Orijinalini görmek için tıklayınız : Size bir danışayım dedim..............
cenkay02
23/09/2007, 04:35
Sevgili grande punto kullanıcıları, yaklaşık 3 ay sonra inşallah araba alacağım. Elime 30.000 ytl civarında (ama kesinlikle daha fazla değil) bir para geçecek. 3 model arasında kararsızım. İkinci el olarak Corolla d4-d, yine ikinci el olarak megane 1.5 dci 80 bg ya da son olarak sıfır gp 1.3 dynamic modeli. Corolla ve Megane segment olarak farklı araçlar, bunlardaki korkum 2. el dizel arabalarda yaşanması muhtemel sıkıntılar ama artısı da bana göre sadece daha geniş iç hacim ve bagaj seçeneği sunması. Evliyim ve bir çocuk var. Forumunuzu uzun süredir takip ediyorum. Genelde genç arkadaşlar var. Yani Gp'yu aile aracı olarak tavsiye edermisiniz? Aslında kesinlikle ilk tercihim Gp. 1.3 75 hp lik araç bana yeterli gelir mi? Mesela bu araçta klima açıkken çok performans kaybı yaşanıyor mu? Aracı aldığımda en az bi 5 sene kullanmam gerekiyor. Eğer son anda bi zorlama yapabilirsem 90 lığını alayım diyorum. Alamazsam bu benim için çok büyük bir kayıp olur mu? Gp'nun bagaj hacmi size yeterli geliyor mu? Vereceğiniz örnekler ve tavsiyeler çok önemli. Bana vakit ayırdığınız için çok teşekkürler. İnşallah ileride Gp sahibi olarak görüşmek dileğiyle...........
öncelikle hoşgeldiniz. sizin de belirttiğiniz gibi diğer 2 araç farklı segmentteler. bu yüzden aile için daha uygun olabilir ( sedan modeller için konuşuyorum). eğer sedan düşünmüyorsanız bu araçların GP den öyle aşırı aşırı bir farkları olmayacaktır, çünkü incelediyseniz GP ler sınıfına göre gayet büyük we geniş. bagaj konusunda biraz sıkıntı yaşayabilirsiniz. benim arabam 90 hp bu yüzden 75 hp ler hakkında pek fazla yorum yapamam ama forumdaki arkadaşlardan şikayetçi olan pek tanımıyorum. klima açıkken ister istemez performans düşüyor fakat öyle araba yığılmıyor bu açıdan da problem yaşayacağınızı sanmıyorum hele ki dewirinde kullandığınızda ( turbo dewreye girdiğinde) klima hantallaşmasını çok hissetmezsiniz. ben kendi adıma 90hp liği tawsiye ederim ama 75hp kullanan arkadaşlarımızın da yorumlarını mutlaka alırsınız, buna göre bir karar werebilirsiniz. ama tekrar ediyorum arkadaşlarımızın çoğu 75hp den oldukça memnunlar. yorumları alın ondan sonra bütçenizin durumuna göre karar werirsiniz eğer GP tercih ederseniz.
hayırlısı olsun...
merhaba
arkadaşım bence sececeğin aracın satış sonrası hizmetleri önemli.
servis ağı en çok hangi firmada var araştırmalısın.dilerimki fiat camiasının bir üyesi GP cu olmalısın.satış sonrası servis ve danışabileceğin bir fıat catısı altında olup 7/24 saat hizmet alacağın tek adres FİAT
dolu bagajla sık sık yolculuk yapacaksanız punto size yeterli gelmez , bagaj oldukca küçüktür. motor konusunda endişeniz olmasın , aşırı performans meraklısı değilseniz 75 lik multijet motor aile aracı olarak gayet tatminkardır.
30 bine düşük km li toyota bulmanız zor olur sanırım ama bulabilirseniz bence ilk tercihiniz toyota olsun. reno megan biraz servis sever bir aractır ve bakım masraflarıda ucuz değildir.
öte yandan sıfır fiat linea 90 hp multijetin şu anki liste fiyatı 31.750 . paranıza çok az biraz daha ekleme yapabilseniz güzel bir seçenek olurdu. başka bir önerim ise albea multijetin en donanimli versiyonunun fiyatı 27 civarında. hem sıfır araç , hem sorunsuz bir araç hemde geniş bagajlı bir araçtır.
ugurozer
23/09/2007, 13:51
aileniz geniş bir aile ise, valizlerle yolculuk yapmayı planlıyorsanız, baska araciniz yok ise ve alacaginiz araci uzun sure kullanacaksaniz corolla daha uygun demek zorundayım. Ancak 90 hp gp ile aradaki farkı fazla da gozunuzde abartmis gibi olmayalim valizleriniz biraz arka koltuklara tasar performansiniz asagi kalmaz belki biraz daha iyidir gp toyotadan. Ancak kalite konusunda toyotayi burda tartismamiza gerek yok sanirim. Ben 5 senede tek sorununu gormeden arkadasima sattım. Ne alırsanız alın simdiden kazasiz belasiz mutlu gunlerde kullanmanız dilegi ile..
Little F.K
23/09/2007, 14:34
Temiz ve az km olmak şartıyla corolla.
Güvendiğiniz bir yerden alacaksınız corolla-d-4d tavsiye ederim ama tanıdık değilse 2. el dizel konusunda dikkatlı olmanızı tavsiye ederim.Sorun çıkabilir
mavi-punto
23/09/2007, 14:51
Ben bu yazın Antalya Anamur Mersin Kayseri arası 75 hp lik punto ile yolculuk ettim. 2 çocuk eşim ve ben ,çocuklar 7 ve 15 yaşında kılima konusunda sorun yaşamadım..çekiş 2000 devir üstünde gayet iyi.Sana tavsiyem dizelde bakım çok önemli bu nedenle uzun süre kullanacaksan sıfır araba al.Bende aynı düşünceyle punto aldım..
Ziyaretçi047
23/09/2007, 15:02
75 hp alırsanız kesinlikle 90 lığı aramazsınız. 5 vites olması sebebiyle size ivmelenmeyi de çok güzel hissettirebiliyor. turbo devreye girdikten sonra pişman olmayacağınıza eminim.
çocuklu aileler için bagaj yetersiz olbiliyor. bende de 1 yaşında var bir tane ondan biliyorum. en önemlisi bebek arabasını sığdıramıyorum. ama c segment araçlarda maşallah hangar gibi bagaj var.
diğer konularda sıkıntı yaşamazsın. ben mersin gibi yerde mecburen klimayı full çalıştırıyorum ama yine de fazla zorlanmıyo araba.
gökhan_gp01
23/09/2007, 23:10
kesinlikle motor konusunda 75hplik bir gp sahibi olarak öneririm adana gibi bir yerde full açık klima motorda bir yığılma kesinlikle sözkonusu değil
Unique_GOTH
23/09/2007, 23:59
temiz ve km si düşük bir corolla çok iyi olur çocuk olduğu için
Ben, 0 sıfır araç alma ihitimalim varsa diğer seçeneklere bakmam açıkçası.75bg lik mjtd zaten dci ve d4d kadar tork sunuyor ve daha hafif bir araç.Performans olarak bu iki araçtan daha kötü olamaz kesinlikle.Megane ve Corolla (HB) nin bagaj hacimleri Gp den daha büyüktür ama bu araçların da kısıtlı bagajları var.İç mekan olarak Gp den bir miktar daha geniştirler.Ancak eski corolla hb neredeyse gp kadar iç mekan ve bagaj hacmi sunuyor.Tasarım olarak zaten Gp bir adım önde diğerlerinden.Eğer c segmenti sedan düşünülmüyorsa bence sıfır Gp iyi bir seçenek, hayırlısı olsun...
ozmermer
24/09/2007, 00:29
Üç kişilik bir aile için ve 5 sene binilmesi tasarlanan bir dizel düşünülüyorsa sıfır almanı tavsiye ederim bagaj sınıfına göre oldukça iyi,benim araç klima açık antalya havalimanına beş kişi seri bir şekilde zorlanmadan 120-140 civarı seyirettik,multijetlerde yakıt zaten evsane bide neredeyse ençok satan motorlardan biri parça temini ve ekonomikliği bu acıdan tartışılmaz.28.760 aracın bu ay indirmli sıfır fiyatı dynamic bile alınır 30000 ile :) benzinli aracımdan sonra bu aractan ınmez oldum 15 günde 1100 km yaptım :)
fatihhhh
24/09/2007, 11:00
benim şahsi fikrim toyota alman lehine.
punto da 75 hp performans problem olmasada, bagaj problem olur.
Eğerki bagaj probleminiz olmayacaksa kesinlikle 75 lik bir punto 5 vitesin getirdiği performans etkileyici keşke diyorum 90 hp lerede 5 vites yapsalarmıştı ozman kesinlikle 90 lık alırdım 6 vites performansı bölüyor, klimada herhangi bir motoru zorlama olmuyor turbo devirini ayarladıktan sonra istediğiniz dik yokuştan ağılıkla kalkabilirsini..... şimdiden hayırlı olsun diyorum
0 araç yerine 2. el daha uygun olacak gibi:S
benim şahsi fikrim toyota alman lehine.
punto da 75 hp performans problem olmasada, bagaj problem olur.
2. el Corolla Hb ile Gp nin bagaj hacimleri aynı.(Tabi sedan düşünülmüyorsa)
corolla daha iyi bir tercih ollur
cenkay02
27/09/2007, 00:48
Arkadaşlar hepinizin yorumları için çok teşekkür ederim. Herhalde Toyota corolla olacak gibi, bagaj problemi olmasa kesinlikle topic bile açmazdım. Ankara'da yaşıyorum, aslen Manisalıyım ve eşim Tekirdağlı her sene en az ikişer defa olmak üzere buralara gidiyoruz ve malum bagaj lazım oluyor. Sizlere Grande Punto larınızla kazasız, keyifli, hayırlı sürüşler diliyorum herşey gönlünüzce olsun, İnşallah ileride başka ir sebepten dolayı görüşmek üzere sağlıcakla kalın.................
hyrlı olsn şmdiden kzasz belasz ii bi seçim ;)