Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Herkese merhabalar ve ilk selamda yardım isteği :)

alef 666
18/11/2013, 03:17
Herkese merhabalar arkadaslar,

Foruma yeni üye oldum, henüz bir Puntom yok(!), ama inşallah yardımlarınızla bu sorunumu çözmeyi ümit ediyorum.

Ankara'da devlet memuruyum, uzun süre Türkiye trafiğinin malum koşulları içinde stres yaşamak istemediğimden ve para biriktir(e)meyip harcayan biri olduğumdan bir arabam olmadı, ta ki bu zamana kadar.

Bir kaç ay araştırma yapıp alırım derken geçen gün öğrendim ki işyerinden bir arkadaş temmuz ayında almış olduğu Punto'sunu nakit ihtiyacından acilen satıyor. Bana en son 30.000'e bırakacak. Modeli 2013 1.4 Fire Easy Dualogic. Araç 3.800 km'de.

Normalde 20.000 civarı bir 2. el düşünürken bütçe birden şişti, arkadaşa çok acil (yarın) yanıt vermem gerekiyor ve saatlerdir Net'te gezinmekten helak oldum :)

Bu yüzden kafamdaki şu soruya cevap bulabilirsem çok sevineceğim;
Sizce ilk kez araba alıp kullanacak biri olarak 0'a yakın bir araba almak mantıklı mı? Konuştuğum bir kaç arkadaş (hepsi değil) o fiyata FIAT alınmaz, daha iyisini bulursun, ya da 20.000 civarı daha makul arabalara bakabilirsin filan dediler. Sizin fikriniz nedir bu konuda? Tavsiye eder misiniz?

Eğer almaya karar verirsem (eğilimim o yönde gibi) otomobil cahili biri olarak epey sorumun olacağını da belirtmek isterim :)

Herkese iyi günler.

knidos111
18/11/2013, 03:42
punto alıcaksan 1.3 multijet dizel al, o paraya temiz 2011-2012 ikinci el dizel alırsın

IZEM
18/11/2013, 04:03
easy orta donanım diye biliyorum.1.4 fire motor hakkında fazla hız yapmayı sevmiyor 90-100 giderim diyorsanız tam aradıgınız motor.yakıtı çok güzel.bende aynı motoru kullanıyorum.memnunum.ama daha fazla performans isterseniz arkadaşın dedigi gibi dizel.marka hakkında bende aynı kaygıları yaşamıştım ama hiç pişman olmadım.

kovboy
18/11/2013, 08:26
fiyat iyi alınabilinir.

Eagle34
18/11/2013, 10:50
30,000 iyi para o paraya jetta,golf veya leon alırdım belki kilometresi daha yüksek olur ama en azından arabaya binerim

messi78
18/11/2013, 12:04
Hocam nerde memursun :D Bende ankarada memurum da servis var işe gel git için kullanmıyorum aracımı :D Çok km yapmam diyorsan al bence fiyat uygun.

mehmet06
18/11/2013, 13:38
kardeş bende aynı araçtan kullanıyorum 2013 benimki de yalnız benimki düz vites ve yakıt yönünden çok çok memnunum performans olarakta hız tutkunu biri olmadığım için benim için gayet yeterli.söylemiş olduğun aracın liste fiyatı peşin indirimli 38.900 TL senin alıcağın araba sonuçta 0 araba hiç başını ağrıtmaz servis servis seni koşturmaz kafan rahat olur garantili araç özellik olarak konfor olarak çok çok mükemmel bir araçtır.bence hiç düşünme arkadaşının istediği fiyat çok çok iyi bir rakam.sıfır aracı 9 bin tl aşağısı ben kaçırma derim.

agabey3838
18/11/2013, 21:11
araç neredeyse sıfır fiyatıda bence çok iyi.
araçta sıkıntı yoksa gönül rahatlığıyla alabilirsiniz.

o fiyata FIAT alınmaz, daha iyisini bulursun.... diyen arkadaşlarınızın birkez bile punto kullanmadığına eminim ayrıca daha iyisinden kasıtları opel corsa,vw polo'yu falan kasdediyorlarsa ezbere konuşmak yerine araçların + ve - si tartışılabilir.bir örnek vereyim;
mesala sizin almayı düşündüğünüz punto'nun ESP si var böyle önemli bir güvenlik donanımı polonun hiç bir modelinde yok...örnekler artırılabilir liste uzar gider... ezbere konuşanlara kulak asmayın bence

serkandikici
18/11/2013, 21:39
Kaldı mı hala o paraya fiat alınmaz diyen ya arkadaşlığı kes hemen hocam :) Şaka bi yana fiyat bana makul geldi daha yüksek kmlere çıkıp da yüksek bakım masrafları ve sorun riskini arttıraktansa benzinli 2013 almanı tavsiye ederim yani dizel ve benzinli araı bir çok açıdan kıyaslayabiliriz olumlu olumsuz ama az km yapıyorsanız ve ayağınızda biraz tasarruf moduna alışıksa yada alışabilecekse benzin çok sıkıntı olmayacaktır.. Garanti kapsamında veya garantisi bitince bir de LPG takarsanız tadından yinmez :) 11 aydır kullanıyorum benzinli aracımı 130km/h gibi hızlar sizin için yeterliyse her konuda tatmin olursunuz garanti verebilirim.. Şehir içi 70-80-90km/h hızlarda değişen ortalamalarda 5.6lt/100km yani kmde 26-27kuruştan daha yükses değer görmedim.. (evim yokuş yukarı olduğu için bazı günlerde sadece 500m in çık yaparsam 7lt görüyorum o kısmı ayrı tutuyorum :) Şehir dışında ise yine aynı hız ortalamalarında 4.8 lt/100 km yani 23-24kuruş gibi rakamlarla sağlıyorum ulaşımımı. Bu değerler oldukça sakin tabiri caizse "aile babası mod"da kullanım için geçerli yani azcıck basarsam veya agresifleşirsem 30-35 kuruşlara çıkıyor. Maddi gücünüzü çok zorlamayacaksa bence alın derim.. Şimdiden hayırlı olsun:)

ozanoz93
18/11/2013, 23:45
arkadasim o punta easy modeli ise medava suan sifiri 39 binlira kazasida yoksa kesinlikle al derim gercekten