazım diye düşünüyorum. Fiyat konusunda haklısınız Punto etmez o paraları. Diğer B sınıfı araçlar da... Bu devirde azcık daha kasıp Honda Civic Elegance vs C sınıfı almalı..

Ben işi biraz km ve arabanın yorulmasına yoruyorum aslında. Az yakması dolayısıyla çok binilmiş ama az bakılmış bir araç. Bunun yanında biraz da dandik malzeme ve araba olunca bu sorunlar çıkıyor. Amacım puntoyu yerden yere vurmak değil zaten. Başımdan geçenler yüzünden soğumam ve insanlara puntoyu önermemem :)

Geçmiş olsun, bu kadar arızadan sonra arabadan soğuman normal.... Ama aeninde bir çok kez açıkladığım gibi bu puntoyu kötü yapmaz... Punto iyi bir ataba değil ama kötü bir araba da değil... İyi denemz, malzeme kalitesi, işcilik servis vs. İyi değil ama kötü de değil... İkinci el araba şanssızlığı olmuş... İnşallah az zararla satarsın...

Teşekkürler. Biraz ikinci el araba şanssızlığı oldu. Ben sadece bu yazıyı her foruma yorum attığımda karşıma geçip Puntoyu bir Bmw bir Audi gibi şişirenler için ve araçtan soğumama neden olan sebepler için açtım :)

Bu konu en sakin Punto eleştirisi olarak tarihe geçmeli :D Allah bozmasın, ne eleştiren ne de savunan ahkam kesmiyor, kimse kimseyi kırmıyor, herkes sakin sakin konuşuyor.

Forumun amacı da bu değil mi zaten ? :)

knidos111
10/01/2014, 00:14
bence bu yaşadığın hadiselerin çoğu lpg kaynaklı,benim için puntodan başka araba yok,punto aşktır :)

byadrenalin
10/01/2014, 00:21
bence bu yaşadığın hadiselerin çoğu lpg kaynaklı,benim için puntodan başka araba yok,punto aşktır :)

Yanlış anlama ama arabadan pek anlamıyorsun sanırım :) Bundan önce aracım da Lpg liydi :) Lpgli bmw ye binen de var :) Lgp ile termostat ne alaka, lpg ile amantisör ne alaka, lpg ile arka sol kapı sağ ön cam ne alaka, lpg ile kalorifer in manyağa bağlaması ne alaka ? :) Lpg ile airbag sargısı, göğüs çatlağı veya city mod arızası ne alaka ? :) Lpg ile şanzuman dişlileri ne alaka ? :)

japon07
10/01/2014, 00:27
Ben işi biraz km ve arabanın yorulmasına yoruyorum aslında. Az yakması dolayısıyla çok binilmiş ama az bakılmış bir araç. Bunun yanında biraz da dandik malzeme ve araba olunca bu sorunlar çıkıyor. Amacım puntoyu yerden yere vurmak değil zaten. Başımdan geçenler yüzünden soğumam ve insanlara puntoyu önermemem :)

Teşekkürler. Biraz ikinci el araba şanssızlığı oldu. Ben sadece bu yazıyı her foruma yorum attığımda karşıma geçip Puntoyu bir Bmw bir Audi gibi şişirenler için ve araçtan soğumama neden olan sebepler için açtım :)

Forumun amacı da bu değil mi zaten ? :)

Ama bence hala hata ediyorsunuz sizin puntonuzda böyle sorun oldu diye sizin puntodan soğumanız normal ancak başkasına da punto önermem demeniz yanlış.Sonuçta bu sizin şanssızlığınız olmuş birazcık.Burda 1000 kişi punto kullansa 100 tanesi bile zor yaşar sizin yaşadıklarınızı.Tekrar söylüyorum yanlış anlaşılmasın. Sizin soğumanız çok normal haklısınız ama sırf bu yüzden önermem demek yanlış.Sizin anlattığınız kişiye göre artık sizin puntonuzla burdaki sorunsuz kaçtane araç aynı sıfata sokulacak.Sürç-i lisan ettiysem affola geçmiş olsun diyorum.Her ne kadar Punto'ya aşık olsam da,şuanki boş donanım dizel punto 45 milyarı dediğiniz gibi haketmiyor.Son söz; Punto bahane arkadaşlık ve forum şahane:cheers00:

hanbjk
10/01/2014, 00:32
Kardeşim anlıyorum seni baya bi talihsizlik yaşamışsın geçmiş olsun. Ama inan bana şuan kullandığım arabanın maşallahı var yine araba alacak olsam puntonun loung modelini alırım. 2. el biraz şanş işi. Ben araba ararken malum siteden direk kimden butonundan sahibinden kriterine bakıyodum. Hiç galeriye bakmadım bulaşmadımda. İnş bundan sonra alacağın arabalarda böyle sorunlar yaşamazsın.

byadrenalin
10/01/2014, 00:38
Ama bence hala hata ediyorsunuz sizin puntonuzda böyle sorun oldu diye sizin puntodan soğumanız normal ancak başkasına da punto önermem demeniz yanlış.Sonuçta bu sizin şanssızlığınız olmuş birazcık.Burda 1000 kişi punto kullansa 100 tanesi bile zor yaşar sizin yaşadıklarınızı.Tekrar söylüyorum yanlış anlaşılmasın. Sizin soğumanız çok normal haklısınız ama sırf bu yüzden önermem demek yanlış.Sizin anlattığınız kişiye göre artık sizin puntonuzla burdaki sorunsuz kaçtane araç aynı sıfata sokulacak.Sürç-i lisan ettiysem affola geçmiş olsun diyorum.Her ne kadar Punto'ya aşık olsam da,şuanki boş donanım dizel punto 45 milyarı dediğiniz gibi haketmiyor.Son söz; Punto bahane arkadaşlık ve forum şahane:cheers00:

Peki siz olsanız size kullandığınız araba ile ilgili biri soru sorduğu zaman durduk yere yalan atmayı mı tercih edersiniz ? :) Önermem demek yanlış değil. Ben bu sorunları yaşadığım için önermiyorum. Ama yaşamayan kişi önerir. Nasıl birisi bana arayıp sorduğu zaman " mazda alacağım ne düşünüyorsun " dediğinde ben ikinci eli biraz düşük ama temiz alırsan uzun yıllar sorunsuz binersin diyorsam, ki ben eski aracıma tam 14 sene bindim. Bir sefer motor yaptırdım. Diğer parça ve aksamlarını değişik yıllarda sorun yaşamadan değiştim siz de punto için böyle diyebilirsiniz. Herkesin görüşüne saygım var. İnsanlarında benim görüşüme saygısı olmasını isterim. Çünkü ben bu arabaya aşıktım. Evimin camından görüncek yerine koyup ordan izlerdim akşamları. Ama ne zaman ki böyle ardı arkası kesilmez sıkıntılar başladı gün ve gün araçtan nefret ettim. Soğudum.

Kardeşim anlıyorum seni baya bi talihsizlik yaşamışsın geçmiş olsun. Ama inan bana şuan kullandığım arabanın maşallahı var yine araba alacak olsam puntonun loung modelini alırım. 2. el biraz şanş işi. Ben araba ararken malum siteden direk kimden butonundan sahibinden kriterine bakıyodum. Hiç galeriye bakmadım bulaşmadımda. İnş bundan sonra alacağın arabalarda böyle sorunlar yaşamazsın.

Teşekkür ederim. Umarım sende sorun yaşamamaya devam edersin :) Ama gerçekten ardı sıra gelince insana bıkkınlık geliyor. Tamircinin ordaki bir adamın bile dikkatini çekmiş. Adam geldi dedi ki yahu kardeşim sen bu araca çok mu masraf yapıyorsun yoksa bana mı öyle geliyor ? :)

knidos111
10/01/2014, 00:39
Yanlış anlama ama arabadan pek anlamıyorsun sanırım :) Bundan önce aracım da Lpg liydi :) Lpgli bmw ye binen de var :) Lgp ile termostat ne alaka, lpg ile amantisör ne alaka, lpg ile arka sol kapı sağ ön cam ne alaka, lpg ile kalorifer in manyağa bağlaması ne alaka ? :) Lpg ile airbag sargısı, göğüs çatlağı veya city mod arızası ne alaka ? :) Lpg ile şanzuman dişlileri ne alaka ? :)

ben yazınızın tamamını okumadım,ana hatlarına göz gezdirdim,yukarda saydıklarınızın elbette lpg ile bir alakası yok ama bazı arızaların lpg ile alakalı olduğu belli,,, bu arada arabadan anlamadığımı iddia etmişsiniz, tam aksine bende '' bir arabanın bu kadar kepaze olabilmesi için çok acemi bir şöforün eline düşmesi gerekir '' diye aklımdan geçirmiş ama nezaketen yazmamıştım,madem nezaket kurallarını bir yana attık bende açık konuşayım o zaman :)

hanbjk
10/01/2014, 00:45
Bak ben sana şöyle bişey diyim piyasada en sorunsuz araba toyota coralla bilinir. Biz 2011 sıfır aldık ve şuan mahkemeliğiz toyotayla. Arabada kronik sorunlar var ve düzelmiyo iadesini istiyoruz kabul etmiyolar bizde dava açtık. Her arabada olabilecek durumlar Adam almanyada mıydı İtalyadamıydı BMV yi parçaladı sürekli arıza veriyo diye :)

Senin başına gelen gerçekten sıkıntılı bi durum Allah başa vermesin kolay değil hem maddi hemde manevi.

rohan4421
10/01/2014, 00:49
Kardes benim bmw 3.20 i 2008 aracim vardi anami aglatti bahsettigim arac bmw. Her cukura girmemde 4 jant duzelt , gece giderken bi anda farlari sondurmesi yakinca uzunlari yakmasi , motorun resmen hava ufurmeye baslamasi yani biraz kismet isi. O yuzden imkan varsa sifir alip kontagi ilk sen çevircen yoksa gerisi sans kader kismet

byadrenalin
10/01/2014, 00:49
ben yazınızın tamamını okumadım,ana hatlarına göz gezdirdim,yukarda saydıklarınızın elbette lpg ile bir alakası yok ama bazı arızaların lpg ile alakalı olduğu belli,,, bu arada arabadan anlamadığımı iddia etmişsiniz, tam aksine bende '' bir arabanın bu kadar kepaze olabilmesi için çok acemi bir şöforün eline düşmesi gerekir '' diye aklımdan geçirmiş ama nezaketen yazmamıştım,madem nezaket kurallarını bir yana attık bende açık konuşayım o zaman :)

Nezaket kuralları derken ben size kötü bir şey söylemedim :) Bu arızaları alabilmek için acemi şöför olmaya gerek yok. Yan
acemi bir şöförün kapısı mı bozulur yada kaloriferi mi bozulur yada ne biliyim acemi şöförün 5. vites dişlisi mi kırılır. Bakın üstüne basarak söylüyorum 5. vites. 1 ve 2 değil :) Acemi şöförün alacağı arızalar bellidir. Sürekli dakika başı ön takım yaptırır. Arabasının her tarafında çizik vuruk vardı. Kesinlikle jantlarının hepsi yamuktur. Vites geçişleri yumuşak değil çok sıkıntılıdır. Bu tip bir sürü şey sayabilirim :) Oysa bu saydıklarımın hiç biri bende yok :) Ayrıca ben bu arabadan önce kullandığım aracla ilgilide yorum yaptım. 14 sene kullandık babamla birlikte. Ve asıl acemiliğim o zamandı. Ehliyeti yeni aldığım zamanlar :) Sizin yazdığınıza bakarak konuştum ben. Sizin yazdığınızı ele alırsak arabada Lpg den kaynalanacak iki sıkıntı var. Biri 1500 devirde salakca silkelemesi, ki aynı sorun hiç lpg takmamış bir arkadaşın arabada da varmış. İkincisi de ünite arızası. Ama lpg den olacak olsa şimdiye kadar milyon kişiye olması gerek. Benzinli puntoya binen çok az. Herkeste lpg var nerdeyse. Demem o ki Lgp ile ilgili asıl alınabilcek tek arıza motorun bitmesi. Ve bunu puntoda yapmak için gerçekten ya çok acemi ya da çok hor ve yüksek devir kullanan bir adam olmak gerek. Ama ben bırakın hor kullanmayı arabamla 2500 deviri geçmem. Az yaksın diye genellikle de. Yani yazdıklarımı tam okumayarak yorum yaparak siz biraz hatalısınız :) o yüzden bu konuda beni suçlamayın. Birisi bana arka kapının lpg den açılmadığını söylerse ona cevabım arabadan anlamıyorsun olacaktır elbette :)

byadrenalin
10/01/2014, 00:53
Bak ben sana şöyle bişey diyim piyasada en sorunsuz araba toyota coralla bilinir. Biz 2011 sıfır aldık ve şuan mahkemeliğiz toyotayla. Arabada kronik sorunlar var ve düzelmiyo iadesini istiyoruz kabul etmiyolar bizde dava açtık. Her arabada olabilecek durumlar Adam almanyada mıydı İtalyadamıydı BMV yi parçaladı sürekli arıza veriyo diye :)

Senin başına gelen gerçekten sıkıntılı bi durum Allah başa vermesin kolay değil hem maddi hemde manevi.

İnan ben de geçen ay arabayı yakmayı düşündüm. Eğer biraz kafam alkollü vb. bir şey olsa. Biraz cesaret gelse boş araziye çekip yakacaktım arabayı ve videolarını çekip internete atacaktım Fiat Puntoya binmeyin diye. O kadar nefret ettim sen düşün :)

Kardes benim bmw 3.20 i 2008 aracim vardi anami aglatti bahsettigim arac bmw. Her cukura girmemde 4 jant duzelt , gece giderken bi anda farlari sondurmesi yakinca uzunlari yakmasi , motorun resmen hava ufurmeye baslamasi yani biraz kismet isi. O yuzden imkan varsa sifir alip kontagi ilk sen çevircen yoksa gerisi sans kader kismet

Bu şaşılası durum tabi biraz :) Size de şans kısmet öyle gelmiş :) Ben zaten demiyorum ki Bmw hiç arıza vermez. Hiç bozulmaz. Hepsi kul yapısı hepsi arıza verecek, bozulacak bir şeyler olacak. Ama bunun arka arkaya olması ve her hafta sanayide soluk almam işine girince insan kin, nefret kusuyor arabaya da firmayada. Birde burada okuduğum kronik arızalar eklenince işin içine inanın elime bir balyoz alıp parçalayıp sonra yakasım geliyor arabayı.

knidos111
10/01/2014, 00:56
Nezaket kuralları derken ben size kötü bir şey söylemedim :) Bu arızaları alabilmek için acemi şöför olmaya gerek yok. Acemi şöförün alacağı arızalar bellidir. Sürekli dakika başı ön takım yaptırır. Arabasının her tarafında çizik vuruk vardı. Kesinlikle jantlarının hepsi yamuktur. Vites geçişleri yumuşak değil çok sıkıntılıdır. Bu tip bir sürü şey sayabilirim :) Oysa bu saydıklarımın hiç biri bende yok :) Ayrıca ben bu arabadan önce kullandığım aracla ilgilide yorum yaptım. 14 sene kullandık babamla birlikte. Ve asıl acemiliğim o zamandı. Ehliyeti yeni aldığım zamanlar :) Sizin yazdığınıza bakarak konuştum ben. Sizin yazdığınızı ele alırsak arabada Lpg den kaynalanacak iki sıkıntı var. Biri 1500 devirde salakca silkelemesi, ki aynı sorun hiç lpg takmamış bir arkadaşın arabada da varmış. İkincisi de ünite arızası. Ama lpg den olacak olsa şimdiye kadar milyon kişiye olması gerek. Benzinli puntoya binen çok az. Herkeste lpg var nerdeyse. Demem o ki Lgp ile ilgili asıl alınabilcek tek arıza motorun bitmesi. Ve bunu puntoda yapmak için gerçekten ya çok acemi ya da çok hor ve yüksek devir kullanan bir adam olmak gerek. Ama ben bırakın hor kullanmayı arabamla 2500 deviri geçmem. Az yaksın diye genellikle de. Yani yazdıklarımı tam okumayarak yorum yaparak siz biraz hatalısınız :) o yüzden bu konuda beni suçlamayın. Birisi bana arka kapının lpg den açılmadığını söylerse ona cevabım arabadan anlamıyorsun olacaktır elbette :)

ben hepsi dememiştimki bir çoğu demiştim,,, neyse uzatmaya gerek yok,,geçmiş olsun,inşallah bir sonraki aracınızda aynı can sıkıcı arızaları yaşamazsınız

byadrenalin
10/01/2014, 00:59
ben hepsi dememiştimki bir çoğu demiştim,,, neyse uzatmaya gerek yok,,geçmiş olsun,inşallah bir sonraki aracınızda aynı can sıkıcı arızaları yaşamazsınız

Bir çoğu dediğiniz zaman işte bunları kapsıyor. Yani dediğim gibi yazdığım yazıda Lpg kaynaklı sorun 1 tane veya 2 tane var yok :) Teşekkür ederim. Umarım burada yorum yapan benimle saygı çerçevesi içinde konuşan hiç bir arkadaşın arabası sıkıntı yaratmaz. Gerçekten maddi olarak bitiyorsunuz yani. Aylardır araba yüzünden üstüme bir kıyafet alamadım desem yeridir. Sürekli kredi kartına borç ödüyorum. Daha airbag sargısının taksidi yeni bitti :D

rohan4421
10/01/2014, 01:01
İnan ben de geçen ay arabayı yakmayı düşündüm. Eğer biraz kafam alkollü vb. bir şey olsa. Biraz cesaret gelse boş araziye çekip yakacaktım arabayı ve videolarını çekip internete atacaktım Fiat Puntoya binmeyin diye. O kadar nefret ettim sen düşün :)

Bu şaşılası durum tabi biraz :) Size de şans kısmet öyle gelmiş :) Ben zaten demiyorum ki Bmw hiç arıza vermez. Hiç bozulmaz. Hepsi kul yapısı hepsi arıza verecek, bozulacak bir şeyler olacak. Ama bunun arka arkaya olması ve her hafta sanayide soluk almam işine girince insan kin, nefret kusuyor arabaya da firmayada. Birde burada okuduğum kronik arızalar eklenince işin içine inanın elime bir balyoz alıp parçalayıp sonra yakasım geliyor arabayı.

Seni cok iyi anliyorum ben zaten fiat bmw den ustun mahiyetinde demedim ama kismetin olmazsa namusuz ariza yaptimi yapiyior. Biraz sans isi tabiki bi tata ile volvo saglamlik konusunda bir degil . Ancak bu galericiler oylebi yapioki araci o an icin yaptiriolar en ucuz yollusundan kullanana patlio agir balimlar sonra birbirini.kovalayan arizalar. Benim 2001de sifir aldigi dogana binen bi abim var adam yagi suyu disinda beni uzmedi sanayiye goturmedi diyor. O yuzden sana cok gecmia olsun diyorum bi kere sogumussun ancak sende bu konuda sansizmissin. Bende bmw deki sorunları anlatıinca millet bana senin soforlugunle alakalo diodu:) ama ne hikmetse bravoda hic sorun yasamadim bindigim surede

byadrenalin
10/01/2014, 01:06
Seni cok iyi anliyorum ben zaten fiat bmw den ustun mahiyetinde demedim ama kismetin olmazsa namusuz ariza yaptimi yapiyior. Biraz sans isi tabiki bi tata ile volvo saglamlik konusunda bir degil . Ancak bu galericiler oylebi yapioki araci o an icin yaptiriolar en ucuz yollusundan kullanana patlio agir balimlar sonra birbirini.kovalayan arizalar. Benim 2001de sifir aldigi dogana binen bi abim var adam yagi suyu disinda beni uzmedi sanayiye goturmedi diyor. O yuzden sana cok gecmia olsun diyorum bi kere sogumussun ancak sende bu konuda sansizmissin. Bende bmw deki sorunları anlatıinca millet bana senin soforlugunle alakalo diodu:) ama ne hikmetse bravoda hic sorun yasamadim bindigim surede

Anladığın için teşekkürler :) Tabiri caizse bekara karı boşamak kolay denilen bir atasözü vardır :) İnsanların dış taraftan yaptığı yorumlar bu atasözünü kapsıyor tam olarak :) Ben aldığım da araç galeriye daha o gün gelmişti aslında. Dediğim gibi exper bile ettirdim. Sanırım biraz da arabanın kısmeti yok. Ve çok göze geldiğini düşünüyorum. Neyseki artık nerdeyse arıza çıkartacak parça kalmadı. Yaptırdık hepsini :D Ama arabadan da soğuduk. Parça yaptırmaktan aksesuar takamadık :) Burda bir çok arkadaş yıllardır sorun yaşamadığını söylüyor. Bu kadar kişi yalan atacak değil :) Ben kısmetsizim.

rohan4421
10/01/2014, 01:11
Anladığın için teşekkürler :) Tabiri caizse bekara karı boşamak kolay denilen bir atasözü vardır :) İnsanların dış taraftan yaptığı yorumlar bu atasözünü kapsıyor tam olarak :) Ben aldığım da araç galeriye daha o gün gelmişti aslında. Dediğim gibi exper bile ettirdim. Sanırım biraz da arabanın kısmeti yok. Ve çok göze geldiğini düşünüyorum. Neyseki artık nerdeyse arıza çıkartacak parça kalmadı. Yaptırdık hepsini :D Ama arabadan da soğuduk. Parça yaptırmaktan aksesuar takamadık :) Burda bir çok arkadaş yıllardır sorun yaşamadığını söylüyor. Bu kadar kişi yalan atacak değil :) Ben kısmetsizim.

Ins. Birdaha ayni sorunlari yasamazsin , insanin keyifle zevk almadan kafasi rahat olmadan biseyi sevmesi cok zor. Ben mesela cok takintiliyim aracin plaka lambasi sonse kafama takar o an arabaya binmekten zevk almam . Umarim yeni alacaginiz arac veya suanki bindiginiz arac sizi uzmez keyifli surusler.

byadrenalin
10/01/2014, 01:13
Ins. Birdaha ayni sorunlari yasamazsin , insanin keyifle zevk almadan kafasi rahat olmadan biseyi sevmesi cok zor. Ben mesela cok takintiliyim aracin plaka lambasi sonse kafama takar o an arabaya binmekten zevk almam . Umarim yeni alacaginiz arac veya suanki bindiginiz arac sizi uzmez keyifli surusler.

Aynı takıntı bende de var işte. Hayatta binemiyorum. Arabanın kenarında küçücük çizik olsa gözüme batıyor falan. Aslında biraz da sırf böyle üstüne çok düşüyoruz diye nazar değdiriyoruz. Ondan oluyor :)

Teşekkürler iyi dilekleriniz için :)

halils2
10/01/2014, 01:24
Aynı takıntı bende de var işte. Hayatta binemiyorum. Arabanın kenarında küçücük çizik olsa gözüme batıyor falan. Aslında biraz da sırf böyle üstüne çok düşüyoruz diye nazar değdiriyoruz. Ondan oluyor :)

Teşekkürler iyi dilekleriniz için :)

çok fazla üstüne düşme dediğin gibi sakınan göze çöp batıyor. Ben aracımı aldığımda da araç gerçekten kötü durumdaydı. Aracı aldıktan ertesi gün yağ çubuğunu çektiğimde şok oldum çubuğun ucu yağa değiyordu yani araca gösterilen ilgi alakayı anlayabilmeniz için söylüyorum. Sonra bi başladım yağ filtreler, ön 2 lastik, ön balatalar, triger, baskı, amortisör takozu, arka balata, city, akü çok şükür şimdi iyiyiz çok şükür ama bu yaz da ön takıma bir bakım istiyor tahmini 5 600 tl yiycek diye düşünüyorum. Ben de bu kadar uğraştım ama arabamı seviyorum daha doğrusu tek aradığım özellik var onda: gideceğim yere beni sağ sağlim götürüp getiriyor :) (yani ben ona bakıyorum o da bana ;) .

byadrenalin
10/01/2014, 01:29
çok fazla üstüne düşme dediğin gibi sakınan göze çöp batıyor. Ben aracımı aldığımda da araç gerçekten kötü durumdaydı. Aracı aldıktan ertesi gün yağ çubuğunu çektiğimde şok oldum çubuğun ucu yağa değiyordu yani araca gösterilen ilgi alakayı anlayabilmeniz için söylüyorum. Sonra bi başladım yağ filtreler, ön 2 lastik, ön balatalar, triger, baskı, amortisör takozu, arka balata, city, akü çok şükür şimdi iyiyiz çok şükür ama bu yaz da ön takıma bir bakım istiyor tahmini 5 600 tl yiycek diye düşünüyorum. Ben de bu kadar uğraştım ama arabamı seviyorum daha doğrusu tek aradığım özellik var onda: gideceğim yere beni sağ sağlim götürüp getiriyor :) (yani ben ona bakıyorum o da bana ;) .

Sizde baya masraf yapmışssınız :) Ama benimkiler biraz daha absürd masraflar sanırım :) Örneğin şanzuman dişlisi ve ön balatanın salak salak ötmesi :) Ayrıca vuruntu ve tekleme sorunu :)

halils2
10/01/2014, 02:03
Vuruntu teklemeye lafım yok balata sorun değil değiştirin düzelir. Opar kutusu içinde kale marka balata taktırdım 2 senedir ötme falan olmadı hiç. Aracıma bu güne dek lpg dahil 4bin tl masraf yaptım.

byadrenalin
10/01/2014, 02:50
Vuruntu teklemeye lafım yok balata sorun değil değiştirin düzelir. Opar kutusu içinde kale marka balata taktırdım 2 senedir ötme falan olmadı hiç. Aracıma bu güne dek lpg dahil 4bin tl masraf yaptım.

Ilk taktigim opardi. Disk ve balatayi birlikte degistirdim. Daha sonra otuyor diye iade edip baska marka alip taktım. O da otmeye basladi. Anlamadim yani. Orjinal balata nasıl oter ? Trw deneyecegim birde durumum musait olunca :) bende yaklasik şimdi ye kadar iki bin yaptım. Birde simdi başıma beyin ve ünite cikti. Umarim cok hasar acmaz.

SaLDo
10/01/2014, 03:00
Valla yaşadıklarının en yakın şahidi olarak çok üzülüyorum kardeşim. Ama asıl sorun Fiat Punto değil. Araçlarımızın illa ki kronik hataları var. Bu her modelde vardır. Sorunsuz 4x4 lük bir araç yoktur.

Seni tanımasam yazdığın şu yazıyı, galeriden aldım dedikten sonra okumazdım :D Senin en büyük problemin burda başlamış. Bakımsız bir araç. Arabanın içi temiz olması, bakımlı anlamına gelmiyor. Bende çok ağır bakımlar yaptım. Bunların yapılmasının nedeni uzun süre değişmesi gerekenler değişmemiş, ve benim aracıma 250 bin km bakımı yapılmış olması. 250 bin km de neredeyse aracın tüm aksamları elden geçer. Vel hasıl kelam, sana benim aracımı vereyim. 1 yıl içinde kendi hatan dışında sorun çıkartsın anahtarı komple üstüne yapayım :) Açık ve net :hotornot:

byadrenalin
10/01/2014, 08:26
Valla yaşadıklarının en yakın şahidi olarak çok üzülüyorum kardeşim. Ama asıl sorun Fiat Punto değil. Araçlarımızın illa ki kronik hataları var. Bu her modelde vardır. Sorunsuz 4x4 lük bir araç yoktur.

Seni tanımasam yazdığın şu yazıyı, galeriden aldım dedikten sonra okumazdım :D Senin en büyük problemin burda başlamış. Bakımsız bir araç. Arabanın içi temiz olması, bakımlı anlamına gelmiyor. Bende çok ağır bakımlar yaptım. Bunların yapılmasının nedeni uzun süre değişmesi gerekenler değişmemiş, ve benim aracıma 250 bin km bakımı yapılmış olması. 250 bin km de neredeyse aracın tüm aksamları elden geçer. Vel hasıl kelam, sana benim aracımı vereyim. 1 yıl içinde kendi hatan dışında sorun çıkartsın anahtarı komple üstüne yapayım :) Açık ve net :hotornot:

Eyvallah kardesim de ben ici temiz diye bakimli demedim. Exper ettirdigim de sikinti cikmamasi ve içinin temiz olmasi arabanin duzgun kullanildigini isaret etti bana. Kim olsa ayni sekilde düşünürdü. Ayrica galeri ya da sahis farketmiyor bence. Buna da sende sahit olmadik mi ? :) sende cok ağır bakimlar yaptırdin km itibari ile :) kismet boyleymis ama ben arabadan soğudum. Sonuc bu :)

SaLDo
10/01/2014, 08:59
Eyvallah kardesim de ben ici temiz diye bakimli demedim. Exper ettirdigim de sikinti cikmamasi ve içinin temiz olmasi arabanin duzgun kullanildigini isaret etti bana. Kim olsa ayni sekilde düşünürdü. Ayrica galeri ya da sahis farketmiyor bence. Buna da sende sahit olmadik mi ? :) sende cok ağır bakimlar yaptırdin km itibari ile :) kismet boyleymis ama ben arabadan soğudum. Sonuc bu :)

Illa ki soğursun , soğumadım diyen yalan der :D

byadrenalin
10/01/2014, 09:13
Illa ki soğursun , soğumadım diyen yalan der :D

Hahah :D aynen oyle.

mrfee
10/01/2014, 12:33
valla 157 binde araç alındıktan sonra ve de galeriden alındıktan sonra böyle süprizler çıkabilir. burada hemen hemen bütün arkadaşlarımız punto ile bazı sorunlar yasıyor. sorunruz araç yok. ama sizin araçta gerçekten talihsizlik . bana göre punto ciddi sorunları olmayan bir model. tabii ben 2008 ve üstü düşük km li punto kullandım. ve suan da sıfır punto lounge var çok şükür memnunum.
performans dersen idare eder 75 bg den bu kadar ekmek çıkar,konfor estetik dersen gayet iyi, piyasa idare eder. tabii bütün bunlar puntoya aşık olan kullanıcılar için çok önemsiz. bir insan rastgele araç almamalı mutlaka beğendigi ,özendiği ,keşke kullansam dediği araç alamalı bu şahin ve doğan da olabilir. ben puntoyu seviyorum 5 yıldır punto kullanıoyrum .günahıyla sevabıyla...

byadrenalin
10/01/2014, 14:02
valla 157 binde araç alındıktan sonra ve de galeriden alındıktan sonra böyle süprizler çıkabilir. burada hemen hemen bütün arkadaşlarımız punto ile bazı sorunlar yasıyor. sorunruz araç yok. ama sizin araçta gerçekten talihsizlik . bana göre punto ciddi sorunları olmayan bir model. tabii ben 2008 ve üstü düşük km li punto kullandım. ve suan da sıfır punto lounge var çok şükür memnunum.
performans dersen idare eder 75 bg den bu kadar ekmek çıkar,konfor estetik dersen gayet iyi, piyasa idare eder. tabii bütün bunlar puntoya aşık olan kullanıcılar için çok önemsiz. bir insan rastgele araç almamalı mutlaka beğendigi ,özendiği ,keşke kullansam dediği araç alamalı bu şahin ve doğan da olabilir. ben puntoyu seviyorum 5 yıldır punto kullanıoyrum .günahıyla sevabıyla...

Haklısınız tabiki. Diğer msjlarımda da dediğim gibi ben puntoyu yerden yere vurmak için açmadım konuyu. Başımdan geçenler yüzünden arabaya olan nefretimi dile getirdim :) Benim talihsizliğim arabanın ilk çıkan seri olmasından da kaynaklı birazcık. 2008 üstü araçlarda hiç sıkıntı çıkmamış olabilir. Çünkü 2006 da yaptıkları hataları yapmamışlardır tekrardan :) Ben puntoyu alırken ne olduğunu hiç bilmiyordum. Hiç araştırmadım. Hiç bilgim yoktu hakkında. Gördük heves ettik bir anda aldık koyduk kapının önüne. Sadece kendi şansımı ve kısmetsizliğimi bildiğimden exper ettirdim ki içim rahat etsin diye. Onda da hiç bir şey çıkmayınca gidip aldım sonuç olarak :)

ahmet4646
10/01/2014, 14:45
hocam sizinki tamamen şansızlık ve hor kullanılmış bir araca denk gelmişsiniz bundan kaynaklanıyor biz 3 adet stilo aldık piyasada kime sorsan adını bile zor biliyorlar yaklaşma vs.derler 1.aldığımız araç 2003 model 31.000 km de boyasız herşeyiyle orijinaldi expertiz yaptırıp aldık en ufak vidasına kadar heşey yerli yerindeydi lastikleri dahi fabrika çıkış lastiğiydi düşünün 18.000 tl ye almıştık 2 seneye yakın bindik sadece yağ su değiştirdik 18.500 e geri sattık maddiyattan dolayı 2.aracımız 2005 model 145.000 km de idi 17.000 tl ye aldık hiç bir yere göstermedik arabada boyada çıktı değişende çıktı arızların ardı arkası kesilmedi üst kapak değişti tavan döşemesi sarkmıştı o değişti arka yürür aksam sorunluydu onlara para harcandı yinede düzen tutmadu toplamda 2000-2500 tl para harcadık ama düzen tutmadı sonuç olarak 17.000 e geri sattık 3.araç 2004 model 105.000 km de aldık sanayide kontrol ettirdik boyasız tertemiz bir araç bunda extradan cam tavan vs.imzamda yazan özellikler var 22.500 e aldık şuan 1 seneye yaklaştı heralde maşaallah hiç sorun çıkarmadı gayette memnunuz aracımızdan araç işi gerçekten şans meselesi vede galericilerden uzak durmak gerekiyor mümkün olduğunca iyi kontrol etmek gerekiyor ama yaşadıklarınızdan sonra bu kadar markaya ters bakmanız mantıklı değil çünkü bizde 2. araçtan sonra uzak duralım dedik ama bu paralara bunlardan iyi emin olun yok.....

fatihsen67
16/01/2014, 13:26
2007 yılında "0" km aldığım puntoma sorunsuz bir şekilde biniyorum. Sanırım ilk kullanıcısı hoyrat kullandı.

byadrenalin
16/01/2014, 13:31
2007 yılında "0" km aldığım puntoma sorunsuz bir şekilde biniyorum. Sanırım ilk kullanıcısı hoyrat kullandı.

Bu da 0 km almış başka bir arkadaş :)

https://forum.grandepuntotr.com/genel/51060-2012-punto-aracimla-basima-gelenler-ve-yardim.html

fotobelit
16/01/2014, 14:51
Genelde arkadaşlar hor kullanmaktan bahsetmiş..Aramızdan kim bukadar hor kullanır ve bu sıkıntılar çıkarır..Yani bu adam(önceki sahibi)Almış aracını çukurlara girmişi,drift drag yapmış,Hoplamış zıplamış..Aracımı seviyorum ama kalitesiz oldugunuda kabul ediyorum..Siz fiatın arızasından dolayı geri çağırdıgını duydunuzmu :) Bir çok kronik problemi olmasına rağmen değiştirmekte sorun çıkarıyorlar..Burda sorulması gereken şu;Hangi aracı bu fiyata alabilirz?Hem görsel hemde donanım olarak puntodan hangi araç üstün..Genelde Fiesta ve Corsa lar ile kıyaslanır ki bu araçlarda sorunsuz değil..Yani nefreti anlıyorum ama alternatif olmadığı için çoğu kişi bunları görmezden gelir..19-20 bine Punto alınabiliyor..Bu fiyata diğe alternetifler nedir?2006-2007-2008 nodele kadar bu fiyatlara alınabiliyor buna göre alternatifleri belirleyin..

byadrenalin
16/01/2014, 15:00
Genelde arkadaşlar hor kullanmaktan bahsetmiş..Aramızdan kim bukadar hor kullanır ve bu sıkıntılar çıkarır..Yani bu adam(önceki sahibi)Almış aracını çukurlara girmişi,drift drag yapmış,Hoplamış zıplamış..Aracımı seviyorum ama kalitesiz oldugunuda kabul ediyorum..Siz fiatın arızasından dolayı geri çağırdıgını duydunuzmu :) Bir çok kronik problemi olmasına rağmen değiştirmekte sorun çıkarıyorlar..Burda sorulması gereken şu;Hangi aracı bu fiyata alabilirz?Hem görsel hemde donanım olarak puntodan hangi araç üstün..Genelde Fiesta ve Corsa lar ile kıyaslanır ki bu araçlarda sorunsuz değil..Yani nefreti anlıyorum ama alternatif olmadığı için çoğu kişi bunları görmezden gelir..19-20 bine Punto alınabiliyor..Bu fiyata diğe alternetifler nedir?2006-2007-2008 nodele kadar bu fiyatlara alınabiliyor buna göre alternatifleri belirleyin..

Orası öyle benim o konuda bir şey dediğim yok :) Yani Corsa biraz daha kaliteli olsa da Punto kadar rahat bir araba değil. Fiat tamemen kalitesiz demiyorum ama bu kadar sorunun ardı arkası gelmesi. Ve bu kadar fazla kronik problemi olan başka bir araba görmedim ben daha. Sadece arabadan soğuma sebeplerimi anlattım. Aralarında da kullanıcı hatası olabilcek yerleri kendim yazdım. Hatta kendimin yaptığı hatayı bile. Jantı yamultmam vs. Ama bunların üstüne birde kronik arızalarıyla uğraşınca arabaya karşı ister istemez soğdum. Kim olsa soğur.

fotobelit
16/01/2014, 15:11
Benim bahsettiğim kullanıcı hatası değil..Ne size,nede önceki sahibine bir lafım yok..Kimse aracını bozmak veya hırpalamak istemez..Araçlarımızın kalitesi iyi değil ama alternetif fazla yok..Keyfe göre araçlarımızı beğendik..Tabiki almayanlar olucaktır ama diğer modellerinde sıkıntılarını görünce bu modele tekrar dönecekler emin ol..Ben Toyota yarisi de denedim..Ani bir fren yapmak zorunda kaldım araç Abs ışığı yaktı,uzun yolda nerden geldiğini ustalarların bile bilmediği bir yerden hava üfledi..120 ile gitmek için kulaklık takmak gerekti..Baskıyı değiştirmeme rağmen alt devirlerde titreme yaptı(1,4 2008 model dizel)Frenler orjinalini taktırmama rağmen ötmesi bitmedi.Frene bastığın zaman nezaman duracakk diye duydugum korkuyu anlatmıyım :).Direksiyondaki hissizliğide herkez söyler zaten..Vs vs..Yani sizin adınıza üzüldüm ama malesef istisnalar kaideyi bozmıycak..Keşke fiat ta bizim sevgimizi hakedecek gelişimeler yapsa...Neyse kardeşim,Çok çok geçmiş olsun..Umarım alıcağın araç sorun çıkarmaz..Veya bu aracınla yola devam dersende,bu araç artık sorun çıkarmaz..Sen yine iyi dayanmışsın..

byadrenalin
16/01/2014, 15:26
Benim bahsettiğim kullanıcı hatası değil..Ne size,nede önceki sahibine bir lafım yok..Kimse aracını bozmak veya hırpalamak istemez..Araçlarımızın kalitesi iyi değil ama alternetif fazla yok..Keyfe göre araçlarımızı beğendik..Tabiki almayanlar olucaktır ama diğer modellerinde sıkıntılarını görünce bu modele tekrar dönecekler emin ol..Ben Toyota yarisi de denedim..Ani bir fren yapmak zorunda kaldım araç Abs ışığı yaktı,uzun yolda nerden geldiğini ustalarların bile bilmediği bir yerden hava üfledi..120 ile gitmek için kulaklık takmak gerekti..Baskıyı değiştirmeme rağmen alt devirlerde titreme yaptı(1,4 2008 model dizel)Frenler orjinalini taktırmama rağmen ötmesi bitmedi.Frene bastığın zaman nezaman duracakk diye duydugum korkuyu anlatmıyım :).Direksiyondaki hissizliğide herkez söyler zaten..Vs vs..Yani sizin adınıza üzüldüm ama malesef istisnalar kaideyi bozmıycak..Keşke fiat ta bizim sevgimizi hakedecek gelişimeler yapsa...Neyse kardeşim,Çok çok geçmiş olsun..Umarım alıcağın araç sorun çıkarmaz..Veya bu aracınla yola devam dersende,bu araç artık sorun çıkarmaz..Sen yine iyi dayanmışsın..

Teşekkür ederim. Balata sorununu şu an da bende puntoda yaşıyorum. Orjinal taktım öttü, yan sanayi taktım öttü. Kimse neden ötüyor bir yorum getirmiyor. Otobüs freni gibi ciyak ciyak bağırıyor. Trafiğe girmeye utanır hale geldim. Bütün yolda camı açık herkes benim arabaya bakıyor. O kadar nefret ettim ki bu yüzden de anlatamam. Yani eski dandik yan sanayi balata bitik olmasına rağmen ötmezken yenisini taktığımda hemde orjinal opar takmama rağmen ötmesi insanı çileden çıkartıyor.

fotobelit
16/01/2014, 15:29
Balatada ustanın söylediği suydu;İlk başlarda öter,1 ay kadar kullan sonra tekrar ayar yapıcaz gider demişti..Yani yerinemi oturuyormuş ve sonra tekrar sıkıyormuş gibi birşeydi sanırım onu beklemeden satmıştım aracı...Nekadar doğru bilmiyorum ama mantıklı gibi..

byadrenalin
16/01/2014, 15:42
Balatada ustanın söylediği suydu;İlk başlarda öter,1 ay kadar kullan sonra tekrar ayar yapıcaz gider demişti..Yani yerinemi oturuyormuş ve sonra tekrar sıkıyormuş gibi birşeydi sanırım onu beklemeden satmıştım aracı...Nekadar doğru bilmiyorum ama mantıklı gibi..

Yaklaşık 2 aydır kullanıyorum. Üstünden 1500 km falan geçti sanırım belki daha fazla ama hala düzelmedi. Birde TRW marka alıp deneyeceğim durum müsait olunca. O da kesmezse disklerle balataları balyozla parçalarım :wallbash:

fatihhhh
20/01/2014, 15:16
konuyu açan arkadaşa geçmiş olsun.
2007 de sıfır aldığım puntomu sorunsuz kullanıyorum(120,000 km olacak yakında).
4 problem oldu,
2 si garanti kapsamıında halloldu.
genel manada çok memnunum, ekonomik, masrafsız araç.

cengizhan
14/02/2014, 04:20
Yaklaşık 2 aydır kullanıyorum. Üstünden 1500 km falan geçti sanırım belki daha fazla ama hala düzelmedi. Birde TRW marka alıp deneyeceğim durum müsait olunca. O da kesmezse disklerle balataları balyozla parçalarım :wallbash:

Çağatay Bey, bildiğim kadarıla aracın kmsinin düşürülüp düşürülmediği serviste cihaza bağlandığında anlaşılabiliniyor. içinizde kalmasın.

byadrenalin
14/02/2014, 12:08
Çağatay Bey, bildiğim kadarıla aracın kmsinin düşürülüp düşürülmediği serviste cihaza bağlandığında anlaşılabiliniyor. içinizde kalmasın.

Biliyorum ama o cihazlar doğru bilgi veemiyor
vermiyor. Uydurmasyon seyler. Maksat musteriyi tatmin etmek. Ben zaten km dusurulmedigine eminim. Muayene zamanlarindan ve giris km sinden belli oluyor. Tesekkurler :)

biancoangelo
14/02/2014, 12:15
5-6 yıldır Grande-Evo-Yeni punto kullanıcısıyım. Bu araçları kullanan bi çok tanıdık eş dostum var. Senın başına gelen pişmiş tavuğun başına gelmemiş. Ben bu dediklerinin 1 tanesini bile yaşamadım. Arkadaşlarımdanda duymadım. Bu kadar saçma problemler yaşaman aracın resmen hor kullanıdığının göstergesi. Eyvallah bi Alman aracı kadar yüksek kalite değil kabulum. Fakat bu kadarda basit, kalitesiz, sanki bi çin arabası klasmanındada değil. Bence kesinlikle bi şaibe var bu işte.

aozalatur
14/02/2014, 12:27
selam.. öncelikle geçmiş olsun..
bir sürü sorunla uğraşmışsın valla.. kolay değil...
ben yeni bugün alıyorum.. benimde 3 punto kullanıcısı samimi arkadaşım var.
2006 da sıfır aldı halen onda..
2009 da sıfır alıp kullanan var..
geçen ay 2012 modeli 60000kmde alan bir arkadaşım daha var
hiç birinden bu tip şeyler duymadım.. bu tip arızaları olsa mutlaka söylerlerdi..
belli kronik şeyleri duydum hepsinden ama önemsiz..
senin kiler gibi değil..
senin aracın belliki senden önce haşat edilmiş..
exper olayına gelince ben inanmıyorum artık expertize..
5 araba aldım bu güne kadar 3ünde anlamam etmem die expertize para verdim.
sorguladım onu yaptım bunu yaptım..
Ailede adım araba konusunda şansız adama çıktı..
son 2 arabam ki biri 2000model proton 2 yıl bindim 200bin kmde idi
sadece baskı balata değiştirdim..
son arabam kangoo 2005 96000de falan aldım..
ikisinede gittim baktım içime sindi aldım. exper sanayi ustası falan yok..
çok şükür hiç sıkıntı yaşatmadılar..
arızalar olacak maşallah 10yaş civarındaki araçlar bunlar.. olur bu kadar deyip geçeceksin.
senin öncesi kötü olan bir araç almandan kaynaklanmış..

Çok geçmiş olsun tekrar..

knidos111
18/02/2014, 18:53
punto kral araba, 1.3 mj motor sanki punto için yapılmış, direksiyon pamuk gibi, kullanımı gayet rahat ve pratik, vergisi ucuz bakımı ucuz yakıtı tasarruflu, b segment arabaların içinde bence en yakışıklısı,,, haa puntoyu seviyoruz ama bir bmw değil elbette, varsın plastiği sert olsun, şimdi d segment araba aldım ama puntomu kıyıpta satmadım, o benim hep birinci tercihim olucak

EqZoTiC
18/02/2014, 19:12
Jant çin malı bir jant :) Düştüğüm çukur ise bildiğimiz logar kapağının biraz daha derin olanı :) Anlayacağınız aslında öyle çok büyük bir çukur değil :) Teşekkür ederim.

Şuan aldığınız 200 bin liralık arabada bile unmadık sorunlar olabiliyor. Fiat kullanıcısı değilim ama bir arabanın bu kadar arıza vermesi normal değil ve ben bunu aracın geçmişinde kötü kullanıldığından, bakım yapılmadığından olabileceğini düşünüyorum.

ozkancavus5916
18/02/2014, 19:17
Bir ara benim arabada sorun cikariyodu ama bu kadar degil agir bakima girdikten sonra duzelti simdi 3-4aydan beri masallahi var

halils2
18/02/2014, 19:17
Çağatay müsaden olursa konunda 1 2 resim paylaşmak istiyorum. Neden dersen geçen serviste gördüğüm 2008 model 75000 de bir puntonun içler acısı hali. İzin olursa araçta yapılan oynamalardan da bahsedeceğim. Ayrı konu açmak istemedim.

Castell
22/02/2014, 11:54
Çağatay müsaden olursa konunda 1 2 resim paylaşmak istiyorum. Neden dersen geçen serviste gördüğüm 2008 model 75000 de bir puntonun içler acısı hali. İzin olursa araçta yapılan oynamalardan da bahsedeceğim. Ayrı konu açmak istemedim.
Görmek isteriz bizde.........

byadrenalin
22/02/2014, 14:24

Paylaş abim ne demek :) Çok şükür şu an benim bir sıkıntım kalmadı :) Bir baskı balata değişip muayeneye de girdim mi tamamdır :)

halils2
22/02/2014, 14:46
Çağatay cvp yazmadı ama sorun olmayacağını düşünürekten paylaşmak istedim.
Sadece motor resimlerini çektim aracın ama gerçekten çok çok hor kullanılmış, hep kasapların elinden geçmiş bir araç. Aracın önden kazası var, 2008 model 75 binde bir araç ama aracın göstergedeki hava yastığı ışığı, motor arıza lambası, abs lambası iptal edilmiş, hava yastığı beyniyle body haberleşmiyor, elektrikli bagaj çalışmıyordu. Aracın servise geliş nedeni ise abs devre dışı hatasıydı. Sağ ön tekerlekteki soket çıkmış onu hallettiler ama kalanı ne yaptılar bilmiyorum. Ayrıca kaportası boya olarak çok kötü durumdaydı, araç siyah renk yani boyada biraz canlılık olsa şıkır şıkır parlar ama bunda öyle bir şey yok.

byadrenalin
22/02/2014, 14:58
O sigorta kutusunun kapağının yerine dondurma kutusu mu koymuşlar yahu :D

halils2
22/02/2014, 15:00
:D hee hemde panda nın insan algida falan koyardı kalite olsun acık

byadrenalin
22/02/2014, 15:05
Hahaha :D Çok fena yahu. Nasıl birileri kullanmış bu arabayı acaba. Merak içinde kaldım. Dışardan fotoğrafı da yok mu abi ? :) Benim araç bu kadar rezalet değildi yahu. Motoru dışı falan parlıyordu yani. Sadece bakımsızdı. Parça değişmemişler işte acısı bizden çıktı :)

cdogu
22/02/2014, 15:21
Bu arabaya bi pasta cila ceker,o kutuyu degistirirler ve satarlar saf birini bulup... yazik...

LG G2 Cihazımdan aracılığıyla gönderildi.Olası yazım yanlışlarım için özür dilerim.

halils2
22/02/2014, 15:23
Hahaha :D Çok fena yahu. Nasıl birileri kullanmış bu arabayı acaba. Merak içinde kaldım. Dışardan fotoğrafı da yok mu abi ? :) Benim araç bu kadar rezalet değildi yahu. Motoru dışı falan parlıyordu yani. Sadece bakımsızdı. Parça değişmemişler işte acısı bizden çıktı :)

Dıştan resimlerini çekmedim, aracın içi de dışı da kötü, leş gibi hiç özen gösterlmemiş araca. Aracın şuan ki sahibi 45 50 yaşlarında falandır sanırım. Soracaktım ilk sahibi misiniz diye soramadım. Ya tamam benim aracın motoru da leş gibi ama en azından tertipli düzenli, her şey yerli yerinde gerçi motor koruma yaptırayım istiyorum ama aracın elektronik aksamına zarar gelir diye de çekiniyorum. Adam aracı resmen kasaba teslim etmiş, lpg markası brc ama yapan usta değilmiş, rastgele motajını yapmış aracın.

byadrenalin
22/02/2014, 15:26
Dıştan resimlerini çekmedim, aracın içi de dışı da kötü, leş gibi hiç özen gösterlmemiş araca. Aracın şuan ki sahibi 45 50 yaşlarında falandır sanırım. Soracaktım ilk sahibi misiniz diye soramadım. Ya tamam benim aracın motoru da leş gibi ama en azından tertipli düzenli, her şey yerli yerinde gerçi motor koruma yaptırayım istiyorum ama aracın elektronik aksamına zarar gelir diye de çekiniyorum. Adam aracı resmen kasaba teslim etmiş, lpg markası brc ama yapan usta değilmiş, rastgele motajını yapmış aracın.

Ben daha yeni yaptırdım motor koruma abi. Bir sıkıntısı yok şu an için. İyi bir yerde yaptırırsan sorun olmaz. Lpg beynini falan koruyarak güzel yapan yerler var. Yıkarlar sonrada bir koruma atarlar tamamdır.

halils2
22/02/2014, 16:05
Yaptı mı zaten ecu, sigorta kutusu, lpg beyni vs zarar vermeden yapması lazım. Kaça yaptırdın sen

ozkancavus5916
22/02/2014, 17:05
Ben kendim yapiyorum susuz wd 40 motor temizleyici torpido sutu bir kere yer yetkii serviste motor koruma yaptilar benim aracima gozumle gordum 1dk surdu hic bir yeri korumadan motorun icine kopuk su en son ustune cila attilar alsana motor koruma sasirdim

halils2
22/02/2014, 17:29
Ben kendim yapiyorum susuz wd 40 motor temizleyici torpido sutu bir kere yer yetkii serviste motor koruma yaptilar benim aracima gozumle gordum 1dk surdu hic bir yeri korumadan motorun icine kopuk su en son ustune cila attilar alsana motor koruma sasirdim

Ben de kendim mi yapsam ne. Temizleyiciyi nerden kaça aldın acaba?

byadrenalin
22/02/2014, 17:34
Yaptı mı zaten ecu, sigorta kutusu, lpg beyni vs zarar vermeden yapması lazım. Kaça yaptırdın sen

Ben 170 liraya yaptırdım abi.
Detaylı iç temizlik
Boya Koruma
Pasta Cila
Motor Koruma
Ozon ışınlaması.

İç temizlik tam istediğim gibi olmadı ama boya koruma ve motor koruması baya iyi oldu. Araba fazla toz bile tutmuyor.

ozkancavus5916
22/02/2014, 17:45
Tekzenden aldim 15lira falandi sanirim vd40 varna kafenin asagisinda a101e gelmeden oltaci var eski tekirdag caddesinde wd 40ucuz en buyuk boyu 15tl

muti9
22/02/2014, 17:52
Yazıyı sonuna kadar okudum. Valla çok geçmiş olsun. Büyük talihsizlik. Ama puntoyu kötülemeyin ben 2 senedir biniyorum 2010 model puntoma hiç arıza çıkarmadı. Ben çok memnunum hele ki benimki dynamic modeli oldukça dolu bir araba. Tek konuda size katılıyorum uzun yol olayında performansı o kadar da iyi değil ki zaten ş.içi için ideal olarak tasarlanmış. Neyse sana çok geçmiş olsun ama fiat iyidir iyi ;-)

halils2
22/02/2014, 18:21
Ben 170 liraya yaptırdım abi.
Detaylı iç temizlik
Boya Koruma
Pasta Cila
Motor Koruma
Ozon ışınlaması.

İç temizlik tam istediğim gibi olmadı ama boya koruma ve motor koruması baya iyi oldu. Araba fazla toz bile tutmuyor.

Burada sadece boya korumaya 200 350 tl arasında fiyat çekiyorlar sen iyi fiyata yaptırmışsın.

eros06060
02/03/2014, 01:36
selamlar yaklaşık 1 aydır takip ediyorum forumu hiç cevap yazmadım çünkü puntomla pazartesi buluşcaz yeni alıyorum 2006 tek kapı fire :) Ayrıca çok geçmiş olsun kardeşim arabaya küsme bence yani markaya küsme şöyle bir örnek veriyim araba almayı evliliğe benzetirim biraz araştırırsın kızı ama ayrıntıları eve girince anlarsın zamanla arabada öyle sanırım. 2009 yılında megane 2 aldım 4 yaşındaydı araç görsen çiçek dersin inan şu yazdığın sorunlardan çok büyükleriyle karşılaştım tek tek yazsam seninkinden fazla yer kaplar başka bir arkadaşımda aynı modelde megane 2 vardı adamın ki tık etmiyor benimki naz yapıyor haftada bir bobin patlamasımı dersin kelebek kutusu 2 tane değişmesimi dersin buji kablo sorunumu dersin egzoz patlamasımı dersin bolu dağında gecenin 3 ünde tek başıma itmemi mi dersin :D daha fazla yazamicam sinirleniyorum hatırladıkça :D neyse diceğim o ki sende pek şanssızmışsın benim gibi :)