Orijinalini görmek için tıklayınız : Fiat Grande Punto Genel Bakım
mustafaekim
05/10/2013, 18:34
Aracım 2007 model grande punto 1.4 fire active 77hp 8v otomatik şanzuman benzinli. kasım 2006 trafiğe çıkışlı ve 20400 kmde. Aracım şu ana kadar yetkili servise hiç gitmedi. Her sene özel serviste yağı yağ filtresi vb ufak şeyleri değişti. Aracım 7 yaşına girecek ve üzerindeki her şey fabrikadan çıktığı gibi (lastiğinden sileceğine kadar.) İleride aracımın bana ağır bir masraf çıkarmasından korkuyorum. Şimdi ben yetkili servise gitsem hangi parçalarımı değiştirirler ve bana tahmini ne kadar fiyatt çıkartırlar? Bilgisi olan varsa bana söylebilir mi?
kardeş trigerin değişmesi lazım 7 yıl oldu diyosun. Orjinal lancia triger seti 100 tl civarı olması lazım V kayışıda 20 tl olsa 100 tl de işçilik verirsin. ( özel serviste )
Antifirizinde falan sıkıntı yoksa değişmez
Lastik ömründe tamamıyla bitmiş durumda.
Gerisi senin keyfine kalmış
mustafaekim
05/10/2013, 19:02
İlgilendiğin için teşekkür ederim kardeşim.
görkem koçsan
05/10/2013, 19:32
ben sana bi liste yapayım gerisi tamamen sana kalmış uzun süre binmek istersen arabana;
kayışları komple değişmen şart,
kayışları değişirken devidaimide değiş,
arabanın radyatör hortumlarınıda değiş,
lastikleri değiş,
akü riskli belli olmaz orası sana kalmış,
fanı ben değiştim sanada tavsiye ederim uzun yola gidersen için rahat olur.
debriyajın durumunu bilmiyorum orası sana kalmış,
bence bu kadar. toplasan belki 2000 tl yapar.
Araba henüz 20.000 de diyor arkadaş. Triger falan 20 binde değişmez ki ? .. Aracı 20 bin bakımına sok. Lastikleri değiş tamamdır.
görkem koçsan
05/10/2013, 20:58
Araba henüz 20.000 de diyor arkadaş. Triger falan 20 binde değişmez ki ? .. Aracı 20 bin bakımına sok. Lastikleri değiş tamamdır.
5 yıl veya 100000 km'de değişmesi lazım yanılmıyosam.
Triger ömrü 60.000 km veya 5 yıldır benzinli araçlarda ( 70 binde olabilr ) nasıl lastiği deiştir diyorsan onunda değişmesi lazım oda bir lastik sonuçta. Bu cok ağır masraflara yol açabilir. Devirdaim i unutmuşum onuda kesinlikle dğeiştir. Ama hortumlar bi alternatif cokda gerek kalmayabilir ben değiştirmedim 7 yıldır kullanıyorum açıkçası. Akü de 7 yıldır VARTA akü ama bu kış napacak bilmiyorum
görkem koçsan
06/10/2013, 04:36
Triger ömrü 60.000 km veya 5 yıldır benzinli araçlarda ( 70 binde olabilr ) nasıl lastiği deiştir diyorsan onunda değişmesi lazım oda bir lastik sonuçta. Bu cok ağır masraflara yol açabilir. Devirdaim i unutmuşum onuda kesinlikle dğeiştir. Ama hortumlar bi alternatif cokda gerek kalmayabilir ben değiştirmedim 7 yıldır kullanıyorum açıkçası. Akü de 7 yıldır VARTA akü ama bu kış napacak bilmiyorum
doğru sanırım 60000 :) ben çok uzattım km'yi :D
celenlee
06/10/2013, 12:25
Triger her motorun karakterine,gücüne ve tasarlanan ürüne göre değişir.
**Bizim 1.4 Benzinli motorlarımızın triger ömrü 120BIN km / 5 Yıldır. (Taksi vb. kulanımlarda 3YIL tavsiye edilir, zorlu kullanım koşulu bol rölanti, trafik vs.vs)
Kauçuk esaslı bir çok malzemenin kaliteli ömrü 5Yıl-10Yıl arası değişir, bunu da üretici bir şekilde belirtir.
Lastiklerin raf ömrü 10senedir, ama dış ortamda üstünde yük varken 10sene olmaz, 5seneyi geçirince değiştirilmesi tavsiye edilir.
Aynı şekilde aracın yaşından ötürü radyatör hortumlarını en azından kontrol ettirmenizde fayda var.
Araç kılavuzlarında net bilgiye daha çabuk ulaşabilirsiniz. Kendi aracınızın yılına göre fiatın sitesinden indirebilirsiniz.
https://forum.grandepuntotr.com/attachment.php?attachmentid=27151&stc=1&d=1381047863
https://forum.grandepuntotr.com/attachment.php?attachmentid=27152&stc=1&d=1381047871
mustafaekim
03/03/2014, 21:39
Servise gittiğimde aracımın sadece lastiklerini aküsünü ve silegeç lastilkerini değiştirme ihtiyacı duydular. Birde genel bakımı yapıldı. Genel derken yağ hava filtresi vb. Kayışlarımın daha kilometresi gelmediği için değişime ihtiyaç olmadığını söylediler. Yaşını belirttiğim halde beni idare edebileceğini söylediler. Ama ben yinede arabama güvenli bir şekilde binemiyorum...