Orijinalini görmek için tıklayınız : Jant tercihi önerileriniz
Mrb..
2009 grande punto fun aracımda orjinal 16" fun jantı bulunmasına rağmen bi değişiklik yapmayı düşünüyorum..
Aslında aklımda sadece fiat ın take off jant vardı..Ta ki geçen haftaya kadar..
Bi jant cıya model sormak için girdiğimde fikrini aldım ve bana şöyle bir öneride bulundu..
Şimdi onun önerisi de hoşuma gitmedi değil.. Yakışır mı yakışmaz mı olur mu olmaz mı sizin de fikirlerinizi almak istedim..
Sizce de farklı bi kimliğe bürünmez mi araç? Vahşi bi görüntüsü olmaz mı? Daha bi spor durmaz mı?
İlk resimdeki uygulamayı düşündüğüm aracım..Yorumları bekliyorum
bulabilirseniz 2013 lounge jantları da çok güzel ama seçenekler arası derseniz 3. resimdeki jant daha hoş. 15" sorduğumda tam hatırlayamıyorum ama ya 600 ya da 700 tl fiyat verdiler.
görkem koçsan
03/01/2014, 02:01
fun jantlarınız satılık mı?
fun jantlarınız satılık mı?
hayır satılık değil.
görkem koçsan
03/01/2014, 02:27
hayır satılık değil.
tamam teşekkürler.
bulabilirseniz 2013 lounge jantları da çok güzel ama seçenekler arası derseniz 3. resimdeki jant daha hoş. 15" sorduğumda tam hatırlayamıyorum ama ya 600 ya da 700 tl fiyat verdiler.
Lounge jant pek hoşuma gitmedi.. Ayrıca zaten almaya kalksam en az 2000 tl isterler.. O paraya take off alırım zaten.. Bu 3.resimdeki jant zaten adamın bana gösterdiği opel opc serisinin jantı.. Benim hoşuma gitti.. 16" 4x100 opc jant takımı 700 tl fiyat aldım.. 4 ve 5 inci sıradakileri araç üzerinde nasıl duruyo görünsün diye koydum..
tamam teşekkürler.
Çok kişi fun jantı arıyo ve hastası çok ama bende seviyorum satmaya niyetim yok açıkcası..
Lounge jant pek hoşuma gitmedi.. Ayrıca zaten almaya kalksam en az 2000 tl isterler.. O paraya take off alırım zaten.. Bu 3.resimdeki jant zaten adamın bana gösterdiği opel opc serisinin jantı.. Benim hoşuma gitti.. 16" 4x100 opc jant takımı 700 tl fiyat aldım.. 4 ve 5 inci sıradakileri araç üzerinde nasıl duruyo görünsün diye koydum..
farkındayım. ama bu jantlar bizim araçlarda nasıl durur acaba özellikle dışarı taşma yapacak mı? göbek içerde duruyor çünkü
farkındayım. ama bu jantlar bizim araçlarda nasıl durur acaba özellikle dışarı taşma yapacak mı? göbek içerde duruyor çünkü
Valla bilmiyorum ama gerçekten jant hoşuma gitti.. Değişik duracağı kesin.. Ayrıca kötü de durmayacağını düşünüyorum.. Ama tabi görmek lazım :)
güzel duracak gibi ben de benzer tipte jant bakıyorum. focus tip jant ama dışarda kalıp sürtme yapar mı bilmiyorum tabi 4 tane de lastik lazım. Ayrıca 16 17 jant kullanan arkadaşlar araçlarının ön takımlarında sorun çıkıp çıkmadığını yazabilirler mi acaba?
opc jantlarını ben de çok beğeniyorum. çok kollu olması ve keskin hatlara sahip olması,özellikle sizin Beyaz Punto'nuzda çok yakışıklı olacaktır. Ama ET değerleri ve ağırlık gibi etmenleri çok iyi ölçüp biçmek lazım. Orjinal jantınız lastikle beraber kaç kg,opc jantı kaç kg,aralarındaki farka göre yakıt artar mı ? Bunları da göz önünde bulundurmk lazım.
Heves kaçırmayayım ama,Fire 77bg araçları 17 jant kasıyor. O yüzden hafiflik çok önemli. Ki ben OPC gibi seri bir serinin jantının da çok ağır olmayacağı kanaatindeyim.
güzel duracak gibi ben de benzer tipte jant bakıyorum. focus tip jant ama dışarda kalıp sürtme yapar mı bilmiyorum tabi 4 tane de lastik lazım. Ayrıca 16 17 jant kullanan arkadaşlar araçlarının ön takımlarında sorun çıkıp çıkmadığını yazabilirler mi acaba?
Dışarda kalıp da sürteceğini sanmam.. Benim zaten aracım fun versiyonu olduğu için orjinal 16" jantlarım.. ön takım niye sorun yaratsın ki?
opc jantlarını ben de çok beğeniyorum. çok kollu olması ve keskin hatlara sahip olması,özellikle sizin Beyaz Punto'nuzda çok yakışıklı olacaktır. Ama ET değerleri ve ağırlık gibi etmenleri çok iyi ölçüp biçmek lazım. Orjinal jantınız lastikle beraber kaç kg,opc jantı kaç kg,aralarındaki farka göre yakıt artar mı ? Bunları da göz önünde bulundurmk lazım.
Heves kaçırmayayım ama,Fire 77bg araçları 17 jant kasıyor. O yüzden hafiflik çok önemli. Ki ben OPC gibi seri bir serinin jantının da çok ağır olmayacağı kanaatindeyim.
Evet OPC jantı ilk defa bnm dikkatimi çekti.. Dediğiniz gibi beyaz puntomda yakışıklı olacağını düşünüyorum..
Ayrıca bnm standart jant ebadım 16" zaten.. Fiyat aldığım ve resmini koyduğum opc jantı da 16" olan bi jant.. çok büyük farklar olacağını sanmıyorum yani açıkcası..
Dışarda kalıp da sürteceğini sanmam.. Benim zaten aracım fun versiyonu olduğu için orjinal 16" jantlarım.. ön takım niye sorun yaratsın ki?
arakdaşımda var 195/50/16" 50 55 tam bilmiyorum ön takımda çok sorun yaşadı z rot amortisör takozu ön düzenden ses gelmeler vs şuan 15 sac jant kullanıyor araç rahatladı diyor tabi 175 tabanın da etkisi var ama 16" jant takıp ön takımda sorun yaşarsam benim için bir esprisi kalmıyor o yüzden sordum.
OAGP1960
03/01/2014, 11:55
Jantın ET ölçüsü ve genişliği, çamurluğa sürtme yönünden çok önemlidir. 16'' dahi olsa, özellikle de araç yüklüyken ve yaylanma anında sürtme riski söz konusu olabilir. Bu nedenle, eğer mutlaka değişiklik yapmaya kararlıysanız, Punto karakteristiğini bozmamak açısından da, 205 45 17 ölçüsünde lastik takmak şartıyla, 17'', ET 46, 6,5j, t-jet sport jantı (take-off) dan şaşmayın bence. Bu arada, Punto'nun tolere edebildiği ET ölçüsü, 39-46 aralığında olup, genişlik 6,5 ve 7 ölçülerindedir.
205 17" jant bizim araca ağır gelir abi ama dersen ki al kardeşim hediyem olsun senin tjette anlaşırız :D
Şaka bir yana paylaşımların için sağol abi. bizim memlekette herkes çok biliyor geçen jantçıya gittim fiyat sormak için adam tutturdu 4*98 die ben diyorum 4*100 yok diyor 98 dedim et40 olcak boş ver sen onları önemli değil vs. hayırlı işler dedim çıktım. Bakalım abi artık planlar değişti benim fiyatlar çok uçmaya başladı ben elimdekinle takılmaya karar biraz bişeyler yapacağım kısmetse.
OAGP1960
03/01/2014, 19:02
205 17" jant bizim araca ağır gelir abi ama dersen ki al kardeşim hediyem olsun senin tjette anlaşırız :D
Şaka bir yana paylaşımların için sağol abi. bizim memlekette herkes çok biliyor geçen jantçıya gittim fiyat sormak için adam tutturdu 4*98 die ben diyorum 4*100 yok diyor 98 dedim et40 olcak boş ver sen onları önemli değil vs. hayırlı işler dedim çıktım. Bakalım abi artık planlar değişti benim fiyatlar çok uçmaya başladı ben elimdekinle takılmaya karar biraz bişeyler yapacağım kısmetse.
Rica ederim sevgili Halil, araçlarımızla ilgili doğruları yazmaya çalışıyorum, gerçekten de istendiği zaman Fire Punto için de yapılabilecek şeyler var.:)
Takeoff yada Nfs jantlar güzel....
Rica ederim sevgili Halil, araçlarımızla ilgili doğruları yazmaya çalışıyorum, gerçekten de istendiği zaman Fire Punto için de yapılabilecek şeyler var.:)
kanıma girme abi bi turbo fena olur mu olmaz mı diye düşünüyorum zaten :) de maddi durum frenliyor :(
OAGP1960
06/01/2014, 14:15
kanıma girme abi bi turbo fena olur mu olmaz mı diye düşünüyorum zaten :) de maddi durum frenliyor :(
Anlıyorum sevgili Halil, tabiki istenirse örneğin t-jet'in turbo, manifold, intercooler gibi detayları fire'a uygulanabilir ve de çok iyi sonuçlar alınabilir. Hayırlısı olsun değerli kardeşim.:)
okan atak
06/01/2014, 14:54
Fire turbo uygulumasi yaparsan stock t_jeti 1 boy gecersin ve 7 8 binlira paran gider fire ustune az b8 miktar parayla direk t_jet alsan daha ucuza gelir sana uygulamayi t_jete yapatsin ben 2009 model fire verdim 2008 model t_jet. Aldim uste 3 bine zaten abarth kit 4 binlira
üzerinden S4 ile gönderildi okan atak saygilarimla
Fire turbo uygulumasi yaparsan stock t_jeti 1 boy gecersin ve 7 8 binlira paran gider fire ustune az b8 miktar parayla direk t_jet alsan daha ucuza gelir sana uygulamayi t_jete yapatsin ben 2009 model fire verdim 2008 model t_jet. Aldim uste 3 bine zaten abarth kit 4 binlira
ya siz nasıl arkadaşsınız anlamıyorum ki illa t-jet aldıracanız bana :D
okan atak
06/01/2014, 20:12
T-jet candir abi hic bindinmi bi binsen anlarsin ;)
T-jet candir abi hic bindinmi bi binsen anlarsin ;)
yalan yok binmedim ama az çok tahmin edebiliyorum. ancak şuan temiz 5 kapı t jet bulmak imkansıza yakın sahibindende 1 tane var şuan gri renk siyah ya da kırmızı düşünmüyorum zaten. onun da nesi var nesi yok yazmamış. Araç fiyatları da yükseldi kararsız kaldım en iyi karar olarak vaz geçtim şimdilik araç değişikliğinden
okan atak
06/01/2014, 20:41
Birgun yolun ank duserse bakarsin abi tadina bak
okan atak
06/01/2014, 21:09
Baliga ne taraflara gidiyonuz siz abi
çorlu da yeniçiftlik barajı var, sarılar var ama genelde yeniçiftlik barajına gideriz biraz uzak ama çok da önemli değil
okan atak
06/01/2014, 22:18
yakın olsam sana beraber gıderdık her hafta yaw :(
yakın olsam sana beraber gıderdık her hafta yaw :(
öteki konudan devam edelim arkadaşın konuyu da dağıttık kusura bakmaz umarım
öteki konudan devam edelim arkadaşın konuyu da dağıttık kusura bakmaz umarım
Biraz öyle oldu ama yapıcak bişi yok :)
arkadaşım ve kendi adıma özür dilerim kardeşim kusura bakma tekrar
arkadaşım ve kendi adıma özür dilerim kardeşim kusura bakma tekrar
Yok ya önemli değil.. Puntocular olarak sıkıntı yok :D
Bigün bende görmek hissetmek isterim doğrusu t-jeti
speedy_16
07/01/2014, 03:25
bence bulabilirsen 17" take off jant al yakışır.
bence bulabilirsen 17" take off jant al yakışır.
Take offlar güze jantlar koyu rengiyle ayrı bir hava katıyor.....
doğru evet take off lar çok farklı bi hava katıyor ama 17" olduğunda araçta konfor kalmıcak diye büyük tereddütüm var açıkcası..
sezerism
12/01/2014, 03:04
Merhaba evet 17 'ler de biraz konfor kalmıyor ama puntolara çok yakıştığı kesin ben de 205 45 R 17 ler var orijinal iyiki aracı alırken opsiyon olarak jant almışım araç çok farklı duruyor.....
Merhaba evet 17 'ler de biraz konfor kalmıyor ama puntolara çok yakıştığı kesin ben de 205 45 R 17 ler var orijinal iyiki aracı alırken opsiyon olarak jant almışım araç çok farklı duruyor.....
Farklı bir hava katar kullandığın lastik tipine görede tüketimi etkiler..... 45 yanak ideal daha altları sıkıntılı hele İstanbul trafiğinde her yer çukur lastiği yarar.....