PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yardım....

alivepro
30/11/2013, 05:07
Merhaba
Bu olay 3 dür başıma geliyor
2011 m.jet evo aracım var
araç duman atmaya başlıyor ve anlık yakıt tüketimi gaza basmasam bile çok yüksek seyrediyor. bu olay başıma 3 defa geldi ama bir süre sonra duman falan kalmıyor yakıt tüketimide normal seyrine dönüyor. aracımda bir kaç depodur bp kullandım yakıttandır dedim geçen gün shell ile fulledim bugün yeniden duman attı ve anlık yakıt değerleri yükseldi bir süre sonra yeniden normale döndü.
bu olay sizin araçlarınızda da oluyormu acaba
bu arada yaklaşık 3 depo önce aracıma würth dizel yakıt katkısı koymuştum bundan kaynaklanabilirmi?
eğer bu bir arıza ise ne gibi bir arızanın habercisi olabilir?

Arrest
30/11/2013, 08:44
Kardeş motorum 90 derece aracım benzinli pavyondan çıkarken egzoza baktım egzozdan duman cıkyıo :))

1. Hava soguk ondan olabilir:)
2. Mazot Pompasından
3. Yağ yakıyor olabilir
4. Motor soğuk olabilir
5. daha başka nedenlerde olabilir istersen bi ustaya baktır görmeden bişey denemez

halils2
30/11/2013, 12:03
E5 motorsa otomatik dpf temizliği yapıyordur 3 5 dakika sürüyordu galiba

galaxy win cihazımdan gönderildi.

alivepro
30/11/2013, 12:06
E5 motorsa otomatik dpf temizliği yapıyordur 3 5 dakika sürüyordu galiba

Evet araç euro 5 motor neredeyse her depoda bir defa yapıyor bunu normalmidir bu
bide bu temizliği yaparken aracın anlık yakıtının çoğalması normalmi?

halils2
30/11/2013, 12:32
Ne kadar sık onu bilmiyorum ama temizlik esnasında yakıtın artması normal. Neticede araç ekstra enerji harcıyor.

tirit
30/11/2013, 15:19
Her depoda yapıyor ise yakıtı aldığınız yeri değiştirin. Bir de bir servise gidip dpf temizliği yaptırın tıkanmadan. Tıkanırsa yenisi ile değiştiriliyor.