PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Grande punto almayı dusunuyorum tavsıye...

meliscix
22/09/2007, 22:03
merhabalar aranıza yeni katıldım inşallah bu hafta 0 araba alacagım birkaç secenek arasından gp de karar kıldım.bütce GRANDE PUNTO 5K 1.4 FIRE 77 HP ACTIVE DAB ABS AC (https://www.fiat.com.tr/tr/index.php?PageID=47#) yetti. ancak ben gp yi guvenlık konusunda 5 yıldızlı dıye ılk tercıh olarak dusunmustum fakat bu alacagım aracta 2 havayastıgı varmıs yan hava yastıkları yok.yanı 5 yıldızı alan bır ust donanım mı oluyor? bu konuda benı aydınlatırsanız sevınırım.arada 3 bin cıvarı fark var bır ust donanımı artısı cok mu fazla.tşkler

velespit1988
22/09/2007, 22:17
tam olarak 2 bin ytl fark var active ve dynamic arasında. dediginiz gibi 5 yıldızı alan 4 hava yastıklı model cünkü yandan carpma testindeki sonuclar da degerlendirmeye katılıyor. 2 bin ytl'nin degip degmedigini kullanan arkadaslar cevaplarsa sanırım daha saglıklı olur ama genel yorum kesinlikle verilen paraya degidigi dynamic donanımının.

BGRAYS
22/09/2007, 22:20
kesinlikle değer durumunuz varsa dyn. alın asla verdiğiniz paraya pişman olmazsınız ..

meliscix
22/09/2007, 22:41
tesekkürler diger kullanıcılarında yorumunu bekliyorum.

anvil
22/09/2007, 22:43
bence de değer

h k
22/09/2007, 23:06
euro ncap te 5 yildiz alan g.puntoda ön , yan ve perde hava yastiklari olmak üzere 6 hava yastigi bulunmakta. yani bizdeki emotionlara dek geliyor.

test sonuclar : Euro NCAP - For safer cars | Fiat Punto (https://www.euroncap.com/tests/fiat_punto_2005/238.aspx)

nyesilyurt
23/09/2007, 00:19
Öneri- bazı grande puntolarda klima problemi yaşanıyor ve malesef bazıları çözülemiyor.öncelikle satın alacağınız arabanın klimasını deneyin ve ısıtmaları(sürücü ve yolcu tarafı) deneyin.farklı farklı derecelere getirin, bakın aynı ısıtabiliyormu.bazen sağ ve sol taraflar farklı ısıtma yapıyorlar.( dijital klima) bilginize..

viper
23/09/2007, 00:44
0 yerine ikinci el bir araç düşünseniz daha uygun olacak gibi?

Korhan
23/09/2007, 00:46
Asıl yıldızları aldırtan hava yastıkları değil aracın kendisi.
Öyle olsaydı Çinliler çoktan 5 yıldızlarını almışlardı. Koy 10 tane hava yastığı al 5 yıldızı. :)

Honor COOPER
23/09/2007, 01:07
bence dynamic verilen parayı hakediyor.biraz zorlayıp dynamic alın bence.

ABNEW
23/09/2007, 01:13
Korhana katılıyorum.Araçtaki hava yastığı sayısı Ncap in yıldız sayılarını etkilemez.Aracın şasisi, kaporta yapısı ve bunların kaza anındaki durumları,iç mekandaki malzemelerin yapısı sağlamlığı ve yine kaz anındaki yapıları çok önemli.Active versiyon b segmenti için yeterli hatta maksimum güvenliği (ncap bağlamında) sunuyor.Tabi donanım olarak biraz fakir denebilir.Ancak yine de standartları iyi active in.Benim tercihim dynamic olurdu ama, hayırlısı olsun...

velespit1988
23/09/2007, 01:30
Asıl yıldızları aldırtan hava yastıkları değil aracın kendisi.
Öyle olsaydı Çinliler çoktan 5 yıldızlarını almışlardı. Koy 10 tane hava yastığı al 5 yıldızı. :)

hocam yapmayın bu kadar basit degil iş bence. yandan carpmalarda boyun zedelenmelerini engelleyen tek sey yan ve perde hava yastıkları onlar olmasa bu yıldızları punto rüyasında görür. sadece punto degil diger markalar da rüyasında görür. yıldızlardaki tek etken şasi degildir. hava yastıkları yabana atılacak ekipman degil kesinlikle.

ABNEW
23/09/2007, 01:36
Emre haklısın tabi hava yastıkları hayati ekipmanlar.Ancak kaza anında ilk olarak aracın bütün olarak içeridekileri nasıl etkileyeceğine bakıyorlar.Yani 10 tane hava yastığı da koysalar şasi, iç ekipmanlar ve kaportada iş yoksa o hava yastıkları da pek bir işe yaramaz.Hatta güvenli araçta bile yanlış konumlandırılan hava yastıkları içeridekilere zarar verir...

meliscix
23/09/2007, 12:37
cok tskler arkadaslar.peki dynamic donanımda hava yastıgı dısında önemli artılar nelerdir? butce active ıcın bıle ancak yettı yanı krediyi 2 bın daha fazla cekmek ıcın havayastıgı dısında degecek baska seyler de var mı acaba? bu arada active otomatik fiyatı 26 olarak verdıler bıze bu fıyat uygun mu? gp nin otomatik olanı sorun cıkaran bır arac mıdır acaba?

Honor COOPER
23/09/2007, 13:00
cok tskler arkadaslar.peki dynamic donanımda hava yastıgı dısında önemli artılar nelerdir? butce active ıcın bıle ancak yettı yanı krediyi 2 bın daha fazla cekmek ıcın havayastıgı dısında degecek baska seyler de var mı acaba? bu arada active otomatik fiyatı 26 olarak verdıler bıze bu fıyat uygun mu? gp nin otomatik olanı sorun cıkaran bır arac mıdır acaba?
+dijital çift bölgeli klima
+sis farları
+mp3 player
+daha kaliteli koltuk kılıfları
+gövde rengi yan aynalar ve kapı kolları
+ısıtmalı yan aynalar
+daha hoş ve kaliteli iç meken görüntüsü
bence bunlar için 2000 ytl az bile.:evet:

Linos
23/09/2007, 14:45
Sana katılıyorum Onur! Bence de 2000 YTL.'ye değer bu donanımlar... ;)

Melda, eğer alabiliyorsan Dynamic! Yan hava yastıkları da azımsanacak bir ek özellik değil... ;)

anvil
23/09/2007, 15:14

az indirmişler. biraz daha indirtebilirsin

meliscix
23/09/2007, 16:03
herkerse cok tskler..fatih ancak bu kadar indirim yaptılar o da zorla yani.aslında orada calısan bır yakınım var onun uzerıne alıp koc personelı ındırımınden yararlanabılırım ancak kredi cekecegım ıcın sanırım kabul etmez.pek de beceremem pazarlık etmeyı ama sız bana bır rakam soylesenız mesela sızce ne kadar daha ınebılırler?bende o rakamda ısrarcı olsam.
murat sana da tsk ederım ee madem herkes deger dıyor ben de 2 bın fazladan verip dynamic alayım ancak sıra sorunu var felan dedıler active otomatık de tek renk titanyum gri vardı onu opsiyonlattım.sorayım bakalım pazartesı gun dynamic otomatik ne zamana getirtirler.bır de renk hangısını tavsıye edersınız ben sıyahı cok begendım ama ellerıde yoktu.

civcivx
23/09/2007, 17:17
Bence Dynamic alın. Ben arabamı alırken düz Emotion alıyordum az daha ama arkadaşlar kafama girdi ve 2650 YTL fazla verip, tüm opsiyonları aldım. İyi ki almışım diyorum şimdi bakınca. İnsan bir kere alıyor çünkü. Fazladan ödediğim para da kredinin içinde çok farkedilmiyor zaten.

meliscix
23/09/2007, 19:29
evet haklısın 2 bin zaten kredinin ıcınde cok farkedılmeyecek.8bin cekıyordum 10bin cekıcem demekkı onun yerıne

anvil
24/09/2007, 13:39
evet haklısın 2 bin zaten kredinin ıcınde cok farkedılmeyecek.8bin cekıyordum 10bin cekıcem demekkı onun yerıne
oo elde para olması iyiymiş. ben hepsini bankadan almıştım.

active dualogici 25-25.5'a vermeleri lazım.

meliscix
27/09/2007, 12:48
arkadaslar hepınıze tşkler dün grande puntoyu aldık active 5 kapı titanyum gri dualogic 26 binden daha fazla ındırım yapmadılar. aslında dynamic ıstemıstım ama otomatıgını cok zor buluruz cok gecıkır deyınce bunda karar kıldık.hepınıze tekrar tşkler

Linos
27/09/2007, 13:02
Hayırlı olsun Melda! Güle güle, kazasız-cezasız kullan...

Sabırsızlıktan bir çoğumuz senin gibi tercihler yapmak zorunda kaldı zamanında... Sıkma canını ve GP'nun keyfini sür... ;)

meliscix
27/09/2007, 13:07
murat tesekkur ederım.evet bıraz bekleyebılseydım aslında ıyı olurdu ama o kadr uzun zamandır araba arıyorumkı artık tak demıstı yani:) o yuzden beklemeyı goze alamadım.zaten bayının de dynamıc dualogic bulma konusunda pek umudu da yoktu nedense:)

anvil
27/09/2007, 13:44
hayırlı olsun. o parayı modifiyeye harcarsın.

Er-NnN
27/09/2007, 13:46
hayırlı olsun kazasız belasız kullanmanız dileğiyle... :)

meliscix
27/09/2007, 14:08
teşekkurler arkadaslar

ABNEW
27/09/2007, 16:38
Hayırlı olsun, iyi günlerde kullanmanız dileğiyle...

hakan7901
29/09/2007, 21:07
melis bende koç personeli sayesinde indirimli aldım aracı kredi de problem olmaz,ancak o kendi adına alıyor gibi alır aracı yani ruhsat onun üzerine çıkar.

aayhan36
30/09/2007, 00:31
Benim arabam senin düşündüğün bütçeme uygun dediğin arabadan ben çok memnunum
dynamıc için vericeğin 2000 ytl farkla çelik jant ve sis farlarını rahatlıkla alabilirsin.klima
nın bence dijital olup olmaması çok önemli değil, en kötü stil paketi (15' alüminyum jant+sis farları=750 ytl) alırsın. eğer arabayı kredili alıcaksın 2000 ytl bence önemli bir fark

duncan
30/09/2007, 20:56
merhabalar aranıza yeni katıldım inşallah bu hafta 0 araba alacagım birkaç secenek arasından gp de karar kıldım.bütce GRANDE PUNTO 5K 1.4 FIRE 77 HP ACTIVE DAB ABS AC (https://www.fiat.com.tr/tr/index.php?PageID=47#)yetti. ancak ben gp yi guvenlık konusunda 5 yıldızlı dıye ılk tercıh olarak dusunmustum fakat bu alacagım aracta 2 havayastıgı varmıs yan hava yastıkları yok.yanı 5 yıldızı alan bır ust donanım mı oluyor? bu konuda benı aydınlatırsanız sevınırım.arada 3 bin cıvarı fark var bır ust donanımı artısı cok mu fazla.tşkler
BENİM ARACI VEREYİM 7950 KM DE

fatihhhh
01/10/2007, 10:29
bence;
hangi marka yada hangi model olursa olsun, alınan araç üst yada orta donanım olmalı.
hani özelliklerine bakıyonuz, çok fark yok, neden bu kadar fiyat farkı var die düşünüyorsunuz ama, üst donanımda kullanılan kumaşın kalitesi bile farklı oluyo die biliyorum

Honor COOPER
01/10/2007, 22:36
çok doğru kumaş bile farklı.

moussetee
02/10/2007, 00:01
güle güle kullanın, bende de aynısı fire active t.gri dualogic var. bende yeni aldım daha 350km deyim. Dynamic version için 2 ay beklerdiniz. Dualogic kullanımına dikkat, yokuş çok olan bir yerdeyseniz city fonksiyonunu kapatın.

meliscix
06/10/2007, 12:51
tekrar merhaba arkadaslar
bu hafta puntişimi aldım cok sukur...sımdılık bırbırımıze alısmaya calısıyoruz.sol ayak işini hallettım sayılır alısmak bıraz zaman aldı gercekten.yokuslarda gerı kacırma problemımı daha halledemedım :) sakın trafıkte yokuslarda arkamda olmayın heran gerı kacırıp carpabılırım :))) arac sımdılık bıraz zor hızlanıyor ama motoru acılmadıgı ıcındır sanırım ınsallah sureklı boyle olmaz.ee bıraz acemıyım zaten o yuzden cok da anlatacak bırsey yok benım aklıma gelen.puntişim ve ben mutluyuz ınsallah kazasız belasız cezasız devam eder saadetımız :) yakında resımlerını de yollarım

Er-NnN
06/10/2007, 13:24
kazasız belasız kullanırsın inş. :)

ati rugerm
06/10/2007, 13:59
hayırlı olsun gp niz kazasız belasız kullanmalar dilegile

meliscix
06/10/2007, 16:57
evet yan aynalar gövde rengı .otomatık ve duz vıtesı ayırmak ıcın böyle bır sey yapıldıgını söyledıler

ABNEW
07/10/2007, 02:18
İyi günlerde kullanman dileğiyle Melda...

BaDWoLf
15/10/2007, 22:51
hepsi güzel ama +skydome kesinlikle olsun :)

Alp
16/10/2007, 01:00
slm
guvenlık tabıkı onemlı
bence bunun yanında diesel secenegınıde dusunmekte yarar var. Bir dusun derım?

meliscix
17/10/2007, 12:16
slm
guvenlık tabıkı onemlı
bence bunun yanında diesel secenegınıde dusunmekte yarar var. Bir dusun derım?

ben gp me kavuşalı 2 hafta oldu artık dusunmek ıcın cok gec :) yıne de tşk:punk0000:

krsd
17/10/2007, 12:34
Hayırlı uğurlu olsun Melda Hanım.Kazasız,belasız,iyi günlerde kullanmanızı dilerim.Antalya'ya bir GP daha katılması ayrıca mutluluk verici tabiki!