Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Herkes Trafik Polisi Olacak! Cep Telefonuyla Çek-Gönder Dönemi Başlıyor

Haberci
06/12/2013, 14:02
https://sphotos-a.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/536854_10153540552460212_618755191_n.jpg

Emniyetin hazırladığı tasarıya göre her vatandaş trafik polisi olacak. Cep telefonu ya da kamera ile kural ihlali yapan sürücüleri kayda alıp e-posta ile gönderecek. Polis görüntüye göre ceza yazacak.

Vatandaş aşırı hız, kırmızı ışık ihlali, emniyet kemeri, yasak park, araç kullanırken cep telefonu ile konuşma, hatalı sollama, araçtan sigara izmariti, çöp atma gibi eylemleri ya fotoğraflayarak tespit edecek ya da videoya çekecek.

Vatandaşlardan gelen fotoğraf ya da videoların nasıl inceleneceği kanun sonrası çıkartılacak yönetmelikle belirlenecek. 81 il emniyetinde özel inceleme birimleri kurulacak. Sürücülerin kural ihlali tespitine ilişkin görüntüleri bu birimlerce incelenecek.

PLAKA GÖRÜNME ŞARTI

Fotoğraf ya da video görüntülerinde kural ihlali yapan araçların plakasının net biçimde görünmesi şartı aranacak.

outlife
06/12/2013, 14:24
valla hemen her akşam e-5 te 154 ü ya da 155 i arıyorum makas atanları, taciz edenleri, emniyet şeridi ihlali ve sahte olduğunu düşündüğüm çakarlı araçları ihbar etmek için.

düşünüyorum bu art niyetli nasıl kullanılabilir diye... bulamadım. bence iyi bi uygulama... en azından ihbar ettikten sonra aracı çevirmesini yakalamasını beklemek yok. direkt ceza...

iyiymiş gibi geldi bana.

görkem koçsan
06/12/2013, 14:45
bencede çok iyi olmuş. araç kamerası şart.

arenas
06/12/2013, 14:48
photoshopla istedigin plakayi yazabilirsin fotografa

iPhone 'den (https://.com/m?id=1) aracılığı ile gönderildi

cdogu
06/12/2013, 20:21
En cok,engelli kaldirimlarina park eden tabiri caizse(caiz olduguna ne suphe) okuzleri ihbar etmek icin bizzat kullanacagim..

LG-D802 cihazımdan gönderildi

usermm1
06/12/2013, 20:43
güzel bir uygulama. kötü niyetli insanlara karşı teknik olarak resme müdahale edilmediğine emin olunabilirse (exif bilgileri vs) çok güzel işler.

Battal
06/12/2013, 20:52
Çok iyi uygulama olmuş.
Efendi adama hiçbirşey olmaz. Etrafta polis falan görmeyince artistlik yapanlar düşünsün.

İşlenmiş fotoğrafı anlamanın 40 türlü yolu var. Devletin elindeki sistemlerle hepsini çözerler.

Ziyaretçi78
07/12/2013, 02:27
photoshopla istedigin plakayi yazabilirsin fotografa

iPhone 'den (https://.com/m?id=1) aracılığı ile gönderildi

Peki photoshop la yaptın anlaşılmayacakmı? Hem mail yoluyla atıcaksın veya mesaj yoluyla öğrenildiği zaman senin durum nasıl olacak?

üzerinden Note II ile gönderildi.H.KURU Saygılarımla

erdiyilmaz
07/12/2013, 03:43
Sahte fotoğraf - video gönderene evrakta sahtecilikten işlem yapılabilir ama tabi teknoloji gelişti suistimale de açık bir sistem, ayrıntıları netleşince belli olur artık

Ziyaretçi78
07/12/2013, 13:23
Sahte fotoğraf - video gönderene evrakta sahtecilikten işlem yapılabilir ama tabi teknoloji gelişti suistimale de açık bir sistem, ayrıntıları netleşince belli olur artık

Doğru diyorsun Erdi burası Türkiye türk milleti olarak bununda kolpasını buluruz baksana biri çıktı bile photoshop yaparım diye.

üzerinden Note II ile gönderildi.H.KURU Saygılarımla