PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Tomtom Yerini Buldu. Sizce nasıl?

biancoangelo
04/01/2014, 16:51
Arkadaşlar bizim puntolarda orj. olarak kullanılan Totom via 125 i piyasadan aldım. Arkasındaki cama yapışma aparatı hiç hoşuma gitmedi ve resimlerdeki şekilde bi uygulama yaptım sizce nasıl olmuş.

** Göğüse temas eden alt ve üst ince hatlara çift taraflı siyah köpük bandı görünmeyecek şekilde yapıştırdım. Kablosunu gaz pedalı kısmındaki peteklerin içine gizleyerek çakmalığa kadar arkadan dolaştırdım. Yani kablo kirliliği yok. Sadece çakmaklığa gelen kısımda 3 cm kadar kablo gözüküyo bi elektrikçi bulsan direk çakmaklıktan alacam ancak bu seferde cihazın sigortası olmıcaktı. Neyse bakalım sizce nasıl???

cdogu
04/01/2014, 16:59
abi bence şık olmuş. ama iki durum var gözüme çarpan,

1-) açısı ve duruş yeri sebebiyle yol tarifi için sürekli aşağı bakacaksın. Bu biraz sakat ve yorucu geliyor bana hem yolu hem de navigasyonu takip etmek için.

2-) Yeni puntolarda,tomtom hazırlığı denen,üst tarafta tomtom için hazne bulunan bir parça satılıyor diye biliyordum yanlış mı biliyorum? Çok mu pahalı?

onun dışında ben de böyle bir şey yapabilirdim hoş durmuş. açısını iyi ayarlamak lazım malum TomTom'ların ekranı standart TFT ekran ve hafif yan açıdan bakıldığı zaman görüntü kaybı oluşabiliyor.

henky
04/01/2014, 17:04
Konum itibari ile aşağıda olduğundan navigasyonu takip etmek zor olur diye düşünüyorum estetik olmasa navigasyonun yeri ön camdır benim için ortada sevmeyen arkadaşlar camın sol alt tarafınada takabılırler ben öyle yapıyorum

biancoangelo
04/01/2014, 17:08
abi bence şık olmuş. ama iki durum var gözüme çarpan,

1-) açısı ve duruş yeri sebebiyle yol tarifi için sürekli aşağı bakacaksın. Bu biraz sakat ve yorucu geliyor bana hem yolu hem de navigasyonu takip etmek için.

2-) Yeni puntolarda,tomtom hazırlığı denen,üst tarafta tomtom için hazne bulunan bir parça satılıyor diye biliyordum yanlış mı biliyorum? Çok mu pahalı?

onun dışında ben de böyle bir şey yapabilirdim hoş durmuş. açısını iyi ayarlamak lazım malum TomTom'ların ekranı standart TFT ekran ve hafif yan açıdan bakıldığı zaman görüntü kaybı oluşabiliyor.

Açı ancak bu şekilde oluyor zaten başka ihtimal yok o bölgede :no000000:

Çok sık navigasyon kullanmıyorum zaten sesli olarakta uyarıyor çok sıkıntı yaratacağını zannetmiyorum.

Evet dediğin parçalar mevcut ancak o parçalar 3-4 adet navigasyon alıyor. yani abartı fiyatları var. Bugüne kadar hep camda kullandım bide böyle denicem.

biancoangelo
04/01/2014, 17:10
Konum itibari ile aşağıda olduğundan navigasyonu takip etmek zor olur diye düşünüyorum estetik olmasa navigasyonun yeri ön camdır benim için ortada sevmeyen arkadaşlar camın sol alt tarafınada takabılırler ben öyle yapıyorum

Sesli uyarıyı öyle bi ayarladım ki eminim siz olsanız sizde zaten bakmazdınız. (yolda toplu iğne olsa bağırıyor.) Amaç güzel bi görüntü elde etmekti. Elbette nav. görüş hizasında olmalı.

Bi de böyle deneyelim Hayırlısı. Teşekkürler.

hanbjk
04/01/2014, 17:37
Küllük yeri iptal olmuş gibi. Ben o bölgeyi telefon vs şeyler koymak için kullanıyorum genelde. Bence iyi olmamış.

onurcandegirmenci
04/01/2014, 17:57
valla o koymuş oldugunuz yer benım can damarım anahtar sigara telefon şeker sakız ne varsa oraya koyuyorum o yüzden navi takmazdım gene oraya koymazdım :))

BaranSelo
04/01/2014, 18:25
valla o koymuş oldugunuz yer benım can damarım anahtar sigara telefon şeker sakız ne varsa oraya koyuyorum o yüzden navi takmazdım gene oraya koymazdım :))

Aynı şekilde benimki de erzak dolabı gibi, ne arasam orda buluyorum :D

biancoangelo
04/01/2014, 19:49

Küllük yeri iptal olmuş gibi. Ben o bölgeyi telefon vs şeyler koymak için kullanıyorum genelde. Bence iyi olmamış.

Aynı şekilde benimki de erzak dolabı gibi, ne arasam orda buluyorum :D

Araçta sigara içmiyorum. Şıkırtı yapıyor diye en ufak bişey koymuyorum o bölgeye küllük halen tertemiz. Benim için ölü bölge orası bu yüzden orayı tercih ettim.

korhan1482
05/01/2014, 20:06
benim tabletide aynen oraya koyuyorum pek de kullandığım bir alan değil.

ftr01
06/01/2014, 00:49

Bende bu yoruma katılıyorum.. Gözle navigasyon takibi bu şekilde zor ve tehlikeli olur.

haksaz
06/01/2014, 01:05
çok güzel olmuş bence