Orijinalini görmek için tıklayınız : Çok acil cevap lazım (Orjinal kilometre farklı görünüyor)
Arkadaslar suan 2011 model punto evo dynamic aracimi satiyorum aracim gosterge 90.000 km gozukuyo ama dabometre de aracim 101.000 km suan mahcup durumda kaldim kantarci fiat servisindeyiz burasi bu kadar fark olmasi imkansiz km dusurmusunuz diyor ama Ben 80,000 km bakim da os ka fiat baktirdigim da o zaman 9.000 km fark vardi normal diyor hangi yetkili servis dogru soyluyor sizce acil yardim
hocam ilk sahibi siz misiniz? nasıl fark çıkıyor ki enteresan..
Cok ilginc lastik capindn olablrmi
Discovery cihazımdan gönderildi
fencolic
20/12/2013, 18:57
lastik capi en fazla % 3 fark eder. Yani 100 bin km.de fark 3 bin km olur. Hadi 5 bin olsun. O kadar fark olmasi lastikten degildir.
Tapatalktan tepetaklak gönderildi
recepseven
20/12/2013, 19:05
oda neeeeyyy ????
Ikinci sahibiyim 40.000 km aldim araci bende ise 50.000 yapti suan gosterge de gozuken 89.500 km ama dabometre de gozuken 101.500 km ben 50.000 km 16 jant kullandim ama felaket resmen kaporayi geri verdim 100 tl servise Verdim of
Honor COOPER
20/12/2013, 20:27
Geçmiş olsun.
bu da benim odometre değerim. aracım 78binde ben de km mi yükseltmişim yani. bunlar bunu neye göre söylüyor ki???
Bilmiyorum kardes cildiracagim resmen elimde yazili olan servis formunda aracta 12.000 km dusurulmus dedi. ;;(
mantıklı düşünecek olursak km düşürcek olsam en az yarı yarıya vururum. aracı alıken servise girdiniz mi? girdiyseler çıktı verdiler mi
Bu bizim araçlarda yani genel fiat araçlarda sıfır aracı teslim ederken km sıfırlama olayı var mesela aracı test ederken araç km yapıyor aracın km mesela 15 km aracı teslim ederken trip tuşuna basılı tutuluyor total km 0 oluyo acaba onunla alakalı birşey olabilir mi
Bu bizim araçlarda yani genel fiat araçlarda sıfır aracı teslim ederken km sıfırlama olayı var mesela aracı test ederken araç km yapıyor aracın km mesela 15 km aracı teslim ederken trip tuşuna basılı tutuluyor total km 0 oluyo acaba onunla alakalı birşey olabilir mi
odometreyle km sayacı aynı sayması lazım. eğer arkadaşın aracı test aracı olarak kullanıldıysa araç tesliminde km sıfırlanır odometre aynı kalır bu durumda arkadaşın içinde bulunduğu durum meydana gelir. Bir de bendeki durum var. odometreyle kadran km arasında 15 bin falan fark var ve odometre düşük. Aracı aldığımda servise soktum çıktı vermişlerdi araç kadran 40300km iken odometre 25500 falandı hatırladığım kadarıyla kağıtları bulamadım ama.
Bence aracın ilk sahibiyle bir görüşün belki o nun konu ile ilgili bilgisi vardır.
servisteki cihaz şaşırmaz senden önceki sahibi muhtemelen km sayacı ile oynamış tekrar servise gidip orjinal km sini yazdırabilirsin.servislerdeki cihaz km saatindeki rakamların üzerindeki sayıları yazabiliyor altındakileri yani düşürmeleri yapamıyor.
Bu bizim araçlarda yani genel fiat araçlarda sıfır aracı teslim ederken km sıfırlama olayı var mesela aracı test ederken araç km yapıyor aracın km mesela 15 km aracı teslim ederken trip tuşuna basılı tutuluyor total km 0 oluyo acaba onunla alakalı birşey olabilir miaraçlar sıfırken yani h konumundayken 200 km ye kadar olan km leri sıfırlar
Şimdi ne yapmam gerekiyor ?
Şimdi ne yapmam gerekiyor ?servise gidip arabanın ecu sundaki km yi saatindeki km ye yazdırmak
lionT-JET
20/12/2013, 23:29
Bende aracımı alırken os-ka ya expertiz yaptırmıştım.47000 km idi cok ufak bir fark vardı 50 km gibi,km orjinal demişlerdi.aldıgınız arkadasla görüşün bence..
Şimdi ne yapmam gerekiyor ?
En mantıklı çözüm arkadaşların dediği gibi bodydeki km yi kadrandaki kmye işletmek. Bunun harici body kmsini düşürmek gibi bir yol da izlenebilir fakat pek dürüst bir yol olmaz. önceki sahibiyle bir görüşün önce ulaşabilirseniz tabi durumu anlatın bilgisi var mı yok mu öğrenmeye çalışın ondan sonra ne yapacağınıza karar verirsiniz. En mantıklı yol yine km yi ecudaki gibi yazdırmak. Arada çok fark yok 12 bin km çok fark ettirmez diye düşünüyorum tabi son karar yine sizin.
Başka bir yerde tekrar ölçtürün net bir cevap sonuç alın ondan sonra bence güncel km yi işletin son çare
eski aracımı 5 yıl kullandım sürekli kontrol ettirdim 1km dahi şaşma yoktu şuanki aracımı 2 yıldan beri kullanıyorum onun km side ekranla bire bir aynı kesinlikle şaşma yok
Görüştüm olabılır dedı cok sakın dı suan senden alamam ama yıl başından sonra alabılırım vadelı bır sekılde dedı bende vadelı olmaz kredı cekersın alırsın dedım suan aracın pıyasasını sordu 31 ıle 32 arası dedım bende suan kaç km dedı soyledım bakalım yıl basının gecmesını bekleyecegım
Görüştüm olabılır dedı cok sakın dı suan senden alamam ama yıl başından sonra alabılırım vadelı bır sekılde dedı bende vadelı olmaz kredı cekersın alırsın dedım suan aracın pıyasasını sordu 31 ıle 32 arası dedım bende suan kaç km dedı soyledım bakalım yıl basının gecmesını bekleyecegım
bu şekilde oluşan bir diyalogdan sonra ilk sahibinin konuyla alakası olduğunu düşündüm açıkçası.
Birde benım yuklemıs oldugum resımın bır tanesınde odometre son degıstırme ECU
101904 km
odometre
101904
Son devre disi odometresi
86756
Bu 86756 ne demek oluyor ?
adamlar aradaki farkı biz yapamadık diye mi almadılar arabayı bu çok saçma olmuş az km deki aracı alma isteği bu durumlara illaki yol açacak peki bu arkadaş doğru km yi ecu ya yazdırınca ne olacak sıkıntı ortadan kalkacak mı km yüksek diye 2-3bin tl daha çiz olacak...
aracının km sini düşürenleri kınıyorum...
bu nasıl oluyor anlamıs degılım ?
evodrift
21/12/2013, 14:14
geçmiş olsun.bence arabanın ilk sahibi ve alındığı yer ile görüşün umarım sorununuz çözülür
Arkadaslar suan 2011 model punto evo dynamic aracimi satiyorum aracim gosterge 90.000 km gozukuyo ama dabometre de aracim 101.000 km suan mahcup durumda kaldim kantarci fiat servisindeyiz burasi bu kadar fark olmasi imkansiz km dusurmusunuz diyor ama Ben 80,000 km bakim da os ka fiat baktirdigim da o zaman 9.000 km fark vardi normal diyor hangi yetkili servis dogru soyluyor sizce acil yardim
hocam dabometre nedir?
CesSpOoL
21/12/2013, 20:17
10bin km için kim niye düşürsün ki km yi..
lionT-JET
21/12/2013, 20:19
20 bin için yapan var..
rodopian16
21/12/2013, 23:57
ilk sahibide 50bini niye 40bin yapsın çokta mantıklı değil...16 jant 15 e göre 50000 de 3300 km oynar tabi km sayacı hesabı lastik çapına göre yapıyor ise.
focus-punto aynı yol için yaptığımız km karşılaştırmasın focus 300 derken punto 320 diyordu puntolar doğru ölçer diyebilirim başka bişey var bunda...
oska servıste normal dedı arma normal dedı ama fıat kantarcı servıs sımdı kara leke surdu bugun arma servısteydım koksal beyle konustum olabılır dedı kantarcı neden boyle bır sey yaptı anlamadım dedı cunkı malıyetlı bır sey ve 10.000 km ıcın degmez dedı
vincenza
22/12/2013, 02:22
geçmiş olsun.
Tşk ederım her şeyde bir hayır vardır bır karsı taraf tanıdıgı bır tamırcı ıle gorustu bmw servısındemı mercedes servısındemı ne calısıyormus tlf duyuyorum adam 10 000 km ıcın kımse ugrasmaz dusurmez dedı sonra kardes pıraz daha dusur dedı fıyatı dedı kardes dedım al kaporanı kolay gelsın sana dedım gıttım servısede ben odedım ucretı alnım acık her seyı seffaflıgıyla ılana yazdım suan guncel zaten
suan onay surecınde buyrun sizde okuyun
Fiat Punto 1.3 Multijet Dynamic 2011 Model 29.500 TL Sahibinden satılık ikinci el Beyaz renk - Pasif İlan - 147239433 (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-sifir-kis-lastikli-orjinal-punto-evo-dynamic-star-stoplu-147239433/detay/)
arac satılmıstır konı kapatılabılır
carsi3301
12/01/2014, 23:29
bu test her serviste yapılıyor mu ya da sanayide yaptırabilir miyiz? odometre testi
Cuma Günü itibari ile bende artık puntoluyum. İstanbulda oturuyorum aracı Mersin'den aldım
araç hakkında detaylı bilgiyi satıcıdan aldıkdan sonra uçakla Mersine gittim satıcıyla buluşup Mersinde yetkili fiat servise expertize gittik. yaklaşık 2 saat sürdü aracı cihaza bağlayıp arıza durumunu ve km durumunu gösterdiler bana araç 93bin km'de fakat odommetrede 120bin km görünüyor yani yaklaşık 30 bin km düşürülmüş dediler. zaten aracı satan kişi dürüst bir şekilde bunu bana önceden söylemişti bende 30 bin km bukadar sorun olmayacağını düşünerek gittim ve araç anlatıldığı gibi çıktı.
sonuç olarak expertiz yapılırken odometre testi yapıldı ve odometre yanılma payı olmadığı söylendi fakat ben 10 gün önce yine fiat fiorino aracımı sattım onuda expertize soktuk ama kesinlikle cihaza falan bağlanmadı motor durumu iyi dediler sadece istanbulda yapılan expertizlere önem vermiyolar sanırım Mersinde'de 187 tl ödedim İstanbuldada 187 tl ödedi alıcı bu nasıl adalet?
bu test her serviste yapılıyor mu ya da sanayide yaptırabilir miyiz? odometre testi
servıste sadece odometre bakabılırmısınız dedıgınızde ucretsız bakarlar ozel servıslerde bakabılır cıhazı olanlar tabıkı
sehzadeamasya
13/01/2014, 01:28
arkadaşlar neler dönüyor bu ikinci el piyasasında böyle ya
recepagdas
23/10/2014, 16:59
arkadaşlar konu hortlatıyoruz ama okuyanlara bir bilgilendirme olsun. ODOMETRE KM İLE AYNI ÖLÇÜM YAPMAZ ! sadece KM sayacındaki sıfırlanmadan ötürü koyulmuş ve teker turları ve çalışma saati hesabı ile ortaya çıkarılan bir değerdir. KM saati de biraz bu mantıkla çalışsada farklı bir sensöre ve hesaba sahip. Tek fark KM düşürülmesinin biraz önüne geçebilmek için farklı bir noktadan farklı bir hesapla daha ölçüm yapması... Ortalama KM ye yakınsa şüpheniz olmasın. Aracınızın orjinal jant veya lastik ebatından farklı ebatlarda kullanılması bile odometre ile KM sayacı arasında farklılık yaratacaktır. ilk aracım grande punto idi. Onu kullanırken bu ODOMETRE olayını öğrenmiştim. yaklaşık 80bin km aracımı 17" jant ve 185 (yanlış hatırlamıyorsam) lastikle kullanmıştım. odometre ile arasında 20 bin km oynuyordu o zamanlar bende şüphelenmiştim ama yapacak birşey yoktu. Şimdi PUNTO EVO ilk sahibiyim. Sırf bu olaydan dolayı arabayı sıfır alırken bile ODOMETRE sine bakmıştık. Şimdi aracım 70 binde ve odometre 74 bin gösteriyor. İlk sahibiyim ve KM mi 4 bin için de düşürecek halim yok ya kendi kendime :) 10bin 15bin için düşüm yapacaklarını zannetmiyorum en azından o kadar da aciz olacaklarını düşünmüyorum :) İçinizi rahatlatın biraz o kadar düşürülmüşsede zaten ortalama 100binlerde arabalarınız onlar etkilemez sadece düşüren kul hakkı yemiş olur onun hesabı da size sorulmaz :) Hayırlı sürüşler
arkadaşlar konu hortlatıyoruz ama okuyanlara bir bilgilendirme olsun. ODOMETRE KM İLE AYNI ÖLÇÜM YAPMAZ ! sadece KM sayacındaki sıfırlanmadan ötürü koyulmuş ve teker turları ve çalışma saati hesabı ile ortaya çıkarılan bir değerdir. KM saati de biraz bu mantıkla çalışsada farklı bir sensöre ve hesaba sahip. Tek fark KM düşürülmesinin biraz önüne geçebilmek için farklı bir noktadan farklı bir hesapla daha ölçüm yapması... Ortalama KM ye yakınsa şüpheniz olmasın. Aracınızın orjinal jant veya lastik ebatından farklı ebatlarda kullanılması bile odometre ile KM sayacı arasında farklılık yaratacaktır. ilk aracım grande punto idi. Onu kullanırken bu ODOMETRE olayını öğrenmiştim. yaklaşık 80bin km aracımı 17" jant ve 185 (yanlış hatırlamıyorsam) lastikle kullanmıştım. odometre ile arasında 20 bin km oynuyordu o zamanlar bende şüphelenmiştim ama yapacak birşey yoktu. Şimdi PUNTO EVO ilk sahibiyim. Sırf bu olaydan dolayı arabayı sıfır alırken bile ODOMETRE sine bakmıştık. Şimdi aracım 70 binde ve odometre 74 bin gösteriyor. İlk sahibiyim ve KM mi 4 bin için de düşürecek halim yok ya kendi kendime :) 10bin 15bin için düşüm yapacaklarını zannetmiyorum en azından o kadar da aciz olacaklarını düşünmüyorum :) İçinizi rahatlatın biraz o kadar düşürülmüşsede zaten ortalama 100binlerde arabalarınız onlar etkilemez sadece düşüren kul hakkı yemiş olur onun hesabı da size sorulmaz :) Hayırlı sürüşler
Puntolarda ayrı bir sensör yok. Araç hızını 4 tekerlekteki abs sensörlerinden ölçüp kaydediyor. Bende de 2007 punto vardı aracı aldığımda bana verilen km 24 binlerde ekran 40 bin deydi. Daha sonra aradan geçen zamanla elm ye falan sahip oldum, araca bağlanıp baktığımda arada yine aynı fark vardı. Değer aralığı aynı ama net rakamları hatırlamıyorum. Şimdi lineam var odometre ile ecu kmsi arasında 1300 1500 km falan fark var, bir abimizin evosu vardı onda k farkı 700 km falandı, başka bir arkadaşımızda yine punto ondada 1500 km falan fark vardı. Ben sizin dediğinize katılmıyorum. Ekran değişmediği sürece ecu ile kadran arasında fark olmaması gerekmektedir ancak araç satış politikasınca sıfır araçların kmsini fabrikadan bayiye geldikten sonra 1 defaya mahsus sıfırladıklarını biliyorum ki kimse sıfır araç parası ödeyip 700 1000 1500 km deki aracı almak istemez. Zaten biraz mantıklı düşünüldüğünde bu araç banttan indirildikten sonra depolanmada da sevkiyatta da yürütülüyor, bayiye geldiğinde tırdan iniyor yıkamaya giriyor Showroom a gidip geliyor ama araçta aracı alırken km ye bakıyorsun km 1. Elimde net bir bilgi yok ama üretimden sonra araçların 1000 1500 km test edildiğini düşünüyorum. Sizin aracınızdaki 20 bin kmlik farkın da ecu değiştiğini ya da yanlışlıkla km yükseltildiğini düşünerekten bu kadar fark olabileceğini düşünüyorum.