Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Marmaray değil Tabanvaymış :)

Arrest
30/10/2013, 14:45
Marmarayda elektirikler kesilmiş insanlar yürüyerek karşıya geçmişler :D

https://n1310.hizliresim.com/1g/y/u26t4.jpg (https://bit.ly/c25MCx)

Video : https://www.facebook.com/photo.php?v=1431430187079613

Tam bir rezalet oldu bu marmaray :D Bu tip arızalar yaşanabilir ama hemen bismillah diyincede olması fiyasko gibi bişeyi anımsattı. Zaten yapılırken bi çok eleştiri almıştı. Boğazın altındaki hazineler cıkarılmaya calısılıyor vs. gibisinden... O konulara girmeyelim bile

ALLAH HAYIRLI UĞURLU ETSİN HEHEHE

https://n1310.hizliresim.com/1g/y/u26us.jpg (https://bit.ly/c25MCx)

CMasteR
30/10/2013, 14:48
Bir türkiye klasiği ...

thezula
30/10/2013, 15:18
nedir bu hazımsızlık ? 4 dk elektrik kesilmiş yeni bir sistem oturana kadar elbet sorun çıkacak benim anlamadığım buna insanlar neden sevinir ? Hükümet Düşmanları baktılar başka türlü indiremeyecek bundan sonra bari çamur atalım diyorlar.

Bu nasıl bir zihniyet ki aklım almıyor başbakanı sevmeyebilirsin ,iktidardan nefret edebilirsin ama bu ülke için yapılmış birşeyin çalışmamasına arıza yapmasına sevinmek nedir.Artık öyle bir konuma geldiki başbakan 2+2 4 dese hayır öyle şey olurmu diyecekler.yahu sonuçtaa öyle veya böyle bu marmaray sen ben kulanacağız marmaryı yaptı diye başbakana oy vermek zorunda değilsin.Neden bu projerele karşı hamsızlık var anlamıyorum.

Artık başbakanın yaptıklarını tebrik etmek yerine bozulsada dalga geçsek diye bekliyorsunuz

hyzanki
30/10/2013, 15:25
nedir bu hazımsızlık ? 4 dk elektrik kesilmiş yeni bir sistem oturana kadar elbet sorun çıkacak benim anlamadığım buna insanlar neden sevinir ? Hükümet Düşmanları baktılar başka türlü indiremeyecek bundan sonra bari çamur atalım diyorlar.

Bu nasıl bir zihniyet ki aklım almıyor başbakanı sevmeyebilirsin ,iktidardan nefret edebilirsin ama bu ülke için yapılmış birşeyin çalışmamasına arıza yapmasına sevinmek nedir.Artık öyle bir konuma geldiki başbakan 2+2 4 dese hayır öyle şey olurmu diyecekler.yahu sonuçtaa öyle veya böyle bu marmaray sen ben kulanacağız marmaryı yaptı diye başbakana oy vermek zorunda değilsin.Neden bu projerele karşı hamsızlık var anlamıyorum.

Artık başbakanın yaptıklarını tebrik etmek yerine bozulsada dalga geçsek diye bekliyorsunuz

e biz de diyoruz ki sistem oturmamış işte. ne diye açıyorsunuz bitmemiş sistemi? ben pendikten marmaraya binip halkalıya gidebilecek miyim? daha sirkeci istasyonu bile bitmemiş trenler pas geçiyor.

ayrıca açılmadan önce elektrik asla kesilmeyecek, biri kesilse diğer yedek sistem devreye girecek, o da kesilse diğeri devreye girecek diye reklam yapıldı..

eee hani elektrik gitti?

rohan4421
30/10/2013, 15:29
sonuçta ortada bir hizmet var, helal olsun yapana hayırlı olsun güzel vatanıma, pürüzler illaki olacaktır önemli olan bir şeylerin yapılıyor olması, bu vatana ait bir tıraş makinesinin bile arıza yaşamasına sevinmek çok tehlikeli , üzülmek ise asili bir tutumdur.

thezula
30/10/2013, 15:31
e biz de diyoruz ki sistem oturmamış işte. ne diye açıyorsunuz bitmemiş sistemi? ben pendikten marmaraya binip halkalıya gidebilecek miyim? daha sirkeci istasyonu bile bitmemiş trenler pas geçiyor.

ayrıca açılmadan önce elektrik asla kesilmeyecek, biri kesilse diğer yedek sistem devreye girecek, o da kesilse diğeri devreye girecek diye reklam yapıldı..

eee hani elektrik gitti?

4 dk elektrik kesintisi olmasımı sorun ? Bu ülkede herşey normal gidiyorda maramray 5 dk gecikmiş bumu oturmamış sistem oluyor.

Kaldıki dediğiniz gibi sistem oturmamış olsa bile insan buna neden sevinir ? bana bunu açıklarmısın ? konuyu açan arkadaş sanki bayram ilan eidlmiş gibi sevinmiş yolda kalmasına ,öyle veya böyle bu marmaray insanların kullanımı için yapıldı.2.boğaz köprüsünede gerek yok diyen insanlarla aynı zihniyette görüyorum.

thezula
30/10/2013, 15:32
sonuçta ortada bir hizmet var, helal olsun yapana hayırlı olsun güzel vatanıma, pürüzler illaki olacaktır önemli olan bir şeylerin yapılıyor olması, bu vatana ait bir tıraş makinesinin bile arıza yaşamasına sevinmek çok tehlikeli , üzülmek ise asili bir tutumdur.

artık öyle bir duruma geldiki başbakan iyi de yapsa kötüde yapsa artık insanlar başarısız olsada elimize koz geçse diye bakıyor.Deminde dediğim gibi marmaray bozulsada gülsek diye sevinen insanlar var.

hyzanki
30/10/2013, 15:39
4 dk elektrik kesintisi olmasımı sorun ? Bu ülkede herşey normal gidiyorda maramray 5 dk gecikmiş bumu oturmamış sistem oluyor.

Kaldıki dediğiniz gibi sistem oturmamış olsa bile insan buna neden sevinir ? bana bunu açıklarmısın ? konuyu açan arkadaş sanki bayram ilan eidlmiş gibi sevinmiş yolda kalmasına ,öyle veya böyle bu marmaray insanların kullanımı için yapıldı.2.boğaz köprüsünede gerek yok diyen insanlarla aynı zihniyette görüyorum.

evet sorun. çünkü açılmadan önce elektrik kesintisi kesinlikle olmayacak denmişti.

tamam yapılan iş güzel.

ama işi daha %10 u bitmiş bile değil. eksik. şimdi kime yarayacak bu sistem. banliyö hatları için daha 2 yıl var. neden beklendi de bu kadar zaman diğer kısımlar yapılmadı?

thezula
30/10/2013, 15:42
evet sorun. çünkü açılmadan önce elektrik kesintisi kesinlikle olmayacak denmişti.

tamam yapılan iş güzel.

ama işi daha %10 u bitmiş bile değil. eksik. şimdi kime yarayacak bu sistem. banliyö hatları için daha 2 yıl var. neden beklendi de bu kadar zaman diğer kısımlar yapılmadı?

Evet %100 haklısın ,dediğin gibi diğer bitmesi gereken kısımlar var yol alıncak çok yol var daha

benim sorum bu değil sen dediin de haklısın benm merak ettiğim bu halk için yapılmış olan bir sistemin arıza yapmasına neden sevinir bir insan ?Konuyu açan arkadaşı çok mutlu gördüm

hyzanki
30/10/2013, 15:45
Evet %100 haklısın ,dediğin gibi diğer bitmesi gereken kısımlar var yol alıncak çok yol var daha

benim sorum bu değil sen dediin de haklısın benm merak ettiğim bu halk için yapılmış olan bir sistemin arıza yapmasına neden sevinir bir insan ?Konuyu açan arkadaşı çok mutlu gördüm

tabii ki sevinmedim. hızlandırılmış tren faciasında 40 kişi öldüğünde de sevinmemiştim.

zaten korkum o günlerde ki gibi bir kaza yaşanması. eksik sistemi reklam propaganda için açmak çok çok çok yanlış. bitsin, sonra açılsın biz de alkışlayalım...

SaLDo
30/10/2013, 15:56
cekemeyen anten taksın . nazarınız değmiştir

messi78
30/10/2013, 16:10
Beğenmeyen binmesin bu kadar basit.

rohan4421
30/10/2013, 17:07
artık öyle bir duruma geldiki başbakan iyi de yapsa kötüde yapsa artık insanlar başarısız olsada elimize koz geçse diye bakıyor.Deminde dediğim gibi marmaray bozulsada gülsek diye sevinen insanlar var.

evet bu aslında cok vahim bi durum birilerni sevmiyoruz diye ülkeyi sürekli kaosa cekecek kadar bencilleşmemek lazım , birlik olamıyoruz. fikirler görüşler beni baglamaz ama inadına iyiye kötü demek felakettir.

blackpunt006
30/10/2013, 17:08
marmaray akpnin başarısı olarak algılanıyor, gerçekten bunu söyleyenlere çok gülüyorum ve cahilliklerine veriyorum. marmaray maliyetli bir iş ve en önemli olan kısmı para. "TK-P 15 nolu İkraz Anlaşması, Hazine Müsteşarlığı ile Japon Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) arasında 17.09.1999 tarihinde imzalanarak 15.02.2000 tarih ve 23965 sayılı resmi gazetede yayınlanmıştır." tarihe dikkat ederseniz akp hükümetinden önce.
Projeyi yapan ve kredi sağlayan akp hükümeti değil. Akp işi devam ettirdi, başlamış bir projeyi devam ettirmek üstün bir başarı olarak algılanmamalı.
"Çekemeyen anten taksın" gibi çocukça sözlerle laf sokmakla seviye belli olup, iktidarın seçmen kitlesinin bir özeti adeta.

Bir de Ankara metrosu için ulaştırma bakanlığı 29 ekim tarihinde açılacak demişti. bugün 30 ekim ve hala metroyla çayyoluna veya keçiörene gidilemiyor.

rohan4421
30/10/2013, 17:10
düne kadar sadece postalara bindiğini unutmasın bu millet, duble yol yoktu memlekette bugun tüm ülkede yollar otoban gibi, ulaşım basit, tonla ucak firması rekabette , ulaşım konusunda yapılan herşey birer devrim niteliğinde, konuyu dağıtmış olmak istemedim ama sadece siyaseti takım tutar gibi yaptıkca insanlar bu ülkede sol parti gemi yapsa batar denir , sağ parti uçak yapsa düşer denir ...

messi78
30/10/2013, 17:39
marmaray akpnin başarısı olarak algılanıyor, gerçekten bunu söyleyenlere çok gülüyorum ve cahilliklerine veriyorum. marmaray maliyetli bir iş ve en önemli olan kısmı para. "TK-P 15 nolu İkraz Anlaşması, Hazine Müsteşarlığı ile Japon Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) arasında 17.09.1999 tarihinde imzalanarak 15.02.2000 tarih ve 23965 sayılı resmi gazetede yayınlanmıştır." tarihe dikkat ederseniz akp hükümetinden önce.
Projeyi yapan ve kredi sağlayan akp hükümeti değil. Akp işi devam ettirdi, başlamış bir projeyi devam ettirmek üstün bir başarı olarak algılanmamalı.
"Çekemeyen anten taksın" gibi çocukça sözlerle laf sokmakla seviye belli olup, iktidarın seçmen kitlesinin bir özeti adeta.

Bir de Ankara metrosu için ulaştırma bakanlığı 29 ekim tarihinde açılacak demişti. bugün 30 ekim ve hala metroyla çayyoluna veya keçiörene gidilemiyor.

Bütçe'den ödenek ayrılmazsa temeli atılıp bırakılırdı. AKP BOLU tünelinden tutunda birçok projenin tamamlanmasını sağladı. Sizce bu hükümetin başarısı değilde nedir ?

blackpunt006
30/10/2013, 17:41
Bütçe'den ödenek ayrılmazsa temeli atılıp bırakılırdı. AKP BOLU tünelinden tutunda birçok projenin tamamlanmasını sağladı. Sizce bu hükümetin başarısı değilde nedir ?

Görevi.

messi78
30/10/2013, 17:43
Görevi.

Başkasının başlattığı bütün projeleri tamamladı. Başka bir iktidar olsa trilyonlar harcanıp harabe şekline gelinceye kadar bekletirlerdi. Eski hükümetleride biliyoruz bu milletin milyonlarını çar çur ettiler yok yere.

blackpunt006
30/10/2013, 17:48
Başkasının başlattığı bütün projeleri tamamladı. Başka bir iktidar olsa trilyonlar harcanıp harabe şekline gelinceye kadar bekletirlerdi. Eski hükümetleride biliyoruz bu milletin milyonlarını çar çur ettiler yok yere.

"Başkasının başlattığı bütün projeleri tamamladı" :) Ama açılışlarda parayla getirttiği insanlara öyle anlatmıyor.
Başka iktidarlarda trilyon harcanıp harabe edilen şeyler nelerdir? Ankara metrosundan bahsediyorsunuz sanırım :) adres yanlış oldu.

cdogu
30/10/2013, 17:56
1-) Bu ve bunun gibi projeler iktidarın,hükümetin görevidir,sorumluluğudur. Bunu yaptığı için kimseye teşekkür borçlu değiliz aksine onlar bize teşekkür etmeliler. Kaynağı biziz.Talep bizde.Para bizde..

2-) Marmaray projesi,kağıt üzerinde,reklamlarda,billboardlarda çok güzel tanıtıldı fakat,eksikleri bitmeden yola çıkarılması halk için de büyük tehlikedir. Bu kadar kısa sürede açılması da tehlikenin daha ulaşılabilir olduğunu belirtir.

3-) Bir projeyi tasarlamak ve kağıt üstünde dahi olsa çizdirmek ve stabil bir durum sağlamak uygulamaktan çok daha zor bir iştir. Her şeyden önce,önceliklere bakılması gerekir. Örneğin Ankara'da yıllardır yapılması beklenen Keçiören ve Çayyolu metroları halen yapılıyor. Melih Gökçek te,''Ben uyanıklık yaptım,ben yapsaydım şu kadar yapacaktım,şimdi ulaştırma bakanım aldı şu kadar yapacak'' diye saçma sapan bir sıvama ifadesi verdi televizyonlarda işin komiği bunu bir başarı,cinlik gibi gösterdi.Güldürdü :)

düne kadar sadece postalara bindiğini unutmasın bu millet, duble yol yoktu memlekette bugun tüm ülkede yollar otoban gibi, ulaşım basit, tonla ucak firması rekabette , ulaşım konusunda yapılan herşey birer devrim niteliğinde, konuyu dağıtmış olmak istemedim ama sadece siyaseti takım tutar gibi yaptıkca insanlar bu ülkede sol parti gemi yapsa batar denir , sağ parti uçak yapsa düşer denir ...

Sevgili abim. Düne kadar dediğiniz bundan 11 sene önce.. Ülkenin otomobil durumuna bakalım. Trafikte bu kadar çok sayıda araba var mı? İkamet ettiğim Ankara'dan örnek vereyim,günde 253 araç trafiğe çıkıyor. Türkiye'de otomobil sayısı 7.2 milyonu aşmış durumda.Ve çığ gibi büyüyor.Siz bu kadar yükü kaldırmak için mecburen yol yapmak zorunda değil misiniz? Zorundasınız.. Bunu bir lütuf olarak algılamak çok yanlış değil mi sizce? Sizce ben o yolu yaptığı için başbakana teşekkür mü etmeliyim?' O başbakan olmasaydı da,başka birisi olsaydı bu trafiğin yükünü azaltmak için yol yapmaya mecburdu..

Duble yol yoktu.Geçmiş zaman kipi.11 sene önce. Duble yola ihtiyaç var mıydı? Talep ne durumdaydı? Bunları açarsak,şimdiki kıyasınızın çok ta anlamlı olmadığı kanısına birlikte varabiliriz.

tayfux
30/10/2013, 18:04
şöyle bir geriye baktığımızda metrobüs ilk ülkemize gelirken aynı muhabbetlerin döndüğünü hatırlıyorum..o zamanlar metrobüse kimler karşı çıkmıştı kimler şu anda duacı? tarih sayfalarını karıştırmanızı tavsiye ederim..

cdogu
30/10/2013, 18:06
şöyle bir geriye baktığımızda metrobüs ilk ülkemize gelirken aynı muhabbetlerin döndüğünü hatırlıyorum..o zamanlar metrobüse kimler karşı çıkmıştı kimler şu anda duacı? tarih sayfalarını karıştırmanızı tavsiye ederim..

Ankara'da Metrobüs için yol yok ama Metrobüs adı altında uzun otobüslerimiz var saçmasapan trafiği delip geçen :)

Evren_c
30/10/2013, 18:26
Polemiğe çok müsait bir konu ama yazmadan da geçemeyeceğim. Öncelikle duble yolların hangi vergilerle yapıldığını biliyoruz. Zaten ülke bütçesinin sürekli açık vermesinin bir nedeni de bu. Marmara depremi için toplanan vergiler duble yollara yatırıldı. Bunu da açıkça söylediler. O yolların da kalitesini her fırsatta görüyoruz. 10 liralık işin 100 liraya yaptırılıp birilerinin zengin edildiğini de.

Her neyse; özünde tüm bu harcamalar sizin bizim paralarımızla yapılıyor arkadaşlar. O yüzden kimse çıkıp "binmeyin o zaman" dememeli. Aynı şekilde kimse bu işi yapanı da alkışlamamalı. Çünkü zaten yapmak zorunda oldukları şeyi yapıyorlar, zaten bu iş için ordalar. Yapacaklar tabii! Bundan önce yapılmamış olması ise ayıptır. Kimseyi körü körüne savunacak değiliz elbette. Yiğidi öldürüp hakkını vermeliyiz.

Marmaray konusunu ben de eleştiririm. Yangından mal kaçırır gibi bitmediği halde (bitmediğini uzmanlar söylüyor) sırf 29 Ekim'e yetiştirmek için açtılar metroyu. İnşallah bir aksilik çıkmaz, insanlara bir zarar gelmez.

Arrest
30/10/2013, 18:30
1-) Bu ve bunun gibi projeler iktidarın,hükümetin görevidir,sorumluluğudur. Bunu yaptığı için kimseye teşekkür borçlu değiliz aksine onlar bize teşekkür etmeliler. Kaynağı biziz.Talep bizde.Para bizde..

2-) Marmaray projesi,kağıt üzerinde,reklamlarda,billboardlarda çok güzel tanıtıldı fakat,eksikleri bitmeden yola çıkarılması halk için de büyük tehlikedir. Bu kadar kısa sürede açılması da tehlikenin daha ulaşılabilir olduğunu belirtir.

3-) Bir projeyi tasarlamak ve kağıt üstünde dahi olsa çizdirmek ve stabil bir durum sağlamak uygulamaktan çok daha zor bir iştir. Her şeyden önce,önceliklere bakılması gerekir. Örneğin Ankara'da yıllardır yapılması beklenen Keçiören ve Çayyolu metroları halen yapılıyor. Melih Gökçek te,''Ben uyanıklık yaptım,ben yapsaydım şu kadar yapacaktım,şimdi ulaştırma bakanım aldı şu kadar yapacak'' diye saçma sapan bir sıvama ifadesi verdi televizyonlarda işin komiği bunu bir başarı,cinlik gibi gösterdi.Güldürdü :)

Sevgili abim. Düne kadar dediğiniz bundan 11 sene önce.. Ülkenin otomobil durumuna bakalım. Trafikte bu kadar çok sayıda araba var mı? İkamet ettiğim Ankara'dan örnek vereyim,günde 253 araç trafiğe çıkıyor. Türkiye'de otomobil sayısı 7.2 milyonu aşmış durumda.Ve çığ gibi büyüyor.Siz bu kadar yükü kaldırmak için mecburen yol yapmak zorunda değil misiniz? Zorundasınız.. Bunu bir lütuf olarak algılamak çok yanlış değil mi sizce? Sizce ben o yolu yaptığı için başbakana teşekkür mü etmeliyim?' O başbakan olmasaydı da,başka birisi olsaydı bu trafiğin yükünü azaltmak için yol yapmaya mecburdu..

Duble yol yoktu.Geçmiş zaman kipi.11 sene önce. Duble yola ihtiyaç var mıydı? Talep ne durumdaydı? Bunları açarsak,şimdiki kıyasınızın çok ta anlamlı olmadığı kanısına birlikte varabiliriz.

+1+1+1+1+1+1

Arkadaşlar 1990 larda kalmışlar belli !!! 1990 daki teknoloji ile 2013 yılındaki teknolojiyi bir tutuyorlar o zaman duble yok yokmuş metro yokmuş YHT yokmuşta...

Asıl bunların olmaması saçmalık memlekete YHT yaptı diye hükümet iş mi yaptı ? Bu zaten basit bir görev... Boşunamı oy alıyorlar yapacaklar tabi ? yıl olmuş 2013 hala 1990 da bişe olmadı 2013 de bu yapıldı diyorsunuz. İŞİ NE KARDEŞİM YAPACAK TABİ. Kimsede olmayıpta bizdao lan bişeymi var ? veya diğer ülkelerdeki kaliteye erişmişiz gibi konusuyorsun. Hangi memlekette otoyol paralı yapmışta parayıda yapıştırmış. İzmirden - Çeşmeye paralı otoyolla gidiyoruz varmı böyle bi saçmalık !!!

KOYUN GİBİSİNİZ KOYUN KOYUN ÇOBANINIZDA BELLİ :whip0000:

Proje güzel eyvallah ama tanıtım gününe böylemi hazırlanılır ? Ankara metrosu nolacak kaç yıl geçti ben hatırlamıyorum 13 14 yıl oldu Melih gökçek yapamadı Ulaştırma bakanlıgı el koydu. Ha nolacak söleyimmi seçimlerden önce rant kazanmak icin bitecek o metroda.

Deprem vergisi verdik duble yol yaptılar. İyi bide o yollara girmek icin para veriyoruz.

Sağlık bakanlıgına ayrılan bütçe 1 milyar $ ken diyanete ayrılan bütme 4 milyar $ KUSURA BAKMAYIN BİZ HRISTİYAN DEĞİLİZ CUMA NAMAZINA gidiyoruz BAYRAM NAMAZINA gidiyoruz CAMİYE İHTİYACIMIZ VAR elbette. Ama bu kadarda değil yani ! 4 katı bir bütçe ayrılamaz!

Onu bunu yaptı neyle yaptı ?

Al sana özelleştirme listesi ;

1-taksan,
2-gerkonsan,
3-seka afyon işletmesi ,
4- seka balıkesir işletmesi,
5- seka çaycuma işletmesi,
6- seka kastamonu işletmesi,

7- seka aksu işletmesi,
8- seka taşucu tersane alanı,
9- seka ya ait 4 taşınmaz,
10- tzd sakarya işletmesi,
11- thy usaş,
12- tdi trabzon limanı,
13- tdi dikili limanı,
14- tdi kuşadası limanı,
15- sümer holdinge ait merinos halı fabrikası,
16- sümer holdinge ait eryağ,
17- sümer holdinge ait adıyaman işletmesi,
18- sümer holdinge ait 117 adet taşınmaz,
19- kbiye ait 103 arsa, 89 lojman,
20- ebüaş-meybuz,
21- ebüaşa ait 54 taşınmaz,
22- tekel kaya tuz,
23- tekele ait 30 taşınmaz,
24- esgaz,
25- bursagaz,
26- eti bakir,
27- eti gümüş,
28- eti krom,
29- eti elektrometalurji a.ş,
30- çayeli bakır işletmeleri a.ş,
31- kbi samsun işletmesi,
32- kbi 65 adet taşınmaz,
33-div-han a.ş,
34- amasya şeker fabrikası,
35- kütahya şeker fabrikası,
36- sümer holdinge ait tümosan,
37- sümer holding malatya işletmesi,
38- sümer holding bakırköy işletmesi,
39- sümer holding diyarbakır işletmesi,
40- sümer holding çanakkale deri işletmesi,
41- sümer holdinge ait 108 adet taşınmaz,
42- sümer holding ortadoğu teknopark a.ş,
43- seka karacasu işletmesi,
44- seka ankara alım satım binası müdürlüğü,
45- seka ardanuç işletmesi varlıkları,
46- tügsaş,
47- tügsaş gemlik gübre san. taş,
48- tügsaş-igsaş hisseleri % 100,
49- tügsaş urfa depoları arazisi,
50- tügsasa ait 23 taşınmaz,
51- igsaş kütahya gübre varlıkları ,
52- tekel alkolü içkiler san. a.ş,
53- tekele ait 60 adet taşınmaz,
54- tekel inegöl kibrit fabrikası t.a.ş,
55- tekel gemlik sun.ip.mües. t.a.ş,
56- tekel tuzluca tuzlası,
57- tekel sekili tuzlası,
58- ebüaş samsun soğuk hava deposu
59- ebüaş manisa kombinası,
60- ebüaş manisa arsası,
61- ebüaşa ait 101 adet taşınmaz,
62- tdi ankara feribotu,
63- tdi samsun feribotu,
64- petkim 2adet taşınmaz,
65- tedaş 1 arsa, 1 adet trafo binası,
66- tedaş 1 adet taşınmaz,
67- ataköy turizm a:ş,
68- ataköy otelcilik a:ş,
69- ataköy marina ve yat işletmesi,
70- sümer holding beykoz işletmesi,
71- sümer holding istanbul imar ltd.şti,
72- sümer holding 2 adet taşınmaz,
73- tdi karadeniz gemisi,
74- tekel kristal tuz rafinerisi,
75- tekel kağızman tuzlası,
76- tekele ait 49 adet taşınmaz,
77- tüpraş 2 adet taşınmaz,
78- tdi 1 adet taşınmaz,
79- seka 5 adet taşınmaz,
80- köy hizmetleri genel müdürlüğü (tasfiye edildi),
81- ssk hastaneleri (tasfiye edildi),
82- ssk eczaneleri (tasfiye edildi),
82- seka kocaeli fabrikası ve arsası
83-sümer holding sarıkamış işletmesi,
84-sümer holding sivas dokuma fabrikası,
85- sümer holding manisa pam. men. a:ş,
86- sümer holding makine ve teçhizat,
87- sümer holding 32 adet taşınmaz,
88- tügsaş samsun gübre sanayi a.ş,
89- tekel 5 adet taşınmaz,
90- araç muayene istasyonları 1. bölge,
91- dsi erciyes sosyal tesisi,
92-bayındırlık ve iskan bakanlığı erciyes sosyal tesisi,
93- karayolları erciyes sosyal tesisi,
94-tekel sigara fabrikaları,
95-sümer holding bergama pamuk ipliği fabrikası,
96-tekel sigara fabrikalarına ait taşınmazlar,.
97-tekel puro fabrikaları,
98-tekel alkol işletmelerine ait taşınmazlar,
99- tercan ayakkabı işletmesi,
100-tcdd mersin limanı,
101-adapazarı şeker fabrikası,
102-ereğli demir çelik fabrikası,
103-iskenderun demir çelik fabrikası,
104-ereğli limanı,
105- iskenderun limanı,
106-yarımca limanı,
107- yarımca porselen fabrikası,
108- romanyadaki silisli sac fabrikası,
109- divriği demir madeni,
110- hekimhan demir madeni,
111- kırıkkale çelik çekme boru fabrikası,
112- borçelik,
113-tüpraş,
114- petkim,
115- türk telekom,
116- kibris türk hava yollari,
117- tügsaş toros gübre fabrikası,
118- tügsaş tekirdağ, tarsus, fatsa depoları,
119- seydişehir eti alüminyum a.ş,.
120- oymapinar baraji,
121- eti alüminyuma ait madenler,
122- emekli sandığı ankara emek işhanı,
123-emekli sandığı istanbul hilton oteli.

Bu paralarla ve bizim vergilerimizle yapıldı bu işler. Artık satacak pek bişey kalmadı. Bu memleketin kötüye gitmesinin günahı sizin boynunuza hepiniz bunun hesabını Allah'a verirsiniz. HERKESİN ADALETİ ŞAŞAR ALLAHIN ADALETİ ASLA.

cdogu
30/10/2013, 18:50
+1+1+1+1+1+1

Arkadaşlar 1990 larda kalmışlar belli !!! 1990 daki teknoloji ile 2013 yılındaki teknolojiyi bir tutuyorlar o zaman duble yok yokmuş metro yokmuş YHT yokmuşta...

Asıl bunların olmaması saçmalık memlekete YHT yaptı diye hükümet iş mi yaptı ? Bu zaten basit bir görev... Boşunamı oy alıyorlar yapacaklar tabi ? yıl olmuş 2013 hala 1990 da bişe olmadı 2013 de bu yapıldı diyorsunuz. İŞİ NE KARDEŞİM YAPACAK TABİ. Kimsede olmayıpta bizdao lan bişeymi var ? veya diğer ülkelerdeki kaliteye erişmişiz gibi konusuyorsun. Hangi memlekette otoyol paralı yapmışta parayıda yapıştırmış. İzmirden - Çeşmeye paralı otoyolla gidiyoruz varmı böyle bi saçmalık !!!

KOYUN GİBİSİNİZ KOYUN KOYUN ÇOBANINIZDA BELLİ :whip0000:

Proje güzel eyvallah ama tanıtım gününe böylemi hazırlanılır ? Ankara metrosu nolacak kaç yıl geçti ben hatırlamıyorum 13 14 yıl oldu Melih gökçek yapamadı Ulaştırma bakanlıgı el koydu. Ha nolacak söleyimmi seçimlerden önce rant kazanmak icin bitecek o metroda.

Deprem vergisi verdik duble yol yaptılar. İyi bide o yollara girmek icin para veriyoruz.

Sağlık bakanlıgına ayrılan bütçe 1 milyar $ ken diyanete ayrılan bütme 4 milyar $ KUSURA BAKMAYIN BİZ HRISTİYAN DEĞİLİZ CUMA NAMAZINA gidiyoruz BAYRAM NAMAZINA gidiyoruz CAMİYE İHTİYACIMIZ VAR elbette. Ama bu kadarda değil yani ! 4 katı bir bütçe ayrılamaz!

+1..

Şu çağda teknolojinin ne kadar hızlı geliştiği ve ilerlediğini görmeyen bir insan olmaz dünyada diye düşünüyorum. Bu yüzden ''o zamanlar duble yol yoktu memlekette'' diye şimdiki müthiş teknolojik çağı karşılaştırmamak gerekir.

Sato Abi

Melih Gökçek bak gör,o metro bitsin,kendi fotoğraflarını astırtacak Keçiören,Çayyolu Metrosunu Ankara'ya kazandırdık diye.O fotoğraflardan da pişkin pişkin gülecek bize..

Sen sakin ol Sato abi polemik yaratmaya gerek yok :)

Arrest
30/10/2013, 18:52
+1..

Şu çağda teknolojinin ne kadar hızlı geliştiği ve ilerlediğini görmeyen bir insan olmaz dünyada diye düşünüyorum. Bu yüzden ''o zamanlar duble yol yoktu memlekette'' diye şimdiki müthiş teknolojik çağı karşılaştırmamak gerekir.

Sato Abi

Melih Gökçek bak gör,o metro bitsin,kendi fotoğraflarını astırtacak Keçiören,Çayyolu Metrosunu Ankara'ya kazandırdık diye.O fotoğraflardan da pişkin pişkin gülecek bize..

Sen sakin ol Sato abi polemik yaratmaya gerek yok :)

:D Ankarada su kesintisi oldu ihale açtılar oğlu kazandı 150 tane sıfır scania tır aldı müller kasalarla 6 ayda suyu getirdiler. E tabi hangi taşören firma o kadar parayı peşin alırsa yapardı ee noldu ben yaptım suyumuz var oldu. Ama bu önemli değil YAPILAN İŞİ TAKTİR ETMEK LAZIM ARKADAŞLARIN PRENSİBİ BU NAISL YAPILDI DİYE SORMAK YOK YOLA DEVAM :)

Bu arada hala geleceksin diye bekliyorum Cenk :)

Ben belgesel izlicem az işim var :D :D :tux::tux::tux::tux::tux:

cdogu
30/10/2013, 18:58
Bu arada hala geleceksin diye bekliyorum Cenk :)

Ben belgesel izlicem az işim var :D :D :tux::tux::tux::tux::tux:

Abi dershanem başladı valla yoksa Pes'te üzeceğim seni de... Müsait vakitte arayacağım seni :)

Arrest
30/10/2013, 19:06
Abi dershanem başladı valla yoksa Pes'te üzeceğim seni de... Müsait vakitte arayacağım seni :)

haydaa :) tamam kardeşim bekliyorum kısa zamanda :agri:

erenemre
30/10/2013, 19:14
akp ve başbakanı bende sevmem ama ortada dalga geçilecek birşey yok hele dua ile ilgili bir olayda ALLAH kelimesi geçiyorsa hiçbir zaman dalga geçilemez alaya alınamaz duayı kim ne hangi şartlarda yapıyor olursa olsun ....

ABNEW
30/10/2013, 19:16
Açıkçası bizlerin birer vatandaş olarak üstünde durması gereken şeyler, yapılan bu sistemin olması gereken meblağlara gelip gelmediği, güvenilirliği, çevreye etkisi, gerekliliği gibi şeyler olmalı.Uzmanlar zamanında eleştiride bulundular.Bizler tam olarak ayrıntıyı bilemeyebiliriz ama umarım sistem sorunsuzca çalışır ve hiçbir facia yaşanmaz,

Projeyi hayata geçiren esas kişiler Japonlar sanırım onları da tebrik etmek lazım (Sistem başarılı ise) Yaptıran ya da finansör ise siyasi partiler değil biz vatandaşlarız o yüzden kimseyi eleştirmeye ya da övmeye gerek yok...

Arrest
30/10/2013, 19:31
Açıkçası bizlerin birer vatandaş olarak üstünde durması gereken şeyler, yapılan bu sistemin olması gereken meblağlara gelip gelmediği, güvenilirliği, çevreye etkisi, gerekliliği gibi şeyler olmalı.Uzmanlar zamanında eleştiride bulundular.Bizler tam olarak ayrıntıyı bilemeyebiliriz ama umarım sistem sorunsuzca çalışır ve hiçbir facia yaşanmaz,

Projeyi hayata geçiren esas kişiler Japonlar sanırım onları da tebrik etmek lazım (Sistem başarılı ise) Yaptıran ya da finansör ise siyasi partiler değil biz vatandaşlarız o yüzden kimseyi eleştirmeye ya da övmeye gerek yok...

cok düzgün bir yorum katılıyorum sanki bizim paralarımızla değilde başka şeylerle yapılmış gibi eleştiriyorlar :agiskavgasi:

SaLDo
01/11/2013, 04:39

Eğer ki ben oyumu iktidara vermediğimi ıspatlarsam , çıkıp ankara meydanında ben deliyim diye bağıracak mısın ? Cekemiyorsunuz işte. Ne olmuş ilk günden arıza çıkartmışsa? Yapılan bir emek var saygı duymak lazım. Kimin başlattığı beni hiç ilgilenmiyor. Karadeniz otoyolunuda 2000 den once baslatmıslardı . Sonuç ? kocaman bir 0.. senelerdir yol calısmalarıyla millete eziyet cektirdiler. Basbakan göreve geldi 2 yıl içinde tamamlandı yol. Senelerdir İzmir'i kimler yönetiyor, izmir şuan ne halde ??? Bana icraatla gelin boş beleş mualefetle değil!

cemyk
01/11/2013, 10:29
Arkadaş siyasethaneye çevirmişsiniz burayı. Akp yi ve Tayyipi gram sevmem AMA ÜLKEYE YAPILAN HER NE OLURSA OLSUN DESTEKLERİM. hatalar heryerde olur lütfen yapılan iyi şeyler için saçmasapan eleştriler yapıp kendinizide gülünç duruma düşürmeyin. iyisiyle kötüsüyle bir hizmet var ortada. Bu zihniyeti tanıyoruz, yerli malı ne olursa olsun Türk yapımı değilmi bozulur diyen zihniyet bunlar. Desteklemektense köstek olan zihniyet bunlar. şuan teknolojide üst seviyelere gelmiş ülkeler bu konumlarına nasıl geldiler zannediyorsunuz, hiçmi hatalar yapılmadı hiçmi sorunlar çıkmadı... lütfen artık görüşlerinizi biraz daha objektif yapın. iyisiyle kötüsüyle ülkeme bir hizmet yapılıyorsa buna herkez sevinmeli. başlatanın yapanın bitirenin eline koluna zihnine sağlık demek düşer bize...

cck1
01/11/2013, 10:47
Arkadaş siyasethaneye çevirmişsiniz burayı. Akp yi ve Tayyipi gram sevmem AMA ÜLKEYE YAPILAN HER NE OLURSA OLSUN DESTEKLERİM. hatalar heryerde olur lütfen yapılan iyi şeyler için saçmasapan eleştriler yapıp kendinizide gülünç duruma düşürmeyin. iyisiyle kötüsüyle bir hizmet var ortada. Bu zihniyeti tanıyoruz, yerli malı ne olursa olsun Türk yapımı değilmi bozulur diyen zihniyet bunlar. Desteklemektense köstek olan zihniyet bunlar. şuan teknolojide üst seviyelere gelmiş ülkeler bu konumlarına nasıl geldiler zannediyorsunuz, hiçmi hatalar yapılmadı hiçmi sorunlar çıkmadı... lütfen artık görüşlerinizi biraz daha objektif yapın. iyisiyle kötüsüyle ülkeme bir hizmet yapılıyorsa buna herkez sevinmeli. başlatanın yapanın bitirenin eline koluna zihnine sağlık demek düşer bize...

+1000

herseyden önce burası puntoforum... bu tip konuları burda bu kadar abartmak yersiz...

rehber28
01/11/2013, 12:15
adam hizmet veriyor evet devletin gorevi bunlar ama gorevi olupta yapmayan hukumetlerde gorduk arkadaslar yigidi öldurun hakkini yemeyin

erenemre
01/11/2013, 12:50
sayın modlardan bu konunun kapanmasını talep ediyorum gerçekten uzadıkça iyice can sıkıcı bir hal alıyor ayrıca konu başlığıda çok saçma ne akp liyim nede başka partili ama hepimiz punto için girip fikir alışverişinde bulunduğu bir ortak platformda siyasetin çok gereksiz ve olmaması gerektiğini düşünüyorum ....

didi77
01/11/2013, 13:23
sayın modlardan bu konunun kapanmasını talep ediyorum gerçekten uzadıkça iyice can sıkıcı bir hal alıyor ayrıca konu başlığıda çok saçma ne akp liyim nede başka partili ama hepimiz punto için girip fikir alışverişinde bulunduğu bir ortak platformda siyasetin çok gereksiz ve olmaması gerektiğini düşünüyorum ....

Aynen

cck1
01/11/2013, 13:26

bencede

rohan4421
01/11/2013, 14:50

Duble yol yoktu.Geçmiş zaman kipi.11 sene önce. Duble yola ihtiyaç var mıydı? Talep ne durumdaydı? Bunları açarsak,şimdiki kıyasınızın çok ta anlamlı olmadığı kanısına birlikte varabiliriz.[/QUOTE]

Şöyle cevap verim;

Güzel kardeşim ben kimseye kızmıyorum ama sabit fikirli insanlara üzülüyorum heryerde duydugum klasik lafları etmişsin, bak kendi agzınla düşüosun türkiyede otomobil sayısının müthiş artışından bahsediosun demi ? buda demektirki alım gücü ülkede daha yüksek seviyelere ulaşmış buda yanlışlıklada olsa seninde iktidarın bi başarısını yazmandır. duble yola suna buna ihtiyac yok tu diosun geçmişte, bu teknoloji neymişte son 12 yılda ihtiyac duyulmusta yapılmış hepsi? sen ömründe zap suyunun kenarından geçtinmi? hakkari şırnak gördünmü? 2 şehir arasındaki yolun köy yolundan beter oldugunu bi arac gecerken diger aracın durmak zorunda oldugunu biliomuydun ? aynı yerler bugun şehir oldugunun farkına varmaya başladı. Ha klişe bi laf bu zaten hükümetin görevidir dieceksin şimdi doğru görevi ve görevini yaptı. Ancak daha öncekiler temel atıp çürüttükleri yol,bina,hastanelere baksınlar , metro yapacaz diye yıllarca tunellere dolan sulara düşen insanların boguldugunuda gördük . Hükümet görevi dediğiniz şeyleri yaptı , gorevi olupta yapmayanlar utansın. Bu arada ben takım tutar gibi parti tutmam particide asla olmam. Galatasaray iyi günde kötü günde olur desteklerim ama a parti b parti iyi ise destekler kötü ise acımasızca eleştiririm

Evren_c
01/11/2013, 16:02
Güzel kardeşim ben kimseye kızmıyorum ama sabit fikirli insanlara üzülüyorum heryerde duydugum klasik lafları etmişsin, bak kendi agzınla düşüosun türkiyede otomobil sayısının müthiş artışından bahsediosun demi ? buda demektirki alım gücü ülkede daha yüksek seviyelere ulaşmış buda yanlışlıklada olsa seninde iktidarın bi başarısını yazmandır.

Marmaray hakkında yazmayacağım ama şu noktada araya girmek isterim. Alım gücünün artıp artmadığına tek bir veriye bakarak karar veremeyiz. Verirsek hata yapmış oluruz. Araç sayısı artarken kullanılan bireysel ve taşıt kredi hacimlerine de bakmak lazım. Kısa bir araştırmayla 2002 yılından itibaren halkın Cumhuriyet tarihinde görülmemiş bir şekilde borçlandığını görebiliriz. Kredi kullanılması da tek başına "negatif" olarak değerlendirilmez elbette. Bu noktada önemli olan ise bu kredilerin geri ödenme oranıdır. Bu noktada da bankaların batık kredilerindeki artışa bakarsak anlamlı bir sonuca yaklaşırız. Ben size hazır araştırılmışını söyleyeyim; her geçen gün borcumuz artarken kredi batıkları artıyor. Yani alım gücümüz artmıyor, tersine ödeme güçlüğü çekmeye başlıyoruz. İnsanlar borcu borçla kapatıyorlar. Doğal olarak bu çark bir yerden sonra dönmemeye başlayacak, başladı. Bir bankacı olarak söylüyorum bunları bu arada.

Öte yandan araçların ve hatta cep telefonundan tutun da bilgisayara varıncaya kadar lüks tüketime girebilecek (ki bunlar lüks değil aslında ama bu ayrı bir konu..) ürünlerin satışlarındaki patlamanın bir de sosyolojik tarafı var. Reklamlarla, kampanyalarla tüketim pompalanıyor ülkeye. Klasik kapitalizm. Artık savaşarak bir ülkeyi ele geçirmek diye bir şey pek kalmadı. Ülkenin tüm finansal kuruluşlarını ele geçirip halkı borçlandırıp bir yandan da tüketime sevkederseniz, o halka istediğinizi yaptırabilirsiniz. Türkiye'de yaşanan da bu bana göre. Konuyu biraz dağıttım ama kusura kalmayın.

acRep
01/11/2013, 16:24
Adamlara helal olsun dün tes etme imkanım oldu.İstanbulda yaşayan bilir kazlıçeşmeden 14-15 dakikaya üsküdara gitmenin ne demek oldugunu iyiye iyi kötüye kötü at gözlügüyle bakan arkadaşlara bi tavsiyem 15 dakikalarını ayırıp bi denesinler marmarayıı..

rohan4421
01/11/2013, 16:37
Marmaray hakkında yazmayacağım ama şu noktada araya girmek isterim. Alım gücünün artıp artmadığına tek bir veriye bakarak karar veremeyiz. Verirsek hata yapmış oluruz. Araç sayısı artarken kullanılan bireysel ve taşıt kredi hacimlerine de bakmak lazım. Kısa bir araştırmayla 2002 yılından itibaren halkın Cumhuriyet tarihinde görülmemiş bir şekilde borçlandığını görebiliriz. Kredi kullanılması da tek başına "negatif" olarak değerlendirilmez elbette. Bu noktada önemli olan ise bu kredilerin geri ödenme oranıdır. Bu noktada da bankaların batık kredilerindeki artışa bakarsak anlamlı bir sonuca yaklaşırız. Ben size hazır araştırılmışını söyleyeyim; her geçen gün borcumuz artarken kredi batıkları artıyor. Yani alım gücümüz artmıyor, tersine ödeme güçlüğü çekmeye başlıyoruz. İnsanlar borcu borçla kapatıyorlar. Doğal olarak bu çark bir yerden sonra dönmemeye başlayacak, başladı. Bir bankacı olarak söylüyorum bunları bu arada.

Öte yandan araçların ve hatta cep telefonundan tutun da bilgisayara varıncaya kadar lüks tüketime girebilecek (ki bunlar lüks değil aslında ama bu ayrı bir konu..) ürünlerin satışlarındaki patlamanın bir de sosyolojik tarafı var. Reklamlarla, kampanyalarla tüketim pompalanıyor ülkeye. Klasik kapitalizm. Artık savaşarak bir ülkeyi ele geçirmek diye bir şey pek kalmadı. Ülkenin tüm finansal kuruluşlarını ele geçirip halkı borçlandırıp bir yandan da tüketime sevkederseniz, o halka istediğinizi yaptırabilirsiniz. Türkiye'de yaşanan da bu bana göre. Konuyu biraz dağıttım ama kusura kalmayın.

Sayın bankacı kardeşim bende tüm dünyaya cerrahi alet üretip satan bir firmanın finansal sorumlusuyum, bankacılık geçmişine baglı olarak 10 yıl önceki bch - ticari kredilerin ve buna bireysellerde dahil faiz oranlarını incelemeni tavsiye ederim. 5 nisan kararlarını , develasyonları unutmamak gerek

Örnek konut kredisi mesela,

2001 yılında ortalama %4,42

2002

%3,58

2003

%2,41

2004

%1,93

2005

%1,17

2006

%1,88

2007

%1,50

2008

%1,54

2009

%1,27

2010

%0,92

2011 ilk yarısı

%0,85

Arrest
01/11/2013, 16:39
Dun TV de 2 muhendis marmarayin problemlerinden bahsetti. Yangin söndürme sistemi dahi yok ve göreceksiniz inşallah olmaz ama büyük bir facia ya yol acilacak.

Discovery cihazımdan gönderildi

halilibo48
01/11/2013, 16:42
ya ilk seferler tabiki sıkıntı olacaktır kardeşim . ama bu sorunlar muhakkak çözülecektir . böyle projeleri sonuna kadar destekliyorum asrın projesidir. Bu projeye laf atanlar su an marmaray'ı kullanıyor. Bazı şeylerde eğri oturup doğru konuşmak lazım...

Arrest
01/11/2013, 17:33
Eğer ki ben oyumu iktidara vermediğimi ıspatlarsam , çıkıp ankara meydanında ben deliyim diye bağıracak mısın ? Cekemiyorsunuz işte. Ne olmuş ilk günden arıza çıkartmışsa? Yapılan bir emek var saygı duymak lazım. Kimin başlattığı beni hiç ilgilenmiyor. Karadeniz otoyolunuda 2000 den once baslatmıslardı . Sonuç ? kocaman bir 0.. senelerdir yol calısmalarıyla millete eziyet cektirdiler. Basbakan göreve geldi 2 yıl içinde tamamlandı yol. Senelerdir İzmir'i kimler yönetiyor, izmir şuan ne halde ??? Bana icraatla gelin boş beleş mualefetle değil!

Tüpler birleştirilerek bu deniz geçişi oluşturulmuştur. Bunlar esnek bir bağlantıyla yapılmıştır. Bu bağlantılarda yırtılma, söz konusu olduğunda tünele su dolacaktır. Böyle bir risk oluşturulduğunda bu problemin çözecek bir senaryo, bir proje geliştirilmemiş bunun için hiçbir önlem alınmamıştır. Bunun için hiçbir önlem alınmamıştır.

Emniyet vagonları yok ve bu sistemin elektronik güvenlik sistemi yok

Burada deneme seferleri yapılması gerekir. Deneme seferleri bugüne kadar Devlet Demir Yolları'nın diğer ulaşım alanlarında kullandığı dizel lokomatiflerle yapılmıştır. Yolcu ağırlığına denk gelecek yükte yapılmamıştır. Halbuki işletmeye alındığında burada elektirik sistemiyle çalışan lokomotifler kullanılacaktır. İnsan taşınacaktır, farklı bir ağırlıkla ulaşım sağlanacaktır. Bu farklı ağırlığa göre bir deneme yapılmamıştır. Bu çok büyük bir risktir. Bunun mutlaka önlemi alınmalıdır.

Zaten tünel bitmedi ki. Bütün teknik çalışmalar tamamlanmadı. Tamamlanmadan deneme çalışması olmaz. Bunlar 'Deneme sürüşleri yapıyoruz' diyerek kamuoyunu yanıltıyorlar. Bitmeden deneme çalışması olmaz. 24 saat hala tünelin içerisinde çalışma ve faaliyetler devam ediyor. Hâlâ çalışıyorlarsa bitmemiştir. Bitmeyen tünel açılıyor. Sistemi kontrol edecek bir kumanda masası oluşturulmamıştır. Sinyalleri takip edecek. Aslında bu proje 'Başbakanımızın ben bunu bu tarihte açacağım' dediği için zoraki açılıyordur.

Mevcut güzergahta tren seyir halindeyken iki ayrı merkezde sefer halindeki trenin seyri takip ediliyor. İşte arızalanma söz konusu olabilir, sinyalizasyon sisteminde bir arıza olabilir, raylı sistemde bir arıza olabilir. Tüplerde yırtılma olup, su dolması söz konusu olabilir, Ya da başka bir sebep olabilir. Bunlar elektromekanik olarak kontol ediliyor. Şu anda bu sistem tamamen oluşturulmamıştır. Geçici olarak Üsküdar'a kurulan bir sistemle kontol edilmesi denencektir. Ama bu klasik ve olması gereken tren yollarındaki sinyalizasyonu içermemektedir

Tünelin içine su sızması noktasında orada o suyu tahliye edecek pompa sistemi yok.

Bu yazdıklarımın bir kısmı alıntı bir kısmıda edindiğim bilgilerden yola cıkılarak yazılmıştır ;)

cdogu
01/11/2013, 17:58
Vallahi ne diyeyim :) Billboard'lara ''Başbakanımıza teşekkürler! IMF borcunu kapattı!'' diye yazılar asan Melih Gökçek zihniyeti her yerde... Biliyorsunuzdur Türkiye Cumhuriyeti IMF'ye olan borcunu başka bir kurumdan borç alarak kapattı. Xbankasına olan borcumu Ybankasından aldığım kredi ile ödemek gibi bir şey...

Konut kredisi demiş bir abimiz. Konut kredi alım oranının 2006'dan 2011'e kadar %33 büyüdüğünü,bu 5 yıllık arada 1 milyon660bin kişinin konut kredisi aldığını,Türkiye'de 55 milyon 744 bin kişinin kredi kartı kullandığını,bunların da 2 milyon 677 bin'inin borçları yüzünden takip altında olduğunu,üstelik bu bilgilerin Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın,MHP Milletvekili Hasan Türkoğlu'nun soru önergesine verdiği cevaplardan rahatlıkla bulunabileceğini biliyorsunuzdur.

Bu kadar kredi kullanımı ve borçlanmaya rağmen,alım gücünün nasıl arttığını söyleyebilirsiniz anlamıyorum. Sürekli reklamlarla tüketim pompalanan insanlar,araba,ev vs. alıp borçlandılar. Trafikte çok araba var diye alım gücü yüksek diye bir mantık yürütemeyiz.Bu arabanın taksidi,kredi borcu,benzini,özellikle vergisi....

rohan4421
01/11/2013, 18:08
Vallahi ne diyeyim :) Billboard'lara ''Başbakanımıza teşekkürler! IMF borcunu kapattı!'' diye yazılar asan Melih Gökçek zihniyeti her yerde... Biliyorsunuzdur Türkiye Cumhuriyeti IMF'ye olan borcunu başka bir kurumdan borç alarak kapattı. Xbankasına olan borcumu Ybankasından aldığım kredi ile ödemek gibi bir şey...

Konut kredisi demiş bir abimiz. Konut kredi alım oranının 2006'dan 2011'e kadar %33 büyüdüğünü,bu 5 yıllık arada 1 milyon660bin kişinin konut kredisi aldığını,Türkiye'de 55 milyon 744 bin kişinin kredi kartı kullandığını,bunların da 2 milyon 677 bin'inin borçları yüzünden takip altında olduğunu,üstelik bu bilgilerin Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın,MHP Milletvekili Hasan Türkoğlu'nun soru önergesine verdiği cevaplardan rahatlıkla bulunabileceğini biliyorsunuzdur.

Bu kadar kredi kullanımı ve borçlanmaya rağmen,alım gücünün nasıl arttığını söyleyebilirsiniz anlamıyorum. Sürekli reklamlarla tüketim pompalanan insanlar,araba,ev vs. alıp borçlandılar. Trafikte çok araba var diye alım gücü yüksek diye bir mantık yürütemeyiz.Bu arabanın taksidi,kredi borcu,benzini,özellikle vergisi....

Ben anlatmak istedigimi anlatamıyorum , düz mantık muhalefet zihniyeti ile gidince yada anlamıyo kimse faizleri oranlarla veriyorum. Bu ülkede bir gecede doalrların fırladıgı, yağın 10 katı zam yediği günleri söylüyorum. Bankaların %300 faizlerle milletin anasını aglattıgı günleri söylüyorum bana cevap olarak millet kredi ile araba almış deniyor.

Allah ülkemizi korusun, konuyu uzatmayıp burada bitiriyorum. Buarada herkesin görüşüne saygım sonsuzdur.

Arrest
01/11/2013, 18:12

Bak bir üst mesajda bir ton şey yazdım ve kimse buna cevap veremeyecek sen tartışmaya acık bir mesaj yazdığın için Cenk :))

Evren_c
01/11/2013, 18:27
Tek başına faiz oranlarına bakarak da bir sonuca varamayız. Bunu yalnız ben söylemiyorum, ekonomistler, uzmanlar da söylüyor. Google'dan araştırabilirsiniz. Faiz oranları çok önemli bir göstergedir, evet ama faizlerin düşmesi de tek başına her şeyin iyi gittiğinin göstergesi değildir. Hele ki spekülasyonun ağa babasının döndüğü inşaat sektörüyle alakalı olan konut kredisi faiz oranları... Konut kredisi faizleri düştü, sonra tekrar çıktı. Ülkenin konut ihtiyacı, mevcut stok, inşaat şirketlerinin mali yapıları vs. vs. milyon tane incelenmesi gereken veri var. Ben tek başıma bunların altından kalkamam elbette. Ancak taaa uzaklardan büyük haritaya baktığımızda, ülkenin giderek borçlandığı, cari açığın rekor üstüne rekor kırdığı, gösterilmeye (ve hatta insanların kandırılmaya) çalışıldığı gibi ülkenin ekonomik yapısının iyi olmadığı o kadar bariz ki. Maalesef bunu göremiyoruz. Yıllardır elimizden yüzlerce finansal tablo geçiyor, özellikle küçük işletmelerin ve şahısların durumu son derece vahim. Biz sadece kendi kısıtlı çevremize bakarak bir fikir sahibi oluyoruz doğal olarak. Ama makro bakmak lazım. Türkiye İstatistik Kurumu'nun verileri web sitesinde var, ekonomistlerin bu verileri nasıl yorumladığını okumanızı tavsiye ederim. Taraflı yayınlar adı üstünde, hep belli bir açıdan bakıyorlar bu rakamlara. Oysa ki hepsi iç içe.

Ben bunları yazarken mevcut hükümeti eleştiriyorum ama bu demek değildir ki önceki hükümetler harikaydı, onları çok beğeniyorum. Biz ülke olarak planlı bir şekilde şu an bulunduğumuz noktaya getirildik. Bu hükümetlerin başarısı ya da başarısızlığı değil, bizzat bizlerin, vatandaşların başarısızlığıdır bana göre. Sonuçta seçen bizleriz.

cdogu
01/11/2013, 18:35
Bak bir üst mesajda bir ton şey yazdım ve kimse buna cevap veremeyecek sen tartışmaya acık bir mesaj yazdığın için Cenk :))

doğru demişsin. Alıntı yapmak istemedim yazıyı ithaf ettiğim abime. birebir polemik olmasın diye. Affola...

rohan4421
01/11/2013, 18:53
Tek başına faiz oranlarına bakarak da bir sonuca varamayız. Bunu yalnız ben söylemiyorum, ekonomistler, uzmanlar da söylüyor. Google'dan araştırabilirsiniz. Faiz oranları çok önemli bir göstergedir, evet ama faizlerin düşmesi de tek başına her şeyin iyi gittiğinin göstergesi değildir. Hele ki spekülasyonun ağa babasının döndüğü inşaat sektörüyle alakalı olan konut kredisi faiz oranları... Konut kredisi faizleri düştü, sonra tekrar çıktı. Ülkenin konut ihtiyacı, mevcut stok, inşaat şirketlerinin mali yapıları vs. vs. milyon tane incelenmesi gereken veri var. Ben tek başıma bunların altından kalkamam elbette. Ancak taaa uzaklardan büyük haritaya baktığımızda, ülkenin giderek borçlandığı, cari açığın rekor üstüne rekor kırdığı, gösterilmeye (ve hatta insanların kandırılmaya) çalışıldığı gibi ülkenin ekonomik yapısının iyi olmadığı o kadar bariz ki. Maalesef bunu göremiyoruz. Yıllardır elimizden yüzlerce finansal tablo geçiyor, özellikle küçük işletmelerin ve şahısların durumu son derece vahim. Biz sadece kendi kısıtlı çevremize bakarak bir fikir sahibi oluyoruz doğal olarak. Ama makro bakmak lazım. Türkiye İstatistik Kurumu'nun verileri web sitesinde var, ekonomistlerin bu verileri nasıl yorumladığını okumanızı tavsiye ederim. Taraflı yayınlar adı üstünde, hep belli bir açıdan bakıyorlar bu rakamlara. Oysa ki hepsi iç içe.

Ben bunları yazarken mevcut hükümeti eleştiriyorum ama bu demek değildir ki önceki hükümetler harikaydı, onları çok beğeniyorum. Biz ülke olarak planlı bir şekilde şu an bulunduğumuz noktaya getirildik. Bu hükümetlerin başarısı ya da başarısızlığı değil, bizzat bizlerin, vatandaşların başarısızlığıdır bana göre. Sonuçta seçen bizleriz.

Konu biraz fazla genişledi belki , ancak bu söylediklerine tamamen katılıyorum , mükemmel olmadıgımızın tabiki farkındayım. Birilerinin zaten hangi hükümet olursa olsun bizleri şekillendirdiğinide biliyorum. Ancak demek istediğim görüşlerimizi belirtirken yukarda senin de yaptıgın gibi olması gerekenleri anlatmak gerekir. Bu ülkede sırf sunni diye akpye , ve sırf alevi diye chp ye oy veren zihniyet oldukca bi yerlere gelemeyiz. Ben iyi bir yönetim gördüğüm sürece başa gelen iktidar putperest olsada oy veririm, 5 vakit namazında olsada oy veririm. Ayrıca benim ülkem bişiler yapıosa eksilerinden çok artılarını görmeye çalışırım. Senin anlattıgın gibi faiz lobileri , dış etkenler illaki devrede ama inanın bu ülke yeni bi krizi asla atlatamaz bu yüzden eleştirilerde, toplumsal gösterilerde cok dikkatli olmalıyız. Bir gezi olayı bile haklı amacından ne amaçlara dönüştü cok dikkat etmeliyiz.

Arrest
02/11/2013, 21:08
Yaklaşık 1 saat 15 dakikadır çalışmayan Marmaray’da yolcular istasyonlardan çıkartıldı. İçire girmek isteyenler de alınmadı. Bu arada fenalık geçiren bir kadın sedye ile istasyondan çıkartıldı. Kadını taşıyan sedyenin asansöre konulması sırasında ise izdiham yaşandı.

Bir Marmaray görevlisi, “Hafta sonu olduğu için insanlar gezme amaçlı Marmaray’ı kullandılar. Bu nedenle çok yoğunluk oluştu. Bazı yolcuların imdat kollarını çekmesiyle komuta sistem arızasına geçti. Yaklaşık 1 saat 15 dakikadır Marmaray çalışmıyor.” şeklinde konuştu.

cemdogu
02/11/2013, 23:27
Akp fiyaskolarından biri de Marmaray abiler arkadaşlar...

Sen gel, senden önce başlamış projeyi üstlen.Bitmeden halkın kullanımına aç.Sonra elektirik kesilince "bedava olduğu için oldu" diye yüzsüzleş.Herşey parayla mı ? örneğin, insan sağlığını kaç milyon dolara ihaleye açabilirsin?

Özensiz olduğu belli, o hat suyun altından geçiyor.Mazallah, ya o hatta bir arıza olsaydı, 29ekimde can kaybı terörle değil de, Marmaray faciasından yaşansaydı?

Bize hala yol yoktu, su yoktu diyorlar.Verdikleri tarih bundan 10 yıl önce.En basitinden 10 yıl önce intel pentium 4 ile GTA Vice City oynuyorduk, mutlu oluyorduk.Şimdi adı olmasa kimse indirmez.Sen 10 yıl önce yapılamayan (teknoloji yetersizdi) yolu 2013'te yapıp yeni icat edilmiş gibi sunarsan biz yemeyiz....

10 yıl önce trafikte kaç araba vardı, şimdi kaç tane var.10 yıl önce köylerdeki nüfus daha fazlaydı.Bu iktidar köylüyü, emektar insanları berbat etti diye metropollere, köyden kente göç olduğu için nüfusumuz zıpladı.Ankara en basitinden, 10 yıl önce çayyolunda yerleşim mi vardı? Şimdi orda evler iyiden kötüye 500 milyar liradan başlıyor.

Bana yok faizmiş, yok alım gücüymüş.Geçeceksiniz bu ayakları..Asgari ücretle hem ev kirası, hem yeme içme, hem de özel hayat sürdürülür mü, bunu anlatın bana.Bana şuanda domatesi elmayı kaç liraya aldığınızı, önceden kaça aldığınızı söyleyin.10 yıl önce otobüse kaç liraya binerdiniz, şimdi kaç liraya biniyorsunuz bunu söyleyin...

Yol lazım diye ormanı katleden adamı da savunuyorlar.Ben hayatımda bu kadar hızlı biten bir yol daha görmedim arkadaş.Kaç gün oldu bu olay gündemde patlayalı.200ün üstünde iş makinası var orda ki, Büyükşehir belediyesinde bu kadar iş makinası var mıydı bilmiyorum.Utanmasalar, 15 günde yapacaklar yolu...Üstelik hiçbir işe yaramayacak yol.Yolu yapıyorsun, kilometrelerce gidiyorsun.Sonra yol 2 şeride düşüyor.Sen o yolu 20 şerit te yapsan o trafik sıkışacak! Anlamıyorsunuz işte...

Daha nelerle karşılaşacaz, göreceksiniz.

ramazan oktay
02/11/2013, 23:57
yani bunu yapanlar eminim bunun içine su dolma ihtimalini düşünmemişlerdir. ben şu parti bu parti diye peşinde koşmam ama yapılanlar gerçekten güzel şeyler. bazı inssanlar varki nw yapılursa yapılsuın tek amacı birilerini karalamak.. bu insanların en başındaki kişi zaten başbakan gelen geçen kadınları kesiyor gözetliyor falan diyorsa sen bu insanlardan ne beklersin akıl mantık dışında her şeyi söyler bu tip insanlar....

CoachK
03/11/2013, 00:14
Eleştirmeye devam, hükümeti destekleyenlere koyun ve çobanınız belli demeye devam edenler....

Ondan sonra diyorlar ki bu ülkede neden sol başa gelmiyor ? Yukarıda yazdığım cümlenin sahibi sol görüşlü olduktan sonra....

Eşitlik, insanlara saygı ve insanların seçimine saygı.....

Arrest
03/11/2013, 00:18
Eleştirmeye devam, hükümeti destekleyenlere koyun ve çobanınız belli demeye devam edenler....

Ondan sonra diyorlar ki bu ülkede neden sol başa gelmiyor ? Yukarıda yazdığım cümlenin sahibi sol görüşlü olduktan sonra....

Eşitlik, insanlara saygı ve insanların seçimine saygı.....

Egolarını tatmin etmek 29 ekimde açılış yapacağız diyip eksik ve güvenlik sistemi olmayan insanların canını hiçe sayarak bu açılışı yapanlar 29 Ekim törenlerine katılmamak için kaçamak arayan birini ben destekleyemem kusura bakma. Ben solcuda değilim bu arada birader. Ben doğrunun haklının yanındayım. YANLIŞIN VE YALAKALARIN YANDAŞLARIN YANINDA OLAMAM YAPI MESELESİ.

ramazan oktay
03/11/2013, 00:18
asıl koyun olanlar belli gözlerini açıpta bişeyleri göremeyenler geçmişteki bir partiye bağlı kalıp onun peşinden ayrılmayanlar o partinin sadece isminin aynı olup geriye kalan herşeyinin değiştiğini fark edemeyenler asıl koyunlardır...

Arrest
03/11/2013, 00:21
asıl koyun olanlar belli gözlerini açıpta bişeyleri göremeyenler geçmişteki bir partiye bağlı kalıp onun peşinden ayrılmayanlar o partinin sadece isminin aynı olup geriye kalan herşeyinin değiştiğini fark edemeyenler asıl koyunlardır...

Önemli olan partiler değil kişiler :) hepar başkanı osman pamukoğlu şu anki liderlerden 10 kat daha dürüst ve delikanlı adamdır. Bu sadece bi örnekti siyasi tarafımı belirtmek icin söylemiyorum.

Manş tüneli 50.5 km uzunlugunda 10 milyar $
Japon Seikan tüneli 54 km 3.6 milyar $
Marmaray 1.4 km 5 milyar $

:) buna ne demeli birader

Not : dolara zam geldi derseniz şaşırmam

tyilgin
03/11/2013, 00:32
Dün veya önceki gündü sanırım tünelde bir sıkıntı olursa ne yapılacağını gösteriyorlardı. araçlar makinist tarafından acil olarak durdurulduktan sonra kapıları açacak ve yolcular yürüme yolundan ilerleyerek ilk mavi geçiş noktasından önce kendi taraflarındaki sonrada tamamen bağımsız olan diğer koridorun kapısını MANUEL olarak açıp diğer koridora geçecek ve o tünel/koridor üzerinden yolcular alınacak diyorlardı.

Şimdi benim kafama takılanlar şunlar.
1: 140cm genişliğindeki yürüyüş yolu kaç kişilik panik ortamındaki yolcu sayısını ezilmeden taşıyabilir
2: ağırlık ve kilit mekanizmaları manuel olarak açılabilen koridor açma kapıları yaklaşık 6 atmosfer basıncına nasıl dayanabilecek ? hadi kapılar dayandı insanlar nasıl dayanabilecek ? hadi onlarda dayandı 60 küsür metre derinlikteki suyun akış debisinden önce insanlar bu kapılara nasıl yetişip geçtikten sonra kapatabilecek ?

bu kadar mühendis bunları elbette düşünmüştür diye düşünüyorum ama dünyada o kadar çok mühendislik hatası/ihmali ile sonuçlanan olay varki insan düşünmeden edemiyor. çok uzaklara gitmeyelim bilenler bilir, boğaz köprüsüde mühendislik hatasına sahip bir köprüdür ki onuda japonlar yapmıştı.

Arrest
03/11/2013, 00:35
Dün veya önceki gündü sanırım tünelde bir sıkıntı olursa ne yapılacağını gösteriyorlardı. araçlar makinist tarafından acil olarak durdurulduktan sonra kapıları açacak ve yolcular yürüme yolundan ilerleyerek ilk mavi geçiş noktasından önce kendi taraflarındaki sonrada tamamen bağımsız olan diğer koridorun kapısını MANUEL olarak açıp diğer koridora geçecek ve o tünel/koridor üzerinden yolcular alınacak diyorlardı.

Şimdi benim kafama takılanlar şunlar.
1: 140cm genişliğindeki yürüyüş yolu kaç kişilik panik ortamındaki yolcu sayısını ezilmeden taşıyabilir
2: su alında her 10 metrede bir atmosfer basıncı demektir. buda yaklaşık 60 atmosfer basıncı
2: ağırlık ve kilit mekanizmaları manuel olarak ile bile açılan koridor açma kapıları yaklaşık 6 atmosfer basıncına nasıl dayanabilecek ? hadi kapılar dayandı insanlar nasıl dayanabilecek ? hadi onlarda dayandı 60 küsür metre derinlikteki suyun akış debisinden önce insanlar bu kapılara nasıl yetişip geçtikten sonra kapatabilecek ?

bu kadar mühendis bunları elbette düşünmüştür diye düşünüyorum ama dünyada o kadar çok mühendislik hatası/ihmali ile sonuçlanan olay varki insan düşünmeden edemiyor. çok uzaklara gitmeyelim bilenler bilir, boğaz köprüsüde mühendislik hatasına sahip bir köprüdür ki onuda japonlar yapmıştı.

biz projenin bu aptal saptal yönlerini eleştirirken tayyip erdoğan helal olsun hükümete çamur atmayın diyor bazı arkadaşlar. Kardeşim al bak bu arkadaşta yazmış 10 entry önce bnde yazdım hala entry'e cevap veremediniz ve bizi siz muhalefetsiniz solcusunuz diye dışlıyorsunuz. AL TEKRAR YAZIYORUM OKUYUN SAYIN MEMNUN OLAN VATANDAŞLAR

Tüpler birleştirilerek bu deniz geçişi oluşturulmuştur. Bunlar esnek bir bağlantıyla yapılmıştır. Bu bağlantılarda yırtılma, söz konusu olduğunda tünele su dolacaktır. Böyle bir risk oluşturulduğunda bu problemin çözecek bir senaryo, bir proje geliştirilmemiş bunun için hiçbir önlem alınmamıştır. Bunun için hiçbir önlem alınmamıştır.

Emniyet vagonları yok ve bu sistemin elektronik güvenlik sistemi yok

Burada deneme seferleri yapılması gerekir. Deneme seferleri bugüne kadar Devlet Demir Yolları'nın diğer ulaşım alanlarında kullandığı dizel lokomatiflerle yapılmıştır. Yolcu ağırlığına denk gelecek yükte yapılmamıştır. Halbuki işletmeye alındığında burada elektirik sistemiyle çalışan lokomotifler kullanılacaktır. İnsan taşınacaktır, farklı bir ağırlıkla ulaşım sağlanacaktır. Bu farklı ağırlığa göre bir deneme yapılmamıştır. Bu çok büyük bir risktir. Bunun mutlaka önlemi alınmalıdır.

Zaten tünel bitmedi ki. Bütün teknik çalışmalar tamamlanmadı. Tamamlanmadan deneme çalışması olmaz. Bunlar 'Deneme sürüşleri yapıyoruz' diyerek kamuoyunu yanıltıyorlar. Bitmeden deneme çalışması olmaz. 24 saat hala tünelin içerisinde çalışma ve faaliyetler devam ediyor. Hâlâ çalışıyorlarsa bitmemiştir. Bitmeyen tünel açılıyor. Sistemi kontrol edecek bir kumanda masası oluşturulmamıştır. Sinyalleri takip edecek. Aslında bu proje 'Başbakanımızın ben bunu bu tarihte açacağım' dediği için zoraki açılıyordur.

Mevcut güzergahta tren seyir halindeyken iki ayrı merkezde sefer halindeki trenin seyri takip ediliyor. İşte arızalanma söz konusu olabilir, sinyalizasyon sisteminde bir arıza olabilir, raylı sistemde bir arıza olabilir. Tüplerde yırtılma olup, su dolması söz konusu olabilir, Ya da başka bir sebep olabilir. Bunlar elektromekanik olarak kontol ediliyor. Şu anda bu sistem tamamen oluşturulmamıştır. Geçici olarak Üsküdar'a kurulan bir sistemle kontol edilmesi denencektir. Ama bu klasik ve olması gereken tren yollarındaki sinyalizasyonu içermemektedir

Tünelin içine su sızması noktasında orada o suyu tahliye edecek pompa sistemi yok.

tyilgin
03/11/2013, 00:49
Bu arada yapılanları görmemek demişsiniz, ben buna katılmıyorum. asıl sorun yapılabilecekleri GÖREMEMEK.

forumda birçok kez yazmıştım bir kez daha yazayım.
istanbulda metrobüs yapılırken çok karşı çıktım. bu sistem burası için uygun değil raylı sistem olmalı diyordum. neden böyle dediğimi 15-20 gün önce detaylı olarak yazmıştım. 5 sene sonra diyorlarki metrobüs yetmiyor altından metro geçireceğiz şimdide buna karşıyım. çünkü artık buda yetersiz.

toplu taşımada yolcu ve sefer sayısı sıralamasında istanbul dünyadaki tüm şehirlerin başında geliyor dolayısı ile toplu taşımada dünyada yapılmamış olanları deyim yerinde ise ilkleri yapması gereken bir şehir. hadi ben onu bıraktım milletin 5-6 sene önce yaptığını bu gün yapsalar onada rağzıyım. bakın çinliler ne yapmış.

Not videoyu paylaşan arkadaş japonya demiş ancak projenin çinde 6-7 sene kadar önce yapıldığını hatırlıyorum.

Japon Yapımı Durakta Durmayan Tren Simülasyonu - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=cYl8hcZHMnE)

Arrest
03/11/2013, 01:10
Bu arada yapılanları görmemek demişsiniz, ben buna katılmıyorum. asıl sorun yapılabilecekleri GÖREMEMEK.

forumda birçok kez yazmıştım bir kez daha yazayım.
istanbulda metrobüs yapılırken çok karşı çıktım. bu sistem burası için uygun değil raylı sistem olmalı diyordum. neden böyle dediğimi 15-20 gün önce detaylı olarak yazmıştım. 5 sene sonra diyorlarki metrobüs yetmiyor altından metro geçireceğiz şimdide buna karşıyım. çünkü artık buda yetersiz.

toplu taşımada yolcu ve sefer sayısı sıralamasında istanbul dünyadaki tüm şehirlerin başında geliyor dolayısı ile toplu taşımada dünyada yapılmamış olanları deyim yerinde ise ilkleri yapması gereken bir şehir. hadi ben onu bıraktım milletin 5-6 sene önce yaptığını bu gün yapsalar onada rağzıyım. bakın çinliler ne yapmış.

Not videoyu paylaşan arkadaş japonya demiş ancak projenin çinde 6-7 sene kadar önce yapıldığını hatırlıyorum.

Japon Yapımı Durakta Durmayan Tren Simülasyonu - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=cYl8hcZHMnE)

benim konu açmakta vurgulamak istediğim şey " Marmaray'ın bu eksiklik ve güvenlik düzeyinde açılışının ego tatmin etmek için olması " anlatamadık galiba ?

tyilgin
03/11/2013, 01:18
benim konu açmakta vurgulamak istediğim şey " Marmaray'ın bu eksiklik ve güvenlik düzeyinde açılışının ego tatmin etmek için olması " anlatamadık galiba ?

Bakış açımız aynı yönde, sizi kastetmedim. Yapılanları hep eleştirdiğimi(zi) düşünerek görmezden geldiğimizi düşünen arkadaşların, asıl yapılabilecekleri görmelerinin gerektğini ve bu yapılanların bunların yanında neden görmezden gelinerek eleştirildiğini anlatmak istedim.

başka bir ifadeyle asıl at gözlüğünün kimin gözünde olduğunu anlatmak istedim ;)

Arrest
03/11/2013, 01:23
Bakış açımız aynı yönde, sizi kastetmedim. Yapılanları hep eleştirdiğimi(zi) düşünerek görmezden geldiğimizi düşünen arkadaşların, asıl yapılabilecekleri görmelerinin gerektğini ve bu yapılanların bunların yanında neden görmezden gelinerek eleştirildiğini anlatmak istedim.

başka bir ifadeyle asıl at gözlüğünün kimin gözünde olduğunu anlatmak istedim ;)

Proje güzel bir proje bunu bu hükümet yapmadı
Projeyi gerçekleştirmek güzel hükümet yaptı
Projeyi eksik olarak açmak güvensiz bir ortamda insanları yönlendirmek EN ÇİRKİNİ

rehber28
03/11/2013, 01:33
guluyorum sadece :)

tyilgin
03/11/2013, 01:41
guluyorum sadece :)

Bense düşünüyorum. Türkiyenin kalkınma oranımı daha yüksek yoksa istanbula yırtık ayakkabı ile geldiğini söyleyen sayın başbakanın oranımı ???

kimbilir, belki gülmekten başka birşeyde gelir aklınıza.

rehber28
03/11/2013, 01:48
turkıyenın nereye gıttıgı bellı bazılarının zoruna gıdebılır ama baya bı ılerledı turkıye bana gore sıze gore ne yapılırsa yapılsın farketmez ne taraftan bakmak ıstersenız oyle bakın ben hızmete bakarım basbakan olanaklarınıkullancak tabı bugun sız basbakan olsanız olanaklarınızı kullanmasınız sankı

tyilgin
03/11/2013, 02:06
turkıyenın nereye gıttıgı bellı bazılarının zoruna gıdebılır ama baya bı ılerledı turkıye bana gore sıze gore ne yapılırsa yapılsın farketmez ne taraftan bakmak ıstersenız oyle bakın ben hızmete bakarım basbakan olanaklarınıkullancak tabı bugun sız basbakan olsanız olanaklarınızı kullanmasınız sankı

Haklısınız, bal tutan parmak yalar. Ama hükümetin eylemlerine bakınca bu atasözünden çok boynuz kulağı geçer diyesim geliyor zira biz ne kavanozu nede parmağı görebiliyoruz. Hele hele sağda solda 5 merelik kefen, 2 merelik çukur ile kendini lanse edince yaptıkları sözleriyle pek uyuşmuyor.

ha ben olsaydım kullanırmıydım, cevabını söylememe gerek yok. nasıl olsa inanmayacaksınız. ama sizin inanmanız veya bilmeniz benim için hiç önemli değil. bilmesi gereken mercii elime geçen imkanların hiçbirini kullanmadığımı biliyor zaten.

anlatmak istediğimi burada biraz daha detaylı yazmıştım. okuma fırsatınız olursa bir bakmanızı rica edeceğim.
https://forum.grandepuntotr.com/867530-post9.html

son olarak bundan önceki hükümetlerin neler yapmadıkları konusunda haklısınız ancak bu sadece türkiyeye özgü bir durum değil. üçüncü dünya ülkelerinin bile 2000 li yıllardan sonra neler yapabildiklerini bizi hangi konularda geride bıraktıklarını bir araştırın sonra gülmeye devam edin.

rehber28
03/11/2013, 02:12
gorme engellı kaldırımı resmını gordum mantıksız buna bende katılıyorum ama su an turkıyeyi bu adamdan baska yenetecek bı adam daha yok sonucta adam bıseyler yapmaya calısıyor beyensenızde beyenmesınızde secım yakın yonetemıyorsa saten mıllet dersını verır

Arrest
03/11/2013, 02:17
gorme engellı kaldırımı resmını gordum mantıksız buna bende katılıyorum ama su an turkıyeyi bu adamdan baska yenetecek bı adam daha yok sonucta adam bıseyler yapmaya calısıyor beyensenızde beyenmesınızde secım yakın yonetemıyorsa saten mıllet dersını verır

kime neden bu adama oy veriyorsun desem başka adammı var bizde memnun değiliz havası var.

OSMAN PAMUKOĞLU Adam değil mi ?

rehber28
03/11/2013, 02:23
osman pamuk oglunu nekadar tanıyorsun bı partı kurdu partının varlıgı yoklugu bıle bellı degıl nerde hanı

Arrest
03/11/2013, 02:24
osman pamuk oglunu nekadar tanıyorsun bı partı kurdu partının varlıgı yoklugu bıle bellı degıl nerde hanı

sen ne kadar tanıyorsun sen bunu söylesen cok daha kısa sürer ben başlarsam yazmaya 5000 harfi geçti entrynizi kısaltın diye mesaj gelir galiba ;)

rehber28
03/11/2013, 02:29
adam oldugunu sen soluyor sun ben tanımıyorum tanımakta ıstemıyorum benım dusuncem bellı senın dusuncen bellı ıstıyen ıstedıgını secer secım yakın

tyilgin
03/11/2013, 02:36

Ha burada haklısınız, muhalefet partilerinin hiçbirinin genel başkanının bu ülkeyi sayın başbakandan daha iyi yönetemeyeceğinin bende farkındayım. zaten tek avantajınında bu olduğunu düşünüyorum.

Peki o zaman ne diye yazıyorum dimi ? söyleyeyim. Toplumca bilinçlenmek, bende dahil yanlışlarımızın farkına varmak diyelim.

Şu anki seçim sistemi (baraj seviyesi vs) ile zaten birşey olması mümkün değil. Potansiyel seçmen sayısına bakarak baraj oranına baktığınızda bağımsız bir adayın meclise girebilmesi için kaç milyon oya ihtiyacı olduğunu görürsünüz. Bu oy sayısı türkiyenin birçok ilinin nüfusundan daha fazla. E koltuk sevdalısı muhalefet liderleride olunca iktidar partisinden başka birşeyin çıkması mümkünmü ?

Arrest
03/11/2013, 02:37
adam oldugunu sen soluyor sun ben tanımıyorum tanımakta ıstemıyorum benım dusuncem bellı senın dusuncen bellı ıstıyen ıstedıgını secer secım yakın

Memnunsanız tabi tanımak istemezsiniz.

rehber28
03/11/2013, 02:42
gayette memnunum allah basımızdan eksık etmesın

rehber28
03/11/2013, 02:43
Ha burada haklısınız, muhalefet partilerinin hiçbirinin genel başkanının bu ülkeyi sayın başbakandan daha iyi yönetemeyeceğinin bende farkındayım. zaten tek avantajınında bu olduğunu düşünüyorum.

Peki o zaman ne diye yazıyorum dimi ? söyleyeyim. Toplumca bilinçlenmek, bende dahil yanlışlarımızın farkına varmak diyelim.

Şu anki seçim sistemi (baraj seviyesi vs) ile zaten birşey olması mümkün değil. Potansiyel seçmen sayısına bakarak baraj oranına baktığınızda bağımsız bir adayın meclise girebilmesi için kaç milyon oya ihtiyacı olduğunu görürsünüz. Bu oy sayısı türkiyenin birçok ilinin nüfusundan daha fazla. E koltuk sevdalısı muhalefet liderleride olunca iktidar partisinden başka birşeyin çıkması mümkünmü ?

valla bu hukumet getırmedı baraj yuzdesı eskıden kalma yasayla beraber geldı

Arrest
03/11/2013, 02:45
valla bu hukumet getırmedı baraj yuzdesı eskıden kalma yasayla beraber geldı

Andımızıda hükümet getirmedi neden kaldırdılar ?

İşine gelince herro İşine gelmeyince merro :)

rehber28
03/11/2013, 02:48
Andımızıda hükümet getirmedi neden kaldırdılar ?

İşine gelince herro İşine gelmeyince merro :)

coluk cocuk usumesın yazın kısın ezıyet cekmesın okul kapılarında dıye kaldırdılar

tyilgin
03/11/2013, 02:59
coluk cocuk usumesın yazın kısın ezıyet cekmesın okul kapılarında dıye kaldırdılar

Şimdi bu durumda çoluk çocuk bahçede sıra olmuyormu ? okula gelen direk sınıfınamı çıkıyor ? Bu uygulamanın okul bahçesinde bekleme süresini ne kadar kısalttı hiç bakma fırsatınız oldumu ?

Başka bir kesim vatandaşlarda varlığım türk varlığına neden armağan olsun diyor. TC nin ne olduğunu hala anlayamayan zavallılar yarın savaşta neden türkiye cumhuriyeti için cepheye gideyim diye de sormazmı ?

Seçim barajını kendisi getirmediğinden dolayı ellemedini söylediğinizde bende diğer değiştirdiği yasaları kendimi getirdi diye sormazmıyım ?

rehber28
03/11/2013, 03:06
valla hocam aynen okul bahcesınde beklemeden ıcerı gırıyorlar bı ıstıklal marsı okuyorlar hafta sonları hanı dıyorsunuz ya tc anlamayan zavallılar savastan kacar dıye bende askerlık yaptım savas cıksa ben sızden once gıderım bu lafla olmuyor gonulden baglılık meselesı ulkesını seven herkez savasa gıder gıtmeyen saten vatan haınıdır secım barajını olayına gelınce degıstırmıyorlarsa o benım sorunum degil

tyilgin
03/11/2013, 03:15
valla hocam aynen okul bahcesınde beklemeden ıcerı gırıyorlar bı ıstıklal marsı okuyorlar hafta sonları hanı dıyorsunuz ya tc anlamayan zavallılar savastan kacar dıye bende askerlık yaptım savas cıksa ben sızden once gıderım bu lafla olmuyor gonulden baglılık meselesı ulkesını seven herkez savasa gıder gıtmeyen saten vatan haınıdır secım barajını olayına gelınce degıstırmıyorlarsa o benım sorunum degil

Yukarıda belirtmiştim, savaş durumunda gideceğinden şüphe duyabileceğim kişiler varlığımı tcye niye vereyim diyenler. sözüne tahammül edemeyenlerin icrasına nasıl katlanabileceğini merak ediyorum. siz niye üstünüze alındınız anlayamadım ?

baraj konusuna gelince çözüm olarak sandığı gösterip, sistemin yanlış olduğunu söylediğimde o benim sorunum değil diyorsunuz doğru anlamışmıyım ?

rehber28
03/11/2013, 03:22
Yukarıda belirtmiştim, savaş durumunda gideceğinden şüphe duyabileceğim kişiler varlığımı tcye niye vereyim diyenler. sözüne tahammül edemeyenlerin icrasına nasıl katlanabileceğini merak ediyorum. siz niye üstünüze alındınız anlayamadım ?

baraj konusuna gelince çözüm olarak sandığı gösterip, sistemin yanlış olduğunu söylediğimde o benim sorunum değil diyorsunuz doğru anlamışmıyım ?

sız kendı bıldıgınızı soyleyyınben kendı bıldıgımı sıstem yanlıs olabılır bazılarının ısıne gelır bazılarının gelmel sızın dusuncenıze gore bu hukumet altından kus tutsada sızın gorusunuz aynı degişmez secım yakın ıstıyen ıstedıgıne oy verır ısteyen vermez elestırı yapabılırsınızde ama yaptıklarınıda goz ardı etmeyın neyse saat gec oldu sıze ıyı gecelr

tyilgin
03/11/2013, 03:25
sız kendı bıldıgınızı soyleyyınben kendı bıldıgımı sıstem yanlıs olabılır bazılarının ısıne gelır bazılarının gelmel sızın dusuncenıze gore bu hukumet altından kus tutsada sızın gorusunuz aynı degişmez secım yakın ıstıyen ıstedıgıne oy verır ısteyen vermez elestırı yapabılırsınızde ama yaptıklarınıda goz ardı etmeyın neyse saat gec oldu sıze ıyı gecelr

demokrasaside bu zaten, yoksa biz fikirlerini kabul etmeyip bize ihanet ettiler diyenlerden değiliz ;)

sizede iyi geceler..

görkem koçsan
03/11/2013, 04:26
dostlar uyanık olun akp'yi destekleyenler ve desteklemeyenler herkez için geçerli,farkındaysanız yeni bölünme başlıyor eskiden sağ sol,terör şimdi ise akp- chp ya da x parti neyse burdan gördüğüm kadarıyla ufak ufak ülke bölünmeye doğru gidiyor birbirimize karşı kırıcı olmayalım herkez kendi verecek sonuçta oyunu.

Arrest
03/11/2013, 04:41
dostlar uyanık olun akp'yi destekleyenler ve desteklemeyenler herkez için geçerli,farkındaysanız yeni bölünme başlıyor eskiden sağ sol,terör şimdi ise akp- chp ya da x parti neyse burdan gördüğüm kadarıyla ufak ufak ülke bölünmeye doğru gidiyor birbirimize karşı kırıcı olmayalım herkez kendi verecek sonuçta oyunu.

Kardeşim saginida ayri ... Solunumda ayri ... Vatan millet sakarya

rehber28
03/11/2013, 10:08
Kimsenin kimseyi kirdigi yok herkez fikrini soyluyor tartisiyor ozgurbi ulkede yasiyoruz ede olsa

Arrest
03/11/2013, 14:03
Bülent Ecevit'in Merve Kavakçı'yı Meclis'den kovduğu an! - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=t2-Z3USO1kM)

ah ah :)

ramazan oktay
03/11/2013, 14:38
ne alaka şimdi para değeri olarak daha az diye yapılan birşeyi görmemek mi lazım...

her neyse kardeş ben birilerini övmek için demiyorum. benim kızdığım tek nokta ne yapılırsa yapılsın türkiye için çok iyiğde olsa çok kötüde olsa sol kesimin bunu bir türlü hazmedememesi ve karşılığında saçma sapan konuşmalar yapmaları...

tyilgin
03/11/2013, 15:02
ne alaka şimdi para değeri olarak daha az diye yapılan birşeyi görmemek mi lazım...

her neyse kardeş ben birilerini övmek için demiyorum. benim kızdığım tek nokta ne yapılırsa yapılsın türkiye için çok iyiğde olsa çok kötüde olsa sol kesimin bunu bir türlü hazmedememesi ve karşılığında saçma sapan konuşmalar yapmaları...

Acil bir durumda 140cm genişliğindeki yolu kullanarak tünelin içinden çıkmaya çalışırkenki kaos ortamını düşünmenin bizdeki adı arge.
oysa iki koridorun ortasında bulunabilecek 3.bir acil tahliye koridoru olup acil durumda otomatik olarak kapıları açılsa ve su debi sensörleri ile otomatik olarak kapansa, yada hat üzerinde bir aksaklık olduğunda bölüm ayırma kapıları ile tüneli sorunlu bölümlerden ayırabilecek donanımlar olsa demek saçma sapan bir düşünce midir?

belkide "Saçma sapan konuşuyorlar" cümlesi, bunları düşününlere "bunlar solcu zaten beyenmezler" diyenlere daha çok yakışıyordur. ne dersiniz ?

cemdogu
03/11/2013, 16:13
Hepar'ı tanımıyoruz, tanımak ta istemiyoruz mantığı.Baştan söyleyeyim, ben Hepar'cı, ya da CHP'ci ocu bucu değilim....

Bildiğiniz tek şey Ak parti ve Tayyip Erdoğan.Bunun dışındakileri görmek, duymak, araştırmak istemiyorsunuz.Başka partilerin ideolojilerini araştırmıyorsunuz ve hatta neyi amaçladıklarını, ne vaadettiklerini bilmiyorsunuz ve Demokrasi'den bahsediyorsunuz...

Size monarşiyi sunsalar, ve başında sadece Ak Parti ve Recep Tayyip Erdoğan olacak dense, gözünüz kapalı kabul edersiniz. Bu Demokrasi değildir!

Siz aklınızla mantığınızla seçime gitmiyorsunuz.Siz at gözlüğünü takıyorsunuz, tek gördüğünüz AKP ve RTE.İşinize de gelmeyince demokrasiye, cumhuriyet'e, halk'ın iradesine başvuruyorsunuz...

Sahte olmayan bir anket yapın, Ankara'daki yolu kim istiyor, kim istemiyor.Ama bu anketi yaparken, gidip taa Kazan'dan, Elmadağdan daha önce hiç şehre inmemiş bacak kadar çocukları, köylü kesimi otobüslerle toplamayın.Şehrin içinden, yenimahalleden, çankayadan,100. yıldan bahçelievlerden gelen kesimle yapın anketinizi...

Herşey iyi oldu diyorsunuz.Dolar fırladı, ekonomi iyi görünüyor ama muallakta.yarın birgün patlar.Her sene açıklar artıyor.Allah göstermesin, Deprem olsa, kayıpları karşılayacak fonumuz, duble duble yollara gidiyor.Bu sırada, evimde içtiğim dublelere karışılıyor.Kaç çocuk olacağına karışılıyor.Ne giyeceğime karışılıyor..

Benim baş örtülü bacılarım, siyasete alet ediliyor.Baş örtüsü üzerinden fakir edebiyatı yapılıyor.Halbuki, bu ülkede başı açık olanlar daha çok eziliyor.Girin devlet dairelerine, memur kaç lira maaş alıyor? Asgari ücret ne kadar?

Üniversiteler rezil oldu.Çünkü Lise ve ilköğretim sistemi yanlış.Bir de dershaneler kapanıyor.Sistem yeterliydi, dershaneler fazlalık kaldı çünkü.Liseden çıkıp ta 1 gram matematik bilmeyen ben, öss'ye girince 20 net matematik yaptım çünkü, dershanem battı onlara...

Andımız kaldırıldı bebeler üşümesin diye demiş biri de.Andımız, içinde Türk varlığına armağan olsun diye bir kelime içerdiği için kaldırıldı.Görecelidir.Ben aslında karşıydım, ama mantıklı da geliyor.Kürt biri, Türk varlığına niye armağan olsun, ben Kürt varlığına kendimi armağan eder miydim ki? Barışçıl yaklaşınca mantıklı bir eylem...Ama bunun sebebini bile bilmeden "Ak parti andımızı kaldırdı çünkü bebeler kapıda üşüdü pipileri dondu" diyen birini muattap aldığım için üzülüyorum...

Neyse, demokrasi dersini ben verecek değilim ya, gidip RTE'den alın.Size her şeyin en iyisini o öğretir çünkü.Mesela size kaç gemiciği olduğunu, nasıl sahip olduğunu anlatsın..Marmaray'da bozulsun, sonra "bedava diye suyunu çıkarttınız" desinler, "pardon abi" diyin.Demokrasiniz bu kadar...

CoachK
04/11/2013, 01:36
Egolarını tatmin etmek 29 ekimde açılış yapacağız diyip eksik ve güvenlik sistemi olmayan insanların canını hiçe sayarak bu açılışı yapanlar 29 Ekim törenlerine katılmamak için kaçamak arayan birini ben destekleyemem kusura bakma. Ben solcuda değilim bu arada birader. Ben doğrunun haklının yanındayım. YANLIŞIN VE YALAKALARIN YANDAŞLARIN YANINDA OLAMAM YAPI MESELESİ.

Sen kısaca desene BEN BİRİM SİZ SIFIRSINIZ....

mgorgec55
04/11/2013, 03:01
27293

GT-I9500 cihazımdan 2 ile gönderildi

Arrest
04/11/2013, 04:04
27293

GT-I9500 cihazımdan 2 ile gönderildi

Ariza ne alaka biz sistem yan pislikler insanda bahsediyordu tek problem arizami?bu bi faciaya yol acsin hic uzulmicem bilinçsiz insanlar bunu kullanacak. Bilinclendirenler hep muhalefet hep solcu oluyor zaten.

cdogu
04/11/2013, 04:28
Şaka gibi ya zihniyet mükemmel... Hizmet diyor adam... Vergi,benzin vs. vs. biton şemsiye(hani açılmayan var ya) hizmet mi arkadaş?! Bu kadar vergi ödeyen bir devlet doğru yönetim stratejisi ile dünyanın en iyi şehri olur be?! Şaka gibi...

Arrest
04/11/2013, 22:02
Ariza ne alaka biz sistemden kaynaklı sorunlardan bahsediyoruz tek problem arizami?bu bi faciaya yol acsin hic uzulmicem bilinçsiz insanlar bunu kullanacak. ve canlarıyla bunu ödeyecekler. Bilinclendirenler hep muhalefet hep solcu oluyor zaten.

gece telefondan yanlış yazmısım sorry

tyilgin
04/11/2013, 22:43
öncelikle doğal afetlere karşı insanoğlunun önlem alamadığını dünyanın dört bir yanında sürekli görüyoruz. biz yaptık oldu, bu tünel son teknoloji su almaz gibi cümleler hiç bir zaman gerçeği yansıtamaz.

geçen gün televizyonda bir yetkili herhangi bir acil durumda yapılacak eylem planını gösteriyordu.
Makinist treni durduktan sonra kapıları açacak, yolcular 140cm genişliğindeki yürüyüş yolundan geçerek en yakın mavi geçiş noktasına giderek önce kendi taraflarındaki ardından da tamamen bağımsız olan diğer tüpteki kapıyı açarak diğer tüpe geçiş yapacaklar ve oradan da alınacaklar diyordu.

acil bir durumda panik halinde koşuşturan bir tren dolusu insanın 140cm lik yoldan nasıl ilerleyebileceği düşünülmüşmü ? her kapı arası yaklaşık 200 metre. ilerleyerek yolu bulabilen vatandaşların kapıya temas edebilecek olanların kapıyı açabilecek olma beceri ve gücüne sahip olamama ihtimalleri düşünülmüşmü ? zira kapı manuel olarak açılıyor.

oysa her iki tüp ortasına birde acil tahliye tüneli yapılsaydı,
tüp mukavemetine ve yaklaşık 7 atmosfer basınç seviyesindeki suyun debisi ile karşılaştırarak yırtılma süresi vs hesaplanarak acil bir durumda trene en yakın tahliye kapıları otomatik olarak açılarak bu acil tahliye tüneline geçişler sağlansaydı.
su sensörleri ile otomatik olarak kapansaydı,
tünelin içerisinde yalıtılmış bölgeler oluşturmak için tüp bölüm kapıları oluşturularak hasarlı olmayan bölümlere su geçişi engellenseydi
gibi acil durum planları geliyor benim aklıma. ben ne bu işle ilgili bir mühendisim nede bu tür projelerde çalışan bir teknisyenim. benim fikirler üretmeye çalışmam bile işin ehli kişiler için gülünecek bir durum, ancak işin ehli kişilerin ağzından bu tür acil durum mekanizmaları yerine bu tünel son teknoli ile yapıldı birşey olmaz birşey olursa da 140cm lik acil durum yolu yaptık oradan geçecekler ve kapıları elle açarak diğer tarafa geçecekler gibi cümleler televizyonda nano teknoloji diye satılan dişfırçası reklamı gibi oluyor.

treni iki kapının ortasında durdurun, ışıklarıda SÖNDÜRMEYİN. kapıları açarak geriden bir yerden bir el kuru sıkı ile ateş edin bakalım o insanların kaçı hayatta kalarak kapılara gidebiliyor.

Marmaray'da acil durum tatbikatı - YouTube (https://youtube.com/watch?v=NgybGA5uw40)

burada yetkili videoda 80. saniyede yol için 1400 santim diyor. rakamı abartmak için milimetre olarak düşünüp santim diyor. öyle görünüyorki medyaya çıkacak diye üst mevkiiden birine sunum yaptırılmış. oysa acil durum planı sunumunu gerçekten işe hakim konusunda uzman birinin yapması gerekirdi.

Arrest
04/11/2013, 22:48
öncelikle doğal afetlere karşı insanoğlunun önlem alamadığını dünyanın dört bir yanında sürekli görüyoruz. biz yaptık oldu, bu tünel son teknoloji su almaz gibi cümleler hiç bir zaman gerçeği yansıtamaz.

geçen gün televizyonda bir yetkili herhangi bir acil durumda yapılacak eylem planını gösteriyordu.
Makinist treni durduktan sonra kapıları açacak, yolcular 140cm genişliğindeki yürüyüş yolundan geçerek en yakın mavi geçiş noktasına giderek önce kendi taraflarındaki ardından da tamamen bağımsız olan diğer tüpteki kapıyı açarak diğer tüpe geçiş yapacaklar ve oradan da alınacaklar diyordu.

acil bir durumda panik halinde koşuşturan bir tren dolusu insanın 140cm lik yoldan nasıl ilerleyebileceği düşünülmüşmü ? her kapı arası yaklaşık 200 metre. ilerleyerek yolu bulabilen vatandaşların kapıya temas edebilecek olanların kapıyı açabilecek olma beceri ve gücüne sahip olamama ihtimalleri düşünülmüşmü ? zira kapı manuel olarak açılıyor.

oysa her iki tüp ortasına birde acil tahliye tüneli yapılsaydı,
tüp mukavemetine ve yaklaşık 7 atmosfer basınç seviyesindeki suyun debisi ile karşılaştırarak yırtılma süresi vs hesaplanarak acil bir durumda trene en yakın tahliye kapıları otomatik olarak açılarak bu acil tahliye tüneline geçişler sağlansaydı.
su sensörleri ile otomatik olarak kapansaydı,
tünelin içerisinde yalıtılmış bölgeler oluşturmak için tüp bölüm kapıları oluşturularak hasarlı olmayan bölümlere su geçişi engellenseydi
gibi acil durum planları geliyor benim aklıma. ben ne bu işle ilgili bir mühendisim nede bu tür projelerde çalışan bir teknisyenim. benim fikirler üretmeye çalışmam bile işin ehli kişiler için gülünecek bir durum, ancak işin ehli kişilerin ağzından bu tür acil durum mekanizmaları yerine bu tünel son teknoli ile yapıldı birşey olmaz birşey olursa da 140cm lik acil durum yolu yaptık oradan geçecekler ve kapıları elle açarak diğer tarafa geçecekler gibi cümleler televizyonda nano teknoloji diye satılan dişfırçası reklamı gibi oluyor.

treni iki kapının ortasında durdurun, ışıklarıda SÖNDÜRMEYİN. kapıları açarak geriden bir yerden bir el kuru sıkı ile ateş edin bakalım o insanların kaçı hayatta kalarak kapılara gidebiliyor.

Marmaray'da acil durum tatbikatı - YouTube (https://youtube.com/watch?v=NgybGA5uw40)

burada yetkili videoda 80. saniyede yol için 1400 santim diyor. rakamı abartmak için milimetre olarak düşünüp santim diyor. öyle görünüyorki medyaya çıkacak diye üst mevkiiden birine sunum yaptırılmış. oysa acil durum planı sunumunu gerçekten işe hakim konusunda uzman birinin yapması gerekirdi.

bir su basması gibi felakette ordaki kapıyı acıp ordan 2. tüpe geçebilmek imkansıza yakın bi ihtimal ve kimse arkasına bakmadan kapıyı açsa direk basar gider 2. tüpe giden kapıyı kimse kapatmaz bide yağlaya ballıya anlatıyo hiç gülesim yoktu hahaha :D

tyilgin
04/11/2013, 22:55
bir su basması gibi felakette ordaki kapıyı acıp ordan 2. tüpe geçebilmek imkansıza yakın bi ihtimal ve kimse arkasına bakmadan kapıyı açsa direk basar gider 2. tüpe giden kapıyı kimse kapatmaz bide yağlaya ballıya anlatıyo hiç gülesim yoktu hahaha :D

binalardaki acil durum çıkış kapılarını bilirsiniz. kapılarda bir çocuğun dahi erişebileceği yükseklikte 1 metre kadar seviyede yere paralel bir bar vardır. koşarken vücunuzun baskısıyla dahi açılır. Oysa bu videodaki 3.28 de adam yapılı olmasına karşılık kapıyı açarken zorlanıyor.

Arrest
04/11/2013, 23:02
binalardaki acil durum çıkış kapılarını bilirsiniz. kapılarda bir çocuğun dahi erişebileceği yükseklikte 1 metre kadar seviyede yere paralel bir bar vardır. koşarken vücunuzun baskısıyla dahi açılır. Oysa bu videodaki 3.28 de adam yapılı olmasına karşılık kapıyı açarken zorlanıyor.

ve tünelin içine dolacak su kaç bar basınc yapar blmiyorum fakat bu kapı o suya o basınca dayanmaz bu bi gerçek. Ve bu kapıyı açtıktan sonra kapamakta gerekiyor. Panik halinde kim kapatır bu kapıyı açar ve koşarak uzaklasır nereye gideceğini bile düşünemez.

tyilgin
04/11/2013, 23:18
ve tünelin içine dolacak su kaç bar basınc yapar blmiyorum fakat bu kapı o suya o basınca dayanmaz bu bi gerçek. Ve bu kapıyı açtıktan sonra kapamakta gerekiyor. Panik halinde kim kapatır bu kapıyı açar ve koşarak uzaklasır nereye gideceğini bile düşünemez.

60 küsür metre su altında yaklaşık 8atm lik bir basınç var. ;)

Arrest
04/11/2013, 23:22
60 küsür metre su altında yaklaşık 8atm lik bir basınç var. ;)

fizik bilgim iyi değil ama bu kapı dayanmaz galiba zaten kimse kapatmayacağı icin kapanıp kapanmayacağı söz konusu. dayanıp dayanmayacağı değil :)