Orijinalini görmek için tıklayınız : Fluence Deneyimi hüsran...
biancoangelo
31/10/2013, 10:05
Arkadaşlar dün 150 km 2013 model fluence ile yolculuk yapma imkanım oldu. Araç tam bir teneke hissi vermesine rağmen bu hissiyatı bastırmak adına aracın için i polyestere boğmuşlar. Herneyse araç gayet performanslı ve seri idi. 2500 devirde 120 km hızla yol alıyorduk ki 1,4 puntoyla kıyaslanmaz bile. Ancak araç o kadar rahatsız bi araç ki sanki Fluence ye binmeyip çok dar küçük bi araba içindeymişim hissiyatını aldım. tavandaki orta ışıklandırma, güneşlik ve yan direkler o kadar kafama yakındı ki....Bi karış var yok yani. Ben süspansiyon, motor ve iç ekipmanını kaliteli bulsamda rahatlık ve ergonomide inanın grandenin bile yanına yanaşamaz. Ve sonuçta puntommmm canım puntom.... Güzel bir mühendislik çalışması olmuş gerçektende. İnsan odaklı bir araba punto.
abim 4 yıl 2004 mondeo kullandı. sonra 2012 model fluence aldı. 6 ay olmadı alalı. satmayı düşünüyor. 2004 mondeo daha konforlu ve güvenliydi diyor. ben kullanmadım daha ama sınıf farkı da olduğundan çok doğru yorum yapamam diye düşünüyorum.
abim 4 yıl 2004 mondeo kullandı. sonra 2012 model fluence aldı. 6 ay olmadı alalı. satmayı düşünüyor. 2004 mondeo daha konforlu ve güvenliydi diyor. ben kullanmadım daha ama sınıf farkı da olduğundan çok doğru yorum yapamam diye düşünüyorum.
mondeo ile fulence kıyaslanamaz bile hocam mondeolar gerçekten kaliteli araçlar..
fluence e gelince tamamen şirket odaklı çıkarılmış bir araç bence..piyasaya baktığınızda hemen hemen çoğu fluence nin busines modeli olduğunu görürsünüz ki çoğu şirket aracı..dolu modellerinin gerçekten güzel olduğunu duymuştum..fiyatı da aslında öyle çok abartı olan bir araç değil..şu anda sıfır dizel puntonun 40 civarı olduğunu düşünürseniz fluence i de yine o paralara alabilirsiniz..bence boyutuna genişliğine motoruna ve özellikle parasına göre fluence fena araba değil..
biancoangelo
31/10/2013, 11:47
mondeo ile fulence kıyaslanamaz bile hocam mondeolar gerçekten kaliteli araçlar..
fluence e gelince tamamen şirket odaklı çıkarılmış bir araç bence..piyasaya baktığınızda hemen hemen çoğu fluence nin busines modeli olduğunu görürsünüz ki çoğu şirket aracı..dolu modellerinin gerçekten güzel olduğunu duymuştum..fiyatı da aslında öyle çok abartı olan bir araç değil..şu anda sıfır dizel puntonun 40 civarı olduğunu düşünürseniz fluence i de yine o paralara alabilirsiniz..bence boyutuna genişliğine motoruna ve özellikle parasına göre fluence fena araba değil..
dizel dolu bi fluenceyi bana 40 civarı alın. 10 tane alacam. :D
Fluence (dizel olanı) ekonomik ve sağlam motorlu, orta şeker kalitede bir araç bana göre. Bir ara şirketimizde vardı, malzeme kalitesi kötü, konforsuz ve gürültülü idi (araç sıfırdı). Sürüş keyfi alamadım pek, hissiz geldi. Tek avantajı belirttiğim gibi yakıt ekonomisi sanırım. Bir de bagajı büyük.
Ama yine de EDC şanzımanlı dizel modeli, geniş aileler için düşünülebilir sanırım.
dizel dolu bi fluenceyi bana 40 civarı alın. 10 tane alacam. :D
hocam ben araç ararken vardı ama sıfır değil tabikide söylediğim fulence ve dolu anlayışınız nedir bilmiyorum..buyrun bunları alın isterseniz..bazıları dynamic bazıları elegance..
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-par-auto-dan-2012-dizel-fluence-full-47.000km-de-ilk-el-141271157/detay
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-ulugol-2-elde-renault-fluence-1.5-dci-otomatik-141609201/detay
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-orjinal-2010-fluence-74000-km-110-bg-6-vites-142099851/detay
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-2011-1.5-dizel-dynamique-full-plusfull-142312258/detay
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-2011-1.5-dizel-dynamique-full-plusfull-142312258/detay
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-ilk-sahibinden-boyasiz-edc-sanziman-142241420/detay
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-full-plusfull-fluence-1.5-dci-temiz-bakimli-boyasiz-139741983/detay
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-kaya-otomotivden-2010-fullx-full-136587187/detay
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-2010-model-42binde-fluence-1.5-edc-elegance-deri-doseme-110687144/detay
Bence Fluence ın son hali öncekilere göre daha güzel, ancak sürüş keyfi olarak çok bir şey beklenecek bir araç değil, direksiyonu çok hissiyatsız. Konfor olarakta bekleneni vermiyor bence. Ancak DCI motor bence muhteşem. Bu arada 0 Icon yani full olan fluence 71.000 TL arkadaşlar. Çok fazla renault için bence...
blackpunt006
31/10/2013, 12:41
en boş modelini mi kullandınız?
71 bin lira mı?! Araba iyidir kötüdür tartışılır tabii ki ama, sıfır araç fiyatları ne olmuş öyle yahu? 2. ele bakıldığında sonu yok bu işin ama, bu paralara alınabilecek BMW'leri, Audi'leri, Mercedes'leri düşününce, hiç akıl karı değil bana göre...
fotobelit
31/10/2013, 13:03
71 bin hayatta verilmez o aracı..Kafayı sıyırmak lazım..
Hiç akıl karı değil bencede, araç fiyatları korkunç durumda. Bizim dizel puntoların en dolu halleri bile 48.000-50.000 TL leri buluyor. Çok yüksek.
71 bin hayatta verilmez o aracı..Kafayı sıyırmak lazım..
biancoangelo
31/10/2013, 13:49
hocam ben araç ararken vardı ama sıfır değil tabikide söylediğim fulence ve dolu anlayışınız nedir bilmiyorum..buyrun bunları alın isterseniz..bazıları dynamic bazıları elegance..
Renault Fluence 1.5 dCi Dynamique 2012 Model 43.500 TL Galeriden satılık ikinci el Gümüş Gri renk - 141271157 (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-par-auto-dan-2012-dizel-fluence-full-47.000km-de-ilk-el-141271157/detay)
Renault Fluence 1.5 dCi Dynamique 2011 Model 43.900 TL Galeriden satılık ikinci el Füme renk - 141609201 (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-ulugol-2-elde-renault-fluence-1.5-dci-otomatik-141609201/detay)
Renault Fluence 1.5 dCi Dynamique 2010 Model 34.500 TL Sahibinden satılık ikinci el Beyaz renk - 142099851 (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-orjinal-2010-fluence-74000-km-110-bg-6-vites-142099851/detay)
Renault Fluence 1.5 dCi Dynamique 2011 Model 41.250 TL Sahibinden satılık ikinci el Gümüş Gri renk - 142312258 (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-2011-1.5-dizel-dynamique-full-plusfull-142312258/detay)
Renault Fluence 1.5 dCi Dynamique 2011 Model 41.250 TL Sahibinden satılık ikinci el Gümüş Gri renk - 142312258 (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-2011-1.5-dizel-dynamique-full-plusfull-142312258/detay)
Renault Fluence 1.5 dCi Dynamique 2011 Model 44.000 TL Galeriden satılık ikinci el Füme renk - 142241420 (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-ilk-sahibinden-boyasiz-edc-sanziman-142241420/detay)
Renault Fluence 1.5 dCi Elegance 2010 Model 47.500 TL Sahibinden satılık ikinci el Gümüş Gri renk - 139741983 (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-full-plusfull-fluence-1.5-dci-temiz-bakimli-boyasiz-139741983/detay)
Renault Fluence 1.5 dCi Elegance 2010 Model 43.000 TL Galeriden satılık ikinci el Siyah renk - 136587187 (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-kaya-otomotivden-2010-fullx-full-136587187/detay)
Renault Fluence 1.5 dCi Elegance 2010 Model 38.000 TL Sahibinden satılık ikinci el Füme renk - 110687144 (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-2010-model-42binde-fluence-1.5-edc-elegance-deri-doseme-110687144/detay)
Dolu anlayışım icon modeli ve ben sıfır kmden bahsettim. İkinci el 30 bine de bulunur fluence.
biancoangelo
31/10/2013, 13:50
en boş modelini mi kullandınız?
hayır en dolusuydu.
biancoangelo
31/10/2013, 13:52
Hiç akıl karı değil bencede, araç fiyatları korkunç durumda. Bizim dizel puntoların en dolu halleri bile 48.000-50.000 TL leri buluyor. Çok yüksek.
Fluence sıfır kmsine maxsimum 50 bin lira verilir. Ancak 51 bin verilmez... ayrıca şuan bindiğiniz puntonun eğer 1 gram zevkini fluencede yaşayın benim anahtar sizin.
biancoangelo
31/10/2013, 13:56
Benim boyum 1.75 ve dün dizim Fluence nin torpitosundaydı.... İğrenç bi his. (karalamak niyetiyle konuyu açmadım)
knidos111
31/10/2013, 14:27
dışardan bakınca fena değil gibi
Ben nedense bir türlü ısınamadım sanki megane 1 i kompresörle şişirip içi aynı dışı geniş imajı yaratılmış gibi gelmiştir hep. Ama şunuda belirteyim brava italyada piyasaya çıktığında Auto Show dergisinde görmüş ve ne iğrenç bir araba deöiştim ama çok değil 3-4 sene sonra babam 2000 model 1.6SX modelini almıştı. Araç hala bizde 150.000km de ama onu kullanımın zevki hiçbirşeye değişilmez. Çok arabaya bindim ama arabadan hiç anlamayan eşim bile o bi farklı demekte. Bundan çıkaracağımız sonuç ise görüntü kullanım bunlar gelir geçer. Ben Puntomla ve bravamla çok mutluyum.
blackpunt006
31/10/2013, 14:49
Benim boyum 1.75 ve dün dizim Fluence nin torpitosundaydı.... İğrenç bi his. (karalamak niyetiyle konuyu açmadım)
Sanki biraz abartıyorsunuz :) Bizde de 2013 1.5 dci icon fluence var, içi oldukça geniş. sizin koltuk ayarsız olabilir. Uzun yolda çok kullandım, performans ve konfor açısından puntoya göre gayet iyi. (benim punto 1.3 95 beygirlik olmasına rağmen) Puntoya göre daha iyi olması olağan bir durum çünkü hem üst sınıf araç hemde arada yaklaşık 20 bin TL fark var.
Ayrıca mantıken düşündüğümüzde fluence'de diziniz torpidodaysa puntoda camda olması beklenir :)
biancoangelo
31/10/2013, 15:54
Sanki biraz abartıyorsunuz :) Bizde de 2013 1.5 dci icon fluence var, içi oldukça geniş. sizin koltuk ayarsız olabilir. Uzun yolda çok kullandım, performans ve konfor açısından puntoya göre gayet iyi. (benim punto 1.3 95 beygirlik olmasına rağmen) Puntoya göre daha iyi olması olağan bir durum çünkü hem üst sınıf araç hemde arada yaklaşık 20 bin TL fark var.
Ayrıca mantıken düşündüğümüzde fluence'de diziniz torpidodaysa puntoda camda olması beklenir :)
Abartmıyorum.... ödenen 20bin farka acırım.
blackpunt006
31/10/2013, 16:17
Abartmıyorum.... ödenen 20bin farka acırım.
Punto kullanıyoruz diye marka fanatikliği yapmaya gerek yok bence. Yiğidi öldürün ama hakkını verin. Herkes punto kullansın o zaman.
biancoangelo
31/10/2013, 16:30
Punto kullanıyoruz diye marka fanatikliği yapmaya gerek yok bence. Yiğidi öldürün ama hakkını verin. Herkes punto kullansın o zaman.
Marka fanatikliği yapmıyorum gerçekleri yazıyorum. Yaşadığım durumu yazıyorum. hakkını verme hususuna gelirsek araç berbattt şudur budur demedim ki ergonomik ve kullanıcı odaklı değil dedim sadece. Bu benim düşüncem. Motoru güzel çekişi kuvvetli sessiz. Süspansiyonu iyi ancak içi dar sadece bagaj var bence arabada. Rahatlık yok.
Herkes punto kullansın konusunda ise bişey diyemem kullansın memnun olurum. Gayet mantıklı bi araç. Ancak fanatik değilim. Arabanın ne fanatiklği olacak Allah aşkına.Sizde biliyosunuz ki forumda ve dışarda nice Renault düşmanı arkadaş var benim tavrım bu değil bu konuda anlaşalım.
görkem koçsan
31/10/2013, 19:21
valla kullanmadım yalan yok. ama bi tandığım almılştı sıfır savuruyo falan demişti linea almayı düşünüyodu en son.
görkem koçsan
31/10/2013, 19:23
zaten fransız araba alınmaz hepsi aynı demir amortisör konforsuz arabalar.ben bi konforu cıtroen'in yeni serilerinde buldum ama güvenipte almam fransız arabasını kimseden iyi duymadım. peugeot 307 arabam vardı onda zaten bir sürü sıkıntı yaşadım ama motoru on numaraydı gerisi boş.
muratx41
31/10/2013, 19:28
fluance ufaksa puntoya binmem daha sıgamam cünkü puntoyada bindim fluanceyede kıyaslamıyorum bile tamamen farklı bir olay
Şu fluence'i bi öveni görmedim valla. Herkes memnuniyetsiz. Linea ve fluence i kıyaslama imkanı bulmuştu bi arkadaşım Linea daha güzel dedi. Öyle kaslı heybetli gözüktüğüne bakmayın yani sırf görüntü "flu"ence...
HasanAliz
31/10/2013, 20:04
fluence hakkında hiç kimseden olumlu bir yorum duymadım bende.
sadece yol tutuşunu merak ediyorum o aracın. yerden yükseliği fazla gibime geliyor.
Ben nedense bir türlü ısınamadım sanki megane 1 i kompresörle şişirip içi aynı dışı geniş imajı yaratılmış gibi gelmiştir hep. Ama şunuda belirteyim brava italyada piyasaya çıktığında Auto Show dergisinde görmüş ve ne iğrenç bir araba deöiştim ama çok değil 3-4 sene sonra babam 2000 model 1.6SX modelini almıştı. Araç hala bizde 150.000km de ama onu kullanımın zevki hiçbirşeye değişilmez. Çok arabaya bindim ama arabadan hiç anlamayan eşim bile o bi farklı demekte. Bundan çıkaracağımız sonuç ise görüntü kullanım bunlar gelir geçer. Ben Puntomla ve bravamla çok mutluyum.
Buna benzer yorumları ben yapmıştım başka bir sitede yazdığım incelemede. :D Aileler için alınabilir bir araç ama kesinlikle. 50 ve altındaki paralara. Orta şekerli bi makine ama Renault ve diğer Fransız üretimi araçlar mı ? ALLAH KORUSUN. :D
Link : https://www.fiatlinea.org/farkli_konular/fluence_deneyimim-t560.0.html
Yok burada bizim araçlar veya renault olarak değil, genel olarak aşırı yüksek olduğunu belirtmek istedim. Zaten fluence kullandım, hissiyatsız değişik geldi, ben 2010 yılında evo aldığımda da memnundum, şimdi bindiğim punto çok çok daha güzel, daha sessiz ve amortisötleri çok daha iyi...
Fluence sıfır kmsine maxsimum 50 bin lira verilir. Ancak 51 bin verilmez... ayrıca şuan bindiğiniz puntonun eğer 1 gram zevkini fluencede yaşayın benim anahtar sizin.
rohan4421
01/11/2013, 14:38
fluence = linea yani fluence lineadan 1 tl daha pahalıya alınmaz
arkadaşın fluencesi vardı..puntodan sonra binince gemi gibi geldi bana...ben de merak ettim fluenceye sığmayan gövde puntoya nasıl sığar :)
Elektrikli olanı da vardı o alınır işte....
blackpunt006
01/11/2013, 20:56
arkadaşın fluencesi vardı..puntodan sonra binince gemi gibi geldi bana...ben de merak ettim fluenceye sığmayan gövde puntoya nasıl sığar :)
:) :)
biancoangelo
01/11/2013, 21:46
Yok burada bizim araçlar veya renault olarak değil, genel olarak aşırı yüksek olduğunu belirtmek istedim. Zaten fluence kullandım, hissiyatsız değişik geldi, ben 2010 yılında evo aldığımda da memnundum, şimdi bindiğim punto çok çok daha güzel, daha sessiz ve amortisötleri çok daha iyi...
Bendede aynı durum var. Bendede evo vardı. Şimdiki punto daha sessiz geldi...
biancoangelo
01/11/2013, 21:47
:) :)
Aykut Ankarada buluşalım sana görsel olarak anlatacam... Hem bu arada gövdede görmüş olursun. ;)
biancoangelo
01/11/2013, 21:48
Elektrikli olanı da vardı o alınır işte....
evet elektriklisine bşey diyemem...
biancoangelo
01/11/2013, 21:50
Ayrıca bugün tekrar full +full 18000 de bi fluenceye bindim. Arka koltuklar gayet geniş... Bagaj geniş ancak yine ön koltuklar dar... Uzun uzun test ettik... Yine dizeldi aracımız. Motoru ve torku harika.
Daha sonra symbole bindik. Symbol de dizeldi. (Ki symbol arabaysa punto wolksvagen **golf**ayarında bi araç mantıkenn) Bildiğin peynir tenekesii... :D
Daha sonrada scirocco ya bindik.... Anlatmıyorummm yaşamak lazım Sciroccooo....
Özellikle fluencede arka tarafta 45 dakika seyhat etme imkanım oldu. Fluence süspansiyonları gayet sesli çalışıyor içeri alınan ses puntodan inanın bi tık fazla (arka kısım için) plastik aksamları için kaliteli denemez... Arka kafalıklar ve krom kısımlar başarılı. Ancak arka havalandırmaların krom çerçeve olmasını beklerdim. Araç döşemesi deri idi gayet başarılı ancak deri kalitesi bi tık düşük.
blackpunt006
01/11/2013, 22:47
Aykut Ankarada buluşalım sana görsel olarak anlatacam... Hem bu arada gövdede görmüş olursun. ;)
Tamamdır :)
Bayram3434
01/11/2013, 23:34
Bu kadar eleştirinin üzerine ben yorum yapmayayım
Abimce var bir daha binersem :(
mavilerrr
02/11/2013, 19:56
Punto, linea ve fluence kullanmış biri olarak şu yorumları yapmak isterim.. fluence EDC şanzıman 110 beygir yaklaşık 2 gün boyunca kullandım. diyebilirimki aracın şanzımanı mükemmel, çekiş çok iyi. fakat direksiyonu hissizdi. otobanda 130 km üstü hızlarda insanı tedirgin ediyor, ani frenlerde ABS ye rağmen güven vermiyor. Bu durumu yerden yüksekliğine bağladım, şirket araçları Linea, linea bozuk yolda altını kolayca yere sürtersiniz fakat fluence de bu pek mümkün değil, yüksek bir araç olduğunı ordan tescil ettim.. tam bir tarla arabası.. bu yüzden stabilite frenaj konusunda linea daha iyi bana göre. fakat malzeme kalitesi, şanzıman fluence derim. multijet motora lafım yok..
samirr86
12/03/2014, 23:30
Bugün şirketimizin 2014 joy dizel Fluence aracını kullandım. Puntodaki keyfi gerçekten vermedi. İç kalitesi kötü,Debriyajı sert,Freni hissiz , Vitesi kemikli idi. Rahat hissedemedim kendimi. Olumlu yanları ise direksiyonu yumuşak, motoru gerçekten iyiydi.Punto 80-90 ile Çıktığı rampayı 120 ile çıktım bana mısın demedi. Rölanti sesi yüksek ama sürerken çok rahatsız etmedi...
aozalatur
13/03/2014, 12:58
benim şirket aracım fluanece..
ben seviyorum onu.. özellikle mazota para vermiyor olmak harika bir his :)
dışı o kadar geniş bir arabanın içi nasıl o kadar dar anlamıyorum..
araç hiç güven vermiyor..
otomatik viteste 6,1 lt ortalama yakıt tüketimim var..
uzun yol şehir içi karışık..
kör noktaları çok fazla..
özellikle şirket otoparkında bayanlar aralara sığdıramıyorlar arabayı :)
bagaj kapağı halen buharlı otomobil devrinden kalma sistemle çalışıyor..
bagaj bağlantıları içine konulan malzemelere çarpıyor yada kapanmıyor..
ses sistemi iğrenç ötesi.. 150-160km hızda son seste duymuyorsunuz :)
torpidonun orta yerinde saat yeri gibi bişi var.. ama içi boş saçma sapan duruyor..
full modellerde orda navigasyon var.
teyp yeri kaza yapmalık.. teyp ekranını görmek için eğiliyorsunuz..
puntomun en sevdiğim özelliklerinden o teyp açısı..
genel olarak bu şekilde.
biancoangelo
13/03/2014, 16:44
Kesinlikle parasını hak etmiyor.
ykaya1983
13/03/2014, 19:02
Yol tutuşunu puntodan kötü olduğunu donanımhaberde birçok kişiden duymuştum.Zaten euro n-cap 4 yıldız alan bir model.
byadrenalin
19/03/2014, 15:31
Bende kullanmıştım kısa süreli o arabadan. Aynen dediklerine katılıyorum. Dışardan bakıldığı zaman çok geniş ve rahat bir araba gibi görülüyor. Ama içine binip oturduğunda o kadar dar bir hissiyat yaratıyor ki insanda kendini 206 da oturuyor gibi hissediyorsun. Çok kötü bir araba.
Heybetli, kaslı kasasına aldanmamak lazım:=)
Yol tutuş kötü. Yakıt tasarrufu 1.5 dci için her zamanki gibi iyi. Çekiş güzel.
LG G2 Cihazımdan aracılığıyla gönderildi.Olası yazım yanlışlarım için özür dilerim.
evren iskent
06/04/2014, 01:09
Samsung sm3. Samsung Sm5. Bu marka ve modeller yabancı geliyorsa, Fluence ve Latitude modellerinin kökenine inmek gerekiyor. Renault'un bu iki modeli aslında safkan bir fransız değil. Küçük dokunuşlar dışında güney kore aracı Samsung markası ile ortak model. Daha doğrusu Samsung. Türkiye'de kore araçlarının fiyatları her zaman avrupalı rakiplerine göre düşük olmuştur. Renault markası ile aslında bu Güney Kore araçları ederinden fazlaya satılmış oluyor. Megane sedan versiyonu olarak lanse edilen Fluence'nin geçmiş dönemlerdeki sedan hb model benzerlikleri bulunmadığı açıkça zaten gözükmektedir. Renault megane'ı artık uzmanı olduğu şekilde hb olarak tasarlıyor ve sedan araç pazarını samsunglar ile ikame ediyor.
Fluence'nin 120 ve üzeri hızlarda güven vermediği hemen her kullanıcı tarafından belirtiliyor. Rüzgarlı yollarda Fluence'lerin yol tutuşunun azaldığını ve hızlarının düştüğünü kullanarak değil, başka araç kullanırken gözlemleyerek tespit edebilirsiniz. Motor konusunda eleştirilebilecek birşey yok, çünkü o motor Mercedes'e bile tedarik sağlayan Renault'a ait:)
Saygılarımla.
iPad 'den aracılığı ile gönderildi
Aslında tutulan bir araç ama demek çok tatmin etmiyor...