Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kış Lastiğinin Zorunlu Olduğu İller

Haberci
16/12/2013, 21:48
Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından ticari ve özel araç ayrımı olmaksızın kış lastiği zorunluğu yazısı gönderdiği 54 il belli oldu. Kış lastiği uygulaması Nisan ayına kadar devam edecek. Kış lastiği takılı olmayan araçlar 77TL ceza uygulanarak, kış lastiği takılana kadar trafikten men edilecek.

Zorunlu kış lastiği uygulaması yapılan iller şu şekilde:

https://img802.imageshack.us/img802/650/qz7k.jpg

celenlee
17/12/2013, 12:12
81'den 51'e mi düşürmüşler :)

Eski haberin bir üst seviye upgrade edilmiş halidir, resmi bir açıklama olmadan bu tip haberlere itibar edilmez.

**Kastamonu, Zonguldak ve Karabük var, Bartın yok :)

CoachK
17/12/2013, 12:14
Nereye zorunlu tutuyorsun ? Karda kışta iki gün üçgün arabayı çıkartmayığ taksiye binsen 70 tl ödemezsin :) niye şimdi aracıma 400-500₺ bayılıp kar lastiği taktırayım. Havalar soğuyunca arabYı sakin kullanırım :)

Eagle34
17/12/2013, 23:39
kar yağıncamı zorunlu yoksa kışın hep mi takıcaz birde bu haber doğru mu??

Sauron
18/12/2013, 16:31
Bir arkadaşıma kış lastiği yok diye 77 TL ceza kesmişler .. Kimi zorunlu kimi zorunlu değil diyor bende anlamadım . Zorunlu değilse bu neyin cezası

celenlee
18/12/2013, 17:01
Bir arkadaşıma kış lastiği yok diye 77 TL ceza kesmişler .. Kimi zorunlu kimi zorunlu değil diyor bende anlamadım . Zorunlu değilse bu neyin cezası

Zinciri varmış ve kış lastiği yok diye kesmişlerse; merak ediyorum hangi maddeye daynarak kesmişler.

Arkadaşınıza sorma imkanınız var mı?
Makbuzda hangi maddeye göre 77TL ceza kesmişler?

Sauron
18/12/2013, 17:45
Zinciri varmış ve kış lastiği yok diye kesmişlerse; merak ediyorum hangi maddeye daynarak kesmişler.

Arkadaşınıza sorma imkanınız var mı?
Makbuzda hangi maddeye göre 77TL ceza kesmişler?

Sordum kış lastiği yok diyeymiş , şimdi lastik peşine düşmüş :)

Bende alsam mı diye düşünüyorum , aracı satarsam hediye vermek zorunda kalıcam , bir yerde de almıcaz şubatta yakalanacaz 1 ay için bize lastik aldırcaklar. Alsak mı acaba

celenlee
18/12/2013, 17:46
Sordum kış lastiği yok diyeymiş , şimdi lastik peşine düşmüş :)

Bende alsam mı diye düşünüyorum , aracı satarsam hediye vermek zorunda kalıcam , bir yerde de almıcaz şubatta yakalanacaz 1 ay için bize lastik aldırcaklar. Alsak mı acaba

Tutanakta yazılan madde önemli, direkt iptal ettirebilir 1TL dosya masrafı vererek. Onu öğrenirseniz örnek dilekçe bile yazarız hemen.

Arrest
18/12/2013, 21:31
Bize heryer Angara

chevo
18/12/2013, 22:09
ya bırakın karlastiğini kabak lastikle dolaşan binlerce araba var hangi birini nerde çevirip nerde ceza kesecekler. Ben hergün yollara bakıyorum okul servislerinden , ticari araçlardan bile takmayanlar var . Denetleyecekseniz bunları denetleyin. Ben haftada 2 gün bindiğim arabama neden kar lastiği takayım. Herşeye çözüm buldular bir lastik kaldı sanki.....

erenemre
24/12/2013, 20:58
geçen çevirmeye girdim aracımda kış lastiği yok polis rutin kontrollerini yapıp bıraktı kış lastiğiyle ilgili hiç birşey sormadı hatta lastiklere bakmadı bile ...