PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Araç alımı için yardım lütfen..

turboferhat
07/12/2013, 14:55
Merhabalar arkadaşlar , tanışma bölümünde kendimi tanıttım ancak tekrardan yazayım , İsmim ferhat 31 yaşında ıstanbul kadıkoyde ıkamet edıyorum.. Hayırlısıyla bi punto almayı düşünüyorum 2009-2010 min. fun donanımlı..Dizel 50k km ye kadar.. Arac konusunda dikkat etmem gereken herhangi bir detay? Ağırlıklı şehir içi ara sıra şehir dışı.. Forumunuzu sürekli takip ediyorum ancak mesaj sayım yetmediği için henuz ılanda veremedım yakında ılanda verıcem.. Ancak dediğim gibi piyasa da çok kötü 2009 fun ortalama60k km de 27.000 tl. 2012 euro5 linea active plus 10k km de 30.000 tl.. Ozelıkle bu ıkı arac arasında da cok sıkıstım , fiyat performans olarak lınea mantıklı gıbı fakat ewlı degılım kalabalık olmadıgımız ıcın punto sehır ıcı avantajlı gıbı gelıyo.. Artıları eksılerı memnun olmadıgınız tarafları vs vs yardımcı olursanız cok sevınırım.. SImdıden de herkese hoşbulduk ve teşekkürler..

knidos111
07/12/2013, 21:25
punto varken punto alınır...

biancoangelo
07/12/2013, 23:20
Punto al boşuna küfe taşıma arkada. Ş.içi punto vazgeçilmez. Hiç ikileme düşme aile sayın az sa punto. Ancak köy-kasaba işim var. Sürekli küfe dolacak diyosan linea al.

turboferhat
10/12/2013, 05:37
Ya ne bilim benımde gonlum puntodan yana kullanımı daha pratık ozellıkle sehır ıcınde ancak ıksınıde denedım.. lınea sankı bıraz daha sessız gıbı geldı bana bırde ıkıncı ellerı kıyasladıgımda 30000 tl ye 10k km de lınea active plus bulabılırken aynnı paralara 70-80k km de punto bulunabılıyor o da arka camları hala manuel..2009 dynamic lere bakıyorum 27000 tl falan ıstıyolar kıyass yapınca lınea mantıklı gelıyo 2012 garantılı araba nıhayetınde.. 2009 punto grantısı bıtmıs alınca nerden baksanız 1000 lırada ustune harcıcam bu fıyat performans engelı cok kararsız bırakıyo benı.. o yuzden sıze de sorma geregı duydum.. ancak benımde gonlum punto dan yana..

halils2
10/12/2013, 06:39
Fiata kızıyorum söyleniyorum ama punto güzel araç. Hergün araç sitelerinde dolaşıyorum ama bana punto harici başka bir araç cazip sıcak gelmiyor. Araçta yok yok. Sanırım seneye kısmet olursa 0 km lounge alacam 5 6 sene kafam rahat olsun. Üretimi duracak ama neticede model yenilenince de çoğu parçaların üretimi duruyor. Al puntoyu bak rahatına

turboferhat
10/12/2013, 07:17
Fiata kızıyorum söyleniyorum ama punto güzel araç. Hergün araç sitelerinde dolaşıyorum ama bana punto harici başka bir araç cazip sıcak gelmiyor. Araçta yok yok. Sanırım seneye kısmet olursa 0 km lounge alacam 5 6 sene kafam rahat olsun. Üretimi duracak ama neticede model yenilenince de çoğu parçaların üretimi duruyor. Al puntoyu bak rahatına

Üretimi duracak ama neticede model yenilenince de çoğu parçaların üretimi duruyor... kısmını anlayamadım bagısla lutfen :)

dedıgım gıbı 15 gundur arıyorum bulamadım bır turlu.. Dun bı arac geldı sahıbındene 2008 86k km de active kırmızı ve araç ip gibi duruyodu.. Sanırım acıl satıyodu Allah kımseye acıl sattırmasın.. 20500 yazmıstı fıyata ama cok hastaydım cıkamadım ewden.. Bugun baktım araba satılmıs.. 2009 fun modelıne 27000 ıstıyolar arac 22000 km de tamam ama nıhayetınde 5 yıl sokakta kalmıs araba bu.. lastıkler degısecek , yıldan dolayı trıgerdır ıvır zıvırdır bı suru iş.. 25 verdım vermedı arabayı bana.. Iste bu yuzden 30000 tl ye 2012 lınea almak daha mantıklı gelıyo.. En azından 4 cam otomatık , euro5 95 lık motor.. 12k kmde , garantılı arac... Mantıklı degıl mı ?

halils2
10/12/2013, 09:20
Active plus olarak alacağın linea dinamik olarak alacağın puntonun tadını vermez donanım olarak. Ayrıca linea punto gibi aksesuar taşıyamaz yani her istediğini lineaya uygulayamazsın spoyler body vb. Mantık kısmına senin ihtiyaçların karar verecek. Eğer modelli olsun masrafı olmasın dersen linea al ama benim gibi de boş araç aldım keşke o olsaydı bu olsaydı dememen lazım. Sırf donanın yüzünden arabayı değiştirmek istiyorum.
2016da puntoların yerini 500 ler alacakmış dolayısıyla punto üretimi duracak. Firmalar model yenilediğinde de eski modelin parça üretimi duruyor neticede fiat model yenilemiş oluyor bunu anlatmak istedim.

turboferhat
10/12/2013, 09:24
Anladım.. Ancak üretim bitince parca uretımı durmaz burda bı yanlıslık var parca kkonusunda 10 sene daha uzmez arac sızı.. haklısınız ama oyle bodykit falan cok ılgılenmıyorum.. ınanın bazı dynamiclerde bıle arka camlar manuel... neyse artık bakalım.. 01 gun daha beklıcem olmazsa lınea bakıcam..

halils2
10/12/2013, 09:37
Tabiki parça üretimi son bulmuyor bu gün bursadan tiponun tempranın parçalarını fabrikasında n temin edebilirsiniz neyse konuyu uzatmadan kapatayım. Söylemek istediğim belki bilginiz yoktur punto üretimi 2016 yılında bitecek.
Lpg li düşünürsen benim 2007 aracı vereyim sana. triger baskı lastik derdi yok 3yıl, akü 2 senelik daha bakımları tamdır başın ağrımaz :)

turboferhat
10/12/2013, 10:11
Benzın ıstemıyorum hocam ya sagol , birde mumkunse 2009 uzerı bakınıyorum tesekkur ederım yınede..