Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Çorlu'lu Puntoculara Soru

alkanerkn
22/11/2013, 15:00
Merhaba arkadaşlar.
Grandepunto aracım active model.
Aracıma ekletmek istediğim özellikler,bakım,tuning konusunda ilçemizde bir servis var mı?Bana yardımcı olur musunuz?
Aracımın ilk sahibiyim ve 4 yıldır kullanıyorum,ilk aklıma gelenler şunlar mesela:
_Kapı kollarını gövde rengi olarak değiştirmek
_Sis Farı ekletmek
_Aracın bagaj kapağında Punto yazısı paslandı:realmad: onu değiştirmek veya komple kaldırmak
_Zamanında amatörce taktığım ve şimdi çarpık çurpuk duran cam çıtalarını değiştirmek
_Cam filmi taktırmak
_Jant almak
_ve bazı diğer bakım,tuning işleri

Allah aşkına Haliç Oto yazmayın nefret ediyorum onlardan.:realmad:
Yardımlarınız için teşekkür ederim hayırlı günler

sadece_erhan
22/11/2013, 15:14
çorlulu değilim ama bişeyler söylüyüm.

-kapı kolları ve ayna kapaklarını servisde boyatmıştım, herhangi boyacı o bahsettiğin kapı kollarını ve ayna kapaklarını (ayna kapağından bahsetmemişsin ama yazayım dedim) 50tl ye falan boyar, boya koduna göre boya hazırlayıp boyadıkları için renk farketmez.

- sis farını kemal otodan almanı tavsiye ederim, siyah zeminli sis farını mehmet abi uygun veriyor, herhangi elektrikçi montajını yapar, tampon sökülmesine bile gerek yok, röle ile arka sis farı butonuna bağlattırabilirsin.

-punto yazısını bilmiyorum :) ama orjinal al sonradan solmasın kromajı

- cam çıtaları mugen ise çiftaraflı bantla yapıştırılıyor, söküp aynı ebatta çiftt taraflı bant alarak çıta üzerindeki bandı yenisini ile değiştirmek suretiyle daha düzgün yapıştırabilirsin.

- cam filmini herkes yapıyor artık, kaliteli olsun 2 numara işini görür

-jantl işi sana kalmış, 17" güzel bir jantla 205/45/17 lastik iyi gider.

-aklına gelmeyen tuning işleri
* spor yay olarak 3 cm eibach ya da 5cm eibach al, iki seçenektede konforun minimum etkilenir. internetten al motorcuya taktır.
* arka meliset tampon eki ve yan meliset marşbiyel ekleri gayet hoş durur. montajdan sonra arka tamponun boyanması lazım, çok şık durur. (sahibinden.com da var)
* farlarını da ya siyah zemin yaptır ya da angelli-gündüz farlı farlarla değiştir.

-adettendir diye aklıma gelmeyen diğer tuning işleri diye bitireyim :D

alkanerkn
22/11/2013, 15:47
çorlulu değilim ama bişeyler söylüyüm.

-kapı kolları ve ayna kapaklarını servisde boyatmıştım, herhangi boyacı o bahsettiğin kapı kollarını ve ayna kapaklarını (ayna kapağından bahsetmemişsin ama yazayım dedim) 50tl ye falan boyar, boya koduna göre boya hazırlayıp boyadıkları için renk farketmez.

- sis farını kemal otodan almanı tavsiye ederim, siyah zeminli sis farını mehmet abi uygun veriyor, herhangi elektrikçi montajını yapar, tampon sökülmesine bile gerek yok, röle ile arka sis farı butonuna bağlattırabilirsin.

-punto yazısını bilmiyorum :) ama orjinal al sonradan solmasın kromajı

- cam çıtaları mugen ise çiftaraflı bantla yapıştırılıyor, söküp aynı ebatta çiftt taraflı bant alarak çıta üzerindeki bandı yenisini ile değiştirmek suretiyle daha düzgün yapıştırabilirsin.

- cam filmini herkes yapıyor artık, kaliteli olsun 2 numara işini görür

-jantl işi sana kalmış, 17" güzel bir jantla 205/45/17 lastik iyi gider.

-aklına gelmeyen tuning işleri
* spor yay olarak 3 cm eibach ya da 5cm eibach al, iki seçenektede konforun minimum etkilenir. internetten al motorcuya taktır.
* arka meliset tampon eki ve yan meliset marşbiyel ekleri gayet hoş durur. montajdan sonra arka tamponun boyanması lazım, çok şık durur. (sahibinden.com da var)
* farlarını da ya siyah zemin yaptır ya da angelli-gündüz farlı farlarla değiştir.

-adettendir diye aklıma gelmeyen diğer tuning işleri diye bitireyim :D

Çok teşekkür ederim hocam inan bana bu konularda bilgim yok ama yolda böyle puntoları görünce çok hoşuma gidiyor
İnan bazen yoldan çevirip arkadaş gel şöyle benle diyerek servise gidip bunun aynısından benimkine de yapın diyesim geliyor::)
Verdiğin bilgiler için çok saol bunların malzemelerini bulup Çorlu sanayide taktırabilsem süper olur.
Her türlü fikire açığım malzemeleri marka,isim kod olarak söylerseniz benim gibi cahile daha faydası olur:worthy00:

PERFECT59
22/11/2013, 16:59
Dostum ben sana yardımcı olabilirim bizzat kendimiz gidip benim aracima yaptırdığım yerlerden elektrik işlemleri tuning işleri felan yol göstermeye çalışırım ...

HTC One X cihazımdan gönderildi

PERFECT59
22/11/2013, 17:02
Gövde rengi bende yaptırmak istiyorum ama auto king var yeni sanayide tek kapı kolu için 80 lira çektiler :-)

blacklightning
22/11/2013, 17:02
Bir Çorlu'lu olarak sanayimizde bu tür işlerle uğraşan usta yok gibi birşey ancak kapı kolları için yukarıdada yazıldığı gibi boya koduna göre boya alındığı taktirde herhangi bi boyacı yapabilir sis farlarını internetten temin edip elektrikcide taktırabilirsin cam filmini artık heryerde çekiyorlar ancak eğer aileyle biniliyorsa 3cm eibach pek düşürmez ama konforunuda çok bozmaz özellikle Çorlu nun yollarında kasisleri düşünürsek

blacklightning
22/11/2013, 17:03
Gövde rengi bende yaptırmak istiyorum ama auto king var yeni sanayide tek kapı kolu için 80 lira çektiler :-)

auto king ten çok şikayet var son zamanlarda :busted_b:

PERFECT59
22/11/2013, 17:13
Ücret çok istiyorlar birde sokmesi takması cok zahmetli iş dediler auto kingden bildiğiniz bir yer varmidir acaba üstad kapı kollarini boyatabilecegimiz?

halils2
23/11/2013, 00:14
Ücret çok istiyorlar birde sokmesi takması cok zahmetli iş dediler auto kingden bildiğiniz bir yer varmidir acaba üstad kapı kollarini boyatabilecegimiz?

Usta senin araç genelde reşadiye camii yanında duran 899 mu?

PERFECT59
23/11/2013, 01:01
Usta senin araç genelde reşadiye camii yanında duran 899 mu?

Evet ustadim yakinsiniz sanırım bana?

halils2
23/11/2013, 02:13
her tur atmaya çıktığında benim evin önünden geçiyosun. 435 gri punto var orda yeni inşaatın yanında.

PERFECT59
23/11/2013, 02:56
her tur atmaya çıktığında benim evin önünden geçiyosun. 435 gri punto var orda yeni inşaatın yanında.

Hadi ya bende diyorum benim arabadan daha diri duran şu güzel punto acaba siteden bir ustadim olabilir mi diye aklımdan geciriyorumdum komsuymusuz :-)

halils2
23/11/2013, 03:47
Hadi ya bende diyorum benim arabadan daha diri duran şu güzel punto acaba siteden bir ustadim olabilir mi diye aklımdan geciriyorumdum komsuymusuz :-)

:D teşekkürler. sticer olmayınca belli olmuyor. Ama mahvettiler arabamı kapılar çizik içinde özellikle önsol arka sağ. Görüşelim bir ara.

blue39
23/11/2013, 04:45
oncelıkle ıyı geceler kapı kollarını her boyacı yapar arkadsım sıs kapaklarını sıslerle bırlıkte ınternetten alıp elektırıkcının bırıne tatkıra bılırsın hepsı takar kolay ıs jant lastık yay ısını en ıyısı 1 gununu ayırıp ıstanbul maslakta namıstanda yaylarını koyabılırsın en guzelı ve maslakta jant secenegde cok ıstedın jantı takarsın saygılar kırklarelınden benım aracımdada 17 jant lastık 205 40 17 dır ve coılevır vardır ıstedın yukseklı alcaklı verıyosun 18 cm kadar

halils2
23/11/2013, 05:59
oncelıkle ıyı geceler kapı kollarını her boyacı yapar arkadsım sıs kapaklarını sıslerle bırlıkte ınternetten alıp elektırıkcının bırıne tatkıra bılırsın hepsı takar kolay ıs jant lastık yay ısını en ıyısı 1 gununu ayırıp ıstanbul maslakta namıstanda yaylarını koyabılırsın en guzelı ve maslakta jant secenegde cok ıstedın jantı takarsın saygılar kırklarelınden benım aracımdada 17 jant lastık 205 40 17 dır ve coılevır vardır ıstedın yukseklı alcaklı verıyosun 18 cm kadar

Bu jant lastikle ön takımda sorun oluyor mu z rot falan?

PERFECT59
23/11/2013, 11:50
:D teşekkürler. sticer olmayınca belli olmuyor. Ama mahvettiler arabamı kapılar çizik içinde özellikle önsol arka sağ. Görüşelim bir ara.
guzel gorunen herseyı mehvetmeyı bılırler usta sıkma canını sadece cızık olsun yeter kı uzuldum gercekten bı yakalayabılsek arabaları cızenlerı.ustad goruselım tabı ıkı adım sadece :=)

halils2
23/11/2013, 11:57
Sabah geçerken baktım göremedim kimseyi. Bir de arabayı çok ortalarda bırakıyosun mazallah.

IZEM
23/11/2013, 13:57
arkadaşlar bende askent civarındayım.halil bi ara seninle şu hız sabitleme işini görüşelim ya sen yaptırmıştın.

blue39
23/11/2013, 16:14
Bu jant lastikle ön takımda sorun oluyor mu z rot falan?

yok hayır olmuyor ve konfordanda odun vermıyo sebebı coılevırların kalıtelı olması araca olmadık yayı takarsan aracın ho hop zıplar ve surtme yapa bılır ama benım kınde ıstedın alcaklı yukseklı verebılıyorum ve suspansuyonda hıcbr sıkıntı yokk tavsıye ederım

halils2
23/11/2013, 16:22
arkadaşlar bende askent civarındayım.halil bi ara seninle şu hız sabitleme işini görüşelim ya sen yaptırmıştın.

görüşelim görüşelim de bana yolladığım mesajı alıntılayıp geri yolladın ben de ne demek istediğini anlamadım bahabında ??? diye mesaj yolladım dönmedin be kardeşim. Askent civarında beni çok sık görebilirsin eskiden çok takılırdım gerçi şimdilerde takılmıyorum.

halils2
23/11/2013, 16:23
yok hayır olmuyor ve konfordanda odun vermıyo sebebı coılevırların kalıtelı olması araca olmadık yayı takarsan aracın ho hop zıplar ve surtme yapa bılır ama benım kınde ıstedın alcaklı yukseklı verebılıyorum ve suspansuyonda hıcbr sıkıntı yokk tavsıye ederım

coil kaça mal oldu sana? Ve nerede yaptırdın?

PERFECT59
23/11/2013, 17:59
Sabah geçerken baktım göremedim kimseyi. Bir de arabayı çok ortalarda bırakıyosun mazallah.

Akşam ları görsen evimin önüne arabayı parkedemiyorum bekliyorum santraldeki garajin bitmesini oraya birakicam inşallah usta ..kemal otodan spoiler siparişi vermiştim hafta içinde gelir diye umuyorum daha önce takmisligin varmı usta spoiler ?

PERFECT59
23/11/2013, 18:03
görüşelim görüşelim de bana yolladığım mesajı alıntılayıp geri yolladın ben de ne demek istediğini anlamadım bahabında ??? diye mesaj yolladım dönmedin be kardeşim. Askent civarında beni çok sık görebilirsin eskiden çok takılırdım gerçi şimdilerde takılmıyorum.

Ben orada resadiyede okuduydum 3 sene gidip gelmiştik zamanında sadece yandan geçiyorum artık :-)ama bir ara buluşmak lazım uygun bir zamanda.bu CC yi bende merak ediyorum ankaraya mi gittin yaptırmak için ?

halils2
24/11/2013, 02:13
Akşam ları görsen evimin önüne arabayı parkedemiyorum bekliyorum santraldeki garajin bitmesini oraya birakicam inşallah usta ..kemal otodan spoiler siparişi vermiştim hafta içinde gelir diye umuyorum daha önce takmisligin varmı usta spoiler ?

Biliyorumbizim sokağın sizinkinden farkı yok zaten arada sizinkilerden siyah pejocu getiriyor aracını bizim evin önüne bırakıyor ben açıkta kalıyorum :). Araç evimin önünde olmadıktan sonra bir kıymeti yok ki.
Spoiler montajına gelince hiç yapmadım ama zor bir durum olduğunu sanmıyorum. Gelsin bakarız istersen.

halils2
24/11/2013, 02:15
Ben orada resadiyede okuduydum 3 sene gidip gelmiştik zamanında sadece yandan geçiyorum artık :-)ama bir ara buluşmak lazım uygun bir zamanda.bu CC yi bende merak ediyorum ankaraya mi gittin yaptırmak için ?

İlk okul 5i ben de reşadiyede okumuştum ben de askentin arkasında oturuyorduk o zaman. Şimdi nerdeyse yanından bile geçmiyorum desem yalan olmaz sapa kalıyor.
Ankara?? :S. yok yok forumdan alixx in yönlendirmesiyle montajı da aktivasyonu da kendim yaptım düğmeyle kullanıyorum şimdilik ama kolla değiştirecem kısmetse.

PERFECT59
25/11/2013, 12:11
Biliyorumbizim sokağın sizinkinden farkı yok zaten arada sizinkilerden siyah pejocu getiriyor aracını bizim evin önüne bırakıyor ben açıkta kalıyorum :). Araç evimin önünde olmadıktan sonra bir kıymeti yok ki.
Spoiler montajına gelince hiç yapmadım ama zor bir durum olduğunu sanmıyorum. Gelsin bakarız istersen.

İlk okul 5i ben de reşadiyede okumuştum ben de askentin arkasında oturuyorduk o zaman. Şimdi nerdeyse yanından bile geçmiyorum desem yalan olmaz sapa kalıyor.
Ankara?? :S. yok yok forumdan alixx in yönlendirmesiyle montajı da aktivasyonu da kendim yaptım düğmeyle kullanıyorum şimdilik ama kolla değiştirecem kısmetse.

Bugün yarın gelicek sanırım üstat gelsin bakalimda :-)ancak seni bi konu için rahatsız etmem gerekicek CC için neler yapmam gerekicek mümkün olursa yaptığın asamalri öğrenmek isterim biliyorum forumda çok yazıldı çizildi ama bilen birisi yakinimdayken biraz kendim kalkışmanın iyi olacağını düşünmüyorum.

halils2
25/11/2013, 13:26
Olur tabi

PERFECT59
25/11/2013, 14:36
Olur tabi

Ama birde bi konuda cc on hazırlığı yok diye okumuştum bu her modelinde olmuyormu on hazırligi cc'nin ustat

halils2
25/11/2013, 14:40
activelerde yok dinamiklerin bir kısmında vardı sanırım tam emin değilim ama. bodyden soketi çıkartıp bakmak lazım :(

PERFECT59
25/11/2013, 15:21
activelerde yok dinamiklerin bir kısmında vardı sanırım tam emin değilim ama. bodyden soketi çıkartıp bakmak lazım :(

Peki üstat ne yapalım active ydi benimkisi yüksek ihtimal yoktur sağlık olsun

halils2
25/11/2013, 16:34
Yüksek değil kesin yok tesisat çekmek gerekli.

blue39
25/11/2013, 21:44
coil kaça mal oldu sana? Ve nerede yaptırdın?

ıstanbul maslak ataturk sanıyısınde namıstan amartısor de fıyat senın ıstegne gore baglı amartısor ve yayların kalıtesıne gore 500de yaparlar 800de arkadasım :) saygılar

halils2
25/11/2013, 21:50
500 800 iyi fiyat. Yüksekliği içerden mi kontrol ediyorsun? Düğmeyle mi yani? serviste dizel evo görmüştüm bursada 2500 tlye yaptırmış mebranlı amortisör yok araçta elektrikli kompresör ve bakır borularla çekilmiş tesisatı. Araç içinden kumanda ediyordu.

blacklightning
25/11/2013, 21:53
500 800 iyi fiyat. Yüksekliği içerden mi kontrol ediyorsun? Düğmeyle mi yani? serviste dizel evo görmüştüm bursada 2500 tlye yaptırmış mebranlı amortisör yok araçta elektrikli kompresör ve bakır borularla çekilmiş tesisatı. Araç içinden kumanda ediyordu.

bahsettiğin aracın garajda konusu var inceleyebilirsiniz

blue39
26/11/2013, 04:43
bahsettiğin aracın garajda konusu var inceleyebilirsiniz

kumdayla konturol edılen eır dır baya bahalıya mal oluyoo bızımkıler amartusordon ayarlanıyo kırıkoyu yandan vurum ayarlaya bılıyosun amartusorden eır baya bahalıdır arkadasımın honda vtc 2sınde var eır 4bınlıraya mal oldu bursada yaptılar