PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : General Mobile Discovery Alıcam Fikirleriniz?

Arrest
16/10/2013, 22:42
Android 4.2 Jelly Bean
1.2 GHz Dört Çekirdek İşlemci
4.7” HD IPS Ekran
8MP Flaşlı Kamera, 2MP Ön Kamera
3G, WiFi, Bluetooth
OTA (Over the Air) Desteği

Özelliklerine sahip fiyatı ise 600 650 tl arası dğeişiyor. Sanırım s3 ile aynı ayarda s3e o kadar para vermek istemiyorum. Sizce bu telefon s3 tadını verir mi ?

ÜRÜN DETAYLARINI ŞÖYLE ANLATMIŞLAR

İncelik ve şıklık bir arada
Discovery, şık tasarımıyla olduğu kadar Türkiye’deki en ince Android cep telefonu olmasıyla dikkatleri üzerine çekiyor. 7.59 mm’lik inceliğe sahip olan Discovery, üç farklı renk seçeneği sunuyor. Siyah, beyaz ve mavi renklerinden dilediğinizi seçebilirsiniz.

Hayatınızı kolaylaştırın
Android’in en son sürümü 4.2 Jelly Bean işletim sistemine sahip olan Discovery’nin üstün kişiselleştirme özellikleri sayesinde hayatınızı kolaylaştırıyor. Telefonunuzun daha fazla kişiselleştirilmesini sağlayan bu Android sürümü ile aynı zamanda güvenliğinizi maksimuma çıkartabilirsiniz.

Hızı başınızı döndürecek
Gelişmiş ve hızlı işlemci teknolojisiyle zamanı yakalayın.
1.2 Ghz dört çekirdekli işlemcisi ve 1 GB RAM’i bulunan Discovery ile yapabileceklerinize inanamayacaksınız. Diğer işlemcilere göre %50 enerji tasarrufu sağlayan işlemcisi akıcı ve rahat kullanım sağlıyor. Ayrıca HSPA+ ultra hızlı internet erişimi* ile internetten yüksek çözünürlükteki videoları çok kısa sürede indirebilir, yüksek performansla izleyebilirsiniz.

*42 Mbps’a kadar ulaşan indirme hızı.

Gözünüzün algılayabileceğinden daha fazlası
312 PPI’lık görüntü kalitesiyle gözünüzün algılayabileceğinden daha fazla çözünürlüğü keşfedin.4.7 inç HD gerçek renkli ekran ve her açıdan parlak görüntü sağlayan Super IPS ekranla hayatınıza farklı deneyimler katın.

Tek dokunuş ile hiçbir anı kaçırmayın!
Discovery, sürekli çekim seçeneği ile tek dokunuşla 21 saniyede 99 resim çekmenizi sağlayan benzersiz bir lensle sunuluyor. 8MP otofokus ve flaşlı kamerasıyla mükemmel netlikte kareler yakalayın. Görüntü sabitleme, yüz ve gülücük yakalama özellikleriyle sevdiklerinizin en mutlu karelerini elde ederken 2MP’lik ön kamerasıyla da sevdiklerinizle görüntülü görüşebilirsiniz.

Popüler uygulamalarla sosyalleşin
Facebook, Twitter, Youtube, Gmail, Office, Storeoid, WeChat gibi popüler uygulamaları sunan Discovery ile hayatınızı sevdiklerinizle anında paylaşın. Gelişmiş müzik çalar uygulaması ve DTS Sound özelliği ile yüksek kalitede müzik dinlemenin tadını çıkarın. Ayrıca Discovery ile 3D oyunları daha keyifli oynayabilirsiniz.

halils2
16/10/2013, 23:27
*** GENERAL MOBILE DISCOVERY - SORULAN SORULAR - TEKNİK REHBER - KULLANICI KULUB (https://forum.donanimhaber.com/m_76663488/f_//tm.htm#76663488)
donanım haberdeki konusu bu. Bir ara ben de bayağı takip etmiştim 2 defa almaya niyetlendim telefonu bulamadım. Sonra konuyu biraz daha takip ettim eksik çeviri yapılmış menüsü, kamera çekimi alan bazı kişilerin olumsuz yorumundan sonra galaxy win aldım. Ne alın derim ne de almayın seçim sizin. Alın derim beğenmezsiniz mahçub olurum, almayın derim birisinde görür kullanırsınız keşke alsaydım desiniz yine mahçub olurum. Konuyu okuyun net olarak karar verirsiniz zaten.

dexter
16/10/2013, 23:32
Ben de almayı düşünüyorum,araştırdığım kadarıyla navisi iyi değilmiş diyorlar bir de tam dikdörtgen değil hahif oval bir tlf o yüzden hoşuma gitmedi.. ama kağıt üstünde özellikleri çok iyi,tam bir F/P telefonu..

punto2010
17/10/2013, 00:03
Telefonu kullanıyorum.Şarjı oyun ve nete girilmezse 3 gün rahat gidiyor.Kamerası s3 le kıyaslanmaz fakat s3 miniden iyi.S3 teki ara sıra olan takılmalar discovery de yok.ahize sesi bana düşük geldi fakat gerekli android uygulamalarla yeterli seviyeye getirilebiliyor.Ben eylül ayında aldım ve 1 ayda 2 kere güncelleme aldı telefon yani o açıdan sıkıntı yok.Dokunmatik hassasiyeti iyi.şarj girişi orjinal şarf aletine zor oturuyor fakat samsung şarf cihazı tam oturuyor.s3 le kıyaslandığında fiyat olarak alınabilecek bir telefon.

nigra
17/10/2013, 00:04
Bir general mobile ne kadar iyi olabilirse o kadar iyi diye düşünüyorum ama s4 mini alırım onu yine almam. Ben s4 kullanıyorum ve iphone dan sonra telefon kullanmanin tadina vardim. Tavsiye ederim.

S4
Note2
note3
s4 mini

ustune tanımam bunlarin

fensinn
17/10/2013, 00:25
Android 4.2 Jelly Bean
1.2 GHz Dört Çekirdek İşlemci
4.7” HD IPS Ekran
8MP Flaşlı Kamera, 2MP Ön Kamera
3G, WiFi, Bluetooth
OTA (Over the Air) Desteği

Özelliklerine sahip fiyatı ise 600 650 tl arası dğeişiyor. Sanırım s3 ile aynı ayarda s3e o kadar para vermek istemiyorum. Sizce bu telefon s3 tadını verir mi ?

ÜRÜN DETAYLARINI ŞÖYLE ANLATMIŞLAR

İncelik ve şıklık bir arada
Discovery, şık tasarımıyla olduğu kadar Türkiye’deki en ince Android cep telefonu olmasıyla dikkatleri üzerine çekiyor. 7.59 mm’lik inceliğe sahip olan Discovery, üç farklı renk seçeneği sunuyor. Siyah, beyaz ve mavi renklerinden dilediğinizi seçebilirsiniz.

Hayatınızı kolaylaştırın
Android’in en son sürümü 4.2 Jelly Bean işletim sistemine sahip olan Discovery’nin üstün kişiselleştirme özellikleri sayesinde hayatınızı kolaylaştırıyor. Telefonunuzun daha fazla kişiselleştirilmesini sağlayan bu Android sürümü ile aynı zamanda güvenliğinizi maksimuma çıkartabilirsiniz.

Hızı başınızı döndürecek
Gelişmiş ve hızlı işlemci teknolojisiyle zamanı yakalayın.
1.2 Ghz dört çekirdekli işlemcisi ve 1 GB RAM’i bulunan Discovery ile yapabileceklerinize inanamayacaksınız. Diğer işlemcilere göre %50 enerji tasarrufu sağlayan işlemcisi akıcı ve rahat kullanım sağlıyor. Ayrıca HSPA+ ultra hızlı internet erişimi* ile internetten yüksek çözünürlükteki videoları çok kısa sürede indirebilir, yüksek performansla izleyebilirsiniz.

*42 Mbps’a kadar ulaşan indirme hızı.

Gözünüzün algılayabileceğinden daha fazlası
312 PPI’lık görüntü kalitesiyle gözünüzün algılayabileceğinden daha fazla çözünürlüğü keşfedin.4.7 inç HD gerçek renkli ekran ve her açıdan parlak görüntü sağlayan Super IPS ekranla hayatınıza farklı deneyimler katın.

Tek dokunuş ile hiçbir anı kaçırmayın!
Discovery, sürekli çekim seçeneği ile tek dokunuşla 21 saniyede 99 resim çekmenizi sağlayan benzersiz bir lensle sunuluyor. 8MP otofokus ve flaşlı kamerasıyla mükemmel netlikte kareler yakalayın. Görüntü sabitleme, yüz ve gülücük yakalama özellikleriyle sevdiklerinizin en mutlu karelerini elde ederken 2MP’lik ön kamerasıyla da sevdiklerinizle görüntülü görüşebilirsiniz.

Popüler uygulamalarla sosyalleşin
Facebook, Twitter, Youtube, Gmail, Office, Storeoid, WeChat gibi popüler uygulamaları sunan Discovery ile hayatınızı sevdiklerinizle anında paylaşın. Gelişmiş müzik çalar uygulaması ve DTS Sound özelliği ile yüksek kalitede müzik dinlemenin tadını çıkarın. Ayrıca Discovery ile 3D oyunları daha keyifli oynayabilirsiniz.

Bende telefon almayı düşünüyorum.600-1000 tl arası.alternatifler arasında bu tel de var.kağıt üzerinde iphone 5 e kafa tutan bir telefon.Açıkcası max 600 bütçem olsa düşünmeden alırdım bu teli.kipa da biraz inceledim.gayet hızlı bir telefonun.yalnız fotoğraf çekimi beni tatmin etmedi.ben LG G, LG NEXUS araştırıyorum şu an

cdogu
17/10/2013, 00:35
600-1000 arası telefon alacaklara tavsiyem Sonx Xperia L,Xperia ION(özellikle bu.13 MP Kamerası var..)

Sony'yi tercih etmenin diğer sebebi,Exmor RS kamerası.Dehşet-ül vahşet...

fensinn
17/10/2013, 00:45
600-1000 arası telefon alacaklara tavsiyem Sonx Xperia L,Xperia ION(özellikle bu.13 MP Kamerası var..)

Sony'yi tercih etmenin diğer sebebi,Exmor RS kamerası.Dehşet-ül vahşet...

hocam baktım şimdi ıon modeline özellikler çok iyi fakat android 2.3.5 bu yazılım biraz eski değil mi

cdogu
17/10/2013, 00:49
hocam baktım şimdi ıon modeline özellikler çok iyi fakat android 2.3.5 bu yazılım biraz eski değil mi

jelly bean update'i aldı hocam..

fensinn
17/10/2013, 00:51
jelly bean update'i aldı hocam..

teşekkürelr hocam.yarın gidip mağazada bakayım telefona hoşuma giderse alırım.elmaya okadar para vermek çok gereksiz :)

cdogu
17/10/2013, 00:56
teşekkürelr hocam.yarın gidip mağazada bakayım telefona hoşuma giderse alırım.elmaya okadar para vermek çok gereksiz :)

Ben de en kısa zamanda almayı düşünüyorum. Test edip,beğenip alırsan da,beğenmeyip almasan da özel mesajla nasıl göründüğünü,elde nasıl durduğunu bana bildirirsen sevinirim...

fensinn
17/10/2013, 01:08
Ben de en kısa zamanda almayı düşünüyorum. Test edip,beğenip alırsan da,beğenmeyip almasan da özel mesajla nasıl göründüğünü,elde nasıl durduğunu bana bildirirsen sevinirim...

tabiki atarım kardeşim ne demek

Genius
17/10/2013, 01:19
Gigabyte GSmart Maya modelinede bakmanizi tavsiye ederim. Samsungda indirdiginiz uygulamayi SD Karta atamiyorsunuz ;)

Arrest
17/10/2013, 01:37
Arkadaşlar benim tek kullandığım telefonda kamera ( 5 mps kamera kullanıyorum HTC telefonumda yeterli illaki discovery daha iyi kameraya sahiptir ) ve sosyal ağları kullanıyorum. Yani bu konularda tatmin etmesi beni yeterli

adrentos
17/10/2013, 10:34
bu telefonu yakın tanıdığım iki kişi kullanıyor kamerası kötü diyenler ellerine bi tane 20 lira alıp masaya koysun ve 20 liranın ortasında bulunan yıldızı fotosunu çekip yakınlaştırsın bakalım discoverla gördüklerini iphone 5 le görecekmi fiyat perfonmas mukemmel bir cihaz boyutları kucuk olsa kesinlikle bende alırdım

Arrest
17/10/2013, 12:20
Arkadaşlar discovery nerden program indiriyor google play gibi bir yeri varmı ?

punto2010
17/10/2013, 12:42
Arkadaşlar discovery nerden program indiriyor google play gibi bir yeri varmı ?
Diğer tüm android tabanlı telefonlar gibi google playden uygulama indirebilirsiniz.

bora.sen
17/10/2013, 12:49
bütceniz 600tl üzeri değil ise GM alın,kullanın
üzmez sizi :)

Arrest
17/10/2013, 12:59
ya bi telefona 1000 lira ve üzeri bayılmak istemiyorum 500 600 tl ideal bir bütçe gibi geliyor yazık günah :/

punto2010
17/10/2013, 13:17
ya bi telefona 1000 lira ve üzeri bayılmak istemiyorum 500 600 tl ideal bir bütçe gibi geliyor yazık günah :/

Ayrıca 4 ve 16 gb lık 2 versiyonu var.Ben 4 gb lık versiyonu alıp ayrıca hafıza kartı almanızı öneririm.En azından telefonu satmak istediğinizde kartı çıkarabilirsiniz.Ayrıca 4 ve 16 lık versiyon arasında 50 tl gibi bir fark var.

Evren_c
17/10/2013, 14:12
Discovery kullanmadım ama genelde alanlar memnun, fiyat/performans açısından rakipsiz diyorlar. Teknoseyir'in incelemesini izlemenizi tavsiye ederim.

Öte yandan bütçeyi birazcık daha zorlama şansınız varsa, bence Android tarafında tek alternatif Nexus 4 olmalı. Saf Android, Google'ın kendi telefonu. Abartısız iPhone 5, S4 ayarında çalışıyor. Hepsinden de ucuz. S3'ten, Note 2'den, hatta S4 mini'den bile daha "rahat" çalışıyor.

cdogu
17/10/2013, 14:30
Evren abiye katılıyorum. Nexus güncellemelerin hepsini şak diye alıyor. Yazılım konusunda sıkıntı çıkmaz kesinlikle..

Sato abi ayrıca Discovery alacaksan da kesinlikle 16 GB al derim. 4 GB alıp kart kullanırsan zamanla yüklediğin uygulamaların telefon hafızasında bir kısım yer kapladığını görürsün dolayısıyla telefonun hantallaşması gibi bir durumla karşılaşabilirsin. 4 GB'ın tamamını kullanamıyorsun çünkü Android'in işletim sistemi dolayısıyla.

punto2010
17/10/2013, 14:32
Evren abiye katılıyorum. Nexus güncellemelerin hepsini şak diye alıyor. Yazılım konusunda sıkıntı çıkmaz kesinlikle..

Sato abi ayrıca Discovery alacaksan da kesinlikle 16 GB al derim. 4 GB alıp kart kullanırsan zamanla yüklediğin uygulamaların telefon hafızasında bir kısım yer kapladığını görürsün dolayısıyla telefonun hantallaşması gibi bir durumla karşılaşabilirsin. 4 GB'ın tamamını kullanamıyorsun çünkü Android'in işletim sistemi dolayısıyla.

discovery de uygulamalar hafıza kartına kurulabiliyor.

cdogu
17/10/2013, 14:44
discovery de uygulamalar hafıza kartına kurulabiliyor.

doğrudur hocam. Ama bu ekstra zahmet gerektirir. Ayrıca tüm uygulamalar hafıza kartına taşınamıyor. Misal Discovery ile birlikte gelen işletim sistemine flashlanmış uygulamayı hafıza kartına taşıyamazsınız. Bu uygulamanın,kullanımıyla birlikte yarattığı cache dosyaları da hafızada bi süre sonra yer kaplayacaktır. Ayrıca dediğim gibi 4 GB'ın tamamına erişim yok. Ben eğer alacak olsaydım(ki çok araştırdım bu modeli) 16 gb'lık alır üstüne bir de 32 GB hafıza kartı alırdım.

deor
17/10/2013, 15:26
Discovery kullanan 2 arkadaşım var benimde elime alma ve oyun oynama şansım oldu. Menü geçişlerinde ve günlük işlemlerde hiçbir sorun çıkartmıyor fazla bir oyun beklentiniz yoksa alınabilecek bir telefon sonuçta bu fiyata 720p bir ekran alıyorsunuz. Telefonla beraber class 10 bir hafıza kartı alırsanız çok işinizi görür. Telefon için şuan bulunan son versiyon 4.2.1 ancak güncelleme gelirmi bilinmez.

fensinn
17/10/2013, 15:49
Discovery kullanmadım ama genelde alanlar memnun, fiyat/performans açısından rakipsiz diyorlar. Teknoseyir'in incelemesini izlemenizi tavsiye ederim.

Öte yandan bütçeyi birazcık daha zorlama şansınız varsa, bence Android tarafında tek alternatif Nexus 4 olmalı. Saf Android, Google'ın kendi telefonu. Abartısız iPhone 5, S4 ayarında çalışıyor. Hepsinden de ucuz. S3'ten, Note 2'den, hatta S4 mini'den bile daha "rahat" çalışıyor.

lg optimus g düşün bence.hızlıal da 1.150 tl özellikleri çok iy.

fensinn
17/10/2013, 15:58
lg optimus g düşün bence.hızlıal da 1.150 tl özellikleri çok iy.

Nexus 4 ve Optimus G Özellikleri Karşılaştırılması Video ~ Teknoloji Haber Merkezi (https://teknohabermerkezi.blogspot.com/2013/05/blog-post.html)

Arrest
17/10/2013, 17:03
Telefonu aldim ve bu ilk iletim :)

dexter
17/10/2013, 17:05
nexus iyi de fiyatı da iyi...

dexter
17/10/2013, 17:06
hayırlı olsun navigasyonu ve fotoğraf çekimiyle ilgili bilgi verirsen sevinirim inceledikten sonra

Arrest
17/10/2013, 17:31
hayırlı olsun navigasyonu ve fotoğraf çekimiyle ilgili bilgi verirsen sevinirim inceledikten sonra

Mobil ağ ayarlarını yapınca navigasyon hakkında bilgi veririm. Fotoğraf kalitesi tatmin edici çektiğim bir kaç fotoğrafı paylaşayım biraz yogunum bu gün içerisinde paylaşırım :)

punto2010
17/10/2013, 18:50

Hayırlı olsun.10 numara ileti atmış telefon:)

Acil bi kılıf ayarlamanız lazım tel acayip narin.

Arrest
17/10/2013, 19:46
Hayırlı olsun.10 numara ileti atmış telefon:)

Acil bi kılıf ayarlamanız lazım tel acayip narin.

haha :) öne jelatin çektirdim ama kılıf almadım alırım bikaç güne bakalım

cdogu
18/10/2013, 01:43
haha :) öne jelatin çektirdim ama kılıf almadım alırım bikaç güne bakalım

Bir ara sana uğrayıp hem tanışmak hem Punto'na hem de telefonuna bakmak isterim Sato abi. özel mesajdan rica etsem tam adres verebilir misin?

Pes'te acımam ama onu söyliyim.

Arrest
18/10/2013, 01:48
Yolladm kardesm

speedy_16
18/10/2013, 02:02
Tam bir F/P telefonu o fiyata da iyisi yok s4 mini falan demiş arkadaşlar ama s4 mini 1000 tl bu telefon 600 tl nerdeyse 2 katı bence o fiyata alınabilcek en iyi telefon düşünmeden alın.

cdogu
18/10/2013, 02:45
Bu telefon tam bir F/P canavarı. dizaynı da müthiş. Performansı da aşağı kalmaz s4 mini'den ama özellik ve donanım konusunda samsungla karşılaştırmamak lazım. S4 mini'nin göz takibi özelliği vs. biliyorsunuzdur.

Arrest
21/10/2013, 04:48
3 gündür aktif kullaniorum. 14 saatte sarji bitiyor ama metin hep acik ve %80 neyi aktif kullandim watsup face forum falan ekran parlaklugimda %100 ve mikrofondan msjida çok SK kullaniorum... Ortalama 300 mesaj... Tatmin edici

Discovery üzerinde ile gönderildi

Arrest
21/10/2013, 04:49
Kafam gzl biraz yanlis yazmissiim kelimeleri :)) rakibin yan etkisi...

SaLDo
21/10/2013, 07:46
Yorumlar yanıltıcı oluyor biraz. Aynı anda bir kaç programı aç bakalım nasıl kilitleniyor telefon. Yada aynı anda 20 fotoğrafı mail olarak yolla bakalım :) Elbette bu telefon için bunlar beklenemez ama iphone ve s3 vs ile aynı işlevi görüyor tarzındaki yorumları saçma buluyorum. Bütçeye göre uygun ve hızlı olabilir sadece.

Arrest
21/10/2013, 07:55
Manyakmiyim yav nie ole bizi ypym :)

dexter
05/12/2013, 20:50
bu telefondan bende aldım fakat çok pişmanım,aldıktan 10 gün sonra şarj soketi bozuldu,normal şarj olmuyor ve pc tarafından görülmüyor...şu an şarj etmek içi telefonu 45 derece açıya getirip üzerine birşey koyuyorum anca o zaman şarj oluyor... araştırdım bu sorundan çok kişi muzdarip ve servise gönderiyormuşsun 15-20 günden önce yapılmıyormuş ve kullaıcı hatası deyip 50 tl istiyorlarmış... garantisini bozdurup bi telefoncuda yaptıracağım artık... belki 700 tlye aldık ama senede 10 defa bozulur bu soket..

Arrest
05/12/2013, 22:25
bu telefondan bende aldım fakat çok pişmanım,aldıktan 10 gün sonra şarj soketi bozuldu,normal şarj olmuyor ve pc tarafından görülmüyor...şu an şarj etmek içi telefonu 45 derece açıya getirip üzerine birşey koyuyorum anca o zaman şarj oluyor... araştırdım bu sorundan çok kişi muzdarip ve servise gönderiyormuşsun 15-20 günden önce yapılmıyormuş ve kullaıcı hatası deyip 50 tl istiyorlarmış... garantisini bozdurup bi telefoncuda yaptıracağım artık... belki 700 tlye aldık ama senede 10 defa bozulur bu soket..

ben 2 tane aldım hiç bi sorun yok. Orjinal ile dğeil samsungun şarj aleti ile şarj ediniz.

bora.sen
06/12/2013, 00:28

Cihazi teknik serviste onarim yaptiriniz malesef daha pahali ve daha uzun surecektir;ancak bu telefonun sarj soketi arizasi diger telefonlar kadar basit degildir,sarj soketi degisimi yapilirken sebeke devrelerine zarar verme olasigi var;bu yuzden yetkili servisi tercih edin,basit gibi gorunen bir ariza geri donusu olmayan baska problemlere yol acabilir

GT-I9500 cihazımdan gönderildi

06burti
06/12/2013, 00:42
Anında yapıştır bu telefondan reis harika özellikle kamerası !!! İş yerimde çalışan iş arkadaşlarımdan 2 kişi bu cihası kullanıyor ...

celenlee
06/12/2013, 00:52
10 gündür kullanıyorum.
Verdiğim Paraya fazlasıyla değiyor.
500TL gibi bir rakama mal oldu bana. Bu fiyata bu performansı başka bir telefondan alabileceğimi düşünmüyorum.

*Şarj Soketi bozukluğu en yaygın problemi. Sebebi ise GM'nin şarj kablosu. Alır almaz çöpe atın ve başka bir microUSB kablo ile kullanın.

Bir de arka kapak çabucak laçka olacakmış gibi bir his uyandırmaya başladı yavaştan..

S3'ün performansına çok yakın, ama kesinlikle S3'ten daha stabil çalışan bir telefon.

mavi273
06/12/2013, 04:40
Mrb discover kullanicisi olarak kesinlikle tavsiye ederim .bende almadan önce epey arastirdim tereddutte kaldigimda çok oldu ama aldıktan sonrada iyiki almisim diyorum. 16 GB almani tavsiye ederim . 4 GB ben alırken 650 TL idi birde hafiza karti alacaksin 20-30 TL 680 gelecek zaten kendi uygulamaları 2.5 GB dolduruyor onun için 16 GB tavsiye ediyorum FM radyo yok google playerden indirirsin discover için radyo uygulaması var orada.kisaca fazlasıyla o parayi hak ediyor performansı ekran kalitesi super.