Orijinalini görmek için tıklayınız : Otomatik vites hakkında danışma
Otomatik viteste sıkıntı yaşayan arkadaşlarıımz var mı 1.4 otomatik vites punto evo almak istiyorum. Vites tam otomatik mi yoksa triptonik mi bilgisi olan var mı? Otomatik vites punto evo kullanıcıları bu aracın olumlu ve olumsuz yönlerini paylaşmalarsa sevinirim.
Otomatik vites 1.4 benzinli/lpg fire dynamic model aracım var 2009 model. vites tam otomatik değil zaten dualogic olarak geçiyor triptonik. dik yokuşlarda manuelde kullanıyorum ki araç boğuluyor. onun dışında 2 kez şanzıman arası yaşadım ama sanırım benim şanssızlığım/kullanımım dan kaynaklı. 2 kez geri geri dik yokuş çıkmak zorunda kaldım balata sıyırdı sanırım. ondan arıza verdi araç arıza derken balata bittikten sonra ilk zorlanmada yahut vites geçişinde hata verdi. vites geçmedi. yani kol hareket ediyor ama geçmiyor falan.
bi de geçişleri hissetmekle ilgili kimileri olumsuz yorum yazıyor aksine bu vites geçişlerini hissetmek benim hoşuma gidiyor. benim dışımda benim sıkıntım kadar büyük sıkıntı yaşayan görmedim.
punto_multijet
20/12/2013, 12:06
95lik otomatikte eğer güncelleme yapılmış ise inanılmaz hızlı tepkili, konforlu rahat tavsiyemdir ancak 77likte nasıl durum bilmiyorum. mesela lancia delta aracımızda otomatik ama o bile güncellemeli 95liğin yanına yaklaşamıyor
otomatik viteste bir robat var o vitesi değiştiriyor ..öyle vw gibi falan 7 ileri tam otomatik ve seri değil yani
Kardeş bak ben 3 yıllık 77 duologic evo dinamik kullanıcısıyım sıkıntı derken vitesin büyük olasılıkla sana sıkıntı çıkartmayacaktır yani sorun çıkarmayacaktır fakat şunu göz ardı etme aracın vites geçişleri çok yavaş alırsan pişman olurmusun dersem "olursun"harbi harbi yavaş yani ,yığılma yapar ,3 ile gidilen bir yolda o 5 ile gider yani kısaca araç konfor yönünden C sınıflarına kafa tutar ,güvenlik yönünden diğerlerinden altta kalır yanı yoktur ancak iş güçsüz bir motor ve yavaş olan dikkat et yavaş olan (lakin selefleri ona göre hızlı tek robotlu )tek robotlu bir şanzıman olunca vasat bir performans sergiliyor adamlar eco mod koymuş ama araç zaten eco motsuz modunda boğuluyor eco da iyice canı çıkıyor güya tasarruf edecem derken şehir içi ortalama inan 8,5 yakıyor benim aracım benzinli "araç güzel vitesi ve motoru yavaş " ben memnum genel anlamda benim ihtiyaçlarımı karşılıyor karar senin ama diğer araçlara da bak derim
.