Orijinalini görmek için tıklayınız : Kira kontratı yenileyeceğim bilgi & yardım Lütfen
Arkadaşlar dükkan sahibiyle kira kontratı yenilicem. İlk yenilemem olacak pek bişeyden anladıgımızda yok.
Devir hakkı hakınnda kendi çıkarlarımız doğultusunda
Kiracı , kira konusu olan dükkanı 30 gün önceden yazılı olarak dükkan sahibine bildirip devir hakkına sahiptir
Kiracı 30 gün önceden haber vermek kaydı ile dükkandan çıkabilir
Dükkan mülkiyetinin satışı halinde kira kontratı süresince kiracı cıkaralamaz
Kira zam oranı her yıl enflasyon oranı şeklinde yapılacaktır
böyle 4 madde yazdım sizce eklemem gereken veya beni ( kiracıyı ) korumaya yönelik ne ekleyebilirim ?
Ozzy3327
11/11/2013, 19:10
yazdığınız 4 madde yeterli kendinizi sağlama almak için,gerçi peder bey emlakçı ondan biliyorum.kira kontratına bişey yazın yada yazmayın her türlü kiracı haklı::)
yazdığınız 4 madde yeterli kendinizi sağlama almak için,gerçi peder bey emlakçı ondan biliyorum.kira kontratına bişey yazın yada yazmayın her türlü kiracı haklı::)
bizim dükkan sahibi silah kaçakçısı anasını satıyım anarşistin teki biz kontratı sıkı tutak sonra kafamıza kakar :D :D
enflasyondan kasıt ne? yasaya göre artık kira artış oranı maksimum UFE oranında oluyor kontratta ne yazarsa yazsın.
enflasyondan kasıt ne? yasaya göre artık kira artış oranı maksimum UFE oranında oluyor kontratta ne yazarsa yazsın.
UFE oranı kaç mesela bu yılın ? Benim kiram 900 TL Dükkan sahibi 1000 Olacak diyor %11.1 zam oranı bu cok fazla.
UFE oranı kaç mesela bu yılın ? Benim kiram 900 TL Dükkan sahibi 1000 Olacak diyor %11.1 zam oranı bu cok fazla.
Ekim için
%6.77
ferdigokhan
11/11/2013, 21:49
Kira kontratlarında artış oranı şu şekilde belirtilir;
**Kontrat süresi 1 YILDIR . Kiracı 1 yıl’dan sonra oturmak isterse kira artışı Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan –Üretici Fiyat Endeksi- (ÜFE) oranında olacaktır.
**Kiracı kiralananın boşaltmak istedigi taktirde 1 ay (BİR ay) evvelinden mal sahibine ulaşacak şekilde haber vermekle yükümlüdür.
ferdigokhan
11/11/2013, 21:49
Sayfalarca kontratta yazsan iyi niyet olmadıktan sonra gerisi boş :)
Arkadaşlar burasi dükkan ve ben birkaç Yil sonra devretcm o yüzden 5 yillik yapmam lazm kontrati
Discovery cihazımdan gönderildi
KOnu bu degil ama bende yeri gelmişken bir hatırlatmada bulunayım.Ola ki dukkanı bosaltmak durumunda kaldınız.Ev sahibine anahtarı verirken anahtarı teslim aldım diye bir belge tarih duserek imzalatın.Tecrube ile sabittir.
KOnu bu degil ama bende yeri gelmişken bir hatırlatmada bulunayım.Ola ki dukkanı bosaltmak durumunda kaldınız.Ev sahibine anahtarı verirken anahtarı teslim aldım diye bir belge tarih duserek imzalatın.Tecrube ile sabittir.
Tesekkurler
Discovery cihazımdan gönderildi