Orijinalini görmek için tıklayınız : 19mm lokmayı matkaba takmak
19mm lokma ucunu standart matkaba takmak istiyorum ama buna bir çözüm bulamadım. adını bilmiyorum montaj kısmı diyeyim bulabildiğim en küçük lokma 1/2" bunuda matkaba bağlayacak bir aparat bulamadım, 1/2" olsa kolay.
Fikir verebilecek var mı?
buldum ama Ankarada nerden bulurum acaba :)
https://www.gorsev.com.tr/ProductImages/89519/big/tnimages.jpg
abi bu parcaları hırdavatcıda rahat bulabilirsin bana göre.çünki yaygın kullanılar parçalar bunlar.her türlü lokma ağzını kullanabiliyorsun bu ara parça ile.bulman zor olmıcaktık hırdavatcılarda.
Ama bu normal matkapa uymaz biraz büyükçe birşey olması lazım matkabın
yoo hiç problem olmaz.matkaba çok rahat sığar emin olun.
abi bu parcaları hırdavatcıda rahat bulabilirsin bana göre.çünki yaygın kullanılar parçalar bunlar.her türlü lokma ağzını kullanabiliyorsun bu ara parça ile.bulman zor olmıcaktık hırdavatcılarda.
sanayide sürekli gittiğim bi hırdavatçı var ona başlıktaki şekilde sordum çözüm bulamadı. bauhausta sordum onlarda bişey diyemedi bunu sonradan buldum bakalım araştırcam, olmazsa aklıma gelen diğer çözüm 1/2" uzatma alıp kola giren kısmını kestircem oda yaklaşık 12.7mm ediyor araştırdığım kadarıyla matkaplar standart matkaplar 13mm.
Matkap kısmına hex olur, "hex lokma adaptörü" diye arattır, izeltaşın olması lazım.....
black pearl
29/10/2013, 02:53
12.7mm yeterli olur maktapın mandrenine
black pearl
29/10/2013, 02:54
istanbulda olsaydın yapardım ben sanada ,maalesef deilsin :)
1/2" yoktu ama 3/8" buldum, ona uygun 19mm lokmayıda bulunca aldım, başka biryerde işime yaramıcak muhtemelen ama olsun (1/2 olsaydı kullanılabilirdi sonradan)
artık elektrikli krikom var diyebilirim :D bu lokmayı matkaba matkabıda krikoya taktımmı elektrikle kullanmış olacağım :D bijonlarında ilk gevşetme ve son sıkması hariç bununla yapacağım :D
bu lokmalar neden bukadar çeşitli anlamadım, 1/4" 3/8" 1/2" 3/4" 1" dahası varmı? :D
işin ilginci yine her zaman gittiğim hırdavatçıda buldum :D cırcır kombine lazım olduğundada yok demişti bunada olmaz demişti fotoğrafı gösterince hallettik :D