Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : 1,5 dci motor ve 1,3 multijet

mitix
05/12/2013, 16:03
3 yıla yakın (sıfır aldım) punto evo aracımı severek kullanıyorum .
araç 3000 devirde 130 km/saat hıza ulaşıyor. ve 3000 devirden sonra ciddi motor sesi alıyor. bu durum aracın standart dı ve kalitesi ile ile ilgili bir durum fakat bugün şirketimize yine sıfır gelen dacia sondero kullanma fırsatı oldu temde aracı kullandım . vites aralıkları çok uzun punto da kullandığım vites geçiş sıklığını yaşatmadı . ve araç 2500 devirde (biraz geçmiş olabilir) 150 km / saat hıza ulaşırken benim araç 3000 devirde 130 km / saat hıza ulaşıyor. ve zaten devir saatinde de bellidir. elini kolunu sallayarak çok rahat ivmelenir ve 150 de içeriye motor sesi gelmiyor. tabi aracın yüksek oluşu aerodinamik yapısı itibariyle punto daki güvenlik hissinden ebeyce uzak . fakat motorundaki performans beni şaşırttı.
buyrun resim. ayrıca 1,3 vergi avantajı olmasa kesinlikle 1,5 dci bundan sonraki araçda tercih edebilirim. ayrıca bakım aralığı multijette 10000 km dci da 15000 km.

görkem koçsan
05/12/2013, 16:07
o fransız motor fransız araba alınmaz. peugot,cıtroen,renault bunlardan ve muadillerinden her zaman kaçmak lazım.

muti9
05/12/2013, 16:28
Kesinlikle öyle fransızdan uzak durmak lazım.

outlife
05/12/2013, 16:40
reno fluence dci 1,5 den abim gayet memnun. hem hızlanmasından hem ssessizliğinden hem yakıt performansından.

yukardaki açıklamada bir ayrıntı dikkatimi çekti. benim araç benzinli dualogic. ve çok sık aralıklarla vites değişiyor. ayrıca atıyorum 90 a gelmeden 5 e geçmiş oluyor. çabuk ve sık vites değişimleri acaba baskı balatanın ömründen çalan bir etmen olabilir mi?

mitix
05/12/2013, 17:30
bence alınmaz demek önyargı ben punto kullanıcısı ve funı olarak olabildiğince objektif yorum yapmaya çalıştım . 1.5 dc motoru tanımam ama kullandığım araç 2014 model sandero gördüğüm ve yaşadığımı resm ettimde . araç inanılmaz rahatlıkta 150-160 çıkıyor ki 3000 devire gelmediği içinde bağırmıyor. fakat aynı hızlarda multijette 3000 deviri geçersiniz ve motor sesini içeride duyarsanız.

görkem koçsan
05/12/2013, 17:47
ön yargı değil tecrübe bence inşallah siz o tecrübeye sahip olmazsınız.

tayfux
05/12/2013, 18:14
o fransız motor fransız araba alınmaz. peugot,cıtroen,renault bunlardan ve muadillerinden her zaman kaçmak lazım.

PSA grubu motorlar ile Fransız olan Renault un motoru birbirine karıştırılmamalı..PSA grubu yani Peugeot citroen ford dizel motorları bence gayet başarılı...hem ses konusunda hemde tork konusunda..1.5 dci lerin 8v ile 16v leri mevcut. 8v leri iyi olmakla beraber motor ömrü kısadır. 16 v leri hem güzel hemde motor ömrü uzundur..bence öyle yabana atılacak motorlar değildir..

celenlee
05/12/2013, 18:17
1.5 dCi motor on numaradır. (6Yıldır Kullanıyoruz 120BIN'de ) (5000km kadar da multijet deneyimim oldu)
*Multijete göre çabuk ısınır. Kısa mesafe tüketimi daha düşüktür.
*Yokuş çıkarken daha az yakar. (Daha doğrusu 1.3 Multijet yokuşta çok yakar.)
*Tüketim/Hacim oranı otomatik olarak daha düşüktür.
*1750rpm'de full torku hissedersiniz. (multijette 2000lere yakın anca hissediliyor.- teknik veride 1750 yazmasına rağmen)

AMMA...............
Ömrünün multijet kadar uzun olduğunu düşünmüyorum ;)

Multijetin avantajları:
*Düşük vergi
*İspatlanmış uzun ömür
*Daha düşük tüketim

malebow
05/12/2013, 19:01
Peugeot 206 1.4 ve 207 1.4 HDI Arabam oldu. Bence bu kadar önyargıyla yanklaşmayın. Nasıl başkalarının fiata önyargıyla yaklaşması sizi rahatsız ediyorsa aynı durum burdada geçerli olur. Bu 2 fransız arabamda da hiç sıkıntım olmadı ve güven veren motorlardı. Özelliklede şimdiki aracıma kıyasla :) Kendimizi kandırmayalım. Puntomdan da memnunum tabi ama birsonraki aracımın yine peugeot olmasını isterim.

erenemre
05/12/2013, 19:12
1.5 dCi motor on numaradır. (6Yıldır Kullanıyoruz 120BIN'de ) (5000km kadar da multijet deneyimim oldu)
*Multijete göre çabuk ısınır. Kısa mesafe tüketimi daha düşüktür.
*Yokuş çıkarken daha az yakar. (Daha doğrusu 1.3 Multijet yokuşta çok yakar.)
*Tüketim/Hacim oranı otomatik olarak daha düşüktür.
*1750rpm'de full torku hissedersiniz. (multijette 2000lere yakın anca hissediliyor.- teknik veride 1750 yazmasına rağmen)

AMMA...............
Ömrünün multijet kadar uzun olduğunu düşünmüyorum ;)

Multijetin avantajları:
*Düşük vergi
*İspatlanmış uzun ömür
*Daha düşük tüketim

dedikleriniz doğru ancak şu konuda katılmıyorum multijet te oldukça çabuk ısınan bir motor bunu kışın kalorifer sayesinde daha iyi anlıyorum aracı sabah çalıştırıyorum 1-2 dakika ısıttıktan sonra yola çıkıyorum daha 2 km gitmeden kalorifer sıcak hava üflemeye başlıyor.

EvoKoray
05/12/2013, 19:34
dışarda iki araba var , biri 2009 Sandero 1.5 DCİ 70 diğeri ise bizim 1.3 75 Mjet Punto Evo , aşağıdaki maddeleri tarafsızca yazıyorum

Punto nun artıları
-Yol Tutuş
-Güvenilirlik Hissi
-Ara Hızlanma ve Yokuş Performansı
-2009 Sandero da yalıtım namına birşey yok çok bağırıyor , Mjet Punto Evo bana benzinli gibi geliyor 3000 deviri geçmedikçe
-Polen Filtresi
-City direksiyon
-Hava yastıkları
-FREN

Sanderonun Artıları
-Baskı Balata ömrü bayağı uzun
-Şehir içi ve dışı Düşük tüketim
-Ne kadar zorlasanızda dağılmayan ön takım :D
-Park Manevraları yaparken veya dar sokaklarda lastikler Punto ya göre daha çok dönüyor , sağa sola dönme açısı daha iyi
-Fazla özelliği olmadığı için ses yapan yada bozulan birşeyde olmuyor
-Uygun Fiyatlı

Sandero ve Punto Evo mu aynı yollarda sayısızca kez kullandım , bayıra geldimi 1.5 DCi 70 hp motor adeta bir eşşek hızını korumayı bırak 120-110-100 ibre iniyor , aynı bayırı Punto Evomla 130-140 la çıkabiliyorum , Sanderoyla sollama yapmak bi facia 3500-4000 devirde tutmadıkça gitmiyor :D zaten gitmediği için yakmıyor

Arrest
05/12/2013, 19:45
2 yıl önce 1.5 dci motor kango kullanıyordum 70 lik olanlarından valla puntodan daha cabuk hızlandıgı kanaatindeyim dizel puntodan.

CoachK
05/12/2013, 20:22
Fransız motorları ne zaman kötü oldu ? Bende hem punto hemde 1.4 hdi pejo var... Pejo aslan parçası mübarek 3. Viteste 110-120 diyorum banamısınd emiyor, punto hızlanana kadar anası ağlıyor :) ayrıca şu soğuk kış günlerinde pejo çok çabuk ısınıyor punto ısınana kadar.... Ben arkadaşımızın reno yorumuna katılıyorum, 1.5dci güzel makine bi ara clio sa test etmiştim sağlam gidiyor az yakıyor kışın çok çabuk ısınıyor....

biancoangelo
05/12/2013, 20:36
Bi fransız aracı alın 1-2 sene kullanın arkadaşların fransızlardan yakınmasını anlıcaksınız.Dışı seni yakar içi beni hesabına dönmüştür her zaman fransız arabaları.

Tunaboylu
05/12/2013, 21:42
Puntonun dizelini 2006 model 4 sene clio sembolün dizelini 2012 model 2 sene kullanmış biri olarak kesinlikle çekiş olarak clio daha iyi. Özelllikle alt devirlerde büyük fark olduğunu düşünüyorum. Clioda 1100-1200 devirden itibaren ivmelenme başlarken bu punto da 2000 devirden itibaren gerçekleşiyor. Mesela puntoda klima açıkken yokuşlarda zorlanırken clio da bunu hiç yaşamadım. Fakat sunduğu konfor, sehiriçi kullanım kolaylığı ve şehirdışı yolculuklarda daha az yormasından dolayı benim tercihim punto olurdu.

mgorgec55
05/12/2013, 22:17
Kardeşim dci motoru hicbirşeye değişmem.Yakıt,hız harika.megane 2 kullandım 2 yıl.corsa 1.3 multijet kullandım 3 yıl.kesinlikle dci motor diyorum.Tanımam üzerine dizel motor.Bu kadar net.

GT-I9500 cihazımdan 2 ile gönderildi

mgorgec55
05/12/2013, 22:22
Bi fransız aracı alın 1-2 sene kullanın arkadaşların fransızlardan yakınmasını anlıcaksınız.Dışı seni yakar içi beni hesabına dönmüştür her zaman fransız arabaları.

Valla ben 2 yılda 180 bin km yaptım megane 2 ile hicte pisman olmadım.Hatta benden akan kisi tanıdıktı 4 senede o kullandı.Fakat şunu söyleyeyim Fransız araçlarının (özellikle peugeot ve citroen) malzeme kalitesi yoktur özellikle iç donanım olarak.ya bir yeri soyulur, gevşer tıkırtı yapar.Ama konu dci motorsa mükemmel bir motordur derim.

GT-I9500 cihazımdan 2 ile gönderildi

ykaya1983
05/12/2013, 22:39
sağlamlıkta multijete asla yetişemez.Tüm marka kullanıcıları tarafından bu konuda takdir edlen bir motor multijet.Ve bu durum dcı ler yenilense de aynen devam ediyor.

malebow
05/12/2013, 23:02
2009 yılında taksici bir abim Fiat albea ile 1Milyon kilometreyi tamamladı ve Fiat 0 Km Fiat albea hediye etti. Böyle bir kampanyası vardı fiatın. Tabi bütün bakımlarının yetkili serviste yapılması şartıyla :)

halilibo48
05/12/2013, 23:19
Peugeot 206 1.4 ve 207 1.4 HDI Arabam oldu. Bence bu kadar önyargıyla yanklaşmayın. Nasıl başkalarının fiata önyargıyla yaklaşması sizi rahatsız ediyorsa aynı durum burdada geçerli olur. Bu 2 fransız arabamda da hiç sıkıntım olmadı ve güven veren motorlardı. Özelliklede şimdiki aracıma kıyasla :) Kendimizi kandırmayalım. Puntomdan da memnunum tabi ama birsonraki aracımın yine peugeot olmasını isterim.

kesinlikle katılıyorum bende 2 sene 306 kullandım canavar gibi arabaydı yokuşta düzde gayet iyiydi. Motor olarak parça olarak beni üzmedi.

görkem koçsan
05/12/2013, 23:34
valla bende,2006 307 1.6 hdı motor vardı motorun kusurunu görmedim ama o ön takım, malzeme kalitesizliği herşey çok kötüydü gerçi sattığımda 65000 km'deydi, çok samimi arkadaşımda 407 vardı o da çok parça değiştirdi çok arıza verdi 110000 km'ye kadar kullandı. peugeotun yedek parçası fiattan ucuz ama kalitesizdi. yine aynı şekilde samimi olduğum yakınımda master vardı renault o da çok sıkıntı yaşadı 150000 km olmadan buna motor sıkıntısıda dahildi. ha fransız motorları az yakar ona lafım yok ama çıkardığı arızalar sayesinde o tasarrufuda yok etmiş oluyor. gözümde beş para etmez. görüntü var sadece.

ligdevi
06/12/2013, 00:07
Sıkıntı 3 bin devirden sonra ses ise ve alt devirleri cansız ise, yazılım ve ses yalıtımına bakar, bu saydığınız sıkıntılar bende yok, dizel fiesta-clio-kangoo-dacia logan mcv-punto(90hp), bu araçların hepsini kullandım, emin olun en sessizi ve üst devirlerde uzayıp giden g. punto, yorumlar çoğunlukla 75 lik puntoları kıyasla yazılmış, 90 lık puntoda dci motorun üstünlüğünü ben kabul etmiyorum, dci motorlu renoları çok kullandım, alt devirler iyi ama hiç biri punto gibi beni koltuğa yapıştırıp 4bin devire kadar uzamıyo ve m.jet kadar sessiz ve uzun ömürlü motor değil kesinlikle ...

emreaktan
06/12/2013, 01:10
dacyanın motoruna bişey diyemem o kapı kapanırken çıkardığı teneke kola kutusu sesini bizzat duydum tın tın çok ince sac vardı güven vermedi ama 1.5 dcı clio kullandım gayet seriydi araç

speeddream
06/12/2013, 01:15
şimdi karşılaştırma yapan arkadaşların araçlarına dikkat ettim de 75 hp diesel veya da 77 hp benzinli punto ile diğer araçları kıyaslamışlar. ama güç ve tork değerlerinden kimse bahsetmiyor.diğer araçlar beygir ve tork olarak daha güçlü ise elbette daha iyi hızlanacak daha güçlü yol alacaklardır.
kıyaslama yapıyorsak bazı değerlerin eşit olması gerekir.:offtopic:

herşeyi geçtim de bukadar başka marka ve modelleri öven ve memnuniyetini belirten arkadaşlar neden bu araçlarını satıp da punto almışlar.veya 2. 3. araç olarak bir puntoları var bunu da sormak istiyorum:whistlin:

malebow
06/12/2013, 01:34
Puntoyu kötülediğimiz yokki, arabamı sevmesem forumda olmazdım zaten. ama herzaman iyinin de iyisi vardır. Benim punto almamda özel bi sebep yok 4. aracım punto oldu en uzun sürede bunu kullandım, arabamı seviyorum :)

akselerbol
06/12/2013, 03:31
Bende 3 sene clio symboll kullanmış biri olarak yazıyorum. Şu an ki puntom da 90 hp her şeyi iyi güzel ama alt devirler clio daha canlıydı ve klima açık yokuş performansı punto da yok ama şu da bir gerçek punto daha az yakıyor ve 2000 devirden sonra farkını ortaya koyuyor beni ses konusunda çok rahatsız etmiyor güven donanım dersen zaten cliodan çok üstün.

maksut07
06/12/2013, 11:18
1,3 multijet 2006 model palio vardı bende 450 bin km yol yaptım anahtar değdirmedim motoruna multijet motorlarda düzenli bakım yaptırmak kaydıyla hiç bir sorun acmaz kasa ve saglamlık olarak reno belki ama motor olarak multijet cok acık ara öndedir

nrcnft
06/12/2013, 12:15
Reno alinmaz diyen arkadaslar daha once focus vardi bende tit x paketti hemde sonra sattim punto aldim araca 1 ay dayanabildi simdi megqne 3 var dynamic cam tavanli muhtesem bur araba bence 42 milyara aldigim focustan bile daha cok hosuma gitti 7 bin lirada cebime kaldi. Gerek yakiti gerek servis agi olsun muhtesem donanim olarak ise cok iyi her sey var. Hemde genis arac yayla gibi binersin 1.5 disel 6 ileri vites kesinlikle tavdiye ederim hayatinda puntodan baska arac gormemis forumlarda okudugunu ezbere yazan insanlarin lafina kulak asma. Cetroen ds4 ds5 kotu aracmi fiatin neyi var emsal olarak. Citroen ds5 i bir incele bakalim sonra gel konus. Hayir o degil adam sanki mercedes formundaymis gibi renoyu pejoyu karaliyor diger butun forumlardada fiattan uzak durun diyorlar. Ha pejo citroen bir ilerleme yapti fiat ne yapti.( marka fanatikligi ol asin diye renoyu katmiuorum idin icine) zaten parasi olan adam wv bmv auidiye biner onu herkes biliyor aylik gelirimiz 10 bin de biz mi renoya biniyoruz mevcut imkanlar dahilinde en alinabilri arac

recepseven
06/12/2013, 12:29
arkadaşlar güzel yorumlar yapılmış hepsini beğendim kendim adına ancak belirtmek gerekir ki 1,3 motor ile 1,5 motor arasında fark var ve bu fark alt devirlerde kendini gösterir. Buda demektir ki 1,5 motorun toplaması kolay olur ayrıca kıyasladığımız sandero ve clio araçlar şase olarak puntolarımızdan da hafiftir.

ömür olarak multijet su götürmez üstünlük sağlar. ayrıca fransızların ısıtma sistemi bizim puntolarımızdan oldukça iyi. ısıtma sistemine çare bulan arkadaş varsa bize de yardımcı olsun şu kış günleri donmayalım.

tercihim yinede FİAT (inşallah Bu son olur)

görkem koçsan
06/12/2013, 14:56
Reno alinmaz diyen arkadaslar daha once focus vardi bende tit x paketti hemde sonra sattim punto aldim araca 1 ay dayanabildi simdi megqne 3 var dynamic cam tavanli muhtesem bur araba bence 42 milyara aldigim focustan bile daha cok hosuma gitti 7 bin lirada cebime kaldi. Gerek yakiti gerek servis agi olsun muhtesem donanim olarak ise cok iyi her sey var. Hemde genis arac yayla gibi binersin 1.5 disel 6 ileri vites kesinlikle tavdiye ederim hayatinda puntodan baska arac gormemis forumlarda okudugunu ezbere yazan insanlarin lafina kulak asma. Cetroen ds4 ds5 kotu aracmi fiatin neyi var emsal olarak. Citroen ds5 i bir incele bakalim sonra gel konus. Hayir o degil adam sanki mercedes formundaymis gibi renoyu pejoyu karaliyor diger butun forumlardada fiattan uzak durun diyorlar. Ha pejo citroen bir ilerleme yapti fiat ne yapti.( marka fanatikligi ol asin diye renoyu katmiuorum idin icine) zaten parasi olan adam wv bmv auidiye biner onu herkes biliyor aylik gelirimiz 10 bin de biz mi renoya biniyoruz mevcut imkanlar dahilinde en alinabilri arac
meganmı gülerim buna megan'da punto kadar konfor yok. yeni meganda çukurdan geçiyoruz kafam tavana değecek zıplamaktan kalastan beter bi eski kasasıda kötüydü. bence en iyi megan o ilk çıkan seriydi.

biancoangelo
06/12/2013, 15:20
Arkadaş altı üstü reno yaa tartışılan konuya bi bak yaa. Kutu kolayı büyütseler dört teker taksalar euro ncap testinden daha başarılı çıkar. Megane diyosunuz lafım yok iyi bi tasarım ancak teneke be bilader... Yeminle kutu kola tenekesi daha sağlam. Dci motor konusuna gelirsek.
Performansdan dem vuran arkadaşlar şunu unutmasın motor hacmi yüksek bi motorla motor hacmi düşük bi motoru kıyaslıyosunuz. Elbette performans yüksek hacimli olanındır. Ancak multijet bugün avrupanın şapka çıkardığı ekonomik ve performanslı bi motordur. Eğer multiyi 1,5 hacme ulaştırırsak karşılaştırma şartları adil olacaktır. Bu şekilde bi karşılaştırmada da multi kesinlikle ipi gögüsleyecektir. Dci motor yıllardır üretilmekte ancak ülkemiz şartlarında çokda mantıklı bi motor olduğu söylenemez. Çünkü motor 1,5 neden 1,6 değil sonuçta aynı vergi diliminde ayrıca 1,3 ile kıyas yaparsak performans konusunda Ahhhh keşke 1,5 olsun dedirtecek bi motor değil 1,3 multi. Boşuboşuna devleti zengin etmektense 1,3 multi ülke şartlarında gayet mantıklı, performanslı ve ekonomik bi motor. 1,3 multi ile ibreniz bi hafta kımıldamazken 1,5 dci ile ibreniz dansöz gibi oynar. İki aracıda kullandım. 1,5 çokda cazip değil. Kullanılan karasöre bakarsak hiç cazip değil.

Şimdi burada kimse bindiği arabayı kötülemez kabulum ancak Reno yedek parça ve bakım masrafıyla Fiat asla kıyaslanamaz. Fiat ülke şartlarına ve standartlara her anlamda uygun. Reno bi çok aracım oldu. Hep pişman olmuşumdur. Hep keşke dedirtmiştir bana.

görkem koçsan
06/12/2013, 15:34
Arkadaş altı üstü reno yaa tartışılan konuya bi bak yaa. Kutu kolayı büyütseler dört teker taksalar euro ncap testinden daha başarılı çıkar. Megane diyosunuz lafım yok iyi bi tasarım ancak teneke be bilader... Yeminle kutu kola tenekesi daha sağlam. Dci motor konusuna gelirsek.
Performansdan dem vuran arkadaşlar şunu unutmasın motor hacmi yüksek bi motorla motor hacmi düşük bi motoru kıyaslıyosunuz. Elbette performans yüksek hacimli olanındır. Ancak multijet bugün avrupanın şapka çıkardığı ekonomik ve performanslı bi motordur. Eğer multiyi 1,5 hacme ulaştırırsak karşılaştırma şartları adil olacaktır. Bu şekilde bi karşılaştırmada da multi kesinlikle ipi gögüsleyecektir. Dci motor yıllardır üretilmekte ancak ülkemiz şartlarında çokda mantıklı bi motor olduğu söylenemez. Çünkü motor 1,5 neden 1,6 değil sonuçta aynı vergi diliminde ayrıca 1,3 ile kıyas yaparsak performans konusunda Ahhhh keşke 1,5 olsun dedirtecek bi motor değil 1,3 multi. Boşuboşuna devleti zengin etmektense 1,3 multi ülke şartlarında gayet mantıklı, performanslı ve ekonomik bi motor. 1,3 multi ile ibreniz bi hafta kımıldamazken 1,5 dci ile ibreniz dansöz gibi oynar. İki aracıda kullandım. 1,5 çokda cazip değil. Kullanılan karasöre bakarsak hiç cazip değil.

Şimdi burada kimse bindiği arabayı kötülemez kabulum ancak Reno yedek parça ve bakım masrafıyla Fiat asla kıyaslanamaz. Fiat ülke şartlarına ve standartlara her anlamda uygun. Reno bi çok aracım oldu. Hep pişman olmuşumdur. Hep keşke dedirtmiştir bana.
yeni megan'ı bravoyla bi kıyaslamak lazım demi :D 1.6 120 bg multijet le karşılaştırmak lazım

arenas
06/12/2013, 16:18
ben onu bunu bilmem,taksiciye bakarim.Taksiciden daha iyi bilemem bu işi..
eskiden hepsi symbole binerdi şimdi lineaya.

iPhone 'den (https://.com/m?id=1) aracılığı ile gönderildi

egeevo
06/12/2013, 16:25
Şu an bindiğim punto dan önce 7 ay kadar 1.5 dci juke aracım vardı. 1.5 dci kesinlikle muhteşem bir motor, yukarıda bir arkadaşım benzin ibreniz dans eder diyor, lütfen abartmayalım pek alakası yok, babamın 1.3 fiorino sundan az yakıyordu benim aracım. Kesinlikle sessiz, çekişi iyi ve çok az tüketen bir motor. 1.3 mj 75 hp güç/şanzuman oranı olarak bence kötü, çok fazla ses var ve inanılmaz az değerlerde yakmıyor. Kışın hele motor soğukken araba yokuşta kalkmıyor, araba dolu iken yine kalkmıyor. Ama 1.5 dci da bu tip problemler yok, belkide 1.3 ü yukarıda arkadaşımızın dediği 1.6 120 multijet ile kıyaslamak lazım...

knidos111
06/12/2013, 18:21
Şu an bindiğim punto dan önce 7 ay kadar 1.5 dci juke aracım vardı. 1.5 dci kesinlikle muhteşem bir motor, yukarıda bir arkadaşım benzin ibreniz dans eder diyor, lütfen abartmayalım pek alakası yok, babamın 1.3 fiorino sundan az yakıyordu benim aracım. Kesinlikle sessiz, çekişi iyi ve çok az tüketen bir motor. 1.3 mj 75 hp güç/şanzuman oranı olarak bence kötü, çok fazla ses var ve inanılmaz az değerlerde yakmıyor. Kışın hele motor soğukken araba yokuşta kalkmıyor, araba dolu iken yine kalkmıyor. Ama 1.5 dci da bu tip problemler yok, belkide 1.3 ü yukarıda arkadaşımızın dediği 1.6 120 multijet ile kıyaslamak lazım...

keşke ankarada olsaydımda kalkmıyor dediğin yokuşlarda nasıl kaldırılır gösterseydim...

biancoangelo
06/12/2013, 18:35
yeni megan'ı bravoyla bi kıyaslamak lazım demi :D 1.6 120 bg multijet le karşılaştırmak lazım

1,5 motoru olsaydı kıyaslardım. Ancak 1,5 yok multide. Yeşil elmayla kırmızı kıyaslanmaz illaki farklı tatlardadır.

Kıyaslanmaz Punto-Megane
Kıyaslanmaz Punto-Reno traffic
Kıyaslanmaz Punto-Kangoo
Kıyaslanmaz Punto-Laguna
Kıyaslanır Punto-Symbol (Aynı motor hacmindeyse)
Kıyaslanır Punto-Clio (Aynı motor hacmindeyse)
Kıyaslanır Punto-Sandero (Aynı motor hacmindeyse)

....

Ufak bi liste.... :melek2:

İş ekonomiye gelince Fiat bi adım önde... Özellikle dizelde Benzinli reno aracımda oldu ancak

ABNEW
06/12/2013, 18:42
Objektif olmak gerekirse hem dci nin hem de mjtd nin çok iyi motor olduğunu söylememiz gerekir.1.5dci nin 1.3 mjtd ye göre hacim kaynaklı avantajının olduğu aşikar.Alt devirlerdeki turbo boşluğunu aradaki 250cc lik fark nedeniyle çok daha az hissettirmekte dci ler.İkisi de oldukça uzun ömürlü ve sorunsuz motor.Mjtd (1.3) hala kendi hacminde dünyanın en iyi dizel güç ünitesi.Bu iki motorun da başarılı olduğunu, başka markaların da bu iki güç ünitesi taleplerine bakarak anlayabiliriz (Mercedes, Jeep, Suzuki, Opel..)

biancoangelo
06/12/2013, 18:47
Objektif olmak gerekirse hem dci nin hem de mjtd nin çok iyi motor olduğunu söylememiz gerekir.1.5dci nin 1.3 mjtd ye göre hacim kaynaklı avantajının olduğu aşikar.Alt devirlerdeki turbo boşluğunu aradaki 250cc lik fark nedeniyle çok daha az hissettirmekte dci ler.İkisi de oldukça uzun ömürlü ve sorunsuz motor.Mjtd (1.3) hala kendi hacminde dünyanın en iyi dizel güç ünitesi.Bu iki motorun da başarılı olduğunu, başka markaların da bu iki güç ünitesi taleplerine bakarak anlayabiliriz (Mercedes, Jeep, Suzuki, Opel..)

Arda bey yine noktayı koydunuz tebrikler...

comanchee
06/12/2013, 18:56
Bende 3 sene clio symboll kullanmış biri olarak yazıyorum. Şu an ki puntom da 90 hp her şeyi iyi güzel ama alt devirler clio daha canlıydı ve klima açık yokuş performansı punto da yok ama şu da bir gerçek punto daha az yakıyor ve 2000 devirden sonra farkını ortaya koyuyor beni ses konusunda çok rahatsız etmiyor güven donanım dersen zaten cliodan çok üstün.

bunun nedeni multijetle dci aradasındaki 220 cc hacim farkı.Sırf bu yüzden turbonun efektif çalışma devrine gelene kadarki geçen zaman kısmında dci motor haliyle atak olacaktır.

@ABNEW yazdığını görmeden aynı şeyleri yazmışız.pişti oldum

nrcnft
06/12/2013, 20:51
Burada konum var puntom vardi 1 ay surdum sonra sutladim bu kadar kalitesiz tsngir tungur arac olnaz. Adamdaki cahillige bir ust segment megane bir alt segment puntodan konforlu diyor disarda soyleme guler gecerler bir onceki arcim focudan bile daha konforlu megane ama yol tutusda focus cok ustun tabiki. Bir daha punto mu tovbe alt segmenti ust segmentten daha konforlu bulacak kadwr fanatiklesilmis. Puntoda bacagini bile acamazsin rahat rahat yayolmazsin biraz mangikli ol lutfen

nrcnft
06/12/2013, 20:54
1,5 motoru olsaydı kıyaslardım. Ancak 1,5 yok multide. Yeşil elmayla kırmızı kıyaslanmaz illaki farklı tatlardadır.

Kıyaslanmaz Punto-Megane
Kıyaslanmaz Punto-Reno traffic
Kıyaslanmaz Punto-Kangoo
Kıyaslanmaz Punto-Laguna
Kıyaslanır Punto-Symbol (Aynı motor hacmindeyse)
Kıyaslanır Punto-Clio (Aynı motor hacmindeyse)
Kıyaslanır Punto-Sandero (Aynı motor hacmindeyse)

....

Ufak bi liste.... :melek2:

İş ekonomiye gelince Fiat bi adım önde... Özellikle dizelde Benzinli reno aracımda oldu ancak

Dogru soyluyorsun kardesim kiyaslanmaz ama kisyaslayip da puntoyu ustun bulanlar bile var :w00t2000: ben ilk basta kiyasladim cunku punto evo fiyatina ust segment megane 3 alma imkaji var yol gostermeek acisindan yani

biancoangelo
06/12/2013, 21:10
Dogru soyluyorsun kardesim kiyaslanmaz ama kisyaslayip da puntoyu ustun bulanlar bile var :w00t2000: ben ilk basta kiyasladim cunku punto evo fiyatina ust segment megane 3 alma imkaji var yol gostermeek acisindan yani

İşte herkes fiyatı kadar konuşuyor. Demekki bi fark var.

nrcnft
06/12/2013, 21:50
İşte herkes fiyatı kadar konuşuyor. Demekki bi fark var.
Sahin dogan da bu memelekette 12 15 bine gidiyor birazda faca ise faca sahin yazar 18 bine dayarsiniz.
Fransiz grubu alinaz diyen zatlar butun araclar kasa atladi yenilendi pejo olsun citroen olaun siz hala bravo diye sayiklayin yola cik bakalim kac tane bravo var puntoyu sagsan soldan cektir genislet al sana bravo

görkem koçsan
06/12/2013, 21:56
Burada konum var puntom vardi 1 ay surdum sonra sutladim bu kadar kalitesiz tsngir tungur arac olnaz. Adamdaki cahillige bir ust segment megane bir alt segment puntodan konforlu diyor disarda soyleme guler gecerler bir onceki arcim focudan bile daha konforlu megane ama yol tutusda focus cok ustun tabiki. Bir daha punto mu tovbe alt segmenti ust segmentten daha konforlu bulacak kadwr fanatiklesilmis. Puntoda bacagini bile acamazsin rahat rahat yayolmazsin biraz mangikli ol lutfen
laflarına dikkat et sen bana cahil diyemezsin sen kendi cahilliğine bak fiat punto forumunda puntoyu kötülüyosun bunu başka yerde yapma adamı döverler! sen kendi boktan arabana bak.

ligdevi
06/12/2013, 22:22
Kardeş puntodan madem şikayetçisin ne güzel meganında var ne işin var punto forumunda, git reno forumlarında takıl, temiz araç almazsınız, sonra problem çıkardımı o marka kötü oluyor ve o marka özellikle fiat sa, bugün 2014 megane ve clio inceledim iş yerinde sıfır alınmış, malzeme kalitesi inanılmaz kötü, direksiyon bildiğin kangoo direksiyonu, torpido sert plastik, tavan ve arka diz mesafeleri abartmıyorum senin o beğenmediğin puntodan daha dar, arkadaş boş bulundu herhalde focus-megane-punto kıyası yapmış, segment ve arabadan anlamadığı belli :D

knidos111
06/12/2013, 22:33
bir forumda arkadaş renonun D segmentinden latitude almış,reno niye alınmaz anca bu kadar anlatılır

RENAULT LATITUDE 1.5 FULL PROBLEMLERİ VE PİŞMANLIKLARI (https://resim.donanimhaber.com/m_66006893/tm.htm)

''Değerli Arkadaşlar,

Tam olarak 2011 Mayıs ayında latitude araç satın aldım bununla iligili memnuniyetsizliğimi paylaşmak istiyorum öncelikle araçla ilgili bilgileri paylaşayım.

RENAULT LATITUDE
GRI
1.5 dCi 110 bg
CAM TAVAN
NAVIGASYON
BOSS MUZİK SİSTEMİ
GERİ GÖRÜŞ KAMERASI
DERİ KOLTUK
ISITMALI KOLTUK
UC BOLGE KLIMA
VIRAJLARDA DONEN FARLAR V.S.

EVET, YAKLAŞIK 18 AYDIR KULLANMAKTA OLDUĞUM ARACIN ÖNCELİKLE YAKINTINDAN BAHSEDEYİM, HERKES BİLİRKİ KATOLOGTAKİ YAKIT DEĞERLERİ İLE GERÇEK ANLAMDAKİ YAKIT DEĞERLERİ FARKLILIK GÖSTERİR AMA BU MAKUL BİR SEVİYEDE GERÇEKLEŞİR, BENİM ARACIMDA KATALOG DEĞERİ ORTALAMA 5 OLARAK BELİRTİRKEN GERÇEK ANLAMDA 8 LT YAKIYOR, BENİM İYİ KULLANAMADIĞIMI DÜŞÜNEBİLİRSİNİZ, SERVİSE GÖTÜRDÜM VE YETKİLİ USTAYLA UZUN BİR TEST YAPTIK Kİ GÖRSENİZ GÜLMEKTEN ÖLÜRSÜNÜZ OLE TİTİZ KULLANIYKİ AMA MALESEF 7.4 UN ALTINA İNEMEDİĞİ GİBİ BU ORAN HİÇ GERÇEKÇİ DEĞİL ÇÜNKÜ YAPTIĞIMIZ TESTİN KULVARI ŞEHİRLER ARASI FORMATINDAYDI YANİ HİÇ IİIĞA TAKILMADAN DURMADAN 30 KM GİTTİK GELDİK, HERNEYSE BAHSETTİĞİM GİBİ YAKIT ANLAMAINDA SINIFTA KALDI,

2: ARAÇIN FABRIKASYON BİR PROBLEMİ OLDUĞUNU SERVİSE GİDİNCE ANLATTILAR, (BEN GİTMESEM ÇAĞIRMAYACAKLAR) ARAÇ 60 KM ÜZERİNDE KAÇLA GİDERSENİZ GİDİN EN UFAK BİR ÇUKUR V.B. GEÇERKEN TABİRİ CAİZSE KIÇI ATIYOR , SUREKLİ SAVRULOY VE TOPARLAMAK HAKKATEN SIKINTI VE ZOR Kİ BEN ŞEHİRLER ARASI ORTALAMA 150 160 KM GİDİYORUM BU HIZLARDA DEFALARCA KAZA RİSKİ ATLATTIM, İNANILMAZ DERECEDE SAVRULUYOR, VELHASIL SERVİSE GİDİNCE BUNUN KALİBRASYON HATASI OLDU CİHAZA GİRİP TEKRAR KALİBRE ETMELERİ GEREKTİĞİNİ SÖYLEDİLERKİ BUNU YAPTIKTAN SONRA YEPYENİ BİR ARAÇ OLDU, ARABA YOLA OTURDU GERÇEKTEN... FAKAAAT BUSEFERDE BİR FABRİKASYON HATA DAHA İSTİHBARATINI İZMİR BAYİSİNDEN ALDIM SAÇMA SAPAN YERSİZ GELEN SESLER VAR ARAÇTA VİRAJLARDA HANİ ROT BAŞLARI ÖLÜRDE KRONİK BİR SES ÇIKARTI AYNE O ŞEKİLDE, BUNUDA ARŞTIRDIĞIMDA YİNE RENAULTLARDA KRONİK HATA "DENGE ÇUBUKLARI" DEĞİŞMESİ GERİYOY, ONUDA BEKLİYORUZ SİPARİŞ VERİLDİ GELECEK İNŞALLAH,

3: MÜZİK SİSTEMİNİN İŞLETİM SİSTEMİ (NAVİGASYONDEĞİL ) DENGESİZ ÇALIŞAN İŞLETİM SİSTEMİ VAR Kİ TLF REHBERİNİ SAĞLIKLI BİR ŞEKİLDE ATAMADIM BİR TÜRLÜ Kİ BAKMAYIN ELEKTRONİĞE HAKİMİMDİR, DELİSİYİMDİR YANİ, BENİ ÇOK ZORLADI Kİ HALA REHBER AKTARAMDIM,

4: BOSS MUZİK SİSTEMİ DİYORUZ AMA ÖN SOL TWİTER CIZIRTI YAPIYOR SERVİSE GİTTİK CIZIRTI TESPİT EDİLDİ 2 AYDIR TWİTER GELECEK AMA BU ARADA BEN BAŞKA KURUMSAL BİR MÜZİK SİSTEMLERİ MAĞASASINDAN, TEİTER TAKTIRDIM CIZIRTI DEVAM EDİYOR UZMANIN DEDİĞİNE GÖRE BAGAJDAKİ ANFİDEN MİŞ, BAKALIM KENDİ SERVİSİM TWİTERI TAKTIĞINDA BU SORUNA NASIL BİR CÖZÜM BULACAKLR.

5: HİÇ SİLECEK LASTİĞİ DEĞİŞTRİRKEN KIPKIRMIZI KESİLDİNİZMİ, MUHTEMELEN BUDA FABRİKA HATASI, SİLECEĞİ DİKLEŞTİREMİYORSUNUZ LATİTUDEDE ÇÜKÜ ÖN KAPUTUN BİRLEŞTİĞİ YERE DENK GELİYOR BİRAZ ZORLARSANIZ CİDDİ BİR CİZİKLE KALDIRABİLİRSİNİZ, AMA BU O KADAR ZORKİ CİZİĞİ GÖZE ALSANIZ BİLE DİK KALMIYOR KAPUT UN BASKISI SONUCUNDA , BENDE OLDUĞU GİBİ UCUNDA SİLECEK YOKKKEN DİKLEŞTİRDİM TAM YENİSİNİ TAKACAMKİ GÜÖMMMMMM METAL KISMI CAMI PATLATTI :-) MALESEF BÖLE SALAK Bİ ŞEY.

6: 18 AY BOYUN ÖN KAPUTU SADECE SU DOLDURMAK İÇİN AÇTIM BUNUDA TOPLASANIZ 18 DEFA FALAN OLSA GEREK, BU BUGUN KAPUT KAPAĞINI KALTIRDIĞIM DA ONU AÇIK TUTAN AMARTİSÖLER KAPUT U TUTAMIYOR ÖLMÜŞ, KÜT DİYE GERİ DÜŞÜYOR... BU KADAR ADİ BİR MALZEME

7: DİREKSİYON SİMİDİM Kİ (ARAÇTA UV CAM FİLMİ VARDIR) KAVLADI HER YERİ O DERİ DİREKSİYONDAN ESER KALMADI,

8:HANİ KIYASLAMA OLMASIN AMA FLUANCE MEGANE DE BİLE HATTA ALT SINIF ARAÇLARDA BİLE EMNİYET KEMERİ SİNYALİ (YOLSU İÇİN) LATİTUDE DE YOK :-)

9:REKLAMLARDA EN ÇOK VURGULANAN ÖZELLİKLERİNDEN BİRİSİDE KOKU "PARFUM" ŞİMDİ BUNU KARTUŞU 2 TANE ALIYOR, VE YANLIŞ HATIRLMIYOSAM HER BİRİ 25 TL GİBİ FAHİŞ BİRR FİYATTAN SATILIYOR Kİ KOKUYI SADECE TAKTIKTAN 1 HAFTA SONRASINA KADAR ALABİLİYORSUNUZ. ONDAN BİTTİ KOKU MOKU YOK....

10: MASAJ KOLTUGU NE MASAJ NE MASAJ, TAMAM BİR TAILAND LI MASOZ KADAR BEKLENTİM YOK AMA ÇOK SAÇMA BİR MANTIĞI VAR, BAŞKA ARAÇLARDA TECRÜBE EDİNMEDİĞİM İÇİN ÇOK BİR ŞEY DİYEMİYORUM AMA HİÇ BİR İŞE YARAMIYOR VALLA, KULLANMIYORUM, ARKANIZDA 3 TAN BALON KOYMUŞLAR SIRAYLA ŞİŞİP ŞİŞİP İNİYOR...

11:ARKA PENCERE PERDELİRİ KAPALIYKEN SAKIN HAAA PENCEREYİ AZICIK BİLE AÇMAYIN ÇAT DİYE TUTUNDUĞU PLASTİK KLİTLE BERABER AŞŞAĞI İNİYOR,...

12 EMİN OLUN ŞÖLE BİR 5 MADDE DAHA YAZABİLİRİM AMA BENCE BUKADAR YETERLİ

EVET BU ARACI DÜŞENEN ARKADAŞLARA UMARIM FAYDASI OLMUŞTUR BU BİLGİLERİN, BEN ŞU ANDA ELDEN ÇIKARMAYA ÇALIŞIYORUM, VE TABİKİDE DÜNYANIN EN İYİ ARABASI OLAN VOLVO YA TERFİ ETMEK İSTİYORUM...

HERKESE TEŞEKKÜRLER.....

LÜTFEN VARSA SİZDE SIKINTILARINIZI EKLEYİN.....

----------------------------------------------------------EKLENTİ------------------------------------------------------------------------
BU KONUYU AÇTIKTAN SONRA, KONUYA YORUM YAZAN ÇOK FAZLA İLGİLİ OLDU, ÖNCELİKLE TEŞEKKÜR EDERİM, AMA BUNLARIN ARASIN PROVAKASYON YAPTIĞIMI YAZAN DOSTLARA, ARAC SAHİBİ OLMADIĞIMI SOYLEYEN ARKADAŞLARA ÖZEL OLARAK VE ŞU VOLVO MESELESİ İLE İLGİLİ YORUM YAPMA İHTİYACI DUYDUM, VOLVODAN BAŞLAYAYIM, VOLVO "BENİM" İÇİN DÜNYANIN EN İYİ ARABASI, BU TAMAMEN GÖRECELİDİR, BENİM VOLVOYKEN BAŞKASININ HYUNDAI GETZ DIR KİMİSİ İÇİNDE FERRARİDEN AŞŞAĞISI EŞŞEKTİR, BU GÖRECELİ BİR KAVRAMDIR, (ANLADIĞIM KADARIYLA ARAMIZDA GÖRECELİLİK KAVRAMININ NE OLDUĞUNU BİLMEYEN ARKADAŞLARADA AÇIKLAMA YAPAYIM "KİŞİDEN KİŞİYE DEĞİŞİKLİK GÖSTEREN DEMEKTİR" DİĞER ARKADAŞLARDAN ÖZÜR DİLEYEREK BU AÇIKLAMAYIDA YAPTIĞIMA GÖRE ARACIN BANA AİT OLDUĞU ISPATLAMAK ADINA YANINDA FOTOĞRAF ÇEKTİRDİM, ŞAKA ŞAKA, SADECE ARACIN FOTOLARINI EKLİYORUM , AYRICA SON FOT YAKIT ORTALAMSI İLE İLGİLİ BEN YANLIŞ YAZMIŞIM 9 UN ALTINA İNMİYOR, BAZI ARKADAŞLAR RENO NUN 8 İN ÜZERİNDE YAKAN ARACI YOK DESEDE, ŞİMDİLİK FOTOSUNU GÖNDERDİM, İNŞALLAH YARINDA ORTALAMALARI SIFIRLAYIP VİDEO KAYIT OLARAK PAYLAŞACAĞIM GÖSGERGELRİ, TEKRAR TEŞEKKÜR EDERİM, VOLVOYA TAKILMAYIN O BENİM MESELEM, SİZ YAZDIKLARIMLA İLGİLİ ELEŞTRİDE BULUNUN TEŞEKKÜRLER....

(BU METNİN ALTINA FOTO EKLEYEMEDİM MUHTEMELEN EN SON SAYFAYA ATMIŞTIR...''

celenlee
06/12/2013, 23:37

Her yorumu anlıyorum da bu nedir ya :)
Ncap demişiniz de girip bakmamşınız sanırım?

Fiat Grande Punto | Euro NCAP - For safer cars crash test safety rating (https://www.euroncap.com/tests/fiat_punto_2005/238.aspx)

Renault Megane | Euro NCAP - For safer cars crash test safety rating (https://www.euroncap.com/tests/renault_megane_2002/146.aspx)

celenlee
06/12/2013, 23:47
meganmı gülerim buna megan'da punto kadar konfor yok. yeni meganda çukurdan geçiyoruz kafam tavana değecek zıplamaktan kalastan beter bi eski kasasıda kötüydü. bence en iyi megan o ilk çıkan seriydi.

44BIN'de GP aldım, 2yıldır 24BIN km yaptım, 2007-2011 arası da MeganeII kullandım, Megane III'ü bilmem ama Megane II ile GP'mi kıyaslayamıyorum konfor açısından. Megane ile 700km iki küçük molayla gelebiliyorken, bu aracımla 300-400 sonrası eziyet geliyor. Abartmaya gerek yok sonuçta B sınıfı bir araç bu! Anormal bir durum yok ortada.

Anormal olan C sınıfı, 1.5 motor olan bir araç ile B sınıfı 1.3 motoru olan bir aracı karşılaştırmak oluyor.
Sanderodan,Clio,Megane hatta Latitude a kadar yürümüş konu :) iyice çığrından çıkmış.

İŞİN ÖZÜ
1.3 Multijetin 3 temel avantajı var o kadar:
Motor Ömrü
Vergi Avantajı
Y.Parça Fiyatı avantajı

**Ki motor ömrü yeterince etkili bir parametre benim için.

ykaya1983
06/12/2013, 23:54
Renault bence önce araç konsolu ve iç mekan yapmayı öğrensin.clio dan megane kadar hepsinde de basit kalitesiz bir malzeme kullanılmış.Bir aracın çok satması iyi olduğunu göstermez ayrıca.Clio 4 hakkında donanımhaber de yazılanları fanatik renocu arkadaşın okuması gerek bence.

görkem koçsan
07/12/2013, 00:06
44BIN'de GP aldım, 2yıldır 24BIN km yaptım, 2007-2011 arası da MeganeII kullandım, Megane III'ü bilmem ama Megane II ile GP'mi kıyaslayamıyorum konfor açısından. Megane ile 700km iki küçük molayla gelebiliyorken, bu aracımla 300-400 sonrası eziyet geliyor. Abartmaya gerek yok sonuçta B sınıfı bir araç bu! Anormal bir durum yok ortada.

Anormal olan C sınıfı, 1.5 motor olan bir araç ile B sınıfı 1.3 motoru olan bir aracı karşılaştırmak oluyor.
Sanderodan,Clio,Megane hatta Latitude a kadar yürümüş konu :) iyice çığrından çıkmış.

İŞİN ÖZÜ
1.3 Multijetin 3 temel avantajı var o kadar:
Motor Ömrü
Vergi Avantajı
Y.Parça Fiyatı avantajı

**Ki motor ömrü yeterince etkili bir parametre benim için.
abartmıyorum ama puntonun amortisör konforunu kolay kolay bi arabaya değişmem.megandaki çok sert amortisör ondan bahsettim zaten iki arabayla bi çukura girin ya da bi tren yolundan geçin biri megane,öbürü punto olsun aradaki farkı o zaman anlarsınız hele bizim arabaların arka koltuğunda hiç seyahat ettiyseniz sallana sallana gidersiniz o derece yumuşak ve konforlu .tabi bu göreceli bi kavram honda cıvıc te öyle daha önce bahsetmiştim zaten, çok sert amortisör var ondada tak tak ses bile çıkarıyodu. ama dikkat ederseniz bizim puntolarda kolay kolay böyle bişey olmuyo amortisör çok güzel emiyo sarsıntıyı.

görkem koçsan
07/12/2013, 00:10
ayrıca bakın yeni clıo https://www.youtube.com/watch?v=J0xCxNvHL70 şu görüntüyü gördükten sonra kralı olsa o araba ve firma bitmiştir benim için.

ThePhenoM
07/12/2013, 00:28
2013 model 2.0 multijet doblo kullanma imkanım oldu şu kadar söyliyim inanılmazzzz. Punto'da 2.0 multijet olsa piyasadaki turbo benzinliler yanına yaklaşamaz, supersportlarla yarışır.. 1,3 ile 15 kıyaslanamaz ayrıca

erenemre
07/12/2013, 00:55

yalan söyledğin nasılda belli b sınıfı içinde en geniş araçlardan biridir grande punto hatta kardeşi corsa ile beraber oldukça ferah bir kabini var ayrıca megane dediğin tenekeyide iyi bilirim c sınıfı olsa ne yazar her tarafından adilik akan sürekli elektronik arıza veren bir araç dayımda vardı zar zor sattı aracı madem renault fanısın git reno forumunda takıl

celenlee
07/12/2013, 01:22
zaten iki arabayla bi çukura girin ya da bi tren yolundan geçin biri megane,öbürü punto olsun aradaki farkı o zaman anlarsınız

44BIN'de GP aldım, 2yıldır 24BIN km yaptım, 2007-2011 arası da MeganeII kullandım(20BIN km kadar), Megane III'ü bilmem ama Megane II ile GP'mi kıyaslayamıyorum konfor açısından. Megane ile 700km iki küçük molayla gelebiliyorken, bu aracımla 300-400 sonrası eziyet geliyor.

Sizce yeterli değil mi? İkisyle de 20BIN km üstü yol yapmışım.
Halan daha megane ile biryerlere gidiyorum ve kendi aracıma geçiş yapıyorum. Farkı çok net anlayabiliyorum.

MegII ile MegIII arasında çooook fark varsa onu bilemicem ;) MegIII kullanmadım.

Zaten demişim Megane III'ü bilmem amma MeganeII'yi kusra bakmayın da, GP ile gömemezsiniz :) Hele ki onca deneyimim varken...

&&&
B sınıfı araçlar arasında Punto 10numaradır eyvallah da, C sınıfı bir çok araç TABİKİ de puntolarımızdan daha konforlu olacak..(Çok sert süspansiyonlu versyonlar hariç...)

nrcnft
07/12/2013, 01:24
Merak etmeyin reno forumundada ford forumundada uyeligim var siz burada oturun kendi kendinize aman punto ne iyi ama punto ne guzel diye avunun durun. Hayir gorende mercedese bindiklerinj sanar. Ben megan com iyi demiyorum ama birisi kalkmis diyorki fransiz arac alinmaz. Neye gore alinmaz 100 milyar para varda biz mi megana biniyoruz. Ha puntodan kat kat ustun orasi ayri konu. Puntom vardi bir ay once o yuzden bu forumdayim ha fena arac degildi donanimliydi yolda durmoyordu segment olarak zaten arkadasin dedigi kiyaslanamaz ama kiyaslayipda punto iyi diyene disarda kimse agziyla gulmez. Diger forumda millet fiattan uzak durun diyor bu garibanda tofasdan bozma fakirde altinda auidi varmis gibi ahkam kesiyor benim lafim ona. Reno fiar citroen pejo bunlsr ford wv honda seat bmw vs forumlsrds dislanan araclar. Hadi onlarin araclari kaliteli disliyor da sana ne oluyor allahin tofasdan bozma fiatiyle neyine artistlik yapiyon onu anlamadim. Ha citroen ve pejo cok iyi atilim yapti fiat yine bu saydiklarimin icinde en geride kalan. Neyse aslanim sen polyanacilik oynamaya devam et guzel arwba guzel hadi bakim

diger bir konu punto forumunda puntoyu karalama demis ne oldu karsit gorusleri hazmedemiyormusun. Fiatin bi puntosu vsr birde doblosu birde sadece bu forumda adi gecen bravosu ama yollsrda hic olmayan bravosu.

görkem koçsan
07/12/2013, 01:29
Sizce yeterli değil mi? İkisyle de 20BIN km üstü yol yapmışım.
Halan daha megane ile biryerlere gidiyorum ve kendi aracıma geçiş yapıyorum. Farkı çok net anlayabiliyorum.

MegII ile MegIII arasında çooook fark varsa onu bilemicem ;) MegIII kullanmadım.

Zaten demişim Megane III'ü bilmem amma MeganeII'yi kusra bakmayın da, GP ile gömemezsiniz :) Hele ki onca deneyimim varken...
ben anlatamıyorum sanırım ben kofor farkını genişliğiyle aracın gidişiyle kastetmedim amortisör konforundan bahsettim, bi megane amortisörü punto amortisörümü onu demek istiyorum gp. zaten her koşulda üstünde. megane 2'den. fire motorla , 75 lik multijet motor performansı haricinde.

nrcnft
07/12/2013, 01:36
Arkadas o kadar cahil ve bilgisiz ki yukarids link vermis halbuki forum puntonun city arizasi ile dolu youtubede binlerce fiat araclsri hakkinda sorun bulabilir. Bir tane clio boya atti diye marks bitmistr diyor cahillige bak. Sifir focus alip sorunu olan bir suru surucu var gof alip jetta alip sorunu olan bir suru insan var yasin kac senin bu arada 17 18 den fazla oldugunu dusunmuyorum. Bosuna yormayim kendimi diger arkadaslarinida gonlunu kirmayi m umarim ne demek istedigi bir onceki ilefide anlasilmisttir.

Ozet ile fiat puntoya binen birisini reno pejo citrone binilmez diyerek ahkam kesmesi abeztle istigaldir bir sey bilmediginin ve kibirliligin kanitidir. Adam auidi a 5e biniyor yine boyle ukala ukala konusmuyor erdemli insan olmak farkli bir seydir. Once bindigin araca don bir bak derler adama.

görkem koçsan
07/12/2013, 01:37
Merak etmeyin reno forumundada ford forumundada uyeligim var siz burada oturun kendi kendinize aman punto ne iyi ama punto ne guzel diye avunun durun. Hayir gorende mercedese bindiklerinj sanar. Ben megan com iyi demiyorum ama birisi kalkmis diyorki fransiz arac alinmaz. Neye gore alinmaz 100 milyar para varda biz mi megana biniyoruz. Ha puntodan kat kat ustun orasi ayri konu. Puntom vardi bir ay once o yuzden bu forumdayim ha fena arac degildi donanimliydi yolda durmoyordu segment olarak zaten arkadasin dedigi kiyaslanamaz ama kiyaslayipda punto iyi diyene disarda kimse agziyla gulmez. Diger forumda millet fiattan uzak durun diyor bu garibanda tofasdan bozma fakirde altinda auidi varmis gibi ahkam kesiyor benim lafim ona. Reno fiar citroen pejo bunlsr ford wv honda seat bmw vs forumlsrds dislanan araclar. Hadi onlarin araclari kaliteli disliyor da sana ne oluyor allahin tofasdan bozma fiatiyle neyine artistlik yapiyon onu anlamadim. Ha citroen ve pejo cok iyi atilim yapti fiat yine bu saydiklarimin icinde en geride kalan. Neyse aslanim sen polyanacilik oynamaya devam et guzel arwba guzel hadi bakim

diger bir konu punto forumunda puntoyu karalama demis ne oldu karsit gorusleri hazmedemiyormusun. Fiatin bi puntosu vsr birde doblosu birde sadece bu forumda adi gecen bravosu ama yollsrda hic olmayan bravosu.
merak etme biz mutluyuz bu şekilde bize göre mercedes,hatta dünyanın en iyi arabaları. sen niye bu kadar çok biliyodunda allahin tofasdan bozma fiatını aldın hee? sen kendi tenekeni başka yerde mercedes sınıfına sokmaya çalış burası bizim çöplüğümüz.

nrcnft
07/12/2013, 01:44
merak etme biz mutluyuz bu şekilde bize göre mercedes,hatta dünyanın en iyi arabaları. sen niye bu kadar çok biliyodunda allahin tofasdan bozma fiatını aldın hee? sen kendi tenekeni başka yerde mercedes sınıfına sokmaya çalış burası bizim çöplüğümüz.
O zaman 23 bin liram vqrdi ona gucum yetiyordu onu alabildim. Ama sen olayi kavfayamadin be ona yaniyorum. Sonra rabbim nasip etti az daha param oldu sattim bunu aldim insallah biraz daha param olursa jetta alirim skinti yok. Punto sinia en alinabilir arac benim sen gibi on ysrgilsrim ve kibirim yok ona binilmez buna binilmez diye ahkam kesmiyorum. Kustahlik yapmiyorum. Bilmem anlatabildim mi?

biancoangelo
07/12/2013, 01:49
RenoculaR ....... gidin kendi forumunuzda yazın...... İnsanı zorla çileden çıkarıyonuz.

Sitenizin adı : teneketıntın.com.tr Sabır sabır sabır bu ne ya habire biz efendilik yapıyoz. insan biraz beyefendi olur kibar kibar konuyu kendimizce izah ettik nedir yani bu kadar zorunuza giden, ben biz puntocular arabamızdan memnunuz. Bayılıyoruz. sizin kral arabanıza 10 da çeker.
Ayranınız yok içmeye tahtaravanla gidiyonuz mıçmamaya. Bir ampulu 100 Tl olan arabadan bize hayır gelmez bilader.

herif daha 2 günlük üyelikle burada gelmiş reno reklamı yapıyo. Reklamını git yukarıdaki sitede yap arkadaş. Puntonun ne olduğunu bilmez gelir burada hava yapar. kusura bakmada burada havanı gazını alıverirler bilader. laflarına dikkat et. klavye delikanlılığıda yapma. Bizim üyelerde lütfen şunlara yüz vermeyiniz. Adamlar bizim forumda efelik yapıyo işte. Bide bu adamlar hala şahin, doğan muhabbeti yapıyo. Bilgisiz, kültürsüz ne konuştuğunu bilmeyen cahil insanlar bunlar.
Hiç kimseden bilerek alıntı yapmadım azıcık üstüne alınan yazsın.

görkem koçsan
07/12/2013, 01:50
O zaman 23 bin liram vqrdi ona gucum yetiyordu onu alabildim. Ama sen olayi kavfayamadin be ona yaniyorum. Sonra rabbim nasip etti az daha param oldu sattim bunu aldim insallah biraz daha param olursa jetta alirim skinti yok. Punto sinia en alinabilir arac benim sen gibi on ysrgilsrim ve kibirim yok ona binilmez buna binilmez diye ahkam kesmiyorum. Kustahlik yapmiyorum. Bilmem anlatabildim mi?
çok farklı konuşcam az daha hakaret etmeye devam et, o zaman göreceksin cahilliği küstahlığı anlatabildimmi? benim ön yargım seni ilgilendirmez sende istediğine ön yargılı ol o da beni ilgilendirmez, burda konuşuyosak az çok yaşadığımız tecrübelerden ötürü biz yaşadık kimse sıkıntı çekmesin diye konuşuyoruz sana ne oluyo.

nrcnft
07/12/2013, 01:54
çok farklı konuşcam az daha hakaret etmeye devam et, o zaman göreceksin cahilliği küstahlığı anlatabildimmi? benim ön yargım seni ilgilendirmez sende istediğine ön yargılı ol o da beni ilgilendirmez, burda konuşuyosak az çok yaşadığımız tecrübelerden ötürü biz yaşadık kimse sıkıntı çekmesin diye konuşuyoruz sana ne oluyo.
City arizasi veren onlarca punto sahibine de seslen o zaman

görkem koçsan
07/12/2013, 01:57
sanane arkadaş burası fiat punto forumu forumda bilmeyen yok zaten bu arızayı, değişiyo zaten cıty iyi niyet garantisinden benimkini arıza çıkarmadan değiştiler.

celenlee
07/12/2013, 02:00
ben anlatamıyorum sanırım ben kofor farkını genişliğiyle aracın gidişiyle kastetmedim amortisör konforundan bahsettim, bi megane amortisörü punto amortisörümü onu demek istiyorum gp. zaten her koşulda üstünde. megane 2'den. fire motorla , 75 lik multijet motor performansı haricinde.

Ben de motorunda ya da genişliğinden bahsetmiyorum zaten.

Yolun hissini şöföre aktaran şey en temelde Süspansiyon ve Koltuk zaten :)
*Bir de oturuş pozisyonu var tabi..

Eşim bile Puntoyu aldığımızda hemen farketti :)
100km üstü hızlarda yoldaki pürüzleri artık daha çok hisseder olduk, "Neden KOVALAK gibi kullanıyorsun" diye tepki gösterdi ki, halbu ki, aynı hızlarda seyrediyorum, tek fark süspansiyon. Yani sınıf farkı dedim geçtim, takılmadım yani.

akselerbol
07/12/2013, 02:05

İyice saçmalamaya başlamışsın. Ben puntoyu almadan önce çok clio 4 aradım. Bir tanesi ile anlaştım alacak iken bir tanıdığımız geldi 1.2 clio 4 ile ben yaktım başımı sen yakma dedi bindim bir tur attım süspansiyon sert ön konsolda gıcırtı çok ön takımdan tencere kapağa vurur gibi ses geliyordu rüzgar sesi cabası 2008 punto çok iyi değil belki de ama puntoyu kullandıkdan sonra clio 4 alsam pişman olurdun. Bu arada clio 4 700 km idi.

görkem koçsan
07/12/2013, 02:05
Ben de motorunda ya da genişliğinden bahsetmiyorum zaten.

Yolun hissini şöföre aktaran şey en temelde Süspansiyon ve Koltuk zaten :)
*Bir de oturuş pozisyonu var tabi..

Eşim bile Puntoyu aldığımızda hemen farketti :)
100km üstü hızlarda yoldaki pürüzleri artık daha çok hisseder olduk, "Neden KOVALAK gibi kullanıyorsun" diye tepki gösterdi ki, halbu ki, aynı hızlarda seyrediyorum, tek fark süspansiyon. Yani sınıf farkı dedim geçtim, takılmadım yani.
bence öyle değil neyse bu göreceli bi kavram.

biancoangelo
07/12/2013, 02:11

Reno çok mu saorunsuz ne yapmaya çalışıyosun arkadaşlarımızı banlatmaya mı çalışıyosun. Amacın ne açık açık yaz. Rahatla yaaa

Görkem uymaaa ..... sakin oll metiin ol. Boşver.

nrcnft
07/12/2013, 02:13
Okursan anlarsin amacimi

biancoangelo
07/12/2013, 02:14
Okursan anlarsin amacimi

Okuyorum baştan sona art niyet hissettiriyosun. Madem ikna etmeye çalışıyosun bunları pm at. Kendi başınıda başkasınınkinide yakma.

nrcnft
07/12/2013, 02:16
Okuyorum baştan sona art niyet hissettiriyosun. Madem ikna etmeye çalışıyosun bunları pm at. Kendi başınıda başkasınınkinide yakma.
baskzlarinin kullandigi markalsra saygili olacsksiniz sonra saygi bekleyeceksiniz

görkem koçsan
07/12/2013, 02:18
baskzlarinin kullandigi markalsra saygili olacsksiniz sonra saygi bekleyeceksiniz
olmuyoz arkadaş zorundamıyız renault forumu değil burası. isterse bugatti olsun.

biancoangelo
07/12/2013, 02:19

saygısız değilizki saygısız olsaydık bi yoluna bakar senı banlattırırdık. Sen bence saygılı değilsin. mesajlarını emir kipinde yazıyosun mesela. Sana kanıt video gösterilmiş halaa doğrudur evet demiyosun.
Biz araçlarımızın malum hatalarını kabul ediyoruz sen aracının hatalarına kulak tıkıyosun. Yapma bu kimseye fayda getirmez karşındakileri inatlaştırırsın. ılımlı olalım herkes sakin sakin yazışsın.

Reno teneke dedik sanki bizim ki değil. Biz kendi aracımıza tank gibi demedik ki.

biancoangelo
07/12/2013, 02:21
olmuyoz arkadaş zorundamıyız renault forumu değil burası. isterse bugatti olsun.

Görkem kardeşim lütfen sakin yazalım yaa. Bu kimseye fayda getirmez.

nrcnft
07/12/2013, 02:21
Anlasilmistir konu umarim. Bugatti mi ? Italyan degil mi o ?

biancoangelo
07/12/2013, 02:22
Artık bu konu kapansın gereksiz yazıyoruz. herkesi sakinliğe davet ediyorum.

biancoangelo
07/12/2013, 02:23
arkadaşlar k.bakmayın. forum yöneticeileri sizde k. bakmayın benden günah gitti! benim cruıse control konusundada yorum yapmış sana açık açık konuşuyorum o cruıse control kolunu senin bi tarafına sokarım hee yetmezse sinyal koluda var. en sonunda küfür ettirdin bana.

Görkemcim lütfen sil rica ediyorum.. Bak bi sürü adam durumdan haz alıyo bi kişide demiyo ki yazmayın diye. Bu mu ya forum kardeşliği

alixxx
07/12/2013, 02:24
arkadaşlar k.bakmayın. forum yöneticeileri sizde k. bakmayın benden günah gitti! benim cruıse control konusundada yorum yapmış sana açık açık konuşuyorum o cruıse control kolunu senin bi tarafına sokarım hee yetmezse sinyal koluda var. en sonunda küfür ettirdin bana.

Görkem sus artık birader boşver herkes kimin ne olduğunu biiliyor sus o yüzden.

görkem koçsan
07/12/2013, 02:24
Görkemcim lütfen sil rica ediyorum..
abi benim emeğimle resmen dalga geçmiş,ben taa ankaraya gittim onu yaptırmak için günlerce uğraştım polyana diyo bana ya okusana bi haksızsam bana her ceza verilsin ya.

nrcnft
07/12/2013, 02:26
Bu ne terbiyesizliktir ya adama milletin aracina bindigi araca saygili ol diyoruz adam kufur ediyor. Pardon adam demisim canli varlik.adam olmak zor zanaattir. Bide yuzsuz yuzsuz saygili olmucam diyor. Sen olmazsan millette senin aracina tofas bozmasi der.

biancoangelo
07/12/2013, 02:26
abi benim emeğimle resmen dalga geçmiş,ben taa ankaraya gittim onu yaptırmak için günlerce uğraştım polyana diyo bana ya okusana bi haksızsam bana her ceza verilsin ya.

görkem cezayı boşver. Efendi bi insansın sen lütfen silmelisin o bugün var yarın yok sen sil arkadaşım.

nrcnft
07/12/2013, 02:27
Polyanna demek kendi kendini mutlu eden insan demektir sen onu kufur mu sandin zir cahil.

biancoangelo
07/12/2013, 02:27
Bu ne terbiyesizliktir ya adama milletin aracina bindigi araca saygili ol diyoruz adam kufur ediyor. Pardon adam demisim canli varlik.adam olmak zor zanaattir. Bide yuzsuz yuzsuz saygili olmucam diyor. Sen olmazsan millette senin aracina tofas bozmasi der.

Ortamı germeyin!!! Artık...

görkem koçsan
07/12/2013, 02:28
Görkemcim lütfen sil rica ediyorum.. Bak bi sürü adam durumdan haz alıyo bi kişide demiyo ki yazmayın diye. Bu mu ya forum kardeşliği

Görkem sus artık birader boşver herkes kimin ne olduğunu biiliyor sus o yüzden.

görkem cezayı boşver. Efendi bi insansın sen lütfen silmelisin o bugün var yarın yok sen sil arkadaşım.
sildim abi k. bakmayın.

biancoangelo
07/12/2013, 02:29
sildim abi k. bakmayın.

Bravo tebrikler artık tek kelime etmiyoruz. isterse küfür etsin. Bi kelime dahi yazmıyoruz. Ok. bu konu bitmiştir burada.

nrcnft
07/12/2013, 02:33
Bravo tebrikler artık tek kelime etmiyoruz. isterse küfür etsin. Bi kelime dahi yazmıyoruz. Ok.
Uslu cocuk ol gorkem aferin simdi derin derin nefes aliyoruz ve rahatliyoruz abi bu ne ya bu cocugun qkli fikri yok mu? Ergen midir nedir? Saygili ol diyoruz kufur ediyor ahlaksiz ergen

biancoangelo
07/12/2013, 02:34
Uslu cocuk ol gorkem aferin simdi derin derin nefes aliyoruz ve rahatliyoruz abi bu ne ya bu cocugun qkli fikri yok mu? Ergen midir nedir? Saygili ol diyoruz kufur ediyor ahlaksiz ergen

Feti bey buyrun yazın konu sizin. Dilediğinizce yazın. İstediğin gibi dök içini, küfür et, tahrik et.... Hadi buyur yaz konu senin...

alixxx
07/12/2013, 02:38

İnsnaları kışkırtmaya çalışarak biyere varamazsınız ki. Evet Görkem bizden yaşça küçük ve anlaşılan iyi bir aile eğitimi alarak büyüklerinin sözünü dinlemeyi öğrenmiş ya size ne demeli...

Aslında çok şey demeli fakat mesleğim gereği en iyi hayvanlardan anlarım ve sizin durumunuzu görünce hemen aklıma uzun süre bağlı kalmış hayvanlar geldi hani bağlanırda uzun süre çözülmediği için etrafına saldırır işte onun gibisiniz fakat bu durum farklı nedenler sonucu da olmuş olabilir. Genelde küçük iken başından acı/üzücü (ki bu sizin için üzücü olmayabilir) olaylar geçen insanlar da bu davranışları sergileyebiliyorlarmış.

Şimdi hangisini seçmeliyim açıkçası karar veremedim ama sizin durumunuz ikisinden biri bundan eminim.

En son olarakta Kubilay beyin dediği gibi buyrun lütfen...

nrcnft
07/12/2013, 02:47
İnsnaları kışkırtmaya çalışarak biyere varamazsınız ki. Evet Görkem bizden yaşça küçük ve anlaşılan iyi bir aile eğitimi alarak büyüklerinin sözünü dinlemeyi öğrenmiş ya size ne demeli...

Aslında çok şey demeli fakat mesleğim gereği en iyi hayvanlardan anlarım ve sizin durumunuzu görünce hemen aklıma uzun süre bağlı kalmış hayvanlar geldi hani bağlanırda uzun süre çözülmediği için etrafına saldırır işte onun gibisiniz fakat bu durum farklı nedenler sonucu da olmuş olabilir. Genelde küçük iken başından acı/üzücü (ki bu sizin için üzücü olmayabilir) olaylar geçen insanlar da bu davranışları sergileyebiliyorlarmış.

Şimdi hangisini seçmeliyim açıkçası karar veremedim ama sizin durumunuz ikisinden biri bundan eminim.

En son olarakta Kubilay beyin dediği gibi buyrun lütfen...
Uzum uzume baka baka kararmis anlasilan hayvanlasmissiniz. Kufur ederek mi aile terbiyesialmis. Baskalarinin bindigi matkalari karalayarakmi aile egitimi almis.

nrcnft
07/12/2013, 02:50
Feti bey buyrun yazın konu sizin. Dilediğinizce yazın. İstediğin gibi dök içini, küfür et, tahrik et.... Hadi buyur yaz konu senin...
Beyfendi siz bejim agzi dan hic kufur ciktigini gordunuz mu. Ne dedik killetin etinden tirnagindan ayirdigi araca saygili ol. Cevap ne geldi sanane olmuyorum. Sonra ne dedi emegime hakaret etmis ben ta ankaraya gittim sinyal kolu icin bumu sizin buyuklugunuz objektif olunuz once. Bir sinyal koluna verdigi emege laf soyletmeyen kufur eden bir zata neden en basta baskalarinin emegine saygili olmasini ogutlemediniz

nrcnft
07/12/2013, 02:52
saygısız değilizki saygısız olsaydık bi yoluna bakar senı banlattırırdık. Sen bence saygılı değilsin. mesajlarını emir kipinde yazıyosun mesela. Sana kanıt video gösterilmiş halaa doğrudur evet demiyosun.
Biz araçlarımızın malum hatalarını kabul ediyoruz sen aracının hatalarına kulak tıkıyosun. Yapma bu kimseye fayda getirmez karşındakileri inatlaştırırsın. ılımlı olalım herkes sakin sakin yazışsın.

Reno teneke dedik sanki bizim ki değil. Biz kendi aracımıza tank gibi demedik ki.
ALLAH rizasi icin yazdiklarimi oku okumadigin cok belli

biancoangelo
07/12/2013, 02:53
Artık yazmıyoruz.(Mesajlarınızın tamamını okudum) Mesajlarınız dikkate alınmayacaktır. İyi geceler Feti bey.

nrcnft
07/12/2013, 03:02
Artık yazmıyoruz.(Mesajlarınızın tamamını okudum) Mesajlarınız dikkate alınmayacaktır. İyi geceler Feti bey.
Mesajlariniz tamamini okuduysaniz anlamamissiniz demekki. Neyse kufur ettikden sonra mesaj dikkate almamak kolay tin tin reno rejo formuna yaz deyip insanlari dislamak vs. Bumudur bu is. O zaman foruma punto harici arsc sahibj giremez kurali konulsun. Babanizin mali gibi git reno forumuna yaz demeler filan anlasilan bu forumda diber markalari karalamak ser fiat aleuhinde konusmak yasak

emreaktan
07/12/2013, 04:26
şi gücü yok adamın ha bire proveke ediyo sonrada bana küfür ettiler bak ben ediyomuyum diyo biz niye susuyoruz anlamadım burası fiat formu aracı bile olmayan adam bom bom atıyo ben yazsam çoktan uyarıyı almıştım .Zorla aranıyo arkadaş

ligdevi
08/12/2013, 02:02
Konu nereden nereye gitmiş, m.jet mi dci motormu derken renocular rengini belli etti, erenemre arkadaşın tezi daha mantıklı geldi bana, 1.6 m.jet - 1.5 dci motor kıyası daha doğru olur, hem vergi dilimi hemde silindir hacmi yakınlığı açısından ki dci motor kötü bi motor değil başarılı ama 1.6 m.jet bambaşka bi alet , dci nin sadece yakıt olarak üstünlüğü olabilir belki, onun dışında her yönden 1.6 m.jet harcar.

En dolu motor özellikleri 6 ileri şanzumanlar :

- 1.5 dci özellikleri -
m. hacmi : 1461 cc
güç : 110 hp
tork : 240 / 1750 nm
0 - 100 hızlanma : 11.0 sn
son hız : 185 km / saat
ş.içi : 5.6 lt / 100 km
ş. dışı: 4 lt / 100 km
ort yakıt : 4.6 lt / 100 km

- 1.6 MULTİJET özellikleri -
m. hacmi : 1598 cc
güç : 120 hp
tork : 300 / 1500 nm
0 - 100 hızlanma : 10.5 sn
son hız : 195 km / saat
ş.içi : 6.0 lt / 100 km
ş. dışı: 3.9 lt / 100 km

...

tayfux
08/12/2013, 02:36
Konu nereden nereye gitmiş, m.jet mi dci motormu derken renocular rengini belli etti, erenemre arkadaşın tezi daha mantıklı geldi bana, 1.6 m.jet - 1.5 dci motor kıyası daha doğru olur, hem vergi dilimi hemde silindir hacmi yakınlığı açısından ki dci motor kötü bi motor değil başarılı ama 1.6 m.jet bambaşka bi alet , dci nin sadece yakıt olarak üstünlüğü olabilir belki, onun dışında her yönden 1.6 m.jet harcar.

En dolu motor özellikleri 6 ileri şanzumanlar :

- 1.5 dci özellikleri -
m. hacmi : 1461 cc
güç : 110 hp
tork : 240 / 1750 nm
0 - 100 hızlanma : 11.0 sn
son hız : 185 km / saat
ş.içi : 5.6 lt / 100 km
ş. dışı: 4 lt / 100 km

- 1.6 MULTİJET özellikleri -
m. hacmi : 1598 cc
güç : 120 hp
tork : 300 / 1500 nm
0 - 100 hızlanma : 10.5 sn
son hız : 195 km / saat
ş.içi : 6.0 lt / 100 km
ş. dışı: 3.9 lt / 100 km

...
Halil hocam dci nin de artık 1.6 sı var. yeni megane lerde ve nissan da mevcut..

emreaktan
08/12/2013, 11:10
evet megane sporttourer e koymuşlar 1.6dcı 130 hp olması lazım

cemdogu
08/12/2013, 14:00
Dci motorlu qashqai kullanıyorum. 1,5dci bizimki. 6 ileri vites olduğu için kalkış vitesleri zayıf kalıyor.Ancak tasarruf olarak önde diyebilirim.4.vitesten sonra ciddi ivmelenmesine rağmen performansı gerçekten hoş ama.Kışın korkunç bir gürültüyle çalışıyor.Tek sıkıntım bu yönde.Bazen nissana mı yoksa traktöre mi biniyorum şaşılır ama..Genel itibariyle 1,5dci'dan memnunum...

Ayrıca : bizim aracın bakımları ilk 20binr kadar 10bin, 15bin,20bin şeklinde gidiyor.Sebebi sanırım 0 olduğu için, aeorodinamik ve fabrika hatası kontrolü...Çünkü 15bin bakımında resmen kontrol yapıldı.Lastiklerin eğimi, kaportada eğilme, şaside herhangi bir hasar mevcut mu buna bakıldı.

C2105 cihazımdan gönderildi

ligdevi
08/12/2013, 15:27
Halil hocam dci nin de artık 1.6 sı var. yeni megane lerde ve nissan da mevcut..
Doğru söylüyosun hocam bende yeni gördüm 130hp güç ve 320nm tork var sessizlik yakıt tüketimi ve motor ömrü olarakta ne getirir ne götürür zaman gösterecek sanırım, kullanan varsa bizimle paylaşabilir, ben 1.6 dci kullanmadığım için kafadan sallamak yanlış olur. ama 1.6 ların verilerine bakılırsa dci biraz daha başarılı görünüyor, yalnız 1.6 dci daha yeni teknolojiyle üretilmiş bi motor, fiat ise 1.6 multijeti birkaç yıl önceki teknolojiyle üretti ki opelin ısrarla istediği bi motordu, ben yinede fiatın teknolojisinin daha ileri olduğunu düşünüyorum çünkü s&s den tutunda cam tavana yokuş kalkış desteğine kadar olan bütün özellikleri zaten fiat 9-10 yıl önceden araçlarına koymaya başlamıştı, reno ise bunları daha yeni yeni araçlarına koyuyor, en basitinden yukarıdaki bi arkadaş (3. sayfa) d sınıfından reno latitüt şikayetlerini anlatmış, biri dikkatimi çekti;
"8:HANİ KIYASLAMA OLMASIN AMA FLUANCE MEGANE DE BİLE HATTA ALT SINIF ARAÇLARDA BİLE EMNİYET KEMERİ SİNYALİ (YOLSU İÇİN) LATİTUDE DE YOK "
Bizim puntolarda bile var.

egeevo
10/12/2013, 11:21
Ne kadar güzel cevap veriyosun sen öyle :) bu kadar fanatik olmayın arabalarınıza karşı

keşke ankarada olsaydımda kalkmıyor dediğin yokuşlarda nasıl kaldırılır gösterseydim...

fotobelit
10/12/2013, 12:40
Banlamada çok geç kalınmış..Yorumdan çıkmış yazdıkları..İyi sabır edilmiş..Bir müddet toyota aracım vardı,birde o forumu görsünler laf söyletiyorlarmı?

Castell
16/12/2013, 10:16
evet megane sporttourer e koymuşlar 1.6dcı 130 hp olması lazım

1.6 LT DCI motor hakkında olumlu şeyler duymuştum 130 hp de güzel rakam........

cdogu
16/12/2013, 15:09
1.5 dci sadece Renault'ta değil, Nissan'da da var. Ben de 1.5 DCI Nissan Qashqai sahibiyim.Arabam 110beygir. Çok memnunum. Qashqai ağır bir araba olmasına karşın,19 inçlik büyük jantlarla dahi 1.5 DCI yakıt tüketimi konusunda çok cimri. Sürekli Elmadağ'a giden 20.000 km arabam,6.4,6.5 yakıyor ki kış mevsimindeyiz,jantlarım büyük.

Bakım konusunda da şunu söyleyebilirim,yedek parça gani gani,ve bakımı uygun bir motor.Nissan'ın yetkili servisi haliyle daha pahalı ama Renault'ta durum böyle değil.

Fransız diye kaçmamak lazım. Fransızların arabaları ne kadar kötüyse,motorları bir o kadar iyi. Peugeot(HDI) gürültülü çalışsa da,şirketimizin 'ini 300.000 km'dir götürüyor sorunsuz.2.0 Motor da deli gibi gidiyor.

cdogu
16/12/2013, 15:50
birader benden önce davranıp yapmış sunumu :))

bir şey de eklemek isterim. Fransız araçları ne kadar kötüyse,motorları o kadar iyidir derken,

Örneğin bir Renault'a bakalım. Emsali Clio'da,Punto'daki malzeme kalitesi yoktur. Tasarımları da bence,(2014'ler dışında,beğendim) kötüdür..
Dacia'ya bir şey diyemiyorum deneyimim yok ama tasarımları bence çok çok kötü..
HDI motoru kullanan Peugeot'un (üst segmentler hariç) de malzeme kalitesi iyi değildir kanımca. Misal bir 206,207. Plastik.

Ama DCI motor kullanan Japon markası Nissan, işçilik güzel seviyede,Kaporta aksamları daha sağlam,ve güçlü bir donanımla sunulduğu için, DCI motoru çok daha kullanılabilir kılmakta. Fanboyluk olmasın,motor konusundayız ama motor sadece motor diye bakılmamalı.Kapatan kaputun markasına bakmak lazım :)